Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 344
Ahli: 0
Jumlah: 344




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam 9 saat yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: Komputer kabur??


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» Komputer kabur??

Please Mendaftar To Post


Oleh Komputer kabur??

dehearty_ku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7288
Posting: 35
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 07:06


Ni nak tanya pada yg pakar2 nie..apa mslh komputer yg tiba2 jadik kabur nie...tolong ek..dan cara penyelasaianyya...""

Bookmark and Share

    


  Member Information For dehearty_kuProfil   Hantar PM kepada dehearty_ku   Pergi ke dehearty_ku's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 09:37




Monitor bermasalah.. Biasanya sharpening effect tu.. Sesetgh monitor ada disediakan setting utk ini dlm general setting yg kat depan tu dan yg lain tak tapi boleh adjust.

Kekadang dia letak setting tu kat belakang monitor, try cari kalau ada lubang tu kat tempat2 tertentu tu guna screwdriver mata Philips (yg berbunga tu). Kalau takde biasanya dia letak kat bahagian dalam so kena bukak monitor tu then carilah. Yg ni keje BAHAYA so kalau rasa tak yakin, jgn bukak suruh org lain yg boleh buatkan sbb kena adjust masa komputer tu tgh on. Risiko utk kena high voltage short tu memang ade. So nasihat ana kalau nak operate tu pastikan jgn sekali2 sentuh mana2 kapasitor yg ada dlm monitor tu, either masa on ataupun off.

Kalau tak sure, anto je kedai...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-07-04 14:06


monitor kabur.....cuba check cable dia, rapat ke tidak?kekdang pin penyambung cable bengkok, cuba betulkan?

kalau tak jadik jugak, tu maknannya monitor awak ada masalah dengan pancaran piksel dia....sebelum tu cuba tukar dulu setting colour dia kepada 600x800.monitor ni kalau usia nya lama sangat biasanya memanglaa dia akan jadi kabur.bahaya tu...ada efect pada mata.....kalau masih lagi rosak, hantar kedai mintak dia tukarkan tiub dalam monitor tu......

solution terakhir........beli baru

wassalam.

-----------------
Keikhlasan teramat penting dalam mengatur kehidupan yang menyakinkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-07-04 16:31


betul kata kawan2 diatas, cable tu mungkin ada yang patah kot. tak pun tak masuk dalam soket tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

harddisk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2038
Posting: 125
Dari: JohorBahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 01:41


alah x semestinya pin patah atau bengkok...mkn monitor tue terlalu lama...tapi tak mustahil mcm kawan2 kiter kata tue....tapi biasanya cam gitu laaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For harddiskProfil   Hantar PM kepada harddisk   Pergi ke harddisk's Website   Quote dan BalasQuote

and_nod
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.11.2003
Ahli No: 4885
Posting: 121
Dari: Perhentian, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-04 21:31


try cara2 yg kat atas tuh..
kalo x jalan gak try cara kat bawah
check refresh rate dier.. try tukar..
set ke kadar yg sedap mata memandang..
kalo ini x jalan, maksudnyer kene beli monitor baru ler

Bookmark and Share

    


  Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172245 saat. Lajunya....