Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: cuba teka kalau terrer


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» cuba teka kalau terrer

Please Mendaftar To Post


Oleh cuba teka kalau terrer

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 20:26



hmmm.. ana ada satu teka teki.. ana x tau laa kalau antum sumer dah baca ke belum.. tapi ana nak kasi gak... ada sekor lipan nih.. anggaplah dia ada 100 kaki... bila dia gi selekoh.. x kira laa kiri ke kanan.. kaki dia tinggal 99.. kenapa?

jawab..jgn x jawab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 21:19


mustahil lurang 1. anti salah tengok ni. cube guna kanta pembesar semasa melihat ia bergerak ke selekoh... cube dulu baru tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

dg_meow
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5669
Posting: 42
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 12:40




nak try jawab. Ermmm...sebab lagi satu kaki dia angkat, bagi signal dia nak masuk kanan/kiri. btul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For dg_meowProfil   Hantar PM kepada dg_meow   Quote dan BalasQuote

hasra
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8385
Posting: 10
Dari: Washington

usa  


posticon Posting pada: 18-04-04 13:39


kenapa? sebab bila sampai di selekoh dia angkat satu kaki either kanan tau kiri nak suruh berat sebelah; bila dah berat sebelah, senang sket dia nak gi ke kanan tau kiri.


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasraProfil   Hantar PM kepada hasra   Quote dan BalasQuote

hazrey_shinichi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4528
Posting: 137
Dari: Ganu kitee

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-04-04 22:43


mula2 ade 100 kaki..
bila sampai kat selekoh..
dia angkat la kaki satu bagi signal..
sebab nak masuk simpang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrey_shinichiProfil   Hantar PM kepada hazrey_shinichi   Quote dan BalasQuote

hazrey_shinichi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4528
Posting: 137
Dari: Ganu kitee

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-04-04 22:43


mula2 ade 100 kaki..
bila sampai kat selekoh..
dia angkat la kaki satu bagi signal..
sebab nak masuk simpang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrey_shinichiProfil   Hantar PM kepada hazrey_shinichi   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-04 23:06


sy setuju gn jawapan dg_meow. betul x jawapan tu??? kalau salah bg lah jwpn yg betul kitorang sume nk tahu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

hakem
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8516
Posting: 31
Dari: united kingdom

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-04-04 02:45


w`salam...jawapan dia dah terjawab..sebab dia angkat signal la...dia takut lipan2 lain accident. kat belakang.hehe..senang sagt soalan nie..tak tercabar minda ku..(heheh)maaf

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakemProfil   Hantar PM kepada hakem   Pergi ke hakem's Website   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 15-05-04 01:27



betul laa jawapan antum sumer.... tq kerana menjawab...


Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

xrem2020
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8908
Posting: 58
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-04 10:50


la.....sy terlambat lak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For xrem2020Profil   Hantar PM kepada xrem2020   Pergi ke xrem2020's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.088788 saat. Lajunya....