Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 6 jam, 40 minit yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: ~Majlis IFTAR JAMA'IE muslimat Ukhwah.com UIAPJ ~


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» ~Majlis IFTAR JAMA'IE muslimat Ukhwah.com UIAPJ ~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~Majlis IFTAR JAMA'IE muslimat Ukhwah.com UIAPJ ~

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-07-04 12:11


warahmatullahi wabarakatuh...

Sobahal khair ilaikum...

Seperti yang telah tertera pada tajuk di atas, ana mewakili sahabiah UKHWAH.COM di UIAPJ, membuka langkah ingin menjemput sahabiah-sahabiah di UIAPJ untuk sama-sama berIFTAR JAMA'IE...

Hari : Khamis

Tarikh : 22 Julai 2004

Tempat : Musolla KC level 5


insya Allah, kita akan solat berjemaah sejurus selepas majlis iftar tersebut.

-->tunggu keterangan lanjut dari sahabiah yang lain <--

KEHADIRAN ANTUNNA AMAT DIHARAPKAN

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-07-04 16:48


wrt wbt

cepat bebenor la mokcik nawwal mem'posting'kan hal ni ek...

ana tak ada masa sahabiah ana, permaisuri_hati, alfaqierah dan nawwal, ni berbincang semalam. jadi ana tau pun lepas ana balik ke bilik lewat malam semalam...

alhamduliLLah... ini permulaan aktiviti kami kat sini. harap-harap lepas ni boleh jumpa ramai lagi adik-adik dan sahabiah yang bersama-sama dalam ukhwah.com ni. inilah matlamat kami untuk buat perjumpaan kat sini... insya-Allah yang dirancang, akan dipermudahkanNya....

::: Marilah bersama-sama mengimarahkan majlis dan musolla itu :::



-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-07-04 18:55




kakak kakakku yg berada jauh disana... nak itut... nak itut...

kak nawwal... pos berita via sms yer... hehe... semoga apa yg dirancangkan akan dipermudahkan dan di beri ganjaran yg selayaknya... insyaallah...

selamat berpuasa dan beriftar jama'ie...

p/s: perhatian kepada KAK NAWWAL... sila pos makanan memalui sms yer... fiza puasa disini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

nazirah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.01.2004
Ahli No: 6301
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 12-07-04 21:23




Ana dah keluar la kak Nawwal.... Ana pegi MPI. Tapi, jangan risau.... Jauh dari mata dekat dalam jiwa... Insya-Allah ana akan selalu contact dengan akhawat kat sini...

Irsya_isyqi, jgn sedih ye... Teruskanlah perjuangan....

Pertemuan sekali membuahkan ukhwah berpanjangan...
Insya-Allah...



p/s kalau ada apa-apa program, sms kan kat ana tau kak nawwal, kak littlemuslimah ngan kak alfaqierah...

(masih terkenang pertemuan pertama....)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nazirahProfil   Hantar PM kepada nazirah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-04 00:36




Selamat berpuasa dan beriftar jamaie...
Bagus juga kalau selalu buat iftar jamaie, tambah semangat nak berpuasa..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 274
Posting: 400
Dari: bumi Allah-mciium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-07-04 14:11


Assalamu'alaikum Wrt Wbt

salam ukhwah buat semua.Awwalan,syukran pd ukhti nawwal sbb tolong khabarkan cadangan yg telah dipersetujui di sini.

Tujuan utama iftar ni adalah utk sama-sama berbuka puasa bersama ahli-ahli ukhwah.com muslimat di UIA PJ ni.yang keduanya ialah,ini langkah susulan untuk mengumpulkan muslimat ukhwah.com UIA PJ.Alhamdulillah..nawwal,permaisuri hati,littlemuslimah dan ana telah berjaya menjejaki 2 org adik junior disini,iaitu nazirah dan irsya_isyqi.JK Pertama dah dibuat dan insyaAllah..akan kita susuli dengan majlis iftar ni utk bersua muka bersama para sahabat muslimat ukhwah.com yg masih belum pernah bertemu muka.

buat adik nazirah..hmm.. sedih nak berpisah..baru je kenal 3-4 hari,adik dah nak transfer ke MPI...tp,tak mengapalah..mg ukhwah yg terjalin terus bersemi..kami semua akan mengingati adik disana..belajar rajin2 ok.

buat fiza,tanak join kami ke? dtg la sini nanti ye.dekat aje..dah area2 sini jugak tu.

