Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Sajak
Topik: Admire (khas untukmu)


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» Admire (khas untukmu)

Please Mendaftar To Post


Oleh Admire (khas untukmu)

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-05-04 15:16



Eherm... just untuk seseorang..

Langit semalam masih belum pudar dari kaki langit
tampakkan seri pudar suasana senja nan merah
wahai kasihku tika kau tersenyum
merawat sengsara yang berkarat di hati
Yang penuh noda dan Dosa ini

walaupun kau jauh nun disana
takkan ku lupakan kenangan bersamamu
Walaupun sekejap tapi aku rasa bagaikan setahun lamanya

Begitu jujurnya hatimu
Begitu sucinya perilakumu membuatkan daku tertawan
tak pernah kuragukan katamu

Walaupun diri ini menyedari aku tidak layak untukmu
Namun masih ku simpan tawamu dan
sesungguhnya senyuman mu masih lagi terbayang dimataku

Walaupun dirimu tidak setanding diriku
Aku sedar…
Walaupun kini aku hanya menatap wajahmu dari Wallpaper PC ku
ku tetap mengigati dirimu..

ku mencari ku tercari
Biarlah diri ini memendam rasa kasih dan sayang
ku menunggu ku tertunggu
dirimu agar terubat lara
terubat segala rindu yang semakin menebal dalam jiwa ini

Aku berdoa agar Allah pertemukan aku dengan mu
Kelak…
Semoga ianya akan menjadi lipatan sejarah yg manis dalam diriku..

(Keluhan Presiden Penguin Sedunia)

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 15:19


aduh..aduh..
Itulah keluhan Presiden Penguin SeMalaysia..
walalupun dia tahu..kat Malaysia..takda penguin selain dia sorang..isk....isk..

Sabor..Platipus....nanti...penguin bukan sekor..bunga banyak kat taman..

p/s:Jgn mare...hehe

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 15:25




Nampaknya presiden Penguin tengah dilamun cinta.. Dengan panda ke dolphin.. hehhe

Alhamdulillah, nampaknya platipus dah bertemu yang baru. Moga sinar cahaya kan menerangi dirimu..


# Prof, jom intai pc platipus, nak tgk gamba sapa katsitu


wasslam



-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-05-04 15:35




Alaahai.. Rasanya macam Dia ramai yg kenal… nie pun just nak luahkan perasaan.. Just admire sahaja tak salah, walaupun ada seorang dua cakap "gi jer la approach ……. " tapi ana hormati dia dan ana takkan buat apa-apa… lan lebih suka memendam rasa daripada menjelaskan yg sebenarnya.. takpelah.. ini akan menjadi rahsia Lan


-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 16:04


cayalah Lan..
ni klu yg kene admire tu tak perasaan lagi tak tahu la hehe

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-05-04 16:26



Dia takkan tahu la kaze..
aku ngan dia bagaikan Langit dengan Bumi..
Apa boleh buat
pendamkan rasa sahaja lah..

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 16:33


Agaknya lah ..yer?
Prof tak leh intai kan kena patuk ngan Penguin nie....naya..
Kaze....agak2nyalah.....siapa yg berjaya mencuri jantung, hati dan paru2....Platipus..

Yg rindu kampung asal kat Kutub Utara..hehe



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 16:50


Quote:
aku ngan dia bagaikan Langit dengan Bumi..
Apa boleh buat


emm.. aii takkan lemah smgt kot.. mesti blum ada yg bg support ni .. prof jom support dia hehehe..

----
a'ah prof, ni kene buat kajian ni hehehe..

p/s: ni kene pinjam 'teropong hikmat ver2.0' kang ni..

Quote:
Yg rindu kampung asal kat Kutub Utara..hehe



ooo ni clue ke ape prof? hehehe

//interview kat UM cane prof, ok?

