Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: ...tatkala jantung berdebar;rindu pd seseorang?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» ...tatkala jantung berdebar;rindu pd seseorang?

Please Mendaftar To Post


Oleh ...tatkala jantung berdebar;rindu pd seseorang?

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 08:18






Anda mengetahui yg anda merindui seseorang apabila jantung anda berdegup
pantas ketika teringatkan dia. Dan walaupun sekadar "Hai" daripada dia mencukupi sebagai penenang.
Ulasan: anda mungkin menaruh hati kepadanya, cuma anda tidak menyedarinya
ataupun anda tidak mahu menerimanya sebagai kenyataan.


Jangan jadi terlalu baik, saya akan merindui kamu.
Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai kamu.
Jangan jadi terlalu 'sweet', saya mungkin jatuh hati kepada kamu.
Amat sukar untuk saya menyayangi kamu jika kamu tidak mahu membalasnya.
Ulasan: seseorang yang membuat kamu jatuh hati kepadanya sebenarnya menyayangi kamu lebih daripada kamu menyayangi dia.

Jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian daripada kamu,
tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi, jangan terlalu sedih...
terimalah kenyataan itu dan sekurang2nya dia pernah membahagiakan kamu.
Ulasan: Masa akan menentukan segalanya, jika dia ditakdirkan bersama
anda, dia akan kembali.


Jangan melarikan diri dari 'cinta' apabila ia berada di hadapan kamu,
Jangan melarikan diri daripadanya kerana suatu hari nanti, kamu pasti akan teringatkannya kembali dan menyesali perbuatan kamu itu.
Ulasan: hargai orang yang menyayangi kamu, bukan mudah untuk mencari orang yang menyayangi kita. yang paling berharga ialah hati yangikhlas.

Penyesalan terbesar dalam hidup ialah risiko yang kita tidak ambil.
Jika anda merasakan sesuatu itu akan membuatkan anda bahagia, maka teruskan.
Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini hanya sekali, mungkin tiada lagi peluang kedua.
Ulasan: Masa tidak menunggu kita. Jika anda rasakan anda telah bertemu dengan orang yg sesuai, maka hargailah dia, jangan biarkan dia berlalu begitu sahaja.

Jangan bertangguh kerana takut. Cubalah dahulu atau anda akan menyesal
kerana membiarkan ia berlalu begitu sahaja. Tiada sesiapapun yang tahu apakah yang membuatkan anda benar2 bahagia.
Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi, "Saya air mata seorang gadis yang menyayangi seorang lelaki tetapi
telah kehilangannya. Siapa kamu pula?". Jawab titis air mata kedua tu,
"Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yg menyayangi
saya berlalu begitu sahaja."
Ulasan: Tiada sesiapapun yang simpati kepada orang yang sengaja membiarkan peluang pergi begitu sahaja tanpa berusaha untuk mendapatkannya atau Mempertahankannya.
Kita selalunya tidak menghargai seseorang yang hampir atau menyayangi kita sehingga
dia pergi meninggalkan kita; kemudian kita akan sedih dan menyesal mengingatkannya.
Terdapat banyak bebintang di langit tetapi hanya satu sahaja yang begitu menyerlah sehingga dapat menarik perhatian anda. Dari kalangan yang anda pilih untuk abaikan ialah
sebutir bintang yang sanggup menyinari anda walau diamana sahaja anda berada.
Ulasan: [B]Bahagian 1: orang yang bersama anda ketika ini mungkin bukanlah orang yang benar2 anda sayangi.
Bahagian 2: terdapat orang yang tahu
dia tidak dapat bersama kamu ketika ini tetapi masih menyayangi kamu sepenuh
hatinya, fikirkanlah.


Lawaknya bila kita meletakkan standard untuk orang yg bakal kita sayangi,
tetapi jauh di sudut hati, kita tahu yang orang yg kita sayangi itu terkecuali daripada standard itu.
(don't be too choosy!)
Ulasan: kita amat kritikal terutamanya kepada orang yg kita sukai atau sayangi kerana kita mahukan yang terbaik untuk diri kita.

Tetapi sebenarnya kesempurnaan dan
hubungan terbaik dapat dicapai dengan berusaha bersama.
Ia bukanlah terletak kepada satu individu sahaja.
Cinta itu membuatkan anda gembira walaupun ia sering melukakan.
Cinta itu istimewa jika ia diberikan kepada orang yg bertuah.
Ulasan: Jika anda bertemu seseorang yang benar2 menghargai anda, maka dia
berhak mendapat kasih anda.


