Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 210
Ahli: 0
Jumlah: 210




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 6 jam, 32 minit yang lalu
khalifah: 6 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: :::Kelab Kak Long & abang Long:::


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» :::Kelab Kak Long & abang Long:::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh :::Kelab Kak Long & abang Long:::

Mazaya
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12322
Posting: 6
Dari: Malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 28-05-05 12:57



Ha!!!saya takde plak dlm senarai tu..saya ank sulong gak....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For MazayaProfil   Hantar PM kepada Mazaya   Quote dan BalasQuote

wany_shera
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13926
Posting: 23
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-07-05 10:56


8-)
boleh tak saya jadi insan yang ke101? ke dah lewt? saya pun ank solung tpi semua orang panggil saya akak saja...manjer sikit...ye tak?
8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wany_sheraProfil   Hantar PM kepada wany_shera   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 14:09


haaaaa..... saya memang orang panggil kaklong... tak kira tua atau muda.....anak sulung.... sepupu sulung dari 35 orang sepupu........ saya kakak kepasa 9 orang adik..... ni lah baru tul2 sulung kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-07-05 10:07


salam ukhuwwah.....

:-) :-) :-) :-)
saya pun anak sulong jugak...tapi adik2 tak panggil kak long lah.... :-D :-D :-D :-D
nak join ni boleh ke???
selamat berukhwwah ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-07-05 12:35


nampaknya hanan laa yang terlewat daftar kak sini...kak long kapada 9 orang adik..meriah begitu.rezeki murah.alhamdulilaah...


-----------------
ya ALLAH..kurniakanlah aku cinta insan yang MenyintaiMU..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 10-07-05 15:19


saya anak sulng..tapi dalam rumah xpngl kak long..
pngl along saja..hehe..nak join lah klab ni..msti besh kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

azzarima84
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17122
Posting: 12
Dari: di mane2 saja

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-07-05 11:17


saya pun anak sulung...boleh join tak??hehehe..mesti lah best jadi anak sulung ini...manja lah sikit... hehehe....Kalau lama xblik rumah sebab gie stdy,bila balik saja mak mesti tnye nak makan apa...rasa macam raja...ye lah maka lama xtgk anaknyer...adik2 pun sorak2 gembira sebab kita lama xlik rumah... hehehe,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzarima84Profil   Hantar PM kepada azzarima84   Quote dan BalasQuote

AzrinshaH
Warga Rasmi
Menyertai: 17.07.2005
Ahli No: 17335
Posting: 9
Dari: pch.selgr

Pahang  


posticon Posting pada: 17-07-05 20:17


saya abang long juga???? dari lapan orang adik beradik :-D


-----------------
mesra cepat betul


Bookmark and Share

    


  Member Information For AzrinshaHProfil   Hantar PM kepada AzrinshaH   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-05 22:45


ana pun kak long juga... hehheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 23:21


SAYA abang LONG!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

nrlieda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2005
Ahli No: 14273
Posting: 30
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 31-08-05 13:52


saya pun nak join kelab ni macam best saja bunyi nya..hehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nrliedaProfil   Hantar PM kepada nrlieda   Pergi ke nrlieda's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 16:11


assalamualaikum

kak long dan abang-abang long sekalian..lama benar dah tak masuk ukhwah..so lama dah tak pantau senarai ahli2 kelab ni...

alhamdulilah..makin bertambah walaupun tak update kan list tu..

anyway selamat datang ke kelab kak long dan abang-abang long..

jadilah permata pertama yang berkilau dalam keluarga ye..

wassalam :-)


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 16:22


saya pun kak long jugak..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 17:25


saya pun anak sulung boleh joint tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 10-09-05 00:26


saya pun sulung juga... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

tetikus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18733
Posting: 45
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-05 17:48


tetikus

Bookmark and Share

    


  Member Information For tetikusProfil   Hantar PM kepada tetikus   Quote dan BalasQuote

rifqi_abadi
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16339
Posting: 15
Dari: MuAr!!

