Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 6 jam, 34 minit yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Anda Suka Study Dengan Siapa?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Anda Suka Study Dengan Siapa?

Please Mendaftar To Post


Oleh Anda Suka Study Dengan Siapa?

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 02:17


saper?sila bagi pandangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 10:17


dulu masa sekolah suka study ngan best friend..kengkadangtu sampai pagi kitorang study..dalam masa yang sama bersembangpun banyak jugak..tapi skang tak tahu kat mana dia berada..
Sekarang kat U banyak study sorang2..lepak kat library,sejuk woo,bleh tido lagi kalau penat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 10:20


dulu masa sekolah suka study ngan best friend..kengkadangtu sampai pagi kitorang study..dalam masa yang sama bersembangpun banyak jugak..tapi skang tak tahu kat mana dia berada..
Sekarang kat U banyak study sorang2..lepak kat library,sejuk woo,bleh tido lagi kalau penat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 15:17


tu la.cam ner nak bg tak borak ha.tu la orang kata teman berbual ngan teman blajo tu lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 23:07


saya ikut mood..kdg2 saya suka study ngan kawan2 saya..tapi kdg2 tu selesa bersendirian..tapi kalau menghafal tu kene sorang2 lah..kesimpulannya..ikut mood..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 26-06-04 23:39


assalammulaikum ...
entah yerk ,,ana dari sekolah dulu kl ime nak peksa suke la study sorang 2...tapi kl lagi sebulan atau lame lagi nak peksa tak perlaa study reramia ngan kengkawan ...satu klass pun tak per.. assalammulaikum ..waalahulam

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

LaTomatina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.06.2004
Ahli No: 9514
Posting: 25
Dari: Univ Sains Malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 27-06-04 00:45



study sorg2 jer....
mase kt matrik study la jgk dgn kwn2...
wat study group..tp bile dh msk U byk yg study sorg2 jer..
sedih btul rs nyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LaTomatinaProfil   Hantar PM kepada LaTomatina   Pergi ke LaTomatina's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-04 00:57




Kalau sebaiknya kita study berbincang....bagi saya..saya lebih suka serdisscus ngn member...tapi kalau bab menghapal ni..saya lebih suka bersendiri...sebab menghapal ni byk memerlukan daya ingtan yang kuat...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

servant
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.01.2004
Ahli No: 6210
Posting: 28
Dari: bdr tun hussein onn

senegal  


posticon Posting pada: 27-06-04 04:48



kalo siang,buat study group ngan kengkawan..tapi biler malam,study sorg2 jer laaa..sebab ana dok bilik sorg jer

Bookmark and Share

    


  Member Information For servantProfil   Hantar PM kepada servant   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 23:48


sape nak study ngan saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-04 00:04


Quote:

On 2004-06-28 23:48, iman7 wrote:
sape nak study ngan saya



Jomla study sama Iman7..
Ana tak berapa pandai sangat study group..
Tapi kalau bincang soalan ke sukala bergroup ni.. banyak idea leh kongsi..
Sebab ana tak boleh study kalau ada suara2 lain termasuk bunyi kereta.. hehe


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 01:21



segan la kak hanan ...siapa la saya ni....cume insan biasa je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 18:24


emm...

study sorang-soramng lagi best.. tapi kalu tak paham..tanyelah cikgu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

amirlutfi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.01.2004
Ahli No: 6838
Posting: 22
Dari: bumi ciptaan illahi

Melaka  


posticon Posting pada: 02-07-04 22:21


Saya lak suker study solang2 sebab entah takde org ganggu n senang skit masuk>>>>but kalau ader mslh pon saya akan discuss with lecturer sebab dapat perfect answer.....But...klau mood saya baik saya suker discuss ngan member gak but tue pon tgk member gak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirlutfiProfil   Hantar PM kepada amirlutfi   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-04 15:59



