Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Rawatan Tradisional
Topik: Pencuci Muka


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» Pencuci Muka

Please Mendaftar To Post


Oleh Pencuci Muka

humaira_taqwa
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8243
Posting: 10

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 12:30


Produk ini saya tujukan kepada kaum Adam dan Hawa yang sedang membacanya.Mai sini ramai-ramai saya nak habaq jap.Saper2 yang nak kulit mukanya cantik,berseri dan putih hatta ingin menghilangkan jerawat batunya cubalah mengamalkan selalu setiap hari dan setiap waktu dengan mengambil wudhuk.Inilah pencuci muka yang luar biasa kesannya hatta memberi impak yang besar terhadap penyucian hati kita yang berkarat dan penuh dengan titk-titik hitam,maksud saya dosa-dosa yang kita dah buat selama mana kita semua hidup di muka bumi ini.Bahkan Allah sayang terhadap hambaNya yang diri serta hatinya sentiasa suci dan bersih.Rahsianya mudah dan senang iaitu gunalah selalu pencuci muka yang saya promosikan ini.Kesannya hebat sekali! Kalau tak percaya tanyalah sendiri Tuan Guru Nik Abdul Aziz,nape tak percaya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira_taqwaProfil   Hantar PM kepada humaira_taqwa   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 22-04-04 23:38


Saya sokong tue. InsyaAllah akan saya mencobanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-04 17:17


Insya Allah, ada usaha..ada hasilnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

ainnurwardah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2628
Posting: 67
Dari: Utec

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-11-04 01:51


saye pun sokong.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnurwardahProfil   Hantar PM kepada ainnurwardah   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-04 01:55




Jangan nanti Ambil Wudhu sebab nak muka berseri udah la ye.

-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-11-04 16:46


hmm...sokong jugak..
nanti amik wudhu' tue betulkan niat dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 01:16


pencuci muka paling murah,suci,selamat digunakan n muroh skali...

yg penting nawaitu ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

lepat
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 26.09.2003
Ahli No: 3772
Posting: 209
Dari: jawa meru

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 09:53


ye..ye...
betul tu
kalo camni kite sume pakat dok amik wuduk saje no..
gulung tikar la semua kilang yang proses krim muka

Bookmark and Share

    


  Member Information For lepatProfil   Hantar PM kepada lepat   Quote dan BalasQuote

ada_syuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1685
Posting: 81
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 10:46


sesungguhnya setiap arahan dan perintah Allah itu membawa hikmah yang tersendiri..Betapa AgungnyaMu YA RABH

Bookmark and Share

    


  Member Information For ada_syuhadaProfil   Hantar PM kepada ada_syuhada   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 12:16




ambil wuduk dan biarkan air wuduk itu kering dgn sendiri..
jgn di lap air wuduk tu..

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 28-11-04 08:46


...hmm sama2lah kiter mengamalkannyer..selain menyerikan muka....dpt gak manghalang kiter buat perkara yg xberfaedah..Insya-Allah....

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 03:48


Quote:

On 2004-11-25 09:53, lepat wrote:
ye..ye...
betul tu
kalo camni kite sume pakat dok amik wuduk saje no..
gulung tikar la semua kilang yang proses krim muka





Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

katSinitAkHujan
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14975
Posting: 8
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 13:34


naper xleh lap air wudhu tu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For katSinitAkHujanProfil   Hantar PM kepada katSinitAkHujan   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 13:01




Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 00:26




ehem ehem... dengar sini.. eh bukan... baca sini....

memandangkan namanya pun petua... maka mestilah ade pantang larangnyer... humaira_taqwa sengaje taknak bgtau lagi... kate orang nak collect peminat dulu... ehehehehe jangan marah yer humaira_taqwa... gurau ajer...

Pantang Larang 1:

Guna air mutlak sahaja nak amik wudhu' tu... air lain takleh jalan wei... jangan amik air sirap ker air milo ker air kopi tongkat ali ker plak... ingat tu... AIR MUTLAK...

Pantang Larang 2:

Niat: Sahaja aku berwudhu kerana Allah Taala...
Jangan niat yang lain... tak jalan jugak kalo niatnye lain... ingat tu...

