Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 56 hari yang lalu
muslimiman: 61 hari yang lalu
tornado: 81 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: JK Undangan Perkahwinan


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» JK Undangan Perkahwinan

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh JK Undangan Perkahwinan

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 10:52


dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani serta selawat dan salam ke atas junjungan besar nabi Muhammad SAW dan juga para sahabat baginda yang tercinta.

disini ana ingin panjatkan penuh kesyukuran kehadrat Allah SWT kerana
dengan izinnya maka fitrah sebagai hambanya inginkan hidup berpasang-
pasangan, maka wajarlah dengan firman Allah di dalam surah an-nisa:

"Bertaqwalah pada Tuhan kamu yang telah menjadikan kamu dari diri yang
satu lalu dijadikan padanya pasangan (suami/isteri) lalu diperkembangkan
biaknya daripada keduanya lelaki dan wanita yang banyak."


menyahut seruan Allah ini maka ana dan bakal zaujah ana inginlah
menjemput ahli komuniti ke majlis walimatul 'urus kami dengan kerjasama
mentua ana di batu pahat, berikut adalah butiran terperinci majlis
walimatul 'urus kami.

pengantin lelaki: Malek Bin Raduan (aidilshah)
pengantin perempuan: Noorazlin Binti Mohd Kassim (darul_numan81)

aturcara majlis: 11.00pg - 5.00 ptg (jamuan makan)
hari: Ahad
tarikh: 30hb Mei 2004
tempat: Pha 20-2A, Lorong Wak Bol, PT Hj. Ali, Bt. 3, Jalan Kluang,
83000 Batu Pahat, Johor Darul Takzim.

semoga dengan kehadiran Tengku / Dato' / Datin / Tuan / Puan / En / Cik
akan memeriahkan lagi majlis kami dan sama-samalah kita berdoa moaga2
Allah mempermudahkan urusan kami nanti untuk membina Baitul Muslim.

ahlan wasahlan ya marhaban bikum.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 11:00


ermm,tanya skit..
insya'Allah...kalau ada kelapangan ana gi lah..tapi saper yang nak gi lagi nih?macam mana lak nak gi sana?seumur hidup ana,tak penah pun gi batu pahat tu...

ermmm,rumah pengantin laki bila lak?

-----------------
Ya Allah,layakkah ana untuk merindui syurgaMu di mana syaitan dan hawa nafsu sentiasa membisikkan ana supaya melupakan suruhan2MU.Ya Allah,selamatkanlah ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 250
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 14-05-04 11:03


,
Alhamdulillah, solatan 'ala Muhammad,

Barakallahulakum, moga bahagia dalam rahmat Allah.
Mudah-mudahan majlis berjalan lancar dalam suasana yang diberkati Allah.

Selamat Pengantin Baru buat aidilshah dan darul_numan..

Walhamdulillah, salaman 'ala Rasulillah,
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 11:09




Alhamdulillah.. dan syukur pada Ilahi.. erm.. nampaknya tunang ana telah memulakan bicara dengan susun kata yang sungguh teratur sekali...syukran ya anta kerana memulakan dahulu..

Seperti yg akhie Aidilshah nyatakan di atas.. insyaAllah majlis walimah kami akan diadakan pada 30 Mei 2004. Ana amat berbesar hati sekiranya ada di antara ahli ukhwah yang dapat menghadiri majlis walimah kami.. semoga dengan kehadiran kalian, dapat lagi menyerikan majlis ini nanti.

Untuk makluman semua... detik2 pertemuan kami berdua adalah bermula dari Komuniti Ukhwah ini sendiri. Perkenalan yg tak diduga ini diharap akan terus berkekalan hingga ke akhirnya. Dengan itu juga.. ana amat berbesar hati sekiranya pihak MT dapat menghadirkan diri ke majlis kami ini.

Moga ahli ukhwah sekalian dapat mendoakan kebahagiaan kami berdua. Kami hanya merancang.. moga sinar bahagia terus menyinari hidup kami berdua..

Sekian.. terima kasih.
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-05-04 11:23


hah..kawin jugak kawan baik aku ni....hah aidil..kan kawin jugak awak ngan alin,apasal lah nak jeles2.....
Apapun tahniah sebab memiliki sahabat terbaik saya ni...jagalah diri dia sebaik mungkin,jadilah suami yg baik dan soleh (mcm janggal pulak)...hah alin,kau lak kena pandai masak..jgn asyik masak sardin je..kembung laki nanti..hahahahha...
Saya gembira di atas perkahwinan ini,mcm tak percaya member yg selalu borak dan open talk dengan saya ni dah nak jadi isteri orang..dulu main kejar2 dan ejek mengejek sambil berpantun.."win win win..kau dah kawin"heheh...now ni dah beralih kepada kehidupan yg lebih matang..lin kambing tak bawak ke?...
InsyaAllah saya akan hadir,,tu pun kalau boleh dan tidak mendatangkan kejelesan....heheh..but I'm not sure to come even alin dah jemput...maklumlah....bukan satu perasaan yg mudah nak lihat kawan baik kita dah makin jauh...ia satu perasaan yg sukar.....sedih pun ada,gembira pun ada..sayu pun ada....Apapun sebagai sahabat baiknya,saya mendoakan yg terbaik...Jika kelapangan saya akan hadir,jika tidak hadiah akan saya kirimkan....Tahniah dari saya kepada Aidil atau Malik..dan kawan terbaik aku dlm planet pelik yg penuh dengan gadis berjubah terbang..Alin Kasssssimm..hehehehe...

p/s:Lin,kau tak bersanding dan berarak kat Munsyi ke?alah tak brutal lahhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 11:27


ehehe...

kan Allah Taala dah janji,yang mana jodoh kita adalah mengikut apa kesukaan kita...kalau doktor,pasangannya doktor gak..kalau cikgu,pasanganya cikgu gak..kalau user ukhwah,pasangannya dari ukhwah.com gak..kalau mymasjid.com,pasangannya kat situ gak... bla..bla...bla...

Engku_Salina,ana nak ikut sama leh tak?ada lagi tak ruang utk ana?

-----------------
Ya Allah,layakkah ana untuk merindui syurgaMu di mana syaitan dan hawa nafsu sentiasa membisikkan ana supaya melupakan suruhan2MU.Ya Allah,selamatkanlah ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 11:32




alhamdulillah....tahniah buat saudari darul_numan & aidilshah...
moga jodoh kalian berpanjangan..insya~Allah....

eh...cam citer wardina lah pulaks...bertemu dlm arena cyber...iskh...
itulah ketentuan takdir ilahi....




