Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Kepada yang tidak punyai cahaya mata lagi (ANAK)


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kepada yang tidak punyai cahaya mata lagi (ANAK)

Please Mendaftar To Post


Oleh Kepada yang tidak punyai cahaya mata lagi (ANAK)

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-07-04 16:13




ana sebenarnya bekerja di Hospital Pakar Damansara. unit ana dipanggil IVF (In Vitro Fertilization) iaitu klinik kesuburan (unit penghamilan dibantu secara diluar). kepada pasangan yang sudah bertahun2 kawin tetapi masih lagi takde anak bolehlah datang berjumpa dengan kami. kami sedia mambantu anda....

antara faktor ketidaksuburan (tak boleh hamil)

bagi wanita

# umur wanita melebihi 35 tahun ke atas.
# saluran fallopio tersumbat.
# endometriosis.
# ovarian cyst
# gangguan hormon

bagi lelaki

# sperma berkualiti rendah
# saluran sperma tersumbat
# pancutan sperma dan air mani berbalik
# gangguan hormon

itulah yang menyebabkan seseorang itu tidak boleh hamil.
untuk keterangan lanjut bolehla menghubungi atau datang sendiri ke alamat seperti berikut:

IVF Damansara (M) Sdn Bhd
Unit 1.08 tingkat satu,
hospital pakar damansara,
119, jalan SS20/10, damansara utama,
47400 petaling jaya.

talian terus : 03-77258400
talian umum : 03-77222692
talian faks : 03-77256773
Email : [email protected]

atau hubungi saya:
muhammad riyas (012-2553020)

kami bekerja sebagai satu pasukan dan bertekat untuk memberi anda rawatan kesuburan yang memuaskan dan terkini.




Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-04 22:37




Pada pendapat saya..bila sepasang suami isteri tidak mendapat cahaya mata selepas beberapa tahun berkahwin...janganlah disalahkan satu pihak sahaja...kadang2 alasan macamni lah lelaki nak kahwin lebih dari satu...

Untuk kebahagian bersama..lebih elokla suami isteri berbincang untuk berubat ataupun bejumpa dgn oktor pakar..dimana silapnya...

Saya setuju saranan riyas tu..Bagus jugak...ade doktor pakar kat ukhwah.com ni...

Semoga berjaya...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

islamic_thinker
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5165
Posting: 35
Dari: Universiti Al-Azhar,Iskandariah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 12:37


sepupu ana ada masalah rahim tak mampu menampung berat bayi yg dikandung...baru2 ni dia terpaksa menjalani pembedahan utk menggugurkan kandungan sebab mengalami pendarahan yg banyak dgn tiba2...
macam mana nak bantu masalah sepupu ana ni?

-----------------
Semakin jauh ku dari-MU,
Semakin dekat pula KAU menghampiri daku,
Oh Tuhan...yang Maha Pengasih,
Siapalah diriku di pandangan-MU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_thinkerProfil   Hantar PM kepada islamic_thinker   Pergi ke islamic_thinker's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 21:46


Saye pun tak ade anak lagi. Tapi masalah saye disini saye belum kawin lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-07-04 13:57




kepada islamic_thinker, ana sebenarnya x berapa arif dalam masalah tersebut....mungkin pada pandangan ana masalah tersebut adalah disebabkan :
# tiada ketahanan diri seperti sentiasa berasa takut dan tension.
# kemungkinan ini adalah anak pertama...selalunye masalah tersebut sering belaku kepada ibu yang bakal melahirkan anak sulong...

pekara di atas adalah faktor2 terjadinya masalah tersebut....5 bulan lepas, petion ana baru saja melahirkan baby dengan menggunakan teknik kami...alhamdulillah kembar 3...ketiga2 baby tersebut sihat belaka....tetapi petion ini terlalu risau dengan kandungannye sehingga terpaksa dimasukkan ke wad selama 3 bulan sebelum melahirkan anak....petion ini memang tidak mampu mambawa kandungannye dan sebab itu dia terlalu risau....

