Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 16 jam, 20 minit yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Unit beruniform


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Unit beruniform

Please Mendaftar To Post


Oleh Unit beruniform

Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5326
Posting: 35
Dari: Kuala Lumpur

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-05-04 17:12


.....warga ukhwah.com dan tetamu2 sekali......
Ana sebenarnya teringin sgt nak tahu kawan2 semua dlm unit beruniform apa?.Ana dalam KRS.Ada sesiapa dalam KRS.Ana juga mahu antum semua kiranya sudi2lah berkongsi cerita ttg Hari Kemuncak Koko sekolah masing2.Jumaat lepas sekolah ana adakan hari kemuncak koko ni.KRS lelaki johan utk kawat kaki lelaki,dan KRS perempuan,naib johan utk kawat kaki perempuan.Gerai yg menjadi johan adalah dr gerai BADAR.Kpd kawan2 semua,sudilah kiranya beritahu antum dr unit apa,dan ceritakanlah sekali ttg hari koko sekolah antum,@ apa2 aja yg antum nak cerita ttg unit beruniform yg antum sertai.Meh join.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IzatiProfil   Hantar PM kepada Izati   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 02-05-04 20:50


KRS !!
Unit KRS SMK TTDI dah banyak kali menang pertandingan kawat dan kawat berirama... tgh tunggu pertandingan kawat seterusnya...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 18:44



ana kadet polis...tahun lepas masuk kawad...tahun nie dah sop,nak exam dah...sekolah ana kaut semua piala peringkat daerah kecuali lelaki GO...and semua akan wakil daerah ke peringkat Negeri

p/s - ana tak berapa setuju muslimat berkawad...seksilah pakaian dia(pendapat ana)
wallahualam,wassalam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

azliyanazhari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4654
Posting: 86
Dari: pluto

russia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 22:48


idup PPI!!
eheh..hari kemuncak ko-Q yek..tahun lepas masa form 5..sme pelajar wajib sertai u.b...sbg syarat..kalau x nnt x leh grad!!tapi xtvt berjalan waktu form 4 jek..naik form 5 mase first sem..ade kem tamat latihan...20 orang dari every u.b kene masuk kem tuh..selected ahli laa...ade macam2 pertandingan..pertandingan kawad kaki, ikatan, memasak, kebombaan, kraftangan..ape lagi ek..lupe laa...yang best nyer...PPI menang kawad kaki...mengalahkan PKBM!!hehe..terbangge lak...tapi...seluruh kem..yang menang ranjer puteri...sbb diorang menang banyak pertandingan mase tuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azliyanazhariProfil   Hantar PM kepada azliyanazhari   Pergi ke azliyanazhari's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 08-05-04 12:44


assalamualaikum...

ana dulu pun KRS gak..tp KRS sekolah ana x berapa aktif...masa pertandingan kawad pun ana x join pasal segan lah..yela, orang semua tengok kita kawad..hehe... lagipun, bak kata pena sufi, tak seSuei...

tahun ni ana masuk PPIM..nampak sopan skit..ehe..agaknyelah..kat sekolah ana, belum buat hari Kemuncak ko-ku lagi..mungkin dlm bulan 6 atau 7 nih...johan biasanya tukar2..PBSM, kadet laut dan JPA..tp tahun ni mungkin ada saingan dari kadet polis dan pandu puteri...



Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 19:57


di sekolah menengah...
saya pernah menganggotai kadet polis dan bomba...kalau buat pertandingna kawat antara zon..tak pernah pulan dengan tangan kosong...heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 21:22


hari koko? bosan. kawad kalah? tp mng khemah tercantik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 14:42


mase form one hingga form three..saye ahli pandu puteri..
sekarang ahli renjer puteri..
hari koko..kitorang ade camping..
kat sekolah saye yg biase menjuarai kawad adlah persatuan st. john ambulance..
memang susah nak kalah..
tapi yg lain tak slalu masuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 19:07


ana ni berapa byk masuk itu,masuk ini.tak setia masa form 1 sertai KRS..best gak aktivitinya lasak,pergi berkhemah..pastu nak naik tingkatan 2 ana sertai taekwondo,pastu sampai red belt jer..sebab masa form 5 ana terpaksa kurangkan aktiviti ni,nak SPM... so tak sempat naik ke pangkat black belt..pastu dah masuk u ana masuk lak silat olahraga..tapi sekejap je malas dah...

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-04 02:33


ana pbsm....dr sek rendah sampai skrg...
ana x suka kawad dan ana x suka pakaian pbsm...ana try mintak tukar pakaian...dr seluar ke kain tp x diluluskan...sedih btul...

