Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 16 jam, 24 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Mencari calon isteri yang solehah..


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Mencari calon isteri yang solehah..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Mencari calon isteri yang solehah..

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 13:59




Sebenarnya malu sy nak berbicarakan topik ini. Tapi sebab keadaan yang memaksa, sy akur.

Sebab dalam alquran ada berpesan perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempaun yang baik.

Dalam sejarah hidup sy sendiri pun, pernah juga merisik, bertanyakan sidia melalui kawan tapi mungkin xde jodoh, sempat kawan tu berpesan. Kalau nakkan fatimah azzahra jadilah seperti ali karamallahuwajhah. Tapi sampai bila sy begini, sy mengimpikan keluarga yang bahagia, impikan anak yang soleh. Impikan keluarga yang mengamalkan Islam walaupun diri tersiksa. Sy rindukan suasana it. Tapi apakan daya.

Mungkin ini luahan hati sy, tiada tempat yang hendak diluahkan melainkan dengan teman2 seperjuangan.

Maafkan sy atas topic percintaan ni. Sekadar ingin tahu..

Ukhwahfillah InsyaAllah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 14:09


jodoh itu ada salkan jgn terllau memilih....
hargailah cinta yg ada...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 18:10




Cubalah dapatkan nasihat sahabat kita yang baru mendirikan rumahtangga, aidilshah...
maybe dia ada tips2 nak cari isteri solehah..
moga bertemu wanita solehah..
wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

izdihar_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4238
Posting: 32
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-06-04 18:32




anggaplah apa yg berlaku dlm hidup ini adalah ujian dan dugaan dari Allah.Allah nak melihat sejauh mana tahap kesabaran hambaNya.kesusahan dan kesenangan adalh ujianNya.Ujian kesusahan lebih mendekatkan kita kepada Allah.....begitu juga dlm soal jodoh....
bersabarlah.....
wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdihar_insyirahProfil   Hantar PM kepada izdihar_insyirah   Pergi ke izdihar_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-06-04 00:49


..moga dimudahkan jodohmu wahai sahabatku

..ya Allah antara kami yang bujang, Kau kahwinkanlah dengan pasangan yang soleh, antara kami yang mempunyai hajat dunia dan akhirat yang baik bagi kami, Kau qabulkanlah ya Allah..
amin..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-06-04 07:37






setiap insan yg normal memang tak boleh nak lari dari memikirkan soal-soal hati dan perasaan seperti ni....masing-masing punya masalah yg sama dgn anda...tapi, cuma bentuknya yg berbeza.......
banyakkan bersabar.........buat solat hajat & istikhoroh....minta petunjuk dan berdoalah agar diberi jalan/pilihan yg terbaik ....
dan.......serahkan segalanya pada ALLAH SWT....
klu ditanya..kita semua ni mesti nak yg elok....yg baik-baik belaka.....tapi, byk dugaan ...banyak duri-duri kesakitan dan kepayahan yg terpaksa kita tempuhi dulu sebelum tercapainya hajat kita itu...
ingatlah.....bukan senang nak cari benda baik dan elok dlm dunia yg penuh kepalsuan sekarang ni....

so, apa-apa pun berpaksi lah pada ALLAH....
ingat DIA tidak kejam akan hamba~NYA....
cuma kebanyakan dari kita ni......sengaja mencari....sengaja menempa nama untuk melemparkan diri-sendiri ke lembah hinaan.....
banyakkan berdoa......bertaqarrublah pada~NYA...
itu yg paling penting........






Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-04 11:37




selalu kita dengar ramai berpesan, soal jodoh, rezeki dan maut di tangan tuhan, telah di tetapkan sejak dulu lagi siapakah insanyg menjadi teman hidup kita, namun selalu juga kita dipesan dan berpesan masih perlu usaha dan ikhtiar yg terdiri dari doa dan memulakan mengenali seseorang

dalam mengiringi dua perkara ini kita selalu di temani ragu-ragu, putus asa, kecewa, gelisah, dalam menghadapi pelbagai kemungkinan.

bagi pendapat saya, sememangnya wanita baik utk lelaki baik dan begitu sebaliknya, namun kita masih lagi dituntut mencari dan menilai bakal pasangan dgn keutamaan pada agamanya, jgn rentetan merasa diri kekurangan dlm memenuhi ketaatan kepada Allah kita berputus asa utk mencari pasangan yang baik agamanya, sebaliknya teruskan niat suci itu disamping memperbaiki diri sendiri dalam pengabdian kpd Maha Pencipta,

Mohonlah agar Allah memberikan apa yang terbaik buat diri kita dan mohonlah agar Allah membuat hati kita redha dgn ketentuanNya, sesungguhnya hati manusia adalah milik Allah, sekelip mata boleh dibolak balikkanNya.

Jgn berputus asa, dan kepadaNya jua kita kembali

p/s; maaf andai tersalah kata, Hanya Allah Yg Maha Mengetahui

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-06-04 13:48



dah lama nurul x join ukhwah...sekadar masuk jer.. dan sbg manusia yg berjiwa remaja...yang org kata semangat remaja lagi nih...memang topik2 mcm nie..slalu jer tertarik...mmg susah nak pisahkan...kenapa yek?
bkn lelaki jer nak calon isteri solehah, perempuan lebih2 laa...sbb diorg kener dibimbing,jd bg nurul kaum hawa lagi nak sesangat bakal suami yg soleh yg dpt bimbing kami nih...mungkin ni pun luahan hati jugak tp x lah sgt2 over...
klau dpt yg tak perfect soleh pun kita patut syukur, at least ada org jaga kita...jgn terlalu memilih smpai dh nak masuk umur pertengahan...nanti org buat buah mulut...jgn over mengawal tingkah laku pasangan bila dh dpt, just sederhana kan yg patut, x memilih bila nak carik dan x mengongkong bila dh ada... nie jiwa remaja tgh memberontak maaflah klau x berkait dgn tajuk..sbb jiwa remaja nurul nih mmg tgh memberontak sesgt cam nak bg karate do jo, taekwando, silat... ok...wassalam...n gud luck for Amrizal...moga2 dpt cari calon isteri yg solehah...dan pesan nurul jgn memilih sgt ya!..ok


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

MUSY
Warga Rasmi
Menyertai: 10.02.2004
Ahli No: 7148
Posting: 5
Dari: pearl of orient

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-06-04 14:24


saudara amrizal...ajal maut jodoh pertemuan ditangan tuhan ...kita merancang tuhan yg menentukan...berdoa dan bertawakal itu satu arah satu tujuan ...semoga mudah dipertemukan jodoh...usaha utama mencari dan terus mencari tetapi malangnyer lelaki hari ini lebih suka memburu pada mereka wanita umpama bertukar tayar kereta ....kadang2 bila timbul ada wanita yg cuba memberi jalan dan lorong utk mempermudahkan usaha ini ianye dinggap perigi mencari timba...sampai bila akan datang bergolek kalau kiter sendiri lelaki mahupun wanita masing2 meninggi diri dan menunjukkan kehebatan diri ...jgn hanya kita menyayangi org lain tp biar org lain yg sama2 menyayangi kita...nabi sendiri ditawarkan oleh saidatina khadijah utk diperisterikan ...jd knp kita masyarakat hari ini masih buat2 janggal dgn perigi mencari timba...air kalau tak ditimbakan mana boleh utk digunakan ...lainlah kalau dah melimpah ruah banjir lah jadi nyer... jadi fikir lah yg baik yg mana buruk..semoga cpt dipertemukan jodoh...jgn terlalu memilih tp biar bijak membuat pilihan demi masa depan ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MUSYProfil   Hantar PM kepada MUSY   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 05-06-04 23:31


Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud,
“Dinikahi wanita itu kerana empat perkara,
Kerana kekayaannya, kedudukannya, kecantikannya dan agamanya,
Maka pilihlah dalam hal agamanya,
nescaya beruntunglah kedua-dua tanganmu.”
Riwayat Bukhari dan Muslim.

