Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: betul ke lelaki suka kutuk perempuan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» betul ke lelaki suka kutuk perempuan?

Please Mendaftar To Post


Oleh betul ke lelaki suka kutuk perempuan?

nailah87
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8307
Posting: 19
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-04 09:19



ana selalu dengar kawan-kawan ana cakap, lelaki ni depan perempuan je tunjuk baik,lepas tu kutuk2 kalau perempuan tu ada kekurangannya?


Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah87Profil   Hantar PM kepada nailah87   Quote dan BalasQuote

namirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5920
Posting: 232
Dari: Ardhillah

singapore  


posticon Posting pada: 18-04-04 16:10


boleh jadi gak..tapi perempuan kutuk lelaki pon ade gak kan..

-----------------
Our readiness strengthens our security
Our adaptability ensures our success
Our unity strengthens our nation
Total Defence S'pore

Bookmark and Share

    


  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-04 21:02


rasa nya tak semua lelaki jenis mcam tu kot...tanya la pada lelaki sendiri..mereka lebih tahu apa yang mereka biasa buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 19:39




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 19:41




adakah pompuan jugak selalu kutuk lelaki..?? biler berdepan, sumer nampak baik.. biler blkg?? ermm.. kalo kita buat.. mungkin dorang buat jugak kot... lelaki juga manusia biasa jugak..


sekadar pandangan..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 23-04-04 20:27





kutuk tu xde la...mengusik tu biasa ler..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 23-04-04 23:21




Ha'a la..saya pun ada gak dengar kawan2 cerita orang laki ni kalo belakang kita sedap je ngutuk..lain kalo cakap je kat depan,senang skit kitorang nak ubah mana2 yang tak betul tu...kalo cakap kat belakang camne nak tak mana yang tak betul kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 28-04-04 11:26


Quote:

On 2004-04-23 23:21, i_shahdamaii wrote:


Ha'a la..saya pun ada gak dengar kawan2 cerita orang laki ni kalo belakang kita sedap je ngutuk..lain kalo cakap je kat depan,senang skit kitorang nak ubah mana2 yang tak betul tu...kalo cakap kat belakang camne nak tak mana yang tak betul kan??




itu sifat individu. pmpn sama jugak ape? tapi saya cukup pantang org kutuk blakang, coz saya pun xsuka kutuk blakang org. baik kutuk depan. xdela. watpe nak kutuk2 kan?

*biasanya bdak laki suka kutuk pmpn yg ngade2 je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-04-04 12:05


assalamualaikum,
saya rasa perempuan yang suka ngutuk laki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 14:47



kita sbg manusia biasa mmg tak lps drp kutuk-mengutuk ni....biasa la tu....tp jgn la slalu diamalkn...kang tak pasal2 dpt dosa, mulut pun letih sbb ngutuk org....

lg pun manusia kat dunia ni mana ada yg perfect...masing2 ada kelebihan dan kekurangan...so, kalau ada yg tak puas ati tu ckp la terus terang, jgn ckp blakang2...sebenarnya pompuan ngan laki sama je..dua2 manusia...

:// sekadar pandangan dari insan yg lemah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

mujahidah_islam86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.04.2004
Ahli No: 8636
Posting: 27
Dari: jitra

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 14:58




Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_islam86Profil   Hantar PM kepada mujahidah_islam86   Quote dan BalasQuote

mujahidah_islam86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.04.2004
Ahli No: 8636
Posting: 27
Dari: jitra

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 14:58



emm... semua org x lari dari mengutuk.. jadi jgn la salahkan sesiapa pon... sebab lai pompuan adalah manusia yg slalu mengutuk... tapi kan... klu ikutkan.. pompuan lebih banyak mengutuk... masalahnya di sini.. lelaki memang ada jugak yg suka mengutuk org pompuan sedangkan kat depan wat baik je kan... ok lahh.. itilah namanya EGOEGO
salam ukhwah....

