Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 14 jam, 43 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: COKLAT:Gambaran peribadi anda...?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» COKLAT:Gambaran peribadi anda...?

Please Mendaftar To Post


Oleh COKLAT:Gambaran peribadi anda...?

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 07:46






Coklat gambarkan keperibadian

Pelbagai mitos yang telah kita dengar berkaitan dengan coklat, Sejak dari usia kecil lagi ibu melarang kita makan coklat kerana dikhuatiri akan merosakkan gigi. Bila berganjak remaja, ramai yang mengatakan coklat boleh menggemukkan dan menyumbang ke arah masalah jerawat!

Pedulikan semua itu! Ia hanya mitos semata-mata... tiada makanan lain yang mampu menandingi keenakan coklat. Rugi sekiranya kamu tidak menikmati kelazatan coklat itu dari sekarang! Coklat yang bagaimana kamu gemari?


Pilih Coklat Warna Putih, Hitam atau Campuran?

Coklat warna putih
Kamu memiliki semua kekuatan untuk menakluki dunia. Sayangnya kadang kala kamu seakan ragu-ragu untuk membuat keputusan. Padahal, jika kamu tahu apa yang ingin kamu capai, pintu kejayaan terbuka untuk kamu.

Coklat susu
Kamu suka kepada keindahan dan peka terhadap apa yang kamu lihat. Bagi kamu, mengenang masa lampau dan mengingat kembali saat-saat indah sewaktu kecil mampu membuat semangat kamu berkobar-kobar.

Coklat hitam (Dark Chocolate)
Kamu berpandangan jauh. Pandangan dan cadangan yang kamu kemukakan selalunya 'up-to-date'. Kamu sentiasa berusaha untuk tampil lain dari yang lain. Selain itu, kamu juga gemar mengumpul barang-barang pemberian orang.

Coklat campuran (semua rasa)
Kamu seorang yang fleksibel. Kamu tergolong antara individu yang kaya dengan wawasan, mudah bagi kamu mengikut peredaran zaman. Kamu tidak ingin diri kamu jauh tinggal di belakang.




Bentuk Coklat Pilihan Kamu

Bulat
Penggemar coklat berbentuk bulat menunjukkan dia seorang yang menggemari kehidupan sosial. Individu yang tergolong dalam kelompok ini memiliki ramai kawan kerana sikap mereka yang peramah dan mudah didekati. Selain itu kamu juga tergolong antara pendengar yang baik sehingga ada yang menjadikan kamu sebagai tempat curahan rasa hati. Sayangnya, kerana terlalu ingin menyenangkan hati orang lain kamu sering terjebak dalam masalah mereka sehingga kamu sendiri lupa yang masalah peribadi kamu sendiri masih belum diselesaikan lagi. Kamu juga tergolong antara individu yang tidak setia dengan pasangan kamu. Kamu dikatakan gemar "cuci mata".

Bujur
Kamu tergolong antara individu yang bijak bergaul. Jaringan pergaulan kamu amat luas kerana kamu mudah berinteraksi dengan sesiapa sahaja walau dalam apa jua keadaan. Idea-idea yang lahir dari pemikiran kamu memang boleh diterima pakai dan sememangnya bernas! Kamu juga berwawasan tinggi dan ini disanjungi oleh teman-teman sekeliling. Dalam perhubungan pula, kamu tidak ragu-ragu untuk mencari teman baru sekiranya si dia dirasakan agak membosankan.

Kotak
Setia, gemar merendah diri dan romantis adalah sifat kamu. Kerana sikap romantis kamu itu, tidak hairanlah pasangan kamu akan tetap setia di sisi kamu. Kamu memiliki daya konsentrasi tinggi dalam bekerja dan sentiasa berusaha untuk mempertingkatkan lagi wawasan diri. Tetapi sekiranya ada konflik melanda, kamu terlalu mudah melatah! Ada kalanya kamu seakan cuba lari dari berhadapan dengan masalah... kamu tiada inisiatif untuk cuba menyelesaikannya.


Kandungan Coklat

Almond
Keperibadian yang dinamik. Kamu akur pada perubahan. Kejayaan adalah matlamat utama dalam agenda kehidupan kamu. Kamu juga tergolong antara individu yang gemar menolong. Biasanya masalah teman-teman dan keluarga mampu kamu selesaikan. Walau bagaimanapun kamu perlu berhati-hati memberikan perhatian terhadap individu yang memerlukan itu kerana dikhuatiri kamu akan memberi perhatian secara berlebihan.