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 11:37


Alhamdulillah dua hati bakal disatukan….
Moga akan berkekalan selamanya…


~indahnya andai dapat menuju gerbang bahagia bersama orang yang tersayang~



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 11:37


Firman Allah dalam surat An-Nisa, ayat 1:
 
"Hai sekalian manusia, bertakwalah kepada Tuhanmu yang telah menciptakan kamu dari nafs yang satu (sama), dan darinya Allah menciptakan pasangannya, dan dari keduanya Allah memperkembang-biakkan lelaki dan perempuan yang banyak."
wassalam

[ Posting ini telah di edit oleh: darul_numan81 pada 2004-05-17 08:47 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 11:49



Tahniah untuk pasangan ideal Aidilshah dan Darul_Numan81.. Sama2 bergaya, cekap, soleh dan solehah...

Semoga berbahagia dan dikurniakan anak yang beriman dan bertaqwa..Alhamdulillah, kerana ada jodoh yang dapat ditemukn di sini.. Selepas ini, siapa pula nak mengikut jejak langkah mereka...

Ada rezeki sampailah kami ke sana. Nak amek berkat juga...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 12:19


Sejarah tercipta. Berita yang paling menggembirakan di ulang tahun pertama. Malik dan Alin menjadi pasangan pertama yang bertemu jodoh melalui Ukhwah.com!

Maka, berhaklah catatan sejarah pertama ini diraikan secara gilang gemilang!

Tahniah kepada 2 sahabat Malik dan Alin aka aidilshah dan darul_numan81

Tahniah!!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 12:44


Utk Abg Aidil & Kak Lin




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 12:51



wah...terorrlah kasih_kekasih ...
eh...ana dari dulu lagi duk minat bunga yg selalu anti bagi tu...comel...



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-05-04 14:34



Alhamdulillah akhirnya sudah terjawab sudah siapakah yang menjadi pasangan member ana (aidilshah) semoga Allah merahmati anda...
ana tak dapat nak bagitau sama ada pergi atau tidak... (transport takde) jadi ana bagi jer lah kad ucapan dahulu.. (malas nak create jadi modify pakai paint jer sory kalau buruk ek?)


Semoga Allah merahmati Rumahtangga Kalian..
Amin..

[ Posting ini telah di edit oleh: pLatipus pada 2004-05-20 14:41 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 14:39


Prak...Pong!!!.prak..prak..pong!!!..pong..
Selamat Pengantin baru...!!!
Disambut 2 mempelai...


Tahniah!!!!!! dari Prof..
Kahas buat antum berdua ..Adilshah dan Darul_Numan81..

akhirnya keluarlah posting undangan versi internet...dahlah dapat Kad...memang gerenti pergilah...

Insya-Allaah, Prof akan sampai...


p/s: Makan nasi minyak....yeya..yeaa


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 14:49




Ana juga ingin mengucapkan tahniah. Semoga perkahwinan diberkati Allah sehingga ke akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 15:16







-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sinar_islamiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5550
Posting: 110
Dari: mesia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 15:27




Tahniah buat aidilshah dan darul_numan81!!!!semoga kalian berdua hidup bahagia hingga ke akhir hayat dan dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinar_islamiahProfil   Hantar PM kepada sinar_islamiah   Pergi ke sinar_islamiah's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 15:32


PENGANTIN BARU--->DEHEARTY


Gembira bersama menanti hari
2 hati saling di ikat berjanj
Melayar bahtera mahligai impian
Keluarga bahagia itulah harapan
Bejanji setia menempuh bersama
Susah dan senang di tempuh jua
Suami membimbing isterinya membantu
Barulah hidup kan kekal bahagia
Jangan diimpikan bahagia selamanya
Tanpa kasih sayang patri bersama
Aqidah dibawa Islam dilaksana
Zuriat terbina pengikat jiwa
Hormat menghaormati itulah seharusnya
Bertolak ansur diamal bersama
Maaf bermafan saling menyayangi
Doa di pinta kasih diberi
Bila dua hati terjalin bersama
Selamat pengantin baru kami ucapkan
Moga kekal bahagia untuk selamanya
Anak yang soleh itulah harapnya





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 15:34


PENGANTIN BARU--->DEHEARTY


Gembira bersama menanti hari
2 hati saling di ikat berjanj
Melayar bahtera mahligai impian
Keluarga bahagia itulah harapan
Bejanji setia menempuh bersama
Susah dan senang di tempuh jua
Suami membimbing isterinya membantu
Barulah hidup kan kekal bahagia
Jangan diimpikan bahagia selamanya
Tanpa kasih sayang patri bersama
Aqidah dibawa Islam dilaksana
Zuriat terbina pengikat jiwa
Hormat menghaormati itulah seharusnya
Bertolak ansur diamal bersama
Maaf bermafan saling menyayangi
Doa di pinta kasih diberi
Bila dua hati terjalin bersama
Selamat pengantin baru kami ucapkan
Moga kekal bahagia untuk selamanya
Anak yang soleh itulah harapnya





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 15:51



"Awwalan....Tahniah abg aidilshah ngan kak alin..."
patutla kak alin nampak berseri-seri masa mega jk haritu..hehehee..jgn marah....biasala....org nak kahwin memang makin hari makin seri seri seri dan berseri seri...

..segala-galanya bermula di ukhwah.com...

insyaAllah...kalau takdak apa sampai la kot..


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 16:06





erm..pertamanya ana nak ucpkan tahniah kpd dua mempelai ni, akhie aidilshah dan kak alin..

semoga jodoh antum berdua dipanjangkan sehingga ke anak cucu,dunia dan akhirat...

maafla kak lin.ana xdpt nak pegi walimah rumah kak lin kat batu pahat johor..bz kat umah ni..(pephm ajeler...)

akhir kalam..ana ucpkan selamat pengantin baru

p/s:pasni rs nak ikut jejak kak lin la plak..opsss!hehehe...



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

cahayaketenangan
Warga Rasmi
Menyertai: 26.04.2004
Ahli No: 8647
Posting: 13
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-05-04 16:22




walaupun ana masih baru ana tak nak la lepaskan peluang nak mengewish bakal pengantin baru kite ni akhie aidilshah dan ukhtie lin. selamat pengantin baru moga bahagia hingga ke ke akhir hayat. INSYAA-ALLAH....




Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayaketenanganProfil   Hantar PM kepada cahayaketenangan   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 16:33


haaa?nur_islami pun nak kawin gak?
boleh lah ana buat rombongan kat kelate lak...

-----------------
Ya Allah,layakkah ana untuk merindui syurgaMu di mana syaitan dan hawa nafsu sentiasa membisikkan ana supaya melupakan suruhan2MU.Ya Allah,selamatkanlah ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 19:19




Tahniah!!! alfun mabruk dari akak utk alin dan malik... pasangan yg secocok... ehehehe...
tak tau la nak wish ape... cuma akak doakan adik2 akak ni bahagia dunia akhirat, dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah tentunya!! Aminn...

Quote:
Ada rezeki sampailah kami ke sana. Nak amek berkat juga...


insyaAllah, kami akan sampai ke sana alin... nak rasa nai minyak org bp la...ehehe...
betoi tu Hanan... pasni kot2 ade jk kompang yg seterusnya...

p/s: alin, nnt pi semban mai le singgah teratak buruk akak ye, ajak le malik... dia tau kot mane akak tinggal.. ehehhe...

SELAMAT PENGANTIN BARU....

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 14-05-04 22:15





Syukur alhamdulillah…..

..SeLaMaT PenGanTin Baru..



Tahniah buat Aidilshah dan Darul_Numan81.


Ukhuwwah yang terbina bukan persis sekuntum bunga.
Tetapi persis tasbih ,
Ada awal, tiada penghujung.
Dibuat untuk mengingati-Nya,
Dicantum dengan cinta-Nya,
Diratib semata kerana redha-Nya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

marinaosman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2004
Ahli No: 7750
Posting: 33
Dari: scotland

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 22:58


....Alhamdulillah...alhamdulillah tahniah buat aidilshah & darul_numan81, moga mendapat keberkatan, kebahagiaan & rahmat kasih sayang Allah SWT dlm menjalani hidup bersama...ameen ya Rabb! Teringin nak dtg tapi keadaan geografi tak mengizinkan Papehal pun, semoga walimah anda berdua berjalan dgn lancar, InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For marinaosmanProfil   Hantar PM kepada marinaosman   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 14-05-04 23:14


....

Alin... ada kad ucapan simple, yang baru dapat saya uploadkan...

sudi sudilah terima kad dan ucapan saya yang serba sederhana ni yer...alin....



[ Posting ini telah di edit oleh: nur_malam99 pada 2004-05-15 08:11 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 23:31


uish...gumbira sungguh rasa hati ini..alhamdulillah kak alin ku dah nak kawin..tak sangka..tak sangka..abg aidilshah ngn kak alin..ingat dulu abg aidilshah pernah ckp nak cari isteri..skrg dah dapat..dpt plak yg baik,solehah lagi..kak alin cayang..tahniah buat kak alin dgn abg aidilshah..
as teringin gak nak gi tapi jauh sgt..tak per la ananti jgn lupa gambar kawin yer..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 23:55


lupa plak ana nak pesan yg ni...

semoga akhie aidilshah dan kak lin cepat2 menimang cahaya mata plak pasni...hehehe

kak lin ni, ana dah tahu dah. pantang tgk or dgr suara baby..terus jek ada tindakan refleksi...sec outomatik plak tu...betul x kak lin..???jgn maree aa....

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-04 02:57




subhanallah... rasa macam terkejut plak dengar kak alin nak kawin.. alhamdulillah akhirnya kak darul_numan81 dan abg. aidilshah bakal melengkapkan sebhagian drpd agama... syukur... alfun mabruk drpd ana....

waa kak alin, kat batu pahat pulak tuh, tempah beryani gam ke? hihihi, dekat arr ngan umah ana nih.. lama tak dgr citer kak alin , alih2 dgr dah nak kawin ...

apapun, utk akh aidilshah dah kak darul_numan81, semoga ikatan perkahwinan ini diredhai selalu, sama2 la menghadapi pahit manis dlm hidup berumahtangga, dan berusaha untuk menjadi insan yg bertaqwa kepada Allah, insya Allah....

SELAMAT PENGANTIN BARU!!!


wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-05-04 03:19




"Sesungguhnya orang yang mendirikan rumah tangga menghapuskan 52 dosa mereka"

Tahniah buat Aidilshah. Tak sangka rupanya anta beritahu tunang anta dari Batu Pahat dari kalangan ukhwah.com rupanya. Apa pun mabruk ana ucapkan pada rakan ana. Lepas ni tak de sapa lah ana nak menumpang rumah sewa anta tu. Anta ada rumah kelamin sendiri.

Mabruk sekali lagi.
Wassalam

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-05-04 23:35


waa....
alfun mabruk buat kak darul nu'man ngan aidilshah...
x sangke yek..dari alam cyber bertemu jodoh di alam nyata....
dah jodoh x ke mana ek...........
semoga jodoh antum berdua berkekalan hingga akhir hayat...dan sentiasa diberkati Allahh...

haa....lepas ni sape lak nk ikut jejak langkah depa nii...cepat2 la yek,bile hati dah suke...biarla disatukan dgn perkahwinan...

lepaih ni klu saye kawin...saye lak jemput..hehe,ye ke..tapi lambat lagii....

Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 00:26


warahmatullahi wabarakatuh...

Wah.....sekian lama kak Alin menyepi..tup tap dah nak kawin upenye...TAHNIAH kak!!

Apapun, ana di kejauhan ni hanya mampu berpesan....makan nasi minyak tu elok-elok yea, jangan tercekik pulak....kalau ada lebih tu, kirim lah kat nawwal ni...hihih

Semoga kak darul_numan81 & abg aidilshah menjadi suami yang soleh dan isteri yang solehah seterusnya sentiasa mengikut syariat Islam...insya Allah..amin...

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 00:58


assalamualaikum,

lama tak bersua, salam ingat-mengingati dari saya sem 5, dec. science...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 08:17




Tahniah...mudah2 diberkati dan beroleh kebahagiaan hingga ke akhir hayat....




