Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa berani luahkan isi hati..?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa berani luahkan isi hati..?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa berani luahkan isi hati..?

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 14:09




mungkin ada antara antum semua pernah melalui pengalaman ini...ada antaranya mula2 berkawan...lama2....tanpa disedari timbul perasaan lain ......

jika sukakan sesorang tu..berani tak luahkan perasaan pada si dia?tapi kalau diluahkan.takut lain lak jadinyer...so.camner?

ada juga gunakan perantaraan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 29-06-04 00:20




hmmmm... ntahlaaaa... mlas mau pikir baaa pasal tu lagi... hmmmm... abaikanlaaa... biarlah ia berlalu dimakan usia... hehehe... betul ka apa yang ana cakap ni aaa... ? hehe... maaflah sesejuk salju... sesejuk manapun salju itu... pastinya ia takkan menyebabkan hati ini melupakan kisah lalu yang mengguris di jiwa.... hehe... macam ada pengalaman...

maaf untuk semua....
slam ukuwwah.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 29-06-04 09:43




Erm...setakat ni tader lagi la niat nak luahkan perasan kat sesapa...bukan apa,sebab malu yang sangat menggunung dalam diri ni,lagipun cam tak best je kalo pompuan yang luahkan..maybe ada yang kata tak salah kalo pompuan mulakan tapi...alahai...segan maa...lagipun awal lagi ni,ada benda lain yang nak dikejar dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

Nana248
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2004
Ahli No: 9351
Posting: 46
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 29-06-04 10:48


Memanglah ada macam tu.. mula2 kawan..pastu..tapi masalahnya sapa yang nak meluahkan perasaan dulu, kalau dibiarkan aje.. memang akan terputus begitu je.. kalau dua2 taknak mulakan dulu memanglah akan berlalu begitu je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nana248Profil   Hantar PM kepada Nana248   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-04 11:17



emmm buat lelaki ...b gentlemen....u ler kene bg tau dulu....
buat wanita lak....jgn jadi perigi cari timba....
emmm okies

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

princess_annyss
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9582
Posting: 15

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-06-04 16:23


betul tu..walauapapun..kalau pompuan tu,simpan aje dalam hati..biar pecah dalam perut ..dibuatnya..kita terus terang kata kita suke dia..tup..tup..dia dah berpunya..kan malu...kalau dah benar dia dia untuk kita..takkan kemana..apa2 pun,yg lelaki tu kenalah gentleman..nanti kalau dah kawin..barulah mahal skit..maklumlah..yg lelaki tu yg pikat dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_annyssProfil   Hantar PM kepada princess_annyss   Quote dan BalasQuote

hidayah_nurr
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9674
Posting: 4
Dari: uitm shah alam

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-04 16:55



topik ni mmg menarik la bagi ana...bkn nak kate ade pengalaman tapi ianya hanya kenangan skang ni...kalo meghadapi situasi ni mmh muslimat mesti susah nak menyataan isi hati nye..tapi kalo lah muslimin yang rase..baik muhasabah diri dulu...pastu...cuba mane yg terbaik...kalo tak...mugkin jiwa kekadang merana... betul tak?
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_nurrProfil   Hantar PM kepada hidayah_nurr   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-06-04 18:43




eerr...errr...nak cakap apa?
tak tak reti nak posting..pulak iissskkk...
eerr....eerr.....





Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 13:09



erk...luahkan..biar berkecai bersepai kat dlm ati asal jgn org tau...ya Allah malunya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 13:13




Quote:
eerr...errr...nak cakap apa?
tak tak reti nak posting..pulak iissskkk...
eerr....eerr.....



dlm byk2 posting.. first time ana tgk prof kelu lidah utk berkata-kata... naper prof... ekekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 13:18


Quote:

On 2004-06-30 13:13, aniisa_tasnim wrote:


dlm byk2 posting.. first time ana tgk prof kelu lidah utk berkata-kata... naper prof... ekekeke



itulah..psl..eerrr..
tak reti nak ulas tajuk luahkan hati...
maka eerrr....susah nak luahkan posting...
isk..apa Prof merepek..nie...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 13:40




Quote:
itulah..psl..eerrr..
tak reti nak ulas tajuk luahkan hati...
maka eerrr....susah nak luahkan posting...
isk..apa Prof merepek..nie...




tak per la prof... sian plak ana bace... ternampak nampak prof terkedu kedu nak ckp... sabar prof... bykkan berlatih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

princess_of_heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9744
Posting: 74
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 30-06-04 15:40


mmm..masalah hati..ana rasa x salah if nak luah kat muslimin yg kita suka..if nak luahpun sebaik2nya gunalah org tgh..jgnlah kita nak p terjah jer...kang terkejut lak dia...tp make surelah kita wat solat istikarah dulu...if rasa yakin dgn ptnjk yg ALLAH bg go on jerlah...yg paling penting kita niatkan kerana Allah...malu? mmg x dinafikan if muslimin tersebut tolak kita akan rasa malu...tp if kita yakin bahawa kita buat kerana Allah masalah malu xkan timbul kalo timbul pun x lah bnyk sgt, biaq p lah org nak kata apa coz hanya Allah dan diri kita sendiri yg tahu apa yg kita buat...just satu nasihat drpd ana jgnlah sedih sgt bila muslimin tu tolak...tentu ada bnyk sebab napa muslimin tu tolak...mana tau dia x bersedia lagi tok bg komitment...nway, doa bnyk2...if ada jodoh x kemana... "Sesungguhnya Allah mengetahui apa yg tidak kita ketahui"--->TAKBIR!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_of_heartProfil   Hantar PM kepada princess_of_heart   Pergi ke princess_of_heart's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 15:54


..hehe ada gak yg sampai penat dah meluahkan.. hehe.. lastĀ² malas nak layan tggu je la.. ek hee

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

are-zie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9174
Posting: 32
Dari: Sabak Bernam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 16:06



Memang tak dinafikan memang pelik kalau pompuan yang luahkan rasa hati. Tapi tak salah kan, yang penting kena gayanya mengikut ajaran Islam


Bookmark and Share

    


  Member Information For are-zieProfil   Hantar PM kepada are-zie   Pergi ke are-zie's Website   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 17:09



rasanya tergelincir dr topik kot..kita kan tengah cakap pasal nk luahkan perasaan atau tak..bukannya sapa yg nak start dulu..
takpela..tapi rasanya..kalau dah suka, cakap je la..tapi kena kena gayanya..walaupun malu giller..
yer la tu..saya ni cakap je pandai..tapi sama gak..
lagi satu, tak salah kot kalau perempuan yg mulakan..siti khadijah dulu..camtu gak kan? cuma gunakan org tengah la..