Menyayangi/mencintai itu umpama bermain piano. pertama, kita bermain ikut
peraturannya.
Kemudian, lupakan peraturannya dan main ikut hati.
Ulasan: kepercayaan terhadap pasangan adalah amat penting.

Untuk mempercayai seseorang yang anda sayang/cintai, anda mestilah membuat
dia mempercayai anda dahulu.
Yakin terhadap diri sendiri dan pasangan anda. Jangan buat mereka ragu-ragu terhadap anda dan jangan ragu-ragu terhadap mereka. Apa kata seseorang memberitahu anda ini " saya tidak percaya dengan courtship (mendapatkan perhatian
bagi memenangi seseorang).
Ia cuma membuang masa sahaja.Jika saya mencintai seseorang, maka saya akan
meluahkan isi hati saya kepadanya.
Tetapi, ada pula pengecualian bagi anda, jika anda mencintai saya, saya akan 'court'
(sentiasa cuba memenangi) anda selamanya..."
Ulasan: Cinta itu memerlukan masa untuk disedari kehadirannya.Terdapat
cinta pandang pertama, tetapi ia masih memerlukan masa bagi pihak satu
lagi menyedarinya.


Merinduinya apabila dia tiada di sisi, mengharapkan berita daripadanya
apabila berjauhan...
Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takutkan risiko atau cabaran yang bakal mendatang.
Ulasan: Jangan berputus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan.
Adalah lebih baik untuk anda mencubanya terlebih dahulu; kerana jika anda berjaya, kemenangannya itu teramat manis.
Tetapi, jika anda tidak mahu/berani mencubanya,anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayang/cintai selamanya.
Anda tidak pernah kalah/kecewa dalam mencintai/menyayangi.
Anda cuma kalah jika anda bertangguh.
Ulasan: Jangan takut untuk meluahkan isi hati anda kepada orang yang
anda sayang/cintai.


Beritahu mereka dan biar mereka buat keputusan di pihak mereka. Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ialah
memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya mereka dalam hidup anda. Dengan itu, anda akan rasa lebih yakin dan puas. Dan
anda akan rasa bangga terhadap diri anda kerana anda telah menunaikan tanggungjawab anda terhadap perasaan hati anda.

Jangan sesekali mengkhianati perasaan hati anda kerana akibatnya, hanya anda yang akan sengsara; bukan orang lain.
Salah satu cabaran paling sukar dalam hidup ialah mencari orang yang tahu segala kelemahan dan kekurangan diri anda, tetapi dia masih sanggup menyayangi anda
dengan sepenuh hatinya.
Ulasan: Cinta itu adalah berasaskan tolak ansur dan pengorbanan.
Jika dia tahu kelemahan dan kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda
dan lebih menyayangi anda, maka andalah orang yang paling bertuah! Dia layak mendapat cinta anda.

Ruang kosong di antara celah-celah jari kita dicipta untuk dipenuhi oleh jari-jari orang lain.
Ulasan: Bukalah pintu hati anda, benarkan orang yang anda sayangi masuk, jangan ragui tujuan mereka kerana keikhlasan itu dapat dirasai dalam hati.

Dalam percintaan, terdapat beberapa perkara yang perlu disedari.
Apabila anda bercinta......
Ia bukan 'passport' untuk anda difahami; tetapi untuk anda memahami.
Ia bukan 'passport' untuk anda mengambil itu dan ini; tetapi untuk anda diambil.
Ia adalah untuk anda mendengar;bukan supaya anda didengar.
Ia adalah untuk anda berkorban dan bertolak ansur; bukan untuk anda meminta itu dan ini.
Ia bukan untuk anda berkira2 atau mengukur; tetapi untuk anda mencintai.




ada sesiapa tiba~tiba rasa berdebar...
...Daq...Diq...Duq...
ha....kena banyakkan lagi ilmu & amalan ibadah kita....






Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 06-05-04 08:36




hei...falsafah org kejiwangan ni sukar di fahami....




Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 08:40



jiwang???

jiwang karak lagi tu...
just gurau je...


ini sekadar pengetahuan kita bersama...




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

ArRuHuL_JaDid
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8822
Posting: 18
Dari: SeLanGor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-05-04 10:35


Ehm... sekali imbas memang nampak kejiwangan karat nyer. Tapi hanya orang yg telah mengalaminya dapat memahami bait2 yang tertulis.

Moral: Sekuat mana pun kita cuba untuk lari drp prsn2 sebegini, kita takkan mampu untuk pergi jauh darinya.

