Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa Suka Makan Roti Canai?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa Suka Makan Roti Canai?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa Suka Makan Roti Canai?

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 19:47



hemm sejak ambo dok di mesir ni...
nak makan roti canai adelah dalam sebulan sekali...kalau dok kat malysia dulu nun...bolehlah kate hari2..kat sini mujur ade sahabat senior ambo yg pandai menebar roti...kalau tidak makan lempeng jelahh...
hemm sahabat ukhwah...sape suka sangat makan roti canai..boleh tahu sebab apo?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 19:54




dulu suka juga.. tapi tak elokla makan selalu, nanti badan lagi 'sihat'.. sekarang ni selalu makan capati aje... sesekali tosai..

sedap juga tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 12-05-04 19:54


Ana memang peminat roti canai... tapi, tengok dulu la macam mana org tu buat, roti canai ni pun bergantung pada kuahnya...
Kadang2 ana suka yang lembut, kadang2 ana suka yang rangup skit... kadang2 suka campur dengan kuah terus... biar banjir....

p/s: penah try tebar roti canai, tapi melekat kat muka sendiri...susah ooooo.......

-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 20:22



Ana adalah peminat roti canai telur

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 22:22




saya pun minat sangat makan roti canai ni..kalau makan dengan kuah kari lagi sedap..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 22:27


ana ni nak kata xsuka mkn roti canai, suka...tp klu mkn tu wajib xleh habiskan satu bijik(betul ke ayat ni??)roti canai tu..xtau la knp...

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 12-05-04 23:03


....

saya pun suka makan roti canai....
roti canai kosong satu, cicah kari kacang dal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 09:28




dont know what to say...
hari tu dah ada yg kena tegur sbb posting topik remeh...
pernah ada yg posting ttg "siapa suka minum susu???"...
terpulanglah...

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 07:13




Hehehe....untuk membakar kalori yang terdapat dalam sekeping roti canai...seseorang itu perlu berlari sejauh 7 pusingan padang bola....lebih kurang la....fakta daripada persatuan pengguna penang..

p/s: baik makan roti [email protected], x pakai minyak! Enak, lazat dan tidak lemak berkrim...



Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 19:29


hehe...engku..
remeh pun remehlah janji...posting....
ape2 pun sebenarnya yg remeh2 mcm ni lah kita lebih senang mengenali saudara kita...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-05-04 20:51


roti canai ni tak bagus. cam great_teacher cakap. high cholestrol. tapi saya berpeluang makan pun bedal je. sekali makan at least order 6 keping roti telur. fuh, nikmat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 15-05-04 01:14



Saye pun suke makan roti canaigak. Roti canai mamak Abdul Alim

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

xrem2020
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8908
Posting: 58
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 12:21


roti canai...kegemaran sy....kena kuah yg sedap gi best...muahhhhh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For xrem2020Profil   Hantar PM kepada xrem2020   Pergi ke xrem2020's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 16:28


hallamakkk....roti canai...i love roti canai...ahakz....

paling best...roti planta ngan roti boom...aduiiii...nak makannnn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

Zuhairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6256
Posting: 106
Dari: Selayang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 18:31


ha ah kan.. sedap.. kekadang makan ngan kuah kari, kekadang ngan kuah dal + sambal.. entahla mcm2.. kepelbagaian rasa rezeki Allah ni.. alhamdulillah.. hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuhairiProfil   Hantar PM kepada Zuhairi   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 19:08


si fairuzah tu takpelah tauke roti...
kihkihkih...
ape2 pun makanan tu semakin sedap kalau makan 4 biji ala tul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 19:13


sebab kan...roti canai tu..
unik sangat...dah la roti..canai plak tu !
satu lagi.....roti canai ni..kalau kena dengan kuah dia.s.edap !!
memang sedap !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 19:45


Quote:

On 2004-05-14 20:51, Jackie_uniten7 wrote:
roti canai ni tak bagus. cam great_teacher cakap. high cholestrol. tapi saya berpeluang makan pun bedal je. sekali makan at least order 6 keping roti telur. fuh, nikmat.