-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

hijrah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9589
Posting: 8

blank  


posticon Posting pada: 30-06-04 17:32




Heh..Heh.. persoalan ni membuatkan kenangan lama mengusik jiwa lah... tapi memang betul, sape2 yg rasa berani nak terus terang isi hati serta perasaan, buatla solat istikarah dulu... refer kat Allah dulu, then baru refer kat manusia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hijrahProfil   Hantar PM kepada hijrah   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 18:04


Wghau!!!Wghau!!Wgau!!

dah luah dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 19:06



emm ana pernah dengar seorg ustaz di UTM yang mengatakan perempuan muslimah yang berterus terang dgn seorg lelaki utk di jadikan suami itulah yang terbaik utk kita jadikan bakal zaujah.....
sejauh mana kenyataan ini benar.....
jeng...jeng......
kita bincangkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 23:50


Quote:
emm ana pernah dengar seorg ustaz di UTM yang mengatakan perempuan muslimah yang berterus terang dgn seorg lelaki utk di jadikan suami itulah yang terbaik utk kita jadikan bakal zaujah.....
sejauh mana kenyataan ini benar.....
jeng...jeng......
kita bincangkan....


ehehhe... betul ke kamal??? waa, ni baru betul mantap ni... pasni makin berebut2 la muslimah nak terus terang ek??? jgn sampai menanggung malu dah la ye...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 01:01




Wah...simba meluahkannya dengan hanya mengaum...jer?
Bukannya perempuan semakin nak ..malah lebih takut..psl garang sangat...hehehe

Haaa..pesanan dari ustaz ke Kamal_82...telah disokong....oleh ukhtie Nur_indah...
hehehe...kira dah semanagt atau inspirasi..ek ?

p/s: errr.....errrr.........kiya her..sanje?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

princess_annyss
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9582
Posting: 15

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 09:20


kamal_82..kena cuba dulu lah yer..

er..kiya her sanje tu apa mksudnya??

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_annyssProfil   Hantar PM kepada princess_annyss   Quote dan BalasQuote

yasminjamilah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9717
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-07-04 10:41


saya rasa istilah perigi cari timba tu dah luput dek hujan dah...hai org pompuan ...ingat ni zaman laila majnun ker...ni zaman moden ni...kalu kita suka kat org tu...lebih baik kita luah hari ini...drp hari esok...lebih baik kita tahu siapa kita disisinya...drp kita tak tahu langsung...sampai bila nak pendam...fikirlah...

kehidupan ini x kan memberi makna jikalau kita tidak mempunyai kekuatan utk mencuba sesuatu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yasminjamilahProfil   Hantar PM kepada yasminjamilah   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 12:35


..naper Prof...?err...je.?..hehe

tapi kan..kalu kiya her..sanje..boleh lak..
apa mkna tu,Prof?

luahan hati ke...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

srikanditasnim
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9758
Posting: 5
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 01-07-04 12:50



tasnim ni sebenarnye baru join
tapi tasnim ader la nk kongsi cerita ngan antum sume...
harap xkesah la
tasnim pun ade gak suke kat seorg muslimin ni...
tapi xberani nk ckp.malu sgt2.tapi hanye tuhan jela yg tahu betapa suke nye tasnim kat die...setiap hari berdoa agar kami ini dipertemukan dlm redha Allah klu ade jodoh.setakat ni tasnim ok je ngan die.maksud nye,baik gitu2 jela.tasnim mmg xnak lepaskan die pd org lain....betul2 xsanggup.jadi,pd pndt sahabat2 sume, ape yg harus tasnim lakukan?
tasnim mmg ade berniat utk merancang 1 hubungan yg halal di sisi Allah bersama die.. ya Allah,xtaula nk ckp cemane dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikanditasnimProfil   Hantar PM kepada srikanditasnim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 14:13


oo..dok tanya apa makna " kiya he sanjer? "
"Ouu..jar".. hehehe
"nehi santer"
"Chupke..chupke...cori..cori"
"Me pyar he mohhabat"...




Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 14:18


hhmm....srikanditasnim
nampaknya enti begitu berharap akan si dia...
Insya-Allaah, sentiasalah berdoa ..dan pasti ditemukan jodoh...

Sesuai dlm topik enti masuk nie..
Prof sendiri nak cakap..
errr....errrr...
tunggu sahabt/sahabiah lain ..posting sekali

Wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 16:28


Hum Tum Mohabbat Pyar Kar Tahum

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 18:20


Quote:

On 2004-07-01 16:28, kasih_kekasih wrote:
Hum Tum Mohabbat Pyar Kar Tahum



"Kiya he ?"
"kiya hum satter ?"




Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 18:31


prof...
Hamara Dil Apke Pas Hai...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 19:18


la...cakap hindustan la pulak.... ajar la ana sikit...boleh join..

hmm..kalau ana la...rasanya ana tak berani....biasanya ana memang tak cakap apa2 pun...diam je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 21:09


Quote:

On 2004-07-01 18:31, kasih_kekasih wrote:
prof...
Hamara Dil Apke Pas Hai...



kasih_kekasih,
Dil le Jayenge....hehe
Kiya me...
tum pas bolo...aye..bolo...
aye kau ngaaa
Main hoo Naaa



Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kakyongju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8571
Posting: 120
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 22:05



Pernah jugak terminat kat org tapi simpan jerla.Tak pernah berani nak bagitau...tak mampu nak jadi mcm siti khadijah.
siapa muslimat yg berani teruskan usaha anda..apa salahnya kan...muslimat pun nak jugak suami yg soleh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongjuProfil   Hantar PM kepada kakyongju   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 22:38


sirf tum prof....
kuch kuch hota hai..
bolo na prof...
main hoon na...
Ap mujhe ache langne lage...


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-04 22:57


Quote:

On 2004-07-01 22:38, kasih_kekasih wrote:
sirf tum prof....
kuch kuch hota hai..
bolo na prof...
main hoon na...
Ap mujhe ache langne lage...