kak hanan,haaa...bila nak datang? jgn2 malu-malu,jgn segan..bagitau ye bila nak dtg sini,kami tunggu akak nanti

Ana amat berharap agar para sahabat muslimat ukhwah.com disini dapat meluangkan masa untuk sama-sama beriftar jama'ie dan berjejak kasih pada khamis minggu depan.Andai ada sebarang persoalan dan pertanyaan ..diharapkan dapat menghubungi kami disini.

nawwal (nurul izzah)-AC105
permaisuri_hati (fatimah azzahra')-KC522
littlemuslimah (hazwani)-KC534
alfaqierah (fauziah)-KC534


calling..calling..

alang_1701,sufie,raihanahrahmah,munawwar
mawaddah_solehah85.. dan lain-lain.

Moga bertemu nanti..insyaAllah.

ilalliqa'

[ Posting ini telah di edit oleh: alfaqierah pada 2004-07-13 14:34 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-04 14:41


Tarikh tuuu...

Tarikh keramat?

Anyway, semoga program ini dilaksanakan dengan jayanya, insyaAllah...

Harap pihak yang tertentu dapat memaklumkan tentang penubuhan Integrasi Mahasiswa Ukhwah UIAM (I.M.U) dan daftarlah...

P/s: Muslimat UIA PJ ni hyper-active nooo...

Allahu Ta'ala a'lam...





-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

[ Posting ini telah di edit oleh: SaLaFiaN pada 2004-07-13 14:44 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 13-07-04 15:56



hohohoh..nasib baik muslimat ja..
kalau muslimin nak bleh join.,.nak join gak...ahahaks....
level 5 je ek ? errr..
anyway....good luck to you all..
moga selalu dalam kerahmnatan dan keredhaan allah...
nanti jangan lupa post report sikit ok..
ada taaruf dengan sahabaiah ukhwah.com ke ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-07-04 16:56


Quote:

On 2004-07-13 14:41, SaLaFiaN wrote:
Tarikh tuuu...

Tarikh keramat?

Anyway, semoga program ini dilaksanakan dengan jayanya, insyaAllah...

Harap pihak yang tertentu dapat memaklumkan tentang penubuhan Integrasi Mahasiswa Ukhwah UIAM (I.M.U) dan daftarlah...

P/s: Muslimat UIA PJ ni hyper-active nooo...

Allahu Ta'ala a'lam...





Tarikh keramat sbb besday anta ya salafian...
tak buat kenduri ke???
atau majlis sambutan kelab julai???
takpun belanja muslimat uia pj berbuka puasa...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-04 19:44


Quote:

On 2004-07-13 14:11, alfaqierah wrote:
kak hanan,haaa...bila nak datang? jgn2 malu-malu,jgn segan..bagitau ye bila nak dtg sini,kami tunggu akak nanti



Dah lama niat nak jenguk adik2 UIA PJ. Sabtu Ahad aje kan boleh melawat. Susah betul nak jumpa adik2 sejak dikuarantin ni.. Ada rezeki sampailah akak ke sana tapi majlis iftar ni tak dapat la join.. Makan elok2. jangan rebut2 tau..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-07-04 12:44


Quote:

On 2004-07-13 14:11, alfaqierah wrote:
nawwal (nurul izzah)-AC105

calling..calling..

alang_1701,sufie,raihanahrahmah,munawwar
mawaddah_solehah85.. dan lain-lain.




ya Rabbi...ck alfaqierah oi....bila masa la ana tukaq bilik ni...ana...

Nurul Izzah - AC104

Takpe alfaqierah,

yang nti duk calling tu...insya Allah akan ana 'kerah' depa tu...roomate & jiran tetangga ana jugak...hihi


Quote:
cepat bebenor la mokcik nawwal mem'posting'kan hal ni ek...



hehe...biasa la..orang 'takde' keje...

Quote:
p/s: perhatian kepada KAK NAWWAL... sila pos makanan memalui sms yer... fiza puasa disini...



ek ele....ada-ada je la budak kecik ni..yela..tunggu la makanan tu ek.akak pos...kalau tak sampai tahun ni, tahun depan la tu makanan tu sampai

Quote:
p/s kalau ada apa-apa program, sms kan kat ana tau kak nawwal, kak littlemuslimah ngan kak alfaqierah...



Insya Allah adik nazirah....kami akan khabarkan...waa...sedihla masa nazirah mai bilik akak petang semalam..ingatkan nak datang ziarah..rupa-rupanya dah nak pergi.. insya Allah jumpa lagi ye dik pasni..

