Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 12 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ku simpan kasih dihati ??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ku simpan kasih dihati ??

Please Mendaftar To Post


Oleh ku simpan kasih dihati ??

ana_syifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2003
Ahli No: 4078
Posting: 40
Dari: skim lepasan graduan . melaka

Johor  


posticon Posting pada: 24-07-04 22:20




ana ingin penjelasan , salahkan jika gadis admire dengan sesorang ... perasaan kasih di simpan kerana yakin jodoh telah ter tulis . boleh ker si gadis meluahkan perasaan jika telah melakukan istikhara kepda admirenya ..

selebihnya wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_syifaProfil   Hantar PM kepada ana_syifa   Pergi ke ana_syifa's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 22:40



susah nk berikan hukum..ku simpan kasih di hati? risau jugak ni yg dikatakan antara "peluang" syaitan nk memainkan peranannya..
serahkan pd Allah, jika dia jodoh awak..usahlah risau..nk luahkan isi hati stlh buat istikharah..erm, saya rasa saudari kene perlu kuat untuk menghadapi segala kemungkinannya..
istikharah, jgn mempermainkan aturan agama..seeloknya sunat hajatkan supaya Allah permudahkan jln moga2 ikatan yg sah akan termetri juga.

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-07-04 21:40


boleh nak luahkan perasaan. tp jgn le cakap ''saye dah istikharah, saye nampak awak.''
habes le. org tu lari. sedangkan org yg dah kawin pun bole cerai.
kalu dah yakin tunggu jela. cume perlahan2 buat tindakan supaye org tu sedar u punye presence.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-07-04 23:38




buat istikharah.. sekali 4 orang pula mimpi muslimin yang sama.. maka confirm le sekali 4 orang naik pelamin sesama ...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-07-04 23:49




sebaiknya....buatlah solat istkharah..insyallah Allah akan permudahkan segalanya...Kalau ade jodoh..takkan kemana...Jodoh pertemuan di tangan tuhan...banyakkan memohon daripadaNya..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 20-08-04 16:27




Benar sekali...buatlah solat istkharah..dan berdoa..lah...
kalau ada jodoh tak ke mana......
Tapi jika ditakdirkan tak da jodoh pada yang dikasihi...carilah pilihan alternatif.......
Tak salah jika kita admire seseorang itu....tapi janganlah terlalu mengharapkan...atau..terlalu sangat mengingatinya....takut nanti kecewa.......

Dengarkan lagu ini...

oooohhh..ooohhh aku tergoda...
aku tergoda...dari keraana mata......
..........



Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1921

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-08-04 20:28


bukan lucu, tapi PELIK....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 24-08-04 10:58



simpanla...simpanla..simpanla..yg penting kwl sikit hati+keinginn tu ...

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-04 09:31


ermm..susah jg ye bila kte ada admire kat seseorg..klu tak luahkan perasaan takut terlepas pula..bg sy, percaya pd jodoh tu penting..klu `dia` mmg ditaktirkan jodoh kte, pasti `dia` akan dtg jg suatu hari nti..! berdoalah k! dan pastikan jg anda memberi `signal` bhw anda wujud di sisinya..! dan btl jg kater sheikhLUFTI: kawal hati+keinginan tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

fatin_tulip
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7654
Posting: 93
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-08-04 16:19



ana_syifa..

emm..sbnrnya ana pun penah jadik cam anti gak..
kdg2 blur sendiri..

tp lepas ana terbaca satu hadis..periwayatnya ana x ingat dah ..lupa..masa zmn skolah menengah rendah lagi..

lebih kurang camni laa....
barangsiapa yg meminati seseorg tetapi tidak meluahkannya dan tidak menghebahkan kepada org lain..nescaya akan menjadi teman di syurga..

tp..ana dah tgk kesan drpd peristiwa cam ni..
berlaku kt ustz ana..dia mmg minat kat soeg aweks masa dia study kt mesir..
tp dia segan nk luahkan..
bila blk malaysia..dia ingt xada jodoh dah..
tp dia xputus2 berdoa agar dpt gak aweks yg sama akhlak if xde jodoh ngan aweks yg dia minat..

mgkn doa dia diperkenan..so pd satu ari yg x dirancang..dia terjumpa ngan aweks tu kat ukm..time jadi tutor kt sana..
so bila dia risik2 ...xde org lagi..
so..mmg Allah dh tetapkan itu jodoh dia



Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_tulipProfil   Hantar PM kepada fatin_tulip   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-04 17:53


Quote:

On 2004-07-29 23:38, nurkamar wrote:


buat istikharah.. sekali 4 orang pula mimpi muslimin yang sama.. maka confirm le sekali 4 orang naik pelamin sesama ...





Sape laa muslimin bertuah tu ek..??

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 29-08-04 00:48



nak pesan jer..pi mai pi mai..jangan la naik pelamin..
akad n kendhuri dah ler.. tak yah bsanding2..aper klass..

-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

nuruludz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4225
Posting: 148
Dari: pahang darul peace

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-08-04 22:49




ana pun penah jadi cam anti..tapi ana luahkan pada sahabat baik ana...Alhamdulillah,sahabat ana memahami ana..dialah bagi doronganpada ana supaya banyakkan solat malam,istikhoroh dan berpuasa...klu btul pun kita dah buat istikhoroh dan dah nampak dia..cubalah simpan dulu...tu bagi pendapat ana...sebab cuba anti wat sekali lagi..tunggu dua tiga tahun lagi ker..klu sama sah lah jodoh anti...takkan anti nak cakap dgn dia?klu dia sefikrah dgn anti maybe dia faham klu x???camne???ustazah ana penah cakap..x salah klu kita yg cari muslimin tapi biarlah dgn guna orang tgh...tapi plak bukan utk bcinta tapi cari org tgh utk satukan anti bila tiba masanya...fahamkan???
wallahu'alam...

-----------------
WhatEvEr U Do 'PUT YOUR TRUST IN ALLAH"..ThInk BeForE Do It BeCAUse "ALLAH ALWAYS WItH U"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruludzProfil   Hantar PM kepada nuruludz   Quote dan BalasQuote

nurkasih_fik
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2003
Ahli No: 4836
Posting: 5
Dari: international islamic college

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-08-04 20:21




mmng susah nak smpn dlm hati bile kite admire ana akui...gunakn jln yg telah dgunakn oleh Khadijah r.a setelah enti btul2 yakin dan bsedia mgikat hubngan yg halal....kalau belum bsedia bserah..sj kpd Allah......mmng susah tp pintalah dr Yang Esa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih_fikProfil   Hantar PM kepada nurkasih_fik   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-04 14:59


Ingat pada batas-batas pergaulan dalam ISLAM...Jodoh pertemuan di tangan tuhan, kalau dah jodoh tak ke mana....

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

yu_fen
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10949
Posting: 6
Dari: shah alam

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-09-04 12:43



saya rasa ramai girl alami masalah admire ni
nak luah malu tp x luah ...tension gak....tambah2 lagi klu tengah study......klu dah keje tu lain citer
klu saye la.....girl mesti tuggu adam yg mulakan dulu.....tp tengok keadaan gak......yg penting utamakan yg lebih penting....jodoh tu Allah dah tetapkan.
wanita yg baik untuk lelaki yg baik..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For yu_fenProfil   Hantar PM kepada yu_fen   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-04 16:20




betul kata alifmimyanun & sheikhLUTHFI.. better pendam jer la..

[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2004-09-26 16:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11708 saat. Lajunya....