Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: VCD gadis-gadis pelatih PKN yang mengaibkan....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» VCD gadis-gadis pelatih PKN yang mengaibkan....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh VCD gadis-gadis pelatih PKN yang mengaibkan....

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 02:13


PANAS!!!!!!PANAS!!OOOO PANAS!!!


KATE SEORANG POLIS PENCEN "Saya diberikan oleh seorang rakan VCD gadis-gadis pelatih PKN yang mengaibkan yang dipercayai dirakam secara curi.

Menurut rakan saya, VCD ini laris dijual dengan harga RM10.00 dan ada juga menjual sehingga RM20.00 di sekitar Johor.


Gambar video adalah dirakam secara curi oleh seorang jurulatih lesbian di tandas wanita di sebuah kem PKN tanpa disedari oleh gadis-gadis pelatih tersebut PKN. Video ini memaparkan aksi bogel, mandi dan mandi dalam keadaan bogel, kencing, membuang air besar, tukar pad, membuka bra & spender, meneran, mengemut dan ada juga yang melancap.

Aksi gadis dalam video ini merangkumi pelbagai bangsa seperti Melayu, Cina & India yang berumur sekitar 18 tahun.

Dalam VCD ini tiada aksi hubungan seks. Hanya aksi di dalam tandas sahaja.
Oleh kerana
rakaman curi, terdapat gambar pelatih yang kurang jelas mukanya. Walau bagaimana pun kemaluan dan payu dara amat jelas kerlihatan.

Mutu gambar agak kurang memuaskan disebabkan menggunakan 'spy cam'.

Dengan terdedah perkara ini, amatlah memalukan kerajaan Malaysia kerana perbuatan sesetengah Jurulatih yang tidak ada maruah diri.

Keselamatan dan penjagaan anak-anak kita tidak lagi terjamin.

Kita dengar apa kata Najib! Saya akan mendedahkan dengan lebih terperinci lagi jika ada respon yang menggalakkan.

Saudara webmaster, buat masa ini, say belum berhasrat menghantar gambarnya kerana tidk mahu perkara ini tersebar.

Oleh : Polis Pencen
1996

DI COPY & PASTE DARI LAMAN WEB TRANUNGKITE.CJB.NET


MCM MANA KERAJAAN NAK JAWAB NI?????

[ Posting ini telah di edit oleh: syed pada 2005-02-15 14:01 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 15-06-04 02:26


yer memang ada...

p/s: malu betul...



-----------------


[ Posting ini telah di edit oleh: Martyr pada 2004-06-15 02:26 ]


    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Hanisah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 6
Posting: 31
Dari: Bandar Sunway, PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 15-06-04 08:12



sebagai seorang perempuan, segan lak baca topik nih...

hmm...trok btol perangai2 pelatih plkn nih..

nih la yg dikatakan islam hadhari kot?





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For HanisahProfil   Hantar PM kepada Hanisah   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 08:19








Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 08:33


masyaAllah...
ini yg dikatakan membina kualiti akhlak?
kebaikkan pkn hanya pada bentukan semangat cintakan negara tapi bukan pada aspek rohani n jasmani....


-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 08:55



Bahayanya!! Tiada jaminan keselamatan untuk pelatih PKN. Perkara ini sangat mengaibkan. Inilah yang terjadi apabila teknologi yang ada disalahguna. Asyik2 dengan isu vcd lucah, dah tak ada kerja lain ke.

Macam mana ibu bapa nak hantar anak2 ke program ini. Satu demi satu masalah menakutkan terjadi..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 15-06-04 11:06


wbt
Sungguh mengaibkan,geram jugak kalau difikirkan.mmg pkn ni terlalu byk kelemahannya dan dilakukan tanpa perancangan dan persediaan yang cukup terutama dalam menyediakan jurulatih2nya.macammana nak bentuk para remaja yang cintakan negara kalau jurulatihnya macam haprak!! Semestinya kerajaan merasa malu dan ambik tindakan sewajarnya dan buat post mortem ttg perkara ni.dan tidak beersikap lepas tangan.



Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 11:34


geleng kepala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

nazatul
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9415
Posting: 7
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-06-04 11:50


ape nak jadi ngan manusia zaman skrangni kan .....bagai kan pagar yg makan padi.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazatulProfil   Hantar PM kepada nazatul   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 13:41


emmmm....

tak tahu nak cakap aper... ape yang nak dicakapkan ianya sungun memalukan...tak tahu pulak macammana program PKN tahun depan...mungkin lebih dasyat lagi kot......sampai bila la negara ni nak jadi negara yang bersih dari maksiat?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 15-06-04 14:01




terkejut betul ana baca artikel ni! Teruknya julatih tu..Risau gak kalau dekat kem kami pun ada cam gitu.. dulu, sebelum kami gi pkn, kerajaan memberi jaminan kepada parents kemaslahatan kami dipelihara... tapi, bila dah jadi mcm ni, siapa nak bertanggungjawab?

dekat kem dulu, mana-mana pelatih yang rakam(video @ digital cam) gambar kitorang kena denda dgn askar, pihak pengurusan buat spot check dan delete semua gambar...takut kami buat laporanla tu!

apa kata najib bila tau kisah ni yer?


tunggu reaksi najib...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

xrem2020
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8908
Posting: 58
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 15:03


teruknya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For xrem2020Profil   Hantar PM kepada xrem2020   Pergi ke xrem2020's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 15-06-04 15:56


susah nak cakap klu org yg buat tu jenis yg lebih teruk dari binatang......

