Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: :: Apa kata kita bicang cara nak wat web yg best mcm laman ni... ::


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» :: Apa kata kita bicang cara nak wat web yg best mcm laman ni... ::

Please Mendaftar To Post


Oleh :: Apa kata kita bicang cara nak wat web yg best mcm laman ni... ::

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 12-03-04 22:17



Apa kata kita bicang cara nak wat web yg best mcm laman ni...
atau mcm al-ahkam.com.my ke..ok ape..

Allah berfirman:
كُنْتُمْ خَيْرَ اُمَّةٍ اُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَاْمُرُوْنَ بِالْمَعْرُوْفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُوْنَ بِاللهِ .

Maksudnya : Kamu adalah umat yang tebaik yang dilahirkan untuk manusia, menyuruh kepada yang ma’ruf dan mencegah dari yang mungkar dan beriman kepada Allah.

mesti boleh..i-allah..

[ Posting ini telah di edit oleh: salleh_y pada 2004-03-12 22:24 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

ultramaman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2004
Ahli No: 7306
Posting: 22
Dari: tampin

Johor  


posticon Posting pada: 13-03-04 00:28


website ni pakai php. biasanye php is linked to mysql as a db. sapa sini terer web programming ?maman paling malas nak buat web programming... the last time i did anything for web was an online shopping web with shopping cart using asp.net dgn sql server.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ultramamanProfil   Hantar PM kepada ultramaman   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-04 23:27


Cara buat web yang asas:
www.make-a-web-site.com

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 01-04-04 11:20


..
camne kita leh nak start wat web mcm tuh..saya rasa nak wat web site tapi guna php..camne..


-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini


Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-04 00:04


php???

aper tu?




Bookmark and Share

    


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

edt83
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6248
Posting: 13
Dari: middle earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 20:18


sebenarnya cara nk wat laman web mcm ukhwah ni sebenarnye xde laa susah sgt...yg susahnyerr nk dapatkan webhosting yg free orr yg murah....utk wat laman web mcm ukhwah...n seangkatanye..ala2 web portal komuniti...mereka menggunakan php nuke....php adal;ah salah satu language utk wat web...manakal phpnuke pula...adalah salah satu boleh dikatakan pakage utk web portal....just tinggal nk upload kt web hosting lepas adjust sikit2...

-----------------
SimPle LiViNg HiGH THInGKiNg!!!
[img]http://www.webkl.net/modules/Forums/images/avatars//5818273643fe5c342704fd.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For edt83Profil   Hantar PM kepada edt83   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 01:43


ukhwah guna MyPhpNuke..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-04-04 03:32




saya setuju dgn edt 83. utk design banyak software yang boleh kita gunakan macam Microsoft Frontpage ke, Dreamweaver ke.



Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 13-04-04 00:11


..
ade xhost free utk berlatih wat php ni?

-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini


Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 00:23




Itu dia En. Salleh_y...SIFOO bagi segala Sifoo yang ada dalam Dunia IT ni.... jangan maree...

Islam Dulu, Kini, Selamanya.............

Kami ingin Islam di Malaysia......Go Muslim Ayer Baloi power...

[ Posting ini telah di edit oleh: Riyadhfannil pada 2004-04-18 00:29 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: Riyadhfannil pada 2004-04-18 00:31 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

edt83
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6248
Posting: 13
Dari: middle earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 14:30


Quote:

On 2004-04-13 00:11, salleh_y wrote:
..
ade xhost free utk berlatih wat php ni?

-----------------
SimPle LiViNg HiGH THInGKiNg!!!
[img]http://www.webkl.net/modules/Forums/images/avatars//5818273643fe5c342704fd.gif[/img]



haha..utk try2 wat ni..mm ape kate pakai web hosting lycos....saiz die just 50mb..but its ok for training....tp ..rase2 kalo nk blaja guna php ni baik wat kat pc jerr...sbb biasanya org testing kt pc jerr guna localhost...da ok baru diorg upload ker web hosting...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For edt83Profil   Hantar PM kepada edt83   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 18-04-04 15:55


..
mm..lycos..penah wat kat polarhome x?ade try tapi xde cpanel la..dah le xpandai nak coding..em..nak wat localhost tu set die camne?
anggap kawe ni 0 dan ajar by step ok !!

-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini


Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

exshahianz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6202
Posting: 88
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 18:54


Nak kongsi siki.. yang paling best setakat yg exs tau laa..

http://polarhome.com
http://lycos.co.uk

yang lain tu kekadang iklan jer lebih.. kena hati-hati..
nak yang murah.. try http://mynuke.info ..

selamat mencuba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For exshahianzProfil   Hantar PM kepada exshahianz   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-04 10:20


assalamualaikum...
ana pn skrg ni tgh nk develop portal based,pkai xoops.
dr aper yg dh ana test mmg nk develop pkai php nie tkder la ssh sgt, just upload and then edit.

p site mynuke tu kn mcm komuniti utk nukers kn?

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 10:38



kalau guna php, ianya sesuai untuk portal komuniti.... kalau nak website peribadi, gunakan frontpage.....kalau nak lagi power, gunak dreamweaver ke, macromedia ke, apa-apa ke....

setakat ni saya guna dreamweaver untuk buat website asrama penyayang..... siap boleh register dalam website.....powered by e-pass.(belum launch lagi).. kalau nak tengok macamana hasil website yang dibuat memalui dreamweaver/asp, boleh tengok contoh laman web
radio era

kalau nak pun, bolehlah guna yahoo sitebuilder dengan download melalui geocities....

sekian dulu info dari saya....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

harddisk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2038
Posting: 125
Dari: JohorBahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 19:15


ermm saper pernah survey kat Hot Script kalau sesaper nak belajar buat script tak kirer laa apa jugak,asp ke php atau laen2 ha boleh la masuk kat c-tue...kat c-tue ader juga script sebijik mcm ukhwah nie pakai cuma dr segi layout tue kita sendirilah yg kene ubah...ok

"Jumpa lagi Dipuncak kejayaan...W/salam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For harddiskProfil   Hantar PM kepada harddisk   Pergi ke harddisk's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.15862 saat. Lajunya....