Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kita berasa diri kita tinggi, pandanglah ke atas; jika kita berasa diri kita rendah, pandanglah ke bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 16 jam, 6 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: sapa kat sini minat baca novel?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» sapa kat sini minat baca novel?

Please Mendaftar To Post


Oleh sapa kat sini minat baca novel?

atie_aznan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8976
Posting: 61
Dari: bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-05-04 21:10




sapa kat sini minat baca novel? ana saja jea nak tanya. klau blh nak kongsi minat..kalau blh bagi tahu la tajuk novel kegemaran enti semua, sapa penulisnya, best ke ceritanya dan bil koleksi novel yg enti ader

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie_aznanProfil   Hantar PM kepada atie_aznan   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 21:24




Ana minat jugak baca novel terutamanya novel yang bertajuk MARIA karya penulis dari turki Amine Senkolikoglu...seronok sangat baca novel tu sebab ianya novel lama yang mengisahkan tentang cerita mengenai 3 agama iaitu Islam, Kristian dan Ateis...mengisahkan seorang gadis yang bernama Maria tentang liku² hidupnya sebelum bergelar seorang muslimah...sekarang susah nak cari novel tu...




Islam Dulu, Kini, Selamanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

nasirah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7101
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 00:13


..ana minat novel..triller..mysterious..romantik ..minat tulisan Ramli Awang Murshid,H.M.Tuah,Norhayati Berahim,Faisal Tehrani..etc..SERONOK MENDALAMI WATAK..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasirahProfil   Hantar PM kepada nasirah   Quote dan BalasQuote

alien_desa
Warga Rasmi
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 8655
Posting: 19

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-04 16:43


semekom,...
alien suka sangat baca novel sampai tak makan pun tak apa.asyik jer ngan novel.setakat alien dah baca berpuluh-puluh tajuk novel.antaranya BICARA HATI penulisnya Julia Hanna kalau tak silap.tu novelnya yang sulung.lepas tu novel karngan beliau yang ke duanya RIA QISTINA.best betullah jalan ceritanya.alien baca novel ni sekadar nak mengisi masa lapang jer...


Bookmark and Share

    


  Member Information For alien_desaProfil   Hantar PM kepada alien_desa   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 20:08




saya pun minat sangat membaca novel ni..pantang nampak novel..pasti nak beli dan baca..lagi2 kalau dah masuk kedai jual buku2 novel..mesti nak beli..antara novel yang saya suka baca adalah hasil karya penulis ahadiat akasya,norhayati berahim dan ramai lagi...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

leana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 349
Posting: 54
Dari: :: $ub4ng [email protected]@ ::

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-05-04 21:40



Saya pun minat baca novel.. sy suka baca buku terbitan alaf21 & creative.. koleksi novel xbyk coz skrg ni saya dah xbeli novel tp sewa kat kedai buku kat subang parade.. klu sewa buku, jimat skit duit

Bookmark and Share

    


  Member Information For leanaProfil   Hantar PM kepada leana   Quote dan BalasQuote

irdina_ina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8981
Posting: 44

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 21:56


erm..penah baca novel maria tuh..memang best!!
koleksi novel rasanya dh berpuluh buah, sbb dr zmn kanak2 lagik suka kumpul..kemudian corak novel yg dibeli bertukar dgn bertambahnya usia...skang minat gak novel2 sasterawan negara...jugak novel2 ringan mcm terbitan alaf21 dn kreatif..bnyk gak...tp, syg ada dekat spuluh buah hilang ,org pinjam tak antar2...




Bookmark and Share

    


  Member Information For irdina_inaProfil   Hantar PM kepada irdina_ina   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 17-05-04 22:00




pekabo?


Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 17-05-04 22:10




ish2 malunye. tersalah taip lak. xleh edit lak tu.
hm... rata2 pembaca novel ni girls ek. saya ada gak baca novel member saya dua tiga buah tapi xde masa nak baca byk2. note lecture pon xabih study lagi. tapi satu2nya novel yg paling beri kesan kat saya "jibam" le. sedih sgt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

atie_aznan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8976
Posting: 61
Dari: bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-04 22:18




atie pun suka sangat baca novel BICARA HATI...
tapi kebanyakkannya perempuan yg suka baca novel kan? atie tak cakap yg lelaki ni tak suka baca novel...sebagai contohnya abg atie...dia pun suka jugak baca novel...mula2 tu atie tak tahu jugak dia suka baca novel, hingga la suatu hari atie tengok novel atie hilang...atie ingat adik atie yg pinjam rupanya abg atie ambil untuk dibaca di ofis....terkejut atie ...ingatnya org lelaki tak suka baca buku yg jiwang2 ....lpas hari tu kitorang selalu kongsi pendapat tentang novel

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie_aznanProfil   Hantar PM kepada atie_aznan   Quote dan BalasQuote

farah_samten
Warga Rasmi
Menyertai: 09.05.2004
Ahli No: 8882
Posting: 11
Dari: samten,cheras

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-04 23:49




saye pon suke jugak bace novel,kat rumah ni banyak koleksi novel dari alaf21 dan creative.buat mase ni,novel yang paling best saye bace bila sena kembali berbungan 1&2.ombak rindu pon best jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_samtenProfil   Hantar PM kepada farah_samten   Pergi ke farah_samten's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 17-05-04 23:59


Ni ada seorang adam nak join. Novel memang salah satu aktiviti masa lapang. Tapi tak lah sampai berjam-jam. Novel yang paling ana minat 'Tiga Wajah' tulisan Lamia Aimal. Banyak falsafah yang diketengahkan. Selain tu novel yang tak boleh nak lupa 'Datangnya Gembira' terjemahan sebuah novel dari Syria, mengenai seorang pejuang islam Afghan yang kehilangan segalanya dalam mempertahankan kampung halaman dari serangan Soviet.

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 01:01



saya pon minat jgk baca novel ni...kdg2 time takdak keja tu layan jugakla novel...tapi novel pinjam kawan punyala...nak beli duit tak cukup.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 10:51



saye minat sgt2 bace novel sampaikan kat umah dah ada mini library sendiri..suka baca tulisan NORHAYATI BERAHIM, AISYA SOFEA, MA LEE CHUSWAN, DANIELLE STEEL, ZURAIDAH OTHMAN n byk lagiiiiii...
baca novel dapat bagi banyak pelajaran ttg kehidupan..x caya tryla stat..sanggup x makan n x tido malam demi nak menamatkan bacaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-05-04 12:15


biography of people around the world

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

arda
Warga Rasmi
Menyertai: 13.05.2004
Ahli No: 8960
Posting: 19
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 12:49


arda pun minat baca novel gak........byk novel yang dah di baca terutama dari penulis norhayati berahim.........best tau.......jom kita sama2 baca novel.........asal jangan lupa diri dahlaaaaa.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaProfil   Hantar PM kepada arda   Pergi ke arda's Website   Quote dan BalasQuote

arda
Warga Rasmi
Menyertai: 13.05.2004
Ahli No: 8960
Posting: 19
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 12:49


arda pun minat baca novel gak........byk novel yang dah di baca terutama dari penulis norhayati berahim.........best tau.......jom kita sama2 baca novel.........asal jangan lupa diri dahlaaaaa.........


