Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ~Mengapa begini jadinya~


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ~Mengapa begini jadinya~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~Mengapa begini jadinya~

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 09:32


Tampilnya saya di sini bukanlah ingin mengata pada sesiapa…
Hanya sekadar ingin meluahkan apa yg tersirat di lubuk hati ini…

Sahabat adalah org yg paling berharga dalam hidup kita…orang yang paling kita sayangi…

Saya hanya ingin bercerita mengenai sahabat saya yang kini telah menggangap saya seperti musuhnya…Dia hadir di dalam hidup saya ketika dia mengalami banyak masalah di dalam hidupnya…

Sayalah tempat dia meluahkan segala kekusutan yang melanda sanubarinya…
Setahun hubungan kami sebagai sahabat terjalin…suka duka kami lalui bersama…
Tapi kini apabila hidupnya telah beransur senang…masalahnya semakin pulih…
Saya dilupakan..dibuang terus dari hidupnya seolah-olah saya telah melakukan kesilapan yang besar padanya..saya buntu memikirkan sebabnya…sedangkan suatu ketika dahulu sayalah orang yang paling penting dalam hidupnya…apabila saya menghubunginya kata-kata kemarahan yang diungkapkan pada saya..jika dulu ‘saya’..’ awak’…tapi kini ‘aku’…’kau’

Sahabatku..
Andainya kau membaca luahan hatiku ini…
Hubungilah diriku..
Nyatakan padaku..
Apa salah silapku padamu…
Andainya ada salahku padamu..
Jutaan kemaafan ku pohon..
Aku hanyalah insane biasa…
Jangan pinggirkan diriku…
Aku amat memerlukanmu…





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Tiefia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2413
Posting: 63
Dari: Cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-06-04 10:03




Sabar la kasih_kekasih...

Memang benarla kata orang..
Masa kita senang ramai je yang nak berdamping dengan kita.. tapi bila kita susah..
takde sorang pun!
Semoga sahabat anti tu mendengar luahan hati anti... sedar akan kesalahannye & berubah..
InsyaAllah~~




Bookmark and Share

    


  Member Information For TiefiaProfil   Hantar PM kepada Tiefia   Pergi ke Tiefia's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 13:47


manusia hanya berubah dalam sekelip mata...
berubah tanpa memikirkan perasaan insan lain...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

penjejak_iman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 6679
Posting: 35
Dari: alam ruh

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 02:14


manusia mmg sukar diduga...mungkin sahabat anda tu bukanlah orang yang tepat untuk dijadikan sahabat..kerana mungkin dari awal lagi tiada ketelusan di hatinya atas persahabatan yg dibina.sudah dapat apa yg diingininya, berlalulah dia...tapi ingat, tak mustahil nanti di saat dia memerlukan sesuatu dari anda, dia akan kembali semula dalam wajah kekesalan dan merayui anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For penjejak_imanProfil   Hantar PM kepada penjejak_iman   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 08:51




biasalah tu ct...
manusia mcm2 ragam...
ada sahabat yg sekadar mempergunakan kita...
bila perlukan pertolongan, kita disanjung dan dipuja...
bila dah tak diperlukan, kita pulak cuba disingkirkan...
agaknya krn sifat cemburu yg menular...
menjatuhkan kwn sendiri utk menonjolkan dirinya...


Live needs sacrifice, Sacrifice needs fight, Fight needs courage, Courage needs confidence, Confidence determine success, Success lead us to happiness...



[ Posting ini telah di edit oleh: Engku_Salina pada 2004-06-04 09:53 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 09:29


dia pasti akan datang kepada saya suatu hari nanti....dengan seribu kekesalan....





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 09:44




Beginilah …..memang kita hidup ni hanya mampu merancang….hy itu yg termampu kita lakukan….dan pastinya DIA YANG MENENTUKAN SEGALANYA….

Senang cerita….serahkan segalanya pada ALLAH SWT…..mudah kan….tak payah duk pujuk-merayu lagi…..insya~ALLAH….kan ALLAH dah berjanji klu kita buat benda elok…akan dibalas dgn kebaikan…..dan kalau dah jelas buat benda tak elok….terimalah natijahnya nanti….Cuma tunggu masa ajerlah…..


