Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: .::kump. nasyid baru::.


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» .::kump. nasyid baru::.

Please Mendaftar To Post


Oleh .::kump. nasyid baru::.

dehearty_ku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7288
Posting: 35
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 16:34


Ni nak mintak tolong ngan semua ahli ukhwah...tlong berikan atau cadangkan satu nama kump. nasyid yang bakal muncul tak lama lagi...
NAMA KUMP. BARU INI DI TANGAN ANDA""



Bookmark and Share

    


  Member Information For dehearty_kuProfil   Hantar PM kepada dehearty_ku   Pergi ke dehearty_ku's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 18:18


kumpulan ni bawak konsep ape ?
under syarikat rakaman mane ?
dalam lingkungan umur berape ?
lelaki ke perempuan ?
dewasa ke kanak2 ?
nak kena tau semua ni..
baru bleh tolong ..... nak kesesuaian....


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 23-05-04 22:08




ermm kumpualn nasyid baru?
sekarang banyak sangat kumpulan nasyid,cam tak terkira pula...yang bebetul serius pun sikit....

P/Sesas desus mengatakan kumpulan nasyid pertama ukhwah.com akan muncul tak lama lagi....apa2 pun kita tunggu dan lihat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 23-05-04 22:16


....

memang banyak kumpulan nasyid yang ditubuhkan. namun, untuk mencari yang benar benar serius memang payah.

diharap kumpulan nasyid yang bakal ditubuhkan dan juga kumpulan nasyid yang ada sekarang ini tidak lupa tujuan asal penubuhan kumpulan nasyid ini iaitu untuk berdakwah.

janganlah kumpulan nasyid menjadi seperti kebanyakan kumpulan pemuzik zaman sekarang ini yang menyediakan hiburan yang melalaikan, mengejar keuntungan dan keglamoran.....

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 23:45


Sokong kata-kata nur_malam99. Nampak dah jauh menyeleweng la kumpulan nasyid sekarang ini.

Sebab itu nanti kumpulan nasyid di bawah ukhwah.com (diterajui oleh MUTTAQIN -- tunggu lepas habis SPM), menitikberatkan dakwah. Komersil jatuh nombor dua. Sponsor besar (daddykasi)


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 23:55




MuTTaQiN memang bersemangat. Katanya semua ahlinya bersuara sedap dan handsome2 belaka.. (tapi tak boleh kalahkan diala)

Good Luck untuk MuTTaQin..
Good Luck juga untuk dehearty_ku

Moga industri nasyid kan kembali bersinar dan bercahaya dengan kehadiran artis2 baru..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 24-05-04 20:43




terima kasih kerana menyokong ,terutama sekali kak hanan dan kang....

ermm insyaAllah konsep kami adalah bertepatan dengan syarak...

seperti kata kang apa2 pun kena lah tunggu habis spm...

tapi jangan risau kali pasti hit insyaAllah...

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 17:52


moga berjaya...MuTTaQin..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 04:00



nampaknya tak ada orang nak bagi cadangan nama, jadi ana cadangkan!
1. E-BUDDY ('IBAADIY) hamba ku @ Edutainment BUDDY ( TEMAN BELAJAR DAN BERHIBUR)
2. DO ART (DU'AT) pendakwah @ kerja seni
3. BISMIHI (dengan nama-Nya)
4. sambung lain kali tiba-tiba lupalak!

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

dehearty_ku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7288
Posting: 35
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 11:26


makaseh buat yg baghi cdgn..
...kum. nasyid yang bakal bertapak 1 ari nanti nak minta kerjasama anda pasal bakal nama kump. mereka..tuk makluman semua..kump. baru ni terdiri dari 4 org remaja lepasan Smai Toh Puan Hjh Rahmah..SABAH.. dan skrg dlm proses pembikinan album.....
Ni nak mitak tolong kpd semua klb Ukhwah...PASAL NAMA KUM. NASYID nie..tolong pilih antara dibwh ini atau anda sendiri yang beri cadangan..:-


FeelHoney - Dalam BI brmasksud...terasa kemanisan..dan dalam arab..pada 1 kerinduan

Pearlita - seakan pelita...BI peal bermaksud mutiara...