Telah tepatlah panduan syariat,
Kebangsawanan, hartawan dan rupawan,
Hanyalah nilaian mata,
Sesungguhnya kekayaan pada lapangnya hati,
Rupawan pada indahnya budi,
Bangsawan pada kerendahan diri,
Yang sering sujud di telapak Ilahi,
Bila pilihan lantaran agama,
Kekal setia buat selamanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-04 14:49



Buat sahabat dan sahabiah sekelian. Terima kasih atas nasihat dan dorongan antum semua. Barulah terasa diri x keseorangan dalam melawan arus gelombang yang mencabar ni.

Mungkin ana terlalu memilih, mungkin jua ana x sesuai dengan perempuan yang terlalu baik kerana ana sedar diri ana ni. Tapi ana impikan semua itu, ana impikan anak2 yang soleh dan solehah yang dapat mendoakan bila tua kelak. Malu rasanya bila meluahkannya. hehe! Entahlah, Allah saja yang maha mengetahui.. Ya Allah ampunilah dosa hambaMu ini..


Semoga hari ini lebih baik dari semalam dan hari-hari yang mendatang lebih baik dari hari yang sebelumnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 13:41




Sebenarnya sy baru first time kat sini. Cuma sy setuju ngan pendapat hanan supaya sahabat2 lain kat sini yg lebih berpengalaman dapat membantu mereka2 yg sedang tercari2 sama ada perempuan atau pun lelaki.



Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-06-04 16:55


a'kum............
cikgu ana pulak suruh doa dapat pasangan yang baik...........jangan tunggu nak kawin baru nak doa..........tapi anta ni dah nak kawin ker?hehehehe.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

Joju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.12.2003
Ahli No: 5846
Posting: 81

Pahang  


posticon Posting pada: 10-06-04 14:44




Muga2 Allah membantumu didalam apa jua hal / keadaan wahai sahabatku

Amiiin..


Bookmark and Share

    


  Member Information For JojuProfil   Hantar PM kepada Joju   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 10-06-04 15:25


wbt...

Tergerak juga hati ni nak sama2 beri pendapat dalam isu ni,emmm kalau difikirkan dunia remaja ni mmg terlalu byk cabarannya terlalu byk dugaannya dan hanya mereka yang betul2 cekal dan tabah boleh laluinya.bgitu jugak dalam hal memilih jodoh ni.begitu meruntun hati remaja kita utk mencari psangan yang berpadanan.walaupun pada haikatnya telah dinyatakan bahawa ajal,jodoh rezeki dan baik buruk akhir kita telah ditetapkan Allah dri azali lagi tapi semua tu takkan datang tanpa kita berusaha mendapatkannya.

Begitu halnya dalam hal jodoh ni kan.ana nak cakap lebih ttg ni pun ana sendiri pun masih tercari2 .but apa yang nak ana mentionkan kat sini,teruslah berusaha utk mendapatkan jodoh yang terbaik utk diri kita dan sentiasa beristikharah dgn Allah.Dan lagi dalam mencari jodoh tu tanamlah dalam diri kita tu utk mencari pasangan yang beragama.kerana dgn agama kan bawa kebahagiaan.dgn agama kita kan melihat diri pasangan kita itu cantik pada penampilan,kaya dgn budi pekerti dan akan lahirkan zuriat dan keluarga yang solehah,insyaAllah...sekadar cetusan rasa dan pendapat dari ana,moga kita dimudahkan Allah dalam perkara kebajikan yang kita lakukan

Bookmark and Share

    


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 13:06



Terima kasih atas sokongan sahabat/sahabiah sekelian. Ini semua dugaan dalam mengharungi kehidupan. Walaupun payah dan bermacam dugaan namun mesti tabah menghadapinya. Ana sebenarnya rasakan hidup ini x bererti tanpa teman yang dapat menegur bila melakukan maksiat. Ana rasakan diri ana kosong. Melalut la pulak. Terima kasih atas nasihat korang. Semoga bersama2 mencari keredhaan ilahi.. Amim.. Massalamah wa ilal liqa'

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 18-06-04 13:22




askm amrizal.


sy pun heran yek dunia da semakin canggih lagi global makin susah nak dpt jodoh. ade tu kan da dpt yg baik saja buat2 perangai. tak paham la.

sy doakan awk akan temui wanita sejati lagi solehah mcm sy nie....ahakzz!!! gurau je!!

jangan lupe berdoa hari2 k!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 18:21




Arini..leh gak... camner? hehe.. nanti orang salah tafsir pulak..susah la. lagi satu..x faham la nak ngorat cara Islam ni.. sesapa leh tolong?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

are-zie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9174
Posting: 32
Dari: Sabak Bernam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 15:49



Memang fitrah manusia untuk memperolehi pasangan hidupnya yang terbaik. Tapi kan....pernah tak kita terfikir adakah kita juga yang terbaik???????
InsyaAllah kalau kita sentiasa sentiasa berusaha membaiki diri dan berusaha menjadi sebahagian mereka yang soleh solehah, Azie yakin Allah takkan sekali-kali menzalimi kita.
Ingat..... kalaupun Allah telah menetapkan pasangan kita tu biasa jer, kita juga kena berusaha menjadikan dirinya soleh solehah.
Mungkin ia satu ujian kepada kita....


Bookmark and Share

    


  Member Information For are-zieProfil   Hantar PM kepada are-zie   Pergi ke are-zie's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 20:38


Quote:

On 2004-06-28 15:49, are-zie wrote:

Memang fitrah manusia untuk memperolehi pasangan hidupnya yang terbaik. Tapi kan....pernah tak kita terfikir adakah kita juga yang terbaik???????
InsyaAllah kalau kita sentiasa sentiasa berusaha membaiki diri dan berusaha menjadi sebahagian mereka yang soleh solehah, Azie yakin Allah takkan sekali-kali menzalimi kita.
Ingat..... kalaupun Allah telah menetapkan pasangan kita tu biasa jer, kita juga kena berusaha menjadikan dirinya soleh solehah.
Mungkin ia satu ujian kepada kita....




Saya setuju pendapat are-zie..kalau kita ingin pasangan yang soleh atau seolehah..kita jugak kena merubah diri kita kearah itu...insyallah..Allah pasti makbulkan permintaan kita...Banyakkan berdoa kepadanya....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 28-06-04 23:25







SALAM UKHWAH BUAT SEMUA.... BANG AMRIZAL, JANGAN SUSAH HATI... senang jak tu... ndak susah baa.. hehehe... gini bang... hmmmm... abang dah terdesak ke ni? hehehe....

oklah... ni cuma pendapat analah... boleh sokong n boleh tentang.... hehe... buat sekali lagi bang ... macam cara abang yang abang cakp tu....

gini bang... mula mula abang kena cam siapa yang tgh hadir atau clon yang akan hadir di hati.... ok.... sudah tu... kalau lebih dari satu... hehe... abang kena pilih yang mana paling berkenan dan sesuai di hati... dalam membuat keputusan ni bang... abang kena hati hati pasal kan hawa nafsu yang dibantu oleh syaitan akan cuba mempengaruhi abang.... jadi kena buat persediaan yang rapi laaa.... buat istikharah... doa lepas solat....

ok... pastuuuu... apa yeee... hmmm... abang kena tarik perhatian muslimah tu... buat gini pasal kita nak tengok reaksi dan tindakblas dari muslimah tu.... mgkut pglaman orang yang terdahulu.. hehehe... muslimah yang solehah ni akan jual mahal.... maksud ana... dia jual mhal pasal benda ni kan soal maruah... soal peribadi... jadi mesti jual mahal sikit..... tu kemungkinan reaksinya yang pertamalah..... tapi abang jangan putus asa... kena teruskan juga... pasal abang dah istikharah kan... hmmmm....

step yang seterusnya.... cuba tarik perhatiannya smpai dia paham bahwa kita ni nak kat dia... hehehe... tapi bang... kena ikhlas tau.... kita buat bukan pasal nak kasi main muslimah tu... tapi ni soal kerajaan niiiii... hehehe... n kena buat semuanya ikut syariat... jangan terlebih dari batasan yang telah ditetapkan syarak..... camana nak buat yaaa.... apa contohnya yeee... haiyaaa... payah bana pan masaalah tu tau.... !!! hehehe... mungkin ukwah yang lain boleh bagi pendapat camana nak tarik perhatian....

