Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 56 hari yang lalu
muslimiman: 61 hari yang lalu
tornado: 80 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: hanya 1 subjek gagal,Cita-cita saya musnah??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» hanya 1 subjek gagal,Cita-cita saya musnah??

Please Mendaftar To Post


Oleh hanya 1 subjek gagal,Cita-cita saya musnah??

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 14:11




saya nak meluahkan perasaan saya ni.saya sedih sangat bila dapat tau keputusan semester ni teruk ade subjek yang gagal.saya pelajar semester akhir.subjek Pengurusan Bencana Alam saya gagal.jadi tak dapat graduate.malahan pula koz saye ni last batch kat kampus UPM Serdang.batch setrusnya kat kampus Bintulu Sarawak.jadi Subjek tu dah tak de ditawarkan di UPM Serdang.saya kena pergi Bintulu utk ulang.hanya 1 subjek je .......sahabat semua pun tahu yang tambang kapalterbang mahal dan pembelanjaan harian.jadi sekiranya rayuan saya tak diterima.saya terpaksa ulang.saya dah merayu supaya pensyarah buat lagi subjek ini kan Serdang,tp kalau tak dapat...kena pergi Bintulu,tapi rasa saya tepaksa berhenti belajar.saya tak mampu untuk menanggung kos diri sendiri kat sane.
saya rasa putus asa!!pertama kai saya dengar result saye,saya dah menangis...tak tau nak buat ape???
selama 3 tahun saya belajar kat UPM Serdang tapi disebabkan 1 sebjek ini membuatkan saya tak dapat apa2 darinye......CITA2 SAYA ,MASIH JAUH.....AWAL2 LAGI DAH GAGAL......DAPAT KE SAYA BERJAYA APA YANG SAYA CITA2KAN INI.SEKARANG..........SAYA DAH HILANG KEYAKINAN DAN SEMANGAT....RASA MACAM TAK TERTANGGUNG DUGAAN YG DIBERI OLEH ALLAH INI................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kakyongju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8571
Posting: 120
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 14:53



Kak yong bersimpati dengan masalah daeng..Bagi kak ju kegagalan daeng adalah ujian daripada Allah.Kita sebagai hambaNya hanyalah mampu merancang,tetapi Allah yang menentukan segalanya..Nasihat kakyong agar daeng tidak berputus asa hingga tidak mau mengulang subjek tu..sayang kalau hanya gaga dengan satu subjek tu,langsung menghilangkan usaha daeng selama 3 thn.daeng berbincangla dengan keluarga mengenai masalah ini atau berjumpa kaunselor di tempat daeng belajar...jgn give up ok..teruskan usaha anda sampai akhir...ramai org yg berjaya hari ini sebahagiannya melalui kegagalan terlebih dahulu...Kak yong doakan daeng berjaya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongjuProfil   Hantar PM kepada kakyongju   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 07-06-04 15:09




emm zilal pon simpati jugak kat saudara Daeng_Jati nih, sememangnye hidup kite nih penuh dgn ujian dr Allah --> bile kite diuji, mungkin sbb kite kekdg terlupe sebentar kat Dia.....jd Dia turunkan ujian buat kite supaye kite kembali mengingatinye...
emm tiada masalah yg tak boleh diselesaikan...
maybe saudara bleh jumpe dgn pensyarah yg ajor subjek tuh...mintak dia pertimbangkan ape yg patut memandangkn saudara hanya tinggal 1 subjek je lg yg xlepas..xkan xbleh consider kot!
emm rayuan pon bleh dibuatkan...if tak silap la, rayuan utk subjek sem lepas dah boleh dibuat skrg memandangkan result pon dah kluarkan...
Cuba....insyaAllah, Dia sentiase bersama utk kite minta pertolongan dr Dia...hanya Dia


Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

shahbila
Warga Rasmi
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8687
Posting: 10
Dari: bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-06-04 15:19