Quote:
Tarikh tuuu...

Tarikh keramat?

P/s: Muslimat UIA PJ ni hyper-active nooo...



isk isk...tak terfikir pulak ana pasal tarikh keramat tu..heheh..so...nta pon kena la puasa skali ek hari tu..pastu..iftar sorang-sorang hihi

Ala....kami bukan hyper-active...aktif sekadar yang termampu...kan akhowatku sekalian?(sokongla..sokongla... )

Quote:
Dah lama niat nak jenguk adik2 UIA PJ. Sabtu Ahad aje kan boleh melawat. Susah betul nak jumpa adik2 sejak dikuarantin ni..



Waaa.....sampai hati akak cakap kami dikuarantin....cam ada wabak je kat UIAPJ ni..huhu...akak...kalau nak datang...ajakla stefaisle sekali ek...rindu jiddan la kat dia...

Ok...untuk iftar tu...makanan bawak sendiri la ek.Takkan kami nak sponsore kot scholar tak masuk-masuk lagi nih!

p/s: BrotherMon, wat la iftar untuk muslimin sekali...(sekadar cadangan)

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-07-04 13:31




Salam ukhuwwah berpanjangan buat adik2 matrix terutama adik2 muslimat. Apa khabaq semua..??? Moga sentiasa dalam rahmat Allah...

Alhamdulillah.... tahniah akak ucapkan atas usaha untuk menganjurkan iftar jama'ie nie. Kenangan di Musolla KC level 5 bakal berulang kembali. Bila ditenung2 balik, akak rasa musolla KC level 5 tue dah jadi macam OR muslimat ukhwah kan....

Teringin sungguh nak join, tapi apakan daya, jauh merantau di bumi gombak nie. Kelas hari khamis pulak habis pukul 6.30pm.

Apapun, moga majlis ukhuwwahyang dirancangkan ini berjalan dengan jaya dan mesra. Sampaikan salam ta'aruf dari akak buat adik2 muslimat yang baru memulakan perjuangan di bumi matrix uia.

P/S : Insya Alah.... akak akan pi matrix 24hb nie. Harap dapat bertemu dengan adik2 semua, especially alfaqierah. Alfaqierah... rindunya akak kat enti.... Enti dah lupakan akak ke...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 14-07-04 17:15



eh kak mawar...bumi gombak tu kat mana hah? wahaha... jauh sungguh noo..alaaa..maila melawat kami yang bagai dok dalam zoo penjara ni... ( mcm zoo negara polak)
tapi ingat !
waktu melawat sabtu dan ahad je tau...ahaks..

eh eh nawwal....
buat iftar jamaie muslimin? teringin gak nak wat.....tapi....puasa ganti pun blom habis....hehehe

anyway.....bila kita buleh buat first meeting? uia,pj punya team...? boleh taaruf dengan student first year...ramaike hah ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-07-04 17:35




Quote:
buat fiza,tanak join kami ke? dtg la sini nanti ye.dekat aje..dah area2 sini jugak tu.




adakah daku tersilap??? kak fauziah.. fiza kat penang lagi nie.. setia lg kat sini.. .. maksud akak.. dekat dekat la tue... kat mana?

Quote:
ek ele....ada-ada je la budak kecik ni..yela..tunggu la makanan tu ek.akak pos...kalau tak sampai tahun ni, tahun depan la tu makanan tu sampai



iskk.. akak... bukan tahun depan akak nak tolong masakkan setiap hari utk fiza ke??? kan akak dah kate.. hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 274
Posting: 400
Dari: bumi Allah-mciium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 13:44


Assalamu'alaikum wrt wbt

first skali..ana minta maaf la cik nawwal,ana tersilap bilik enti..ana lum penah jenguk lg kamar baru enti,mana ana tahu.alhamdulillah..dekat2 104 dan 105 tu kan..maaf ye.

kak mawar,mana ada ana lupakan akak..sentiasa duk ingat..tambah-tambah bila nengok cermin pooh yg akak kasi tu..terbayang2 kenangan bersama.hr tu akak dtg sini,tak sempat nak jumpa...takpela kak..insyaAllah..nanti kita jumpa ok ..musolla KC Level 5 mmg dah macam OR muslimat ukhwah pun akak,sbb ..ana,little ngan permaisuri hati dah 3 sem duk di level tu..senang skit.

fiza,laa..akak ingat fiza kat kisdar.hari tu ckp dpt kisdar..alahai,silap information la pulak ek.minta maaf la.kalau dekat sini,leh la join kami kan.

kak hanan,wahaha...kami dikuarantin? mcm penyakit berjangkit pulak... bukan dikuarantin tp,dikawal selia oleh SIRIM untuk memastikan kualiti menepati piawaian .Bila free datang tau kak,kami tungguuu..