-----------------
uhwah itu indah andai disulami keikhlasan dan kasih sayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaProfil   Hantar PM kepada arda   Pergi ke arda's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 12:55


aAa minat novel yang berteraskan konflik masyarakat desa, dan islam.........sebab ianya leh menyedarkan mentaliti masyarakat kita tentang permasalahaan masyarakat kampung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 13:01


Saya juga memang minat membaca novel..
Dalam bayk2 novel yang di baca..
Hanya novel JAUH ---AISYA SOFEA…
Adalah novel yang paling saya gemari..
Bila baca ingat kenangan lalu…

Masa dan kejauhan bukan halangan bila jodoh ditakdirkan


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

atie_aznan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8976
Posting: 61
Dari: bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-05-04 15:30




ramai jugak ' hantu novel' kat ukhwah.com ni yea...yg penting kita tak buang masa dgn bgitu saja. baca novel pun ader faedahnya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie_aznanProfil   Hantar PM kepada atie_aznan   Quote dan BalasQuote

wardahhanani
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7133
Posting: 11
Dari: uitm

Pahang  


posticon Posting pada: 18-05-04 17:06


sy pun minat baca novel ni...ada sesiapa kt sini yg ada novel LAKARAN SAHRAWI..kt mana nk dptkannya...kt malaysia ada ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahhananiProfil   Hantar PM kepada wardahhanani   Quote dan BalasQuote

cahayaketenangan
Warga Rasmi
Menyertai: 26.04.2004
Ahli No: 8647
Posting: 13
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-05-04 17:19




sebut pasal novel nie mmg tak leh benti.sbb ana pon minat baca novel. ana start minat baca novel masa dok hostel.kawan2 sume pon baca jadi ana pon terikut sama.novel yg ana plg suke sgt sampai sekarang tak lupe ialah novel KORBAN KASIH yg ditulis oleh kalau tak silap nama die FATIMAH. best sgt novel tu. ana nak beli tp tak pnah jumpe pon. ana baca novel tu dari kawan ana.yg lain tu ana suke novel alaf 21.



wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayaketenanganProfil   Hantar PM kepada cahayaketenangan   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 01:59




mintak mahap yerk...nak nyebok jugak...ana x minat baca novel....lebih minat baca buku ilmiah @ buku agama....lebih praktikal sebagai bakal seorang guru yang ingin bergelar pendidik...

---------------------------

"Ukhwah itu indah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 09:30


ADAM - ramli awang mursyid

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 22:33


emmmmmm....

tentu yang posting ni memang minat baca nivel kan????

saya nak mintak tolong kat sini siapa yang ade novel ataupun terbaca ataupun ternampak kat kedai-kedai novel tajuk dia SAAT AKU MENGENALI PEREMPUAN... yang dikeluarkan pada tahun 1992...
penulisnya adalah ARN...silla pm saye..coz dah 10 tahun saye cari novel tu....cerita dalam tu adalah kisah kehidupan kawan saya semasa remaja.....buku tu memang best...tolong ana ye.....

saya dah mati akal cari buku tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 19-05-04 22:44


Quote:

On 2004-05-18 17:06, wardahhanani wrote:
sy pun minat baca novel ni...ada sesiapa kt sini yg ada novel LAKARAN SAHRAWI..kt mana nk dptkannya...kt malaysia ada ke




saya x byk baca novel tapi novel ni saya pernah baca masa matrix dulu, 2 tahun lepas kot. best jugak. tapi sedih ler...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

liya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6308
Posting: 86
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-05-04 23:28


Sedang menanti untuk memiliki "Mencari Locus Standi" ... karya Nisah Haron

Bookmark and Share

    


  Member Information For liyaProfil   Hantar PM kepada liya   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 18:46


ana pun minat baca novel gak..
bagi ana baca novel pun byk dapat pengajarannya..tak kira la novel apa ana baca semua..sejarah,love story,apa2 la..ana suka baca..dan akan menghayatinya