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 28-05-04 18:04





wahai cik platipus.
sebagai seorang penguin lelaki, bukanlah tindakan yg sewajarnya kalau sekadar mendiamkan diri. ambik action. yg penting cooooool... kalau ganas sgt comform penguin idaman platipus tu lari!
lagi satu jgn le mengagung2kan wanita sgt. diorg pon manusia jugak. ada baik ada buruk.
mana tahu dia pon ada hati kat penguin cute bernama platipus sorang tu ke..?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 19:18


Tengok Platipus....

Sungguh pun dikau sepi,
Sedang bicara meniti sayu,
kami sepakat sesama sahabat,
Satu ukhwah kasih sayang,
Sedia beri semangat,
sokongan dan doa,
Agar dirimu mekar kembali,

Platipus,
Usah dikau terus berdiam,
jika sudah masanya,
tidak berterus-terang,
Tetapi sentiasa meminta doa,
Hanya Ilahi penentu segala-galanya,
Amin ya rabba alamin,

p/s: Yg lain sambung..... ( kaze dah teropong ke ? )

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 20:52



Kaze dan prof sakan ngusik Lan..
Tak apalah Lan, kami doakan yang terbaik buat Lan..
Langit atau bumi ukuran manusia..
Yang pastinya semuanya sama..
Asam di darat, ikan di laut
Dalam belanga bertemu juga..

Mungkin ini musim JK Kompang..
so moga ramai yang dpt berkat drnya..
Lepas ke Batu Pahat nak ke mana pula ye...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-04 10:10




erm....good...!

satu luahan yang berani....tapi.....kurang berani....
he.....he........Lan jangan marah akak ye....
ni haa baca......



aduhai adikku yang macho bergaya...
nampaknya usiamu memanjat dewasa...
begitu puitis puisimu lakarkan...
terlahir dari cetusan rasa...
yang sememangnya fitrah insani...

aduhai adikku yang handsome selalu...
walaupun kau merendah diri...
namun pada hakikat yg pasti...
untuk mengapai kejora sakti...
bukan kerana kelemahan/kekurangan diri
namun ilmu yang kau tuntuti
tega mengatasi...
beraja dalam kehebatan diri...

aduhai adikku yang comel-lote...
ku tahu gelora rasa melanda dirimu...
memang itu satu anugerah ilahi...
lumrah pada tuntutan naluri...
beginilah adikku...
andai benar kau meminati ...
pada seseorang yg bertakhta di hati...
buka kan hatimu....
luahan kan pada empunya diri...
usah malu menunduk kenyataan...
kerana kau berani pada kebenaran....(ye ke..?)


andai kau tiada kemampuan...
dari persediaan rohani~jasmani...
kau sujudlah pada Yang Maha Mengerti...
meratap-pilu berbicara soal hati...
berdoa dengan seikhlas murni...
insya~ALLLAH...DIA MAHA MENGASIHANI...
akan hambanya yang setia menanti...
pada harapan yg mungkin belum pasti...


aduhai adikku yang kacak selalu..
serahkan segalanya pada ilahi...
nescaya kau akan menyelami...
suatu ketenangan suci~abadi...
biarpun lama menunggu menanti...
untuk mempamerkan luahan hati...
pada si dia ...yang kau ingini...
pastinya ALLAH kan mengasihanimu...
akan mentakdirkan kebahagian sejati....



aha.....tu dia Lan.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-05-04 12:38


MENARIK DAN PUITIS BACA SAJAK NIE BUAT ADMIRE..ERMMMMM..SUSAH JUGAK KALAI DUK SIMPAN JE PERASAAN TUE..

