Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kenapa saya suka ukhwah.com?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kenapa saya suka ukhwah.com?

Please Mendaftar To Post


Oleh kenapa saya suka ukhwah.com?

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 07:46




...

erm....kenapa saya tertarik untuk berposting and terus bersama ngan website comel ni..?
antaranya ialah kerana...

:: saya tengok kat sini ramai ahli ukhwah yg terdiri dari golongan yg berprofesional...punyai kelulusan menara gading semuanya...so, rasa seronok untuk kita berbincang dengan isu2 yg dibahaskan...
disamping dapat turut berkonsi ilmu ngan orang bijak~pandai....maklumlah hamba ni insan yg lemah...

:: kerana...website ni cantik....warna hijau...mengambarkan ketenangan..bila tengah tention tu...duk renung ukhwah.com ni lah....

cukuplah setakat ni dulu....kita buka kepada sahabat ukhuwah kita yg lain...

kenapa ye....anda minat di sini...
kot-kot ada yg lepas ni kata sebabnya buah hatinya turut landing kat sini...he..he.....




...ukhuwah menjalin kemesraan...mendakap ketenangan...menambat tautan kasih berpanjangan.....






Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 13-05-04 07:50



saya? ermmm..... nak kata saya nie lulusan menara gading.. nak pegang gading gajah pun tak dapat ini kan pula nak ke menara gading...
website nie comel ker?? nampak macam tak comel cuma cute jer... kaler dia hijau mmg bagus.... teringat kata-kata Sarjan Salim (10 Bridget PARA -Airborne-)
"Hangapa kalau penin time aku dok ajaq hangpa kawad hangpa cari benda kaler hijau hangpa tenung ja bendalah tu...PAHAMM!"

so mmg baguih kaler hijau nie.... (Sering ketawa kendian nangis bila teringat peristiwa dlm Kem)

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 08:59



eh...comel ngan cute tak serupa ke...atau tak sama...

comel apa website ni....payah nak jumpa secomel~lote lagu ning...
eh...takleh puji lebih~lebih....kang ada yg terperasaan pulaks tu...he..he......
gurau jer.....




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 09:24




bkn setakat suka aje...
mula2 jatuh cinta...
lepas tu dah selamat diijabkabulkan...
semakin hari semakin syg...
dah tak boleh berpisah dgn ukhwah.com...
sehati sejiwa...
dah jd sbhgn dr hidup...
akan berkhidmat selagi masih diperlukan...
akan mengundur diri jika sudah tak diperlukan...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 09:35



Soalan untuk MT pula, macam mana nak bagi orang sukakan ukhwah.com? Memang susah nak bagi orang tertarik dengan sesuatu laman web. Sekarang ni dah banyak komuniti2 yang muncul. Alhamdulillah, Pengarah Eksekutif kita memang berbakat dalam bidang grafik dan pemilihan warna untuk menarik pengunjung. Warna juga penting dalam menentukan sasaran ahli. Jadinya, banyak aspek yang perlu diambil kira dalam pembinaan ukhwah.com

Selain itu, ruangan forum juga perlu memenuhi keperluan ahli. Yang penting sentiasa ada kelainan dan kehadapan. Kita tidak boleh menjadi pengikut atau hanya meniru laman yang sudah sedia ada tapi perlu sentiasa memikirkan sesuatu supaya tidak menjadi core regidities.

Soalan lain yang berlegar-legar juga, macam mana untuk mengekalkan kesetiaan ahli di sini.
Dan harapnya di pihak ahli, fikirkan juga soalan.. bagaimana saya dapat majukan ukhwah.com

Moga ukhwah.com akan terus maju dengan usaha semua pihak.. wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 10:54



al awal.. bile ana usha..terbuke..& terexplore web ni.. terus ana register..
suke juge green colour.. also the info.. forum.. topik..besttt laa.. x mampu diucapkan.. diluahkan & diintepretasikn oleh kata-kata.. wah..wah..

pelbagai aktiviti disusun bg menjalinkan ukhwah..
jejak kasih..