Pantang Larang 3:

Jangan kentut.. ehehehe sentuh kulit bukan mahram... buang air besau dan lain-lain perkara yg batalkan wudhu'... nak tau??? pegi mengaji kat ustaz2 tu yer.. ehehehehe


Itulah sahaja antara pantang larangnye.... nanti kalau ada pantang larang yg baru di up-to-date kan keto omputih... ade le yg gatai2 tangan cam sy nie nak menambah yer... ehehehehe

selamat berpetua.....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 01:52


hati pun tenang, insyaAllah... tak marah2


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

lightseeker
Warga Rasmi
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15969
Posting: 3
Dari: Johor --- > Germany

Johor  


posticon Posting pada: 01-05-05 02:51


bangum malam.. menangis waktu malam.. dan banyakkan semayang..

jangan percaya pada amal untuk dapatkan kebahgian dunia nih (cthnya hensem ke. macho ke.. hehehe) sebab nanti bila tak dapat kita putus asa.. kalau dapat pun nanti kita berhenti sebab matlamat tercapai..

so, buat untuk mencari keredaan Allah.. sebab janji allah .. Allah akan letak ketenangan pada wajah kekasih2 dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightseekerProfil   Hantar PM kepada lightseeker   Pergi ke lightseeker's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 17:07


pencuci muka yg paling murah skali
modalnya cuma niat & air mutlak sahaja..
untuk kesempurnaan tutuplah aurat skali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-05-05 10:09


yap..betul tu..petua niana dgr daripada tok guru nik aziz ..masa dgr ceramah beliau di kediamanya...
insyaalah mujarab..
hati yang bersih..akan menaikan seri wajah..
baru orang suka tengok..he,he(,''...........

-----------------
ya ALLAH..kurniakanlah aku cinta insan yang MenyintaiMU..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

Zahratul_Abyadh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.07.2004
Ahli No: 10079
Posting: 26
Dari: Sakura no Sekai

japan   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 05:54




Bookmark and Share

    


  Member Information For Zahratul_AbyadhProfil   Hantar PM kepada Zahratul_Abyadh   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 18:23


campur dengan madu lebah insyaaalah sembuh jerawat tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

aina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1092
Posting: 25
Dari: sg buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-05 15:31


mmmm.... dengan air sembahyang juga, muka jadi manis berseri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaProfil   Hantar PM kepada aina   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-09-05 16:06


Soalan interview:

bagaimana kalau dayang senandung menjadi siti nurhalizah...?

apa akan berlaku???

:D :D :D :D...... cantik bukan????

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-05 21:21


Pada 14-09-05 15:31 , aina posting:

!!! QUOTE !!!

mmmm.... dengan air sembahyang juga, muka jadi manis berseri...

tak tentu jugak, ada orang tu saya tengok selalu ambil wudu'. tapi muke penuh jerawat & parut jerawat.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 22:36


Pada 14-09-05 21:21 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-09-05 15:31 , aina posting:

!!! QUOTE !!!

mmmm.... dengan air sembahyang juga, muka jadi manis berseri...

tak tentu jugak, ada orang tu saya tengok selalu ambil wudu'. tapi muke penuh jerawat & parut jerawat.



bagi ana,
ambil wudu' maksudnya bukanlah boleh membuatkan wajah terus putih dan licin,
tapi jadi manis dan berseri sebagaimana wajah orang2 bertaqwa...
(disertai dengan niat yang ikhlas, bukan untuk riya')
kadang-kadang kita tengok orang yang selalu berwuduk ni manis berseri...
walaupun kulitnya gelap, berjerawat dan berparut jerawat,
namun sinar keimanan dan ketaqwaan tu terserlah...

sometimes ada orang yang cantik, kulit putih, bersih,
tapi mukanya tak ada kemanisan, seri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

tero_1809
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19818
Posting: 56
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 18:04


sokong sangat........
nanti bangkrup semua agensi kosmetik..................
huhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For tero_1809Profil   Hantar PM kepada tero_1809   Pergi ke tero_1809's Website   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 19:22


hehehe..tak guna apa-apa...rahsianya..mantainkan air wuduk bersama.insya Allah, tapi make sure niat ambil wuduk kerna Allah, bukan nak wajah berseri2

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 14-04-07 19:27


rajin2 minum air pegaga...
baik untuk kesihatan dan kecantikan wajah

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-07 20:41


selalu lembabkan muka..then lepas lembabkan muka lap dengan kain lembut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 09:47


Pada 14-09-05 22:36 , nurhaziqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-09-05 21:21 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-09-05 15:31 , aina posting:

!!! QUOTE !!!

mmmm.... dengan air sembahyang juga, muka jadi manis berseri...

tak tentu jugak, ada orang tu saya tengok selalu ambil wudu'. tapi muka penuh jerawat & parut jerawat.



bagi ana,
ambil wudu' maksudnya bukanlah boleh membuatkan wajah terus putih dan licin,
tapi jadi manis dan berseri sebagaimana wajah orang2 bertaqwa...
(disertai dengan niat yang ikhlas, bukan untuk riya')
kadang-kadang kita tengok orang yang selalu berwuduk ni manis berseri...
walaupun kulitnya gelap, berjerawat dan berparut jerawat,
namun sinar keimanan dan ketaqwaan tu terserlah...

sometimes ada orang yang cantik, kulit putih, bersih,
tapi mukanya tak ada kemanisan, seri.


betullah :berfikir:

kulit licin tak semestinya wajah berseri..
kulit berjerawat tak semestinya tak berseri..
sebab ada orang jenis kulit memang licin dan ada orang jenis kulit berminyak..jadi risiko untuk berjerawat amatlah tinggi..

hehe cantik licin dan seri wajah tu tak berkadar terus..
boleh jadi berkadar songsang..boleh jadi perkadaran songsang yang ketara..
kecantikan pun suatu ujian..sama ada bersyukur atau jadi sombong..

tapi hati bersih amatlah berkadaran dengan seri wajah..
hati yang risau dan sedih pun boleh buat seri wajah hilang :-(
huhu boleh rasa bila hati itu ringan dan bila hati itu berat..
boleh terbias keadaan hati itu pada wajah didepan cermin..

ada kan cerita orang tu yang selalu tengok cermin untuk tahu sama ada hati dia tengah bersih atau tengah kotor..
kalau dia nampak kotor dia pun muhasabah dan perbaiki diri..
cerita apa ya? ingat2 lupa..tapi memang ada..
hehe baca2 dalam buku kat kedai tapi tak beli..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 03-03-08 12:12


sebenarnya tak suka pakai pencuci muka...eh bukan tak suka..malas sebenarnya..hehe..awal-awal beli semangat..lama2 adeii malsnya..itula mengambik masa berbulan untuk habis..tak apa..save sikit..hik2
tapi kewajipan bagi diriku untuk menyapu air d muka dan berselawat..ataupun mengambil wudhuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

riyadhiah
Warga Rasmi
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34180
Posting: 9
Dari: new city

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-07-08 22:02


m,Kalau ambil wudhu' selalu, tapi muka masih jerawat pun tak mengapa.tapi ada nur pada wajah.InsyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyadhiahProfil   Hantar PM kepada riyadhiah   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-07-08 22:38


Pada 22-04-04 12:30 , humaira_taqwa posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau tak percaya tanyalah sendiri Tuan Guru Nik Abdul Aziz,kenapa tak percaya?


Kenapa mesti tanya Tuan Guru Nik Abdul Aziz...?


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-07-08 12:39


Pada 26-04-05 13:34 , katSinitAkHujan posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa tak boleh lap air wudhu tu??


hmm..rupanya soalan ni masih tak berjawab...ada siapa boleh tolong jawabkan?? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 13:54


5 amal..

1. Taklim di Rumah dan Masjid

2. Ziarah saudara seislam (cerita tentang kehidupan akhirat) Setiap Minggu

3. Mesyuarat harian di rumah dan Masjid

4. Korbankan masa selama 2 jam 30 minit untuk ajak manusia ke Rumah Allah Setiap Hari

5. Korbankan Harta diri dan masa di jalan Allah 3 hari setiap BUlan..


% amal ini akan memimpin kita ke syurga... banyak lagi lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-08-08 10:38


Pada 30-07-08 12:39 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-04-05 13:34 , katSinitAkHujan posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa tak boleh lap air wudhu tu??


hmm..rupanya soalan ni masih tak berjawab...ada siapa boleh tolong jawabkan?? :berfikir:



supaya muka kita akan bercahaya di akhirat nanti....wallahu'alam


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 06-08-08 01:16


Pada 26-04-05 13:34 , katSinitAkHujan posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa tak boleh lap air wudhu tu??

sebab nabi kita dulu tak suka lap.
ada sekali aisyah bagi kain untuk lap, nabi tolak.
adalah sebabnya tu.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114234 saat. Lajunya....