Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 220
Ahli: 0
Jumlah: 220




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam, 57 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Kenapa ye?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kenapa ye?

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa ye?

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 09-07-04 07:49


Hai manusia, manusia.Kenapa le Ahli-ahli Ukhwah semua jarang berforum dalam bincang agama yek? Bukan ye ape kalau kita masuk dalam bincang agama, kita lihat ia tak semeriah forum2 yg lain macam jejak ukhwah,jejak mahasiswa dan jejak2 wang lain lah. padahal topik2 yg dibincangkan sesangatlah menariknye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

ilhamharapan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9051
Posting: 63
Dari: Tanta

Johor  


posticon Posting pada: 09-07-04 07:57


assalamualaikum

betul kata saudara Usmad tu. sy setuju benar. sebenarnya perkara ni bkn berlaku kat dlm ukhwah je. malahan berlaku kat semua tempat. marilah kita sama2 cuba mengubahnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhamharapanProfil   Hantar PM kepada ilhamharapan   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-07-04 08:00




mungkin salah satu sebab nyer, bincang bab agama ni kene ader ilmu.. bkn boleh kuar sbrg hukum.. sbb tu ramai tak berani ndak berdiskusi.. selebih nyer kene tanya pendapat ahli ukhwah yg lain plak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-04 20:19


Quote:

On 2004-07-09 08:00, alea13 wrote:


mungkin salah satu sebab nyer, bincang bab agama ni kene ader ilmu.. bkn boleh kuar sbrg hukum.. sbb tu ramai tak berani ndak berdiskusi.. selebih nyer kene tanya pendapat ahli ukhwah yg lain plak..



Saya setuju dgn pendapat alea13..kalau takde ilmu..kita tidak boleh sesuka hati bagi hukum yang melibatkan hukum hakam agama...

Tapi tak salah kalau kita banyak membaca diruangan forum sebagai penambah ilmu didada..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

alongayuni
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9768
Posting: 12
Dari: Bumi Malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-04 22:13


Jika hendak berbincang tentang agama kita hendaklah berilmu supaya pendapat atau kenyataan yang diberikan tidak salah.Jadi rasanya tu sebab utama kenapa forum agama tak meriah sangat.Tapi untuk tengok pendapat dan kenyataan yang baik tu best juga sebab dapat tambah ilmu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alongayuniProfil   Hantar PM kepada alongayuni   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-04 14:30




ana setuju ngan semua..sbb nk jawab soalan agama ni tak leh sebarangan..kene ade ilmu baru leh jawab kan..ana rse ramai ahli kat sini termasuk ana gak,suke bace..tapi masih tak berani beri pendapat sbb mrase masih belum layak lagi..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

nuruludz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4225
Posting: 148
Dari: pahang darul peace

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 15:52



ana setuju dgn semua ...betul kata alea13 tu,kita nak berbincang kenalah ada ilmu ,barulah lagi menarik tapi apa salahnya kita cuba sedaya yg mungkin...nama pun berbincang...cian gakk kengkadang masuk bab agama ni...kosong jer.. sama2lah kita perbaiki...

-----------------
WhatEvEr U Do 'PUT YOUR TRUST IN ALLAH"..ThInk BeForE Do It BeCAUse "ALLAH ALWAYS WItH U"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruludzProfil   Hantar PM kepada nuruludz   Quote dan BalasQuote

irsyadussolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4745
Posting: 36
Dari: machang,Qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-07-04 18:23


asslamualaikum....semua...

ana pun mmg setuju sangat ngan pendapat tue....nak cakp pasal agama kena ade ilmu ....oleh itu... pendapat saya,cam ner kalau sesape yg ade ilmu...atau pakar... boleh lah..bagitau kitorang ape2 topik terhangat pasal bidang agama nieeatau yg bekaitan dengannya.....

-----------------
someone is loving u,caring u,
thats always watching u,protecting 4 u
.......who???...ALLAH,who never faith
:) HOPETHELOVEOFALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irsyadussolehahProfil   Hantar PM kepada irsyadussolehah   Pergi ke irsyadussolehah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099978 saat. Lajunya....