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-05 18:45


ana ana sulong dari 5orang adk bradik..nk2 join....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifqi_abadiProfil   Hantar PM kepada rifqi_abadi   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-05 19:17


aku anak bongsu....salah landing lah ini......chiowwwww....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 01:46


Assalamualaikum bang long and kak long......
hahahahahhaha lotih dah den jadi bang long ni haaaa!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 01:52


nak join!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-05 15:50


Assalamualaikum

saya pun KAKLONG juga...... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 11:49


List terbaru bertarikh : 14 Oktober 2005
Ahli Kelab Kak Anak Sulong ( Abang Long & Kak Long )

1. islamic_princess
2. Prof_Muslim
3. aniisa_tasnim
4. aisyamin
5. aufa_khalilah
6. -sakura-
7. maryam
8. idea_31
9. nawwal
10. nur_indah
11. ustazah_cute
12. simba
13. rabbit_cute
14. lidah_penghunus
15. solehah
16. -j-a-j-a
17. kakyong
18. aphzahra
19. kamal_82
20. farhah
21. ain_filzah
22. sunsweetz
23. rynar_abadi
24. syahadah_uum
25. kak_ngah
26. pena_sufi
27. nurien
28. dina_best
29. nuha
30. iZZuDDeeN
31. nuriz
32. nurana
33. huwaina
34. shahiza
35. zatiesweetie
36. nur_iman
37. syahirah
38. amyazma
39. Prepaid
40. brotherMon
41. syiera
42. nurisayuti
43. al_umari
44. ain_filzah
45. prince_muslim90
46. sinarshams
47. sauqina_hani
48. bisikan_nurani
49. fairuzfirdausi
50. ayuazar
51. waterlemon_9
52. aifi
53. syah_solehah
54. cahaya_pertama
55. raabiatul_adawiyah
56. safa_safrina
57. jackie_uniten7
58. nur_ulfah
59. niza_ieja
60. putra_aiman
61. ma_N
62. muTTaQiN
63. najwan_islamic
64. nurulkhat
65. hanuna
66. ikqhoi
67. teman_siber
68. irsyadussolehah
69. nahdatul_adawiyah
70. nysa
71. intan_syafina
72. rayhana
73. niza
74. ayuazar
75. nurilyana
76. pejuangummah
77. nur_malam99
78. musaffir
79. haff
80. kimi_uniten7
81. misahe
82. nur_tinta
83. amirajannah
84. lidya_haryati
85. al-anshaary
86. selembut_salju
87. sepi_indah
88. lepat
89. inie
90. nabilah_miz
91. warhamey
92. nurhaida
93. langsat01
94. espiranza
95. gadisyurga
96. Maisarah
97. amrina_rasyada
98. indah_hati84
99. kakyongju
100. hurunein
101. whitesilk
102. xrem2020
103. nasirah
104. sufie
105. khaulah_alazwar
106. aisha
107. tiefia
108. cahayaketenangan
109. yeop
110. hafiz_Qiee
111. hizbullah
112. ummu_qayyum
113. qaulah_atrah
114. LaTomatina
115. wardah1
116. putera_maroc
117. Uwais
118. jasmine0981
119. xtrem2020
120. amiratulizzah
121. zahratul_wardah
122. widad
123. ada_syuhada
124. sasician
125. annafira
126. alea13
127. apple85
128. rutab
129. majidah
130. itsjustme
131. zeikiyya
132. najjah
133. sahabat_ingatan
134. baitul_izzah
135. syarifah_s
136. sayatetapsaya
137. cahaya_safi
138. ctmuslimah
139. ana_lia
140. INSPIRASI_HATI
141. penuntut_ilmu
142. niza
143. nurulieman
144. Ainzakirah
145. putricinta01
146. princess_ixora
147. luqman_hakim
148. akhie_muzam
149. nauwirQalbana
150. ketenteramanku
151. puteriayahanda
152. nur_ila
153. aieyda
154. SHAMR
155. Nur_Hikmah
156. MaWaR84
157. serikandi_mujahidah
158. Mazaya
159. wany_sheera
160. ctmuslimah
161. cahaya82
162. ifit_hanan
163. dhamiraqistina
164. azzarima84
165. AzrinShah
166. bintul_farhanah
167. Irshadianz_Boyz
168. nrlieda
169. nurlynn
170. altamira
171. lukluk_assyifa
172. tetikus
173. rifqi_abadi
174. Asmiedi
175. huda_wafana
176. ayang2roses