ok..... bang.... ni saya ada satu lagi tips hebat niiii... buka quran.... buka surah yusuf... ayat 4.... bila jumpa muslimah tuuu... abang cuba baca ayat niii laaa... ni sebagai iktiar jeee... n dalam masa yang sama.. abang niatkanlah supaya Allah membuka hati muslimah tu untuk menerima abang...... tapi perhatian untuk ikhwah sekalian... ayat ni hanya boleh digunakan untuk tujuan yang penting jak.... ndak boleh buat main main... kalau muslimin yang nakal nakal tu nak cuba cuba.... ndak boleh.... mana boleh cuba cuba... psal ni ayat quran kan... mana boleh buat main main... tapi kalau dah buat isthikharah... dah doa bayak banyak.... n hati dah kata bahawa dia adalah orangnya... n betul betul nak kawin.... insyaAllahlah boleh guna n InsyaAllah Allah buka hatinya...... (jumpa tu bukan bermakna perlu bersemuka dengan muslimah tuuu... bukan itu maksud ana.. tapi bila ternampak ke... bila terlimpas ke... bila terlalu ke.... bukan berdating yeeeeeee!!!)

satu bang...... kena jaga niat laaaa.... macam ana cakap tadi.... syaitan n hawa nafsu sentiasa akan ikut kita.... jadi harp hanya pada ALlah....

ok...... PAStu... UMNOtu... aiiii... silap pulak... kalau resultnya ok.... kalau dapat 4.0 pointer... jangan tggu lambat lambat... terus g meminang... hehehe.... nanti kalau lambat lambat... susah nanti... terlepas... siapa yang susah? n kalau dah masuk pinangan.... jangan tggu lama lama jugak... kalau dahcukup semua bekalan... apa lagi..... teruskan saja ....... n semoga ia akan kekal ke anak cucu......



betul cam abang cakap tuuuu... kita ni orang laki mmg nak cari yang solehah kan.... n mslimah pun cam gitu jgak.... tapi bagi muslimin niiii... termasuklah ana sendiri.... kita kena persiapkan diri kita dengan segala perkara yang diperlukan... Ilmu... Agama... Harta yang dapat menmpung anak orang nanti... n yang paling penting ana rasa kita kena faham dulu bab bab perjuangan niiii... perjuangan yang telah diterokai oleh para mujaddid masa dulu.. kini dan selamanya.... kita perlu memasukkan diri kita dalam ruang lingkup para pejuang niii... n mesti faham betul betul dengan kefahaman yang benar dan selari dengan syariat... n bukan yang sekularrrrrr... hmmmm.. apa lagi yeee.... nnn kita semua kena tetapkan dalam niat kita... klau ada kesempatan dan rezeki... kita akan sama sama g berjuang smpai mati syahid..... g perang ngan yahudi n amerika.... n muslimah yang solehah juga kena teguhkan ddalamhati kena bersedia jadi janda... pasal muslimin yang dah tekad ngan perjuangan niiii bkal mengorbankan diri demi agama yang tercinta ini....... n banyak lagi yang perlu kita tau pasal perjuangn niiiiiiiii....

oklah... sekian dulu dari ana... semua yang baik dari Allah... dan yang buruk dan yang amat teruk dari diri ana ni selaku hamba hina ini......


sekian dulu dari ana..... satu lagi... jangan lupa... biar semuanya ikut hukum hakam Allah.... oklah... selamat berjuang untuk semua... AllahuAkbar....



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 03-07-04 16:14


askm al basayuv!!

strategik betul! sampai muslimah mesti besedia jadi janda......dashyat......tapi kan utk sy lelaki mcm tu bole di hitung dgn jari.

awk nie pun menakutkan amrizal je. kesian kat dier kan3!!!

takyah lah yg payah sesangat. let it flow like a water.....baru best kan. awk lak da ada calon ke?

fuyoo! tak bole angkat sy baca.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-07-04 16:11


a'kum.. Al_Basayuv

fuyoo.. dasat la.. mcm ada pengalaman jer.. hehe.. tips yg sangat berguna buat kita semua...kalau ada apa2 nak tambah lagi jgn malu2...


tambah nasi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

rijalulmuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9871
Posting: 9
Dari: um

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-07-04 18:48



jgn risau laa..ketentuan Allah itu ada hikmahnya...mgkin blum tiba masanya saudara menemuinya..usaha+doa+ tawakkal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rijalulmuslimProfil   Hantar PM kepada rijalulmuslim   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 12-07-04 01:22




calon??????? calon apa? nakjadi calon parti mana? Arini nak jadi calon UMNO ke????? ke Barisan Nasional?????



kitaorang takdelah pengalaman.... tapi ckit ckit adalah..... n sungguh payahlah hal niiii.... sy terbaca kat satu forum tu... mmg sungguh hebat....

lebih kurang ginilaaa.... "dahulukanlah CINTA Allah....nanti Dia akan menemukan engkau dengan orang yang menyintaiNya sebagaimana engkaku menyintai Tuhanmu.......:



tapi bang Amrizal...... ok baaa tuuu... lama sudah ni.... dah dapat ka?

klah....
salam perjuangan untuk semua........



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 12-07-04 12:00


apalah si awk nie kita lak nak dijadikan calon politik.........cewah!!! mengelak pulak tu. takpe tak ada hal.

sy setuju sesangat akan kekata tu. skarang nie pun sy tgh nak habiskan buku berjudul CINTA DAN RINDU PADA ALLAH.

Amrizal camner da jumpa apa yg dicari? semoga tak terkeliru dlm membuat pilihan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-07-04 13:40



Syukran al basayuv..anta memang hebat.. Ana setuju dengan pendapat dia tentang para perempuan..bersedialah untuk menjadi janda tu..

Kita sebenarnya tak tau, masa depan negara kita, tengoklah peperangan sana sini, umat Islam ditindas sana sini. Negara Jiran yang lain, umat Islam hidup tersiksa, tapi Malaysia Alhamdulillah lagi..

Tapi memandangkan Malaysia sekarang makin 'rosak' dengan hiburan barat cam Malaysian Idol, akedemi fantasia and etc ana rasa satu hari nanti Malaysia akan kena jugak. Tapi mintak2 dijauhkan lah...nauzubillah!

Ya Allah, betapa berdosanya kami membiarkan perkara2 begini berlaku dalam persekitaran kita negara Islam. Ya Allah, dimanakah terletak undang2 Mu Ya Allah.. Umat Islam terkinja2 diatas pentas sedangkan di masa yang sama para mujahiddin berjuang bermati2an di pentas peperangan..

Mereka menangis kerana kalah dalam pertandingan syaitan, sedangkan pada masa yang sama umat Islam menangis kerana maruah Islam di calar sana sini..

Maafkan ana sekadar luahan pendapat.... Ya Allah ampuni dosa kami..





Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

nur_habibah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1182
Posting: 4
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-07-04 15:42


assalamualaikum.....

"seandainya iman kau seteguh abu bakar ketika israk mikraj Rasulullah, seteguh bilal bin rabah ketika dihampap batu di padang pasir membara, seteguh imam hanafi dan imam hassan al-banna hingga rela dihukum bunuh, maka INSYAALLAH kami juga akan menuruti jejak langkahmu sebagai sumaiyyah, asiah, mashitah, nusaibah dan zainab ghazali, walaupun diri kami selembut sutera, walaupun kata2 kami sidingin salju dibalik gunung, kerana itu bukan bermakna hati kami mati........."

buat saudara amrizal ikhlaskan niat kerana ALLAH taala untuk mendapat mardotillah....ingatlah salah satu nikmat kemanisan iman ialah apabila engkau mencintai seseorang , engkau mencintainya kerana ALLAH.