Selamat Pengantin Baru


--------
" Hai sekalian manusia, bertaqwalah kepada tuhan-mu yang telah menciptakan kamu dari diri yang satu, dan daripadanya (tulang rusuk) Allah menciptakan isterinya; dan daripada keduanya Allah memperkembang biakkan laki-laki dan perempuan yang banyak. Dan bertaqwalah kepada Allah dengan (mempergunakan) nama-NYA kamu saling meminta satu sama lain, dan peliharalah hubungan silaturrahim. Sesungguhnya Allah selalu menjaga dan mengawasi kamu " ( Surah An-Nisa: 1 )



[ Posting ini telah di edit oleh: great_teacher pada 2004-05-16 19:59 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 09:07


.....

Syukur Alhamdulillah,Tahniah...tahniah dan tahniah utk darul_numan & aidilshah.... Kiranya cipta sejarahlaaa ukhwah.com ni yer. pasangan pertama yang ciptakan sejarah .Ni perkahwinan yang diumumkan tapi yang kawin sesama ukhwah.com yang tak umum tu tak tahu laa pulak.

apa-apa hal pun, ini semua adalah ketentuan Allah SWT. "INNAMAA AMRUHU IZAA AROO DASYAIIN AMYAKUU LALAHU KUM FAYAKUUN."

Semoga amanah dan tanggungjawab ini dapat disempurnakan dengan baik.Ana doakan kalian bahagia dunia dan akhirat.....

SELAMAT PENGANTIN BARU.

Wassalam.

-----------------
Keikhlasan teramat penting dalam mengatur kehidupan yang menyakinkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

ustartz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2588
Posting: 67
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 17:57



tahniah kak alin ngan abg malek..alhamdulillah termakbul juga doa kak alin..tp nampak nyee nti terlupa kat ana..tak pe..ehh bile akh malek nk bawa balik pengantin ke kelate tu..kalu ado oyak laa ko ana insya allah ana gie tanah merah ngan kota bharu dok jauh sgt..maaf akh malek ana kenal kak alin dlm chat ym..semoga allah kekalkan ikatan ini dan melahirkan jundullah yg akan membawa dan meneruskan panji2 ISLAM...takbir....KAK ALIN ANA MMG NK GIE KE WALIMAH TTUU TP JOHOR JAUH AHH XDE FULUS KHALASS...kak alin kontek laa ana kalo nk gie umah abg malek..0129846578..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ustartzProfil   Hantar PM kepada ustartz   Pergi ke ustartz's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 18:34


warahmatullah...

kak Alin and bro Malik....
Selamat Pengantin Baru ana ucapkan....semoga berbahagia sehingga ke akhirnya......


Lepasni siapa pulak ye????



Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-05-04 19:39


lepas ni awak lah pulak...sejarah kali kedua pulak..heheheheh

p/s:apalah aku nak beli utk alin ni,takkan baju bayi.....alin kau nak baju bayi ke jubah bayi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 20:14


TaHniah kak Alin~ n abg Aidilshah~... Moga dimurahkan rezeki... dan dikurniakan keluarga yg bahagia serta anak² yg soleh

waa..tak sempat nak jumpa kak alin... tak pe!.. kak alin datang kan jk kelantan?.. huhu.. leh la jumpa..tp...kak lin dh jd isteri org duhhh.. sure tak leyh usik nnt kena mare ... hehe
Jaga laaa kak alin ni bebaik < cam akh aidil tatau jerk..huhu >... apa² pun.. selamat berbahgia hingga ke syurGA~ insya Allah..

p/s : tak dpt nk pegi kenduri.. insya Allah kalau ada kelapangan dan dipnjgkn usia.. ana pegi ek .. tgk gmbr pun dh kira orait la ek..




-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

[ Posting ini telah di edit oleh: SyAhEeDa pada 2004-05-16 20:18 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 20:25


tahniah kak alin..
saye tumpang gembire dan terkejut!
semoge berkekalan hendaknya..
dan bahagia selamanya..
amien..

ingatan tulus ikhlas,
ezzah jb.

p/s:jauh sgt la batu pht..tak pernah jejak kaki kat sane..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-05-04 00:58


hii...sy rs mcm nk p..tp ms tu sy xde kat bt pht lak..maaf laa yerr aidilshah dan kak darulnuman..smoga kamu b'2 bahagia hingga ke syurga..smoga rahmat Ilahi sntiasa mengiringi stp langkah kalian berdua..insyaAllah.sori xdpt dtg.. t'ingin sgt nk dtg..ble jumpa membe ukhwah yg lain skali tp...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 17-05-04 03:40


Semoga Bahagia Sepanjang Hayat Insya Allah... . Jadilah Suami Yg baik, dan Istri Yg Solehah...

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 08:50


kejujuran itu penting dalam sebuah perhubungan...tul tak kak lin...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

thinker
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 781
Posting: 62

iraq  


posticon Posting pada: 17-05-04 10:46


la...dekat ngan umah dah.tapi tak abis praktikal lagila 30mei ni..apepun ana ucapkan tahniah.moga sentiasa dalam kasih sayang Allah.tapi memang menarikle..bertemu jodoh dalam alam cyber ni.tak sangka plak..anyway,congratulation..

-----------------
"iman bukanlah penjara dijiwa,
yang selamanya bersembunyi,
tapi kemerdekaan yang hakiki..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For thinkerProfil   Hantar PM kepada thinker   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 17-05-04 15:41


tahniah dari saya, tak sangka ye alin secepat ni kahwin...hehehhe..insya Allah saya akan hadir....sapa2 ada kenderaan tu jomlah konvoi ramai2,

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 21:29




Just nak kongsi...mudah2an beroleh manfaat..
Terutamanya buat sahabat2 yang nak wish to bakal mempelai...

---------------
Kaum jahiliyah selalu menggunakan kata-kata Birafa' Wal Banin, ketika mengucapkan selamat kepada kedua mempelai. Ucapan Birafa' Wal Banin (=semoga mempelai murah rezeki dan banyak anak) dilarang oleh Islam

Dari Al-Hasan, bahawa 'Aqil bin Abi Thalib bernikah dengan seorang wanita dari Jasyam. Para tamu mengucapkan selamat dengan ucapan jahiliyah : Birafa' Wal Banin. 'Aqil bin Abi Thalib melarang mereka seraya berkata : "Janganlah kalian ucapkan demikian !. Karena Rasulullah shallallhu 'alaihi wa sallam melarang ucapan demikian". Para tamu bertanya :"Lalu apa yang harus kami ucapkan, wahai Abu Zaid ?".
'Aqil menjelaskan :

"Ucapkanlah : Barakallahu lakum wa Baraka 'Alaiykum" ( Mudah-mudahan Allah memberi kalian keberkahan dan melimpahkan atas kalian keberkahan ). Demikianlah ucapan yang diperintahkan Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam". (Hadits Shahih Riwayat Ibnu Abi Syaibah, Darimi 2:134, Nasa'i, Ibnu Majah, Ahmad 3:451, dan lain-lain).