Ayeee....me karenge
Me bolo or tum bolo..???


Apke kahuna...
me abtu tum...bolo naa
hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-04 23:56


dah jadi kelas bahasa hindustan la pulak

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 02-07-04 01:01


......

chop....chop.....chop.....

lari jauh dan terkeluar...terpelanting jauh dari tajuk asal dah....

toing...toing...toing....

ish...ish...ish....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 09:31


prof...
khabi kushi khabi gham....
tum bolo na prof...
bolo nak kiya...
cuando seas mia....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 09:52


Ok...ok..dahla yer?
kesian org lain tak faham..apa kita cakap Hindustan..hehehe
Sebenarnya ia mungkin nampak mengarut..
Lagipun Prof pandai sikit-sikit jer...
Itu sebenarnya Prof sebut "Kiya he Sanjer?"
Apa dia, awak?..lebih kurang camtulaa
seterusnya petikan dialog hero nak luahkan rasa kasihnya serta bertanyakan pasangannya...



Dan seterusnya..Kasih_kekasih ..dok suruh
pulak..dok Prof bolo ( cakap )..pastu prof cakap ..kenapa Prof pulak....
enti dululaaa

Sekian....spt kata Jackie_Uniten7 : dah jadi kelas hindustan pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 14:27



tak pernah pulak ada perasaan lain.nak luahkan perasaan tu jauh sekali ler...kecuali luahkan perasaan tak puas hati hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

srikanditasnim
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9758
Posting: 5
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-07-04 15:55



mmmmmmmmm..........
time kasih atas ulasan prof tu. harap ape yg prof ckp tu menjadi kenyataan. amin...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikanditasnimProfil   Hantar PM kepada srikanditasnim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-07-04 16:19




Sama-sama srikanditasnim...
Prof cuma menyampaikan apa yg mampu..

Tapi ingat kita takleh berani sangat..
nanti takut ada yg tak kena pulak jadinya

Apapun Prof juga turut mendoa..
Cari kwn yg boleh dipercayai utk luahkannya supaya hati tak terlalu "igau"..
ok
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

srikanditasnim
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9758
Posting: 5
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-07-04 16:36



Insya Allah...........
tapi,rasenye bkn sekarang kot.
bkn ape,hati ni takut jugak...
tunggula mase dan ketika nye.
Insya Allah klu ade jodoh xkemane
ape pun,thanks a lot!

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikanditasnimProfil   Hantar PM kepada srikanditasnim   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-07-04 17:15


Kenapa kita tak boleh berani sangat, prof?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 15:20


em...dah terjawab dah..Prof...
patutlah Prof asyik cakap hindustan je.....

tapi naper masih err..err...??
hehe...

kita kekadang...nak luahkan isi hati ni..kena fikir byk kali..

lainlah kalu dah confident!!
tapt ada risikonya juga...
bila diluahkan...jika si sdia dapat terima xper..
tapi takut terjadi sebaliknya..x ke malu..???

..fikir..fikir...

tapi..ada jugak muslimah yg berani luahkan dulu tau?..teman ana..alhamdulilah....si dia pun rupa2nya ada hati gak kt dia.hehe..
...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 15:34


oppss...Prof tolong tambah ye.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 16:19




Saya rasa...Antara lelaki ataupun perempuan..selalunya lelakilah yang berani meluahkan isi hati berbanding dgn wanita...Mungkin disebabkan rasa malu mengatasi segalanya..sanggup seorang wanita itu memendam daripada meluahkan...

Tapi kalu niat tu kerana Allah...rasanya tak salah..terpulanglah pada sesorang tu nak menolak atau menerima..kita patut redha dngn keputusannya....

Ape pun kita dah luahkan isi hati kita...Insyallah...kalau ade jodoh takkan kemana....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

ummu_qayyum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8967
Posting: 133
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 21:22




hmm..rasanya lelaki lebih berani meluahkan dulu berbanding wanita...lelaki kan suka yg mencabar.. selagi tak luah tuh..tak leh nak buat apa..asyik dok pikiaq je... tapi walauapa pun...tak kira la lelaki pompuan..kalau rasa berani tu luah kan jelah. nnt boleh sakit jiwa kalau asyik dok pendam jer..

-----------------
"I aM ThE BeSt ThAt I CaN Be.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qayyumProfil   Hantar PM kepada ummu_qayyum   Pergi ke ummu_qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-07-04 22:00




-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-07-04 02:40


hehehehe
tojuk ni.. eeeeeeeeiii bahaya nya? hehe
bab luah kan isi hati errkk..
saper yg brani nya ..?
ok lah.. menda cam ni nih.. atas org dan punya gaya masingĀ²lah kan!
tapi sebaik nya fikir lah lah dulu.. sblm terkena padah nya..
hehehe
silap hari bulan .. hampeeeehhh MALU besar!! ..
tapi fikir lah yg terbaik .. kekadang tu bahaya gak kalo kiter yg di Alam pengajian ni.. ye lah, takutĀ² mai satu perasaan yg tak dpt diElakkan!
BAHAYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-07-04 10:29


dah terpesong jauh dah kita ni prof...saya pun tak pandai cakap hindustan ni..kadang bila tulis atau cakap saya sendiri pun tak faham maksudnya.. tapi bila semua saudara mara berkumpul bahasa hindustanlah yang dituturkan...

ok sekarang kita berbalik pada topik asalnya...

luahan isi hati kita hanya patut diluahkan pada mereka yang pernah merasainya...contohnya kecewa dalam bercinta...jika kita luahkannya pada mereka yang tidak pernah merasainya sudah tentu mereka akan katakan yang kita ni tak dapat menreima kenyataan...tapi seandainya diluahkan pada mereka yang pernah mengalaminya..sama2 meluahkan apa yang terpendam....luahan itu akan lebih bermakna...

namun segala apa yang terpendam di dalam isi hati saya...hanya Allah yang mengetahui...suka duka saya melalui kehidupan ini...dan suka duka saya melalui alam percintaan dan alam kekecewaan.... hanya padaNya tempat saya luahkan isii hati ini....