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-05-04 22:19




pabila hati dah terpaut
sukar nak lepas..
nak lepas macam mana asyik terpandang je kat Wallpaper PC..
boss dah tanya dua tiga kali..
hati berat nak tipu
last-last bagitau gambar tu idaman hati..
habis satu office gelakkan diri
nak buat macam mana dah hati ini terpaut tahap dewa..
dewa tak dewa
apa org nak kata pun lantak
janji hati ini puas dan senang
dgn kehadiran gambarnya
dan kini perasaan takut mula menghantui
jika empunya diri tidak merestui
akan perhubungan yg kekal abadi
perasaan takut juga menyelubungi diri bila
prof_muslim dan kaze nak mintak
teropong daripada Ayahnda Kang..
Hanya satu perkataan yang mampu dikatakan
"alamak Kang Nie bahaya sikit.. mampuih aku kalau kang tahu.. mahu terburai isi perut nanti"
Apa boleh buat hanya mampu berserah kepadaNYA dan berdoa kepadaNYA..

Keluhan "cuak" dari presiden Penguin Sedunia

Wassalam

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 17:00




Quote:
pabila hati dah terpaut
sukar nak lepas..
nak lepas macam mana asyik terpandang je kat Wallpaper PC..
boss dah tanya dua tiga kali..
hati berat nak tipu
last-last bagitau gambar tu idaman hati..
habis satu office gelakkan diri
nak buat macam mana dah hati ini terpaut tahap dewa..
dewa tak dewa
apa org nak kata pun lantak
janji hati ini puas dan senang
dgn kehadiran gambarnya
dan kini perasaan takut mula menghantui
jika empunya diri tidak merestui
akan perhubungan yg kekal abadi
perasaan takut juga menyelubungi diri bila
prof_muslim dan kaze nak mintak
teropong daripada Ayahnda Kang..
Hanya satu perkataan yang mampu dikatakan
"alamak Kang Nie bahaya sikit.. mampuih aku kalau kang tahu.. mahu terburai isi perut nanti"
Apa boleh buat hanya mampu berserah kepadaNYA dan berdoa kepadaNYA..

Keluhan "cuak" dari presiden Penguin Sedunia



bila hati mula terpaut
rasa dijiwa tersangkut sangkut
walaupun diri belum tumbuh janggut
dalam hati bagai nak semput

yang mana satu idaman hati
adakah si dia yang baru kukenali
mungkinkah aku yang benar benar pasti
atau pun aku yang gigit jari

pada Allah jua aku mengadu
segala masalahku kucurah pada Mu
adakah sidia akan bersetuju
kita sama sama lihat dan tungguuu..

wahai platipus yang bijaksana
fikirkan dulu sebelum lakukan apa apa
tanyalah abang dan kakak jua
ikut hati mati, ikutkan mata merana

minyak sawit keluaran Felda
sangat bermutu keluaran Malaysia
berkat MPOB dan staf stafnya
yang cerdik pandai dan rajin usaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-05-04 22:30




Quote:
minyak sawit keluaran Felda
sangat bermutu keluaran Malaysia
berkat MPOB dan staf stafnya
yang cerdik pandai dan rajin usaha...



Wahh... angkat bakul nampak..

Kesepian terpandang jua
Daku berteman alam khayalanku
Berfantasi dengan sepi
Mengharap ceria tiba dijiwa
cehh... ceria sikit-sikit tak besh pun
Kegembiraan yang ada?
Hanyalah sedikit…
Duniaku Happy tapi sepi
Inilah duniaku hanya
Mengharap ceria
Tetapi memendam rasa pada si DIa
Apa yang boleh aku harapkan?
Merindui pada yang gambo Wallpaper PC
Mengharap kasih pada yang tiada didepan mata
Hati ini terus sabar dan
tetap berserah kepada ALLAH...
Hati ini Tuhan sahaja Yang Mengetahuinya


Wassalam..