Ahlan wa sahlan wa marhaban bikum... Salam Ramadhan buat sahabat/sahabiah “sejawatan” ..hehe :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-10-05 11:16


ana pun anak sulung

anak sulung kembar...

hehe........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

hidayatul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.04.2005
Ahli No: 15840
Posting: 42
Dari: Kulim

Kedah  


posticon Posting pada: 15-10-05 12:15


Assalamu'alaikum....
Saya pun kak long jugak....
boleh tambah la nama saya kat dalam list tu....
Salam ramadhan buat semua kak long dan semua abang long....
Ramadhan Kareem.....!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayatulProfil   Hantar PM kepada hidayatul   Pergi ke hidayatul's Website   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-05 09:59


Assalamualaikum...

ana anak sulung dalam keluarga..bukan sahaja anak sulung tapi cucu sulung kedua2 belah....belah mak dan belah abah juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

ami_nul
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 818
Posting: 6
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 00:21


assalamualaikum.... saya anak sulung juga... dari 2 orang adik beradik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ami_nulProfil   Hantar PM kepada ami_nul   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 20-10-05 00:25


saya pun abanglong jugak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

afz_besh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14538
Posting: 25
Dari: dari tingkat 3 blok Jaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 03:41


ana pun kak long juga..
kak long yang kena jadi contoh untuk adik2 ana yang dua orang tu...
insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For afz_beshProfil   Hantar PM kepada afz_besh   Quote dan BalasQuote

norlie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17607
Posting: 68
Dari: kota bharu, bandaraya islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-05 21:03


nak masuk jugak senarai.
saya pun anak sulung juga.
thanks

Bookmark and Share

    


  Member Information For norlieProfil   Hantar PM kepada norlie   Quote dan BalasQuote

Uwais
Warga Rasmi
Menyertai: 28.05.2004
Ahli No: 9208
Posting: 16
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 03:21


assalamulaikum
nak join juga cz ana pun anak sulong

Bookmark and Share

    


  Member Information For UwaisProfil   Hantar PM kepada Uwais   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-11-05 09:15


Assalamualaikum...

KELAB JANDA LONG tak ada ke???

WASSALAM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 14:14


waaa..ramai ek anak sulung..
hehe..
macam mana nak didik adik2 supaya dengar kata-kata kita ek?

hermm..susahnyaaa ada adik lelaki..
adik qaulah..degil sangat2.. teramat2..
pnat jugak kekadang itu..
dia kurang berminat dengan hal2 agama..
tapi,kalau diberi nasihat, tak pulak membantah..
cuma,masuk telinga kanan,keluar telinga kiri.. (erkk..betul ke tak peribahasa ini??!??)

so..kepada yang ada tips..macam mana nak didik adik betul-betul?
dia itu baikk..cuma nakal skett..yela..kalau dibiar nanti,melarat lagi susah nak terima nasihat orang..

plzzz..help me!