~Rahsia Di Hati tak Siapa Yang Tahu~




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-07-04 11:33



nampak cam best je topik ni....
ana nak cerita pengalaman ana...
selepas diluahkan rasa hati, ternyata diri ini bukan pilihannya... masih kuingati kata-katanya.." carilah yang lain"....
..betul kata kasih_kekasih, rahsia di Hati tak Siapa Yang Tahu... ( ni ambil dari novel alaf 21 kan... ana pun dah baca novel ni...)

apa-apa pun bagi ana, tak kisahlah siapa nak luahkan dulu... sebab selagi tak tanya ( lelaki atau perempuan) kita takkan tahu jawapannya... selagi tu berlegar-legar dalam fikiran... bila dah tahu, terima jelah, macam yang berlaku kat ana.. memang sedih, tapi mesti ada sebab kenapa ALLAH tak takdirkan dia menjadi pasangan ana... mungkin ALLAH nak bagi yang lebih baik...
.. ust ana sendiri, zaujah dia yang offer untuk jadi isteri... kalau lah ana yang dioffer, alangkah bahagianya..
............................................
..kau yang ditakdirkan di suratan azali, untuk hadir dalam hidupku, bukan permata yang kujanjikan sebagai mahar perkahwinan, tapi.. sebuah kasih yang kubina di dasar iman, sebuah cinta yang kusemai di taman Islam, moga kau sudi menerimanya.. agar impian kasihku menjadi kenyataan... moga kau dan aku segera dipertemukan.... AMIN YA RABBAL 'ALAMIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-07-04 13:23



pasal luahkan isi hati ni, baik jangan bincangkannya selagi korang belum berumur 20 tahun ke atas, atau belum habis belajar.okey??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

princess_of_heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9744
Posting: 74
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 05-07-04 18:14


Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

emm ana pernah dengar seorg ustaz di UTM yang mengatakan perempuan muslimah yang berterus terang dgn seorg lelaki utk di jadikan suami itulah yang terbaik utk kita jadikan bakal zaujah.....
sejauh mana kenyataan ini benar.....
jeng...jeng......
kita bincangkan....

--------------------------------------------------------------------------------

kamal_82...napa ustaz tu kata cmtu? xplain sikit...anta tentu dah dgr xplaination dr ustaz tukan?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_of_heartProfil   Hantar PM kepada princess_of_heart   Pergi ke princess_of_heart's Website   Quote dan BalasQuote

fatimah_terindah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2004
Ahli No: 6878
Posting: 20
Dari: trg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-07-04 12:03


emmm..

bila ada seorang lelaki yang meluahkan perasaan dia pada seorang wanita..that mean lelaki tu orang yang berjaya..pertama berjaya atasi perasaan takut,kedua sanggup menahan malu kalau direject,

tapi saya rasa la..bila kita dah yakin,luahkan ajer..tak rugi pun,luah tak bermakna kita merayu dia..luah je..tak rugi pun..jadi la orang yang dewasa..matang..tapi sopan

#saya tak sempat nak luah,dia dah luah dulu..solat istikharah penting...minta petunjuk Allah s.w.t

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah_terindahProfil   Hantar PM kepada fatimah_terindah   Quote dan BalasQuote

hidayah_nurr
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9674
Posting: 4
Dari: uitm shah alam

Johor  


posticon Posting pada: 06-07-04 13:58



ana setuju ngan ape yg princess of heart bg tau...tapi ana kurang paham ngan maksud enti yg mengatakan muslimin yg luahkan isi hati nya itu yg merupakan pilihan terbaik utk di jadikan isteri...ape kelebihan nyer?bleh sesiapa ceritekan kat ana?
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_nurrProfil   Hantar PM kepada hidayah_nurr   Quote dan BalasQuote

amiratulizzah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2004
Ahli No: 9818
Posting: 57
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-04 20:07


????????

[ Posting ini telah di edit oleh: amiratulizzah pada 2005-04-18 09:07 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For amiratulizzahProfil   Hantar PM kepada amiratulizzah   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 07-07-04 15:33


salah le. ape tujuan b'cinte tu selain nak kahwin.
lain le kite m'cintai nabi, tuhan, parents. mmg le tak bole kahwin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-07-04 16:53


.....

cakap pasal luahan hati ni,ianya tlh terjadi ke atas diri sendiri.ingin saya kongsikan pengalaman ini pada sesiapa yg sudi mendengar......

saya masih remaja.pada saya,dunia cinta ini mmg indah.tapi saya cukup takut kalau terjatuh hati pd sesiapa.jadi,saya hanya tertawakan kengkawan yg tgh bercinta.apatah lagi bile terdgr ayat2 yg jiwang..terasa lucu..mcm ape je...

hinggalah umur saya mencecah 17 thn.saya nekad tak nak menjerumuskan diri ke alam cinta.krn saya tahu,perjalanan saya masih pjg dan jauh beribu batu..

ntah mcm mana..pindah ke skola baru(asrama)..saya terasa sjuk hati ni stiap kali ternampak sekumpulan budak lelaki yg memakai kopiah.sikap diorang yg cukup jaga tatatertib seorg muslim,..buat saya rase pelik dlm hati.mula2 tu main2 je suke2.yelakan..org baik2.sape yg tak suka..lame2 tu.tak bole lupakan dia pulak...saya nangis tetiap mlm sblm tido...geram krn menaruh hati pd org yg tak kenal sape saya,saya slalu berdoa,kalau dia yg Allah tentukan utk saya,saya rela jd milik dia..tapi,..dia tak kenal sape saya..pedihnye hati ni..tak sape yg mengerti kecuali kawan baik saya.

tiga bulan pun berlalu,ade masalah yg berlaku ant. saya,dia dan kawan saya.dia meminta maaf.lame2 tu kami berkirim salam...dlm diam,kawan saya meminta izin utk jadi org tgh antara dia dan saya.sape yg nak kalau pempuan yg mulakan dulu.saya tak izinkan.lepastu,kawan saya nasihat,kalau disimpan lagi pedih,dan dia berjanji tak kan ceritakan pada lelaki tersebut yg saya pernah menangis kerana dia.rupa2nye kawan saya terlanjur berkata-kata.lelaki tu terkejut kerana mengetahui yg saya pun sama seperti dia.dia pun dah lama simpan no phone saya dlm handphone dia.siap hafal lagi.sabo je la.....rupa-rupanya saya diperhati dlm diam... patutla cuma dia saja yg tak berani berbual dgn saya.kengkawan dia friendly plak..??hmm...