"YA ALLAH JIKA AKU JATUH CINTA, CINTAKAN AKU KEPADA SESEORANG YANG MELABUHKAN CINTANYA KEPADA-MU, AGAR BERTAMBAH KEKUATAN KU UNTUK MENCINTAINYA SEBAGAIMANA CINTANYA TERHADAP-MU"

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_habibahProfil   Hantar PM kepada nur_habibah   Quote dan BalasQuote

nuruludz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4225
Posting: 148
Dari: pahang darul peace

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-07-04 17:16



semoga anta dpt mencari seorang wanita solehah... hargailah pemberian ALLAH.kerana MENYANGI ORANG YG MENYAyaNGI KITA LEBIH BAIK DR MENYAYANGI ORG YG KITA SAYANG...
terpulanglah pd anta,istikhorah tu penting... PUT YOUR TRUST IN ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruludzProfil   Hantar PM kepada nuruludz   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 13-07-04 00:53




Allahu Akbar.......... fuhhh.... Isteri......

Isteri?
mau cari isteri ka?
..............................
napa ketawa????????
salah ka?
ndak salah baaaa......
tapi masanya...
untukmu belum tiba lagi.......
disana ada yang terlebih penting....
selain dari perkara itu....
apa yang pentingnya????
cuba kau sebut ckit......
cakaplah....
aku mau dengar.....
manalah tau...
kalau aku boleh terima......

oklah....
aku cuma menyatakan pendapatku sahaja.....
aku dan engkau tidak sama....
kita amat berlainan....
kekadang pendapatku tidak sama...
dengan pendapatmu.....
kau nak tau....
aku bagitau....
beginilah.....
kau pun tau......
keadaan umat islam hari niii....
dimana maruahnya dirobek...
perempuannya diperkosa....
anaknya dibunuh.....
orang tuanya ditempeleng.....
kau pun tau kan!!!!!!!!!!!!!!!!!
jadinya... oarang muda mana????
mana pemuda dan pemudi Islam????????
mana????!!!!!!!!! kau tanya ngan aku?????
ia lah...
pemuda dan pemudinya sedang sibuk bercinta.....
bercinta dengan cinta yang terlarang.....
cinta yang membawa kepada......
lemahnya semangat jihad....
berkurangnya perasaan ingiin membalas kekejaman ini.....
tapi....
perlu juga kau tau.....
bukan semua yang buat begitu.....
bukan semua????????????
jadi...!!!!
mana yang lain....??????????!!!!!!!!!
apa pulak jadi dengan yang lain???????
yang satu lagi niiiii.....
mereka bercinta kerana Allah.......
mereka bertemu.....
mereka berpisah..........
semuanya kerana Tuhan yang Esa....
ooooooooooooooooooo......
iyaaa ka?
tapi.... kenapa gelombangnya tidak kelihatan?????????
apakah mereka ini lemah????????
bukan.....
tidak sama sekali......
masaalahnya.....
pemuda pemudi ini....
ilmunya sangat kurang......
kemahirannya amat terbatas....
tapi semnagatnya amat membara....
ia bagaikan api yang menyala nyala.......
yang membakar gunung dan bukit bukau....
membakar hutan....
sehingga menyebabkan jerebu.....
mereka ingat dengan semangat itu sahaja....
dapat membawa perubahan kepada alam ini.....
tapi apa yang jadi????
mereka hanya membawa kesan yang amat buruk lagi.......
yang menyebabkan orang lain turut susah.....
Allahu Akbar......
jadinya.......
apa penyelesaiannya????
tuntutylah Ilmu dahulu......
belajarlah dahulu.....
sediakanlah diri dengan bekalan yang cukup dahulu......
tegapkan diri dengan kemahiran yang ,mantap dahulu....
kalau kau mau tau......
inilah impian para pejuang pejuang....
mereka berjuang bukan sahaja kerana nak tengok Islam ini tertegak......
bahkan mereka berharap agar.....
semangat dan khazanah ini diwarisi oleh pemuda dan pemudi....
untuk meneruskan perjlanan...
yang penuh onak dan duri ini.......
Allahu Akbar........


p/s:- khas buat yang masih belajar....... hanyalah pendapat semata mata..... boleh disokong dan dibangkang...... dahulukanlah cinta Allah.... nnti kau akan mendapatinya...... AllahuAkbar.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 13-07-04 00:54




Allahu Akbar.......... fuhhh.... Isteri......

Isteri?
mau cari isteri ka?
..............................
napa ketawa????????
salah ka?
ndak salah baaaa......
tapi masanya...
untukmu belum tiba lagi.......
disana ada yang terlebih penting....
selain dari perkara itu....
apa yang pentingnya????
cuba kau sebut ckit......
cakaplah....
aku mau dengar.....
manalah tau...
kalau aku boleh terima......

oklah....
aku cuma menyatakan pendapatku sahaja.....
aku dan engkau tidak sama....
kita amat berlainan....
kekadang pendapatku tidak sama...
dengan pendapatmu.....
kau nak tau....
aku bagitau....
beginilah.....
kau pun tau......
keadaan umat islam hari niii....
dimana maruahnya dirobek...
perempuannya diperkosa....
anaknya dibunuh.....
orang tuanya ditempeleng.....
kau pun tau kan!!!!!!!!!!!!!!!!!
jadinya... oarang muda mana????
mana pemuda dan pemudi Islam????????
mana????!!!!!!!!! kau tanya ngan aku?????
ia lah...
pemuda dan pemudinya sedang sibuk bercinta.....
bercinta dengan cinta yang terlarang.....
cinta yang membawa kepada......
lemahnya semangat jihad....
berkurangnya perasaan ingiin membalas kekejaman ini.....
tapi....
perlu juga kau tau.....
bukan semua yang buat begitu.....
bukan semua????????????
jadi...!!!!
mana yang lain....??????????!!!!!!!!!
apa pulak jadi dengan yang lain???????
yang satu lagi niiiii.....
mereka bercinta kerana Allah.......
mereka bertemu.....
mereka berpisah..........
semuanya kerana Tuhan yang Esa....
ooooooooooooooooooo......
iyaaa ka?
tapi.... kenapa gelombangnya tidak kelihatan?????????
apakah mereka ini lemah????????
bukan.....
tidak sama sekali......
masaalahnya.....
pemuda pemudi ini....
ilmunya sangat kurang......
kemahirannya amat terbatas....
tapi semnagatnya amat membara....
ia bagaikan api yang menyala nyala.......
yang membakar gunung dan bukit bukau....
membakar hutan....
sehingga menyebabkan jerebu.....
mereka ingat dengan semangat itu sahaja....
dapat membawa perubahan kepada alam ini.....
tapi apa yang jadi????
mereka hanya membawa kesan yang amat buruk lagi.......
yang menyebabkan orang lain turut susah.....
Allahu Akbar......
jadinya.......
apa penyelesaiannya????
tuntutylah Ilmu dahulu......
belajarlah dahulu.....
sediakanlah diri dengan bekalan yang cukup dahulu......
tegapkan diri dengan kemahiran yang ,mantap dahulu....
kalau kau mau tau......
inilah impian para pejuang pejuang....
mereka berjuang bukan sahaja kerana nak tengok Islam ini tertegak......
bahkan mereka berharap agar.....
semangat dan khazanah ini diwarisi oleh pemuda dan pemudi....
untuk meneruskan perjlanan...
yang penuh onak dan duri ini.......
Allahu Akbar........


p/s:- khas buat yang masih belajar....... hanyalah pendapat semata mata..... boleh disokong dan dibangkang...... dahulukanlah cinta Allah.... nnti kau akan mendapatinya...... AllahuAkbar.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

abang79
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.04.2004
Ahli No: 8150
Posting: 65
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-04 03:57


Sebenarnya saya tidak baca keseluruhan post2 yang ada disini, cuma saya baca post saudara Amrizal sahaja. Saya nak berkongsi pengalaman saya tentang isteri solehah nie.

Sebenarnya saudara Amrizal, kesolehan seseorang isteri itu tidak dapat kita ukur dengan mata kasar. Kalau kita lihat gadis tersebut bertudung labuh dan berilmu, tidak semestinya dia boleh menjadi seorang isteri yang solehah. Dan sebaliknya kalau kita lihat seorang isteri itu tidak bertudung, tidak semestinya dia tidak boleh jadi seorang isteri yang solehah.