Karamel cair
Kamu yang dan percaya pada kemampuan diri sendiri. Tanpa banyak bicara, semua tugasan yang kamu perlu selesaikan pasti berjaya direalisasikan dengan baik. Selain itu, kamu juga seorang yang murah hati. Kamu gemar berbelanja dan gemar menawar diri untuk membuat kerja-kerja amal. Kamu juga dikategorikan antara individu yang rambang mata terutama ketika membeli belah.

Karamel keras
Selain pandai menjaga hubungan dengan orang lain, kamu juga seorang yang berdisiplin dan jujur. Istilah terlambat memang tidak termaktub dalam kamus hidup kamu. Bagi kamu masa adalah wang. Kamu hidup untuk bekerja, semua yang diraih adalah hasil kerja keras kamu. Sayangnya kamu sering tidak menghiraukan pendapat orang lain yang kadang kalanya boleh diterima pakai.

Hazelnut
Kamu adalah pencinta alam. Keharmonian alam yang terjaga membuatkan fikiran kamu tenang. Sayangnya, kerana kamu terlalu dekat dengan alam membuatkan kamu menjadi seorang yang pemalu. Tidak hairanlah bila kamu sering dikata pemalu oleh teman-teman.

Kacang tanah
Bagi kamu, semua perkara dalam hidup ini tidak perlu dibuat susah. Kamu sudah cukup bahagia dengan hidup kamu. Sayangnya, kadang-kadang kamu akan berasa kesepian di dunia kecil yang kamu ciptakan sendiri. Cubalah sesekali meluangkan masa dengan teman-teman lain. Pasti kehidupan kamu akan menjadi lebih bermakna.

Pudina
Hari esok harus dihadapi dengan semangat tinggi. Kamu sangat yakin dengan apa yang kamu lakukan. Kamu adalah individu yang tidak pernah ketandusan idea. Kamu tidak pernah membataskan kehidupan kamu dengan peraturan, melainkan kamu yang buat sendiri.


Apa Kamu Buat Pada Pembungkus Coklat

Diramas
Jika kamu makan coklat dan kemudian gemar meramas-ramas kertas pembalutnya sebelum dibuang ke dalam tong sampah, bererti kamu tergolong antara individu yang tidak suka terlibat dalam masalah cinta. Fikiran kamu yang sering berkecamuk membuatkan kamu sukar memberikan konsentrasi terhadap sesuatu perkara. Tidak hairanlah jika pasangan kamu sering mengeluh dengan sikap kamu itu.

Dilipat
Jika kamu gemar melipat-lipat pembalut coklat, bererti kamu seorang yang rapi dan bersih. Hidup kamu teratur dan begitu juga dengan pemikiran kamu. Dalam bercinta, kamu selalu mengikut mood. Ha, tak baiklah macam tu! Kamu perlu lebih bijak mengimbangi emosi kamu itu.

Dibentuk bola
Jika anda membuat pembalut coklat itu menjadi bola dan memainkannya di meja, mungkin kamu sedang bosan dengan kehidupan cinta kamu bersama pasangan. Ada baiknya kamu berbincang dengan pasangan kamu itu mengenai perhubungan kalian berdua. Kalian perlu lebih berfikiran terbuka untuk menerima teguran dan kekurangan diri masing-masing bagi tujuan kebaikan dalam perhubungan.

Dikoyak-koyak
Kamu seorang yang romantis terhadap pasangan. Kamu suka membelai kerana pada kamu, belaian jemari kamu itu mampu memperlihatkan rasa cinta dan kasih terhadap pasangan. Kamu mementingkan keromantisan dalam perhubungan.

Digulung
Kamu boleh digelar sebagai penyelamat cinta! Suka mencampuri urusan percintaan orang lain. Bagi kamu, perhubungan cinta kamu sudah cukup bahagia! Kamu tidak boleh berfikiran sedemikian. Hakikatnya kamu perlu menumpukan perhatian terhadap hubungan cinta kamu sendiri agar lebih subur dan mekar berpanjangan!



Ana suka makan coklat yg ada biji badam.....uiii bestnyer...!








Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-07-04 08:00




cakap pasal coklat mmg best, apatah lagi bila makan coklat, bertambah2 best lg la....tp yg paling best bila org yg belanja makan coklat. ukhti nak belanja ana ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 08:09


wbt....

ermmmmm...... coklat memang sodap..

ana suka coklat cadbury hazelnut ngan cokelat bulat yang bungkus pakai aluminium emas tuh (nak eja tak reti...)
iskk.. lamer nyer tak makan cokelat2 sekalian... adakah kalian juga merindui ana wahai cokelat2 sedunia...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 08:12




hehe... cik kasihmu-amanahku....
nak belanja kita makan coklat..... yeye.....
kat mana tu....? sebutkan tarikh masa dan tempatnya...ehek......

jangan marah aaa.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 08:52


Quote:

On 2004-07-21 08:09, ismi_atikah wrote:
wbt....

ermmmmm...... coklat memang sodap..

ana suka coklat cadbury hazelnut ngan cokelat bulat yang bungkus pakai aluminium emas tuh (nak eja tak reti...)
iskk.. lamer nyer tak makan cokelat2 sekalian... adakah kalian juga merindui ana wahai cokelat2 sedunia...



coklat tu namanya "ferrero rocher"...

chocolate is my favourite food...
ana paling suka coklat kacang almond...
yummy!!!



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 09:22



Topik yang melaparkan. Nasib tak ada gambar contoh sekali...

Lepas ni nak pergi cari coklat..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 09:52





sedapnyer...............

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 12:16


Hmm......ada juga boleh kenal...
melalui kajian jenis coklat yg disukai sehingga gaya kita buat pada palstik coklat..

fuh...nampak menarik..
Tapi jarang orang cakna pada warna coklat kecuali masa kanak-kanak..
bila dah besar ..tak kira warna tapi pada jenisnya shj...






Prof suka chewing-gun...pastu wat belon...
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 12:37




Erm…Prof kita suka makan chewing gun yer….

Pernah juga chewing gun terlekat kat bawah tapak kasut…eee…geram betuilah….
Habis comot kasut ana yg tinggi berkilat tu…he…he…..

Harapnya buat ‘belon’ tu jgn sampai melekat kat tapak kasut orang ye saudara Prof kita….kesian orang yg pakai smart-smart nak pi keja….ehekk….jangan marah aa…..gurau jer nih….!






Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 12:40




suka semua sekali coklat yang dinyatakan...tu macam mana lak...apa peribadi saya??? heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 21-07-04 13:11



Amboi...terbayang-bayang coklat bila baca artikel ni...sedapnya!! Cookies and cream yang paling best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 13:28


Quote:

On 2004-07-21 12:37, nuraini wrote:
Pernah juga chewing gun terlekat kat bawah tapak kasut…eee…geram betuilah….
Habis comot kasut ana yg tinggi berkilat tu…he…he…..
Harapnya buat ‘belon’ tu jgn sampai melekat kat tapak kasut orang ye saudara Prof kita….kesian orang yg pakai smart-smart nak pi keja….ehekk….jangan marah aa…..gurau jer nih….!



Ooo...itu tak tahulah..siapa yg buang....isk...
eee...Prof geram juga..... hehehe
Agak-agaklah nak buang kan.. di tong sampah yg telah disediakan...

Prof biasa lepas dah letih mengunyah akakn gulung balik....dlm plastik..dia...


p/s: Dah insaf dari nakal...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 13:54


baguih sungguh prof kita ni.....adik2 semua ikut mcm prof kita ni....lepas makan chewing gum tu buang kat tempat yang betul.....tak gitu prof.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

lepat
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 26.09.2003
Ahli No: 3772
Posting: 209
Dari: jawa meru

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 16:19


coklat memang best
sy memang suke makan coklat..lebih2 lagi lepas abis test..tenang je rase..hehheh

tapi kalau membeli coklat,tengok le dulu sumber lecitin dalam coklat tu...dari sumber haiwan atau sumber tumbuhan...keselamatan..

tapi makan lepat pun sedap gak..

-----------------
ya Allah tuhan yang menjaga hati baikilah hatiku agar mazmumahku
tidak merosakkan agamaku dan juga tidak merosakkan kehidupan orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For lepatProfil   Hantar PM kepada lepat   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 16:31


Quote:

On 2004-07-21 16:19, lepat wrote:
tapi makan lepat pun sedap gak..