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 21:46



di mana kah ingin saya cari novel dalam internet???????????????????????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 21-05-04 10:45


dlm banyak banyak novel yang ana ada ana paliiiiiiiiiiiiiiiing minat...karya Ramlee Awang Mursyid..novel die sangat best..contohnya...RANGGAU..SEMANGAT HUTAN...ADAM..dan TOMBIROU....kalau anta anti beli sure tak menyesal...bukan ana promote..sekurang kurangnye ana bagi idea nak pilih bahan bacaan yg bermutu lagi berkualiti...bukan novel lain tak bagus....bagus tapi ana lebih suka karya die.....best sangat ...ana memang banyak koleksi novel sebab adik adik ana pun hantu novel sampai boleh buat bilik bacaan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 23:01




akak pun tergolong dlm group "hantu novel"...
minat sgt baca novel...
lebih suka baca novel inggeris...
karya judith mcnaught, danielle steel, barbara taylor bradford, stephen king, dll...
antara novel melayu yg digemari ialah Sesegar Nailofar, Cinta Madinah, Rona Bhosporus, dll...
suka baca novel yg temanya agak berat...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 17:12


alamak..rupenye ade hantu kat sini la/....
jangan marah kak sal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 20:03


saya suka baca novel..suka sangat sangat..kalau dah dapat novel..org lain ni macam tak de je..
saya suka baca novel karangan norhayati berahim dan fauziah ashari..cerita ..hati seorg wanita..ombak rindu..egois..tak seindah mimpi..tak semanis impian..best nya baca novel..
tapikan saya suka baca novel dr alaf21 je..sbb bukunya berkualiti..dan cerita dia best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

sakunishimura
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2004
Ahli No: 9095
Posting: 1
Dari: pulau pinang

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-04 23:47



saya mmg minat membaca terutamanya novel..
tp la ni tgh berjinak membaca buku2 yg sepatutnya dibaca...penulis kegemaran saya LAMIA AIMAL
pernah tak baca buku ISABELLA???
buku tu amat memberi kesan...
skrang ni saya teringin nk baca buku DIBWH NAUNGAN KAABAH...kwn saya ckp menarik gak buku tue..tp g kedai buku, tak jumpe buku tue...
kat mana ek boleh dapat buku tue...
ops...lg satu sapa yg dah pernah baca buku GOLONGAN YG TERCICIR(SYED QUTB)!!!
cuba la baca buku tue...
ok..salam perjuangan!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakunishimuraProfil   Hantar PM kepada sakunishimura   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 30-05-04 23:57




Ramai gak antu novel yer!
ana minat gak.. pantang ke kedai buku... rambang mata pilih novel...
byk yg ana dpt dr novel... tp, pak su ana ckp, novel melayu skrg kurang kualitila...
apa pendapat sahabat2 sekalian?


Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 01:23




ana suka hasil nukilan Ramlee Awang Murshid.....
novel2 melayu skrg ni lebih byk percintaan di alam perkahwinan....kadang2 pada ana... rasa macam x sesuai utk bacaan remaja....

-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

BaItI
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.11.2004
Ahli No: 12542
Posting: 32
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 23:50


A'kum...

Saya pun minat sangat baca novel.Tak kisahlah novel ape pun janji tidak keterlaluan... Saya tak sabar-sabar lagi nak baca novel lain plak... Pernah baca novel Maafkanlah Aku tak ? Pengarang dia nama Salina Ibrahim.Memang menyentuh perasaan saya.Tapi tak tahulah plak anda semua rasa macam mana !



[ Posting ini telah di edit oleh: BaItI pada 2004-11-25 23:52 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For BaItIProfil   Hantar PM kepada BaItI   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-04 21:14


minat tu minat la...tp xdela slalu baca...jdkn koleksi ada la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

mudzakkir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2004
Ahli No: 8699
Posting: 35
Dari: KualaLumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-12-04 00:52



KOMBAT,Faisal Tehrani....kawan saya punye

Bookmark and Share

    


  Member Information For mudzakkirProfil   Hantar PM kepada mudzakkir   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 09:50


saya suka gak,,tp xde masa nk baca...cm beli jer..klu ada masa br baca..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_safi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 11314
Posting: 137
Dari: sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-12-04 18:01


my fav. writer ialah Aisya Sofea,Norhayati Brahim,Fauziah Ashari.novel alaf 21 memang best