2 sahabat ana,salafian dan brothermon,
lama tak nampak noo..tambah2 brothermon,sibuk jiddan walaupun dalam satu kawasan matrik ni.kami ni bukan hiper-active sgt,sekadar mengambil inisiatif nak menautkan ukhwah..insyaAllah,nanti akan kami khabar2kan ttg I.M.U tu.

brothermon,
insyaAllah..meeting first utk cadangan JK TERTUTUP mungkin akan dibuat sblm break.cadangan ana lah.tgklah mcm mana,pihak muslimat akan bincangkan dulu macam mana.then,kami akan suggest kan.

'ala kulli hal..buat para muslimat ukhwah.com UIA PJ,ahlan wasahlan ke iftar hari khamis minggu depan.kepada sahabat2 ana,nawwal,little,permaisuri hati dan irsya,sila khabar2kan kepada yg belum mengetahui ok.kita sebar2 kan.

Moga bertemu nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 18:54


Quote:

On 2004-07-14 17:35, aniisa_tasnim wrote:

iskk.. akak... bukan tahun depan akak nak tolong masakkan setiap hari utk fiza ke??? kan akak dah kate.. hehehe...

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



Eh! bila masa la akak nak masakkan untuk fiza ni.. baikla akak duk kat rumah, masak untuk family tercinte...hihih

alfaqierah,
La baksa....hal kecik je tu..tak terjejas pun populariti ana kat AC nih (perasan )

BrotherMon,
A'a la...susah dah nak nampak nta kat sini...masa meeting GRIMIS hari tu je jumpa nta..pastu..dah lost in the world dah.. almaklumlah..orang bz...

IrSyA_iRsQi,
Alahai...mana la perginya adik comel ana ni...dah tak online ke...

kak mawar,
Akak....kedatanganmu dialu-alukan....sila..sila..jemput..jemput...

Sorry...
nak wat iklan kejap...

TELEMOVIE C U D IPT

pada hari sabtu ni, 17 Julai 2004 bertempat di Al-Malik Faisal Hall (AMF) UIAPJ bermula 8.30 pagi hingga 12 tengah hari.Bayaran: RM7 Anjuran Grup Impresi Seni (G'RIMIS) UIAPJ

DATANGLAH BERAMAI-RAMAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sekian..
Wassalam



-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2004-07-15 18:56 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2004-07-15 19:00 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

nazirah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.01.2004
Ahli No: 6301
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 15-07-04 22:24




Semakin rancak nampaknya hal iftar jama'ie ni. Moga ramai la muslimat ukhwah yang dapat dipertemukan. Tapi, Sedih sangat....... x dapat nak sertai....

JK TERTUTUP tu,, kalau ana nak sertai gak boleh x?? Ala, boleh la...

Rindu sangat kat irsya_isyqi, kak alfaqierah, kak nawwal, kak permaisuri_hati, kak little muslimah, + sahabatsahabat kat sana.... Ateh and Wani..., Roommate.....

Ana akan daftar diri di MPI Isnin ni... Doakan ana jadik cikgu yang berjaya yer...



Bookmark and Share

    


  Member Information For nazirahProfil   Hantar PM kepada nazirah   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 23:05



ana busy skit la nawwal...bukan sikit...banyak..
siang pi kelas..malam dgn meeting...nasyid...basuh baju lagi...hehehe...macam2 ada !
apa pun...i'll try my best....insyaAllah..
hilang tak bererti telah tiada....
telah tiada...sudah pasti satu kehilangan...


ceria-ceria selalu wahai sahabatku semua!


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 11:21




sorry terlambat respon topik nih....tiap2 hari cc kat KC pnuh..aduss...

anyway, ana ucapkn ahlan wa sahlan kpd semua ahli Ukhwah di UIA pj ke majlis iftar nih (sorry..for muslimah only)... x sabar2 rasanya nk berkenalan dgn adik2 baru...akhirnya berpeluang jugak nak hilangkn rindu kt sahabat2 seperjuangan ( alfaqierah, littlemuslimah n nawwal etc ) setelah beberapa bulan x bersua sbb cuti..

buat kakak2 yg kat maincamp...windunyeeeeeeee

jom kita berpuasa ramai2 hr khamis dpn..~!

p/s : Birthday boy wajib puasa sekali...