-----------------
Cita-cita memerlukan perjuangan, Perjuangan memerlukan pengorbanan, sedangkan pengorbanan memerlukan ketabahan dan kekuatan jiwa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_islam86Profil   Hantar PM kepada mujahidah_islam86   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-04-04 17:19


habis kalau dah busuk...takkan nak diam je,kang cakap leh gaduh,jadi kutuk jelah.....yg tak bertudung tu,dandruf' dah membiak-biak sampai terbang kat muka orang..mana tak marah....yg kulit mcm gerhana bulan tu,pakai bedak nak putih dah mcm letak tepung...tak jugak putih,dah mcm apa dah....
Jadi mana lelaki tak kutuk?betul tak?terutama yg busuk...mana leh tahan,kang kutuk depan2 marah,nangis....jadi kutuk belakang jelah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 03-05-04 08:20


... hmm hehehe pasal kutuk mengutuk nih... saye pun pernah wat.... tapi xselalu ye...hmm saye rase kutuk yg kita buat tu boleh kot utk sedarkan org tu..tapi jgn lebih2.....

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 18:02




saya setuju ngn tajuk ini...walaupun tak semua lelaki yang suka mengutuk..tapi memang ade lelaki yang suka mengutuk pompuan..pantang je nampak something sikit..mesti kutuk punyer..betul tak wahai lelaki2??selalunya kutuk2 kat belakang je lebih..tapi bila berdepan..bukan main baik lagi yerk...hehehe..

saya cuma bagi pendapat je...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Alqathrunnada
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8474
Posting: 17
Dari: KuAntAn

oman   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 18:33


....

Betul tu....
kebiasaan memang lelaki suke kutuk perempuan..
nak tau sebabnya?...
selalunya perempuan ni suke menunjuk2...suke memakai barang kemas....dan banyak lagi perkara yg tidak disukai oleh lelaki....ini pendapat je...bukan mengutuk...hehehe..
bukannye ape....perempuan ni boleh membawa fitnah yg besar sebenarnya....maka pihak perempuan...(masturoth) patut berjaga2 dalam mendisiplin diri mereka agar dipandang mulia di sisi masyarakat...

SEORANG WANITA YG SOLEHAH...
LEBIH MULIA (BAIK) DARI 1000 LELAKI YG
SOLEH...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AlqathrunnadaProfil   Hantar PM kepada Alqathrunnada   Pergi ke Alqathrunnada's Website   Quote dan BalasQuote

ummuhatim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8668
Posting: 40
Dari: kedah,

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 00:44


..
bab kutuk mengutuk nih selalunya masyarakat akan tuju kat pompuan kan...
sebenornye....suma manusia biasa yg diberi mulut dan mampu bersuara mesti pernah gak mengutuk orang kan???? ana ngaku ana pun penah gak...
Tapi kutukan nih selalunya ditujukan kepada golongan jantina yg berbeza lah kan..biasalah...so tak leh nak kata apa2 sbb suma org mmg mcm tu...
tapi ana pun mmg penah kena kutuk gak dengan bebudak putra sekolah ana dulu nih..belakang la..tapi ada org citer...bior jer la kat diorang....ana pun heran gak napa lah tak tegur ana depan2...kan senang ...lagipun bolehlah ana ubah sikap ker kan...sbb diaorang cakap ana nih sombong ..tapi bagi kengkawan putri diorang tak nah lak anggap camtu...tapi kat belakang ana tatau la kan...lelaki nih EGO..kih kih kih mcm mujahidah_islam86 kata lah EGO EGO EGO.... ...sorry lah andai ana nampak cam buyers...tapi yg nih kebenarannya...apa yg ana kongsi berdasarkan pengalaman ana.....bukan rekaan....

Apapun ana stuju lah dgn Alqathrunnada tu...

.:: Wanita Hiasan Dunia Seindah Hiasan Adalah wanita SOLEHAH::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuhatimProfil   Hantar PM kepada ummuhatim   Quote dan BalasQuote

nurul_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8027
Posting: 38
Dari: BUMI ALLAH

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-05-04 02:53


ana stuju gak kat ummuhatim budak putra sekolah ana pun selalu buat mcm tu. semua tak kena kat mata diaorang. kekadang tu sampai kena jadi hipokrit depan diaorang.rimas tau.kalau bleh ana nak makhluk lain jantina ini dok jauh-jauh dari ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_islamProfil   Hantar PM kepada nurul_islam   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 09-05-04 23:09


.....

tak kiralah muslimin mahupun muslimah, tak payahlah nak kutuk kutuk ni....

apa kebaikan yang kita dapat hasil dari megutuk orang? kepuasan dalam diri?