-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



[ Posting ini telah di edit oleh: pLatipus pada 2004-05-30 22:36 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-05-04 22:36




Biarkan tersimpan
Segala perasaan
Rahsia hatiku dirimu
Pahit manis ku telan jua
Siapalah aku…
Di matamu insan yang kerdil
Punya kelemahan
Untuk berdiri di sampingmu
Siapalah aku…
Untuk melupakanmu
Segala kenangan
Kini kembali
Di kala aku bertemu dengan mu
Siapalah aku
Begitu sukarnya bagiku
Hanya kau yang mengisi
Hati yang kekosongan ini
Aku masih menantikan mu
Jika ditakdirkan kita bersama
Namun kusedar
Aku hanyalah teman biasa
Biarlah ia menjadi rahsia hatiku terhadapmu
Biarlah sahaja hati ini memendam rasa terhadap dirimu...

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 23:07




sedihnya...sabar ye saudara

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

azi
Warga Rasmi
Menyertai: 24.05.2004
Ahli No: 9147
Posting: 12
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-05-04 01:18


Encik platipus..
Dari jauh ku pandang wajahmu,
Ibarat lagu purnama merindu,
Jika dirimu merinduinya selalu,
Ingatlah Allah berdoa dahulu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For aziProfil   Hantar PM kepada azi   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 31-05-04 08:13


...... .......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 08:21




dik Lan kenapa ni muram jer......

kalau kita serahkan semuanya pada ALLAH SWT semua akan tenang ok.....!

tak perlu rasa gundah-gulana dengan apa yg bergelora dalam jiwamu kerana mungkin di situ adanya kekuatan iman dan menerbitkan mentari kematangan diri dalam menyedut kehidupan yg yg berarus begini....



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 12:11




ehem!!!
amboi... bkn main lg adik lan kita ni...
berterus terang ajelah...
tak perlu menunggu jawapan yg tak pasti...

kalau padi katakan padi...
tidak 'dia' tertampi2...
kalau sudi katakan sudi...
tidak 'dia' ternanti2...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 12:46


..he.. emmm. Lan actually bcinta ngan insan ke sesuatu?..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 31-05-04 14:43



Bercinta dengan sesuatu apalah gunanya kaze….
Lan admire dekat someone…
Lan percaya insan itu mampu memberikan cinta yang suci
dan mampu membuatkan hati Lan menerima cinta tersebut
Lan percaya insan ini juga boleh membantu lan dalam mencari cinta yang hakiki..
dan apa yang lan takuti ialah Lan tak sangka yang informer Lan bagitahu yang dia dah berpunya apa lagi MAKAN HATI la...
nevermind lah Lan still maintain..
i still Happy walaupun sedih dalam hati..


I'll be waiting for you

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 14:54




Alahai…..bunga bukan sekuntumlah Lan…
Banyak lagi bunga2 yg masih segar-bugar yg berbau harum kat taman ni…

Ingat …. Allah itu tidak kejam akan hambanya…
Cuma berdoa and usaha dengan sekuat daya yg ada…
Jangan duk selalu bermain dgn mainan perasaan…apalah gunanya…

Andainya kita cinta pada manusia tiada pastinya…
Hamparkan cinta kita pada Yang Esa…
Nescaya….kan bertemu jua apa yang dicita…
Cayalah Lan….







Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 31-05-04 15:15



Terima kasih kepada sahabat semua..
kerana memberikan lan semangat..
Tapi Lan takkan berputus asa..
I Will Try My Best..

I'm just an extraordinary person who make an extraordinary jobs to survive in this ordinary Life
-=President Penguin Of The World

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 17:02


hmm...kan dah cakap..ramai backup, Lan...
Nak bantuan Kaze ngan Prof...
talain jejak kasih dibuka...
hehehe...

Setia yg satu..
sukar dicari ganti...
Hanya dia berjaya mencuri,
hati, jiwa dan jantung,
serta paru-paru...
uhh...
Alangkah indah
andai dia tahu isi hatiku,
Namun tak patut ku paksa,
dan mengharap.
cuma jodoh menentukan,
.....