-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 12:17


Quote:

On 2004-07-16 11:21, pErMaIsUrI_hAtI wrote:
p/s : Birthday boy wajib puasa sekali...



Erm...sorry...

Hari tu dah janji nak keluar for lunch at some other place with my twin...aDiB_SaaT...

Jangan marahhh...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 13:13



dhany baby boy ke..birthday boy...
sampaikan salamku buat adib...lamo suguh dok juumpo

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 16:44


Quote:

On 2004-07-16 13:13, BrotherMon wrote:

dhany baby boy ke..birthday boy...
sampaikan salamku buat adib...lamo suguh dok juumpo

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



Mon,
Janganla lupakan G'RIMIS ek..(isk..isk..sedih plak) Sokong-sokongla kami apa yang patut....

Hmm...dah dekat dah nak pose...tak sabor nok jupe sume..

pErMaIsUrI_hAtI

[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2004-07-18 16:08 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 16:48


isk! terENTER la plak!!

Zahraa'...
Online jugak akhirnye nt...lama dah ana duk nunggu bila la cik mek sorang ni nak posting (best kan multaqa' semalam?? Ana sayang sangat nak kuar tapi terpaksa la.. )

Insya Allah jumpa sahabiah sume kat mosolla KC level 5 next Thursday, OK? Insya Allah...

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-04 09:56


amboi2 SaLaFiaN.. takkan belanja kembar nta sorg jer kot... kitorg kat matrix x dpt merasa ker?


nawwal.. nti tuh mmg bz memanjang... takper..next multaqa' masih ada...

eh eh..maner pi adik2 nih?...senyap jerh...

Mon... tak nak gather brothers ker?

time Kang dan Kak Hanan dtg hr tuh, ada la dlm 2 3 org brothers yg jumpa...sisters cuma sorg jer ... irsya_isyqi jer yg dpt dtg...
kena jejak lagi niii....

-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-04 14:06




maaf la, semua ... ana tak dpt nak online... kali nih alhamdulillah dpt juga online akhirnya... terima kasihlaaa sbb undang ana ye....dahla sorg je sister first year kat cni rasa mcm sedih plak... nape laaa nazirah pegi... takpe laa ade hikmah laa tuh...

insya Allah ana dtg...

akhi salafian, eppy birthday laa yek, semoga dpt berpuasa pd hari tuh....

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-07-04 17:45




seronoknya akak nengok adik2 ni semua...dapat jumpa ramai kat sana... teringin pulak rasnya kak nak pi sana...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 12:17


warahmatullahi wabarakatuh...

Bersua kembali..

Wah...memang makin meraih nampaknya segala posting kat sini..tapi asyik orang yang sama je...ke mana perginya insan-insan yang lain??

Ana lampirkan sedikit makluman terbaru mengenai tentatif program pada esok petang..

6.30: Ta'aruf
6.45: Bacaan al-Ma'thurat
7.25: Iftar Jama'ie
7.40: Solat Maghrib berjemaah
8.00: Bersurai


(tolong edit kalau tentatif ni tak berapa sesuai..OK)

IKLAN!IKLAN!

Warga UIAPJ semua dijemput hadir ke...

AGM G'RIMIS (Grup Impresi Seni)

pada9 malam ini bertempat di AMF

>>Masuk adalah PERCUMA!!
>>saksiakan persembahan bertenaga dari kumpulan
HUSSAINI & Benice

Irsya_iysqi,
Esok kita pegi same tau! Akak pi jemput nti kat kolej nti tu...OK?

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 16:54



kak nawwal,
nasib baik laa ana tgk topik nih ari nih, hihiihi.. ye la, nnt kite pegi sesama ye...

menghitung masa dan waktu je nih, tinggal lagi baper jam je lagi, semoga iftar jam'ie kali ini membawa keberkatan dan mengukuhkan silaturrahim atr semua muslimat ukhwah.com, insya Allah.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 11:43


assalamualaikum

mana nawwal nih?
kata nak bagi laporan....
dok masuk masuk agi nih....

calling....
nawwal

sibuk dok kaji wahyu la tu ek

ilalliqa'

-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 18:08


Quote:

On 2004-07-23 11:43, littlemuslimah wrote:
assalamualaikum

mana nawwal nih?
kata nak bagi laporan....
dok masuk masuk agi nih....

calling....
nawwal

sibuk dok kaji wahyu la tu ek

ilalliqa'

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m



warahmatullahi wabarakatuh..

ee...nyebok la pulak cik little ni..