Soal jodoh tu saudara serahkan bulat2 kepada Allah swt. Apa yang saudara dapat, itulah sebenarnya yang terbaik. Kalau saudara tidak berpuas hati dengan apa yang saudara dapat, itu tandanya saudara tidak syukur pada nikmat yang telah diberikan oleh Allah swt. Jika kita tidak bersyukur, itu tandanya kita ... kufur.

Berbalik kepada isteri solehah. Seperti yang saudara tahu isteri yang baik untuk lelaki yang baik. Jadi apa yang saudara perlu lakukan ialah menjadi seorang hamba Allah yang baik. InsyaAllah isteri saudara akan berakhlak seperti akhlak saudara. Kalau saudara baik akhlak, insyaAllah isteri kita daripada tidak pakai tudung akan pakai tudung, daripada baik menjadi lebih baik. Masa tu baru saudara boleh tersenyum puas. SEbab apa saya kata tersenyum puas, sebab bagi seorang lelaki muslim yang berumah tangga, kepuasan dan nikmat yang teramat sangat ialah apabila dikurniakan seorang isteri yang solehah. Terasa bagai berada di syurga

Akhir sekali pesan saya, berdasarkan zaman dimana kita berada ini , saya harap saudara tidak terlalu demand tinggi sangat daripada isteri kita tahap kesolehan beliau sebab sekarang nie bukan senang nak jadi seorang isteri yang benar2 100% solehah menyamai zaman para2 Sahabat r.ha.

Bookmark and Share

    


  Member Information For abang79Profil   Hantar PM kepada abang79   Quote dan BalasQuote

arini
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7472
Posting: 37

Johor  


posticon Posting pada: 13-07-04 11:21


askm pejuang Islam yg baru ku kenali AL BASAYUV!

SEMOGA SEMANGAT KENTAL MU DAN ILMU YG TAK PUAS2 DICARI MENJADI PEMBAKAR SEMANGAT JUANG TEMAN2.

sy setuju ngan kekata api membakar jadi jerebu..... lebih kurang mcm tu la yg sy ingat. mmg betul pun sbb kadang2 lebih menyusahkan orglain. tapi kan sy rasa kalau awk tgh berperang di medan peperangan mesti HEBAT kan?! sbb kecintaan awk pd ALLAH terserlah.

semoga CINTA KITA PDNYA KEKAL DAN TERPERLIHARA...........AMIN.



Bookmark and Share

    


  Member Information For ariniProfil   Hantar PM kepada arini   Quote dan BalasQuote

abuyaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.07.2004
Ahli No: 9943
Posting: 22
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-07-04 11:35


-kalau nak cari pasangan... carilah yang masih muda....jangan cari yang janda.....he..he

Semoga Allah mencintai kalian kerana kalian bercinta kerana Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abuyaaProfil   Hantar PM kepada abuyaa   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-04 14:07




erm.. ana dah baca hampir kesemua komentar para sahabat... ada yg logik dan ada juga yg jawab main2 je.

bagi ana sendiri, sebelum berumahtangga dulu.. ana selalu mengamalkan 'doa cinta' selepas selesai solat iaitu:

" Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah daku cintaMu.. cinta terhadap orang yang mencintaiMu dan apa saja yang membawa aku hampir kepada cintaMu.. Dan jadikanlah cintaMu itu lebih berharga kepadaku daripada air sejuk kepada org yang dahaga.. "ameen.

nasihat ana sebagai seorang saudara seIslam.. jagalah akhlak kita. Kurangkan pergaulan dengan org yg bukan muhrim kita. InsyaAllah.. di suatu hari nanti kita akan merasakan ada seseorang yg memang betul2 sesuai untuk kita.

Jodoh, pertemuan, ajal dan maut itu di tangan Tuhan.. jadinya, janganlah lepas dari berdoa pada Allah..

p/s: ana ada 1 lagi tips.. tapi itu khas bagi org yg betul2 dah bersedia utk memikul tanggungjawab dlm berumahtangga..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

abuyaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.07.2004
Ahli No: 9943
Posting: 22
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-07-04 14:46


petua.....


selalulah baca ayat 4 surah yusuf...dan ayat 36 surah Isra... ini ayat pengasih.....



Tapi jangan salah guna......he..he

Bookmark and Share

    


  Member Information For abuyaaProfil   Hantar PM kepada abuyaa   Quote dan BalasQuote

abuyaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.07.2004
Ahli No: 9943
Posting: 22
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-07-04 14:51


saya mendengar kuliah agama dari seorang Tuk Guru......

ulama kata...."Setiap Yang Jatuh mesti Ada Yang
Kutip"

moral of story....
bunga bukang sekuntum.... kumbang bukan se spesis.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abuyaaProfil   Hantar PM kepada abuyaa   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 00:30


Cari je isteri yg nama Solehah compom soleh walaupun tak solah. Opss sorry gurauje.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

runuzaakmal
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11507
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-10-04 23:26



Sesungguhnya dalam hidup ini pelbagai dugaan , pahit getir yang dilalui.
Sabar tabahkan hati itu yang penting. Memang jika sudah itu ketentuan jodoh ajal maut semua di tangan Tuhan Yang Maha Esa.
Sejak azali kita sudah ditentukan jodoh maut itu yang pasti, pasrah dalam menjalani kehidupan seharian.
Kadang-kadang tanpa pelbagai dugaan kita tidak akan matang dalam mengharungi hari-hari yang mendatang.................
Sesungguhnya ada hikmah sesuatu itu terjadi saudara..................
Soal cinta, keinginan berumahtangga itu adalah naluri seorang yang bernama manusia............
Tak lengkap hidup ini...........
Kerna cinta kita kan kenal Pencipta..........
Kerna cinta jua kita kan kenal Rasulnya..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For runuzaakmalProfil   Hantar PM kepada runuzaakmal   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-04 08:45



kalau ada jodoh tu datang juga nanti....
kita tak tahu bila....sabar jerlah...
CINTA TAK BUTA TAPI MANUSIA YANG MEMBUTAKAN DIRI KERANA CINTA....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

NiniNisrin
Warga Rasmi
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12346
Posting: 9
Dari: uitm shah alam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-04 08:47


assalamualiakum...ni nk kater cket..ana pun x reti nk bg tips cuma nasihat sikit sbanyak...ajal mautbjodoh n pertemuan semuanya telah ditetapkan..kiter takkan tau benda 2 hinggalah ia terjadi..tapi Allah tak suka kpeda orang y tak usaha..cuma kalu kiter dah usaha tp masih tak kesampaian..maka tu diktakan tiada jodoh...dan percayalah kalu kiter baik maka akn dapat la orang y6 baik jgk..ni sempena bln berkat ni byk2 pohon doa..sb kalu kiter ada minat kt seseorang mk milakan dengan doa..ari2 lps smayang tu bc la doa sgh2 insyaallah akan termakbul gak...ana doakn

Bookmark and Share

    


  Member Information For NiniNisrinProfil   Hantar PM kepada NiniNisrin   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 17:23


ana juga meimpikan seorang suami yang soleh dan keluarga bahagia atas syariat islam .ana selalu berdoa dan berharap agar di kurniakan seorang suami yang soleh...ana menyerahkan segala galanya pada ketentuan ILLAHI...

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 17:50




SEMOGA BERJAYA...MENDAPATKANNYA....
SATU JAK YAKIN KEPADA-NYA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 01:05


Ya Allah...

Syukur kepada tuhan semesta alam, yang maha pengasih lagi maha penyayang. tuhan yang menguasai hari pembalasan. sesungguhnya Kaulah tuhan yang kami sembah dan kami minta pertolong... TUNJUKKAN KAMI JALAN YANG LURUS ... Ya Allah..

Tunjukkan kami jalan yang engkau beri nikmat, bukan jalan orang yang engkau benci dan bukan orang yang sesat..

Ya Allah... Sapalah diriku disisiMu... Ampuni dosa hambaMu..

Ana redha dengan ketentuanMu.... cukuplah Allah bagiku....