Camne boleh muat dlm perut anta tu ek? Berapa lama ambik masa nak bagi peghabih semua tu?

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 20:01




ala meowhidayah..kalau dah minat..6 keping roti canai pun tak sedar bila dah makan...lagipun roti ni kan makan segera...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 20:08


topik lama.....


**suka makan roti canai.. sedap sangat-sangat kalau garing atau lembut...panas

tapi lebih suka roti inti.. dalam inti kentang lecek yang dicampur dengan lada sulah, garam telur,daun sup dan bawang yang dicincang halus... dicecah dengan sambal ikan bilis....

dalam family.. kami panggil.. roti bawean....sellau di makan sewaktu berbuka puasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 15:23


uikss..high colestrol..sebab ianya menyumbang kepada kegemukkan saya makan sbulan sekali saja..tu pun bila tigt nak makan..=p

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 15:24


Pada 26-11-07 15:23 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

uikss..high colestrol..sebab ianya menyumbang kepada kegemukkan saya makan sbulan sekali saja..tu pun bila tigt nak makan..=p


tak best diet!!

Nuranys makan saja...hari2 pun tak apa!peberett!!! :-D :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 15:45


minat juga makan....tapi tak boleh hari-hari lah..... :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 15:48


teringat pula cerita senario pasal roti canai...
saya makan juga roti canai ni...cuma tak selalu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 16:05


Pada 26-11-07 15:24 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-07 15:23 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

uikss..high colestrol..sebab ianya menyumbang kepada kegemukkan saya makan sbulan sekali saja..tu pun bila tigt nak makan..=p


tak best diet!!

Nuranys makan saja...hari2 pun tak apa!peberett!!! :-D :-P



uiks..diet tu kena lah..tak snggup untuk kembali pada zaman tong drum dulu.. :lol: :lol: tak boleh lbih2 akak..nanti skt jntung tau..hehe..jangan tiap-tiap hari.nasi lemak pun tak boleh tiap-tiap hari..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 16:18


Pada 26-11-07 16:05 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-07 15:24 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-07 15:23 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

uikss..high colestrol..sebab ianya menyumbang kepada kegemukkan saya makan sbulan sekali saja..tu pun bila tigt nak makan..=p


tak best diet!!

Nuranys makan saja...hari2 pun tak apa!peberett!!! :-D :-P



uiks..diet tu kena lah..tak snggup untuk kembali pada zaman tong drum dulu.. :lol: :lol: tak boleh lbih2 akak..nanti skt jntung tau..hehe..jangan tiap-tiap hari.nasi lemak pun tak boleh tiap-tiap hari..


baik puan...hehehehe :lol: 8-) :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 10:37


salam

selalu duduk makan,
kedai mamak,
bestnya makan dengan kuah dal

dulu masa kat kl,
selalu order cheese nan
best

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-12-07 10:57


lamanya tak makan roti canai...

sapa nak belanja..

tapi tak boleh makan kalau da tengok org yang buat roti canai..
aiyooyo..tak boleh nak telan :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 11:00


Assalamualaikum
saya pun suka makan roti canai :-D
hari2 saya makan roti canai..
saya suka makan roti canai... :terliur:
sedapnya..
nyamnyamnyam.. :terliur: :terliur:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 12:06


ismi suka makan roti canai...
tapi bukan buatan mamak.. uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 13:41


Pada 08-12-07 12:06 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi suka makan roti canai...
tapi bukan buatan mamak.. uhuk uhuk...


habis tu buatan siapa?

macam kebetulan pula topik ni. baru breakfast pagi tadi saya goreng roti canai... huhuhu.. ala yang frozen instant tu...

sesekali pekena roti canai best juga.. sebab hari2 makan roti bakar saja (nak cepat pergi kerja). lagipun lauk kari ikan saya masak hari tu masih ada.. hik hik.... sesuai...