Ceeeh... ambo pulak yg ikut terjiwang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArRuHuL_JaDidProfil   Hantar PM kepada ArRuHuL_JaDid   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 10:53




…kita tidak mampu untuk menghadapi masalah dan dugaan hidup...
namun kita terpaksa juga menempuhinya…kerana disitu adanya...
keimanan…kekuatan diri…pengalaman hidup…
dan merenung serta berfikir betapa sayangnya ALLAH akan hamba~NYA…
…disitu…terletaknya…ketinggian/pertambahan ilmu amalan ibadah kita pada~NYA…



istiqamahkan ilmu~ilmu ALLAH...







Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 11:08


- ya Allah berilah cintaku kepada orang yg mencintai Mu -

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

alien_desa
Warga Rasmi
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 8655
Posting: 19

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-05-04 11:20


hmm......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alien_desaProfil   Hantar PM kepada alien_desa   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 11:43


Quote:
Tetapi sebenarnya kesempurnaan dan
hubungan terbaik dapat dicapai dengan berusaha bersama.
Ia bukanlah terletak kepada satu individu sahaja.
Cinta itu membuatkan anda gembira walaupun ia sering melukakan.
Cinta itu istimewa jika ia diberikan kepada orang yg bertuah.
Ulasan: Jika anda bertemu seseorang yang benar2 menghargai anda, maka dia
berhak mendapat kasih anda.



Nak mencari yang benar2 menyayangi dan benar2 menghargai itulah yang payah....


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 11:56


wow!!! falsafah cinta...
walaupun agak jiwang, tp ada kebenarannya...
semoga kita semua mendpt pasangan soleh/solehah...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 21:25


[quote]

hargai orang yang menyayangi kamu, bukan mudah untuk mencari orang yang menyayangi kita. yang paling berharga ialah hati yangikhlas.

ya..ader orang mengatakan..sayangilah kepada orang benar2 menyayangi kita...tapi restu dari keluarga jugak amat penting dlm sesebuah hubungn yg terjalin..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 06-05-04 23:15




Ya ALLAH, aku memohon cinta-Mu,

dan cinta orang yang mencintai-Mu,

dan cintakan amalan yang mendekatkan aku kepada cinta-Mu.

amiin.



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 01:04


amiin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 01:09


terlalu jiwang untuk diulas

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

ezreen_82
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8834
Posting: 3
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-05-04 11:12


bestnya..nak lagi...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezreen_82Profil   Hantar PM kepada ezreen_82   Pergi ke ezreen_82's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-05-04 11:18


tatkala jantung berdebar itu tandanya kena pergi ijn.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-05-04 13:19



em.. nice info..
jantung berdebar..debar..he..he..
byk gak yg bleh ditafsirkan..
bila nak temuduga..
bila nak jumpe someone..jumpe teacher..lect..
bile somethin happen.. whatevr bad or good...
biase yg bad la..

walhualam'...

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 09-05-04 14:01





apa yg paling menyakitkan adalah merindui org yg tak tau kita merinduinya dan tak dapat membuang perasaan rindu itu...








Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-05-04 15:57


isskkk....
dub..dab..dub..dab...
hehehe

haii...cinta ngan manusia ni x dapat larii..
semakin ia dikejar semakin ia lari...
bisakah perasaan inii..?cewahh.....
alamakk..jiwang la plak...

apepun..itu ilmu tu..nk cari insan yg menyayangi diri kite..mesti la ade ilmu cam gitu....

yaAllah....kurniakan aku insan yg mencintaiku keranaMU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-04 17:26




rindu itu indah bilamana seseorang yg kita rindui dpt menambahkan rasa rindu kita padaNya

KUHARAP REDHA ILAHI
KUDAMBA KASIH DAN RINDU ABADI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

Blues
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6976
Posting: 20
Dari: Bumi yg Nyata

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-05-04 18:35


WOW...... den tak do sakit jantung trus kono heart attack.... so hargailah KASIH SYAYANG SESEORANG dan pemberian tuhan kepada seseorang.. dan yg org yg anda smuo sayangi tatkala masih ado yg igin menyayangi dan disayangi... luv u mom & dad.... :0p

Bookmark and Share

    


  Member Information For BluesProfil   Hantar PM kepada Blues   Pergi ke Blues's Website   Quote dan BalasQuote

fuqaha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6026
Posting: 66
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-05-04 21:22




-----------------
belajar menghargai sesuatu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuqahaProfil   Hantar PM kepada fuqaha   Quote dan BalasQuote

liya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6308
Posting: 86
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-05-04 22:05


Debaran yg dirasa antara dua insan..
andainya ia ada pertalian dengan kecintaan pada Rabb.. maka itulah yg terindah

Bookmark and Share

    


  Member Information For liyaProfil   Hantar PM kepada liya   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 09-05-04 23:49


.....

tatkala jantung berdebar, rindu pada seseorang.

hmmm..manusia...manusia.....

pernahkah kita berasa rindu kepada ALLAH?
pernahkan jantung kita berdebar tatkala rindu pada-Nya?
sukarkan? susahkan? payah kan?

nak khusyuk dalam solat pun kita payah....