Yela..ana nak wat laporan la ni..

Kehadiran:

alfaqierah
littlemuslimah
pErMaIsUrI_hAtI
munawwar
nawwal
batrisya
izhan
narnie
IrSyA_IsYqI
cahaya_faiz


Alhamdulillah, seawal jam 6.35 ptg telah tiba beberapa orang warga Ukhwah.com di musolla kc level 5.Majlis bacaan al-Ma'thurat terpaksa dibatalkan kerana menunggu ketibaan para sahabiah yang lain masih belum kunjung tiba
Majlis diteruskan dengan sesi Ta'aruf.

Pabila berkumandangnya azan maghrib, maka beriftar jama'ielah kami semua di musolla tu..alhamdulillah.. selepas iftar, kami pun solat maghrib berjemaah.

Majlis bersurai secara rasminya selepas solat maghrib kira-kira jam 8.10 malam tetapi kedapatan antara kami yang masih setia di musolla tu dengan bacaan Yasin secara berjemaah

Konklusinya, iftar jama'ie petang semalam memberikan seribu satu nostalgia buat kami semua..Alhamdulillah, tercapai jugak cita-cita kami untuk melihat muka-muka baru dari ukhwah.com..
Semoga pertemuan semalam mendapat keberkatan dan kerdhaan dariNya..

Sekian laporan dari ana..actually, laporan ni tak berapa lengkap kot.so, kepada sesiapa yang nak tambah laporan ni..teramatlah dialu-alukan..

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 10:15



syukur alhamdulillah segalanya berjalan dgn lancar rasa seronok sgt sbb dpt pegi iftar ari tuh...cume, yg sedihnye, di kalangan student ist year cume ana dgn cahaya_faiz je,...

kak nawwal, kurma tuh sedaplaaa, bolehlaaa belanja ana lagi makan kurma lepas nih ye.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 21:49


Quote:

On 2004-07-24 10:15, IrSyA_IsYqI wrote:

kak nawwal, kurma tuh sedaplaaa, bolehlaaa belanja ana lagi makan kurma lepas nih ye.....



heheh boleh aje...dengan syarat anti tak tinggalkan akak jalan sorang-sorang pasni....boleh???

calling....calling...alfaqierah, littlemuslimah, pErMaIsUrI_hAtI & others...

p/s: sambung la pulak laporan ni...

IrSyA_IsYqI..
takpela....OK la tu dari anti tinggal sorang-sorang kat musolla tu...so..jejakilah insan-insan lain di kalangan 1st year yang join ukhwah.com ni...

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 21:55




Seronoknya dapat kumpul ramai2 berbuka puasa ye.. Bila dah kumpul tu jangan lupa dapatkan Mutiara Warisan dari alfaqierah ek (saja iklan kejap) hehhe

Apapun, moga program seumpama ini dapat diteruskan dan mungkin boleh jadi aktivt bulanan atau mingguan di UIA PJ. Seronok puasa ramai2..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 23:31


alhamdulillah...selesai sudah perjumpaan muslimat uia pj...ramai gak muka2 baru yg dpt kenal mlm tuh... tp 1st year 2 org jer...takpe2...ramai lg bakal muncul..

anyway, ana harap ia akan mnjadi prog mingguan kita...at least once a week... dpt gak bincang ttg isu semasa selain duk kaji ilmu wahyu jer...

terima kasih kpd sahabat² ana... nawwal, alfaqierah, littlemuslimah krn b'tungkus- lumus mengumpulkan adik2 kt cni...korg mmg best~!

thats all..
wallahua'lam



-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

nazirah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.01.2004
Ahli No: 6301
Posting: 43
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-07-04 14:39


Quote:

On 2004-07-24 10:15, IrSyA_IsYqI wrote:
cume, yg sedihnye, di kalangan student ist year cume ana dgn cahaya_faiz je,...




Waa... nt dah x berseorangan lagi la...irsya_isyqi....Ana di sini masih sendiri.. Cahaya Faiz.....Sapa yek? Ana kenal x??

Salam ukhwah cahaya_faiz...

Teringin jugak nak pegi iftar kat sana..



Bookmark and Share

    


  Member Information For nazirahProfil   Hantar PM kepada nazirah   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-04 12:47




nazirah,
anti kenal laa cahaya_faiz tuh, kawan baik anti sdri,... ingat Ateh kan?

hmm jemputlaa dtg nazirah, boleh iftar sesama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115073 saat. Lajunya....