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

zUeHa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5738
Posting: 73
Dari: bumi ya Rab

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-06-04 17:37


astaghfirullahala'zhim...
harapkan pagar...pagar tak bleh diharap!!

-----------------
~Selamat Memburu Keberkatan Menuju ke Taman Firdausi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For zUeHaProfil   Hantar PM kepada zUeHa   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 20:49


pagar????dia tak salah ape-ape pun...so jangan salahkan pagar..salahkan pemimpin kita yang tak reti nilai agama islam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

amiera
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7597
Posting: 4

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-06-04 21:12


ya allah!!macam mane ini boleh terjadi??hairan hairan..kesian jugak kat pelatih pelatih tu..ni yang takut nak pergi pkn nih!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amieraProfil   Hantar PM kepada amiera   Pergi ke amiera's Website   Quote dan BalasQuote

oneaza
Warga Rasmi
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7791
Posting: 4
Dari: Serambi Mekah?

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-06-04 21:14


.....
kalau cm ni perangai jurulatih,macam mana nak lahirkan anak didik yg berkualiti .kalau mcm ni program seperti ini hanya perlu di sertai oleh lelaki sahaja.jurulatih yg dikenalpasti perlu menerima hukuman yg sewajarnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For oneazaProfil   Hantar PM kepada oneaza   Quote dan BalasQuote

sobrey7
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3068
Posting: 33
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-06-04 21:29



Mmg bahaya sgt!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sobrey7Profil   Hantar PM kepada sobrey7   Pergi ke sobrey7's Website   Quote dan BalasQuote

kisdarboy
Warga Rasmi
Menyertai: 15.06.2004
Ahli No: 9491
Posting: 2
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 15-06-04 21:33


memang la tak patut dilakukan .....
kerajaan islam hadhari patut ketatkan undang2

Bookmark and Share

    


  Member Information For kisdarboyProfil   Hantar PM kepada kisdarboy   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 21:40


apakah hanya dengan kata-kata.......

SUARA TINDAKAN LEBIH LANTANG DARI KATA-KATA




-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 21:58




tak tau la nak kata per....malu gak laa....bebudak sebaya...tengah menyetan terkantoi la pulak....uiii nasib baik tak dpt PKN....selamat....moral: jgn buat tak senonoh walaupun org tak nampak....kalau Tuhan nak kantoikan tu..for sure mmg akan kantoi.....mana nak lari bebbb....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 16-06-04 00:15


malu,sedih,marah dan macam-2 lagi bila baca artikel tu.......apa lah nak jadi dengan negara yang dikatakan "negara islam hadhari ni"......


Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 10:57


emmmmmm.....

yang pelatih tu pun satu jugak..yang dia buat perkara bodoh macam tu ape pasal...buat malu kaum hawa saje...ish..ish..ish....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 12:06


wbt...

ya Allah, astagfirullahal'azim...
ape nak jadik nih... kenapa lah boleh sampai begitu sekali... siapa yang harus dipersalahkan..?? pelatih? jurulatih? pelaku? atau pentadbir?? tepuk dada tanya iman..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Muhseen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.02.2004
Ahli No: 7631
Posting: 34

thailand  


posticon Posting pada: 16-06-04 12:35


Masya allah..... aibnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuhseenProfil   Hantar PM kepada Muhseen   Quote dan BalasQuote

ukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2004
Ahli No: 9336
Posting: 5

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-06-04 15:56


kenapa die tak spycam anu die sendiri,pastu tgk puas,bodoh betul diorang nie,bangannnnnnnnnnng

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhuwahProfil   Hantar PM kepada ukhuwah   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 19:44


AIB?MALU?TAKUT?GERUN?SEDIH?BENGGANG?KE BANGGANG KE???
inilah realiti PKN..saya dapat tahu daripada DATO DR HASAN ALI..
yang belaiu merupakan salah seorang ahli motivasi terulung di malaysia..
dia kata mengikut kajian..kebanyakkan anak2 muda yang di hanto..bukan lepasan SPM..tetapi kebanyakkanya..yang telah rosak betul..SEPERTI BOHSIA DAN BOHJAN..(bukan nak menghina k)..tetapi apabila budak2 yang haprak ni masuk dalan program tu..maka rosaklah budak2 lain..
ade satu kes DATO cerita yang ade seorang makcik mengadukan darihal anaknya yang baru pulang dari PKN..dulu..pakai tudung labuh..bila balik..tak pakai tudung!!!???ade satu kes..dulu sebelum ke PKN..selalu jugak tlg mak lipat2 kain..kemas2 rumah..tapi bila dah balik..asyik duduk depan tv..dan sebelah tangan pegang remort dan sebelah lagi pegang handset...asyik SMS JER..bial di tanya kenape?doa jawab..dulu sebelum ke PKN..boyfriend cuma 2 org..tetapi bila dah masuk PKN..boyfriend dah ade 200 orang???
hemm mcm2 maslah budak2 ni..dengan solat tak teratur..mcm mana nak jaga akhlak depa org ni..sedangkan kami yang mengaji agama pun susah nak kawal nafsu nikan pulak,,dahlah jahil..agama di jahilkan pulak lagi oleh org yang jahil agama....MASYAALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 21:18


huh....dasyatnya ayat abang syed kita ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-04 21:31


masa untuk memikirkan cara......