if can eveready.. ops.. everyday.. sokmo.. nak explore web ni.. emm.. anyway.. ana pun nak back to kampus dah.. so.. will jarang laa dpt jenguk ukhwah.com.. but.. 1 week.. musti kena pi lab juge..he.he.. winduuu..windu..

okla.. moge ukhwah.com..hanan.com.my..bicarasiswa.com
mndpt tempat di hati antum..
slmt m'explore.. salam tautan kasih..
wsslm..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nasirah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7101
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 11:02



mula2 ikut kawan..then register..lama2 rasa best lak..dah tak boleh nak tinggal..mesti tengok hari2..banyak info yg berfaedah..memang rugi jika tidak di manfaatkan..TERIMA KASIH ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasirahProfil   Hantar PM kepada nasirah   Quote dan BalasQuote

sinar_islamiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5550
Posting: 110
Dari: mesia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 11:41


tak ingat camne blh terjumpa website ni...dah start kenal terus terjatuh cinta
komuniti ni mmg best!!kaler die pun cantik...hijau!sy mmg suka kaler hijau!
smg komuniti ni terus menjadi wadah ilmu yang bermanfaat

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinar_islamiahProfil   Hantar PM kepada sinar_islamiah   Pergi ke sinar_islamiah's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 13:03



Kenapa saya suka ukhwah.com ?
sebab dia BEST....
Sebab apa BEST ?
sebab BEST lah...tak buleh nak habaq dah...sedih ni..isk isk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 00:53


lagi mau tanya....... sebab:
MACAM MACAM ADA ^_^x
best komuniti hamba pernah join... Kakak hamba yang ambik Law kat UIA suka masuk sini buat research untuk assignmentnya!!

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 01:13


Bagi pihak saya, inilah strategi yang digunakan:

1. Tahu
2. Kenal
3. Setia

Bukan senang nak melaksanakannya. Semua telah disusun rapi. Banyak aspek kena pikir: marketing, psikologi, management.

No. 1 itu belum lagi selesai. Masih ramai yang belum tahu Ukhwah.com

Team yang kukuh amat didambakan (cewah... puitis ha) supaya memenuhi motto kita, portal ini aktif secara online//offline. Dan lebih berat lagi memenuhi slogan kita: Dari Ukhwah Untuk Ukhwah -- Menyemai Kasih Memupuk Ukhwah.

Saya perlukan team yang kukuh untuk melanjutkan apa yang telah dimulakan. Banyak lagi yang dirancang untuk masa depan Ukhwah.com
Satu demi satu telah saya nilai mereka yang berkaliber untuk menyertai team Ukhwah.com

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 07:07




Ukhwah itu indah....



Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-05-04 07:40



pendek kata ianya tidak boleh digambarkan dengan kata-kata..... bikin menitis air mata nie..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

shahbila
Warga Rasmi
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8687
Posting: 10
Dari: bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-05-04 11:05



Jatuh Cinta Pandang Pertama. sehari tak bersua rindu menggila, bila bersama tak sanggup berpisah. Biarlah kekal selamanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahbilaProfil   Hantar PM kepada shahbila   Quote dan BalasQuote

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 10:55


sy plak suk komuniti ukhwah nie pasal....bnyak info leh dapat kt cini..lagi pun leh bertukar pndpt..plak tu di nyer warna websitu yg buat sy suka...tambahan ramai ahli ukhwah yg cintakan islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

xrem2020
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8908
Posting: 58
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 12:07


antara website menarik....kandungan nya baik utk otak nie...best kat sini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For xrem2020Profil   Hantar PM kepada xrem2020   Pergi ke xrem2020's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-05-04 13:24




Kenapa saya suka ukhwah.com?

Banyak sebab... banyak sangat...

Sebab best... sebab rasa hepi bila masuk sini... sebab warna laman web ni warna favourite saya... sebab kat sini bole dapat banyak ilmu... sebab kat sini saya bole dapat ramai kawan... macam2 lagila... tak tercerita... saya sayang kat ukhwah.com!!! rasa tak senang ati klu tak dapat bukak website ni lebih dari sehari... risau2... tapi ape boleh buat... kekadang busy yang teramat sangat...wlu camne pu... saya doakan ukwah.com terus maju dan maju... amin...