Ya ALLAH, ampunilah dosa hamba-Mu ini yang selalu lalai dan leka dengan duniawi....

jantung=heart

kata pujanga::i try to share ny heart with you, but my heart belong to ALLAH, if you still want to share my heart, ask permission from ALLAH...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 10-05-04 17:18


saya pernah mengalaminya......



Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-05-04 19:23



MAFHUM DARIPADA FIRMAN ALLAH SWT.."sesungguhnya org mukmin itu apabila di bacakan ayat suci al-quran maka gementarlah hatinya..dan bertambah keimananya.....

hemmm.......fikirkanlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 08:12




...tatkala jantung berdebar...bila datang rombongan meminang...ehek...
gurau jer tau...!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 10:44


aiwah btull tu nurani..
especially bile nak nntikan perkataan..
sah..sah..sah....
ops.. he.he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 13-05-04 11:21


Quote:

On 2004-05-13 10:44, simpLe_sHida wrote:
aiwah btull tu nurani..
especially bile nak nntikan perkataan..
sah..sah..sah....
ops.. he.he..



mcm...kempunan jer...






Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 17:30



...Life can give us a hundred reasons to cry,but Allah can give life a thousand reasons to smile...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 22:32



falsafah cinta terlalu luas...penat ana nak baca. hanya orang yang benar2 faham sahaja akan faham
wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 30-05-04 23:26




Walaupun perasaan cinta dan kasih sayang merupakan fitrah dr ALLAH, tetapi kita perlu sedar bhw keabadin cinta itu tidak akan diperolehi sbg satu anugerh tnp diiringi dgn usaha dan susah payah....

Smoga kita dpt pasangan yg dpt mendekatkan lg kita kpd Rabb...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 31-05-04 10:29


Bila hati sudah terpaut kasih...dicarik pula ranting yang lain..lantas kasih yang terpaut terpaksa di lerai supaya carik itu tidak melukakan yang akhirnya tinggal parut yang sukar di cantumkan kembali apatah lagi jika kasih di minati ramai.....biarlah...sabar sahaja menanti kasih yang esa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 10:20



em....betapa halusnya bicara kata sahabat kita Nasliyana-Wafa ni....




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-06-04 15:06


Quote:
Bila hati sudah terpaut kasih...dicarik pula ranting yang lain..lantas kasih yang terpaut terpaksa di lerai supaya carik itu tidak melukakan yang akhirnya tinggal parut yang sukar di cantumkan kembali apatah lagi jika kasih di minati ramai.....biarlah...sabar sahaja menanti kasih yang esa....



bersyukurlah.. mgkin itu yg terbaik utk kita.. kan

-----------
kasih manusia sering bermusim
sayang manusia tiada abadi
kasih Tuhan tiada bertepi
sayang Tuhan janjinya pasti

tanpa kasih sayang Tuhan
tiada simpati tiada persaudaraan
tanpa kasih sayang Tuhan
tiada bakti tiada kemaafan
----------


-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

farina
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8741
Posting: 15
Dari: kelantan

japan  


posticon Posting pada: 17-06-04 21:05


sayangilah orang yang menyayangi diri kita..
kadang2 orang yang kita sayangi belum tentu menyayangi kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farinaProfil   Hantar PM kepada farina   Pergi ke farina's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 10:00



betul tu dik farina kita....

bicaramu itu memang kena dengan pengalaman akak sendiri...

tak perlu terlalu sayang pada seseorang itu...kerana mungkin suatu hari nanti...dia bukan menjadi hak milik kita jua.....





Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

hazia
Warga Rasmi
Menyertai: 24.09.2003
Ahli No: 3733
Posting: 2

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-06-04 13:36


emmm..paham tp kena hadapi kemungkinan yg baik @ buruk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For haziaProfil   Hantar PM kepada hazia   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-06-04 10:50


assalamu'alaikum..

camner raser daq diq duq tuh?
x pnah raser la.. hehehe.. nanti kot! (chewahh)

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

ummu_qayyum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8967
Posting: 133
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 20:05




bila pandang pertama...terasa debarannya..

-----------------
"I aM ThE BeSt ThAt I CaN Be.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qayyumProfil   Hantar PM kepada ummu_qayyum   Pergi ke ummu_qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-04 22:13




Saat terpandang wajahmu..Entah mengapa degup jantung ku semakin pantas...apakah kau insan yang ku rindui??Tapi mengapa kau??Insan yang tak pernah ketahui kewujudan aku...alangkah bahagianya jika kau tahu luahan hati ku ini....