:-) :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 13:45


Pada 08-12-07 13:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

lagipun lauk kari ikan saya masak hari tu masih ada.. hik hik.... sesuai...





laut kari itu yang bila punya cik s....heheheheh
:-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

hAnTuBuG
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29687
Posting: 30

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 15:41


err.. roti canai?
masuk bulan ni dah 2 tahun diriku tak makan roti canai..
pantang.. hehe..

roti canai tu xbgs untuk kesihatan.. (personal review)
-banyak minyak.. ( termasuk minyak dr penebar :P)
-kuku penebar.. ish2..
-pas pegang telur terus pegang roti.. kalau telur dah dicuci tak apalah.. hu2
-kalori dalam roti canai sama dengan berlari 7km tnp henti..

alhamdulillah.. dah 2thn xmkn roti canai.. dulu memang suka sangat..
banyak org kata roti canai tak bagus.. termasuk lah penjual2 ubat tepi masjid.. he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For hAnTuBuGProfil   Hantar PM kepada hAnTuBuG   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 16:02


Pada 08-12-07 13:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-12-07 12:06 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi suka makan roti canai...
tapi bukan buatan mamak.. uhuk uhuk...


habis tu buatan siapa?

macam kebetulan pula topik ni. baru breakfast pagi tadi saya goreng roti canai... huhuhu.. ala yang frozen instant tu...

sesekali pekena roti canai best juga.. sebab hari2 makan roti bakar saja (nak cepat pergi kerja). lagipun lauk kari ikan saya masak hari tu masih ada.. hik hik.... sesuai...

:-) :sopan:



roti canai sekarang ni.. try buat sdiri ek... tak pun beli yang instant keluyaran org melay...

sebab yang jual tepi2 jalan tu dah tak boleh nak dikonfidenkan islam pembuatnya...

**teringat ... motor pelekat bismillah.. van pelekat bismillah.. parking dalam rumah.. gambar 'gajah banyak tangan'.. errkkkk!~~~


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 16:36


Pada 08-12-07 13:45 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-12-07 13:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

lagipun lauk kari ikan saya masak hari tu masih ada.. hik hik.... sesuai...


laut kari itu yang bila punya cik s....heheheheh
:-P



huhu... Kenapa? dah nak habis dah pun lauk ikan masak kari tu.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 08-12-07 17:05


salam..
emm sedapnya roti canai..
saya suka makn roti canai buatan mak saya..hehe :D
roti canai kat kedai pun sedap juga...
rotinya paling sedap lembut...
kuahnya pun sedap ni bergantung kepada cara orang yang mebuatnya lah...
:) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 17:36


sokong dengan kaknurmakar....

erk, ismi makan roti canai buatan 'rumah'... kuhikkuhikkuhik...
yang insten pun selalu jugak makan...
sodap pun sodap...

p/s: roti canai memang sodap di cicah dengan kuah kari dan sambal.. muaxx...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 12:48


Pada 08-12-07 17:36 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

sokong dengan kaknurmakar....
...


waaaa

:cry: :cry: :cry: :cry:

sodap makan roti nanai sampai silap eja nama daddy akak... :cry: :cry: :cry:

isk isk~~~~:-( :-(

nak sambal sikit... Boleh.... isk isk~~~ :-( :-(

:terliur: :terliur: sedapnya roti nanai garing.... cecah sambal.. panas... dengan air cekape ais.... yum yummmm :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-07 14:35


saya suka..suka makan dengan kuah kari..tapi sejak kebelakangan ni.suka makan roti bom pula..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 10:16


sekeping roti canai dan semangkuk nasi lemak,kalori yang perlu dibakar sama dengan lari 5km..
jika makan lepas lari 5km, sama lah dengan anda tak lari pun 5km tadi tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 11-12-07 18:46


Assalamualaikum

ana pun suka......

ana suka mam rOti.....

rOti apa-apa saja....rOti canai kOsOng pun jadi lah...
ana suka bila mam dengan kuah dal....sedap....