WAHAI SAUDARAKU... TAK USAH LAH KITA NAK BEBANYAK MEMBEBEL ....

WAKTU SEKARANG ADALAH UNTUK MERANCANG SESUATU SUPAYA PLKN INI DI LUMPUHKAN ATAU SEKURANG-KURANGNYA IANYA DI KAJI SEMULA.....

:: DEMO :: MEMO :: TIBA MASANYA :: KUMPULKAN SEGALA BUKTI YANG SHAHIH....



-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 16-06-04 23:11


astagfirullah ..sebenar nya siapa yang patut di salah kan dalam hal ni ..tapi bagi ana yg penting sebagai seorang akhawat atau muslimah pepandai lah menjaga diri walau di mane jua anda berada ..tapi kl sesuatu berlaku itu mungkin atas kehendak NYA.qadarallah masya'.kita kena muhasabah balik daripada perkara 2 yg berlaku itu...waallahualam ..

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 16-06-04 23:11


astagfirullah ..sebenar nya siapa yang patut di salah kan dalam hal ni ..tapi bagi ana yg penting sebagai seorang akhawat atau muslimah pepandai lah menjaga diri walau di mane jua anda berada ..tapi kl sesuatu berlaku itu mungkin atas kehendak NYA.qadarallah masya'.kita kena muhasabah balik daripada perkara 2 yg berlaku itu...waallahualam ..

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 16-06-04 23:11


astagfirullah ..sebenar nya siapa yang patut di salah kan dalam hal ni ..tapi bagi ana yg penting sebagai seorang akhawat atau muslimah pepandai lah menjaga diri walau di mane jua anda berada ..tapi kl sesuatu berlaku itu mungkin atas kehendak NYA.qadarallah masya'.kita kena muhasabah balik daripada perkara 2 yg berlaku itu...waallahualam ..

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 00:10


astaghfirullah al azim..sungguh mengaibkan...
hiasi diri dgn akhlak terpuji..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 01:08






lebih baik tak yah lapor diri sape yg patut pegi tp tak pegi tu...

buat risau ati perut MakAyah jeh

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

wardah1
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9167
Posting: 21
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-06-04 03:32


jurulatih satu hal.. pelatih yang melancap tu? isk...rosak-rosak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah1Profil   Hantar PM kepada wardah1   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 11:07




Kebanyakan perkara yang kita risau berlaku telah pun berlaku dlm 3 sesi PLKN yang baru saja tamat. Mcm kata Izad...sekarang bukan masa sekadar berkata-kata sahaja...sekarang masa bertindak. Di mana sahabat sahabiah kita yang terlibat dlm sesi PLKN yang lalu... tampillah membantu kita memberi bukti atau fakta yg sahih utk kita bertindak lebih lanjut. Moga usaha kita dapat merubah sesuatu.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 15:17


emmmm....

pening kepal.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 17:06


NAK BERTINDAK??MCM MANA NAK BERTINDAK?SELAGI SUARA KITA DI SEKAT??DI SEKAT?DI SEKAT?INILAH BAHANANYA KALAU KITA MENAIKKAN ORG2 YANG TAK MAHUKAN ISLAM...SELAGI DEPA MEMERINTAH SELAGI TU LAH PEMAKSAAN AKAN BERLAKU...ADIK2 YANG DAPAT TAWARAN TU..ANA RASE CEPAT2LAH SURUH MAK AYAH HANTO KE OVERSEA...ENTAHLAH..NO KOMEN..wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 20:31




ana rasa pasti ada caranya utk kita bertindak. Sekiranya betul ada kepincangan atau perlakuan yg tak sepatutnya telah berlaku dalam PLKN, dan perkara tersebut dpt dibuktikan dengan sahih, tak mustahil 'kuasa rakyat' sekali lagi dapat digembelingkan bersama bangkit utk menghalang satu program yg boleh memudharatkan kehidupan generasi akan datang.

p/s: ....mcm menghasut je..... bukan la.... cuma.......sedikit kecewa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 20:51


hmmmmm...

bagi saye pulak dengan kuasalah akan menentukan segala-galanya...tapi masalahnyer kita tiada kuasa sekarang ni...jadi apa kita harus buat...kalau kita bagi memorendum pun dorang mesti cakap "kami akan siasat kes ini" lepas dua tiga bulan kes ni tergantung...jadi apa yang kita boleh buat???? kita hanya mampu berdoa kepada Allah...kalau orang yang bagi ceramah kat masjid tu pun kena tangkap ISA inikan lagi orang yang berani mencaci pemimpin tak guna tu....silap-silap boleh kena buang krakyatan.....ape semuanye ni...nanti dua tiga tahun lagi....perogol masuk rumah kita pun kita buat tak kisah...sebabnya...kita semua dok sokong kerajaan hadhari sekarang la.....


p/s: geram sangat ni...melebihi tahap gaban.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 22:16


MEMORANDUM....

KEMENTERIAN PERTAHANAN
MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI (BAHAGIAN HAL EHWAL AGAMA ISLAM)
MAJLIS FATWA KEBANGSAAN
PERDANA MENTERI MALAYSIA
MAJLIS RAJA-RAJA.....
MAHKAMAH PERSEKUTUAN...

jalannya masih ada..... go ahead.........