Dah lah……buat apa mengharap pada yg tak sudi…..kita kan ada PENJAGA kita sendiri…
Jangan mudah patah semangat…..patah hati…yg merana makan diri siapa…?
Kita jugak kan…….
Kita ni hidup jangan terlalu menunduk pada keadaan…..
Usah mengharap segala apa yg kita inginkan akan menjelma di depan mata kita….
ALLAH tu MAHA PENYAYANG…….DIA sentiasa kurniai kebaikan pada kita…..Cuma kita ni jer terlalu asyik dibuai khayalan perasaan….
Tiap apa yg kita dapat itu adalah terhasil dari lakaran kehidupan yg kita cari sendiri….


Buat CT…byk bertaqarrub pada ALLAH…….mengaji selalu….dan klu rasa tention tu….cuba-cuba merenung kejadian ALLAH….maksudnya……..belajar merenung alam di sekeliling kita ni....

Insya-~ALLAH…….KEBAHAGIAN JUA KAN DIPEROLEHI……
AMIN…….




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 09:49


hanya padaNya tempat aku meluahkan segalanya...
hanya Dia yang memahami hatiku...




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 10:59



manusia memang sentiasa berubah, dan selalunya tanpa disangka2, bersabarlah, sememang nya selagi hidup selagi itu diduga, sapa yg sabar... dan siapa yg lupa,bersedialah utk sebarang kemungkinan

berdoalah semoga keadaan kembali pulih, dan kemenangan pasti milik org2 yg sabar,

p/s; maaf andai tersalah kata, Hanya Allah Yg Maha Mengetahui

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 03-06-04 11:37




SABAR DPUPUK DGN TABAH
TABAH DBELAI DGN KASIH
KASIHITU KASIH KEPADA ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 13:28




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-06-04 00:13



Bersabarlah menuju ketentuanNya..itulah sifat orang beriman..mcm lagu Amar la pulak..hee..hee..hee..Orang Islam nie kan ada senjata yang begitu hebat berbanding agama lain iaitu DOA...berdoalah moga-moga hati sahabat saudari akan dibukakanNya untuk bersama saudari kembali..

Wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 00:09


carilah keredhaan Allah..
betul kata kasih_kekasih tu..
hanya Allah je yg memahami hati kita ni..manusia..bila2 boleh berubah..macam sahabat kasih_kekasih tu lah..doakan lah yg terbaik..semoga kebahagiaan menantimu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

shafiena
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12501
Posting: 10

Kedah  


posticon Posting pada: 24-11-04 13:21


.,.,

bersabar di atas dugaan tersebut,.,.,.(insya -allah tak akan ke mana- mana,.,.,tau) yang penting kita kena bertawakal kepada allah s,w.t..............,.,.jangan cepat putus asa tau,.,.,.,.
bye.,bye,., kena ingat tau ,., hidup ibarat roda kadang kita di atas kadang2 kita di bawah,.,.,.,.,.,

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafienaProfil   Hantar PM kepada shafiena   Pergi ke shafiena's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-12-04 20:40


org mcm tu dibiar je. lame2 nanti balek semule.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 15-12-04 14:42


btul tu, biarkan jek.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 15-12-04 14:45





hati kawan siapa yg tahu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 15-12-04 15:06



kisah macam ni pernah ana lalui juga..alhamdulillah skrg hubungan kami jernih kembali.memang masa itu jiwa ana tertekan sgt sampai exam lepas tak memuaskan.tapi skrg alhamdulillah walaupun bukan satu kolej dgn dia lagi hubungan kami terjalin kembali.yg penting itu kesabaran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-01-05 19:56


masa bisa merubah segalanya..hati boleh berubah dlm mase 1 saat atau sekelip mata atau kadar yg leih pendek dr itu...pedih mmg pedih..rase cam kite ni ape je..bile susah dtg kat kite bile senang hilang entah kemana...

erm biarkan saje dia pergi....

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103805 saat. Lajunya....