Raiyan -nama sebuah pintu syurga

In-Soft - dalam kelembutan....in malay Insaf...

TOLONG YER......


Bookmark and Share

    


  Member Information For dehearty_kuProfil   Hantar PM kepada dehearty_ku   Pergi ke dehearty_ku's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-05-04 22:33


semoga menepati kehendak ISLAM

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 31-05-04 10:16


hm..ni ana cadangkanlah...tapi tak tahula sesuai ke tak....antaranya.....

KUMP IKRAMI
FATHUL IRSYADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

peminat_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1152
Posting: 136
Dari: atas bumi bawah langit

singapore  


posticon Posting pada: 05-06-04 11:57


...
hmm...kalau bleh nama kump nasyid baru nie,nama arab lah...sebab yg ana perasan kump nasyid sekarang nie nama kump dorg, dari melayu dorang tukar jadi ingeris plak...contohnye mcm UNIC,dari perkataan UNIK jadi UNIC(you and i see),inteam pun sama...drpd intim jadi nama inggeris,in-team...byk lagilah...so,harap2lah kump ni nama arab la plak...

-----------------
~ Yg pulang pegi usahlah dirintih
doakan saja dikurnia sejahtera
apa yg diratap dgn tangis
keharuan ,leraikan hiba
pujuklah hatimu
pemergiannya
iktibar buatmu.....~


Bookmark and Share

    


  Member Information For peminat_nasyidProfil   Hantar PM kepada peminat_nasyid   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 15:04


emmmm.....

apa pun selamat berjaya...

p/s: buat mase skang ni tak ade idea la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sobrey7
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3068
Posting: 33
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-04 12:23



Hmm..btul jugak kata peminat_nasyid tu...byk yg mcm alih2 bahasa...jd,ana rasa la...nama Raiyan tu agak sesuai...dlm BA...dan sedap didengar...maksudnya pun dah mendamaikan hati...itu pendapat ana la.Kpd MuTTaQin dan lain2,all tha best!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sobrey7Profil   Hantar PM kepada sobrey7   Pergi ke sobrey7's Website   Quote dan BalasQuote

dehearty_ku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7288
Posting: 35
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-06-04 16:03


makaseh buat semua yg bagi respon....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dehearty_kuProfil   Hantar PM kepada dehearty_ku   Pergi ke dehearty_ku's Website   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 08-06-04 17:01



a`ah ana pun setuju klu letak nama dlm b.arab. sapa lagi nak memartabatkan bahasa ni ye tak?

Raiyan pun sedap dan maksudya baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

anaksoleh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2004
Ahli No: 7759
Posting: 32
Dari: Sigapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 11-06-04 13:58


...
ana pun stuju ngan kata2 peminat_nasyid tue...
memang betul pun....

All the best kpd kumpulan nasyid yg baru ni


Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehProfil   Hantar PM kepada anaksoleh   Pergi ke anaksoleh's Website   Quote dan BalasQuote

maestroZ
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3414
Posting: 98
Dari: UIA PJ

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-06-04 11:54


sebut psl name tetibe teringat nama lagu yasin dgn waheeda - MUSYTAQUN. tp x smpatlaa nak carik makna nye. kalo elok meaning dier, kire cadangan laa tuh.