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 07:54



Quote:

ZahRaTuL_RaiHaNaH81 wrote:

Saat terpandang wajahmu..Entah mengapa degup jantung ku semakin pantas...apakah kau insan yang ku rindui??Tapi mengapa kau??Insan yang tak pernah ketahui kewujudan aku...alangkah bahagianya jika kau tahu luahan hati ku ini....





******************************************

aiceh cik ZahRaTuL_RaiHaNaH81 kita ni...
dalam maksud tu......

luahkan saja....




Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 08:30






Best nii...

Kalau nak luahkan tu 'lapik' dia tu biar kasi tebal sket.. Kalau yg jenis tak gheti2 tu, straight-forward je laaa...

Quote:

tatkala jantung berdebar itu tandanya kena pergi ijn.



Hehe.. syeikh.. Yg kena gi IJN ni jenis yg tak berdebar langsung... something wrong...

p/s: pengalaman...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 09:44



setuju ngan zahratul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 09:47


[quote]
On 2004-07-09 22:13, ZahRaTuL_RaiHaNaH81 wrote:


Saat terpandang wajahmu..Entah mengapa degup jantung ku semakin pantas...apakah kau insan yang ku rindui??Tapi mengapa kau??Insan yang tak pernah ketahui kewujudan aku...alangkah bahagianya jika kau tahu luahan hati ku ini....





-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


iyo ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_thinker
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5165
Posting: 35
Dari: Universiti Al-Azhar,Iskandariah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 12:28


ya Tuhan!
aku insan lemah..
tewas pada perasaan sendiri...
berikanlah aku jala..
agar nanti tak sesat
dalam kekeliruan fantasi..
angan-angan mimpi yg kucipta sendiri...
moga beroleh cinta yg benar2 setia...

-----------------
Semakin jauh ku dari-MU,
Semakin dekat pula KAU menghampiri daku,
Oh Tuhan...yang Maha Pengasih,
Siapalah diriku di pandangan-MU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_thinkerProfil   Hantar PM kepada islamic_thinker   Pergi ke islamic_thinker's Website   Quote dan BalasQuote

princess_of_heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9744
Posting: 74
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 10-07-04 12:47


"tatkala jantung berdebar itu tandanya kena pergi ijn"

hehehe..betul gak kata Jakie_uniten7...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_of_heartProfil   Hantar PM kepada princess_of_heart   Pergi ke princess_of_heart's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-07-04 01:16


Quote:

On 2004-07-10 07:54, nuraini wrote:

aiceh cik ZahRaTuL_RaiHaNaH81 kita ni...
dalam maksud tu......

luahkan saja....






Eleh..nak tahu ke maksdnya apa...hanya orang yang tahu dan faham maksud apa yg tersirat je akan tahu perasaan ini...

andainya kau ditakdirkan untukku...takkkan ku sia2kan kehadiranmu..Apa yang kuharapkan..kau terimalah aku dengan seadanya..aku redha dengan ketentuannya...Hanya Dia yang Maha Mengetahui isi hati hamba2Nya..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

INSPIRASI_HATI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.09.2004
Ahli No: 11253
Posting: 258
Dari: Selangor....Perak.

Selangor  


posticon Posting pada: 15-10-04 14:16





- ya Allah berilah cintaku kepada orang yg mencintai Mu -




Bookmark and Share

    


  Member Information For INSPIRASI_HATIProfil   Hantar PM kepada INSPIRASI_HATI   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 14:39


Setiaku kini hanya satu
Dan kasihku bukanlah beribu
Biar bercerai badan
Jasad atau pun nyawa
Aku tetap setia..




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 14:47



kucinta,kurindu....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-10-04 14:59


sape yg berdebar, dia yg rasa...tafsirla sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

balistix
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6163
Posting: 24
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 15:14


.....takkala jantung berdebar rindu pada seseorang mungkin betul....

Bookmark and Share

    


  Member Information For balistixProfil   Hantar PM kepada balistix   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 02:51


masing-masing mcm dah pernah melaluinya je.....klu dah nak lkahwin,jgn lupa jemput, sume ahli ukhwah.com.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 20:57


huhuhu....


better pergi check doktor...
silap-silap; ada salur tersumbat..atau kena heart attack... mana tau.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 21:28


ni bukan kes bdebar2 lagi dah...tapi dah terasa macam nak luruh jantung ni,hehehehehehehe......... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 22:05


ana stil tak paham..hehe.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.165223 saat. Lajunya....