Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ANTARA AYAH DAN IBU...siapa yang paling anda kasihi?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ANTARA AYAH DAN IBU...siapa yang paling anda kasihi?

Please Mendaftar To Post


Oleh ANTARA AYAH DAN IBU...siapa yang paling anda kasihi?

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-06-04 23:22



bukan saya nak timbulkan isu ini saje2 jer..entahlah kot2 ade org nak buek dulu tajuk ni..tapi ape yg saya nak sahabt2 sekalian jawab dengan ikhlas hati siapa lebih entum sayangi??mmg lah kita tak leh nak beza2 antara kasih keduanya..tapi di sana pasti ade org yang melebihkan salah seorang daripada keduanya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

kakyongju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8571
Posting: 120
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 00:18



dua2 sayang tapi sayang kat mak lebih...sbb apa?sbb mmg cam tu kot...sbb dgn mak kita selalu jumpa,lepak2 ngan mak..mak lbh byk masa...bukan x sayang abah..tapi kalau ada masalah ker,maklaa tempat meluahkan perasaan dulu.tapi kan nabi dah pernah ckp org yg patut kita sayang adalah ibu,ibu,ibu..then baru bapa...maksudnya 3:1..tak salahkan but anyway im still love u abah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongjuProfil   Hantar PM kepada kakyongju   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 26-06-04 00:42


wbt

emmm ana pun dua2 dua ana sayang,actually ana lebih rapat lagi ngan ayah.selalu sama.tapi mmg tak dinafikan lah kasih ibu lebh kuat.hihi

Selalulah berdoa utk kedua ibu bapa kita tersayang.......

wbt

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 01:24


...


Bagi saya..saya paling sayang kedua2nya..tanpa mereka siapa lah kita...tapi saya paling rapat dengan mak kalau bab2 masalah peribadi...tapi kalau ayah ni...rapat jugak..sebab selalu perihatin pasal kami adik beradik...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-06-04 06:23




setuju ngan zahratul_raihanah.. tak der yg terkurang, dedua terlebih jekk sayang.. cuma lbh rapat ngan mak dlm sumer hal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 09:43


bagi saya kedua-duanya saya syg..tapi syg kat mak dgn sayang kat abah lain..entahlah..nak explain pun susah..x tau camna..kesimpulannya tahap sayang tu ttp sama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 26-06-04 10:29




Macam yang lain cakap la...dua-dua saya sayang..sangat2 sayang lebih dari saya sayangkan diri sendiri..tapi tak nafikan jugak saya ada lebihkan seseorang...ye la kan,Rasulullah sendiri pun pernah menangis sebab takleh nak adil dalam membahagikan kasih sayang pada isteri baginda kan?
dalam persoalan mak ayah ni...sayang pada keduanya tapi maybe lebihkan skit untuk mak sebab lebih rapat ngan mak..mak orang pertama di hati tapi bukan bermakna ayah kedua!!ayah pun still tempat pertama...cumanya tempat mak tinggi skit je dari ayah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 11:00


Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah hingga ke akhir nyawa. Kedua-dua sama penting, tanpa mereka tak lahir kita ke dunia ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 16:35



sayang keduanya...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 20:43


emmmmm...

tak dinafikan lagi kedua-duanya terlalu sayang...kalau tak ade mereka..siapalah kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 23:36


hebat soalan syed ni..
ermm..dua dua sayang..tapi kalau tanya sayang sape yg lebih..pada saya lah..saya sayang mak saya lebih dr sayang abah..bukan tak sayang abah..sayang..dua dua sayang..
bukan ape.. dgn mak saya open minded..tak de rahsia..semua topik boleh bincang..

tanpa mereka siapalah kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

sumaiyyah_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1070
Posting: 104
Dari: PeNang...SeLaNgOr

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-06-04 19:51




sumaiyyah memang sayang kedue-duenye..mereka telah bersusah payah membesarkan kite..memberi pendidikan yg sempurna supaya menjadi anak yg soleh.. tp, sumaiyyah lebih rapat dgn ibu. kalau ade ape2 mesti ibulah tempat mengadu.

ilalliqa'


-----------------
::Jika ketenangan & keredhaanNYA yang dicari, Allah akan terus uji hati kita hingga pada suatu masa kita akan rasa indahnya tawakal kepadaNYA::

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyyah_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sumaiyyah_mujahidah   Pergi ke sumaiyyah_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

urbanlegend
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8237
Posting: 45
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 19:37