kesimpulan : "pastikan lah perasaan kite tak tersalah org.org yg berani meluahkan lebih hebat dr org yg menyimpan.krn yg menyimpan tak kan tahu nasib diri sendiri"

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-07-04 17:42


msg untuk lelaki. kenapa takut di reject? kenapa takut malu? kita bukan buat salah kalau cakap suka kat si dia. kalau dia reject buat bodoh je la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

rijalulmuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9871
Posting: 9
Dari: um

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-07-04 18:19



Luahan hati ni mestilah dari hati yg ikhlas..bukan utk seronok2 jer..bila ikhlas..maka akan ada kekuatan dari-Nya...so x perlu takut sapa yg mula dlu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rijalulmuslimProfil   Hantar PM kepada rijalulmuslim   Quote dan BalasQuote

nur_muhammadi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.05.2004
Ahli No: 8956
Posting: 31
Dari: seremban,ns

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-07-04 18:43




x salah rasenye kalu p'puan yg luahkan perasaannya...tp sebaik2nya ade perantara...mcm kisah siti khadijah dan Rasullulah...dan sebaik2nya nikah awal jika tiada ape2 halangan bg mengelakkan fitnah..."jgn hampiri zina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_muhammadiProfil   Hantar PM kepada nur_muhammadi   Pergi ke nur_muhammadi's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-04 21:38



simpan kat hati...........kecuali hati ni pandai dicuri..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

Suteraputih
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8145
Posting: 6

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-04 22:30


Quote:

On 2004-06-28 14:09, sesejuksalju wrote:


mungkin ada antara antum semua pernah melalui pengalaman ini...ada antaranya mula2 berkawan...lama2....tanpa disedari timbul perasaan lain ......

jika sukakan sesorang tu..berani tak luahkan perasaan pada si dia?tapi kalau diluahkan.takut lain lak jadinyer...so.camner?

ada juga gunakan perantaraan.....



nak luahkan perasaan ni mesti kena berani tanggung risiko.Sama ada si dia terima atau sebaliknya.If terima ok lah tapi kalau ditolak..Cam ner tu?Bab2 gini susah nak dijawab.Kalau girl yg mulakan dulu nanti dikatakan perigi mencari timba.Lagi malu dicopkan begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuteraputihProfil   Hantar PM kepada Suteraputih   Quote dan BalasQuote

Salman_Alfarisi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5667
Posting: 122

Selangor  


posticon Posting pada: 09-07-04 22:47


ermmm... aaaaa.... huhhhh.... aaa... ssaa..saa... sayeee... ermmm saye... suke... saye suke... aaa... saye suke awaaa... ssaayyee sukeee... awaaan.... ha saye suke awan...cantik kan awan?? haha...

pssstt... berani ke? berani kott...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Salman_AlfarisiProfil   Hantar PM kepada Salman_Alfarisi   Pergi ke Salman_Alfarisi's Website   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 12-07-04 01:45


Haiiiiyaaaaa!!!!! ma ka tong si yooooo!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

zarhea
Warga Rasmi
Menyertai: 09.07.2004
Ahli No: 9915
Posting: 1
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-07-04 09:32


Siapa berani luah isi hati? Tak semua orang berani untuk menyatakannya. Hanya orang yang tekad dan berani sahaja melakukannya. Kadang-kadang tak boleh nak paksa orang luahkan isi hati mereka. Bagi saya kita kena pandai melihat perwatakan orang dan mengenalinya. Tapi apa yang kita lihat tak seperti apa yang ornag tu rasa. Betul ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zarheaProfil   Hantar PM kepada zarhea   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 13-07-04 15:37




tak betul.......





Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 13-07-04 16:53



Rasanya dah lama ana tak online semuanya kerana nak tenangkan fikiran
Sebelum nie ana ada posting dlm Topik Sajak (admire- khas untukmu) ana ada minat kat seseorang tapi malangnya dapat tahu yg dirinya telah berpunya jadi ana undur diri
dan satu lagi peristiwa.. ana dah penah dah luahkan kpd seseorang.. tapi dapat penampor (peristiwa di KLCC amat menyedihkan hati)
so, sebulan lepas ana cuba lagi sekali last.. last dapat kutukan dari wanita terbabit
apa boleh buat so sekarang nie hanya menanti siapa yg menawar diri..
hanya Allah menentukan segalanya..

Luahan hati president penguin di puncak Gunung Korbu
pLatipus a.k.a Nor Azlan Mohd Nor
Delima Oil Product Sdn Bhd
016-3276320

HIJJAZ (PERMAISURI HATIKU)

Di antara kekasih pilihan dihati
punyai budi penghias diri
wajahnya lembut hiasan pekerti yg tinggi
indahnya perhiasan duniawi

di antara diriku jua dirimu
hanya mengharap cinta yg satu
ku binakan mahligai impian mu
oh sayang ikhlaskanlah hati mu

malu mu bernilai kata mu berhikmah
hati mu tulus suci dan murni
hanya diri yg lalai engkau serahkan segala
untuk mencari redha Ilahi

benarlah cinta buta melalaikan
tanpa memikirkan batas syariatnya
semuanya itu hanya ujian di dunia
ia adalah mahar untuk kita ke syurga

kau permaisuri dihatiku
didunia ini engkau penghibur
menjunjung kasih amanah Ilahi
ku pasti akan terus menyayangi

terima kasih ucapan ku beri
kau hadiahkan ku cahaya hati
ku pimpin tangan mu oh kasih meniti hari
semoga kita dapat bersama
sampai kepada Nya disyurga sana

Tuhan datangkanlah permaisuri hatiku
untuk menemani dalam menggapai cintaMU 3x




-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 13-07-04 18:17


mmm memang susah klu org tu dah anggap sebagai kawan tiba2 nak tukar status jadi kekasih plak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-07-04 21:21


Quote:

On 2004-07-13 16:53, pLatipus wrote:

HIJJAZ (PERMAISURI HATIKU)



malu mu bernilai kata mu berhikmah
hati mu tulus suci dan murni
hanya diri yg lalai engkau serahkan segala
untuk mencari redha Ilahi