-----
ayuh susun strategi.... sebarkan segala maklumat yang lengkap kepada semua rakyat malaysia tentang bahaya yang bakal mendatang.... siasat segera.... dapatkan maklumat lengkap daripada orang yang telah menyebarkan beberapa perkara......

berjaya atau tidak bukan urusan kita.... yang penting usaha perlu di gerakkan.....



-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 22:18


Quote:

On 2004-06-17 20:51, muslimin23 wrote:
hmmmmm...

bagi saye pulak dengan kuasalah akan menentukan segala-galanya...tapi masalahnyer kita tiada kuasa sekarang ni...jadi apa kita harus buat...kalau kita bagi memorendum pun dorang mesti cakap "kami akan siasat kes ini" lepas dua tiga bulan kes ni tergantung...jadi apa yang kita boleh buat???? kita hanya mampu berdoa kepada Allah...kalau orang yang bagi ceramah kat masjid tu pun kena tangkap ISA inikan lagi orang yang berani mencaci pemimpin tak guna tu....silap-silap boleh kena buang krakyatan.....ape semuanye ni...nanti dua tiga tahun lagi....perogol masuk rumah kita pun kita buat tak kisah...sebabnya...kita semua dok sokong kerajaan hadhari sekarang la.....


p/s: geram sangat ni...melebihi tahap gaban....



masih ingatkan tentang isu pembuangan nama islam dalam pertubuhan poitik dan sosial.... saper yang menang..... jalan tetap terbuka..... semoga Allah terus membukakan jalan kepada kita.....

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

baijuri
Warga Rasmi
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8589
Posting: 11
Dari: ardhul kinanah

Perlis  


posticon Posting pada: 18-06-04 01:49



pkn mungkin adalah salah satu program utk mensekularkan pemikiran generasi muda pada masa kini.cuba bayangkan pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan tak dihalang malah itu yg digalakkan,jadi remaja yg akan terkesan dgn dgn suasana tersebut dan akan berkehendak lagi kepadanya,maka lahirlah masyarakat yg mula menjauhi islam kerana Islam menegah semua itu.Waallahua'lam



[ Posting ini telah di edit oleh: baijuri pada 2004-06-18 01:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For baijuriProfil   Hantar PM kepada baijuri   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 15:12


emmmmmm....

benar apa yang dikatakan oleh saudara izad...tapi cuba kita lihat isu yang saudara katakan tu...dia tak same dengan isu pelajar PKN ni...kalau kita tengok dalam program PKN ni ia melibatkan orang-orang kuat kerajaan...maksud saye mentri-mentri la.....kalau kita ikutkan memang dorang yang bersalah sebab mereka menyatakan yang program ni akan diberi pemetrhatian yang ketat....so sekarang ni ape yang dah jadi????semua tunduk membisu je....dan masing-masing menuding jari sesama sendiri.....apa yang harus dibuat...kalau kita saman mereka....maybe kena tangkap masuk ISA kot....wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 15:59



kecewa sungguh dgn sikap jurulatih tersebut.....
pepandai buat bende haram mcm nih......
kita buat PLKN Utk bentuk manusia bukan utk buat rakaman aksi2 lucah mcmnih......
berfikir ler......
dedahkan lah bende nih....jgn sorok2 lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 17:52


erm....ni lah sbg tanda akhir zaman !!

-----------------
Get graphics at Nackvision.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 20:32


emmm....

macam-macam perkara yang berlaku kat PKN tu...cuma kita je yang tak tahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 19-06-04 11:26


waa.. negare islam beb.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muiz
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8297
Posting: 5
Dari: min aina ila aina

Pahang  


posticon Posting pada: 19-06-04 12:00




Bookmark and Share

    


  Member Information For muizProfil   Hantar PM kepada muiz   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 12:13


assalamu'alaikum..

arhh! tanak pegi!! macam mana nak elakkan diri dr kene libatkan diri dgn pkn nie? kata sesetgh org, thn qaulah nanti, sumer diwajibkan.. so, macam mana? apa pandangan sumer?

wassalam..

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 12:21


Macam-macam peristiwa kat pkln. Nie. Takut dibuatnyer.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 14:46


emmmm....

macam tu la gambaran serba sedikit tentang program PKN ni....rupa-rupanya ia menguntungkan segelintir pihak...dan peselatih PKN tak dapat apa-apa...malu dapat la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

tooyu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8671
Posting: 29
Dari: somewhere kat kdh

Kedah  


posticon Posting pada: 20-06-04 09:44


bertudung di atas .. terbuka di bawah .. kan ker trant terkini .... semoga allah turunkan bala pada mereka yang terlibat

Bookmark and Share

    


  Member Information For tooyuProfil   Hantar PM kepada tooyu   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 20-06-04 16:02


Quote:

On 2004-06-20 09:44, tooyu wrote:
bertudung di atas .. terbuka di bawah .. kan ker trant terkini .... semoga allah turunkan bala pada mereka yang terlibat





drp berdoa agar mereka ditimpakan bala, bknkah lbh baik kita berdoa agar mereka ni dikurniakan hidayah Allah sbb mereka masih lagi saudara seislam kita.. tambahan plak kalo Allah ndak turunkan bala atas suatu kaum, yg terkena tempiasnya bkn kira yg jahil ker, yg alim ker, yg kufur ker, yg beriman ker.. semuanya kena sekali.. jadi jgnlah sewenang-wenangnya nak mintak Allah turunkan bala.. na'uzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 21:43


sebab itulah kita sepatutnya mengerakkan pernentangan itu mulai sekarang...... takkan kita sanggup tunggu dan lihat....

kalau tak silap saya hukuman bagi mereka yang tidak melibatkan diri - rm 5000 atau 6bulan penjara -lepas tue kena pergi juga.... apa nie...

kalau sekadar buang masa kutuk kerajaan apa faedah kita... persoalan ini sepatutnya di perbesarkan, di perhebatkan, di gerakkan... bersandarkan bukti yang menyeluruh....

saya mendengar banyak komen tentang keburukan plkn di sini.... saya berhasrat untuk mempercayainya.... tapi bolehkah untuk kita percaya... kalau tanpa pembuktian dan kajian yang khusus.....

apalah yang nak diherankan sangat dengan akta ISA tue.... neraka ALlah lebih dahsyat daripada itu......


generasi mesti di selamatkan........

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 21:47


betul tu ...banyak dah memo yg telah ppihak2 tertentu hanto..tapi bak kate org terengganu..TAK LEH GI ...mcm mana nak buat lagi ye??ni satu lagi yyang telah etkahwin remaj2 tu wajib pi 3 bulan..ni yg dah kahwin ni...mcm maana depa nak jaga ni????

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 21:49


Quote:

On 2004-06-18 15:12, muslimin23 wrote:
emmmmmm....

benar apa yang dikatakan oleh saudara izad...tapi cuba kita lihat isu yang saudara katakan tu...dia tak same dengan isu pelajar PKN ni...kalau kita tengok dalam program PKN ni ia melibatkan orang-orang kuat kerajaan...maksud saye mentri-mentri la.....kalau kita ikutkan memang dorang yang bersalah sebab mereka menyatakan yang program ni akan diberi pemetrhatian yang ketat....so sekarang ni ape yang dah jadi????semua tunduk membisu je....dan masing-masing menuding jari sesama sendiri.....apa yang harus dibuat...kalau kita saman mereka....maybe kena tangkap masuk ISA kot....wassalam......




isu nama ISLAM yang kuat berkokok perdana menteri malaysia.... isu plkn yang kuat berkokok timbalan perdana menteri malaysia...... yang mana lebih kuat........ walau apapun usaha mesti digerakkan..... takkan nak tunggu sahaja......

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-04 21:52


Quote:
--------------------------------------------------------------------------------


On 2004-06-20 09:44, tooyu wrote:
bertudung di atas .. terbuka di bawah .. kan ker trant terkini .... semoga allah turunkan bala pada mereka yang terlibat


--------------------------------------------------------------------------------




ni ayat org yg pentingkan diri. macam dia sorang je boleh hidup kat dunia ni. kita doa dia supaya boleh berubah. tu kan lagi baik.




Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-04 21:58


kita bukan perlu menentang pkn ni. kita cuma perlu ubah modul. lebih agresif. tanpa pkn rakyat kita malas. gara2 kemudahan teknologi rakyat jarang bergerak. at least dgn adanya pkn ni remaja kira bergerak fizically. takdela kerja nak besarkan perut je.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 22:07


aah betul jugak apo yg jackie ckp tu...
jadi la ni mcm mana?semkin hari semkin di tekan depa org ni???
sedih la...yang satu lagi jangan mintak BALA k..cuma mintaklah ALLAH mudahkan kepada kita rakyat malysia..SEMOGA DOK DE LAGI PENINDASAN YANG BERSELINDUNG DI SEBALIK "NAMA" YG INDAH!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 22:14


Nampaknya tersasar sikit story sampai berkaitan trent tudung...pulak..

Baik psl PKN byk perkara yg dilihat....
Sibuk Nak Kaji jer lagi....?
Dah byk rosak... dah masih nak kaji....

Nak Mansuh takut rakyat malas pulak...isk..
pening....
Nak buat camner jika supaya rakyat jadi rajin..yer?
selain masuk PLKN...yer?
Bagi free motivasi pun tak gi...kan?

Iskk....payah...betul..
Rajin besar perut je ada...eeii....tak malu...
Nak besar cita-cita anak soleh tak nak...

Pelatih pula ada jenis gila Seks lagi bertauliah...
Camner dia boleh jadi jurulatih....

Patut camner nak buat yg terpilih dan beriman mcm ustaz..... nanti ada kata tak sesuai....pulak..
isk... Ustaz mai dlm Surau / Masjid..tugasnya..

Waduh....

[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-06-20 22:15 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-04 22:19


rakyat lemah macam mana negara nak kuat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 22:26


Betul Jackie.....

Rakyat banyak lemah Iman........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-04 22:29


kalau benda2 ni dapat dilaksanakan, should be ok untuk mansuh plkn.

1. tiada makanan segera dan yg sewaktu dgnnya dalam negara ni. kalau ada pun yg berkualiti, yang menyediakan makanan less salt, less cholestrol.

2. makanan2 ringan pun tidak dijual.