rasanya mengutuk ni bukan sahaja menambahkah bintik hitam di hati, bahkan juga menambahkan dosa dosa kita yang telah sedia ada tu.

bertaubat dam mohonlah keampunan dari ALLAH...

tiada gunanya kita mengutuk, sekiranya kita tidak berpuas hati dengan tindakan dan prilaku seseorang, bersemukalah dengan orang itu, cakap elok elok....


pesan ibu kepada anaknya:: tak baik kutuk orang, kita pun tak suka orang kutuk kita kan?
tak baik kutuk orang, ALLAH marah kita kutuk orang.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 21:15


mmg manusia tak lepas dr kutuk mengutuk, jd hentikanlah perbuatan terkutuk ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-05-04 21:39


takkan la nak kutuk depan2. kang menangis lak budak tu. susah nak pujuk. au nanti 7/8 tahun masam muka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nasirah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7101
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 23:33


boys kat sek ana dulu memang kutuk perempuan belakang2...kat depan bisik2..takpun ushar panas..boys nie satu jer yg bagus..pandai simpan rahsia kawan mereka..perempuan nak tahupun x nak beritahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasirahProfil   Hantar PM kepada nasirah   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-05-04 11:10



entah...betul kot...kaum perempuan kena hati-hati supaya tak dikutuk...


Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

malikmuwatta
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6968
Posting: 3
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-05-04 09:11



Menarik pe topik ni, tp saye ader citer lagi menarik.. Saya rase elok dikongsi citer ni kat sahabat sahabiah smua...

Dalam sebuah riwayat menceritakan, pada suatu hari Luqman Hakim telah masuk ke dalam pasar dengan menaiki seekor himar, manakala anaknya mengikut dari belakang. Melihat tingkah laku Luqman itu, setengah orang pun berkata, 'Lihat itu orang tua yang tidak bertimbang rasa, sedangkan anaknya dibiarkan berjalan kaki."
Setelah mendengarkan desas-desus dari orang ramai maka Luqman pun turun dari himarnya itu lalu diletakkan anaknya di atas himar itu. Melihat yang demikian, maka orang di passar itu berkata pula, "Lihat orang tuanya berjalan kaki sedangkan anaknya sedap menaiki himar itu, sungguh kurang adab anak itu."

Sebaik saja mendengar kata-kata itu, Luqman pun terus naik ke atas belakang himar itu bersama-sama dengan anaknya. Kemudian orang ramai pula berkata lagi, "Lihat itu dua orang menaiki seekor himar, adalah sungguh menyiksakan himar itu."
Oleh kerana tidak suka mendengar percakapan orang, maka Luqman dan anaknya turun dari himar itu, kemudian terdengar lagi suara orang berkata, "Dua orang berjalan kaki, sedangkan himar itu tidak dikenderai."
Dalam perjalanan mereka kedua beranak itu pulang ke rumah, Luqman Hakim telah menasihatai anaknya tentang sikap manusia dan telatah mereka, katanya, "Sesungguhnya tiada terlepas seseorang itu dari percakapan manusia. Maka orang yang berakal tiadalah dia mengambil pertimbangan melainkan kepada Allah S.W.T saja. Barang siapa mengenal kebenaran, itulah yang menjadi pertimbangannya dalam tiap-tiap satu."

Kemudian Luqman Hakim berpesan kepada anaknya, katanya, "Wahai anakku, tuntutlah rezeki yang halal supaya kamu tidak menjadi fakir. Sesungguhnya tiadalah orang fakir itu melainkan tertimpa kepadanya tiga perkara, iaitu tipis keyakinannya (iman) tentang agamanya, lemah akalnya (mudah tertipu dan diperdayai orang) dan hilang kemuliaan hatinya (keperibadiannya), dan lebih celaka lagi daripada tiga perkara itu ialah orang-orang yang suka merendah-rendahkan dan meringan-ringankannya."

sama2 ler kita ambil teladan dari citer ni.. tak yah nak salahkan satu sama lain lagi coz kita smemangnya hamba-Nya yang lemah dan kpdnya la patut kita memohon petunjuk.. ye tak?

-----------------
Drink Islam.. Sleep Islam.. Live Islam ;) make it the way of life!

