Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 3 hari yang lalu
Daeng_Jati: 10 hari yang lalu
skater: 13 hari yang lalu
HIKAL: 32 hari yang lalu


Lintas Langsung & Laporan Aktiviti
Topik: MEGA JK 2004 Bermula..


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung & Laporan Aktiviti
    »» MEGA JK 2004 Bermula..

Please Mendaftar To Post


Oleh MEGA JK 2004 Bermula..

alfaqierah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 274
Posting: 400
Dari: bumi Allah-mciium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 01:09




Assalamu'alaikum wrt wbt

Salam MEGA JK buat semua.Alhamdulillah..diberikan kesempatan yg terbatas ini utk terus online dan posting beberapa perkara yg penting.

InsyaAllah...MEGA JK akan berlangsung ..esok,1 Mei 2004..tinggal beberapa jam shj.Perasaan berbaur-baur..semua ada rasa..

Ana rasa..ana koresponden pertama yg melaporkan ttg MEGA JK.InsyaAllah..andai berkelapangan disni,ana dan ajk2 yang lain akan berikan laporan sepanjang program selepas dirangkulkan dari sehari ke sehari.

Utk pengetahuan semua..sesi perkampungan dan ketibaan peserta secara rasmi telah bermula awal pg tadi,dimana kami telah menerima kehadiran 3 org ajk jemputan dari Kedah dan Perak iaitu kak simple_shida,munie dan amira.Mereka kini berkampung di rumah azzahrawi.

Ajk MEGA JK dari Uia Pj,iaitu littlemuslimah telah selamat jam 8 mlm td..dan akan terus menyertai final touch kami bermula awal pagi nanti.Sekarang jam 12.50 pg,seorang lagi AJK MEGA JK dr Uia Pj,brotherMon sedang dalam perjalanan pulang meredah kepekatan malam utk kembali ke sini..dan juga akan menyertai tugasan2 MEGA JK esok.ma_N dan pengarah kami,Akh irda82 sekarang tgh membuat beberapa tugasan akhir,begitu juga azzahrawi dan ana.akh al-umari,paksu dan akh al_Irshadi,aimanwan serta kak kasih_kekasih akan menyertai kami esok manakala kak nawal(ustazah_cute) akan sertai MEGA JK pd ahad nanti.Dua lg AJK kami yg masih bersekolah di tgkatan 3,iaitu qaulah_atrah dan sumaiyyah_mujahidah akan sertai pada bila-bila masa yg terluang kerana terikat dgn kelas tambahan dan sebagainya..Maka lengkaplah sudah 17 org AJK MEGA JK yang akan dan bersiap sedia menjalankan serta menguruskan MEGA JK pd 1-3 Mei ni..Moga semuanya brjalan dengan baik.

Untuk pengetahuan semua,sekarang 3 org peserta kontijen Johor-muslimasejati,na_zha dan lidya_haryati dalam perjalanan ke Pulau Pinang.Bas mereka dari Larkin telah bertolak jam 8 malam nanti dan dijangka akan tiba dalam jam 4-5 pg.InsyaAllah..ajk jemputan akan menjemput mereka di Terminal Bas Butterworth pg ini.

Kami disini,sedang bersedia utk menerima kehadiran para peserta pada bila-bila masa shj.Andai mempunyai sebarang persoalan,hrp dapat hubungi ana.No.ana rasanya,para peserta dan ketua kontijen dah maklum.Bila sampai,harap dpt terus contact utk mudahkan urusan jemputan.

Bagi yang akan ke Pulau Pinang esok,Moga selamat perjalanan antum ke sini..Selamat Datang ke MEGA JK.Buat yg tak dpt menghadiri,tak mengapalah..mungkin di lain kali,kita berjumpa.

Esok pagi,bagi ana dan 2-3 org pelaksana disini akan berjumpa dengan PM,di Kepala Batas ini utk urusan sumbangan dan sebagainya.Pelbagai agenda menanti kami esok..Moga semuanya baik dan lancar..

PENGUMUMAN
Utk makluman..advantage bg yg sampai awal..esok ptg,antum semua dah boleh masuk ke tmpt
pnginapn,NPC,Bertam,Kepala Batas..
NPC ini berdekatan dengan Dwn Millenium.InsyaAllah..pagi esok akan diadakan perjumpaan besar UMNO cawangan Kepala Batas dimana,PM akan turun.Dan disebelah malam..insyaAllah..para peserta yang dtg awal,akan kami bawa ke Dwn Millenium utk Forum Perdana dan konsert Rabbani disni.Ahli-ahli panel ialah Ustaz Shahbuddin,Ustaz Pirdaus dan juga Ustazah Masyitah Ibrahim yg akan bincangkan tajuk..Cemerlang,Gemilang,Terbilang mengikut perspektif Islam..Sama-sama kita menambah ilmu disini.

Oklah,sampai disni dahulu laporan awal Perjalanan MEGA JK dari Pulau Pinang.

Salam MEGA JK!