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-11-05 15:44


;-) assalamualaikum......

hehehe.....orang pun nakjoin juga club ini. Al-maklum la kaklong jugak...hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 23-11-05 16:28


Assalamualaikum...saya pun anak sulung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 22:42


nak juga la...saya kak long.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 14-12-05 00:21


assalamualaikum...
saya anak sulung jugak walaupun adik2 saya tak panggil saya kak long..hehe... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-05 17:06


Kak Long & abang Long yang mempunyai tanggungjawab yang besar. betul Tak kaklong2 dengan abang long2 sekelian ?? :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-05 17:15


asslamualaikum...

saya pun anak sulung juga.... :-di 8-) :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-12-05 17:45


saya anak sulung dengan saya ada kaklong

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

amfaisal
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19879
Posting: 3
Dari: kota bharu bandar raya islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-05 07:05


saya pun anak sulung juga....
boleh join :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amfaisalProfil   Hantar PM kepada amfaisal   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 08:24


ana anak sulung..erm...besar taggungjwbnyer! tambah2 ayahnda meninggal dunia... tapi alhamdulillah...ayahnda ana masih ada lagi!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

nisha
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17502
Posting: 27
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-05 10:11


saya pun anak sulung ugak....tapi tak suka orang panggil kak long, kalau kak yoo tak mengapa, memang anak sulung besar tanggungjawabnye. kena tunjuk contoh yang terbaik buat adik2 dan selalu tolak ansur dengan adik2. tapi best jadi anak sulung sebab rasa lebih rapat dengan ma abah, ye la anak sulung kan banyak berkongsi suka duka dengan mak ayah masa awal2 lagi...


-----------------
InDaH HiDuP bErSaMa ILAHI, ReDhAMu KuHaRaPKaN


Bookmark and Share

    


  Member Information For nishaProfil   Hantar PM kepada nisha   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 10:20


oooo...awak anak sulung jugak nisha! haaa! baru ana tau! erm kalau anak sulung ni lebih sikit pada ibunya sebab muka dan perwatakan manusia yang sulung lebih kepada ibunya! betul tak???

kalau sulung perempuan ni ana rasa tanggungjwbnya besar dari laki2 sebab jika ayahanda meninggal, anak sulung kena bekerja keras...tambah2 perempuan! itu pendpat ana saja!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

nisha
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17502
Posting: 27
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-05 14:15


betul ke anak sulung lebih sikit pada ibunya? mungkin la agaknya tapi saya lebih mirip pada bapa saya, perwatakan saya. mungkin yang sulung lelaki la agaknya lebih pada ibunya.


-----------------
InDaH HiDuP bErSaMa ILAHI, ReDhAMu KuHaRaPKaN


Bookmark and Share

    


  Member Information For nishaProfil   Hantar PM kepada nisha   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 14:18


itu opinion ana saja! kadang-kadang manusia memrlukan perubahan..betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

tulipsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2004
Ahli No: 10336
Posting: 223
Dari: Bumi Johore

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 09:34


Assalamualaikum...

ana lupa nak bagitahu..ana kaklong jugak...
family panggil kakak comel...

masukkan ana dalam list jugak tu yeh!

tulipsolehah
sg petani,kedah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipsolehahProfil   Hantar PM kepada tulipsolehah   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 19-05-06 12:04


makin ramai ye kelab kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:05


saya anak sulong lelaki...boleh join juga ke :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 13:43


saya pun anak sulong juga!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-05-06 17:12


apekah perasan antum semua menjadi anak sulung
adakah bahagia kerana anugerah pertama pada mak ayah
ataupun sedih kerana terpaksa selalu beralah untuk adik2
tapi ana respect pada anak sulung sebab tanggungjawab anak sulung adalah berat

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

nurulezzah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.04.2006
Ahli No: 24373
Posting: 31
Dari: tanah merah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 22:17


eh izah pun anak sulung juga ni...kak long.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulezzah88Profil   Hantar PM kepada nurulezzah88   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-05-06 22:30


salam
join juga...
ana pun kak long dr empat
salam ukhwah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 03:19


Terima kasih la...selembut_salju..
InsyaAllah harapan yang diberikan akan dilaksanakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 27-06-06 01:26


Salam..

ana anak sulong dr 4 adik beradik.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 01:44


Masukknlah saya sekali.... Ana anak sulung, adik2 saya 2 orang girl. Besar tanggungjawab saya. Ibu selalu mngadu tentang adik pada ana.
yang paling trsentuh sekali bila adik tak dapat fly further study kat luar negara. mungkin ada hikmahnya... Kata luahan hati saya pada adik2..