-----------------




tul tu...makan lepat pun sodap gak...syoknya kalau dapat makan time hujan2 cam ni....kena dgn kopi panas...fuyyoooo....terangkat...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

durah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.02.2004
Ahli No: 7438
Posting: 5
Dari: budak kampung

burma   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 11:33


emm..sedapnye coklat, cite2 psl coklat ngat lak kat coklat.. nape yee, kalo sebut coklat je mesti muslimat je yg gemar??..


Bookmark and Share

    


  Member Information For durahProfil   Hantar PM kepada durah   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 11:57




emm...coklat..oo..coklat...
sesaper pun gemar...

ana pun gemar coklat....yg ada hazelnut..sedap..susu.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

nurnilam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2668
Posting: 49
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 22-07-04 12:15


coklat campur..berbentuk kiub2 yang comel2,berisi almond besar di tengahnyer....sangat sedap ar...bungkusan??dilipat comel2 dan disimpan dalam buku tebal macam dictionary oxford..takpun,atlas anatomy..he..he

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnilamProfil   Hantar PM kepada nurnilam   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 21:58


macam macam tapi coklat ni best sgt... kire cam pengubat

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 22:07


emmmm...

saya ni slaah seorang yang gila jugak la dekat coklat...pantang nampak coklat..mesti nak beli...kalau pi kedai mesti beli punya..

tapi tak tahu pulak ia mengambnarkan keperibadian kita...boleh caye ke kak aini..????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 07:39




Quote:

muslimin23 wrote:
emmmm...

saya ni slaah seorang yang gila jugak la dekat coklat...pantang nampak coklat..mesti nak beli...kalau pi kedai mesti beli punya..

tapi tak tahu pulak ia mengambnarkan keperibadian kita...boleh caye ke kak aini..????

-----------------
assalamulaikum... salam ukhwah-pengikat kasih-sayang



*****************************************


eh dik...takleh duk caye sabgat nih....bendanya tiada dalam AL-QURAN & AS-SUNNAH....

ini mungkin berdasarkan kajian dan pengalaman saje dik.....
jangan duk caye sangat deh...
bimbang kot jatuh ke syirik pulak....

eh....cam bagi ceramahlah plaks....
hehe........









Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 09:52


erm..ana xsuka makan coklat la..tapi kek coklat ana suka!

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

urbanlegend
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8237
Posting: 45
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 11:13


i loooove chocolate,especially brand from cadbury.almost black forest.kounde bueno also delicious and mon ceri.
bila makn jerk, rasa tenang....jerk.
pehhhhh....x leh angkat...beb.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For urbanlegendProfil   Hantar PM kepada urbanlegend   Pergi ke urbanlegend's Website   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 10:00




Em...coklat mmg sedap..

-----------------
Dunia adalah lautan yang dalam dan telah banyak manusia yang tenggelam, justeru itu sediakanlah perahu untuk belayar dan ia adalah taqwa kpd Allah-Luqmanul Hakim

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

maple_nr
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2145
Posting: 19
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 24-07-04 16:18


ASSALAMUALAIKUM..
Ana suka coklat yang ada almond..sedap!!tapi baru ana tahu yang setiap coklat tu ada maknanya...Terima kasih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maple_nrProfil   Hantar PM kepada maple_nr   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-07-04 22:34


saye suke semue coklat.
except yg ade pudina.
cooking coklat pun best. keras, sedap nak kunyah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

fikratulamin
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2004
Ahli No: 9018
Posting: 13
Dari: Bachok, Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-04 10:54


hmmmm.......
meleleh air liur ana....bila bab coklat jadi tajuk forum... best nye tuhan aje yang tahu...ana suka semua jenis coklat kecuali yang dari jenis susu...
sebab bau susu nye....

lagi best kalau dicampur ngan pelbagai jenis kekacang dan kismis...

hmmmmmm... bestnye...jap lagi nak pi beli lah satu...dah lama tak pekena ngan coklat nie....hehhehheeh

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikratulaminProfil   Hantar PM kepada fikratulamin   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-08-04 16:26


nyam...nyam...huh, sedapnye...terasa lapaqla plak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-08-04 15:56


erm..bila sebut pasal coklat, ana mmg berminat sgtt la..sbb coklat boleh buat ana lupakan sgala masalah kat dalam kepala..
lbh2 kalau makan aiskim coklat,nak marah pun tak jadi kalau mase mmg btl2 bengang ngan problm..

tapi kalau nak cakapcoklat melambangkan keperibadiian kita..tak tau la plak..ader state kat mana2 ker????


Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-04 20:36



ermmm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

zirkonsofis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9789
Posting: 54
Dari: Chaah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-04 01:55



yg bukak topik nie ade share ngan tokei kilang colet ker ramai yg gi beli coklat lps baca topik n respon kt cni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zirkonsofisProfil   Hantar PM kepada zirkonsofis   Pergi ke zirkonsofis's Website   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-04 17:47


, ana suke coklat gak tp mahal jg coklat ni..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

angel_dust1412
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6745
Posting: 99
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-10-04 08:14


Quote:


Coklat warna putih
Kamu memiliki semua kekuatan untuk menakluki dunia. Sayangnya kadang kala kamu seakan ragu-ragu untuk membuat keputusan. Padahal, jika kamu tahu apa yang ingin kamu capai, pintu kejayaan terbuka untuk kamu.

Kotak
Setia, gemar merendah diri dan romantis adalah sifat kamu. Kerana sikap romantis kamu itu, tidak hairanlah pasangan kamu akan tetap setia di sisi kamu. Kamu memiliki daya konsentrasi tinggi dalam bekerja dan sentiasa berusaha untuk mempertingkatkan lagi wawasan diri. Tetapi sekiranya ada konflik melanda, kamu terlalu mudah melatah! Ada kalanya kamu seakan cuba lari dari berhadapan dengan masalah... kamu tiada inisiatif untuk cuba menyelesaikannya.

Karamel cair
Kamu yang dan percaya pada kemampuan diri sendiri. Tanpa banyak bicara, semua tugasan yang kamu perlu selesaikan pasti berjaya direalisasikan dengan baik. Selain itu, kamu juga seorang yang murah hati. Kamu gemar berbelanja dan gemar menawar diri untuk membuat kerja-kerja amal. Kamu juga dikategorikan antara individu yang rambang mata terutama ketika membeli belah.

Dikoyak-koyak
Kamu seorang yang romantis terhadap pasangan. Kamu suka membelai kerana pada kamu, belaian jemari kamu itu mampu memperlihatkan rasa cinta dan kasih terhadap pasangan. Kamu mementingkan keromantisan dalam perhubungan.




Banyak persamaan ngan ciri2 ori ana

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada angel_dust1412   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 12:52


mmg suke aper jenis coklat..
tp org suke buat bola main dgn member pembalut coklat..
ia merupakan sesuatu kepuasan selepan makaan..
huhuhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 13:20


semua jenis ana suka..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 26-10-05 18:25


sedapnya chocolate..lebih2 lagi kalau yang ada almund dan hazelnut..tapi kan.. sedapnya kit-kat..yang berkaitan jangan terasa ya..hehe :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 21:24


coklat pun ada kena-mengena dengan gambaran peribadi kita, dasyat tu..


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 21:36


Setiap perilaku kita menggambarkan keperibadian diri..

Uhuk.. kalau pakai balun semua jenis coklat?(kec. choc milk) Asalkan namanya coklat.. macam mana tu?.. dan pembalut tu pula, ikut mood nak buang macam mana.. hik hik.. how's that?? banyak peribadi? aiyok! :di

Paling suka snickers and ferrero rocher~ nyum2!!!.. (satu bentuk kotak, satu lagi bulat..) hak hak..Aaa.. gian hehe


-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++
[ Telah diedit oleh: SyAhEeDa pada 26-10-05 21:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 27-10-05 15:48


Sedapnyer coklat!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 27-10-05 16:01


ada orang siap suap coklat kat mulut.........takut, pada tangan2 yang kotor (rindu pulak zaman kanak2 dulu)

:lol: tangan kotor lagi, mengotorkan
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 27-10-05 16:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-10-05 16:02


Coklat campuran (semua rasa)
Kamu seorang yang fleksibel. Kamu tergolong antara individu yang kaya dengan wawasan, mudah bagi kamu mengikut peredaran zaman. Kamu tidak ingin diri kamu jauh tinggal di belakang.