(keluhan seorang Proffesor menengok PLatipus yg bermuram tepi kolam air batu )..kat Kutub Utara nuuu...noooo

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 17:31



sedih sungguh ana dengar kisah anta...tak sangaka masih wujud pencinta setia macam anta...ingatlah Allah akan memenangkan mereka yang memenangkan agama Allah...
wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

sinar_islamiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5550
Posting: 110
Dari: mesia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 12:50


laa...siannye...sabar ye? yg pasti bunga bukan sekuntum...bak kata nuraini banyak lagi bunga2 kat taman ni..

patah tumbuh hilang berganti...tak pandai la nak wat sajak cam org lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinar_islamiahProfil   Hantar PM kepada sinar_islamiah   Pergi ke sinar_islamiah's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 02-06-04 13:22


,
Alhamdulillah, solatan 'ala Muhammad,

Moga Allah rahmati Lan dengan ketabahan, insya Allah.
Setiap sesuatu yg berlaku pasti ada hikmahnya, sabar dan redha akan ketentuan-Nya.
Moga beroleh jodoh yg solehah, membawa kebaikan di dunia dan akhirat, insya Allah.

Walhamdulillah, salaman 'ala Rasulillah,
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-06-04 14:37



Terima Kasih Abdullah...
ana akan terus berusaha untuk memiliki hatinya..
Chaiyok.. Lan..

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 15:01


hehehe cam tu la hehe
ganbate!!! = berusahalah!!!
baik...! he

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 02-06-04 16:02


,
Alhamdulillah, solatan 'ala Muhammad,

Lan, Lan betul-betul serius dgn impian Lan tu?
Kalau betul, Lan buatlah solat istikharah, mohon petunjuk Allah.
Takpe, sebelum Abdullah bincang lebih jauh, Lan jawab dulu soalan pertama tu.. nanti kita continue, mungkin Abdullah boleh kongsi pengalaman, insya Allah.

Walhamdulillah, salaman 'ala Rasulillah,
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 17:20



cepatnya anta bersemangat semula...

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 02-06-04 17:34


,
Alhamdulillah, solatan 'ala Muhammad,

Lan mesti kuat semangat, yalah, banyak lagi yg nak ditempuhi lepas kahwin nanti Lan..
Org lelaki mesti kuat semangat, yeargh...!

Mesti kuat semangat untuk akad nikah
Mesti kuat semangat untuk sabar dengan kerenah isteri
Mesti kuat semangat menanti kelahiran first baby
Mesti kuat semangat untuk menghadapi dugaan dlm rumahtangga
Mesti kuat semangat untuk mendidik anak-anak tercinta.. banyak tu..

"A pessimist sees a rock as an obstacle but an optimist sees it as a stepping stone."

Walhamdulillah, salaman 'ala Rasulillah,
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 03-06-04 09:49




platipus....ana doakan moga2 anta dapat bersama admire anta utk selama...Amin...

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 11:09


Mak..oii...

Gamatnya..sokongan...padu ukhwah.....
Terutama Abdullah...semua semangat....hehehe

Tengok, Lan...
Prof dah cakap.......ramai sokong...jgn wat mucung mulut ...sedih Penguin sedih cam tu...hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 04-06-04 09:24


,
Alhamdulillah, solatan 'ala Muhammad,

Biasalah Prof, dalam ukhwah.com beginilah kan.. yang perlukan semangat, kita beri semangat, yang perlu nasihat kita beri nasihat, yang perlu pandangan kita beri pandangan.
Pendek kata banyak yang kita perlukan diberi oleh ukhwah.com, jadi apa salahnya kita berikan apa yang ukhwah.com perlukan. Dana!

Aikk Lan, diam saja, entah-entah dah dapat apa Prof, terus lupa member...

Walhamdulillah, salaman 'ala Rasulillah,
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-06-04 09:31




Adik Lan senyap jer…?

Erm….Dik Lan kita sebenarnya tengah bersiap pakai baju Melayu…bersongket~bersamping buatan Terengganu……
Sebabnya….
Nak gie solat jumaat..hari ni kan hari jumaat…

He……he……
Lan …jangan marah akak noo…
Akak gurau jer ni….






Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-04 10:15


Quote:

On 2004-06-04 09:24, Abdullah wrote:
Pendek kata banyak yang kita perlukan diberi oleh ukhwah.com, jadi apa salahnya kita berikan apa yang ukhwah.com perlukan. Dana!




Bagus tu..sila2 kanlah menyumbang.. tak pun dapatkan penajaan untuk Mutiara Hikmat..
Moga ramai yang sudi membantu..

wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 13:32



nie yang buat ana makin sayang kat ukhwah.com. akak2 ngan abang2 semua baik2...ana rasa abg Lan tentu dah bersemangat semula...

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

sinar_islamiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5550
Posting: 110
Dari: mesia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 13:34


gud luck!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For sinar_islamiahProfil   Hantar PM kepada sinar_islamiah   Pergi ke sinar_islamiah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 15-06-04 09:55




Penah sorang lelaki dtg menemui imam Syafie lalu bertanya “adakah kasih dan rindu hati itu berdosa?” jwb Imam Syafie “Bahawa taqwa kepada Allah akan hilang di kala berdamping dgn hati-hati yg luka”. Dia bertanya lagi “Seorang telah jatuh cinta, apakah ubatnya?” jawab Imam Syafie “diubati hatinya kemudian dirahsiakan cintanya, kemudian hendaklah ia bersabar dan berkhusyuk”. Dia bertanya lagi “bagaimanakah hendak mengubati cinta yang melampaui batasan? Setiap masa ia merasai sesak dada dan resah. Jawab Imam Syafie “Jika ia tak berkuasa bersabar dengan apa yang dialami, tiada jalan lain hanya mati”.

waallahu'alam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 15-06-04 10:57


aiyakkk...rilek maa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-06-04 21:38



Rileks la nie... apakan daya kini hanyalah tinggal kenangan..
apa yang daku admirekan sudah dimiliki..
apa boleh buat bersabar jelah
nak pening-pening buat apa..
dah bukan jodoh..
dan yang penting sekarang nie
Alhamdulillah lan sudah kembali bergelar
Student di Uitm Shah Alam
dalam Coz Diploma Perbankan (e-PJJ)
semoga usaha lan kali ini
Diberkati Allah Ta'ala..
Doakan Saya berjaya...


Luahan hati dari
President Penguin Sedunia yang masih menanti hadirnya perasaan hati dari orang yang sudi..

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-04 22:58


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah umi ni jenis direct jadi thousand apologies dulu ya anakanda. Anakanda platipus ni behajatkan ukhti hanan ke? Semoga hajat di hati itu tidak dipendam kerana banyak kerja lain yang perlu difikirkan ... kesian penguin di merata dunia karang tak ada siapa nak ingat mereka sebab boss ingat lain dah ..... thousand apologies again ya anakanda. sekedar guaraun dari bonda (ummimq).

Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps. senyum itu sodaqah ....tanya terus pada tuan punya diri usah ditangguh. kalau ya oklah kalau tidak boleh fikir lain pulakan .

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 28-06-04 00:03


assalammulaikum ...
rabuna yusahil la platipus...

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 01:24





Sabo2 ye lan...jap lagi tuh..mesti ade yang masuk kat lan tu..hehhehehhe....sape yang taknak penguin yg satu2 nya macho kat ukhwah.com ni...

kalau dah ade pilihan hati..jangan tggu lama2 nanti dikebas orang...datanglah merisik...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-07-04 00:05





Quote:
Anakanda platipus ni behajatkan ukhti hanan ke? Semoga hajat di hati itu tidak dipendam kerana banyak kerja lain yang perlu difikirkan ...



Uisshh.. ummi nie ada-ada saja takpe anakanda tak makan hati pun... anakanda sekarang nie sedang sibukkan diri mendaki gunung bukit di serata semenanjung.. hanya mencari ketenangan dan menikmati keindahan alam ciptaan Allah yang maha Berkuasa..
Wassalam

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-07-04 17:35


......