Tuhan datangkanlah permaisuri hatiku
untuk menemani dalam menggapai cintaMU 3x




-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati



= maaf..."hanya diri yg HALAL"..bukan LALAI..
= dan.."tuhan kekalkanlah permaisuri hati ku.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-07-04 13:01


sYUKRAN
nawra_albahira kerana telah memperbetulkan kesilapan ana...


duhai kasih cuba kau dengarkan
isi hati penuh kejujuran
dengan sepenuh keikhlasan
ku dambakan pengertian

jgn kau dengar fitnah dunia
kerna ianya dusta semata
menghancurkan kesucian
jalinan kebahagiaan

sebenarnya aku merasa
sinar cahaya yg gemilang
ketika kau beri ku harapan
dan sering aku harapkan
cinta berlandaskan keimanan
dan kasih suci kita kan diberkati

ku cuba sedaya agar dirahmati
perhubungan yang telah terbina
kerna pasti aku yg akan merasa
pedihnya kehilangan insan sepertimu

kasih ku harapkan cinta kita kan terus kekal hingga ke syurga

kasih...2x dengarlah

Tuhan berikanlah ketabahan hatiku
untuk membina impian kasihku
oooo...

bersama mengharapkan
ketulusan cinta ini
hingga terbina mahligai bahgia..

ku cuba sedaya agar dirahmati
perhubungan yang telah terbina
kerna pasti aku yg akan merasa
pedihnya kehilangan insan sepertimu






-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 15-07-04 12:27




.............

lautan kematian ombak
tenang pantai tiada terusik
begitu tasik hatiku
sejak kehadiranmu

betapa aku hargai
anugerah syurga di dunia
doa kudus aku panjatkan
smoga dirahmati

telahpun ku syukuri
di dalam hidup ini
cinta suci kurniaan illahi

kejernihan wajahmu
sempurna pada pandanganku
kau kirana
keturunan terpilih
disanjung serta dihormati
kau permata
kesederhanaanmu
mengecap kekayaan dunia
kau mestika
ketaqwaan dirimu
itu yg merantai jiwaku

bukan ku memuji
apalagi memuja
salahkah kagumi
perhiasan duniawi

bisikan nuraniku
engkaulah pilihanku
akanku pertahankan
amanah suci ini..



-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-07-04 19:55





Amboi2....adik kita yang sorang ni..macam bunyi kecewa je..bunga bukan sekuntum lan..

Ape pun..akak doakan lan mendapat pasangan yang sesuai dan solehah..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-07-04 17:49



Bunyi macam kecewa? memang kecewa pun.. dah nak buat macam mana..
rasa risau pun sekarang dah mula menguasai diri.. memikirkan perhubungan antara Ahli ukhwah.com akan berakhir (Kemungkinan pada Ogos ini berikutan masalah pada dana)
bila berakhirnya ukhwah.com maka berakhirnya juga rasa cinta dan sayang kepada Ukhwah.com..
Lan dah tak tahu nak kemana lagi hala tuju.. hanya mengharapkan peneman setia disisi tetapi itu hanyalah impian yang mustahil hendak dikecapi...

Bersama kita membantu portal kesayangan ini..
semoga Allah Ta'ala melindungi segala apa yang kita lakukan dan Ukhwah.com..

# TERUSKAN PERJUANGAN (Brothers)

Sekian Lama Kita Bersama
Berkasih Bercinta Sesama Kita
Segala Dugaan Yang Menimpa Kita
Iman Dan Taqwa Menguatkan Kita

Tiba Masanya Perpisahan Kita
Kedatangannya Mendebarkan Jiwa

Chorus
Kita Hanya Mampu Untuk Merancang
Tetapi Allah Yang Menentukan

Teruskan Perjuangan Dan Terus Berkorban
Meskipun Kita Akan Berjauhan
Teruskan Perjuangan dan Terus Berkorban
Demi Menegakkan Islam

Manisnya Ketika Berjuang Bersama
Suka Dan Duka Dirasa Bersama
Kini Semuanya Tinggal Kenangan
Tiada Mungkin Akan Berulang

Berpisah Di Mata Di Hati Jangan
Moga Perpisahan Diredhai Tuhan


Wassalam..

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 21:11


Quote:

On 2004-07-22 17:49, pLatipus wrote:

Bunyi macam kecewa? memang kecewa pun.. dah nak buat macam mana..
rasa risau pun sekarang dah mula menguasai diri.. memikirkan perhubungan antara Ahli ukhwah.com akan berakhir (Kemungkinan pada Ogos ini berikutan masalah pada dana)
bila berakhirnya ukhwah.com maka berakhirnya juga rasa cinta dan sayang kepada Ukhwah.com..
Lan dah tak tahu nak kemana lagi hala tuju.. hanya mengharapkan peneman setia disisi tetapi itu hanyalah impian yang mustahil hendak dikecapi...

Bersama kita membantu portal kesayangan ini..
semoga Allah Ta'ala melindungi segala apa yang kita lakukan dan Ukhwah.com..



Terima kasih Lan atas keprihatinan anta. Kami akan usahakan agar Portal ini akan terus beraksi. Namun kerjasama dr semua yg bergelar warga Ukhwah amatlah diharapkan.

Buat masa ini, harap dapat habiskan jualan Mutiara Warisan dahulu. Harap semua ahli dapat beri sokongan dengan membeli hanya RM5 sahaja. Tak pun hadiahkan pada kawan2 masing2.

Untuk siri Mutiara yg lain, masih dalam proses dr tajaan untuk cetak. Mohon kerjasama dan keprihatinan semua.