[ Posting ini telah di edit oleh: alfaqierah pada 2004-04-30 01:16 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: Admin pada 2004-04-30 11:29 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

farisHaq
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1169
Posting: 212
Dari: s. alam

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 01:49


selamat ber mega JK semuanya!!! moga di kesempatan ini dptlah anda semua mengeratkan ukhuwwah yg sudah bertaut di ruang maya. Kita akan lebih mengenali shbt kita bila bermusafir bersama, tidur bersama dan lain2 dilakukan bersama. Moga pengalaman yg bakal dilalui dpt dikongsi bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For farisHaqProfil   Hantar PM kepada farisHaq   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-04-04 07:34



Ana ucapkan selamat sampai kepada Ajk-Ajk pelaksana dan semua kontinjen yang dalam perjalanan... ana rasa sedih kerana tidak dapat turut serta dalam JK MEGA ini..
Semoga Allah pertemuakan kita semua dilain waktu.. INsyaAllah..

:: Pertemuan Yang tidak Disangka seringkali akan membawa sebuah kenangan yang indah untuk dijadikan memori sepanjang Zaman ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 10:06


in the name of Allah the most gracious the most merciful

uurrrmmm.. begitulah gamaknya semoga Allah mempermudahkan usaha kalian semua, semasa di sana nanti jagalah akhlak masing-masing yer sebab bila kita di tempat orang kita kenalah jaga tingkah-laku serta tutur-kata kita kat tempat orang supaya nama ukhwah.com akan dikenali dengan mereka-mereka yang berakhlak mulia.

insyaAllah ana yakin entum semua sedia maklum dengan batas-batas yang telah disyariatkan oleh islam because komuniti kita lain dari komuniti yang lain, we ur islamic comunity .

oh yer akh platipus inysaAllah enta janganlah bersedih hati nanti kita akan handle JK pulak lepas ni, JK Hospital will be cuming after this JK hurrmm lepas kita berJK antara kita lepas ni kita akan berJK dengan orang luar kita tapi dengan para pesakit yang terdiri dari kanak2, orang dewasa, wanita dan orang yang telah di khabarkan untuk meninggalkan alam duniawi ini.

so akh platipus just pray of that.. we will be do that!

akhir kalam semoga Mega JK kali ini akan dipermudahkan Allah ameen...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-04-04 10:22



Yer.. adilshah.. insyaAllah lepas nie JK kita pula...
dah lama teringin nak berbual ngan pesakit kanak-kanak (ana nie ada semangat cintakan kanak-kanak)

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator

Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 3
Posting: 267

malaysia  


posticon Posting pada: 30-04-04 12:24


Akhirnya....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For AdministratorProfil   Hantar PM kepada Administrator   Pergi ke Administrator's Website   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 30-04-04 12:30




terharunya bila baca posting2 Mega Jk ni..
ana doakan semoga Mega JK kali ni akan berjalan dengan lancar dan semoga ALLAH SWT permudahkan segala urusan..amiin.

di sini kul 5.21am..waktu di m'sia 12.21 tgh hari..
ana yakin makin ramai yg dh tiba di penang..
ana terbayang bgmn la suasana di sana nnti..warga2 komuniti ukhwah berkumpul merapatkan lagi silaturrahim..di samping menimba ilmu bmanfaat hasil dr aktiviti2 yg telah dirancang..
eiii jelesnye...eheh..

ana azam, ana akn sertai Mega JK atau JK2 yg lain di lain waktu sekitaranya ana dh blk m'sia nnti..insyaALLAH.

pada semua AJK Mega JK 2004, ana ucapkan selamat maju jaya, semoga ALLAH SWT akan m'berkati semua usaha kalian semua..amiin.

Be Yet Wiser!

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 12:32


sedang menghitung detik utk bertolak mlm ini...
pakaian dah siap dikemas...
menghitung masa...
detik demi detik...
tak sabar nak ke utara...
roh dah sampai sana...
cuma jasad yg masih ada disini...
hehehe...
nantikan kehadiran kami...

Jumpa di MEGA JK 2004...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 13:05


petang ni dah nak pi....
jumpa esok ...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 13:15


erm....xsabar rasanya nak sampai kat penang..

mlm ni insyaAllah bertolak ana bersama2 dgn kontijen klantan...kul 9.30 mlm...

doakan supaya kami selamat sampai...



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 13:17




Kontinjen Selangor sesi pagi telah pun bertolak pagi tadi (heris dan MuTTaQiN).. Semoga mereka selamat sampai ke Penang..

Jumpa semua di sana..
Malam ni tidur dalam bas mimpikan intro Mega JK.

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 14:44


hehee..mimpi dalam bas yer..ana bersama kak nur_islami,kak alin,saraqistina dan adiknya..
akan bertolak pukul 9.30 dari KB..
dah tak sabar ni!! jumpa disana!!

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 17:25




Alhamdulillah kami semua dah start berkampung kat sini... dan Insya-Allah persiapan telah dijalankan... kita doakan semoga program esok berlangsung dengan baik sampai ISNIN ni... Amiin

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-04-04 18:37



eiii.. jeles nye nengok posting yg ada kat sini.... ana rasa macam nak terbang jer kesana....
Ana berazam insyaAllah kalau panjang umur ana akan pergi JK MEGA yang akan datang......

p/s: apa boleh buat dah kena gi Family day kat cherating.... Boss semua pergi takkan anak buah tak pergi, profession kerje kena jaga juga kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 19:46



Alhamdulillah selamat sampai di jeti pukoi 4 pagi...
ringkas cerita..
lepas solat jumaat...terus ke Jetty,Butterworth untuk jemput Muttaqin,heris dan achik solehah....lebih kurang pukoi 4 ptg...terus ke NPC,Kepala Batas...dalam perjalanan..hujan renyai2...heris banyak cakap..haha..