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_safiProfil   Hantar PM kepada cahaya_safi   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-12-04 15:54


ana pun kaki novel jugak...
biasanyer pinjam ngan kawan jer...
best laa....tp taklaa sampai x ingat dunia..
novel terbitan alaf 21 mmg best..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

Aqilah_Alwani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10013
Posting: 21
Dari:
~~Somewhere In K.L...~~

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 17:06


Minat sangat baca novel.. buat masa ni ada 5 novel keluaran alaf 21. Sehangat Asmara, Nota Cinta Buatmu, Pesona Rindu, Cinta Pertama... dan yang terbaru Pelabuhan Kasih..


-----------------
[img]http://www.geocities.com/aqilah_alwani/kucing.txt[/img]

--- LiFe Is A LoNg JuRnEy If YoU DoN't KnOw HoW To ApPrEcIaTe It !!!!!! :::...



Bookmark and Share

    


  Member Information For Aqilah_AlwaniProfil   Hantar PM kepada Aqilah_Alwani   Pergi ke Aqilah_Alwani's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-01-05 23:31




minat gak baca novel x kesah cite apa-apa pun...
tapi x suka ngat la cite seram..he he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 18:03


ermm..ana minat baca novel2 kisah ramaja lah kisah keluarga..especially novel alaf 21...best gak..tapi rajin baca tak rajin beli..selalu pinjam jer..yg ana beli 1 je..ombak rindu....

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

wawa_oh_wawa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13363
Posting: 23
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-01-05 14:40


suka! suka! memangnye awa dari kecik lagi suka mmbaca...english + bm ...dua2 layan.
novel alaf21? tema kebanyakannya cinta...cinta org yg da kawin2 gitu..mmgla best ...ringan dan romantik...

bg awa: utk mbentuk pemikiran yg kritis/kreatif mesti pilih bahan bacaan bermutu untuk otak .. saya suka tema yg agak lain/cinta yg lebih subjektif/mesej yg kuat..some of my books-

ramlee awang murshid: anugerah pertama,adam,dll
dr tuah iskandar : hatimu untuk siapa,stefa isle
salina ibrahim- bunga cinta..kut?
noor suraya - biru ungu cinta
sangkar (pengarang: lupa)

english : chinese cinderella (real story), the bonesetter's daughter


Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa_oh_wawaProfil   Hantar PM kepada wawa_oh_wawa   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 15:14




Ana minat sgt bc nvel...t'utamanya yg dtlis oleh damia, norhayati brahim, syarifah abu salem...ana ada bnyak gak kloksi novel kt umh..sape nk pinjm leh la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

tasnim52
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13561
Posting: 2
Dari: universiti putra m'sia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 15:15


saye pun minat gak bace novel.
tak kira ape pun sayer suka bace!!
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasnim52Profil   Hantar PM kepada tasnim52   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-01-05 16:13




Ana suka gak baca novel, karya Norhayati Brahim, ahadiat dll. Tapi, ader 1 novel ni yang ana baca best giller bertajuk ISABELLA. novel ni pun susah nak cari kat pasaran. Ia banyak membincangkan soal agama antara Islam & Kristian. Cari ler Best!!





Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

niss
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2004
Ahli No: 10841
Posting: 14
Dari: iium

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 18:06


assalamualaikum..

erm.. saya pon minat membaca, especially novel lah.. buku2 ilmiah bleh gak, tp lambat ler nak mengkhatamnye .

saye start bace novel mase sek rendah. kengkadang smpai lupa time makan.. punyerlah khusyu'... tp, negatifnya yg sy dapat lihat novel2 remaja ni kisahnya p'puan cantik, lelaki punyerlah handsome.. betapa tak realistiknya.. so smpai satu tahap ia akan menjejaskan self-esteem kita. senang kata menyebabkan timbulnya inferiority

novel yg paling best ng saye novel berat.. setakat ni novel WARISAN lah pengarangnya ABD TALIB HASSAN, ttg zaman kolonial, dosa zina yang berkait hingga beberapa keturunan. rasanya novel tu ade menang anugerah.. dan novelis tu jugak buat novel SAGA 1,2, 3 mmg best



-----------------
tuhan.. selemah-lemah hamba itulah saya.