Memang perit untuk menerima kegagalan. Rasanya dunia ini sudah hilang serinya, tapi cuba tenangkan hati seketika, beristighfar dan tumpukan fikiran pada Allah. Mesti ada hikmah disebalik kegagalan ini. Hanya Allah yang mengetahui segala-galanya. Mungkin itulah yg lebih baik untuk kita - tabahkan hati dan terimalah ketentuan Allah ini dengan redha, ganjaran yg menanti Insyaallah lebih bernilai. Wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahbilaProfil   Hantar PM kepada shahbila   Quote dan BalasQuote

sinar_islamiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5550
Posting: 110
Dari: mesia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-04 16:26




Saya simpati dgn saudara...tp ini sume ujian dari Allah...bersabarlah byk2

Saya cadangkan saudara berbincang dgn lecturer yg mengajar subjek tu...minta jasa baik die untuk repeat paper tu kat upm serdang je...InsyaAllah doala byk2...lagipun saudara berurusan dgn manusia...Allah yg gerakkan hati manusia ni...kalau Allah kata jadi...jadila...kalau Allah kata tak jadi buat camna pun takkn jadi jgk..

Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinar_islamiahProfil   Hantar PM kepada sinar_islamiah   Pergi ke sinar_islamiah's Website   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 08-06-04 16:53




Jadikan sabar dan solat sbg penolongmu, sesungguhnya Allah bersama-sama org yg sabar

-AL-Baqarah :153-

Tabahlah dlm setiap perjuanganmu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 08-06-04 19:50



Sesungguhnya apa yg berlaku di atas muka bumi ni,semuanya ketentuan Allah ta'ala.Kita sebagai makhluk tidak empunya kuasa selain redha dan terus berusaha.Setiap kejadian yg berlaku ada hikmahnya.Gagal sekali bukannya gagal selama-lamanya.Mungkin rezeki kita tidak ditetapkan seperti apa yg telah kita rancang.KIta merancang,hanya Allah ta'ala yg berhak tentukan.Ada orang hanya menerima jalan mudah utk berjaya,ada juga yang terpaksa melalui jalan yang payah utk berjaya.berusaha dan terus berusahalah wahai kak/abang daeng.bak kata lagu hijjaz.....
"rajin bekerja,terus berusaha,bagai hidup selama-lamanya.beramal ibadah kepada Allah,bagai esok sudah tiada lagi."
Sesungguhnya Allah suka pada hambanya yg berusaha....!!
Gambateh!!

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 09-06-04 01:35


rileks lah..aku pun dulu selalu failed..tp skrg dah kira okla..aku dlu..failed.sampai 2 subject..tapi oklah..dah leh cover..still 3 above..

tapi masalah ko nih lain..jauh gak ko.ke sarawak..unimas ek ? aku kat sabah..setakat sara idup tu..leh hidupla..tp kene pandai survive..takpun ko try cari keje kat sana sambil belajar..aku buat masa sem2 dlu....tapi sakit la..malam keje..siang kuliah..

Kawan aku lg teruk...masa sem1..satu subjeck dia dpt D..wlpun dia ada 2A full...tapi pointer dia ttp lari..tak cecah 2.5 langsung..pulak tu..sem2 plak..dia failed satu subjeck..cam ko..terus..pointer tak cecah 2.00..ko bayangkan tu...nak xnak..dia kene repeat atau tukar kos...cara lain..tukar u..camna..mana lg teruk..dia ke ko..fikirla daeng..

klu flight tu...ko amik airasia..pergi je..baru rm100 lebih..tryla pinjam mana2 utk satu sem..advice aku..jgn ko putus asa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 10:41



kesian kat daeng...erm nurul baru jer nak jejak kaki kat upm serdang...tp kamu dh nak kuar, kluar plak dgn perasaan perit kan?? aper kater ikut ckp rebana...kamu kener kejer kuat utk dpt citer2 kamu tuh...walaupn ke kampus bintulu,tp klau dh berbekalkan smgt ngan harapan nak berjaya, insyaAllah Tuhan akan memberkati apa yg daeng buat..kan??klau tambang mahal,cuber try airasia sbb skrg dh murah....smpai ada yg dlm kurang rm50...cuber tgk2 paper...n klau lifestyle kat saner mahal, cuberlah cari kejer mcm jual kat pasar mlm ker...hujung2 minggu...cuberlah buat yg terbaik utk mencapai citer2 kamu...ok...mmg ini dugaan Tuhan...biler bacer yg rebana punyer...takut jugak nak pergi U...mcm gerun jer..oklah...all da best buat abang daeng_jati...insyaAllah Tuhan sentiasa bersama2 org yg berusaha mencari impian...asalkan usahanya dlm IMAN....ok...slamat maju jaya...