Sampai NPC,terus ke bilik gerakan MEGA JK...dah ada dah....5,6 orang dok standy tunggu depa ni..terus check in...

di bilik gerakan masih diteruskan usaha2 persiapan terakhir untuk esok ni...

alfaqierah and the gang ke Carrefour,seberang jaya...buat apa tak tau..beli barang kot..

insyaAllah...lepas tu diorang akan terus menjemput kaze pulak...

makan malam ni free..nasib baik... pukul 8:30 da bole makan..sedap...
rasanya malam ni just buat persiapan terakhir untuk esok...

kepada yang bakal sampai esok...
moga selamat sampai ke pulau mutiara...
rasanya setakat ni dulu..lintas langsung dari kepala batas...sehingga bertemu kembali..insyaAllah akan disertakan dengan gambar live !

sekian...wassalam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 20:10


assalamualaikum.. hehe dah tak sabaq nak pi nih.. la ni dah kul 8.15 mlm.. sat sat lagi nak pi puduraya dah.. betul tak kontijen selangor..? moga Allah merahmati program mega jk nih.. doakan semua nye selamat yea... hehe tak sabaq nak pakai tag mega jk yg cantik tu.. wassalam

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 20:29


heheh..ana pun dah siap ni..cuma nak tunggu isyak..pastu pi KB naik bas...wah tak sabarnya..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 21:04




Ya Rabbi, memasing mmg dah x sabo kan?? termasuk le akak ni... tapi dan lagik nak posting sini.... mlm ni akak, kak Engku, Hanan, Mardianatul Hannan, ngan Amirul mukminin akan bertolak dr pudu kul 12.00 mlm... doakan kami sume slmt sampai penang pg esok ek... (dijangka sampai kul 5 pg)... sian kat sape2 yg duty amik peserta pepagi buta ni ek... maaf byk2 la kena gak nyusahkan. ehehehe...

pesanan penaja: sape x pegi mmg rugi!!! especially kat adlan kat uk nu... cian,... InsyaAllah kalo ade lg mega jk next time lan leh ikut akak n the geng gi ek? jgn nangih.... jgn jeles....

jumpe di penang... insyaAllah....

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 23:46


assalamualaikum..

wah wahhhh..serius jelezz giler..sedey tak dapat join..sbb ade program ngan family..lagipon dah nk masuk sem balik..huhuhu..takpe..ana doakan smoge smuanye berjalan lancar..Amin.....

p/s - tapi still sedey sbb tak dapat ikut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

SitiSabarini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5664
Posting: 69
Dari: kuala krai, kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-04 00:09



moga sahabat-sahabat yang kesana, selamat sampai nanti dan majlis ini akan mendapat keberkatan dariNya....InsyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SitiSabariniProfil   Hantar PM kepada SitiSabarini   Pergi ke SitiSabarini's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-04 01:19




Alhamdulillah... ramai yang sampai.. setakat pukul 12.30a.m 1/5/04 seramai 24 oramg dah selamat sampai. Muslimin semua bermalam di NPC utk mlm ni. Muslimat 13 org yg dah sampai menginap sementara di rumah Azzahrawi sementara tunggu pagi...

Dijangka pagi ini ramai kontijen dari setiap negeri akan tiba... lebih kurang pukul 4 - 6 pagi di Butterwoth...

Insya-Allah esok pagi akan berlangsung perasmian MEGA JK...



Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-04 01:54




waaa..... jeles x dapat pi... sedihnyer.. nak pi gak.. nak pi gak... tp, kene pi kenduri... waaa.. waa..
isyaAllah, akan join next jk..

p/s: semoga jk nih berjalan lancar dan dirahmati...

gud lak sumer..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 01-05-04 12:39




Sabtu,30 April 2004 : 3 pagi - Ana,ma_N,kaze,muttaqin dll...lepak2 kat bilik geraka.n..sambil2 buat kerja..nak settle kan skit lagi final touch...

4 pagi : Menuju ke Butterworth dengan ma_N..sebijik kereta..kontinjen kelantan sampai..

5 pagi : Jemput pulak prof muslim dkt Bagan...

6 Pagi : patah balik pulak pi ambik kak yana dari ganu...

7 pagi : rileks sat... ( ana & ma_N )..

8 pagi : kontinjen slangor sampai.....pi ambik depa pulak kat jetty...seronok betoi depa mai penang noo..bas lambat sampai sebab traffic jam..

9 pagi : sampai di NPC...check in...dah siap2 untuk opening ceremony...

10 pagi : Opening ceremony bermula....

11 pagi : Minum pagi...pekena cucoq,bihun sup..koteaw sup..nasik goreng bla bla....

11:15 pagi : Sesi Taaruf bermula....meriah sangat !!!


12:00 tghari : Aktivi berkumpulan....
-aktiviti kumpulan...meriah kan ? semua sporting...nur indah tu !!!

insyaAllah lepas tu makan tengahari...solat zohor..dan bersiap untuk ke Pantai Merdeka...peserta MEGA JK akan berada di sana sampai malam....antara aktiviti...games,BBQ...pi sana naik Bas Persiaran....semua wajib ikut...
tapi..bro dengan ma_N pi lambat sikit..nak tidoq sat..ngantuk...tak tidoq lagi ni

rasanya setakat ni dulu kot....
sehingga bertemu kembali....
wassalam...
salam mega jejak kasih buat semua..
Brother mon melaporkan...
dari Kepala Batas...Pulau Pinang..