[ Posting ini telah di edit oleh: niss pada 2005-01-07 17:09 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nissProfil   Hantar PM kepada niss   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 18:14




Minat juga......... terutama Novel Dato' Shahnon Ahmad, Azizi Abdullah, dan HM Tuah.

Novel yg terbaik mengikut tema:
Jati Diri : ORIGINAL - HM TUAH
Keluarga: Korban Kasih (DBP)
Politik: Kawin-kawin (Azizi Hj. Abdullah) &
Dua Wajah (Syed Husein Ali)
Agama: Jalan Seribu Liku (DBP) dan IMAM (Abdullah Hussein)
Kemasyarakatan: Ranjau Sepanjang Jalan (Shahnon Ahmad)
Falsafah: VOSS (DBP-karya klasik Belanda)
Percintaan: Hatimu Untuk Siapa (HM Tuah)
Patriotik: Tulang2 Berserakan (DBP)



-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 06-01-05 18:17


sy jgak suker..
novel published by NC..
and written by faisal tehrani..
ahaks..
tp..skang da x byk da bc novel...
tp still bc lg...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

al-husna_muslim
Warga Rasmi
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13941
Posting: 11
Dari: ampang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-01-05 08:07



husna pun minat bace novel...especially novel2 alaf21.banyak yang husna dah bace...antaranye bicara hati,ombak rindu,pergilah sepi,pelabuhan kasih,sedetik cinta n etc.
paling terbaru husna bace kasih itu milikku...
bace novel memang seronok.kita dapat belajar tentang kehidupan.ade sorang kawan husna cakap husna suka tolong kawan2 yang lain sebab husna dah biasa dengan problem2 tu...dapat dari novel!

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-husna_muslimProfil   Hantar PM kepada al-husna_muslim   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-05 10:26


tgh mencari salju Sakinah...


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-01-05 12:45


wbt

saya memang suka novel, tapi sekarang ni macam x cukup masa..terutamanya novel Judith Mcnaught( Whitney My love), Stephen King....novel Melayu saya suka Aisya Sofea, Norhayati Berahim ....etc

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

azmy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14431
Posting: 28

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-05 15:31


kalau nak best baca novel alaf 21

Bookmark and Share

    


  Member Information For azmyProfil   Hantar PM kepada azmy   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 15:34


ana suka beli je..baca?ntah, tak takde masa nak baca

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 15:48





ana memang suker membaca..
novel alaf21...karya norhayati berahim, aisya sofea, fauziah ashari...tuah iskandar, faisal tehrani...banyakla..
bukan novel jer..majalah2,suratkhabar, artikel2 pun ana suker baca...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 01-04-05 18:44


salute pd sape yg blh bca sume genre buku..n untung sgt sape yg bpeluang bca karya pnulis Asia Barat/timur tgh ni..cam lg best je..


Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

hamdan454
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14025
Posting: 43
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 21-04-05 15:42


...
saya rasa lebih baik baca buku agama... lagi banyak faedah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamdan454Profil   Hantar PM kepada hamdan454   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 17:12


aah ade lah minat ckit..antara yg pernah saya baca novel weil d china..sedapnya cerita die..mengisahkan suka duka negara yg berpahaman komunis..bagus tu kalau pakat2 baca..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

hannah_mirwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15560
Posting: 97
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 21-04-05 18:26




sanagt suka..kalu dalam minggu tu tak dapat 1 novel.. macam tak tentu arah.. n
novel yang slaloo ana baca, novel norhayati ibrahim..
pembawaan wataknya agk islamik n banyak watak yang educated...

novel islamik ader gak..tapi jarang jumpa kat kedai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hannah_mirwanaProfil   Hantar PM kepada hannah_mirwana   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-04-05 18:39


bace novel best tau.....
boleh bljr byk mende...
toksah pengalaman...hehhhe..