-----------------

Koleksi Busana


    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

nisacyber
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16861
Posting: 54
Dari: Ardhul Jamil

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-12-05 23:53


salamalaik saudara amrizal..

ana nak bagi tips dan kaedah yang senang..

apa susah nak cari yang solehah..
enta tunggu di pintu pagar masjid waktu solat subuh..ha..itulah calon yang solehah yang dicari2..
bukan senang nak nampak wanita bersolat di masjid lebih2 lagi solat subuh...satu dalam seribu..

tips ana bagi ini salah satu tips yang enta boleh pertimbangkan..
bukan main2 ini....insyaAllah..

berkat usaha dan tawakkal yang berterusan hasil yang diperolehi lumayan dan menguntungkan...
tapi..nawaitu the most important...

wassalam..
-keredhaanMU kupohon dalam meniti hidup ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisacyberProfil   Hantar PM kepada nisacyber   Pergi ke nisacyber's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 01:48


semua lelaki idamkan isteri yang solehah,bertepatan dengan suruhan nabi kita muhammad al-musthofa,yang bermaksud"pilihlah kamu yang beragama nescaya kamu tiodak akan rugi"...dalam al-quran pun Allah Taala telah berfirman yang mana maksudnya berbunyi"orang2 yang baik(lelaki) untuk orang baik(wanita),orang2 yang qobih(lelaki untuk orang2 yang Qobihah(wanita)"...disini menunjukkan jodoh orang yang beriman insyallah allah akan bagi yang sesuai dengan dia...
byk2kanlah berdoa ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

atie_unic
Warga Rasmi
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8721
Posting: 17
Dari: espie

Kedah  


posticon Posting pada: 09-12-05 08:21


betul tu amrizal....kalau jodoh tu tak ke mana punya ...banyak besabar ye..nanti insyaAllah dapat isteri yang solehah....banyakkan berdoa ok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie_unicProfil   Hantar PM kepada atie_unic   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 09-12-05 09:44


mmmm... betul tu.... hanya Allah yang mengetahui siapa jodoh kita.... apapun.... kita kenalah mempersiapkan diri kita dengan ilmu2 Allah disamping ilmu2 dunia..... insyaAllah walau siapapun jodoh kita.... kita dapat mengharungi nya bersama2 mendekatkan diri pada Allah..... insyaAllah.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 09:58


Alhamdulillah, bagusnya tengok member2 semua dah nak kawin... meowhidayah pun dah nak kawin dah.. hehe.. salu konfius dia ni laki ke perempuan..

Terima kasih atas nasihat sahabat/biah sekelian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 10:07


amrizal, teruskan usaha mencari.. huhu. mana ada perkara mudah dalam dunia ni.. berusaha tangga kejayaan.

:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

afza_firzanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18554
Posting: 50
Dari: bumi Ilahi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-12-05 11:25


betul apa yang dikatakan oleh syahidatul tu...
sesungguhnya apa yang berlaku pasti ada hikmahnya...
bersabarlah amrizal...
insya Allah anta akan bertemu jodoh jua suatu hari nanti...
mudah-mudahn...
berdoalah banyak2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For afza_firzanahProfil   Hantar PM kepada afza_firzanah   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-12-05 12:23


mmmm... betul tu.... hanya Allah yang mengetahui siapa jodoh kita.... apapun.... kita kenalah mempersiapkan diri kita dengan ilmu2 Allah disamping ilmu2 dunia..... insyaAllah walau siapapun jodoh kita.... kita dapat mengharungi nya bersama2 mendekatkan diri pada Allah..... insyaAllah....



saya pun setuju dengan anmahar

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

Nury
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20779
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 09-12-05 14:23


All the best for us..... kita serupa...., kita serupa.... kita serupa di dalam menanti pintu jodoh terbuka....

Kerana keyakinan yang tinggi untuk menanti seseorang yang dapat mengamalkan cara hidup Islam dan berusaha untuk menjadi insan yang beriman dan bertakwa.....dan dalam masa yang sama kita mempersiapkan diri kita agar kita pun begitu juga... bukan hanya mengharap agar yang hadir itu ala- ala ustaz/ ustazah.....tapi diri kita pula tak ada iras langsung.... so selain berdoa...kita juga harus berusahakan.

Moga suatu hari nanti, bila tiba detik itu, bila kita menemui orang yang sebegitu, kebahagiaan kita akan bertamu...dan kita dapat melengkapi diri kita ini ke arah menjadi isan yang lebih bertakwa lagi.....

Moga doa- doa kita untuk mendapat jodoh kita di makbulkan Alllah. s.w. t
Amin.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuryProfil   Hantar PM kepada Nury   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-05 16:33


jangan risau..slagi ada prempuan baik..ada lelaki baik..begitulah sebaliknya..insyaAllah..dipertemukan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-05 19:04


perempuan solehah untuk lelaki soleh, so, lelaki tak payah mengharap perempuan solehah kalau diri sendiri tak betul...begitu juga sebaliknya....check dan baiki diri sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 09-12-05 19:45


semoga akhie amrizal..bertemu dengan bidadari yang di cari selama ni...insyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

nisacyber
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16861
Posting: 54
Dari: Ardhul Jamil

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 22:52


Saudara Amrizal...
Sesungguhnya Allah tidak akan menzalimi hamba2NYA yang berusaha semata2 untuk mencari keredhaanNYA...

DIA maha tahu daya upaya hamba2NYA dan doa menjadi senjata orang mukmin dalam kita melayari hidup ini..

Mantapkan diri kita dulu dengan ilmu dan iman sebagai persediaan bergelar pemimpin keluarga satu hari nanti..InsyaAllah

Was Bir Ma Asobak!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisacyberProfil   Hantar PM kepada nisacyber   Pergi ke nisacyber's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-05 02:03


Assalamualaikum...

berdoalah banyak-banyak amrizal moga dapat isteri solehah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-05 11:54


insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 09:36


Rasanya bidadari yang dicari semakin hampir, sekarang ni cuma berdoa agar dia tercipta untuk saya.. :) thanks sahabat/biah sekelian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 13:40


Hmm .. dah lebih setahun posting ni akhirnya saudara Amrizal jumpa jugak yang diidamkan ... pada mereka yang lain, sahabat-2 muslimin yang masih belum berpunya .. dari pemerhatian saya ramai sebenarnya wanita-2 dan anak-2 gadis di negara kita ni yang punya fikrah Islam dan cenderung ke arah sesuatu yang Islamik ... walaupun mungkin tak mencapai tahap solehah tapi at least fikrah Islam yang ada tu pun dah cukup untuk kita jadikan dia sebagai pilihan ... mana yang kurang tu kita cuba lah sama-2 baiki ... cuma terpulang pada kita saja lah sama ada nak atau tidak ...

tengok saja kat IPT-2 dan sekolah agama di seluruh Malaysia ... punya ramai yang pakai tudung labuh takkan seorang pun tak boleh sangkut ??? :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 02:45


tips tuk cari isteri solehah adalah si lelaki itu adalah soleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 21:49


Assalamu'alaikum....
Ana bersetuju dengan apa yang dinyatakn oleh sahabat2 kita...
Sebenarnya jodoh dan pertemuan di tangan Allah...
Namun kita kena usahakan ke arahnya...
Ingatlah ianya perlu berlandaskan syariat Islam...
Anta mungkin lebih sedia maklum ttgnya...
Apa yang ptg ialah persiapk diri kita untuk ke gerbang perkahwinan seperti mantapk pengetahuan Islam dan ilmu2 lain...
Sumber pendapatan untuk menjalani kehidupan seharian pun perlu ada...
Ada pun jika betul2 bersedia barulah cari jdh..
Keikhlasan di dalam mencari jdh adalah ptg...
Usahak barulah berserah kepada-Nya...
Ana pun sedang mencari calon yang sesuai untuk mencari isteri...
Akhir sekali marilah kita sama-sama doakan agar mendapat jdh...
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

nikmudkb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20630
Posting: 81
Dari: kuala balah

malaysia  


posticon Posting pada: 28-12-05 22:26


Kalau nakkan fatimah azzahra jadilah seperti ali karamallahuwajhah.
memang lah macam ni hendaknyaaaa,.........dan sepatutnyaaa...