        Kasih sayang abang pada adik melebihi kasih dari seseorang kekasih. abang tidak pernah mngharap melainkan ingin melihat adik2nya berjaya. Doa dari abang sentiasa mngiringi adik, walaupun tanpa disedari mereka. Begitulah tulusnya kasih seorang abang. Anda tidak pernah mndengar tangisan doanya atas keselamatan agama adiknya pada mlm hari. Inilah kasih seorang Abang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

haslindaumairah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24183
Posting: 9

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 17:51


ana bukan anak sulong...
tapi ana kakak besar kat hostel...so,ana jadi kakak sulong kepada kira-kira 200 orang adik...dan ana juga dikenali sebagai kak join tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For haslindaumairahProfil   Hantar PM kepada haslindaumairah   Quote dan BalasQuote

haslindaumairah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24183
Posting: 9

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 17:52


ana dikenali sebagai kak ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For haslindaumairahProfil   Hantar PM kepada haslindaumairah   Quote dan BalasQuote

ynax
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24695
Posting: 32
Dari: somewhere

malaysia  


posticon Posting pada: 28-06-06 18:31


ana pun anak sulung dari 3 orang beradik. orang kata anak sulung ni tegas tapi bagi ana, ana yang kena buli dengan adik2 ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For ynaxProfil   Hantar PM kepada ynax   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 18:46


Kita pun anak sulung juga...berat jugak tnggjwb tu....saya tak mempunyai ayah lagi.....jadi apa-apa tugas saya yang perlu lakukan. Duit gaji bulanan tak sempat nak simpan..semuanya dihabiskan untuk ibu, dan adik2...beginilah nasib saya..beginilah kalau dah menjadi anak sulung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-06-06 19:03


saya juga abang long.


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 14:22


Pada 27-06-06 01:26 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..

ana anak sulong dr 4 adik beradik.. :)


masyaALLAH, sama dengan ana... :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...
[ Telah diedit oleh: mas2ra pada 28-09-06 09:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 14:32


assalamualaikum warahmatullah..

alhamdulilah dah ramai sangat kak long dan abang long kat sini..sampai tak boleh nak up date list..tak larat nak taip seorang-seorang..maaflah ye..walau apa pun kita tetap permata pertama family..so jadilah contoh terbaik untuk adik2 kita

salam permata pertama :-)


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 15:28


Wau ramainya...
Samalah dengan ana.
Anak Sulung dari 9 beradik.
Mancabar dan tercabar juga.


-----------------
BUAT YANG BETUL, BUAT DENGAN BETUL, BUAT BETUL-BETUL


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-08-06 15:46


ramainya anak sulung kat portal ni....syabas!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Liayu_83
Warga Rasmi
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1460
Posting: 18
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 14:12


Salam buat along2 semua...

Saya pun along juga...
Alhamdulillah... anak sulong biasanya akan merasa, memahami & mengetahui banyak perkara dahulu. Susah senang bersama keluarga biasanya anak sulong diutamakan kerana lebih dewasa. Tanggungjawab pula dah tentu lah besar. Paling seronok, bila dapat bantu ibu dalam segala hal di rumah... maklumlah, perempuan... Apapun, sebagai anak2 tiada perbezaan diantara setiap panggilan...

Semoga kita menjadi teladan pada adik2 & insan yang lain...
InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Liayu_83Profil   Hantar PM kepada Liayu_83   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 17:25


assalamualaikum..
hehe..nak join jugak....
kaklong dah datang ini,,,

lambat sangat ke nak join???
xpekan??huhuhu...

salam ukhwah...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 03:27


assalamualaikum

tak apa abadaa..ahlan wasahlan..


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati_86
Warga Rasmi
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26557
Posting: 5
Dari: terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 12:20


Assalammualaikum...
hi..prof. aikk..takkan org yang lawa dan menarik perhatian prof saja..yang prof.add?abiss kita ni?insan kerdil bagaimana?....