[ Posting ini telah di edit oleh: BrotherMon pada 2004-05-03 01:12 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 01-05-04 21:59


semoga program berjalan dgn lancar.....tahniah buat pihak pengurusan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 01-05-04 22:11




sempoi bro...ana akan terus mengikuti perkembangan lintas langsung Mega JK ni..
mmg 'real' la bro buat laporan..eheh..
jeles gile bile bro kata ada BBQ..
sian bro x cukup tidoq ekk..

p/s: pd k.kaei & achik solehah, xpe..xpe..ade lori ade bas..bile ana dh blk m'sia nnt siap la, ana turun JK bawa geng ramai2..

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-04 00:42




Alhamdulillah.. hari pertama berjalan dengan baik sekali...

Perasmian telah berlangsung pada pukul 10.00a.m dirasmikan oleh Wakil Pengarah Eksekutif Kang iaitu Engku Salina. dan ucapan perasmian juga disampaikan oleh Hannan.

Petang kul 2.30p.m semua telah bertolak ke Pantai Merdeka. Kami berkampung di Pantai Merdeka sehingga pukul 10.30 mlm tadi...

Hari ini di Pantai Merdeka beberapa aktivit telah dilakukan....alhamdulillah aktiviti di tepi pantai berjalan dengan baik...walaupun sebelum tu hujan turun.. tapi hujan henti sebelum kami mula program.. alhamdulillah Allah telah diizinkan...

Hari esok semua orang akan bertolak ke Pulau Pinang... dan didoakan program akan berlangsung baik.Amiin..... SALAM DARI MEGA JK.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-04 00:44




Alhamdulillah.. hari pertama berjalan dengan baik sekali...

Perasmian telah berlangsung pada pukul 10.00a.m dirasmikan oleh Wakil Pengarah Eksekutif Kang iaitu Engku Salina. dan ucapan perasmian juga disampaikan oleh Hannan.

Petang kul 2.30p.m semua telah bertolak ke Pantai Merdeka. Kami berkampung di Pantai Merdeka sehingga pukul 10.30 mlm tadi...

Hari ini di Pantai Merdeka beberapa aktivit telah dilakukan....alhamdulillah aktiviti di tepi pantai berjalan dengan baik...walaupun sebelum tu hujan turun.. tapi hujan henti sebelum kami mula program.. alhamdulillah Allah telah diizinkan...

Hari esok semua orang akan bertolak ke Pulau Pinang... dan didoakan program akan berlangsung baik.Amiin..... SALAM DARI MEGA JK.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

and_nod
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.11.2003
Ahli No: 4885
Posting: 121
Dari: Perhentian, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-04 00:46


Welkem..welkem.. to Penang...
Hope Mega JK dapat berjalan seperti yang dirancangkan... InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 02-05-04 00:52





Bersua kembali dari Lintas Langsung MEGA JK 2004,Dari Kepala Batas..Pulau Pinangggg...

Jam Sekarang : 12:25am
Tarikh : 2 Mei 2004
Hari : Ahad ( masuk hari ke 2 )

Laporan untuk aktiviti yang lepas...

Hari Sabtu,1 Mei 2004

2 petang : Semua peserta dan AJK menaiki bas ke Pantai Merdeka...sampai di sana ada aktiviti...keadaan dkt sana sungguh havoc...cuti umum kan...penuh dengan orang ramai..ada yang buat camping...family day etc...

ana dengan ma_N sedang enak beradu di mahligai syahdu..ehhe...rehat jap...

alfaqierah dah bergerak dulu ke sana...sebijik kereta...

Ana dengan man tak pi lagi sebab kami ada tugas lain.....nanti maybe sahabat lain boleh ceritakan apa aktiviti kat sana...

ringkas cerita...

6 petang : bro dan ma_N bersiap2 untuk bertolak ke Pantai Merdeka....dengan memandu Kancil NOS..
Mula2...singgah kedai beli kayu arang..
lepas tu...ke rumah azzahrawi...ambil ayam yang nak di 'BBQ'kan malam nanti...
habis...semerbak kereta berbau haruman ayam...uhuuu...
lepas ambik ayam...terus menuju ke destinasi..
sampai di Pantai merdeka dalam pukul 8:30 malam...

sebaik sampai..
Terus ke khemah khas yang disediakn oleh Resort untuk kami...mataku ternampak banner besar yang tertulis...MEGA JK 2004..UKHWAH.COM...ukhwah.com dah sampai ke Pantai Merdeka...

Suasana memang meriah...
Lepas tu...terus ambil arang..buat api....
Susah betoi la nak bagi menyala api tu....
namun dengan pengalaman yang ada....akhirnya menjadi...hehe

para peserta nampaknya keletihan...lapaq kot !
hujan renyai2...kami mula memasak....
best sungguh buat BBQ tepi pantai ni...masak ramai2...antara chef malam tu...
Chef amirul mukminin,chef al umari,chef ma_N dan chief chef..BrotherMon..ahaks !
-CHEF SEDANG POSING...amirul mukminin,insan misteri,al umari dan dot dot...

Antara menu BBQ :
1)Ayam
2)Sosej
3)Satay..

pada masa yang sama...semua peserta dah ambil port masing2...prof muslim pulak sibuk dengan video camera...rakaman pada mlm tu..

masak punya masak...punya masak..alhamdulillah semua dpt makan...kenyang belaka...

