Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 39 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: betul ke macam tu???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» betul ke macam tu???

Please Mendaftar To Post


Oleh betul ke macam tu???

arissa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 611
Posting: 37
Dari: kl

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-04-04 14:07


assalamualaikum...

i'm sorry if this issue has been raised before.but i keep thinking of this. just nak tanya pendapat semua, is it true that someone yg cepat berkahwin adalah salah satu tanda dia diberkati??saya faham jodoh pertemuan di tangan Allah, tapi ada tak faktor2 lain, may be sikap or kesilapan that person yg membuatkan dia lambat mendapat jodoh?may be ramai yg masih blajar kat sini, so tak de pengalaman, but mungkin ada yg pernah dgr ttg ni, ada ilmu or input psl ni?kdg2 org suka pandang rendah or serong pd individu yg lambat kawin, seolah2 benda tu kesilapan/memalukan sedngkan org yg dok bercouple tu tak plak org pandang rendah??? just wanna get opinion...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arissaProfil   Hantar PM kepada arissa   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 10-07-04 11:07


mule2. sorry la i'm not the righ person 2 chakap pasal all this. but saye b'pndpt cepat b'kahwin akan diberkati krn itu mmg bole mengelakkan zina. bg org yg bagus imannye na kahwin lambat pun tak kesah. tp sunnah nahi kahwin mase umor 20-an.

isu keberkatan takde kene mengene ngan jodoh pertemuan. banyak lg perkare yg kalu kite lakukan akan diberkati. tuhan punye perancangan. so kalu kite yet not found the perfect partner tak payah le risau pasal keberkatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_thinker
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5165
Posting: 35
Dari: Universiti Al-Azhar,Iskandariah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 12:54


ana ada terbaca satu riwayat yg mengatakn perempuan apabila sampai 16 thn harus dikahwinkan...nantila ana bagi hadith tu..ana ingat2 lupa la....

-----------------
Semakin jauh ku dari-MU,
Semakin dekat pula KAU menghampiri daku,
Oh Tuhan...yang Maha Pengasih,
Siapalah diriku di pandangan-MU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_thinkerProfil   Hantar PM kepada islamic_thinker   Pergi ke islamic_thinker's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.086261 saat. Lajunya....