3. gaya hidup sihat oleh rakyat. like example, kalau duk apartment, gunakan tangga. kurangkan penggunaan lift.

4. takde benda2 yg merosakkan badan macam rokok, asap kenderaan. cuba mengurangkan pencemaran udara, pencemaran air dll.

5. mengurangkan kesan2 rumah hijau. menghadkan bangunan pencakar langit dll.

6. dll yg sewaktu dgnnya.

tapi...mustahil susah nak capai target macam tu. oleh tu plkn ni cara terbaik utk gerakkan remaja.



Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-04 22:31


tentang pelatih yg macam sial ni, n tentang pergaduhan, dan lain2 yg mencemarkan plkn ni perkara kecil yg boleh diatasi. tapi masalah kesihatan negara berada pada tahap serius skrang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 22:34


kenape pulak mcm tu jackie??ade lagi..kalau islam dan ajaranya tidak di seleweng.....
hemm ape2 pun manusia lemah mmglah lemah tetapi banyak care yg boleh menguatkan depa org balik...dan kekuatan aqidah amat2 penting...tak gitu?ni biarpu badan kuat tapi aqidah MAFISHHH..mcm mana????

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 22:39


1. Kurangkan makanan segera....tapi makanan berkahsiat asyik naik harga... takleh juga..

2. Byk kilang nak kena tutup....kerja tak byk kosonglaaa

3. Staff kat KLCC akan jadi paling kuat jika tak guna tangga....

4. Kata TAK NAK dlm hati NAK.....

5. Cukup Menara Kembar Petronas yg ada...
baiki rumah kos murah yg buruk lagi bagus...kan?

6. Dah sampai waktunyaaa

Kerajaan dok bersiadang lagi dan kaji - mengkaji lagi.....

[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-06-20 22:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-04 22:40


mmg betul aqidah perlu, tapi kesihatan pun perlu. apa saya kata cuma plkn tak perlu dimansuhkan. plkn perlu dimodified.

tapi mostly bila badan sihat minda pun sihat. bila minda sihat rohani pun sihat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 22:41




Tak sangka ade orang sanggup buat keja terkutuk macam ni...amat memalukan sekali....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 22:45


Jurulatih yg buat nie kena masuk PKN peringkat tinggi...
sebelum dia ajar yg bawah kan?

eeei.......tak malu dia nieee

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-04 22:46


1. makanan berkhasiat ada yg mahal n yg murah. tapi kebanyakan makanan berkhasiat lebih murah dari makanan segera.

2. bukak la kilang keluarkan makanan kesihatan.

3. kalau klcc tu takde lift mmg susahla. cuma menggalakan mmasyarakat amalkan gaya hidup sihat. kalau student skrang ni manja betul, duk rumah tingkat 2,3,4 pun nak naik lift. duduk rumah dekat ngan kolej tapi nak naik kete. tu gaya hidup sihat ke

4. itula yg kita kena ubah.

5. tu mmg betul. bangunan tinggi merosakkan alam sekitar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-04 22:49


pelatih negara ni mmg kurang. mmg mereka sepatutnya dilatih dulu sebelum melatih org.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 22:51


pulok doh...mcm mana ni??kita dok pening pasal PKN ni..bukan pasai bangunanag??buek apo kisahkan bondo2 tu??ape2 pun mmg ade benar tapi biar tolak tepi dulu...yang masalah sekarang ni..dengar kabo vcd tu dah masyhur kat melako la ni..saya tak tahu soheh ke tidak..tapi maklumat ni sayo dapek dari master tranugkite....ok..tu satu pasal..ni pasal remaj dah kawin tapi di pakse pi sane...mcm mana ni..bertambah lagi musibah ni..bolehkah depa org tahan nafsu depa..BUKAN SAYA SANGKA BURUK...tetapi tulah realitinya...kita sembang2 jugak..tapi sakit kepalo sekali2 dokpikir bende2 ni...ni kalau tak di ISLAHKAN maka bertambah buruk jadinya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 22:56


VCD keluaran terbaru filem Kisah Haru-Biru di PKN..
kini di Melaka......? hhmm....


Nampaknya Kerajaan perlu kuat semnagat nak benteras satu lagi jenis VCD cetak lagi rompak lagi dahsyat....



[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-06-20 22:56 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 23:03


1. Nak beli makanan khasiat tapi kos hidup tinggi nak kena juga makanan ringan

2. Betul...dan sekarang byk buka bisnes Direct Selling @ MLM

3. Dah ada lif rugi tak naik..... kerajaan dah sedia kemudahan

4. Sokong

5. Bangunan rendah buruk pun berlambak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 21-06-04 05:23




nauzubillah...
x sangka betul...trainer lak ambil kesempatan ke atas trainee..
nak kene cungkil biji mata, kene potong tangan eyh...

p/s: igtkn dah abis dah isu PKN ni, rupa2nya belum lagi..