10:30 malam : Semua dah kenyang....mula mengemas untuk pulang ke pangkal jalan... pulang ke NPC...tempat penginapan...

11 malam : Bas ISA TRAVEL AND TOURS pun sampai..semua peserta balik...

maka tinggallah beberapa orang yang akan follow dari belakang...semua sekali 4 bijik kereta...
1)Kereta Al Umari
2)Kereta alfaqierah
3)kereta kancil NOS man...
dan sape ntah sorang lagi tu...tak ingat dah...

Kami konvoi pulang ke NPC...
letih ..tetapi kenyang...
kenyang tetapi..?? badan berbau arang..huhu

On the way nak balik...
ada sekatan jalanraya....POLIS ...punyalah gabra...mau tidaknya...tak pakai tali pinggang !haha..tapi bila diberitahu kami dari ukhwah.com...polis pun senyum je....dia tau kot ukhwah.com...hehe

Terus balik ke NPC...sampai di NPC dalam pukul 12 tgh malam...

sampai disana..kemas barang sikit...
yang lain naik bilik tidoq...
al umari dengan kawan dia..dengan amirul mukminin balik ke USM...sebab tertinggal kunci bilik...

dan...bro balik rumah..la ni depan pc...dok menaip report ni la..

Alhamdulillah..apa yang dirancang berjalan dengan lancar...moga tentatif esok pagi...juga berjalan dan berlari dengan lancar..

apa kami punya aktiviti esok ?
haa...esok lepas sarapan..
kami semua akan pusing satu pulau pinang..melawat tempat2 menarik kat sini..antaranya batu feringgi...taman bunga dll..
dan kalau antum semua nak tau...yang paling special...esok..bas yang membawa kami akan menaiki feri ke pulau...
sebenarnya..tak ada bas pun yang boleh naik feri!
tapi..sebab ukhwah.com,pihak pengurusan Penang Port membernarkan....betapa istimewanya ukhwah.com......

rasanya cukup la setakat ni dulu...laporan dariku..
insyaAllah..esok kalau dipanjangkan umur...diberi kelapangan..bro akan terus buat report kat sini...moga antum semua nampak perjalanan program MEGA JK 2004 ni...

Sehingga bertemu kembali...
Salam ukhwah..salam harmonis dariku..
BrotherMon melaporkan untuk ukhwah.com
dari Kepala Batas..Pulau Pinang..




BeNice...
"Suburkan kasih sejati,mengharap redha ilahi,ukhwah pasti bersemi"

[ Posting ini telah di edit oleh: BrotherMon pada 2004-05-03 01:17 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

nailahAl-farafisyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1108
Posting: 44
Dari: bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-05-04 09:43




Selamat Menyambut Maulidur RAsul untuk semua, dan Syabas untuk semua warga MEGA JK.. moga semuanya akan berjalan lancar dan beroleh kerberkatan hingga ke akhirnya, insyaAllah.. selamat berprogram..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailahAl-farafisyahProfil   Hantar PM kepada nailahAl-farafisyah   Pergi ke nailahAl-farafisyah's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 01:01




Laporan hari ke 2..
ahad,2 mei 2004

8:30 pagi : semua berkumpul untuk menaiki bas-taklimat oleh ajk-bacaan doa-bertolak
-sesi taklimat ni...sakan depa!

9:30 pg : sampai ke limbungan feri-naik feri dengan bas-
-satu2nya bas yang diberi "green light" naik feri...apa sahaja untukmu ukhwah.com...
10:15 pg - bertolak ke bazaar-shopping sakan

11 pg : bertolak ke rumah p ramlee-aktiviti berpantun-
-engku salina,azzahawi,al umari dan insan misteri..bergambar di depan rumah p.ramlee..

12:30 tghari : bertolak ke retoran nasik kandar subaidah-makan tengahari

2:00 pm : menuju ke teluk bahang-melalui batu feringgi-orang ramai-traffic jam

2:40 pm : sampai di masjid-solat

3:15 pm : bertolak ke empangan teluk bahang-ambik angin sat-bergambar

5:00 pm : teruskan perjalanan-melalui balik pulau-singgah di masjid daerah barat daya-solat
semuanya keletihan...
6:00 pm : sampai di pantai seagate-makan angin-minum+makan

7:00pm : bertolak ke NPC...semua letih..

7:30 pm : sampai di NPC-kidmat diri

8:30pm : bertolak ke Penang Golf Resort-Dinner bermula

11pm : tamat majlis



[ Posting ini telah di edit oleh: BrotherMon pada 2004-05-03 01:08 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: BrotherMon pada 2004-05-03 01:10 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: BrotherMon pada 2004-05-03 01:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 02:05




Maaf lambat masukkan gambaq noo...
ni dia ada la sikit2 gambaq....


-ni gambaq pada pagi2 buta hari pertama...di bilik gerakan,NPC.kaze tengah mencari ilham nak buat presentation flash..si Muttaqin pulak tengah berangan konon2 penyanyi hip hop..hehe,yang belakang tu man...tayang blakang pulak !

-peserta mega jk baru sampai di Pantai Merdeka..tudia!punyalah semangat...hehe..ni gambaq pada hari pertama,sabtu..

-bergambar kenangan berlatar belakang empangan teluk bahang...

-dah ready tu nak dinner..Hanan,nur indah,engku salina dan.....tak ingat sapa

-antara peserta muslimin...dah rady jugak ni..dinner nite

-peserta muslimat ambik makanan...