kita????entahlah....x tau syg ke x syg....majority sume org sayg kat mak tapi kita.....x tau nak ckp.
mmg x nafikan, mak kita ni jenis yg x menunjukkan kasih syg dia kat kita,tapi dia tunjukkan kasih syg dia via perbuatannya.sume org sure pernah dipeluk oleh mak sendiri tapi kita langsung x pernah(dlm usia remaja smpi skrg)sometimes kita keliru dgn semua tindakan dia.kita always bergaduh dgn dia,x sependapat.bak kata org phubungan kita dgn mak kita panas.
dgn ayah lak lain citenye..
masa kecik2 mmg abah garang.dlm adik beradik kita,kita sorg je yg selalu kena belasah ngan dia,sbb kta ni degil.sampai satu tahap bila dia duduk kat sblah kta,kta trus lari.takut.......
bila umur dia dah stgh abad,dah veteran, marah dia dah bkurangan.dia dah mula nak bbual ngan kita.tp bla dia ajak bbual,pasti air mata kta nak menitis,btakung ler air mata ni tp x menitis(cover beb).x tau apasal.takut dah x de dah...dah brani.tp tu ler hairan.now dia sring kongsi masalah dia ngan kita.padahal kita bkn anak sulung,anak ke-3.hairan kan.....
kita x tau syg lebih kat sapa.suma nya rate sahaja.x de maximum dam minimum.
ni lah dunia....kita bknnye nak menagih simpati ttpi menceritakan bahawa masing2 mempunyai nasib yg berbeza,ada ceritanya yg tersendiri.
itulah jawapan dan penerangan dr kita untuk persoalan ini.
hargailah org disekeliling kita bkn hanya org yg kita suka dan sayang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For urbanlegendProfil   Hantar PM kepada urbanlegend   Pergi ke urbanlegend's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qayyum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8967
Posting: 133
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 20:16




ibu..ibu..engkaulah ratu hati ku... saya pun sayang kedua2nya...mak dan abah merupakan penyeri hidupku.. tapi org kata...lebih pada mak kot..hehehe

sayang mak dan abah...

-----------------
"I aM ThE BeSt ThAt I CaN Be.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qayyumProfil   Hantar PM kepada ummu_qayyum   Pergi ke ummu_qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-04 11:24



ana tak tau nak cakap apa.. tapi hakikatnya, ana dah kehilangan ayah masa umur 4 tahun... jadi ana membesar dengan ibu ana jelah... tapi ana tetap sayang kedua-duanya walaupun ana tak mungkin lagi bertemu dengan ayah ana di dunia ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-07-04 14:18



ana bersyukur kerna ana masih ada ibu dan ayah...semua nya ana kasihi..tapi ana lebih rapat ngan ibu.......ibu memahami segalanya.......apapun...kita hendaklah berdoa utk kesejahteraan mereka..........jgn lupa jasa mereka..n jgn biarkan mereka merana menderita di hari tua................hargaialh pengorbanan mereka..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 21:39


kedua-duanya ana sayang sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

ami_haiqal
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9712
Posting: 55
Dari: malaysia

ghana  


posticon Posting pada: 02-07-04 22:30


IBUNDA SAYA..SOMMA IBUNDA SAYA SOMMA IBUNDA SAYA SOMMA ABI...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For ami_haiqalProfil   Hantar PM kepada ami_haiqal   Quote dan BalasQuote

Uzma
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7670
Posting: 33
Dari: KL

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-07-04 13:08


assalamaualaikum....

antara mak ngan ayah?....sebenarnyer kasih sayang hendaklah sama rata antara mereka sbb mereka telah membela kiter , membesarkan kiter dari sekecil tapak tangan sehingga la sebesar ini....kiter harus bersyukur kerana dikurniakan ibu dan bapa sehingga sekarang....kalau kiter lihat insan lain yg telah kehilangan ibu bapa sejak kecil...kesian kan terpaksa menumpang kasik...oleh itu sayangilah ibu bapa anda,.....sesungguhnyer keredhaa ALLAH terletak pada keredhaan ibu dan bapa kiter.....wassalam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For UzmaProfil   Hantar PM kepada Uzma   Pergi ke Uzma's Website   Quote dan BalasQuote

jadirah_eja
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6742
Posting: 20

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-07-04 14:52


.....
Mak ngan ayah....adalah dua insan yang paling saya sayang kat dunia ni....tiada mereka maka tak der lah sayer kat dunia ni.....tapi mungkin sebab saya perempuan aper2 hal pun kat mak lah saya luahkan ....mungkin lebih selesa...kat ayah pernah jugak kongsi sesuatu tapi tengok aper yang diciterkan plak....mungkin mak lebih penyayang biasalah kan seorang wanita....so,belaian mak lebih skit drp ayah....aper2 pun kedua2 insan ni ader kelebihan masing2 yang membuatkan saya sayang sangat kat dorang ni,so, dalam hal ni, kedua2 nyer paling saya sayang....baru adil kan,he,he. ....wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jadirah_ejaProfil   Hantar PM kepada jadirah_eja   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-04 00:39


kedua duanya ana sayang...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-09-04 00:44


emak ana ni.... dialah ibu, dialah ayah.....
ana sayang ibu.... pengorbananye tak terhingga.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 09:16


bagi ana, kasih sayang mmg sama...tapi dekat mak, mmg lebih sikit....tak tau lah naper....dgn mak, kita hidup lagi lama.....berbanding dgn ayah, beza di 9 bulan 10 hari.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

daezy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12136
Posting: 31
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-04 01:24


dua-dua pun sayang...sayang mak lain, sayang abah lain...tapi saya rapat ngan abah sebab kalau saya ade masalah atau saje nak bercerita, saya akan mengadu kat abah dulu...


Bookmark and Share

    


  Member Information For daezyProfil   Hantar PM kepada daezy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122731 saat. Lajunya....