tapi 1 saja cinta & cintan cintun niii minta jauh...."janganlah menghampiri zina"
cinta sebelum kawin ni tak sunnah...bila tak dah dalam sunnah maka ianya takkan berjaya..dan jauh dari rahmat Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikmudkbProfil   Hantar PM kepada nikmudkb   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-01-06 12:28


assalamualaikum....

isu cari jodoh ye...maaflah tak ada pengalaman tapi ada satu ilmu dan pendapat untuk dikongsi..dulu ada seorang sahabat pernah mengajar saya agar sentiasa amalkan ayat 74 dari surah al-furqan..وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا ....insyaAllah...lagi satu untuk dapatkan jodoh yang baik pastikan diri dilengkapi dengan ilmu agama...insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 12:30


lelaki yang baik untuk wanita yang baik dan sebaliknya...Insyaallah!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 13:34


Jodoh?Suami?saya dah serik untuk terima lelaki dalam hidup saya. saya dah trauma pada manusia bernama lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 13:37


dalam dunia sekarang masih ada ke lelaki yang baik2?saya dah jumpa ramai lelaki, rata2nya perwatakan islamik, alim tapi disebalik alim dan baik tu tersembunyi sifat buas....salahkah saya memilikki daya penarik?tapi kecantikkan yang saya milikki ini yang menghancurkan hidup saya...saya tak cari lelaki2, tapi lelaki2 yang cari dan terkejar2kan saya...ahhhhh...lelaki semua sama, buas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 13:39


dari dulu perjalanan saya cuma satu, mencari dan mendekatkan diri padaNYA. saya kira hadirnya lelaki bisa membantu saya mendekatiNYa tapi meleset, makin mengheret saya menjauhiNya...

kini tekad saya cuma satu, terus melangkah tanpa mempedulikan makhluk yang bernama lelaki....saya dah tak percaya pada lelaki melainkan keluarga dan orang yang terdekat dengan saya....

Kenapa perlu bertopengkan alim dan warak?

saya dah jumpa wanita bertudung labuh dan berpurdah yang pada mulanya tunjuk baik, nak bantu saya tapi pada hakikatnya nak musnahkan hidup saya....

saya hairan dengan dunia sekarang, lelaki alim warak belum tentu baik. wanita bertudung labuh pun belum tentu baik....

yang pasti saya dah trauma untuk berkawan dengan perempuan tudung labuh dan lelaki ala2 islamik...


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...
[ Telah diedit oleh: Hanya_Aku pada 01-01-06 13:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:06


anti perlu ubah sikap sebegitu! ana rasa, anti perlu menenangkan fikiran dan berfikiran terbuka! tak semua lelaki jahat! anti cuba berkawan dengan lelaki tapi bukan bercinta dengannya! anti lihat perwatakan beliau! Insyaallah...! ok? ;-)
[ Telah diedit oleh: Qayyum pada 01-01-06 14:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:19


Pada 01-01-06 14:06 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

anti perlu ubah sikap sebegitu! ana rasa, anti perlu menenangkan fikiran dan berfikiran terbuka! tak semua lelaki jahat! anti cuba berkawan dengan lelaki tapi bukan bercinta dengannya! anti lihat perwatakan beliau! Insyaallah...! ok? ;-)


bukan nak tuduh semua lelaki begitu qayyum..dulu saya terkena dengan seorang imam saya masih optimis tapi kali ini pun saya terkena lagi pada seorang lelaki yang perwatakan alim dan baik...dan ramai lagi lelaki yang saya temui perwatakan alim dan baik tapi hakikatnya jahat...


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:21


mungkin Hanya_Aku hanya terkena dengan Syaitan berwajah manusia! perbanyakkan berdoa, mudah-mudahan terjumpa lelaki berwajah dan berhati manusia soleh...mana kita tau! Allah yang Maha Kuasa...makhluk tak ada kuasa!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:29


kadang-kadang saya tertanya2, lelaki2 ini tak fikir ke dosa dan balasan atas perbuatannya menganiaya orang...saya tak terkilan kalau saya yang cari lelaki tapi lelaki yang cari dan terkejar2 saya...kelemahan saya menjadi kekuatan bagi lelaki2 buas....mula2 datang niat nak bantu, tunjuk prihatin tapi ada udang disebaliknya...dah dapat apa yang nak, dibuang kita ketepi...lepas tu cari mangsa lain...tak cukup dengan itu, perempuan tudung labuh yang jadi makwe dia pun sama duk ganggu hidup saya buat sampai saya jadi trauma...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:35


apa yang berlaku membuatkan saya pandang serong pada wanita bertudung labuh dan berwatak alim serta lelaki ala2 islamik...biarpun saya sendiri bertudung labuh...saya cukup2 trauma

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:35


mereka (Syaitan berwajah manusia) kekurangan iman dan mereka tak pentingkan maruah orang lain! ana rasa baik anti jumpa kaunseling. erm parah jugak masalah anti ni sampai jadi trauma dibuatnya! ana pun laki2 jugak! kesianlah pada mereka yang betul2 islamik dan bermaruah! mereka tak berdosa tapi menjadi pesongan persepsi pada diri anti itu! mcmana tu??
[ Telah diedit oleh: Qayyum pada 01-01-06 14:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:38


Pada 01-01-06 14:21 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin Hanya_Aku hanya terkena dengan Syaitan berwajah manusia! perbanyakkan berdoa, mudah-mudahan terjumpa lelaki berwajah dan berhati manusia soleh...mana kita tau! Allah yang Maha Kuasa...makhluk tak ada kuasa!


saya ok...cuma saya sekadar ingin bagitahu pada muslimah berhati2 la....saya tau apa yang berlaku silap saya jugak mudah simpati dan percaya pada manusia....

hidup ini masih jauh, masih panjang....sedih bila ada lelaki yang tak reti nak menghargai kecantikkan dan kebaikan wanita...


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:44


Pada 01-01-06 14:35 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

mereka (Syaitan berwajah manusia) kekurangan iman dan mereka tak pentingkan maruah orang lain! ana rasa baik anti jumpa kaunseling. erm parah jugak masalah anti ni sampai jadi trauma dibuatnya! ana pun laki2 jugak! kesianlah pada mereka yang betul2 islamik dan bermaruah! mereka tak berdosa tapi menjadi pesongan persepsi pada diri anti itu! mcmana tu??


entahlah saya tak percaya dah ada lelaki yang betul-betul islamik dan bermaruah...maaflah qayyum...dulu saya tetap optimis tapi sekarang dah tak boleh dah


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:47


ana sebagai sahabat seukhwah anti juga simpati terhadap kaum hawa seperti anti! tapi ana berusaha apa yang terdaya saja! mungkin itu satu ujian dariNya untuk kita berhati2 memilihnya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:51


Pada 01-01-06 14:06 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

anti perlu ubah sikap sebegitu! ana rasa, anti perlu menenangkan fikiran dan berfikiran terbuka! tak semua lelaki jahat! anti cuba berkawan dengan lelaki tapi bukan bercinta dengannya! anti lihat perwatakan beliau! Insyaallah...! ok? ;-)


sifat syaitan tak nampak ketika masih berkawan dan sifat syaitan itu akan terlihat bila bercinta...

nasib baik saya ini jenis agak tabah, seteruk mana yang berlaku saya masih berdiri di jalanNYA yang satu, kalau saya ini jenis lemah habis rosak...

patutlah ramai wanita yang jadi tak bermoral sebab ini la, sebab lelaki bertopeng manusia....


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:52


Pada 01-01-06 14:47 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

ana sebagai sahabat seukhwah anti juga simpati terhadap kaum hawa seperti anti! tapi ana berusaha apa yang terdaya saja! mungkin itu satu ujian dariNya untuk kita berhati2 memilihnya!


dunia sekarang ni qayyum kalau ada 10 lelaki 1 saja yang betul-betul baik....

lelaki yang sepatutnya jadi pelindung wanita kini jadi perosak wanita...wanita sesama wanita pun sama, sepatut turut membantu saudara seagama, sejantina tapi makin ditambah dan makin merosakkan kaum sejenis...