-----------------
Beramal kerana Allah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 17:34


byk sebab saya suka ukhwah.com ni. sejak saya kenal ukhwah.com ni hati terus tertarik x tahu ngapa. mungkin betul org kata x kenal maka x cinta. bila dah kenal terus berkenan..terima kasih pada seorang muslimah yg perkenalkan ukhwah ni pada saya.

-----------------
fikirkan kelebihan diri untuk bersyukur bukan untuk bermegah diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

IrSyA_IsYqI
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 437
Posting: 134
Dari: Batu Pahat & IIUM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 02:45




ana suka ukhwah.com sbb website ini byk memberi ana kebaikan dan manfaat yg boleh ana kongsi dengan sahabiah2 yang lain... alhamdulillah... rasanya sukar kalau takde ukhwah.com... antara sumber ilmu dan satu saluran untuk menjalin ukhwah atas nama Islam yang suci......

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrSyA_IsYqIProfil   Hantar PM kepada IrSyA_IsYqI   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 17-05-04 07:49



Ketagih kalau tak online.... janji dapat nengok signature Kang pun jadilah...
dah tahap addict nie....
pengih dadah pun tak macam nie ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

DarkenX
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8839
Posting: 53
Dari: kedah darul aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 10:44


suka sini? sebab...... orang website ni tak sombong ... dan rajin beri nasihat ....... dulu tak minat masuk mana mana website bagi yus semak... serabut kepala masuk website ni tapi bila dah kenal ukhwah.com satu hari tak masuk serabut pala makan ... minum pun tak lalu. pendek kata website ni serba lengkap .......
tapi tue pendek kata panjang tak kata apa apa

Bookmark and Share

    


  Member Information For DarkenXProfil   Hantar PM kepada DarkenX   Pergi ke DarkenX's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 12:12


tak leh nak diungkap dgn kata2...dah jatuh cinta ngn ukhwah dan org2nya sekali...

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 14:40


tak leh nak diungkap dgn kata2...dah jatuh cinta ngn ukhwah dan org2nya sekali...


iush....dah masuk tahap bahaya tu...

apa~apapun eloknya, biarlah berpada~pada.....




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 12:23



nak tambah sikit lagi....

ana sukalah tengok bila ada mesej...dia akan berkelip-kelip warna hijau ....selagi tak buka mesej tu...selagi tulah dia duk berkelip...
ehek.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 12:38




Alhamdulillah... ramai yg suka... harap dpt sumbangkan sesuatu utk ukhwah.com... jika tak mampu menyumbangkan wang, bolehlah bg komitmen dan sokongan yg padu... itupun sudah mencukupi... hargailah apa yg kita ada...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 00:36




saya pun suka buka ukhwah.com..banyak manfaat yang kita boleh kongsi bersama...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 28-05-04 01:18



Sebenanya saya ni masih lagi ahli baru.baru je kenal ukhwah.com ni.kalau nak kata saya banyak tahu pasal agama taklah jugak.tapi saya minat utk mempelajari bab2 agama ni.saya suka sangat tengok orang yang banyak tahu pasal agama.kengkadang rasa cemburu melihat mereka yg tahu banyak pasal agama.hidup tenang.tak banyak masaalah.kalau jumpa orang2 tabligh kengkadang tu suka sangat.lebih2 lagi kat sini,macam2 org buleh jumpa.pelbagai bangsa saya dah jumpa.semuanya di bawah agama Allah yang satu...Islam.mereka mesra sesama mereka,walaupun berlainan bangsa.lagi satu..kalau borak dgn org yg tahu pasal agama...kengkadang tu..kita pun terikutnya.kalau borak ngan yg ntah apa-apa ntah,kita pun ntah apa-apa ntahla.Mudah-mudahan Allah membuka hati saya....semoga saudara-saudari dapat memberi tunjuk ajar kepada saya.InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 31-05-04 10:37


sye suke ukhwah.com sebab ntahlah....boleh kongsi idea...bagi idea...tambah idea.....kdg kdg benda yang kite tak tahu jadi tahu....ilmu tu...same same lah kite cari dan dapatkan pahala.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

DiAnAH
Warga Rasmi
Menyertai: 10.06.2004
Ahli No: 9386
Posting: 14
Dari: JoHoR_BaHrU

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 16:50


..

kenapa ana suker ukhwah.com??

