Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: zaman sekarang


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» zaman sekarang

Please Mendaftar To Post


Oleh zaman sekarang

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 05-06-03 10:04


zaman sekarang banyak gaya.seperti:skin head,hip-hop,punk.cara-cara inilah budak zaman sekarang gunakan.zaman dahulu tiada pun sebegini.Ada pelajar yang ponteng sekolah dan lepak di cybercafe.Jika gaya ini di terus kan pelajaran makin merosot dan boleh membawa kes pergaduhan.Ada yang memakai subang ditelinga bagi budak lelaki.Subang hanyalah utk budak perempuan.Sekarang kebanyaka budak lelaki dan perempuan menghisap rokok dan pergaulan bebas.Ia akan menyebabkan jatuhnya maruah kita dan ibu-bapa.Sebab-sebab budak bergaul dengan budak jahat kerana tiada kasih sayang yang sepenuhnya daripada ibu bapa.Mungkin sekali budak itu bergaul dengan budak jahat dan tidak tahu memilih kawan yang baik.Jadi janganlah kamu bergaul dengan budak jahat

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 11:15


zaman sekarang ni memang pelik-pelik, benda yang kita tak sanggup nak buat orang dah buat, benda yang kita tengok tak cantik orang kata cantik..

yang penting kene pandai cari kawan.. nak cari kawan yang baik tu pon bukan senang kiranya kita sendiri pon memang tak baik.. jadi sama-samalah kita mengubah diri untuk menjadi orang yang baik dan mendapat kawan yang baik..


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 11:25


salam alaik...

erm..dunia akhir zaman dik...mcm-mcm leh berlaku..tanda hari kiamat makin hampir..

berdoalah selalu.agar kita ditetapkan iman...
selamatkan dirimu dan ahli keluargamu dr azab api neraka..

wassalam

-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 05-06-03 16:15


Inilah antara kesan globilisasi yg kian berlaku,apa itu globilisasi,globilisasi bermaksud remaja dapat berhubung dan dapat mengetahui perkembangan di negara lain,mereka dapat juga dapat berinteraksi dan mengetahui budaya bangsa lain,dari situ lah mereka mula terpengaruh dgn budaya luar seperti skin head,pearcing dan macam lagi,ini juga berlaku kerana tiada penapisan terhadap media2 dan informasi hiburan dari luar,mereka juga terpengaruh dgn rakan2 yg sudah menerapkan budaya kuning ini terhadap diri meraka,oleh itu berjaga-jagalah dan sentiasa mengingatkan org2 yg kita kenali ttg keburukan gejala ini

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 13-06-03 16:19


memang pelik zaman sekarang ni tapi yg lagi pelik remaja barat yg perangai pelik2 pun cemerlang dalam kelas tapi remaja kita ni ikut cara diorg tapi hampas dalam pelajaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

SaLaFy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 341
Posting: 99
Dari: Taman Melawati, KuaLa LumpUR, BuMi A||aH SwT...

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 15:42


assalamualaikum....

ALhamdullilah....ana dulu pon hampir terjebak dgn mender mender begini....
disbbkan seorg kwn yg baik...dier lah
menarik ana ker Jalan ALLAH SwT...syukur sekali....ehehhehe

aper aper pon..jauhkan lah diri anda dari terpengaruh dgn pengaruh pengaruh barat dan tak elok ni....kiter ikut budaya kiter selagi tak melanggar hukum SyarAk.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFyProfil   Hantar PM kepada SaLaFy   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-06-03 09:15


Minta dijauhkan diri, keluarga, masyarakat daripada pengaruh yang buruk.....

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 17-06-03 15:03


zaman..sekarang..sape tak tahu..pegi je mane mane..pasti ade maksiat..insya Allah..rumah Allah..harap takde la..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 17:24


Kita hendaklah sentiasa jauhkan diri drp melakukan maksiat ini.Selalulah memohon keampunan drp Allah dan hendaklah menambah ilmu pengetahuan tentang agama.

-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

faiszul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 306
Posting: 84
Dari: perak darul ridzuan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-10-03 15:18


zaman sekarang ni pelik,tak seperti zaman dahulu.ibubapa,golongan tua dan guru sangat dihormati,tetapi remaja zaman sekarang ada yang sanggup mencederakan guru sendiri.dan yang semakin teruk akhir-akhir ini isu gangster dalam sekolah dan yang paling dahsyat ada yang sanggup membunuh.ana pun buntu bagaimana nak menyelesaikan masalah ini.dah terlalu banyak isu yang melibatkan kes salah laku remaja sekolah.adakah ini yang akan mewarisi generasi akan datang.sama-sama kita fikirkan.

-----------------
Dalam kerendahan diri,ada ketinggian budi.
Dalam kemiskinan harta,ada kekayaan jiwa.
Dalam kesempitan hidup,ada keluasan ilmu.
Insyaallah hidup ini akan indah jika segalanya kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiszulProfil   Hantar PM kepada faiszul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094943 saat. Lajunya....