Bookmark and Share

    


  Member Information For malikmuwattaProfil   Hantar PM kepada malikmuwatta   Pergi ke malikmuwatta's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-06-04 21:14



kawan saya pernah cerita...
Sahabat die pernah kene gossip ngan sorang lelaki oleh bebudak lelaki...
masalahnya..diorang sengaja gosip sorang perempuan ni yg x berapa cantik ngan sorang lelaki yang hensem......
perempuan yg digosip tu bukanla ngade2, jahat atau ape..die baik dan pendiam...langsung tak menyusahkan org lain...
alih2 die yg kene...sedih...sampai nangis budak perempuan tu...
budak2 lelaki anggap bende ni main2..diorang buat utk seronok2 je...lelaki ingat perempuan tak terasa ker?
kan dah tahu, perempuan ni penuh dgn emosi...hatinya pula lembut...mudah terasa...
jadi janganla permainkan sifat lemah kami ni...
Kejadian ni menganggu perasaan perempuan tu...kurang tenang jadinya..kesian dier..

kisah benar dr seorang sahabat

-----------------
jangan matikan hatiku sebelum kematianku

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 13-06-04 00:29


assalamualaikum..

haha..pasal ni sy mmg setuju, tp pempuan pun ada gak 'ter'kutuk lelaki. kalo pasal kat sekolah, saya x tau la coz sekolh saya xder bdk lelaki.
tp, waktu sek. ren. dulu, mmg selalu jadi. bukannya kutuk, tp kata depan2 ..haha
biler teringat, childish la pulak rasanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 13-06-04 03:20


aku suka gak kutuk2 pempuan..tapi bila depa mmg salah la..kiranya bila depa wat tak betul , memang aku kutuk depan2..kalo baik ati , kutuk belakang..bukan apa, kadang2 mmg xsampai ati..dah nama pun pempuan..dulu..penah skali , nangis budak tu..abih aku kene pujuk..pulak tu..budak pempuan tu minta aku belanja makan..terbang duit aku masa tu...hhahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

rsnara95
Warga Rasmi
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7084
Posting: 6
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-06-04 07:17


emhh,,agak best jjugok tajuk ni,,well,,,memang lumrah kehidupsn pempuan ni suku mengutuk,,tapi dunia ari ni,,x hairn la menyaksikan para lelaki kite lebih mudah mengutuk kuam wanita,,betul tak wahai lelaki budiman,,,
diorang ni nampak jer macam tu,,tapi belakang x tahu la,,,
bukan semua ,,tapi macam majoriti jer,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For rsnara95Profil   Hantar PM kepada rsnara95   Pergi ke rsnara95's Website   Quote dan BalasQuote

nazatul
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9415
Posting: 7
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-06-04 08:48


ikut jenis lelaki la..ade yg kureng ade yg oklah....hanye tuhan yg tahu....kutuk2 jugak..sayang tetap sayang...ha..hah..hahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazatulProfil   Hantar PM kepada nazatul   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-06-04 08:49


Tak semua gitu...............
Perempuan pun tak kurg hebat dia..mungkin lebih teruk lagi

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 09:08


Assalamu'alaikum...
ingatlah Allah jadikan kita hamba di atas muka bumi ni sama sahaja baik lelaki mahupun wanita...
apa perlu kita mengutuk sesama insan..kan berdosa...
kerana kita juga telah mengutuk ciptaan tuhan...
Subhanallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 09:10


ana komen untuk diri ana sendiri

ana ini cuma puji di girl yang ana suka saja
kalau yang lain tu samada diam or terckp2 dalam hati heh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 10:08


nO komen pasal tak pernah kutuk sapa2.....

Buat apa kutuk2? Dapat dosa free sahaja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 11:33


jangan kutuk...buat dosa saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 12:10


emm...

lelaki mengutuk perempuan,perempuan mengutuk lelaki adalah fenomena yang biasa...
tak baik kutuk mengutuk ini...
dapat dosa saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 05-07-05 12:25


bagi ana tak jugak....
semuanya sama saja.....
Kalau tiada iman dihati.....
begitulah jadinya......
kesimpulannya perbaharuilah iman selalu....
don't kutuk2 ,ia......diri sendiri yang rugi nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

Nana248
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2004
Ahli No: 9351
Posting: 46
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 05-07-05 12:38


Pada 05-07-05 10:08 , MohdHanafi posting:

!!! QUOTE !!!

nO komen pasal tak pernah kutuk sapa2.....