-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

IbnuRushd
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9585
Posting: 16
Dari: Belfast, United Kingdom

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-07-04 00:51



Bagi sy,[email protected] boleh luahkan,tp kena ikut cara yg betul.klau kita recall blk maser Rasulullah SAW dahulu,Siti khadijah hantar wakil utk sampaikan isihatinya bkn die jumpe sendiri,aplikasinya pd zmn nie,guanalah org tgh sbg perantaraan,tp tak kalau tak kena gayanye lelaki itu akan pandang serong pd ppn itu,lainlah llki itu mmg ader minat kat ppn tue.hehehe tp bagi lelaki be gentleman dan bersedialah utk ditolak dan bersabarlah ,bkn jodohlahtue,janji kita try dulu manalh tau,belum cuba belum tahu,tp ppn yg minat kat seseorang llk tu kalau bleh tunjukkanlah sikit tanda2 anda mionat kat die,tp jgn byk sgt @obvious sgt takut nanti lelaki tu meluat plak,sbb llki nie tak ckp confident utk meluahn perasaannyer...
bile dah llki dahluahkantu ppn jgnlah jual mhl sgt plak yer!!! wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For IbnuRushdProfil   Hantar PM kepada IbnuRushd   Quote dan BalasQuote

miza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.01.2004
Ahli No: 6484
Posting: 67
Dari: kelantan bandaraya islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 08:15


camner plak kalau org yg luahkan isi hati kat kita tu bukan pilihan hati....

kadang2 ana rasa bersalah sgt ...sebab ana pernah riject muslimat tu..bukan sorg tp dah byk kali...ana belum bersedia lg.mls nak pikir...
tp disebabkan sikap ana tu..ana pernah menyesal tau....
ader sorg muslimat tu...dia suka kat ana ...ari tu..dia bgtau ana..ana tak jawab....lepas tu ana ngan dier terus renggang...ana taktau ana nak terima ker tak...lama2 ana pikir....ana pun suka dier jugak rupanyer...cuma tak sedar....
tp ana ngan dier dah terus renggang...sampai ari ni .... ana nyesal sgt....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizaProfil   Hantar PM kepada miza   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 23-07-04 10:50




menarik sbrnnya topik ni. ana dulu pun macam ni gak. kawan baik dengan seorang muslimat. kenal tapi jarang jumpa lah. selalu cakap apa-apa mesti guna sms je. kitaorng pun baru kenal masa tu tapi memang susah nak luahkan apa ana rasa kat dia. sebelum tu memang ada gossip kawan-kawan tapi dia buat tak tau jer... nak tunggu ana bersuara tapi macam kemarau nak tunggu hujan. bukan apa sebab ana kawan dengan dia selalu buat program sama-sama kat kolej. ana takut nanti lain jadinya bila luahkan masa tu gak. ana tunggu lepas dia habis study dulu. lepas hantar project paper jer ana luahkan apa yang sebenarnya. alhamdulillah dia terima dan sekarang kami baik dan insyallah merancang melangkah ke alam rumahtangga. tapi kami jarang jumpa dia jauh ana pun jauh. dipisahkan laut China Selatan.... macamana yek....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

nuha_cute
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4032
Posting: 7
Dari: selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 23-07-04 11:22


best gak dgr cite2 camni. Saya penah minta pendapat org lain osl ni, dia cakap kalau kita yakin dia adalah jodoh kta, go on jer...tapi, smpai sekrg kalau org srh buat camtu, saya msh tak berani... takut la... kena tolak mentah..kan ke naya? tapi...kalau terlepas lagi la kesian... camna nak buat ha????kpd putera2 kat luar sana, sbg lelaki apa anggapan korang?dan macam mana penerimaan kalau perempuan yg 'melamar' lelaki?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuha_cuteProfil   Hantar PM kepada nuha_cute   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 23-07-04 11:43


zaman ni apa takutkan......nak berani kot...lagi pun apa salahnya kalu perempuan melamar lelaki......dah ada orang buat pun...cuma ana tak tau lah .....risiko..nya..
tapi kalu suka sama suka lainlah ceritanya.....
cam silelaki juga,ada melamar kena tolak mentah2...jadi tak salah kaum hawa pula meminang kot..lagipun disisi Islam tak da yang melarang pun....


bole coba........kalu mau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

miza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.01.2004
Ahli No: 6484
Posting: 67
Dari: kelantan bandaraya islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 15:12


sbg kesimpulannye....muslim yg diriject tu ana nasihat jgn try sekali jer...try la benyak kali...lama-lama terbukala hati si dia tu...wlaupun begitu,pilihla yg terbaik.....

banyak sebab bg seeorg tu untuk menolak sesorg...kdg2 ana rasa rendah diri/tak sesuai bukannyer tak suka....

[ Posting ini telah di edit oleh: miza pada 2004-07-24 15:18 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizaProfil   Hantar PM kepada miza   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 23-08-04 22:42


Cakap je kat mana yg nak diluahkan perasaan tu?
Kalau kat forun ni je insyaallah saya bleh luahkan. Tapi kalau depan empunya diri, nampaknya jadi gagap macam profla gamaknya.

Alang2 dah menjawab ni nak luah teruslah.

TUHAN...
Saat aku menyukai seorang teman,...
Ingatkanlah aku bahwa akan ada sebuah akhir,...
Sehingga aku tetap bersama yang Tak Pernah Berakhir.

TUHAN...
Ketika aku merindukan seorang kekasih,...
Rindukanlah aku kepada yang rindu Cinta Sejati-Mu
Agar kerinduanku terhadap-Mu semakin menjadi.

Tuhan...
Jika aku hendak mencintai seseorang,...
Temukan aku dengan orang yang mencintai-Mu,...
Agar bertambah kuat cintaku pada-Mu

Tuhan...
Ketika aku sedang jatuh cinta,...
Jagalah cinta itu,...
Agar tidak melebihi cintaku pada-Mu.

Tuhan...
Ketika aku berucap aku cinta padamu,...
Biarlah kukatakan kepada yang hatinya tertaut pada-Mu.
Agar aku tak jatuh dalam cinta yang bukan kerana-Mu.

Sebagaimana orang bijak berucap...
Mencintai seseorang bukanlah apa-apa,...
Dicintai seseorang adalah sesuatu,...
Dicintai oleh orang yang kau cintai sangatlah bererti,...
Tapi dicintai oleh Sang Pencipta adalah SEGALANYA!!

Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; karena sesungguhnya Engkaulah Maha Pemberi..


Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-08-04 20:35


Luahan hati... hmmm...

Cukup payah bagi manusia yg pendiam utk meluahkan isi hatinya...