Do'a yang biasa Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam ucapkan kepada seorang mempelai ialah :

"Baarakallahu laka wa baarakaa 'alaiyka wa jama'a baiynakumaa fii khoir"

Do'a ini berdasarkan hadits shahih yang diriwayatkan dari Abu Hurairah:

'Artinya : Dari Abu hurairah, bahwasanya Nabi shallallahu 'alaihi wa sallam jika mengucapkan selamat kepada seorang mempelai, beliau mengucapkan do'a : (Baarakallahu laka wabaraka 'alaiyka wa jama'a baiynakuma fii khoir) = Mudah-mudahan Allah memberimu keberkahan, Mudah-mudahan Allah mencurahkan keberkahan atasmu dan mudah-mudahan Dia mempersatukan kamu berdua dalam kebaikan". (Hadits Shahih Riwayat Ahmad 2:38, Tirmidzi, Darimi 2:134, Hakim 2:183, Ibnu Majah dan Baihaqi 7:148 ).



[ Posting ini telah di edit oleh: great_teacher pada 2004-05-17 21:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

ana_muslim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 666
Posting: 58
Dari: Semarak Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 23:15




"Baarakallahu laka wa baarakaa 'alaiyka wa jama'a baiynakumaa fii khoir"

Tahniah dan Selamat Pengantin Baru buat akhi Aidilshah dan ukhti darul_numan81...ingat ana lagi ke?lama dah tak aktif kat ukhwah ni...selalu gak login tapi kejap-kejap je...

tau-tau dah nak 'bina masjid' dah sahabat kita ni...yang menariknya, kedua-dua mempelai orang kuat ukhwah...bleh masuk Malaysian Book of Record ni,kategori pasangan pertama bertemu jodoh di ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimProfil   Hantar PM kepada ana_muslim   Pergi ke ana_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

ana_muslim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 666
Posting: 58
Dari: Semarak Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 23:17




"Baarakallahu laka wa baarakaa 'alaiyka wa jama'a baiynakumaa fii khoir"

Tahniah dan Selamat Pengantin Baru buat akhi Aidilshah dan ukhti darul_numan81...ingat ana lagi ke?lama dah tak aktif kat ukhwah ni...selalu gak login tapi kejap-kejap je...

tau-tau dah nak 'bina masjid' dah sahabat kita ni...yang menariknya, kedua-dua mempelai orang kuat ukhwah...bleh masuk Malaysian Book of Record ni,kategori pasangan pertama bertemu jodoh di ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimProfil   Hantar PM kepada ana_muslim   Pergi ke ana_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-05-04 01:55



Ana juga tak nak ketinggalan mengucapkan TAHNIAH buat bakal mempelai..

Moga kalian bahagia dan dirahmati Allah dalam membina serta menakhodai bahtera rumahtangga nanti.. Aminnn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-05-04 07:31



Sempena ini ana nak nyanyi sikit.... ana nak ajak member yang lain join nyanyi sekali ok?
one..two..three....

RUMAHKU SYURGAKU

Suami Perlukan Belaian Dari Isteri Yang Penyayang
Yang Dapat Melayani Dan Menghiburkannya
Serta Pandai Mengurus Rumah Tangga
Itulah Harapan Suami

Isteri Juga Sangat Mengharapkan Suami Yang Penyayang
Bertanggungjawab Dan Berhikmah Dalam Mendidik
Anak-Anak Akan Bahagia Dan Tenang
Apabila Ibubapanya Berkasih Sayang
Bertanggungjawab Mengasuh Dan Mendidik

Ibubapa Bahagia Kalau Anak-Anaknya
Menyayangi Mentaati Dan Memuliakan Mereka
Rasa Kasih Murni Antara Suami Isteri Boleh Rosak
Jika Masing-Masing Tidak Berakhlak

Cinta Murni Antara Anak-Anak Dengan Ibubapanya
Diikat Kuat Oleh Cinta Tabii
Yang Semulajadi Akan Punah
Jika Tidak Disuburkan

Cinta Suci Akan Subur
Apabila Ada Iman Dan Akhlak Yang Mulia
Iman Dan Akhlak Mulialah Menjadi Penyebab
Membentuk Keluarga Yang Bahagia
Dan Berkasih Sayang...
Sehingga Lahirlah
Masyarakat
Penyayang Dan Negara Makmur

Hasil Daripada Keistimewaan
Kasih Sayang Dalam Rumah Tangga

Sekian terima Kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 10:58


Bila dua hati dh terjalin
selamatlah pengantin kami doakan
moga redha Allah bersinar selalu
tanda bermula bahtera hidup
selamat pengantin baru


alfan mabruk kpd akhi dan ukhtie..
maaf le,..tkleyh nk dtg..jauh bebeno tp tumpang gembira...sgt2 gembira psl ade ahli ukwah yg bertemu jodoh disini.alhamdulillah..

moga selamat dunia akhirat.amin

-----------------
~www.salwasaleh.blogspot.com/www.tazkirahonline.blogspot.com~

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 12:17


.....
dikesempatan ini Aiz ucapkan Tahniah kpd buah akhie Aidil dan ukhtie darul_numan81

semoga berbahagia & mendapat keredhaan dari Ilahi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 18-05-04 14:18


..
sape pasangan seterusnya..
sape yg x penah turun Bp..jom la..heheh

-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini


Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 00:59




Selamat berumahtangga kak,abang. .

p/s:tunggu pasangan kedua yg bertemu jodoh di sini. (tapi bukan yg anggap agensi cari jodoh)

Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 09:20


Thaniah untuk akhie aidil dan ukhtie darul_numan81

Moga berbahagia hingga ke anak cucu dan mendapat redha ilahi....



Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

ZaufanTM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5451
Posting: 66
Dari: Lembah Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-04 10:15


Selamat Pengantin Baru

Selamt pengantin baru
Berhadapan dengan kehidupan baru
Pengantin baru walaupun ada hiburan
Disana ada kehidupan mencabar

Suami isteri jangan anggap hanya hiburan
Tapi ia merupakan tanggungjawab
Ia perlukan ketabahan kesabaran
Kasih sayang rasa bersama bekerjasama
Anak kunci kedamaian kebahagian cintakan Tuhan
Bertolak ansur bermaafan perlukan kekalkan
Takutkan Tuhan hendaklah disuburkan
Perisai menolak kejahatan

Suami adalah ketua keluarga
Isteri anak-anak hendaklah taat setia
Panduan keluarga adalah syariat Tuhan
Hidup dicucuri berkat dan rahmat Tuhan

Begitulah panduan suami isteri
Terutama pengantin baru
Yang baru berdiri sendiri
Nasihat ini diamal dihayati

Nasihat ini diamal dihayati
Rumah tangga aman damai
Hingga ke mati

Dr album Mawaddah ‘Hidup BerTuhan’

Disini ana ingin ucapkan Tahniah buat akhie Aidil&darul_numan81....




[ Posting ini telah di edit oleh: ZaufanTM pada 2004-05-19 11:12 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZaufanTMProfil   Hantar PM kepada ZaufanTM   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 19-05-04 11:06




semoga berbahagia hingga ke anak cucu

wahai sekalian umat manusia di phg... takde yg nak pegi ker?
moh ler kite gi ramai2 pegi serbu umah alin kat batu pahat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 19-05-04 11:07




semoga berbahagia hingga ke anak cucu

wahai sekalian umat manusia di phg... takde yg nak pegi ker?
moh ler kite gi ramai2 pegi serbu umah alin kat batu pahat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-04 15:39


"selamat pengantin baru...selamat berbahagia..selamat ke anak cucu..selamat berkekalan......."

kalau tak sedap suara jgn mare..eh kak alin....apapun tahniah saya ucapkan buat kak alin dan aidilshah........bebahagia sokmo....InsyAllah kalau dapat cuti sampai lah saya kat batu pahat ek...

"perasaan lahir dari sebuah pertemuan ..
berputik rindu di hati yang amat medalam.....

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 17:43




SELAMAT PENGANTIN BARU-SEMOGA KEBAHAGIAN BERKEKALAN DAN SENTIASA DI BAWAH RAHMAT KASIH SAYANG ILAHI

kak lin..maaflah tak dpt dtg sbb di rumah berlangsung jua walimah!!meskipun tak dpt raikan bersama..tp ingatan ttp tak mati!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 17:55


Quote:

On 2004-05-19 17:43, RuMaishaaa wrote:


SELAMAT PENGANTIN BARU-SEMOGA KEBAHAGIAN BERKEKALAN DAN SENTIASA DI BAWAH RAHMAT KASIH SAYANG ILAHI

kak lin..maaflah tak dpt dtg sbb di rumah berlangsung jua walimah!!meskipun tak dpt raikan bersama..tp ingatan ttp tak mati!





walimah sapa kat rumah mar tu???
walimah mar ke???



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 18:13


UIK..KAK SAL.. APA LAK WALIMAH MAR NYER...SEPUPU LA..(skrg ni pun dah kena paksa balik dah!!).KALAU WALIMAH SNDR..MESTI JEMPUT SATU DUNIA DTG RUMAH

tgh menanti kak sal punya jemputan ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 19:02



SeLaMaT pEnGaNtIn BaRu KaK LiN DaN aBg MaLeK



SeLaMaT pEnGaNtIn BaRu KaK LiN DaN aBg MaLeK


moga berbahagia ke anak cucu...

p/s: KoPiaH pun ucap tahniah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 21:08


huh......

tak sangke ye adlishah......ape-ape pun semoga berbahagia dan ceria.....akhir sekali selamat pengantin baru...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Shazlia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1134
Posting: 35
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-05-04 02:50


Walimah Engku_Salina bila lak? ker dah lepas?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShazliaProfil   Hantar PM kepada Shazlia   Pergi ke Shazlia's Website   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 10:24


emm,rasa2nya hujung tahun ni jugak walimah engku salina nih...

-----------------
Ya Allah,layakkah ana untuk merindui syurgaMu di mana syaitan dan hawa nafsu sentiasa membisikkan ana supaya melupakan suruhan2MU.Ya Allah,selamatkanlah ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 10:41


Quote:

On 2004-05-20 10:24, abu_nawas80 wrote:
emm,rasa2nya hujung tahun ni jugak walimah engku salina nih...


ermmm.. tuan empunya diri pun ada beritahu ana tentang hal tu. ok, kita nantikan saja. Setiap benda yg baik tu tak perlu ditangguhkan lama2.

Quote:

On 2004-05-14 12:19, Kang wrote:
Sejarah tercipta. Berita yang paling menggembirakan di ulang tahun pertama.


Jika ukhwah.com berusia 1thn.. maka usia perkenalan kami juga mencecah umur yg sama. kami berkenalan beberapa hari selepas ukhwah.com dilancarkan. Sekalung terima kasih buat pihak MT yg bertungkus-lumus menjaga komuniti ini.
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 11:38


Quote:

On 2004-05-20 10:41, darul_numan81 wrote:
[quote]
On 2004-05-20 10:24, abu_nawas80 wrote:
emm,rasa2nya hujung tahun ni jugak walimah engku salina nih...


ermmm.. tuan empunya diri pun ada beritahu ana tentang hal tu. ok, kita nantikan saja. Setiap benda yg baik tu tak perlu ditangguhkan lama2.
[/quote]

Akhirnya Mek Sal kawin dulu....

Ana lambat lagii....

p/s: aii... lambatnnyyeeee...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 11:47




eh!!! apa ni...
dah tukar topik lak...
sila kembali ke topik asal...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 11:52




Di kala ini pasti merah padam muka Mek Sal.. hehe

For Aidilshah and darul_numan81, salam pengantin baru.. Usahakanlah utk ramai anak..

p/s: part yg paling ana suka dlm majlis walimah ni ialah masa akad nikah tu...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 20-05-04 14:36


akum .. insya Allah saya akandatang .. mungkin bukan sorang laaaa .. tapi berdua ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

abu_luqman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2853
Posting: 121
Dari: Kajang

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 10:13


,

Tahniah buat kedua-duanya. Semoga kekal ke akhir hayat dan dimurahkan rezeki dan zuriat. Tempat tu dekat sgt dgn kampung zaujah ana di parit sulong, tapi kena bertandang ke Perak hari tu, sahabat baik kawin pada hari sama. Banyak betul jemputan ni. Setiap minggu ada majlis.