Ana tak sedar kewujudnyer ukhwah.com nier,baru jer mengenali itupun kawan kenalkannyer kepada ana,biler tinjau ukhwah.com banyak perihal agama,idea yang di kongsikan demi kebaikkan bersama,dapat mengenali ramai kawan begitu jugak menyumbangkan pendapat/komen.lamer-lamer jatuh cinta ngan ukhwah.com pulak..
ukhwah.com dulu,kini,selamernyer kukuh terpahat dalam diari hidup banyak mengajar erti ukhwah sebenarnyer...ana masih ahli baru ukhwah.com, kalo boleh tegurler ana jika ader kesilapan tanpa ana sedari...insya allah.



wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For DiAnAHProfil   Hantar PM kepada DiAnAH   Pergi ke DiAnAH's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_najah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9199
Posting: 182
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 23:51





sayerr pun minat utk joun ukhwah.com nih sebab kiter dapat bertukar2 pandangan dan fikiran dengan ahlinya...insyaallah ahli2nyer dapat memberikan respon yang baik...dan harapan sayerr juga..manfaatkanlah sebaiknyer ukhwah.com nih..insyaallah redha allah bersama kita,aminn....wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_najahProfil   Hantar PM kepada ummu_najah   Pergi ke ummu_najah's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 08:40


kenaper sayer suker ukhwah.com?
sebab dier bestttttt.. (merangskumi segala jawapan yg diberikan..) haha..

bestt sesangattt.. moga terus maju yurhhh..

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 12:34




sebab apa suka ukhwah.com... bukan sekadar suka je nih.. dah tahap bercinta dgn ukhwah.com, sehari tak menatap rindunya hanya allah je yg tau...

tiada kata seindah bahasa dpt menggambarkan betaaaaaapa best nya ukhwah.com... masa pkn hari tue rasa nak nangis je bila tak leh online..

lagipun kat sini.. bukan saje kelebihan pada portal tapi pada ahli2 ukhwah yg menghidupkan dan menceriakan suasana ukhwah.com

all the best ukhwah.com... semoga menjadi komuniti yg trunggul di alam maya ini dan alam nyata... insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 19:03


pasal saya bole lawan sape banyak posting ngan kawan saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 20:31




ukhwah.com mengajar saya kenal erti kehidupan... tanpa ukhwah.com saya mungkin tak dapat ramai sahabat seperti sekarang.... pendek kata ukhwah.com adalah sebahagian yang penting dalam hidup saya.... ...saya doakan komuniti ini terus kekal buat selamanya....

p/s: thank you MT yang best giler....

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 23:18



Betul ke suka. Kalau suka dapatkanlah Siri Mutiara sekarang untuk membantu dana ukhwah.com yang semakin kritikal...Hanya RM 5 senaskah. Belilah untuk diri sendiri atau hadiahkan pada kawan2. Kami boleh poskan direct pada sahabat2 anda..

Kalau tak sudi tak apalah, apakan dayaku....



-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-06-04 00:17


sebab ape??? sbb best

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-07-04 01:37



saya suka ukhwah.com ni sbb dalam ni manyak lah menda┬▓ yg menarik dan boleh brKongsi bersama.. tambah┬▓ dlm komuniti ukhwah ni ade banyak artikel┬▓ yg sedap di baca sampai saya tak sempat nk baca sbb nk jimat kan duit .. hehehe lagi pun bukan internet sendiri.. online kat dlm cc jer.. so saya amit info or artikel┬▓ dlm ni pastu saya copy n terus baca kat umah jer.. sesaper yg empunya atau yg buat artikel kat sini .. saya minta izin lah.. heheh sbb amit tak minta dari tuannya tak per kan .. pastu wana Nya pom menarik sbb wana hija.. hehe hija ape erRrkk? hijau ni kan warna Syurga n wana ketenangan jgk lambang wana ukhwah.. Lagi pun ukhwah kat sini bagus┬▓ dapat brKwan n brkongsi pandangan atau ilmu kat sini.. n timer kasih lah sbb brKawan ngan saya..
ok.. panjang alasan saya dlm ni hehehe
ma'alis
saLam ukHwah dari saYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-07-04 12:55