harap sgt daeng_jati dpt sambung belajar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 12:56



saya bersimpati dgn awak tapi nak buat mcmana dah ujian dari ALLAH.kita kena sabar dan redha dgn ujian drpdNya.mungkin ada hikmah di sebalik kegagalan.cuma tingkatkan lagi usaha untuk capai kejayaan yang bakal mendatang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 09-06-04 14:59


ana ade member yang fail dalam course selama 3 tahun..tapi die usaha sambung belajar tempat lain dan exam die sem 1 die berjaya dapat dean list dan paling membanggakan cume die sorang dlm fakulti mendapat dean list tu....bayangkan...dan ana ade lagi member yang fail tapi masih ade semangat meneruskan pengajian di tempat lain...yang penting dalam menuntut ilmu jangan putus asa..memang banyak dugaan sebelum dapat mencapai kejayaan...ana juga pernah melalui semua tu dan ingat sekali gagal bukan selamanye...yang penting SABAR bukan senang bersabar tapi ana berjaya juge....please..jgn putus asa...usaha berterusan jangan fikir sangat...thinking positif...cari jalan sampai awak berjaya mengatasinye.......yang penting jangan ambik pandangan negatif org lain..jadikan kisah ana ngan member2 ana sebagai panduan key..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

Joju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.12.2003
Ahli No: 5846
Posting: 81

Pahang  


posticon Posting pada: 10-06-04 15:07



Joju pun turut terasa sedihnya, apatah lagi empunya diri.
Walaubagaimanapun Joju doakan Semuga Allah mempermudahkan segala Urusan Sahabatku didalam apa jua urusan yg berkaitan agar permasalahan ini diselesaikan sebaik mungkin.
Semuga Allah mengilhamkan petunjuk yg terbaik buat sahabatku didlm menangani permasalahan ini.

Aminnn... Perkenankanlah Ya Allah Permohonan Hambamu Ini. Bantulah Sahabatku ini didalam apa jua urusannya.

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For JojuProfil   Hantar PM kepada Joju   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-06-04 11:54


tak boleh buat kat U lain ke? buat kat uitm ke? rasanya boleh buat satu subject n then transfer.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-06-04 19:04



terima kasih ye sahabat2 semua sebab memberi pandangan dan nasihat.
Saya sebenarnya mmg cintakan ilmu dan sentiasa bersemangat mempelajari sesuatu,lebih2 lagi yang
berkaitan dengan sains dan teknologi.seronok sangat!!
tapi tu la,saya mmg macam ni.sejak sekolah lagi saya dadh mcm ni...
kat makmal kat kelas..saya yg paling proaktif dalam bidang Sains-masa Ting1-3
Fizik,kimia....mmg saya suke....kawan2 gelarkan saya Prof. sebab ade saje idea yg pelik....cikgu pun pening gak..
tapi yg yg lebih pelik,setiapkali periksa atau ujian saya dpt markah tak elok.....
termasuk juge bila kat UPM.
saya rase saya masuk UPM pun kerana nasib.tapi saya bersyukur....
skrg nak grad pule bermasalah.....
saya tak pasti dapat grad ataupun tidak....
tp PA saye kate insyaAllah subjek tu bleh buat kat UPM Serdang...
saya harap pun begitu..
tapi saya mmgharapkan dapat Grad.......
bleh ke buat Tranfer subjek kat U lain?


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 00:17


alhamdulillah..nampaknya daeng dah cool sekarang ni..ujian Allah tu..mmg perit nak hadapi dugaan macam tu..kegagalan..sape pun tak nak..
dugaan tu kan tanda Allah sayang kat kita..ada hikmah setiap ape yg berlaku..hari esok.. sape pun tak tahu kan..mungkin dgn kegagalan ni ..hari esok lebih bermakna..insyaAllah lah tu..
rabbuna yu qowwi..rabbuna yu sahhil..


Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 11:39




terima kasih miss Arin...
saya yakin saya akan berjaya satu hari nanti...
sesungguhnye nak berjaya memang perit sesangatkan?


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 18-06-04 19:51


jgn cepat kecewe. jgn putus ase. hanye sekadar satu subjek.
relaks. umur maseh ade. bukannye kite mahu kegagalan itu jatuh ke tgn kite.
t'lalu banyak jln untuk setiap masalah yg dihadapi. lgpun Tuhan tidak m'hantar setiap masaalah itu untuk kite tangisi. ttp untuk diatasi.
kuatkan semangat. jgn cepat mengalah. org yg berjaye bukanlah cepat kecewe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 20:30




mmm releks la...ade la hikkmahnya tu...[mm cakap kat org senang la]

try sedekah fatihah kat lect. yg berkenaan..kot2 lembut ati dia....awak sorang je ke yg kena amik paper ni?

dah check markah? kot2 silap tanda ke...



-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 23:26


hemm sabarlah...
syukurlah sebab tak lepas i subjek je...kalau 4-5 subjek mcm mana??jadi saya harap enta bersyukur dan teruskan usaha lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

naj
Warga Rasmi
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8229
Posting: 4
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 02:09


hmm....aku pun penah mengalami kegagalan yg besar dlm idup... siap kene kuar u lg...cite2 xkesampaian...tp sume ni ade hikmahnye..bersabarlah ye....kite sering diuji di dunie yg fana ni...hebat lagi ujian di akhirat sane......

Bookmark and Share

    


  Member Information For najProfil   Hantar PM kepada naj   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 15:17


Assalamualaikum wbt...

Teman terjumpa Luahan hati teman satu tika dulu. 'Semangat yang Hilang'
memang down habis-habis masa tu. Teman rasa nak nangis kenangkan kisah itu. :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 15:51


Dah baca semua. Tak dinyatakan penyelesaian / kesudahan "cerita" ini. So, apa ending dia? sekarang...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 16:02


untuk daeng.. banyak-banyak lah sabor ye... ni semua ujian... insya'Allah, mana lah tau nanti kalau daeng ulang paper tu daeng lagi yang terbaik... ada hikmahnya.... saya dulu pernah juga kena ulang paper... sabor ye.... good luck.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 16:07


sebelum tu, teman nak ucapkan terime kasih buat kawan-kawan kat ukhwah sebab memberi nasihat kat teman. Teman ucap bersungguh2 terime kasih buat semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 16:07


Pada 02-04-08 16:02 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

untuk daeng.. banyak-banyak lah sabor ye... ni semua ujian... insya'Allah, mana lah tau nanti kalau daeng ulang paper tu daeng lagi yang terbaik... ada hikmahnya.... saya dulu pernah juga kena ulang paper... sabor ye.... good luck.... :-)


Cik mas_ayu, ini topik 4 tahun yang lalu.....


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-04-08 16:09


a'ah... nak tau jugak endingnya macam mana daeng...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 16:27


Pada 02-04-08 16:09 , aisya_aqmar posting:

!!! QUOTE !!!

a'ah... nak tau jugak endingnya macam mana daeng...


Ingatkan posting baru tadi, pelik bila masa Daeng ni sambung belajar. Rupanya posting 4 tahun lepas, dah jadi nostalgia pun. Nak juga tau ending ni. Ulang di Bintulu ke Serdang...


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 16:30


Assalamualaikum...
tapi daeng dah berjaya jadi engineer kan sekarang?ok lah tu..
faham lah jugak perasaan tu..huhu..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-04-08 16:52


Assalamualaikum
fikiranku melayang jauh,
merenungkan sesuatu......