kari kat kedai xsedap...... :-P

nak suruh umi buat pun boleh saja.....boleh mam banyak-banyak kalau buat sendiri.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 21:09


kawan saya,
semua jenis roti canai dia tahu hehe :sopan:
terkejut juga first time dengar dia cerita...
tapi dia cakap roti canai itu tak berminyak ..guna beras..
bagaimana itu? :berfikir:
tunggu saja lah dia belanja nanti :sopan:
InsyaAllah :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 23:06


Pada 11-12-07 21:09 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

kawan saya,
semua jenis roti canai dia tahu hehe :sopan:
terkejut juga first time dengar dia cerita...
tapi dia cakap roti canai itu tak berminyak ..guna beras..
bagaimana itu? :berfikir:
tunggu saja lah dia belanja nanti :sopan:
InsyaAllah :malu:

salam...

waaa....nak...nak...

nak juga merasa orang belanja roti canai..
selalu kalau nak makang kena beli sendiri..
hhuurmm...


roti canai ni kalau makang selalu = boleh gemuk kan??...
eh ye ke....entah lah....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 01:07


sekeping roti canai bersamaan dengan 2 bungkus nasi lemak yang 50 sen tu...

roti nan lah sedap.. gebu2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 01:09


:terliur: :terliur: :terliur:
waa...bestnya roti canai..
takat duduk kolej legenda ni...
boleh dktakn tiap-tiap hari makan roti canai..
makan kat abadiah caterer..best!!
sesiapa yang duduk kolej legenda tau lah btapa sedapnya roti canai kat situ... :-D
xksh lah kolesterol banyak ke tak..
tibai saja...sebab memang suka mkan... :-D :sopan: :malu:


--------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 20:18


Pada 11-12-07 23:06 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



roti canai ni kalau makang selalu = boleh gemuk kan??...
eh ye ke....entah lah....



betulkah boleh gemuk?
wahh nak makan roti canai banyak2lah..
huhu nak tambah berat
tapi nak cukup-cukup saja BMI
ini BMI 17 :cry:


saya suka makan roti canai kosong dan roti canai telur..
tapi suka makan begitu saja
tak suka makan dengan kuah..
wahh sedap2.. dah lama tak menikmati
terliur pula :terliur:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 26-12-07 20:27


waaa..
roti canai..
bestnya..
nyum2..
:)
i like..

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 15:33


kita suka... tak tau Kenapa... macam best geetuk setiap kali menikmati roti canai


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 15:42


salam. roti cnai memang sedap.tambah pula dengan teh tarik. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 15:48


memang faveret tu..
time balik rumah ayah suka belikan..
sampai berbijik2..
padahal yang nak makannya 2 org saja..
pepun,time kasih ayah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 09-01-08 13:42


Assalamualaikum

malam tadi tengok berita...
berikutan kes harga tepung dan pengeluaran minyak yang terhad,ketua persatuan restoran india Malalysia yang membuat kenyataan sebelum ni mengatakan yang pengeluaran roti canai akan dihentikan mggu depan telah mengubah kenyataan semalam.

Roti canai akan ada seperti biasa minggu depan.. :-)

so,tak perlu risau sesiapa yang menggemarinye ea....... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 13:46


wah, suka sangat! masa tengok berita malam tadi memamg terkilan gila lah sebab dapat tau kena diberhentikan penjualan roti canai kat seluruh malaysia tapi boleh dueramiela bagitahu keputusan dah berubah so aku tak perlu risau lagi ;-)


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-01-08 14:40


Assalamualaikum
biasa┬▓ jeq..nak kata tak suka..suka jugak...nak kata suka..tak jugak....suka suka pipit lah agaknya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 09-01-08 14:44


Pada 09-01-08 14:40 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
biasa┬▓ jeq..nak kata tak suka..suka jugak...nak kata suka..tak jugak....suka suka pipit lah agaknya...



:sopan:

bukan suam2 kuku ka



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

syababmuslim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2007
Ahli No: 32142
Posting: 57
Dari: Cairo,Egypt

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 14:46


Ana pun suka.