Bagi diri ana, ana lebih minat belajar dalam group. Sejak dari dulu ana memang suka belajar dalam group. Idea mencurah-curah. Tapi kena bijak memilih teman study. Kena pilih mereka yang betul2 komited.
Syukur alhamdulillah, dua minggu ana menjejakkan kaki ke MCIIUM, ana sudah berjaya tubuhkan study group( 5orang ). Pembelajaran melalui study group ni membuatkan ana rasa lebih mudah untuk memahami sesuatu yang dipelajari. Dalam masa yang sama, kita belajar kerjasama dan permuafakatan antara saudara2 kita.
Study dalam group ni sebenarnya seronok. Kalau dimanfaatkan sepenuhnya, insya-Allah akan dapat banyak membantu dalam pelajaran.
Study berseorangan juga banyak kelebihannya. Terutamanya dalam ekspek konsentrasi. Tumpuan lebih banyak dapat diberikan.
Jika dapat digabungkan kedua-duanya, insya-Allah hasil yang akan diperoleh sangat menggalakkan.
Wassalam
-MAJU BERSAMA ISLAM-

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 06-07-04 02:26



betul tu syafiq86

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 06-07-04 10:26


saya plak memang spesies maleh gile study..dahle dlm kelas asik tido aje..dulu time matrix,ada sorang kawan tuh mmg terer kimia (dia suka ngajar org),so tak payah masuk kelas pon takper,dia yang ajar,hehehe..kimia kan byk baca..kalo kira2 ker best gak..tapi skrang dah takleh tido pasal sume kena kira2 wpun tak guna nombor..get logic,jenuh ler kalo nak guna number..pengsan komputer nanti..so,dah takleh tido lam kelas lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-04 19:07


wbt..

saya tgk keadaan.. tp biasanya lbh suka blaja sensorang.. lbh selesa.. pada ana la... tp, kalo tak faham ape2, ana pi la blk kengkawan tuk bertanya... tak pun direct ke lec...

tp, bile dh nk dekat2 peksa... ana sll blaja reramai... lbh byk input...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-07-04 12:30


semua manusia adecitarasa yang berbeza kan?? jadi pandai-pandai la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-07-04 14:52


apa yg amirlutfi ckp tu sama mcm ana jugak sbb ana pun suka study sorang dr kecil samapi la ni suka study sorang2. samapai kwn ana tanya naper mcm tu. tp ana kata lg cepat fhm bila study sorang. tp kwn2 ana selalu jugak nak study ngan ana cuma ana hadkan masa study ngan kwn bkn apa kdg2 tu sembang yg lg banyak.ermm.. susah nak habak lagu mana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 25-07-04 00:20


tak kisah la ...mai pakai mai kita pi blajaq skang no...ekau jangan buang maso jang.maso tu omeh oghang kato.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-07-04 04:38




lagi sebulan ndak exam tu prefer kalo study dlm kumpulan.. byk yg kita tak fhm boleh discuss sesama.. tp start masuk minggu exam.. sorang2 la lg efektif.. wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

amier_hafizun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2004
Ahli No: 9614
Posting: 43
Dari: KuKuM..Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-04 08:23



dengan awek kot

Bookmark and Share

    


  Member Information For amier_hafizunProfil   Hantar PM kepada amier_hafizun   Pergi ke amier_hafizun's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 25-07-04 08:27



awek?sape awek hang tu amier...bole kenalkan tak?alang2 bole study sesama

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-04 00:29




ana klu study lebih suka study sensorang...xbrape gemar sgt study group ni..bila dah ramai2 tu..erm..pepaham jelah..xmenadi studynya...dok berbual adala....heheh


erm...akhie amier..sape awek tu..amboi..study ngan awek ek..???mesti result gempaknya kan..kan..???

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 27-07-04 12:54



ala nur islami ameir ni memang suke study dengan aweknye iaitu buku

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-04 21:54


ooo nikman, cari partner study kat sini plak. ngan aku taknak study. bile nak gunting rambut aku?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 27-07-04 23:08


ala pie ko yang jual mahal...kata aku tak nak study ngan dier...ok ape kata malam ni kita study sesama...bole aku gunting rambut ko skali.orait

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-07-04 17:16


ok set

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113066 saat. Lajunya....