-Kumpulan FIRDAUS menghiburkan hadirin ketika sedang asyik menjamu selera...thanks FIRDAUS....

-nih meja VIP...tengah menjamu selera..

-Upacara penyampaian cenderahati pada dinner nite ..

-depa ni dok gheja minum ja..takdak gheja lain...gambaq ni dekat pantai seagate...minum ayaq nyoq...


ok..so,apa macam ? apa komen anda tentang mega jk ?rasanya setakat ni dulu gambaq2 yang sempat diuploadkan..ada banyak lagi sebenaqnya...sabaq no..ok lah..
moga jumpak lagi esok hari...
brothermon melaporkan dari kepala batas,untuk ukhwah.com...

wassalam


[ Posting ini telah di edit oleh: BrotherMon pada 2004-05-03 02:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 03-05-04 03:23




perghhh Bro...alhamdulillah..ana terasa macam ana ada kat penang je bile baca lintas langsung ni..eheh..
siap ngn gambo2 lagi lak tu kan..mekasih Bro..
at least tlepas jugak kempunan ana tak dpt pegi..eheh..
dpt ikuti perkembangan dr lintas langsung ni pun best ape...

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 03:58



adlan....no problem...itulah sebabnya kita adakan ruagan khas..LINTAS LANSUNG dari setiap jk yang diadakan..supaya semua yang tak dpt ikut...boleh tau perkembangan dll...

tgk pun dah best..kalau join lagilah best..lain kali....insyaAllah...
apa pun..nantikal full report MEGA JK 2004 nanti...
dari ukhwah untuk ukhwah....


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 03-05-04 20:31



Alhamdulillah bersyukur kehadrat Allah Ta'ala kerana ana telah selamat sampai dirumah...
Ermm.. syukran BrotherMon kerana telah bersusah payah meng'UPLOAD'kan gombar-gambar yang menarik... walaupun ana berada di cherating (Ketika MEGA JK berlangsung) namun ana masih mengikuti perkembangan yang berlangsung.......
terima kasih Hanan dan alfaqierah kerana sudi menghantar SMS (walaupun seketul jer) InsyaAllah akan datang kita akan bertemu jua......
Salam Penguin untuk semua


Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 03-05-04 21:12


wah.. siap ada lintas langsung lagi...syabas kerana bagi info terkini program tersebut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 03:28




waaa..waaa...satu perkataan yg paling sesuai nk ungkapkan sekarang...
"JELES!!!!!"

tahniah kpd pihak pengurusan n semua ahli yg dpt pi...mmg best aa kan...dpt pi mega jk..

tkpe2...kpd akhi adlan..kita buat aa JK kite sendiri pulak..nk tak?

tp org planet pumpkin tu kene la turun planet kiwi ni pulak..baru best!!!...ape tunggu lg..meh aaa!!

-----------------
~www.salwasaleh.blogspot.com/www.tazkirahonline.blogspot.com~

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

abang79
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.04.2004
Ahli No: 8150
Posting: 65
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 05:54


rasa macam real jer.. macam tgh tengok lintas langsung kat tv jer, siap ada gambar dan text. Cuma takde suara jer

Kalau ada bunyi2 sekali pasti perfect punya. By the way, congratulation saya ucapkan kepada semua yang menjayakan program ini. Walaupun saya masih baru disini, insyaAllah saya tetap ada azam untuk menyertai mana2 program yang akan dianjurkan kelak. Akhir kata saya doakan semoga selamat kembali (pergi dah selamat dah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For abang79Profil   Hantar PM kepada abang79   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 04-05-04 07:12




ana sokong cadangan ukhti miyuki..
a'ahkn ukhti, nnti enti plan cantik2..kite wat JK kite sndiri kan..eheh..
kite kasi k.kaei jeles..eheh..

erkk..ade ke suruh ana mai planet kiwi..jauh aaa..
burung garuda ana dh tua, x larat nk nk bawak ana terbang jauh2..

BroMon, ape perkembangan utk hari terakhir di penang?
perghh..ana x sabar nk tggukn laporan dari bro nnti..

p/s: pesanan penaja kpd k.kaei :
xpe..xpe..ade lori ade bas kak..eheh

"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

[ Posting ini telah di edit oleh: adlan pada 2004-05-04 12:59 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 13:35



Alhmdulillah, ana dan kontinjen selangor yang lain telah selamat sampai walaupun ada sedikit masalah pd awalnya. Tak sangka program sudahpun berakhir, sedih betul nak meninggalkan Pulau Pinang.

Tahniah dan terima kasih buat tuan rumah yang origional alfaqierah, azzhrawi, ird82brothermon, ma_n, simpleshida, littlemuslimah, al_umari, al
-irsyadi, paksu, kasih_kekasih
dan semua tuan rumah yang tidak disebut nama tapi telah melayan kami dengan sebaiknya umpama menatang minyak yang penuh.

Alhamdulillah, perjalanan program berjalan baik. Seronok dpt round satu penang, tak puas rasanya. Rasa tak nak balik je... Memang enjoy..

Maaf juga andai ada kekurangan pd diri ini dalam mengikuti program ini..

Jumpa lagi semua. Moga Allah Ta'ala akan membalas kebaikan yg antum curahkan buat kami. Bangga dan bersyukur kerana dikurniakan adik2 yang cekap, pantas dan berkebolehan..

