Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: baca Al-Quran dan ejekan


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» baca Al-Quran dan ejekan

Please Mendaftar To Post


Oleh baca Al-Quran dan ejekan

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 22:18




apa pendapat sahabat semua bila kita baca Al-Quran ...ada orang yg akan mengejek kita nak tunjuk baik....padahal niat kita ikhlas nak baca Al-Quran.
kadang2 rasa juga tak nak baca bila kita berdepan dgn dia.
sedih sangat hati bila org kata kita macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 22:29



pertamanya, apa dikisah pandangan makhluk,
bukankah pandangan Allah itu lebih utama...

tepuk dada tanyalah iman..


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-04 16:55


Bagi penampar je kat yg gelak tu....bagi racun lagi baik.....kecik2 tak nak "gone"dah besar over the gone....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 17:06



saya setuju ngan pendapat saudari ismi_salfiza.....tapi kalau dah selalu kene camtu mesti dah rasa lain.
apa2 pun saya rasa kalau kita buat baik ngan org macam tu lama2 dia mungkin akan menyesal sendiri kot.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 09-04-04 19:06



mintak simpang le jadi camtu...
abaikan dia je...sbb kita ikhlas, baca ler kat depan dia ke blakang dia ker. lain ler kalau menganggu dia (eg. dia tgh tido ker, study ker), kita baca kat tmpt lain. ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 19:19




ana pun pernah kena cam tu.. tapi betul lah kata semua, biarlah dia.. yang penting niat kita tuu.. bukan untuk menunjuk tapi ikhlas kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

dg_meow
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5669
Posting: 42
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 22:31




ermmm...teringat kat room mate saya (chinese). bila kitorang baca al-quran,dia tutup telinga guna bantal. tak pon dia keluar bilik...pas tu hempas pintu kuat2. bengang tul la !

Bookmark and Share

    


  Member Information For dg_meowProfil   Hantar PM kepada dg_meow   Quote dan BalasQuote

Tuffah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 6997
Posting: 56
Dari: Giant

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-04-04 22:48


Quote:

On 2004-04-09 22:31, dg_meow wrote:


ermmm...teringat kat room mate saya (chinese). bila kitorang baca al-quran,dia tutup telinga guna bantal. tak pon dia keluar bilik...pas tu hempas pintu kuat2. bengang tul la !



isk, siannye... tinggal 2 org ke? awat tak mintak tukar?
nmpknye enti masih kire b'untung ain_mardziah

Bookmark and Share

    


  Member Information For TuffahProfil   Hantar PM kepada Tuffah   Pergi ke Tuffah's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 23:42


ni lah sandiwara manusia..sebenaranya...tak keterlalauan nak di katakn di sini..manusia pun ade jugak yang perangai mcm syaitan...memang suka sangat mengata...dah la dia sendiri maleh nak buek...ni dok tuduh mcm2 pulak...hemm dunia he ketne he nefrete betulah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-05-04 17:08




ari ni..nak kongsi citer ngan kawan2 sume....

Alhamdulillah.......orang yg slalu kutuk org baca al-quran tu dah insaf...
dia kata dia tak dapat paper pun kalau kutuk org buat benda baik....

dia dah berubah ...sekarang dia slalu baca al-quran.
marilah kita sama2 mendoakan agar perubahan pada diri sahabat kita itu akan berkekalan sampai bila2.
ameeen

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

stefaisle
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 220
Posting: 87
Dari: marang, terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 02:37


alhamdulillah shbt nti dah berubah...
itu sume berkat amalan anti sendiri..........
mmg ssh nak istiqomah amalan kita bila ad yg mengejek...tp...
yg penting pandangan Allah....bkn pandangan manusia yg dpt melalaikan kita...
wallahua'lam...

-----------------
BiLa HidaYAh MeNyApa maJUsI
LaUTan BeRgelOra sAnGgUp dIRenAnGI
DeMi mENcaRi cINta YanG suCi
Akan KUtabAhkan dIRi DemiMU YA RABBI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For stefaisleProfil   Hantar PM kepada stefaisle   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 30-05-04 02:53



Org yg menunjukkan kebaikan pd anda itu adlh sahabat baik, dan org yg menunjukkan kesalahan pd anda itu adlh sahabat plg baik -hukamak-

ada hikmah pd setiap peristiwa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 30-05-04 08:29


Shobar ya ukthi,
ejekan itu masih lebih ringan dari menegakan Islam dengan harta dan nyawa. Syurga itu memang mahal dan tidak akan diperoleh dengan tiada pengorbanan.
Wss

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 18:10




'andai cermin itu bayangan wajah,
maka akhlak itu bayangan peribadi,
pengetahuan itu bayangan ilmu,
taqwa itu bayangan iman.........

ukhwah fillah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

Zuhairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6256
Posting: 106
Dari: Selayang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 23:32


Alhamdulillah.. turun juga hidayah Allah kepada rakan sebilik anti tu. Itulah hikmahnya teruskanlah membaca Al-Quran dan ikhlaskan niat kerana Allah semata-mata, tanpa pedulikan org lain(mcm shbt lain ckp).

Secara tak langsung mungkin, alhamdulillah terbuka hati rakan kita untuk menerima budaya membaca Al-Quran. Tpkan fasal dg_meow ngan roommate die, org kafir yg tak suke dgr bacaan Al-Quran tu, ana baca mmg terkilan. Namun sabarlah dan carilah penyelesaian efektif dan munasabah andai hal mcm ni berlaku lagi supaya maruah agama terpelihara.

Boleh jadi kita berdakwah sebenarnya membaca Al-Quran tu kan?


-----------------
"Janganlah kamu mati melainkan dalam keadaan kamu Islam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuhairiProfil   Hantar PM kepada Zuhairi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099087 saat. Lajunya....