-----------------
gunung memang tinggi...
namun apabila didaki...
gunung yang tinggi tetap terletak di bawah tapak kaki...


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejati_86Profil   Hantar PM kepada muslimahsejati_86   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-06 13:15


salam

seronok jadi kakak dan abang ni sebenarnya kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 116
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 14:36


Dikurniakan 6 orang adik-beradik..ana pun anak sulung..kalau kat rumah family panggil kakak/along..Allah bagi ana keistimewaan..ana anak sulong kembar ('',)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 15:29


Pada 27-09-06 12:20 , muslimahsejati_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum...
hi..prof. aikk..takkan org yang lawa dan menarik perhatian prof saja..yang prof.add?abiss kita ni?insan kerdil bagaimana?....



prof dah ada org merajuk... ana tak tau prof siapa nak pergi pujuk..
hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

IrisS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2004
Ahli No: 7866
Posting: 57
Dari: PuLaU MuTiaRa

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-09-06 16:58


Salam... ana pun anak sulung jugak.. dr 7 org adik-beradik.. tapi ana paling manja dalam famili..
huhuhu :-) :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 08:27


saya anak sulung dari 4 orang adik beradik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 28-09-06 10:14


antara anak yang sulong apa kata kita try cari di antara anak yang sulong.... sapa lagi sulong.hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

hanisah_syahidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20049
Posting: 38
Dari: johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 14:14


ana kaklong

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisah_syahidahProfil   Hantar PM kepada hanisah_syahidah   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 28-09-06 14:15


saya anak tunggal...
boleh lah nak jadi along jugak kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

I-Dei
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22558
Posting: 34
Dari: di.trnung

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-06 15:00


anak sulong dari 3orang adik-beradik

Bookmark and Share

    


  Member Information For I-DeiProfil   Hantar PM kepada I-Dei   Quote dan BalasQuote

rabiah_al-adawiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23868
Posting: 56

yemen  


posticon Posting pada: 07-10-06 12:01


assalamualaikum...

alamak..dah terlambat lah..
rabiah pun anak sulong jugak..
dr 4 org adik beradik..
sikit saja kan?
tapi macam yang lain2 kata..tanggungjawab anak sulong ini besar dan anak sulong saja lah yang memahaminya..
apa-apa pun rabiah ucapkan semoga kita semua tabah dan berusaha agar kita dapat menunjukkan contoh yang terbaik pada adik2 kita...
tpkan...anak sulong ini sebenarnya manja jugak tau...hehe
untungkan kita semua...tanpa sedar kitalah permata pertama yang dalam kehidupan ibu ayah kita...

semoga kita semua tergolong dalam kumpulan kak long dan abang long yang terbaik kepada adik2 kita...insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiah_al-adawiahProfil   Hantar PM kepada rabiah_al-adawiah   Quote dan BalasQuote

rabiah_al-adawiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23868
Posting: 56

yemen  


posticon Posting pada: 07-10-06 12:01


assalamualaikum...

alamak..dah terlambat lah..
rabiah pun anak sulong jugak..
dr 4 org adik beradik..
sikit saja kan?
tapi macam yang lain2 kata..tanggungjawab anak sulong ini besar dan anak sulong saja lah yang memahaminya..
apa-apa pun rabiah ucapkan semoga kita semua tabah dan berusaha agar kita dapat menunjukkan contoh yang terbaik pada adik2 kita...
tpkan...anak sulong ini sebenarnya manja jugak tau...hehe
untungkan kita semua...tanpa sedar kitalah permata pertama yang dalam kehidupan ibu ayah kita...

semoga kita semua tergolong dalam kumpulan kak long dan abang long yang terbaik kepada adik2 kita...insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiah_al-adawiahProfil   Hantar PM kepada rabiah_al-adawiah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 12:47


anak yang Sulung daripada 4 org adik beradik...

cucu yang Sulung daripada 12 org anak buah...!!!