wah hebat aKujErr kita ni.....

siap copy and baca kat rumah lagi tuh....
mesti kat rumah ni banyak produk from ukhwah.com semua erk......
jangan maraa......

harapnya...tiada yg copy~paste...kemudian mengaku pula itu adalah hak sdn bhd.....
aduss.....kesian si 'pereka cipta' artikel tu.....







Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 06-07-04 13:36


ukhwah.com..... dulu,kini dan selamanya....

mengenali ukhwah.com adalah merupakan kenangan manis yang sukar diluputkan dari ingatan...

seronok mengenali ahli ukhwah.com... sesungguhnya ukhwah itu amat indah...

mengenali kalian adalah pencetus ilhamku, pembakar semangatku untuk terus berposting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

aleya_maisara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.02.2004
Ahli No: 6940
Posting: 97
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 14:48


assalamualaikum.....
bagi ana ukhwah.com ni mcm memberi byk tazkirah buat ana


Bookmark and Share

    


  Member Information For aleya_maisaraProfil   Hantar PM kepada aleya_maisara   Pergi ke aleya_maisara's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 15:06


kerana ukhwah...
aku mengenali sebuah cinta....
kerana ukhwah
aku mengenali erti rindu...
kerana ukhwah...
aku jadi gila bayang....
sehari aku tak ketemu bayangan ukhwah
aku menjadi mabuk asmara.....

ukhwah...
aku tak mampu hidup tanpa kehadiranmu....
menceriakan kehidupan seharianku...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 16:27



Ana suka ukhwah.com sebab bole berukhwah dgn ramai org...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 11:02




ana suke sgt ukhwah sebab dia best!!!

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-04 14:54



nape ana suka ukhwah.com sbb kat sini banyak info yg menarik serta ada banyak program yg boleh join.tapi setakat ni tak join lagi program yg ada kat ukhwah.com.ukhwah.com ini juga berunsur islamic sbb tu ana join...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-12-04 15:50



Kenapa???? Persoalannya ialah kenapa??? Sebab berlaku apabila datangnya kenapa. Bila kita mempersoalkan tentang sebab, maka apa yang cuba kita sampaikan ialah punca ianya terjadi....Kenapa dan mengapa pada kata asalnya adalah sama. Mencari jawapan kepada punca sesuatu persoalan itu. Pokok pangkalnya ialah mengapa takkan terjadi jika tiada sebab yang mengakibatkan sesuatu itu. Sebab dan akibat...Eh....apa ni??? Silap lak...Sebab UKHWAH best. Warna hijau warna kegemaranku...Huhu....UKHWAH best..Best adalah lebih baik dari better. Melambangkan yang terbaik di antara yang terbaik....Berasal dari kata good. Good bermakna baik. Baik dari segi istilah ialah....Hmm..lupa...Yang penting UKHWAH ni best. Sayang UKHWAH.....

Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biar masalah yang datang mencari...

[ Posting ini telah di edit oleh: sayatetapsaya pada 2004-12-06 15:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 15:00


sbb "MACAM - MACAM ADA"

-----------------
http://www.sani.my

Bookmark and Share

    


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 15:47



sbb warna ijau....warna kegemaran..
n sbb bessstt

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-08 15:36


Kenapa atikah suka ukhwah.com..

sebab...
dekat ukhwah ada ukhwah...
dekat ukhwah ada UKHWAH...
dan, sebab dekat ukhwah macam-macam ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.158238 saat. Lajunya....