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-04-05 18:39


bace novel best tau.....
boleh bljr byk mende...
toksah pengalaman...hehhhe..

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

srikandisolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2005
Ahli No: 16961
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 17:53


saya minat sgt2 baca novel sampaikan kat rumah dah ada mini library sendiri..suka baca tulisan NORHAYATI BERAHIM, AISYA SOFEA, Ramli Awang Murshid,H.M.Tuah, ZURAIDAH OTHMAN dan banyak lagiiiiii...
baca novel dapat bagi banyak pelajaran tentang kehidupan..tak percaya tryla mula..sanggup tak makan dan tak tido malam demi nak menamatkan bacaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisolehahProfil   Hantar PM kepada srikandisolehah   Quote dan BalasQuote

nauwirQalbana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13556
Posting: 39
Dari: jelapang yang permai

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-07-05 18:19


ha`ah..saya pun minat baca novel juga. baca, laju..tapi, beli tu? lambat sikit aa. kalau beli pun, buku ramlee awang murshid saja..yang lain just baca, sebab tak minat sangatlaa nak beli kisah cintan2..tak tau pasal apa..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwirQalbanaProfil   Hantar PM kepada nauwirQalbana   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 19:19


novel?..hehe..dalam setahun belum tentu separuh buku novel nak habis dibaca..xpecially novel bm..rasanya dah bertahun tak bc..kikiki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 19:55


alaf21

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 22:35


:lol:
saya kurang minat baca novel tapi saya pernah baca novel ombak rindu dan saya sukakannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

azlinawani
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2004
Ahli No: 12711
Posting: 2
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-07-05 23:09


erm saya pun minat baca novel...kalau dah tension baca buku2 pljrn layanla novel...tapi pilih2la yang elok...yang blh bagi manfaat...biasenye berkisar pasal kehidupan..satu novel kisah benar tajuk zuriat cakap menyentuh hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azlinawaniProfil   Hantar PM kepada azlinawani   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 09:10


kalau jawab tu? jawab lah terus terang....hehee...sya minat baca novel berkisarkan suasana....kehidupan..cintan cintun....apa pun bagi sya..seronok bila baca novel ni...sekali baca sebuah buku tu?..tak nak tangguh lagi kena habiskn juga masa tu?....tersuspen lah katakan..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 18:45


baca novel ini kadang-kadang boleh tambahkan pengetahuan
lebih2 lagi tentag benda2 yang kita tak tahu
penulis novel kita pun makin matang
memasukkan elemen2 kewajaran di dalam tulisan mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-07-05 19:11


em..kalau ada mood baca lah.
kalau Sorry laa

saya lebih suka baca manga.... ;-)


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 23-07-05 12:09


hmm..minat tulisan ahadiat akashah...novel hm tuah enrique mengundang jauh dengan 1515 karya faisal tehrani ada persamaan....sapa2 ada nampak novel JOY 1 JOy 2 dan joy 3 boleh kasi saya pinjam tak.....itu tulisan ahadiat akashah.....saya tak sempat nak habiskan membacanya...so sapa yang ada tolong habaq kat cek nooo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih01
Warga Rasmi
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17316
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-07-05 16:57


minat baca novel karya fauziah ashaari...
novel karya fauziah memang menarik dan best...emm seronoklah baca

baca novel ni boleh juga tambahkan pengetahuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih01Profil   Hantar PM kepada nur_kasih01   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-05 19:09


suka baca sebuah novel tajuk dia menongkah arus.... kisah seorg perempuan cact kaki yang cekal mengharungi kehidupan di mana family dia sendiri pun tak bagi sokongan kat tapi.... perlekehkan lagi adala..... nangis bila baca... terharu dengan semangat perempuan tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.175498 saat. Lajunya....