-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 17:31


ana pun KRS!! KRS la best...yang lain tak best...tak aktif sangat...
Izati...KRS sekolah mana tu?? kat KL ke?? KRS best kan..kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-06-04 17:35


Quote:

On 2004-05-03 18:44, pena_sufi wrote:

ana kadet polis...tahun lepas masuk kawad...tahun nie dah sop,nak exam dah...sekolah ana kaut semua piala peringkat daerah kecuali lelaki GO...and semua akan wakil daerah ke peringkat Negeri

p/s - ana tak berapa setuju muslimat berkawad...seksilah pakaian dia(pendapat ana)
wallahualam,wassalam

-----------------
~~YG bERlaLu BIarKaN BeRLaLu, YG MeNdaTaNG hAdaPI dGN CemERlaNG~~



pakaian untuk muslimat seksi??? pasukan uniform yang mana tu?? ana rasa...kalau pakaian muslimat yang KRS punye tak seksi pun...tutup aurat apa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 18:55


pilih pbsm pasal masa tu bole lepak2 tak payah nak sibuk2 nak kawad.dengar je ceramah.bole tidur , main,kacau orang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

islam_suci
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1054
Posting: 94
Dari: Gombak

saudiarabia  


posticon Posting pada: 17-07-04 22:54




ana ahli kadet bomba....seronoklah kawad kaki ni...ana paling suka kawad...setiap hari khamis,pegawai bomba akan datang ke sekolah untuk melatih ahli kadet bomba berkawad....seronok...

-----------------
A successful person is a person who is always struggle to success but also dare to fail...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islam_suciProfil   Hantar PM kepada islam_suci   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 14-11-04 06:04


Masa form1 msk Kadet Bomba....kawat boring...

Masa Form2 masuk Kadet Trafik...boring jugak sebab taj jalan xtvt

Masa Form 3 masuk KRS....tapi tak aktif

Masa Form4 masuk Kadet Polis n KRS......untung masuk 2 2....KRS berjaya msuk Negeri tapi kalah....Polis lak best kat kawat...camping pun byk....xtvt shooting pun ada....best sebab ana boleh kawat KRS N Polis....2 2 memang beza....Kadet Polis nye kawat lagi smart.....tapi Kadet Polis lebih byk xtvt luaq sekolah...itu laa paling best.......dapat kenal bebudak skolah luar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-04 21:13



ana ahli tae-kwon-do.best.banyak aktiviti.terutamanya masa ujian kenaikan tali pinggang.berdebar-debar!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

Sab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3805
Posting: 30
Dari: TTDI

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 23:33


zaman sekolah ana dah habis! :')

Bookmark and Share

    


  Member Information For SabProfil   Hantar PM kepada Sab   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 12:15


Waalaikumsalam

Masa sekolah rendah...masuk pengakap...
Sekolah Menengah masuk Silat (uniform ke? hehehe!)
Di universiti masuk Pertahanan Awam (JPA 3)
Di Institut Perguruan masuk PBSM...

8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 21:28


Assalamualaikum

waktu sek. ren. ana PPIM...
ana masuk tu pun sebab tak ada PBSM..

masuk sek. main. ana masuk PBSM...
alhamdulillah,banyak sangat aktiviti diadakan...
memang best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 23:35


ni nak cerita pasal masa jadi murid ke masa jadi cikgu ek?

erm..saya sejak sek ren..main..memang pbsm..sampai kat univ tak join pula..sebab pbsm ni macam tak best saja...lagipun tak wajib pun ambil unit uniform ni kan..so saya pilih lah koko lain masa tu.. lepas itu masa maktab pula tak ada pilih koko..sebab utuk kpli ni banyak benda nak study banding involve koko..lepas itu posting sekolah pula..sekali lagi jadi pbsm..huh..muka pbsm betul saya ni ek..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 23:54


masa sklah menengah dulu masuk krs..
krs sekolah aktif juga..
pgalaman tak dapat lupa menang naib johan kawad peringkat daerah..:-D :-D
tapi yang lawaknya hanya 2 sekolah saja termasuk sekolah saya yang bertanding...sekolah lain tarik diri.. :-P :-P

masa kat U dah tak aktif...sebab segan..hehe :-D :-D
ambil kokorikulum seni islam...berzanji, burdah, nasyid....
teringat masa dulu-dulu.. :kelip: :kelip:


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

recessbox
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2010
Ahli No: 39107
Posting: 25
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 11:10


saya ppim.....
pasukan kami aktif kawat kaki
sampai pringkat kebangsaan pada tahun '08
kat putrajaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For recessboxProfil   Hantar PM kepada recessbox   Quote dan BalasQuote

myadreenaz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2010
Ahli No: 39023
Posting: 9
Dari: bandar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 13:23


saya pbsm dari sekolah rendah sampai menengah...lepas itu masuk U organisasi tak kuat & macam tak aktif, dah malas nak join pbsm, masuk kelab pula..

kat sekolah, seronok sangat jadi ahli pbsm...kelab aktif sangat-sangat...lepas itu cikgu hantar ke centre ambil kursus pertlgn cemas...seronok sebab dapat interact dengan ahli pbsm dari sekolah lain...lepas itu merayu kat cikgu nak masuk jugak kawad kaki...alhamdulillah, menang sampai kebangsaan...huhu...tapi no3 saja lah...the best thing is kami minta tukar dari pakai t-shirt ke pakaian seragam...baru nampak smart...tutup saja aurat...hmm...maybe sebab sekolah agama agaknya...entahla...tapi memang best lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For myadreenazProfil   Hantar PM kepada myadreenaz   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 15:37


zaman sekolah dulu...
unit beruniform saya renjer puteri..

baju hijau dot..dot..dot.. sampai sekarang masih simpan lagi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112196 saat. Lajunya....