(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-10-06 13:08


saya pun nak join jugak!!
i'm the first from 5 sibling..huhuhuhu..
:>

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 02:26


nak join jugak..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

lukmanulhakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.12.2005
Ahli No: 21214
Posting: 62
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 06:09


Ana pun!!!
Ana abang long kepada 3 orang adik...
2 perempuan,seorang lelaki...
besar tanggungjawab tu... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukmanulhakimProfil   Hantar PM kepada lukmanulhakim   Quote dan BalasQuote

iman_soleha
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26947
Posting: 13
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-10-06 21:29


Salam ukhwah...

;-) Ana juga anak sulung..kak long lagi..

Ana kak long kepada 4 orang adik lelaki..lagi pening nak jaga mereka time kecik2 dulu,syukur sekarang ini semua dah besar2 pasnie tanggungjawab kat mak dengan ayah pula!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_solehaProfil   Hantar PM kepada iman_soleha   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 08-11-06 13:05


me too the eldest among 5

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_2310
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27600
Posting: 13
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-06 22:43


saya kak long...
hehe...
nak cari kenalan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_2310Profil   Hantar PM kepada wardah_2310   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-06 23:45


Pada 03-12-06 22:43 , wardah_2310 posting:

!!! QUOTE !!!

saya kak long...
hehe...
nak cari kenalan lah...

salam wardah...saya pun anak sulong.....tapi dari 2 beradik saja :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 12-12-06 22:24


salam..

ana anak sulong juga.. so nak join sama lah ya.. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

P10TH
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2006
Ahli No: 27866
Posting: 57
Dari: Nilai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 00:49


sudikah kiranya masukkan nama ana ??sb ana jugak anak sulung...nama ana ahmadfaiz

Bookmark and Share

    


  Member Information For P10THProfil   Hantar PM kepada P10TH   Quote dan BalasQuote

CaHaYa_KeHiDuPaNKu
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2006
Ahli No: 27932
Posting: 7
Dari: JB

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-06 02:04


saya pun anak sulong juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For CaHaYa_KeHiDuPaNKuProfil   Hantar PM kepada CaHaYa_KeHiDuPaNKu   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 03:18


saya juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Ismah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14527
Posting: 39
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-06 08:05


Assalamualaikum..

Ana pun anak sulung juga..tapi,sedihla nama ana tak ada pun dalam senarai.Apapun nak join sekali boleh..
Bestkan jadi anak sulung ini walaupun tanggungjawab.......mak oiii banyaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For IsmahProfil   Hantar PM kepada Ismah   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 15:31


EIRA NAK JOIN juga KELAB NIM...

KAK LONG DR 5 org ADIK BERDIK;))

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 15:38


assalamualaikum

salam ukhwah buat ahli kelab kak long & abang long..

ramai sangat dah ahli nya..tak larat nak update list..maaf ye


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

annisaa_isti
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.02.2007
Ahli No: 28690
Posting: 34
Dari: akademi pengajian islam universiti malaya,nilam puri,kelate

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-07 15:17


salam sumerr..
ana juga pu3 sulung dalam family..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annisaa_istiProfil   Hantar PM kepada annisaa_isti   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 19:05


ana anak sulung daripada 6org adik beradik, 4 lelaki 2 perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 19:10


saya anak sulung!!!!
kadang-kadang org panggil kak Long tapi selalu pggil Along lah.. ada yang paggil Kak Yong..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 03:02


ana pun sulong juga prof...
thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

sofea_84
Warga Rasmi
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28309
Posting: 9
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-03-07 10:07


saya pun anak sulung juga.....
daripada 4 beradik
2b dan 2g
adik bongsu perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofea_84Profil   Hantar PM kepada sofea_84   Quote dan BalasQuote

sofea_84
Warga Rasmi
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28309
Posting: 9
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-03-07 10:08


bast sangat dapat jadi anak sulung....(''_,)....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofea_84Profil   Hantar PM kepada sofea_84   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» :::Kelab Kak Long & abang Long:::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.185537 saat. Lajunya....