Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: IDEAL pendatang baru


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» IDEAL pendatang baru

Please Mendaftar To Post


Oleh IDEAL pendatang baru

fadzliIDEAL
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8389
Posting: 16

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 01:11


saya fadzli dr kump ideal, so mungkin ramai yg tak mengenali lagi kump kami, so harap antum semua sokong lah kami yg masih fresh dlm industri nasyid ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzliIDEALProfil   Hantar PM kepada fadzliIDEAL   Pergi ke fadzliIDEAL's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 274
Posting: 400
Dari: bumi Allah-mciium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 01:29


Assalamu'alaikum wrt wbt

Selamat Datang ahli-ahli Kumpulan IDEAL ke Ukhwah.com.Sama-sama kita memeriahkan komuniti ni secara bermanfaat.

ilalliqa'

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 12:26


selamat...

moga bjaya dlm 'arena' nasyid

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 02:01




oh ya,ideal yg syarikat Rock Record ya?
hurm...ana just tengok cover album aje.nampak mcm album lama aje.next album suruh ahli2 grafik dlm ukhwah.com ni (kang,kaze,dll) buat design
moga kalian terus maju...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 02:31


...ahlan wasahlan buat IDEAL...selamat memeriahkan lagi dunia nasyid..
em..ana baru2 ni je dgr pasal kump nasyid IDEAL ni, byk lagi yg ana xtahu, boleh tak saudara fadzliIDEAL terangkan sdikit sbyk ttg IDEAL...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 00:38



welcome to ukhwah.com...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

aieazuri
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2004
Ahli No: 9087
Posting: 12
Dari: Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-05-04 20:13


akum..
sayer ader tgk persembahan kump Ideal ms nasyidoke lpas..kl xsilap ganti slot dehearty..not bad gak performance diorg..
ape2pun..congratz n good luck utk Ideal

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieazuriProfil   Hantar PM kepada aieazuri   Pergi ke aieazuri's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 17:49


warahmatullahi wabarakatuh..

AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM

Pernah tengok klip video kat TV2...dan hari tu kumpulan ni jugak dijemput ke MHI...TV3..

Sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-05-04 20:52




Good Luck utk IDEAL..
semoga sentiasa ideal..
Tahniah atas kemunculan anda
Moga dapat memeriahkan lagi industri nasyid..


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

fadzliIDEAL
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8389
Posting: 16

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-05-04 20:16




Sape2 yg dah tgk perfomance ideal tu
tq bebanyak..
kami akan buat yg lagi baik selepas ni


Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzliIDEALProfil   Hantar PM kepada fadzliIDEAL   Pergi ke fadzliIDEAL's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 18:08




wah!! kumpulan ideal pun dah ada kat sini...bestnya... hmm..selamat datang ana ucapkan....ana suka lagu kumpulan ideal ni...first time tengok ada kluar kat tv2....best lagu tu...lagu bukalah hati mu kan..?..tahniah juga ana ucapkan sebab lagu tu dapat masuk carta pilihan utama nasyid..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

fadzliIDEAL
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8389
Posting: 16

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-06-04 23:09




saya ni fadzli ideal...yg lain tak masuk pun..maklumlah....umahh saye jer ade internet... so rajin lah bukak...so kalo ade ape2 komen leh lah sampaikan kat sini...tp make sure komen yg membina ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzliIDEALProfil   Hantar PM kepada fadzliIDEAL   Pergi ke fadzliIDEAL's Website   Quote dan BalasQuote

Azrul_Dehearty
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4137
Posting: 160

Perlis  


posticon Posting pada: 04-06-04 10:05


Congratulation to IDEAL.Semoga kehadiran kalian dapat mewarnai hiburan nasyid tanah air.....ideal BEST!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Azrul_DeheartyProfil   Hantar PM kepada Azrul_Dehearty   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-06-04 12:37


Bismillahirrahmanirrahim

...