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 12:29


huh...

orang cerita pasal PLKN... dia cerita pasal makanan pulak....tapi betul jugak..makin lame makin naik harga barang....duit poket pon cepat je kosong...hehehe...

nak ubah modul????boleh ke kerajaan sekarang ni terima jika kita suggestkan modul mengikut islam....kalau negara pun susah nak melaksanakan islam..inikan PLKN ni...lagi la susah...

sebenarnyer PLKN ni menguntungkan kerajaan je...dari kesihatan fizikal dan mental peserta ditahap 0%...ye la kalau sembayang jumaat pun dorang boleh tak sembahyang...islam ke dorang tu?????????patut la jadi perkara macam ni..coz tak mintak pelindung dari tuhan...kalau nak tahu.. yang dapat kontrak buat baju perserta PLKN ti adalah isteri timbalan mentri kita sendiri...so..dah terbukti kan siapa yang untung...peserta ataupun orang yang tamakkan harte tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-04 13:48


3. Dah ada lif rugi tak naik..... kerajaan dah sedia kemudahan

disebabkan ayat camnila rakyat jadi malas. contoh lain bila nak ke 1 tempat, tempat tu tak sampai 1 kilometer, tapi sebab ada kereta, terus guna kereta. pasal dah ada kemudahan jawap dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 13:54


3. Samalah nak dimaksudkan dengan PKN..
kerana itulah ramai remaja rosak...Kerajaan dah sedia ...rugi tak masuk ..nanti rakyat tak sihat..harap naik lif sokmo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-04 13:55


at least berusaha untuk ubah. cuba hantar 1 cadangan kat kementerian ke. dalam bentuk hitam putih. setakat 1 proposal yg diterima, dia takkan ubah modul.

saya ada hantar permohonan untuk jadi trainer. nak dera budak2.

x boleh kata dari fizikal n mental kosong. pasal bukan tu yg dorang dapat. mungkin skrang ni dari rohani kurang.

actually peserta lagi untung. kalau takde program macam ni, dorang lagi teruk.



Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-04 13:59


ini 1 yg kita kena ubah. jgn menyalahkan org lain kerana diri sendiri rosak. bila kita amik dadah, kita salahkan kerajaan. bila kita gaduh, kita salahkan kerajaan. dll. tapi sapa yg nak semua tu? apakah manusia ni dah takde otak nak pikir

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-04 14:01


tapi ada 1 yg saya tak faham. saya tak pernah dengar pun pasal vcd ni? dan takde org yg tau pulak kewujudan vcd ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 14:02


Semoga permohonan Jackie ..berjaya..yer?
Dan kalau dah dapat ...nasihat mereka dan dera jika tinggal solat ek?

Amin...Prof doakan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 14:09


hehehehhe...

pelik jugak kan????kkalau negara ni bersih...saya percaya kadar orang hisap dadah pun kurang...ni tidak...kalu orang tu hisap dadah..dok dalam penjara...bagi makan free...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 14:37


Quote:

On 2004-06-21 13:59, Jackie_uniten7 wrote:
ini 1 yg kita kena ubah. jgn menyalahkan org lain kerana diri sendiri rosak. bila kita amik dadah, kita salahkan kerajaan. bila kita gaduh, kita salahkan kerajaan. dll. tapi sapa yg nak semua tu? apakah manusia ni dah takde otak nak pikir



Memang nak kena ubah..bukan org lain tapi diri sendiri.....

Siapa amik dadah dia yg bodoh...
Siapa sediakan dadah dia jahat...

Siapa yang nakkan PKN ?
Tak masuk kena denda..
dah masuk kena skodeng...ken rogol..dan mcm-mcm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-04 20:49


nak kate ape lagi..semuanya makin menjadi2..jadi kepada sipa kita mahu mengadu..kalau tidak kepada RABBULIZZTI..semoga Allah menolong hamba2nya yang berusaha dan berdoa keranaNYa...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-06-04 21:15


...masyaallah...itulah jadinye kalau nafsu yang menjadi raja.....wanita semakin terancam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-04 21:20


Quote:

On 2004-06-22 21:15, azilla wrote:
...masyaallah...itulah jadinye kalau nafsu yang menjadi raja.....wanita semakin terancam.....



Tapi masalahnya.....
bukan wanita ngan lelaki sahaja...wanita ngan wanita pun boleh tahan masalahnya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-04 21:25


jangang jadi mcm kaum LUT sudahlah.....
yer prof....??
inilah apabila nafsu menguasai diri...kadang2 susah mau kontrol...

NABI Muhammad bersabda maksudnya : “Orang yang paling gagah perkasa antara kamu semua ialah orang yang dapat mengalahkan nafsunya pada waktu marah dan orang yang bersabar antara kamu semua ialah orang yang suka memaafkan kesalahan orang lain, padahal dia berkuasa untuk membalasnya.” (Hadis riwayat Ibnu Abiduyya dan Baihaqi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 22-06-04 21:51



Akhirnya..matlamat pkn berjaya dengan sukses....sampai keluar vcd....
nanti keluar wayang pulak kot..
tahniah..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 11:10


emmmm....

betul tu prof...payah benar nak cakap dengan orang yang tak reti.....makin kita hurai...makin dia pening...sabo.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 12:39




hehhe..mcm tula Muslimin23..
PKN boleh ditukarkan PKI

PKI = Program Khemah Ibadah...

Selalu dengar kuliah..ustaz habaq...baiki yg dalam baru yg luar.... iaitu iman
Barulah nak panjat bukit ke ..kawad ke..lantakla...berapa banyak....

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 14:30



Memang memalukan kaum Hawa.
apa la nak jadi dgn budak zaman skrg ni?Tu la org kata...ikut nafsu lesu..
Em..boleh pakai jugak idea Prof tu.