Kalau boleh nak belajar buat.Boleh jimat sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syababmuslimProfil   Hantar PM kepada syababmuslim   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 14:51


em suka lah juga...tapi tak boleh makan banyak...nanti mesti tak habis..
kalau nak makan pun kena makan sekeping atau setengah saja...janji dapat makan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 09-01-08 15:04


suka sangat-sangat... makan dengan kuah kari lah.kari mamak. memang makan sehingga menjilat jari.
:terliur:

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

ainarieyani
Warga Rasmi
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29696
Posting: 15
Dari: sintok

Perak  


posticon Posting pada: 09-01-08 15:40


roti canai....
saya suka juga..
tapi kalau makan skping 2 kena round 4x baru habis..
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainarieyaniProfil   Hantar PM kepada ainarieyani   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 22:04


lamanya tak makan roti canai...
pak tam roti canai tak ada pulak jual sem ni...

bilalah nak p restoren zaman ni... boleh jugk pekene roti sanai se... tak sabonye.... cepatla balik driverku... uhuk uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-01-08 22:46


Pada 09-01-08 15:40 , ainarieyani posting:

!!! QUOTE !!!

roti canai....
saya suka juga..
tapi kalau makan skping 2 kena round 4x baru habis..
hehe..


huhu..suka juga..tapi sekarang kena bthan..(ni semua pasal ada subjek kecergasan fizikal sem ni..huu..)..kalau tak, markah amali kecergasan kurang pulak.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

highrisk
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32271
Posting: 3
Dari: rumah di wolfsburg

germany   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 23:02


thread macam ni pun ada juga.

aku suka makan roti canai juga.

walaupun susah didapati di sini

aku tetap cari juga

alhamdulillah ada lah juga roti peranta instant di asia markt

Bookmark and Share

    


  Member Information For highriskProfil   Hantar PM kepada highrisk   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 23:12


Miss Syahidatul sukee roti canaii.... dulu kat sekolah dia makan tiap-tiap hari Isnin breakfast...

p/s: ssyyuuuhh..diam-diam jangan bagi tau diee...



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

embun-pagi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27056
Posting: 41
Dari: Lorong Teratai

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 23:41


selalu makan mesti 2 keping...banjir punya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For embun-pagiProfil   Hantar PM kepada embun-pagi   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 00:41


Pada 09-01-08 23:12 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Miss Syahidatul sukee roti canaii.... dulu kat sekolah dia makan tiap-tiap hari Isnin breakfast...

p/s: ssyyuuuhh..diam-diam jangan bagi tau diee...



:lucu: :-D
dah terbgtau lah burung antu.. ampun..... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 16:19


MMMmmm...sedap itu..tambah lagi kuah kari dal..
minum lagi teh tarik kao2..fuh..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 19:06


ya...saya pun suka sangat dengan roti ulian manusie ni...antara breakfast kegemaran....especially yang ayah buat...makan tak ada kuah pun tak apa..enak dimakan begitu saja....kalah gardenia...:P


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-09 14:28


Saya suka buat roti bila kat kampung..

Jadi tak jadi tu lain cerita,janji ada orang yang makan.. hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-09 14:36


Pada 04-10-09 16:19 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

MMMmmm...sedap itu..tambah lagi kuah kari dal..
minum lagi teh tarik kao2..fuh..



:terliur: bagusnya lah hai..


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-09 15:11


Pada 05-10-09 14:28 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya suka buat roti bila kat kampung..

Jadi tak jadi tu lain cerita,janji ada orang yang makan.. hehe



Soleha kat bandar pun boleh buat.. akak boleh tolong makan.. hehe..
:kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-09 17:38


favourite tu....nasi dengan roti canai,rela pilih roti canai lagi...hahaha


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-09 21:05


salamun alaik..

ana kalau roti canai 2 kena ada mood baru boleh makan..kalau tak ana makan capati..
da lama tak makan..huhu..boleh balik Malaysia saja tak sempat nak makan kat kedai mamak sebab mak dok masuk kat rumah besh2..hehe.. ;p


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 07:52


masyaAllah topik ni dah lama..tapi masih aktif lagi...roti canai jangan makan banyak-banyak kolestrol tinggi...he2


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 09:20


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 17-05-04 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


On 2004-05-14 20:51, Jackie_uniten7 wrote:
roti canai ni tak bagus. macam great_teacher cakap. high cholestrol. tapi saya berpeluang makan pun bedal saja. sekali makan at least order 6 keping roti telur. fuh, nikmat.