P.D dah pun berjaya...dan semestinya betul kata┬▓ Hijjaz dalam lagunya...
ku anggap kegagalan bukan suatu kekalahan,
tapi suatu kejayaan yang masih tertunda...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 17:04


nampaknya ukhwah.com dah jadi macam album kenangan, semua suka duka kita zaman muda-muda dulu tersimpan di sini....
malunya Kalau anak cuci kita terbaca kisah-kisah kita..... :sopan:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 17:33


Tahun 2004

masa ni tak tau macam mana nak cakap, segala serbi tak kena. masa kawan-kawan tengah cuti sem dan dapat khabar gembire dapat grad, teman mendapat berita sedih, teman gagal..teman gagal. waktu cuti sem ni jugalah teman balik ke Universiti untuk merayu. Rayuan untuk diluluskan priksa. namun tak berjaya. teman kena ulang sem juga, malah kena ulang subjek berkenaan selama 3 sem berturut. Tapi Alhamdulillah sebab dapat ulang kat UPM Serdang, syukur sangat walaupun terkilan, tengok kawan-kawan dapat grad.
Subjek berkenaan teman dapat A. Sekali lagi teman bersyukur, sebab berjaya menamatkan Kursus teman ni dan dapat grad.
Perancangan nak sambung di UCLAN, (University of Central Lancashire) United Kingdom, tapi malangnye tak kesampaian. ye lah sebab tak dapat grad. Kawan teman dapat pergi. Mungkin ada hikmah disebaliknye. tak apa lah, yang penting teman berusahe dan berusahe tanpe jemu. Teman bertekad akan belajor hingge akhir hayat.

Tahun 2008

Sekarang setelah 4 tahun berlalu, teman telah bekerjaye sebagai Jurutera keselamatan dan Kesihatan Persekitaran di salah sebuah syarikat fabrikasi minyak dan gas malaysia. Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT.
Sekrang ni dalam perancangan untuk melanjutkan pelajaran secara PJJ. Tengoklah bulan Julai 2008 nanti. teman memang berharap sangat nak belajo dan berjaya. malah hingge ke peringkat yang tertinggi.

p/s

bagi kawan-kawan ukhwah yang tak kenai teman lagi, teman ni orangnye tak pandai, teman lulusan Diploma Kejuruteraan Keselamatan dan Kecemasan. Teman mohon PJJ di Uitm bidang Ijazah Sarjana Muda Keselamatan dan Kesihatan Persekitaran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 02-04-08 20:58


Assalamualaikum....cerita yang kat atas tu masa buat diploma ye...hmpr tak faham mula-mula baca...semoga berjaya..usaha tangga kejayaan...saya pun pernah jadi macam saudara..alhamdullilah ada rezeki juga, akhirnya berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-04-08 21:21


salam
bukankah kita boleh reset?selalunya universiti akan mempertimbangkan student dia.trylah tanya dekat department,mana tahu boleh ke?kat uia,selalunya lect akan consider student dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 07:14


Pada 02-04-08 16:07 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-08 16:02 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

untuk daeng.. banyak-banyak lah sabor ye... ni semua ujian... insya'Allah, mana lah tau nanti kalau daeng ulang paper tu daeng lagi yang terbaik... ada hikmahnya.... saya dulu pernah juga kena ulang paper... sabor ye.... good luck.... :-)


Cik mas_ayu, ini topik 4 tahun yang lalu.....



tak tengok tarikh... :lol: :lol: :lol:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 07:53


Pada 02-04-08 17:33 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Tahun 2004

masa ni tak tau macam mana nak cakap, segala serbi tak kena. masa kawan-kawan tengah cuti sem dan dapat khabar gembire dapat grad, teman mendapat berita sedih, teman gagal..teman gagal. waktu cuti sem ni jugalah teman balik ke Universiti untuk merayu. Rayuan untuk diluluskan priksa. namun tak berjaya. teman kena ulang sem juga, malah kena ulang subjek berkenaan selama 3 sem berturut. Tapi Alhamdulillah sebab dapat ulang kat UPM Serdang, syukur sangat walaupun terkilan, tengok kawan-kawan dapat grad.
Subjek berkenaan teman dapat A. Sekali lagi teman bersyukur, sebab berjaya menamatkan Kursus teman ni dan dapat grad.
Perancangan nak sambung di UCLAN, (University of Central Lancashire) United Kingdom, tapi malangnye tak kesampaian. ye lah sebab tak dapat grad. Kawan teman dapat pergi. Mungkin ada hikmah disebaliknye. tak apa lah, yang penting teman berusahe dan berusahe tanpe jemu. Teman bertekad akan belajor hingge akhir hayat.