ana nasihatkan kepada semua ibu2 yang mengandung, jangan terlalu risau atau bersa takut dan mintalah nasihat dari doktor pakar.... insya-allah... semoga mandapat anak2 yang solleh dan solleha....

wasalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 23:13



saya rasa terpanggil untuk ke forum ini...sebab isunya..kepada sesiapa yang belumada cahaya mata..
saya belum ada lagi..
mungkin sebab utamanya..saya belum berkahwin...hehehe
anyway.....thanks for da info my bro....
ukhwah.com ni bukan poortal biasa...
di ukhwah.com ada segalanya !
ini yang kita nak...
eh..
ajak la semua staff dekat klinik tu join ukhwah.com...boleh bukak forum sakit tuan @ puan..

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 16-07-04 01:33




wahhh... ni Dr Riyas keeee? syoknya jadi doktor..... samalah anaaa... ana pun takde lagi anak... tidak lama lagiii.. kucing kat rumah ana niii dah nak beranak... betul niii... bukan main main niii... ana rasa anaknya mesti lawa... pasal bapanya warna orangge n maknya warna orange,hitam, n putih.... ana dapat bayangkan warna anak yang bakal dilahirkan......



cita cita ana nak jadi Doktor... Doakan ana jadi Doktor yang berbakti untuk agama bangsa dan negara yeeee...





Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 14:04




(wahhh... ni Dr Riyas keeee? syoknya jadi doktor..... )

sebenarnye ana bukan doktor tapi juruteknik embryologist.... syok tau buat kerja2 macam ni.... beritahula saudara-mara, sahabat2 or sahabat ukhwah.com ni datangla berjumpa ana. manela tahu ana dapat tolong..insya-allah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-04 16:27




Dah lama ana menanti tapi macam 2 gak...
Di Malaysia ramai pasangan yang mengalami masalah seperti ini.... nasihat saya...janganla menunggu terlalu lama kerana apabila umur sudah meningkat akan menyukarkan lagi untuk mendapatkan anak....
Kalau anda masih muda, jangan tunggu lagi...berjumpala dengan saya atau doktor2 pakar....
Jikalau anda berasa malu, saya akan perkenalkan kaunselor saya kepada anda (anti julie) untuk mendapatkan kaunseling yang memuaskan.... Tentang harga, kami telah menurunkan 50% daripada harga asal iaitu standart harga kerajaan dan anda akan mendapat layanan first class....
Harapan saya agar ruangan ini mendapat sambutan yang hangat.....anda bukan saja menolong saya tetapi menolong orang yang amat sangat memerlukan pertolongan... semoga pertolongan yang diberi mendapat keredoan allah...insya-allah.....

BERJUANG KERANA ALLAH......

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-09-04 18:11


Oooo.... ingatkan kat Penang encik riyas ni. Dekat aje rupanya, kat Hospital Pakar rupanya, kat Damansara Kim, sebelah Taman Tun saja. Hati-hati kalau melintas jalan nak ke Pizza Hut tu... di situ kereta laju belaka. Kalau melintas la... hehehe.

Kalau dah dekat, tak apa, lain kali boleh jumpa. Jumpa sebagai sahabat bukan mengenai zuriat. Kalau nak tambah zuriat boleh jugak... kena tambah isteri... heheheh

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 10:38


Pizza Hut...kang macam nak belanja je....klu nak ke sana ana terbang je...x payah lintas2....
oooo Kang,ada hati nak tambah isteri....dahyatla kang ni. xla, kalau mampu ape salahnye.....tapi biarla adil.....hehe kena bagi sama rata tau....
bape org anak dah? kalau nak tambah lagi datangla jumpa ana ye....jangan malu, jangan segan...bawa sahabat ukhwah.com sekali....
kalau dah dekat 2, datangla jengok ana ye...hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-04 15:27


kalau datang bawa fizza sekali tau...hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-12-04 14:14






-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104115 saat. Lajunya....