Kenangan terindah di ukhwah.com.. Memori kan kekal selamanya..
wassalam



-----------------



Hargai semasa ada....

[ Posting ini telah di edit oleh: Hanan pada 2004-05-04 14:22 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 14:29




Alhamdulullah selesai sudah Mega JK ni...
Semuanya berjalan sperti apa yg dirancangkan..
Rasa sedih berpisah dengan kalian semua...
Semoga ada pertemuan lain di antara kita nanti...I'Allah..




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 14:55




Alhamdulillah ..Prof dan Qhatrunada...selamat pergi dan pulang...
Syukur pada Allaah s.w.t...kerana keizinan-Nya....dapat kami mengikuti MEga JK..dengan gembira...



Pada awal mari 4 org..ngan kak long (Fatimah) dan Kak Lin (Darul_NUman81)..

Pengalaman manis....yg sukar dilupakan...

Antara Prof berjaya mencipta 11 pantun...
antaranya..:

Sudah penat kami berjalan,
Bunyi keroncong perut lapaq,
Jalan-jalan cari makan,
Pi pekena nasi kandaq,

Burp..alhamdulillah...kenyang....
puas hati...

Serta Prof dapat belajar ..menggunakan kamera video..cewah... terima aksih al-irshadi.. Tapi jika ada yg tak kena minta maaf sebab baru belajar..hehe

Dan tahniah ..kepada warga jawatankuasa Mega JK 2004...atas gerak kerja cemerlang... terutama [B]Pengarah (irda82), Timb.II(alfaqierah), azzahrawi, al-umari, paksu, simple_Sihda, insan_misteri, dan yg lain lagi...

TAHNIAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Akhir kata....kenangan disemat dlm memori..rasanya...rindu..

p/s: Gembira juga jumpa ngan sahabat/sahabiah yg selama tak pernah jumpa..


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 14:58


yer alhamdulillah....huhuhu..memang sedih bila berpisah,setelah berjumpa makin sayang rasanya kat semua sahabt2 ukhwah ni!!!
ana memang cukup kagum ngn megaJK ni...hebat!!
terima kasih semua di atas layanan yang baik!!
SEmoga berjumpa lagi dilain program.....

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 15:10




MEGA JK 2004 dah tamat semalam.JK kali ini adalah antara jk yg melibatkan eksekutif paling ramai.
Mana yang teringin naik feri,dah dapat naik feri,yang teringin nak tengok sawah padi,dah dapat tengok.Ada yang terjun sawah agaknya

Moga selepas ini ada lagi mega jk seterusnya.
"jadikan mega jk acara tahunan ukhwah.com..."-

ini laporan versi ana pulak,saja suka-suka nak meriahkan lagi lintas langsung ni.Untuk laporan yg lengkap,gabunglah dengan laporan dari brotherMon, al_umari, dan lain2.

Jumaat 30/4/2004
Nak bertolak keluar awal ,tapi ada tetamu datang rumah.
5.20 ptg : bertolak ke NPC ,Kepala Batas -hujan renyai2. sampai di NPC 5.55 ptg.
Heris,Muttaqin ,simple_shida,littlemuslimah dah sedia menunggu di sana.
Kehadiran peserta MEGA JK 2004 secara berkontijen,satu demi satu. Kasihan brotherMon,alfaqierah,ma_N kena berkejar untuk mengambil peserta.
Boleh dikatakan,semua AJK tak tidur semalaman demi memastikan kelancaran urusan MEGA JK.
Mlm-pagi: mengemaskini bahan untuk slide show esok, dengan bantuan kaze.

Sabtu, 1 Mei 2004
Di NPC. Bermulanya MEGA JK 2004 .Kehadiran yang tersenarai: 40 orang (38 ? ). (muslimin lebih kurang 9 org saja)
Peserta lelaki ditempatkan di bilik domitori,tetapi kemudian dipindahkan ke bilik biasa,tukar dengan peserta wanita.
-Ucapan dan Perasmian Mega JK dari Pengarah Komuniti Ukhwah.
-Sedikit slide show tentang ukhwah.com dan Mega JK.
-aktiviti dalam kumpulan.

2.40 ptg: bertolak ke Pantai Merdeka dengan menaiki bas ISA Travel.
3.20 ptg: sampai di Pandai Merdeka,Kedah.Dapat lihat sawah padi di sepanjang perjalanan.
(ada orang ingat Pantai Merdeka tu di Pulau Pinang)
Rancangan asal nak menaiki bot ke seberang (Tanjung Dawai) terpaksa dibatalkan kerana hujan.
Aktiviti di tepi pantai:
-kuiz
-Selamatkan Telur Ayam
-Makan Malam (Barbeque @ BBQ )

11.00 mlm : bertolak balik ke NPC
11.50 mlm : sampai di NPC. Qiamullail yang dijadualkan (4,5 pagi),ana tak pasti setakat mana,sebab ramai yang tidur keletihan, termasuk ana


Ahad, 2 Mei 2004

9.25 pagi :bertolak ke Pulau Pinang dengan menaiki feri.
Destinasi 1 : (10.30 pagi) Bazar Chowrosta -banyak barang boleh dibeli di sini.Salah satu yang menarik di sini,ada kedai buku yang menjual buku2 lama / second-hand ,yang susah dijumpai di tempat lain. Ana nak beli,tapi banyak sangat pilihan,akhirnya tak beli apa2.