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 18:57


huh..jiwangnyer....semoga kebahagian akan sampai nanti...tunggu je la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 22:27


aduhhh mana hilang pLatipus.. g mendaki? asal tak ajak..

moga tenang dan senyum selalu..

p/s: ummimq bergrau ke betul² ?

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 07-07-04 08:56



lor.. kaze minat panjat gunung jugak ke?
insyaAllah nanti kalau ada xpdc yg akan datang lan ajak kaze..
dan 17 dan 18 hari bulan nie lan naik ke gunung nuang (amik stamina mungkin bulan lapan naik gunung korbu) kalau kaze nak ikut naik gunung nuang jom laa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-04 07:28


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah betul atau gurauan bukan masalahnya. Yang jelas anakanda platipus sudah sampai masa untuk berumahtangga. Pilihlah ikut istikhorah bukan pandangan mata saja ya . take care all especially my sons in Islam. Hati-hati dari terjebak dengan jerangkap samar syaitan sama ada di gunung atau di bumi rata .

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Rasulullah saw berpesan pada Mu'adz RA:
Bertaqwalah kepada Allah di mana saja kamu berada,
susulilah kesalahan dengan kemaafan
kerana ia akan memadamkan kesilapan
dan dekatilah manusia dengan akhlak yang baik.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-07-04 13:10



Terima kasih ummimq! insyaAllah nasihat ummimq akan saya jadikan salah satu tiang untuk perbaiki diri saya...
masalahnya ummimq anakanda nie bukan lah jernis yang baik my background very bad
so siapa lah nak orang macam anakanda nie..
penuh dengan noda dosa silam yg mungkin tidak tertebus lagi...
hanya Allah Ta'ala yang tahu isi hati anakanda ini ummimq..
Wassalam

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 14:45


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb
Alhamdulillah maafkan umi ya anakanda kerana lewat menjawab. InsyaAllah selagi nyawa masih belum sampai ke kerongkongan selagi itu masih terbuka pintu taubat. Kita semua ada sejarah masing-masing dan keinsafan itu merupakan titik permulaan ke arah mengejar keredhaan Allah SWT. Sebuah sajak untukmu wahai anakku -

Do Not Look Back

As you travel through life
there are always those times
when decisions just have to be made
when the choices are hard,
and solutions seem scarce
and the rain seems
to soak your parade!

There are some situations
where all you can do
is to simply let go and move on
gather courage together
and choose a direction
that carries you toward a new dawn.

So pack up your troubles
and take a step forward
the process of change can be tough
but think about all the excitement ahead
if you can be stalwart enough!

There could be adventures
you never imagined
just waiting around the next bend
and wishes and dreams
just about to come true
in ways you can't yet comprehend!

Perhaps you'll find friendships
that spring from new interests
as you challenge your status quo
and learn there are so many
options in life,
and so many ways you can grow!

Perhaps you'll go places
you never expected
and see things that you've never seen
or travel to fabulous,
faraway worlds
and wonderful spots in between!

Perhaps you'll find warmth
and affection and caring-
a "somebody special" who's there
to help you stay centered
and listen with interest
to stories and feelings you share.

Perhaps you'll find comfort
in knowing your friends are
supportive of all that you do
and believe that whatever
decisions you make,
they'll be the right choices for you!

So keep putting one foot
in front of the other
and taking your life
day by day.

There's a brighter tomorrow
that's just down the road.
Don't look back-
you're not going that way!

Author unknown

Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Subhaanaka Allaahumma wa bihamdika, ash hadu an laa ilaha illa anta, astaghfiruka wa atoobu ilayk


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-07-04 17:39



Syukran ummimq.. anakanda akan jadikan segala nasihat ummimq itu pada masa mendatang..
semoga Allah membalas jasa ummimq dan insan didunia ini..

-----------------

Jom Pakat˛ Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13987 saat. Lajunya....