Buat apa kutuk2? Dapat dosa free sahaja..


Betul tu? dapat dosa free jee.. bagusla awak tak suka kutuk.. tapi dari pengalaman saya, budak lelaki ni memang bab kutuk mengutuk ni suka.. lagi2 kalau budak perempuan tu? ada kelemahan sendiri.. kadang tu? sampai bagi gelaran pun ada.. kurang hajar nak mampos.. biarlah mereka yang dapat dosa free kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nana248Profil   Hantar PM kepada Nana248   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 12:53


Assalamu'alaikum....
betul ke lelaki suka kutuk perempuan...
Iman tak tahu pula pasal hal ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-07-05 13:36


huhuhu, bukan ke tu? sama macam mengumpat? jauh kan lah dari mengumpat. imam al-ghazali kata, dalam kitabnya ihya ulumiddin, jilid 4, mengumpat tu? sama macam makan daging saudara nya. jadi kalau nak minta halal, kena bagitahu orang yang diumpat [email protected] kita minta ampun untuk orang yang di umpat tu?. Allah maha mengetahui.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:59


hmmm...tajuk yang tak membina...

Hanya lelaki yang tak baik saja begitu..Perempuan pun sama juga. Moga ana dijauhkan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 14:01


ish...bahaya tajuk ini.... kang jadi salah faham pula.... tak pasal2 saja....


-----------------
kasih sayang


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 14:47


dua-dua pun sama..tak perlu lah menyalahkan sama ada lelaki mahupun perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 08-07-05 21:30


assalamualaikum..
ana pun setuju..dua-dua same saja..tak baik lah kutuk orang..mana tau kalau dia ada kesulitan yang kita tak tau dan tak nampak... :-D :-D


-----------------
"kita ingin segalanya indah,
semurni pantai yang putih bersih,
indahnya bagai tersusun madah,
BERSEMI UKHWAH DIPUPUK KASIH"


Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 08-07-05 21:51


lelaki yang m'harap p'hatian daripada perempuan yang dikutuknye saja yang m'ngutuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 08-07-05 22:00


alah, biasalah tu? mulut manusia kalau nampak sesuatu yang tak menyenangkan hati mulut tu??? mesti gatal nak mengutuk. :lol: :lol: :lol:


-----------------
sesungguhnya Allah itu amat menyayangi umatnya.
[ Telah diedit oleh: narato pada 08-07-05 22:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 08-07-05 22:11


alah, biasalah tu? mulut manusia ni kalau nampak sesuatu yang tak menyenangkan hati mulut tu? mesti gatal nak mengata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 23:22


lelaki ke. perempuan ke. manusia juga. banyak kelemahan dan akan sentiasa buat silap. so, tepuk dada tanya hati.

muhasabahlah diri dan sedarilah bahawa kita ni sama saja.
Hamba Allah yang tak boleh lari dari lakukan kesilapan.

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

Iwan-zie
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 373
Posting: 3
Dari: Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 14-08-05 20:32


Assalamualaikum...
apapun ana tak nak cakap yang bukan2.....memang mengikut naluri manusia tu memang suka mengutuk tapi lebih baik kalau kita guna konsep menegur.KerAna menegur itu lebih baik dari mengutuk.....dengan menegur seseorang itu boleh berubah.....tapi kalau mengutuk akan menambahkan kemarahan seseorang itu dan menyebabkan pergaduhan berlaku.

apapun pikir2kanlah sesuatu sebelum meluahkan....

     .....THINK BEFORE DO IT.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iwan-zieProfil   Hantar PM kepada Iwan-zie   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-08-05 21:35


Assalamualaikum wbt

pada pendapat ana..lelaki dan perempuan...kadang-kadang memang suka mengutuk each other..tapi perbuatan ni tak baik..sebab kadang-kadang..dia boleh mengubah kepada perbuatan mengumpat ..bagi ana , perbuatan itu memang tak elok kerana ..apabila kita mengutuk orang kita menjatuhkan maruah orang itu..satu hal..lepas itu kita dapat dosa. Kalau orang mengutuk kita , sabar sajalah..ucapkan lah Alhamdulillah kerana kita yang dapat pahala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130702 saat. Lajunya....