-----------------
Dunia adalah lautan yang dalam dan telah banyak manusia yang tenggelam, justeru itu sediakanlah perahu untuk belayar dan ia adalah taqwa kpd Allah-Luqmanul Hakim

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 15:45



Q: “tapi ada 1 yg saya tak faham. saya tak pernah dengar pun pasal vcd ni? dan takde org yg tau pulak kewujudan vcd ni”

Kan ada masuk paper…

Semakin hari, semakin banyak masalah yang timbul berkenaan PLKN ni. Yang jadi mangsa adalah rakyat biasa yang diwajibkan mengikuti program PLKN yg boleh dianggap berisiko tinggi kepada budak2 especially budak pompuan. Saya rasa sesapa yg ada anak, mesti risau nak hantar punya. Tak pasal2 kena rogol, kena skodeng, Mungkin sesapa yg berminat boleh sarankan kepada sanak saudara perempuan mereka untuk memeriahkan lagi program berisiko itu.

Memang tak dinafikan program untuk remaja memang baik, tapi kalau dah macam tu punya terdedah kepada risiko dirogol, diskodeng, silap2 boleh jadi bintang lucah kat internet, Apa Ceritanya?

Ada pendapat mengatakan PLKN ini untuk menangani masalah ketidakcergasan remaja malaysia. Kerajaan tak pernah kata camtu pun. Untuk integrasi kaum ada. Kalau kita guna aqal sikit, kebanyakan remaja sihat. Secara pukul rata,yg duduk asrama ada program “exercise” yg tersusun, yg duduk luar, tiap2 hari kehulu kehilir pergi sekolah, memang dah cukup pergerakan. Kalau pasal hidu asap, bukan remaja aje yg hidu, orang tua pun hidu jugak. Jadi alasan2 tadi yg sampai mengaitkan kesan rumah hijau memang menggelikan.

Walaubagaimanpun, program physical ala tentera sket memang bagus. Tapi, kita sebagai org Islam hendaklah sedar kita ni org Islam. Apsal nak campur lelaki perempuan plak?Agaknya pasal dah gatal sangat. Jurulatih pulak dipilih drpd yg tak berakhlaq. Kecualilah org yg organize tu memang tak concern pasal benda ni.

Q:” tentang pelatih yg macam sial ni, n tentang pergaduhan, dan lain2 yg mencemarkan plkn ni perkara kecil yg boleh diatasi. tapi masalah kesihatan negara berada pada tahap serius skrang.”

Apsal nak salahkan pelatih pulak? Pelatih adalah orang yg dilatih oleh jurulatih, Sejahat2 pelatih tu takdela yg sampai rogol orang macam jurulatih tu masa kat PLKN. Boleh jadi mereka kurang ajar sebab nak stand for their rights not to be abused and maybe raped.

Kepada yg berminat nak jadi jurulatih tu, diharap dapat melaporkan kat sini kalau ada harapan terpilih.TQ


Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

faRadini
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9600
Posting: 1

Selangor  


posticon Posting pada: 23-06-04 15:55


mmg memalukan...aktiviti yang sepatutnyer tak boleh disalah gunakan...
perbuatan yang tidak bermanfat
pihak yang sepatutnye perlu mkaji semula kelemhan ini
negara mmg meningkat maju tpi akhlak makin merosot
makin buruk...
fikirkan lah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For faRadiniProfil   Hantar PM kepada faRadini   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 18:32


heheheheh....

macam tu la prof...yang dorang pikir kawad..naik bukit..turun bukit...main sambut-sambut...dan banyak lagi....tapi tak pikir yang menyesal dorang jugak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 19:53


nak kate apelagi...buek lotih tangan jer..
kalau ade ahli2 ukhwah.com yang kena pi sana...saya nasihatkan JAGALAH DIRI BAIK2..jaga tingkah laku tu...JANGANLAH TERPEDAYA DENGAN APE2 YANG BURUK...MEMANGLAH BENDE YANG HARAM MMG SEDAP KALAU KITA BUAT..TAPI BENDE2 HALAL NI JARANG BONAR ORG NAK BUEK...INILAH MAINAN SYAITAN...DI BANTU PULAK OLEH NAFSU YANG MAZMUMAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 20:57


Kenyataan Pukau..yg memuaku dan bernas..
Muslimin23.....

rasanya dah banyak kerajaan dah bautkan supaya remaja berdisplin...kan?
Ko-kurikulum....dari sekolah rendah sampai IPT pun dok ada.....kan?
PKN dibuat pula..agaknya tak cukup lagi..kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 16:57


hehehehe....

disiplin prof??? rase-rase dah tercapai ke objektif tu...banyak pergaduhan lagi ade la....ni ade satu cerita..kawan saye ni baru balik pkn..dia cerita selepas pentutp latihan khimat negara tu....ramai peserta yang mengeluarkan rokok yang disorok sebelum tu....majlis penutupan tu menjadi majils hisap rokok...same la jugak dengan urusetai dia..jurulatih..termasuk kem komanden dia....hehehehe..rasa-rasa mendisiplinkan pelaja tu berjaya ke tak ha?????

p/s: pening...dan pening....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 22:35


hemm...entahlah...kawe no komen dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» VCD gadis-gadis pelatih PKN yang mengaibkan....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.201665 saat. Lajunya....