#ana nak tau la,mana dapat nama ideal ni ye?
#tahniah kerana lagu bukalah hatimu tersenarai dlm carta ikim
#kawan ana,minat lagu ni..
#hehe,ana pun minat jugak..
#malam ni jgn lupa kita dengar carta sesama ye......(di ikim.fm 91.5 kui 10mlm-12)
#mlm ni kalau xsilap,ada dehearty kan?
#sesamalah kita nantikannya...
#tentunya hanya di i k i m.fm...pilihan utama...



-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

fadzliIDEAL
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8389
Posting: 16

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 15:03




Akum....tq azrul dehearty...lame tak dengar citer?
yerlahhh sejak jd artis ni....kat uia pun lame x nampak
so mlm esok 11.6.2004 jgn lupe dengar ikim...

-----------------
ideal ade disana sana sanaaaa
menjawab kpd soalan mane dtg name

-----------------
ideal ni...itu semua idea abg shamsul dr

-----------------
ideal
dia punyer idea....so nanti tanye dia....
dan terima kasih kpd peminat2 yg vote lagu

-----------------
ideal...tq tq tq

[ Posting ini telah di edit oleh: fadzliIDEAL pada 2004-06-10 15:07 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzliIDEALProfil   Hantar PM kepada fadzliIDEAL   Pergi ke fadzliIDEAL's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 21-06-04 22:58


ideal ni ade pengaruh raihan ke.?
dengar harmoni mcm harmoni raihan. good.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

fadzliIDEAL
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8389
Posting: 16

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 11:06




sebenar nya, ideal pengaruh raihan dah lame diperkatakan,baik peminat dan wartawan.so disini saya fadzli wakil dr ideal ingin jelaskan kenyataan ini.
Sepanjang kami merakam kan demo tape dan album penuh kami rakam kan di studio raihan.sepanjang rakaman ini, kami lebih mengenali abg2 raihan dan mereka memberi input2 yg bernas serta idea utk kami. dan juga abg nazrey ngan abg bakar telah menyumbangkan 2 buah lagu iaitu sembahyang dan isteri mithali.so dr situ lah timbul nya mcm kenyataan media yg mengatakan kami ni anak buah raihan, tapi di sini ideal nak jelaskan, kami bukan sebumbung ngan raihan, seperti artis2 hme.cuma cara, style dan pendapat membuatkan kami dsamakan dgn raihan.sbg contoh sekarang ni byk kump nasyid yg mengketengahkan lagu2 yg agak kedepan.kami kump ideal juga tidak ketinggalan, CUMA.....lagu2 itu kami tak jdkan sbg killer song!kami amik inisiatif yg agak istiqamah dgn menjadikan lagu SEMBAHYANG sbg lagu killer atau first single dan lagu BUKALAH HATIMU sbg 2nd single. dan perancangan berikutnya, utk 3rd single ideal akan kembali kpd trend2 kump nasyid sekarang spt inteam, unic dan dehearty. nak tau lagu ape...tunggu...dan pasti yg ramai terkezut nanti.kalo sape2 yg dah beli album ideal pasti akn dpt agak lagu yg mane akn jadi 3rd single ideal dimana lagu itu tak der persamaan kami dgn RAIHAN!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzliIDEALProfil   Hantar PM kepada fadzliIDEAL   Pergi ke fadzliIDEAL's Website   Quote dan BalasQuote

hannacool
Warga Rasmi
Menyertai: 05.03.2004
Ahli No: 7771
Posting: 9

Kedah  


posticon Posting pada: 28-06-04 11:45


,

oo begitu ke...sy pernah dengar nama kump.ideal kt radio ikim dulu...bagus2....meriahkan industri nasyid...lagu bukalah hatimu tu memang best

Bookmark and Share

    


  Member Information For hannacoolProfil   Hantar PM kepada hannacool   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-04 11:35



tahniah kpd kump ideal kerna dpt menubuhkan satu lg kump nasyid.syabas.teruskan perjuangan anda semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103863 saat. Lajunya....