+

Kotak
Setia, gemar merendah diri dan romantis adalah sifat kamu. Kerana sikap romantis kamu itu, tidak hairanlah pasangan kamu akan tetap setia di sisi kamu. Kamu memiliki daya konsentrasi tinggi dalam bekerja dan sentiasa berusaha untuk mempertingkatkan lagi wawasan diri. Tetapi sekiranya ada konflik melanda, kamu terlalu mudah melatah! Ada kalanya kamu seakan cuba lari dari berhadapan dengan masalah... kamu tiada inisiatif untuk cuba menyelesaikannya.

+

Almond
Keperibadian yang dinamik. Kamu akur pada perubahan. Kejayaan adalah matlamat utama dalam agenda kehidupan kamu. Kamu juga tergolong antara individu yang gemar menolong. Biasanya masalah teman-teman dan keluarga mampu kamu selesaikan. Walau bagaimanapun kamu perlu berhati-hati memberikan perhatian terhadap individu yang memerlukan itu kerana dikhuatiri kamu akan memberi perhatian secara berlebihan.

+

Karamel cair
Kamu yang dan percaya pada kemampuan diri sendiri. Tanpa banyak bicara, semua tugasan yang kamu perlu selesaikan pasti berjaya direalisasikan dengan baik. Selain itu, kamu juga seorang yang murah hati. Kamu gemar berbelanja dan gemar menawar diri untuk membuat kerja-kerja amal. Kamu juga dikategorikan antara individu yang rambang mata terutama ketika membeli belah.

+

Karamel keras
Selain pandai menjaga hubungan dengan orang lain, kamu juga seorang yang berdisiplin dan jujur. Istilah terlambat memang tidak termaktub dalam kamus hidup kamu. Bagi kamu masa adalah wang. Kamu hidup untuk bekerja, semua yang diraih adalah hasil kerja keras kamu. Sayangnya kamu sering tidak menghiraukan pendapat orang lain yang kadang kalanya boleh diterima pakai.

+

Hazelnut
Kamu adalah pencinta alam. Keharmonian alam yang terjaga membuatkan fikiran kamu tenang. Sayangnya, kerana kamu terlalu dekat dengan alam membuatkan kamu menjadi seorang yang pemalu. Tidak hairanlah bila kamu sering dikata pemalu oleh teman-teman.

+

Dilipat
Jika kamu gemar melipat-lipat pembalut coklat, bererti kamu seorang yang rapi dan bersih. Hidup kamu teratur dan begitu juga dengan pemikiran kamu. Dalam bercinta, kamu selalu mengikut mood. Ha, tak baiklah macam tu! Kamu perlu lebih bijak mengimbangi emosi kamu itu.


=
:-di :-) :-di :-) :-di :-) :-di :-) :-di :-) :-di :-) :-di :-) :-P


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

ibn_gani
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2005
Ahli No: 20081
Posting: 13
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-05 16:21


coklat boleh meneutralkan mood kita
bila kita marah kita makan coklat
bila kita sedih kita makan coklat
bila kita tension kita makan coklat
bila kita gembira kita makan coklat

jadi marilah kita makan coklat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_ganiProfil   Hantar PM kepada ibn_gani   Quote dan BalasQuote

BonaFide
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15888
Posting: 10

Pahang  


posticon Posting pada: 27-10-05 17:03


ErMM...memang sedap ngat coklat ini!! tapi Kalau oang suka dress warna coklat camenr lah!!;>

Bookmark and Share

    


  Member Information For BonaFideProfil   Hantar PM kepada BonaFide   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 27-10-05 17:58


suka juga coklat.. tak kisah coklat apapun... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-10-05 21:29


waa...macam2 orang boleh tau pasal peribadi kita sekarang ek???
coklat pula dah...ish2...macam2... :-P :-di 8-)
nway..seronok juga saja-saja tau kan???
thanks 4 the info... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-10-05 22:53


wow...ana memang suka makan chocolate..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 15:43


assalamualaikum...
thank you for the information..tak sangka pemakanan coklat melembangkan peribabi kita..
saya suka makan cadbury and ferrero rocher..bestnya..hingga menjilat jari..
tapi kena hati2 masa makan..jangan makan banyak sangat..nanti berisiko untuk ada penyakit..
apapun coklat memang best!siapalah yang reka coklat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 28-10-05 16:19


tetiba lapar pula baca article ni...nanti nak buka coklat lah...:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142113 saat. Lajunya....