Susah2 sgt, luahkan isi hati kat kucing.. bunyi just meow..meow..meow.. udah.. payah cakap ngan org ni.. tehehe.. adakalanya kucing lebih memahami isihati tuannya drpd org lain...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

al_besouty
Warga Rasmi
Menyertai: 13.09.2004
Ahli No: 11110
Posting: 8

Perak  


posticon Posting pada: 13-09-04 23:56


bukan takut diriject..ta[i...malas jer..yer lah kalau dah berkenan kat sorang tu malsa nak cari yg lain dah..bukan aper dah banyak habis duit ..cari merata tempat..heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_besoutyProfil   Hantar PM kepada al_besouty   Pergi ke al_besouty's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-09-04 07:47



He He.. papa meow..

Quote:
Susah2 sgt, luahkan isi hati kat kucing.. bunyi just meow..meow..meow.. udah.. payah cakap ngan org ni.. tehehe.. adakalanya kucing lebih memahami isihati tuannya drpd org lain...



Tapi kalau ckp ngan penguin nanti dapat penampor penguins.. sakit tu..

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 10:44


nak luahkan rasa hati yer??? luahkan jer,kalo malu xyah ade hati nak menggatal la..hehe...betul la,bukan senang nak luahkan perasaan ni,kecualilah pada mereka2 yang mempunyai keyakinan diri tahap gunung everest punya kalo lelaki luahkan rasa hati 2 dah x kisah dah..TAPI kalo ade wanita yg btl2 berani luahkan rasa hati,MEMANg ana respect punyer la!! go on lady,yg penting kite mencari bahagia kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

HaFizzah
Warga Rasmi
Menyertai: 13.09.2004
Ahli No: 11099
Posting: 1

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-04 10:43


Memang susah nak luahkan isi hati tapi kalau tak luahkan,tak puas hati pulak.Sepatutnya lelaki yang patut luahkan perasaan mereka dulu.Tapi sekarang...perempuan yang luahkan perasaan mereka dahulu....Apa nak jadi zaman sekarang ni....haiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaFizzahProfil   Hantar PM kepada HaFizzah   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 10:57


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah luahkan perasaan kepada Allah SWT terlebih dulu dalam munajat kepada Nya. Jangan luah perasaan sembarangan kerana tudung sama warna atau labuh tetapi hati lain-lain kan. Begitu juga kalau yang berkopiah ke tidak tetap hati masing masing. Jadi lebih selamat kalau nak luah tu biarlah pada yang kita taaruf akan kerpeibadiannya yang memang mampu simpan rahsia.

Wallahuta'alam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

fred_may
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11342
Posting: 8

Kedah  


posticon Posting pada: 23-09-04 22:36





em...ish...ana pun tak tau nk kata....
budak2 lagi....

k,cau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fred_mayProfil   Hantar PM kepada fred_may   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-09-04 22:46



Alhamdulillah tak berlaku pada saya lagi....


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 11:12




Seronok jugak bila baca pengalaman sahabat2 kat topik ni Boleh tak nak kongsi perasaan?

Kalau tak boleh pun, selambela citer...
Ni bukanla pasal pasangan, couple atau teman hidup. Tapi sekadar nak luahkan perasaan je.

1stly saya sangat syukur kpd Allah krn masih memanjangkan umur saya. Actually sy baru je lps accident semlm tp alhamdulillah cedera ringan je. Tp saya tak dapat lupakan betapa pertolongan Allah SWt mase tu.
Yang paling saya terharu ialah dalam keadaan sakit nipun Allah masih lagi memberikan taufik untuk saya beribadah dengan baik, masih menjemput saya datang kerumahnya sebagai tetamu yang istimewa setiap kali Dia menjemput melalui lidah muadzin. Masa kita sakit nilah baru kita rasa, masyaAllah betapa nikmatnya beribadah dalam keadaan sihat. Dalam sakit pun dapat beribadah walaupun sukar tp kalau sihat lagi senang. Tapi macam nilah kita, manusia yang sering lupa bila ada kelapangan, lupa bila senang, lupa bila sihat....terutama sekali saya lah.

Jadi sebagai sahabat...ingin saya mengingatkan diri saya dan sahabat semua marilah kita gunakan kesempatan yang Allah berikan skg ni untuk menagih kasihNya...

P/s: betapa besarnya pertolongan Allah dan rahimNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 00:13



soal berani atau tak...itu tak penting..yang penting niat tu nak luahkan segala-galanya...tak salah kalau meluahkan,tapi kalau boleh jangan terus direct...guna cara orang tengah atau cuba bawa ehmm tu ke topik itu...faham je tu nanti...yer tak?? ...just pengalaman...orang buat ngan sya...
ada-ada je...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 08:33


. emmmmmmmmmmm... entahlah, tak tau nak kata aper..


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 09:08


bagi miz, xsalah, klu lelaki atau perempuan yg luahkan isi hati dulu...cuba kita imbas balik sirah nabi...bagaimana, Siti Khadijah yg meminang Rasulullah SAW, cuma kita skrg ni, org Melayu terutamanya....lebih byk bergantung pd adat, klu perempuan yg mula dulu, dikatakan perigi cari timba...ish ish...insaflah wahai saudara2 ku.....x wujud perigi cari timba...yg penting ukhwah,yg ada bukan utk suka2...bukan utk berseronok...tp, fikirkan tgjwb serta amanah dari ALLAH SWT...Insyaallah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 09:11


tamabh sikit lagi..sebaik-baiknya...yg perempuan gunalah org tgh....bg mengelakkan perasaan malu...dan lain2....itu jer kot, pesan dan nasihat dari ana, klu ana silap, tolong bagitau..ana masih belajar....ok, wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 10:07




erm...pd saya....saya bukanlah org yg begitu berani nak luahkan perasaan pada org yg kita suka...kecuali...bile org tu luahkan pada kita.....eh,malulah kalu macamtu....tak terkata.....ish...tak buleh laaaa.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-04 09:01


emm....kalu suka sama suka xperlah....kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-11-04 09:20


malu - malu kucing...

biasalah bab bab ni agak kontroversi sket...malu, segan, tak tahu macam mana reaksi, prosedur kurang kena ngan perangai si Dia dan sebagainya.
Hmm...susah-susah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Ibnukhaldun04
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12270
Posting: 45
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-11-04 11:00


uihhh... tak penah jadik lagi kat den ni...

tak dpt nk byang camne...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnukhaldun04Profil   Hantar PM kepada Ibnukhaldun04   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa berani luahkan isi hati..?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.207456 saat. Lajunya....