Tahun 2008

Sekarang setelah 4 tahun berlalu, teman telah bekerjaye sebagai Jurutera keselamatan dan Kesihatan Persekitaran di salah sebuah syarikat fabrikasi minyak dan gas malaysia. Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT.
Sekrang ni dalam perancangan untuk melanjutkan pelajaran secara PJJ. Tengoklah bulan Julai 2008 nanti. teman memang berharap sangat nak belajo dan berjaya. malah hingge ke peringkat yang tertinggi.

p/s

bagi kawan-kawan ukhwah yang tak kenai teman lagi, teman ni orangnye tak pandai, teman lulusan Diploma Kejuruteraan Keselamatan dan Kecemasan. Teman mohon PJJ di Uitm bidang Ijazah Sarjana Muda Keselamatan dan Kesihatan Persekitaran.


dah agak dah..
daeng ni mesti DKKK di UPM
my cousin pun course tu juga
rasanya antara group terawal batch tu

saya BSKPP UPM
stay at KK11 from 1st year till the end

batch tahun berapa ek..
ada juga kenal a few junior yang buat DKKK 2000-2003
ada seorang adik di KK11..yang selalu bercerita tentang pertukaran DKKK ke kampus bintulu
alhamdulillah dia dah grad..and now pursuing her degree in UPM..kejuruteraan biologi and pertanian


-----------------
Nurul AH


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 08:13


ye, teman kenai saja Nurul Ainun ni :)
geng2 BSKPP UPM...
Ramei saja kawan-kawan DKKK ni dah sambung Ijazah dah dalam pelbagai bidang. Alhamdulillah...
InsyaAllahutaa'lah teman akan mendaki selagi boleh....

Nurul Ainun memang pandai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 08:20


really..
mana tau my full name?confuse???
rasanya lepasan DKKK yang masuk BSKPP junaidah saja..
lain-lain..kejut biology and pertanian..like hasfa, ida and the geng
tak ada lah terror sangat masa di UPM..biasa saja

my cousin Mohd Nasir...the oldest student of DKKK, sure kenal

btw..i'm wishing u all the best

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 08:33


kenai saja semua tu...
ye ramai yang ambil Kejut Bio dan Pertanian. ada juga yang kos2 lain kat U lain.

ala, teman kenai saja meke ni. gadis ayu hehehe

timakasih sebab wish, InsyaAllahutaa'lah, teman akan mendaki selagi boleh sampai ke akhirnya. bila akhirnya? entah lah, bila akhirnya....
katakan lah PhD, mungkin lepas tu tak puas lagi... lagi dan lagi......
Kegilaan terhadap ilmu tak boleh dibendung lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 08:38


that;s preety good..
kejarilah ilmu selagi hayat masih ada..apa saja ilmu untuk duniawai and ukhrawi,

btw, tak puas hati..how did u know my full name, confuse???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 08:43


tak apa, jangan takut teman bukan urang jahat. teman takkan melakukan apa-apa kat meke. jangan risau.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-04-08 10:06


ahak....pilu jugak storyline Daeng ni....kesimpulannya...setiap sesuatu ada hikmahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 10:44


saya pun lambat dalam study nak dibandingkan dengan kawan-kawan saya..kawan-kawan saya dah habis degree, dah kerja, ada kereta pun..ada 2 dah kawin pun..tapi saya?baru saja sambung degree..sedih 2 memang sedih tengok org lain dah berjaya..tapi saya takkan putus asa..biarlah saya lambat sikit pun..Allah dah tetapkn kehidupan saya macam ni..saya redha...saya yakin satu hari nanti saya boleh berjaya macam org lain juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 03-04-08 11:54


semua orang pandai...semua orang boleh berjaya...cuma beza lambat dan cepat saja...yang cepat jalan mereka lurus, kita yang lambat ni ikut jalan yang bengkag bengkok, tapi insyaAllah kalau kita terus usaha, kuat semangat, dan berdoa,berdoa dan berdoa, pasti akan sampai ke destinasi yang kita impikan..Amin


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.211322 saat. Lajunya....