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...
[ Telah diedit oleh: Hanya_Aku pada 01-01-06 14:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:54


bercinta itu yang parah! ana rasa baik berkwn saja! ana sarankan macam tu lah ye!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:56


Pada 01-01-06 14:54 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

bercinta itu yang parah! ana rasa baik berkwn saja! ana sarankan macam tu lah ye!


kita nak berkawan tapi dia yang nak bercinta...lelaki memang tak guna...hipokrit...

ada ke lelaki yang berkawan dengan perempuan tanpa niat lain?pengalaman saya majoriti lelaki berkawan dengan perempuan kerana nak bercinta....tak percaya?cuba tanya diri sendiri...


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...
[ Telah diedit oleh: Hanya_Aku pada 01-01-06 14:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:58


kalau dia nak bercinta, anti ada hak untuk berkwn kan? jangan anti terima buta2 cinta dia! cinta ni memang tak nampak apa yang berlaku di masa hadapan kelak!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:02


Pada 01-01-06 14:58 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

kalau dia nak bercinta, anti ada hak untuk berkwn kan? jangan anti terima buta2 cinta dia! cinta ni memang tak nampak apa yang berlaku di masa hadapan kelak!


qayyum,

setiap perempuan ingin lelaki untuk membimbing dan tunjuk jalan yang lurus...

saya sedikit pun tak menangis sebab lelaki macam tu...cuma rasa terkilan kerana ada lelaki begitu yang mencemarkan lelaki2 lain...


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:05


biasalah tu Hanya_Aku! umat akhir zaman memang macam ni tambah2 lelaki zaman sekarang mudah dihasut! tapi alhamdulillah, ana masih berpegang padaNya! hanya satu pesan ana, jangan sesekali percaya pada kata-kata seorang lelaki! ana pun laki2 juga! perbanyakkan berdoa ok!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:09


Pada 01-01-06 15:05 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

biasalah tu Hanya_Aku! umat akhir zaman memang macam ni tambah2 lelaki zaman sekarang mudah dihasut! tapi alhamdulillah, ana masih berpegang padaNya! hanya satu pesan ana, jangan sesekali percaya pada kata-kata seorang lelaki! ana pun laki2 juga! perbanyakkan berdoa ok!


ya la...saya tak kisah kalau saya ni perempuan liar tapi saya ini perempuan biasa yang ingin mencari dan mendekatiNYA....

bagi saya ini ujianNYA untuk saya mengerti akan hidup ini...

kepada qayyum dan lelaki2 yang betul2 baik (kalau ada la) jaga la wanita dan lindungi jangan musnahkan dan rosakkan wanita...

dan saya...saya nak teruskan langkah ini, berjalan dan berjalan menyusuri jalanNYA yang satu ini. saya akan tempis mana-mana makhluk lelaki yang nak mendekati saya...melainkan lelaki yang benar-benar baik...

maafla kepada mana-mana lelaki yang betul2 baik di atas kekasaran bahasa saya...saya cuma nak ingatkan para muslimah dan juga peringatkan pada makhluk lelaki


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...
[ Telah diedit oleh: Hanya_Aku pada 01-01-06 15:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:13


ana bukan baik sangat, cuma memperbaiki diri jadi baik saja! heheeh senyumlah sikit! baru ceria! jangan terlalu fikir benda2 macam tu ok!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Hanya_Aku
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21584
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:17


Pada 01-01-06 15:13 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

ana bukan baik sangat, cuma memperbaiki diri jadi baik saja! heheeh senyumlah sikit! baru ceria! jangan terlalu fikir benda2 macam tu ok!


saya tengah senyum ni...tak nak fikir tapi hari2 jumpa makhluk lelaki secara tak langsung jadi terpikir la...

saya bersyukur kerana saya tak sampai hilang maruah...tapi macam mana dengan wanita yang ternoda...kasihan kan...


-----------------
Hanya saya
Insan yang Hina
Tak Punya Apa
Hanya saya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hanya_AkuProfil   Hantar PM kepada Hanya_Aku   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:19


erm ana turut bersedih! perempuan jadi mangsa rakus lelaki! oklah, harap anti sentiasa berdoa dan perbanyakkan bc quran. ~AMIN~

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 16:28


pandang ke depan...mulakan hidup baru....pergi janaham dengan jantan macam tu...kita hidup bukan kerana lelaki tapi kerana ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 16:38


assalamualaikum...

setiap manusia didunia ini pasti ada jodoh masing..tapi jodoh itu sama ada lambat atau cepat..kita perlu usaha mencari jodoh itu..tapi perlu berdoa pada Allah moga2 kita dipertemukan dengan insan yang solehah..baik..dan sygi diri kita dengan hati ikhlas..insyaAlllah saudara akan bertemu dengan insan yang sjati..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 16:40


Moga dipermudahkan segala urusan..
Banyakkan berdoa pada ALLAH.. AMIN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 18:52


Ana tak hendak berat sebelah
Bagi ana nak mencari lelaki suami soleh dan mencari calon isteri solehah bukanlah hal yang mudah
Tambahan pula zaman ini yang penuh dengan cabaran
Namun masih ada lagi
Apa yang penting ialah kita kena cermin diri sendiri
Kalau nak mencari isteri solehah, jadi diri tu nak kena solehla dulu.
Begitulah sebaliknya untuk wanita juga
Apa yang ana nak nyatakan di sini bukan semua muslimin itu suka mempermainkan muslimat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 16:09


Pada 04-06-04 07:37 , nuraini posting:

!!! QUOTE !!!




betul tu nuraini bukan senang untuk dapat yang terbaik. banyak ranjau dan durinya. tapi kita sebagai hamba kena bersabar dan terus berharap padaNYA :)

p/s kalau ikutkan hati ini ingin ku berhenti di sini tapi kataMU TUHAN "jangan sesekali putus asa dari rahmatKU" maka saya teruskan lagi langkah ini berbekalkan semangat yang KAU berikan


-----------------
Sebaik-baik Insan Adalah Insan Yang Memberi Manfaat Pada Orang Lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-01-06 17:45


doa banyak2....
banyak kan ilmu didada...bukan dibuku :-di


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 20:50


> untuk m'cari wanita solehah, ukur dulu tahap keimanan kita...bgitu juga untuk mencari suami soleh...janji Allah perempuan yang baik untuk llaki yang baik & sebaliknya.bagi lelaki yang ingin mencari wanita solehah, jgnlh menetapkan syarat yang terlalu tinggi kerana tak semua bakal zaujah itu sempurna...setiap pasangan itu akan saling lengkap melengkapi, lantas kekurangan yang ada pada bakal zaujah itu tampunglah dengan kelebihan yang ada...insyaAllah pahala kita akan bertambah dan iman dan amal kita akan jadi lebih berkat...bersesusaianlah dengan fungsi seorang lelaki menjadi pemimpin bagi wanita....jika ditakdirkan wanita solehah mendapat suami yang tak bertnggungjwb (abaikan solat...berjudi...), dah jadi tnggjwb wanita pula untuk melengkapkan kekurangan suami...saling nasihat menasihati,dan ujian dari Allah untuk dia...ketaatan dari seorag wanita solehah akan membuahkan ketenangan yang hakiki dan akan lahirlah rumahtngga yang sakinah...bukankah indah ciptaan dan kehendak Allah itu...?

wallahu'alam...sekadar pendapat dari ana...


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 10:06


moga amrizal dapat isteri solehah..insya allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 10:11


~insyaallah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 16:12


assalammualaikum...
buat saudara amrizal...
setiap insan impikan sesuatu yang terbaik dalam hidupnya...
jadi tak salah mengharapkan calon isteri yang solehah...
cuma kita kenalah usaha dan cuba islah diri...
insyaAllah Dia akan temukan kita dengan mereka yang jua cintakanNya...
mengharap cinta sejati itu sukar namun ianya bukanlah mustahil...
apapun berdoalah agar Allah perkenankan hasrat dihati...
wa Allah hu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 16:53


sama-sama doakan...insyaallah...
itulah jua impian ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Mencari calon isteri yang solehah..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186388 saat. Lajunya....