Mek Sal bilalah ya. Tunggu tunggu.... lama benar rasanya. hehehe..



Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_luqmanProfil   Hantar PM kepada abu_luqman   Pergi ke abu_luqman's Website   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 10:46




ni ana nak tanya satu benda nih..jadi ke nak buat konvoi ke kenduri aidilshah&darulnuman nih?berapa buah keta semuanya?

profff,kalau enta jadi turun kl,ana ikut enta erk...maybe ana sorang kot...yg sorang lagi tak sure lagi sbb dia skrng dok bz dgn kelas mandu...

Quote:

Akhirnya Mek Sal kawin dulu....

Ana lambat lagii....

p/s: aii... lambatnnyyeeee...



meowwww..meowwww..apsal lambat sangat tu?nak kumpul hantaran RM9999 ke?ahaksss...

Quote:

eh!!! apa ni...
dah tukar topik lak...
sila kembali ke topik asal



mek sal,apsal lak dari dari topik?ni kan topik pasal kawin...



-----------------
Ya Allah,layakkah ana untuk merindui syurgaMu di mana syaitan dan hawa nafsu sentiasa membisikkan ana supaya melupakan suruhan2MU.Ya Allah,selamatkanlah ana

[ Posting ini telah di edit oleh: abu_nawas80 pada 2004-05-21 10:50 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 11:19


Insya-Allaah jika dengan Izin Allaah kita akan sampai untuk nengok Adilshah ngan Darul_Numan81...tersengih-sengih...malu...
hehehe

Rasanya Kak Sal pulak yg kena `pangkah` psl kahwin.....tapi doa tu...bukan kutuk kan?
semua? Amin..Prof doakan juga


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 11:33


ok..kalau kompom pasal konvoi ke sana tu bagitau ana ek...

Quote:
Rasanya Kak Sal pulak yg kena `pangkah` psl kahwin.....tapi doa tu...bukan kutuk kan?
semua? Amin..Prof doakan juga



betul tu proff..bukan pangkah tapi doa...tambahan pulak nak amik berkat majlis kawin si aidilshah tu..

Quote:
isk... sabor jelah...
ekonomi belum stabil lagilah...
bagilah peluang kat org lain dulu...
papa meow dgn mama meow dululah...



ekonomi belum stabil?tapikan,org kata kalau lepas kawin rezeki semakin murah...ehehe...skit agie gi pasir mas lak...kenduri pasangan meow...
meowwww..meowwww...meowwww..

-----------------
Ya Allah,layakkah ana untuk merindui syurgaMu di mana syaitan dan hawa nafsu sentiasa membisikkan ana supaya melupakan suruhan2MU.Ya Allah,selamatkanlah ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 11:39


Insya-Allah Kak Sal..
Lagipun Prof berhajat besar..
ramai nak pergi..
kira...kita doakan agar jadi..
Amin


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 11:44


Hukaloohh...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanisah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 6
Posting: 31
Dari: Bandar Sunway, PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 21-05-04 19:31


congrat 4 the lovely couple... kak alin & aidilshah... smoga berbahgia hingga ke anak cucu

tuh le...perkara elok nih takbleh ditangguh lame2...nnt basi...hehe


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For HanisahProfil   Hantar PM kepada Hanisah   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-05-04 22:50


assalamualaikum.....pertamanya saye ingin mengucapkan selamat pengantin baru...buat kak alin dan malek.......

1.Jutaan terima kasih sebab bagi kad jemputan kepada saya...

2.Mohon maaf banyak2 sebab tak dapat hadir pada hari tersebut....sebab bermula 25 hb ni saye kena duk kat platform(pelantar minyak)...sampai 9 hb...
malang sekali nasib ku ni,tiba2 je syarikat hantar ke offshore bertemankan ikan dan minyak mentah yang digerudi....


jasad je ade kat sini,tapi roh ade kak batu pahat meraikan pengantin baru



-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 00:52



Tahniah lah Panjang ( Alin ) gelaran masa dia kanak2 dulu.Nmapak nya tak sabo2 si darul_numan81 nak bernikah.Sabo Alin sampai masa bernikah lah kamu berdua.Ingat Alin jam 10.30am palaing cepat saya smpai sbb kat masjid dh tunggu 2 pasang.Ok Pengantin lelaki relax yeerrr jgn gelabah bila saya lambat smpai.Utkmakluman ahli semua inysallah saya akan menikahkan mereka berdua pada 30.Mei .2004 jam 10.30pagi.Nampaknya ramai ahli yg nak dtg yerr dapat lah kita berjumpa yerr.Tp kalau tak sempat berjumpa dtg lah melawat ke masjid saya di Masjid Sultan Ismail Batu Pahat.Dapat kita berkenalan dgn lebih rapat diantara sama lain.Saya ucapkan Ahlan wasahlan kepada ahli yg dtg ke Batu Pahat.Berhati2 semasa dlm perjalan ok.Tak sangka u all 2 org kenal dln web nih dan rerupanya yg insyallah menikahkan kalian berdua pun ahlijuga komuniti nih.Boleh buat record juga nih heheh.Tahniah sekali lagi ok jumpa disana disana disana sana sana sana sana sana sana sana..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 17:31


Quote:

On 2004-05-22 00:52, Subuhku wrote:
Tak sangka u all 2 org kenal dln web nih dan rerupanya yg insyallah menikahkan kalian berdua pun ahli komuniti nih.Boleh buat record juga nih heheh.