-----------------
Kulari ke hutan kemudian menyanyiku, kulari ke pantai kemudian teriakku...Sepi, sepi dan sendiri aku benci.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestroZProfil   Hantar PM kepada maestroZ   Pergi ke maestroZ's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-07-04 15:16


ermm.. in soft pun ok gak...bunyi cam insaf je..bile org dengar lagu dia pun arap2 dpt la insaf skit...tapi ape2 name ok ok jer...semua pun best...name tu tak kisah sgt asalkan lagu nye sedap.. dan menginsaf kan...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 05-08-04 09:34


letak le name melayu. guruh ke. pekan ke. kuale lumpur ke. mcm2 adaaa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

syirqey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5027
Posting: 94
Dari: Pahang, Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-08-04 18:17




ana cadangkan Is-Think (Islamic Thinking) .. ataupun Irsyadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syirqeyProfil   Hantar PM kepada syirqey   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-04 10:16




bagi saya, saya tettarik dgn cadangan no 1 & 2 PDaus.
Saya kurang setuju dgn nama yg terlalu arabic utk kumpulan nasyid,especially yg baru muncul.

sebab...

tak dinafikan kumpulan nasyid semakin banyak.bak kata omputih,spt cendawan tmbuh lepaih ujan.

tapi,cuba kita buat research sikit.
adakah nasyid skrg ni berjaya approach seluruh lapisan msrkt M'sia
-atau-
sekadar berlegar2 dlm area org yg memang minat nasyid sejak dulu,kini&selamanya?

kalau baru dgr nama kumpulan pun dah tau nasyid, nak ke org2 yg x 'beghahi' ke nasyid ni dengar?

cubalah kita sama2 fikir2kan.

kalau kumpulan nasyid yg semakin banyak muncul,tapi dikatakan m'dpt sambutan hangat hanya kerana ia diterima sekadar di kalangan kita2 je...x ke syok sendiri namanya tu?

sorry kalau ada yg t'singgung.

sy bercakap berdasarkn pemerhatian mata,hati&akal saya seadanya.

walLahu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-04 10:16




bagi saya, saya tettarik dgn cadangan no 1 & 2 PDaus.
Saya kurang setuju dgn nama yg terlalu arabic utk kumpulan nasyid,especially yg baru muncul.

sebab...

tak dinafikan kumpulan nasyid semakin banyak.bak kata omputih,spt cendawan tmbuh lepaih ujan.

tapi,cuba kita buat research sikit.
adakah nasyid skrg ni berjaya approach seluruh lapisan msrkt M'sia
-atau-
sekadar berlegar2 dlm area org yg memang minat nasyid sejak dulu,kini&selamanya?

kalau baru dgr nama kumpulan pun dah tau nasyid, nak ke org2 yg x 'beghahi' ke nasyid ni dengar?

cubalah kita sama2 fikir2kan.

kalau kumpulan nasyid yg semakin banyak muncul,tapi dikatakan m'dpt sambutan hangat hanya kerana ia diterima sekadar di kalangan kita2 je...x ke syok sendiri namanya tu?

sorry kalau ada yg t'singgung.

sy bercakap berdasarkn pemerhatian mata,hati&akal saya seadanya.

walLahu a'lam...

-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-08 13:47


letak nama yang macam basic saja macam V for Vandetta.
ana tak adalah suggest nama begitu tapi prefer yang basic.
macam hujan. simple saja. dan membuatkan orang nak tahu.
apa hujan tu.
kalau ada-hearty, dan semua cth2 kat atas tu macam complicated.
just suggestion.
make it simple.
dan lagu yang lebih membawa kepada pemikiran.
banyak buat reference yusuf islam, sami yusuf, native deen.
nasyid Malaysia harapkan publisiti saja.
sorry to say.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-05-08 16:06


Assalamualaikum
hmm..apa dah jadi ek dengan kumpulan nasyid yang bakal muncul ni... :berfikir: telah muncul ataupun tak muncul²... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 16:21


Salam....
Nak cadangkan nama kumpulan 'Wildan' tapi dah ada kumpulan nasyid Wildan..

Apa2pun semoga success dan dapat menghasilkan lagu2 yang dapat membuka minda umat Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115751 saat. Lajunya....