Destinasi 2 : (12.00 tengahari) Rumah P.Ramlee ( dalam Pusat Kebudayaan dan Kesenian Pulau Pinang)
*aktiviti :mencipta pantun tentang tempat menarik yang dilawati.

1.25 ptg: Singgah makan nasi kandar di Restoran Subaidah, Batu Feringghi.

Destinasi 3 : (6.00 ptg) Pantai Seagate -makan2,tengok2 kapal dan laut.

Beberapa tempat menarik yang terdapat dalam jadual lawatan,tak dapat dilawati kerana kesuntukan masa dan kesesakan lalulintas.

7.15 malam : Sampai di NPC.

9.00 mlm : Bertolak ke Penang Golf Resort untuk Grand Nite Dinner. Kehadiran kumpulan Saujana,Firdaus dan FeelHeart. Persembahan dari FeelHeart dan Firdaus.
- Peserta MEGA JK bergambar beramai2,juga bergambar bersama artis nasyid.

11.20 mlm : pulang ke NPC

Malam dan pagi 3 Mei: ketibaan Amar dan kumpulan DeHearty.Lengkaplah sudah kehadiran keempat2 artis nasyid jemputan untuk konsert esok.

Isnin, 3 Mei 2004
Pagi:
-Pembentangan pantun tentang tempat menarik sepanjang lawatan semalam
-Persembahan lakonan ala P.Ramlee (berdasarkan lakonan P.Ramlee) oleh setiap kumpulan.
-Penyampaian hadiah untuk kumpulan yang berjaya.
-Majlis sambutan ulangtahun Komuniti Ukhwah dan Komuniti Muslimah.

3.10 ptg -bertolak ke Dewan Sg Dua, untuk Konsert Jalinan Ukhwah anjuran Komuniti Ukhwah dengan kerjasama Persatuan Lepasan Pelajar SMKA Al-Irshad,Sbrg Perai.
(2 kali ana sesat,tersilap masuk jalan.bila sampai,konsert dah mula.)
(p/s-mungkin ini antara sebab kehadiran konsert tak memuaskan)

- Pengarah Eksekutif,,Kang serta DJ Rizal dari ikim.fm turut hadir.

6.50 ptg: Peserta dibawa ke Stesen Bas/ Keretapi Butterworth untuk urusan kepulangan ke negeri/destinasi masing-masing.

10.35 mlm : ana sampai rumah. TAMAT.

-Hanan asyik senyum sengih
-semua peserta mesra.itulah warga ukhwah.com
-FIRDAUS dengan lawaknya,Amar dengan silap matanya,kumpulan lain dengan gaya sendiri...
-sedih bila berpisah dengan semua.

ntah apa lagi komen.

"sorang tu asyik ke hulu ke hilir ambil gambar aje kerja dia.Dah dilantik jadi jurugambar khas mega jk ke?..."

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

Alqathrunnada
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8474
Posting: 17
Dari: KuAntAn

oman   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 15:39


......

Alhamdulillah ana telah selamat sampai ke rahmatullah...hehehe
sampai ke kuantan je lah....
tak sangka plak program Mega JK ni sehebat ini...
bestnye... rasa tak nak balik plak!..
pengalaman yg tak terkata semasa bersama2 degan sahabat dan sahabiah yg dikasihi...!

Sebenarnya ana ni ahli baru...ini adalah program kedua bagi ana selepas program Jk Memanah...
Ana ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada tuan rumah yg telah bertungkus lumus untuk menjayakan menjayakan program ini yg telah selamat dijayakan.

tak sangka plak boleh round satu penang ye...

Rindu plak kat penang....rasa tak nak balik je...
maklumlah kan, nak gi penang bukannye dekat...memakan masa tau!...

Semoag program yg akan datang lebih mencabar dan menyeronokkan lagi...!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For AlqathrunnadaProfil   Hantar PM kepada Alqathrunnada   Pergi ke Alqathrunnada's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 16:31


Habaq terbaru dari Tanjung: Depa, yakni sebahagian AJK MegaJK 2004, petang ini pukul 4.30 sedang buat Mini JK di Balik Pulau. Depa bakaq satay dan bbq!

Ini jeles kian menebal ni. Rasa nak balik ke Tanjung ni.... Isk...



-----------------
"http://www.ukhwah.com/images/signkangbaru.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: Kang pada 2004-05-04 16:32 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 16:47



aik...biaq betoi Kang...sapa pulak la yang rajin sangat dok buat mini jk kat balik pulau tu ?
bakaq satay pulak tu...

apa pun...alhadmulillah..
MEGA JK selamat ...
ana nak mintak maaf buat semua peserta,ajk dan semua yang terlibat kalau ada silap salah...yang terlebih terkurang tu...

kenangan bersama hangpa semua memang best...
thanks jugak buat semua artis nasyid yang sudi bersama2 dengan kita...FIRDAUS,SAUJANA,DEHEARTY dan AMAR..

kepada sesapa yang nak tengok gambaq masa jk tu..insyaAllah lepas ni saudara kaze akan buat virtual album katanya...sama2 kita nantikan..

sekian dulu..wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator

Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 3
Posting: 267

malaysia  


posticon Posting pada: 04-05-04 16:59


Sekian, laporan lintas langsung MEGA JK 2004.

Bersambung di Laporan Lengkap MegaJK 2004

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdministratorProfil   Hantar PM kepada Administrator   Pergi ke Administrator's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126855 saat. Lajunya....