InsyaAllah.. inilah imam yg akan menikahkan ana dan akhie aidilshah.

errr.. Pak Imam pun rajin ronda2 kat dalam ukhwah yea? . Kepada sesiapa yg berhajat nak bernikah, boleh tempah Pak Imam Subuh ni sebagai jurunikah. Suami kepada seorang isteri dan baru je bergelar bapa. usia masih muda lagi.. baru 26thn..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 17:39


hehehehe....

ape lagi tunggu kak sal....tempah la cepat kat pak imam kita ni..nanti terlambat pulak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 18:54


Quote:

On 2004-05-21 19:31, hanisah wrote:
congrat 4 the lovely couple... kak alin & aidilshah... smoga berbahgia hingga ke anak cucu

tuh le...perkara elok nih takbleh ditangguh lame2...nnt basi...hehe



pandai le...basi kunun....ahaks !
hanisah skang ni "menjelma" dkt topik kahwin je...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 22:36




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 00:20


errr.. Pak Imam pun rajin ronda2 kat dalam ukhwah yea? . Kepada sesiapa yg berhajat nak bernikah, boleh tempah Pak Imam Subuh ni sebagai jurunikah. Suami kepada seorang isteri dan baru je bergelar bapa. usia masih muda lagi.. baru 26thn..
__________________________________________________

Bukan rajin ronda tp isi masa lapang dah zaman skrang kan zaman dunia tanpa sempadan jadi mentaliti imam skrang kena tanpa sempadan juga cuma perlu dijaga dri segi batas2 syariat,aqidah dan akhlak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-05-04 21:59


...lama tak on...alih2 dah nk menikah yer kak alin ngan akh aidilshah....molek lah tuh..molek...sungguh...apa-apa pun...ambo ucap Tahniah dan semoga majlis nnt dberkati Allah...moga berkekalan k anak cucu....ws

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-05-04 07:56



Ala...~ kita nak follow.. sapa nak bawak kita ek?
takde kete kosong ker?
alaaa..~ sesiapa ada ruang kosong bagi tau la..
ek?


-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 08:15


SeLAMAT PENGANTIN BARU.SEMOGA BERBAHAGIA KE ANAK CUCU.
JAUHNYA NAK GI JOHOR KAT SELATAN TANAHAIR.
MUDANYA KAK NUMAN NAK KAWIN YE.....
DAH JODOH TAK KEMANA.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 13:14




Subhanallah..sesunggah penantian tinta nak tau siap tunang kak lin kini terjawab. tak sangka tinta yang tunang kak alin adalah akhie aidilshah sendiri ..

Subhanallah..kini tinta mampu tersenyum...kerna 2 kanda tinta bakal disatukan..alhamdulillah.

namun di sini maaf yang harus tinta sampaikan..kerna pada tarikh itu tinta berada di Perak, menyambut majlis perkahwinan makcik tinta..

tak mengapalah..cukuplah atas sapaan jauh nie..dgn doa dan rasa gembira yang tak terhingga yang tak mampu tinta ceritakan dgn ikatan walimah antara kanda berdua..

doa tinta agar ikatan ini kekal selamanya, dan moga dikurniakan perwira dan wirawati yang akan terus berjuang di jalan Allah swt...

jgn lupa letakkan gambar majlis walimah itu nnt dalam galeri ahli ukhwah yer..

salam sayang dari tinta.....


Rimbun semalu di jambu batu
Bangkit pelanduk terus berlalu
Kompang dipalu menyahut restu
Pengantin duduk tersenyum malu

Ikan todak si ikan pari
Ikan linang di dalam peti
Adapun adat bersuami isteri
Senang dan susah sampai kemati


Dari Ibnu Abbas ra. bahwa Nabi SAW yang berkata: "Barangsiapa yang berpegang dengan sunnahku, ketika merata kerosakan pada ummatku, maka baginya pahala seratus orang yang mati syahid". (Riwayat Baihaqi)

[ Posting ini telah di edit oleh: nur_tinta pada 2004-05-24 13:15 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 15:27



sekerat lirik dari Lambaian Kasih: Selamat Pengantin Baru!

perhatikanlah kebesaran Allah
menjadikan semua umat manusia
berpasang-pasang lahir ke dunia
rahmatnya kita berkasih mesra

kini tibanya hari yang meriah
hari bergembira untuk semua
tertunai sudah sunnah Rasulullah
terbina keluarga yang bahagia

bahagialah pengantin baru
moga sejahtera ke anak cucu
selamat tinggal zaman bujangmu
tak sedar cepatnya masa berlalu
ingatlah wahai pengantin baru
amanah ini diingat selalu
bertolak ansur dan maaf bermaafan
untuk bekalan hari kemudian

doa kami hanya untukmu
agar hidupmu bahagia selalu
mudahan Allah memberi rahmat
semoga hidup mendapat berkat

ingatkan ana dah lupa lirik ni tapi Alhamdulillah masih ingat lagi

nak pi kendughi ana terlalu jauh, rasanya kiriman doa dan ucapan dapat merapatkan.
SELAMAT PENGANTIN BARU!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 12:28


huh...jiwangnyer

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 20:49




Firstly...tahniah diucapkan..sy sgtla terkejut..dah lama x masuk..tgk2 kak numan dh nak jadi isteri org....whatever pun harapnya bekekalan hingga akhirnya

Selamat Pengantin Baru



Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-05-04 21:23



sapa nak bawak kita? ala..~ nak nengok aidilshah senyum-senyum itik kat atas pelamin..

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

selembut_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2674
Posting: 121
Dari: damansara utama

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 21:54


a'kum..

alahai siannyer platipus...tak de org nak bawa ker? erm susah² tunggu tgk gambar jer la nanti.

erm..utk ukht alin selamat pengantin baru ana ucapkan..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat dan semoga di kurniakan zuriat yg soleh dan solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For selembut_saljuProfil   Hantar PM kepada selembut_salju   Pergi ke selembut_salju's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 23:20


Selamat Pengantin Baru
Selamat berbahagia
Selamat ke anak cucu
selamat sejahtera

erm...pasangan dari ukhwah.com ,imam jurunikah juga dari ukhwah.com...
Betul2 satu sejarah...




Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 23:52


nur_tinta wrote :-
jgn lupa letakkan gambar majlis walimah itu nnt dalam galeri ahli ukhwah yer..
__________________________________________________

Kalau boleh letak gambo masa nikah sekali bole gambo ambo boh dalam nih hehe


Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 23:59


irda82 wrote-:
erm...pasangan dari ukhwah.com ,imam jurunikah juga dari ukhwah.com...
Betul2 satu sejarah...

__________________________________________________

Ini mmg sejarah irda82,ana pun tak sangka rupanya ana ronda dlm web nih utk isi masa lapang tetiba boleh menikahkan pasangan dri ahli web nih suatu yg unik tahniah komuniti ukhwah.agak nya ntah2 ana punya calon kedua pun dlm nih juga kot dapatttttt hihihi gurauuuuuu jee maaf yerr smuaa


Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-04 17:56


in the name of Allah the most gracious the most merciful

kang ana nak tanya skit.. untuk JK Undangan Perkahwinan ni tak ada tag
ke?

wassalam.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» JK Undangan Perkahwinan

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.269421 saat. Lajunya....