--------------------------------------------------------------------------------



bagaimana boleh muat dalam perut anta tu ek? Berapa lama ambik masa nak bagi peghabih semua tu?



muahahahaha.. Kalau si jackie ni makan 6 keping aku percaya..
dia pernah makan sate 15 cucuk...tanpa kuah kacang....dengan nasi himpit 3 mangkuk tom yam penuh


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 12:37


Pada 11-12-07 23:06 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 21:09 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

kawan saya,
semua jenis roti canai dia tahu hehe :sopan:
terkejut juga first time dengar dia cerita...
tapi dia cakap roti canai itu tak berminyak ..guna beras..
bagaimana itu? :berfikir:
tunggu saja lah dia belanja nanti :sopan:
InsyaAllah :malu:

salam...

waaa....nak...nak...

nak juga merasa orang belanja roti canai..
selalu kalau nak makang kena beli sendiri..
hhuurmm...


roti canai ni kalau makang selalu = boleh gemuk kan??...
eh ye ke....entah lah....



enta nak gemuk ??
tak tau lah roti canai boleh gemukkan :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 12:55


saya suka makan semua jenis roti canai kecuali yang ada bawang, tak suka makan bawang :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 15:26


roti cnai banyak kolesterol..tak boleh makan selalu..nanti kdr kolesterol dalam tbh tinggi..bahaya..sekali skala tak apa.. (^_^)

mr hajime,bawang2 baik untuk jantung..penentang kolesterol..esp bawang putih..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 15:35


Pada 06-10-09 15:26 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

roti cnai banyak kolesterol..tak boleh makan selalu..nanti kdr kolesterol dalam tbh tinggi..bahaya..sekali skala tak apa.. (^_^)

mr hajime,bawang2 baik untuk jantung..penentang kolesterol..esp bawang putih..



saya suka tosai dengan papadum :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 07:00


roti canai dulu murah sekarang dah mahal dah...nipis pulak tu


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 08:45


roti canai murah ada kat KL...
kat medan pasar....

dia punya pakej sarapan pagi : roti canai dan teh tarik RM 1.00 saja

kedai tu dimiliki oleh koperasi ukhwah


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 09:40


Pada 06-10-09 15:35 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-10-09 15:26 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

roti cnai banyak kolesterol..tak boleh makan selalu..nanti kdr kolesterol dalam tbh tinggi..bahaya..sekali skala tak apa.. (^_^)

mr hajime,bawang2 baik untuk jantung..penentang kolesterol..esp bawang putih..



saya suka tosai dengan papadum :-D



tosai 2 bagaimana?tak pernah cuba lagi..tapi papadum ana pun suka..
masa sahur dulu kalau xlalu makan 2 saja lah dengan nasi..hehe..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 23:04


semalam seorang peniaga roti canai dekat kampung kawe d tahan polis kerana mengedar dadah part time..ayyo...tak pasai2 meringkuk...


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 23:56


assalamualaikum....

saya peminat roti canai, tapi sejak duduk shah alam ini pernah lagi makan roti canai....makan nasi kerabu j..
kalau kat sabah, kedai india k, bukan india k ada j roti canai...suka lah makan sedap dan murah..hehe.. kalau minum dengan teh tarik lagi..sedap :):)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-09 08:05


peh peminat setia roti canai ini.. nak2 lagi yang abah buat.. tak payah susah2 beli kat kedai..hehehe special punya...


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 15:43


eh betul ke bawang boleh ubat sakit jantung... macam tipu saja.. hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1802 saat. Lajunya....