Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Sajak
Topik: *masa bercinta...**


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» *masa bercinta...**

Please Mendaftar To Post


Oleh *masa bercinta...**

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 14:35




masa bercinta.......


engkau suka aku pun suka
kemana pergi pun tak apa
yang penting jalan berdua
naik bas pun takpa
jalan tengah panas pun takpa
sampai melecet ketiak jadinya
semua suka tiada duka
masa engkau suka
aku pun suka
tapai yg engkau suka aku pun suka
walaupun sebenarnya tak berapa suka
petai yg engkau suka,
aku pun telan juga
walaupun nak terjegil biji mata
kita sama-sama ketawa

masa engkau suka
aku pun suka
Tempe yg aku makan jadi kegemaran kau juga
walaupun kau tak pernah makan sebelumnya
masa engkau suka
aku pun suka
pakai apa pun tak pe
baju merah tudung biru pun tak ape
tudung kau senget aku kata takpe
gigi kena lipstik aku tak kisah juga
engkau tetap cantik jelita

masa engkau suka
aku pun suka
aku pakai apapun tak ape,
lupa pakai tali pinggan g pun tak ape,
T shirt koyak kat ketiak pun tak ape,
Lupa cukur misai pun tak ape,
Kau kata aku tetap handsome seadanya....
baru kahwin,
kau sangat suka, aku lagilah suka
macam dunia kita yg punya
dua minggu terperap dalam bilik aje
sampai makan pun selalu terlupa
kau sangat suka, aku lagilah suka
tiga empat papan petai sehari aku tak pernah lupa
kau sangat suka, aku lagilah suka
hari-hari tiga empat pinggan tempe kau goreng utk aku saja
bila anak dua
lain pulak cerita,

kau suka aku tak suka,
aku suka engkau tak suka
sebab petai yg engkau suka
aku sangat tak suka
mana taknya, bilik air jadi hancing jadinya
mungkin salah aku juga
manjakan engkau sangat dengan petai saja
kau suka aku tak suka,
aku suka engkau tak suka
sebab hari-hari aku nak tempe aje
sampai kau jemu menggoreng jadinya
mulalah komplen aku anak jawa
sendawa pun bau tempe aje,
tapi salah kau juga
kau tak pandai nak masak yang lainnya.
sampai sekara ng ni aku pun tertanya-tanya
suka ke tak suka?...."



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 16:20




semuanya ok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 16:20




semuanya ok...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

audani83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7348
Posting: 96
Dari: parit buntar,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 11:07



WAHAHAHA...LAWAK...LAWAK....SAKIT PERUT....

sajak ni sesuai ditujukan untuk pasangan yang hubungannya dingin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For audani83Profil   Hantar PM kepada audani83   Pergi ke audani83's Website   Quote dan BalasQuote

bbambigal
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7393
Posting: 13
Dari: cheras

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-03-04 12:01




nak buat mcm mana audani83
orang tengah hangat bercinta mcm 2 la.....
kita tgk je la......

Bookmark and Share

    


  Member Information For bbambigalProfil   Hantar PM kepada bbambigal   Pergi ke bbambigal's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 14:17


tersenyum tersimpul ana sorang2 depan pc ni....
tp...cam pernah baca....di mana ya...?

alahai kasih_kekasih....tak yahlah duk tayang lagi bunga ros tu....ana daripada dulu lagi lagi tak tahan tengok....
cantik nyer.....



************************************************

'...cinta ku pada pengorbanan.....cintaku hanya pada perjuangan...demi-mu ISLAM...takkan ku berpaling mengejar duniawi...yang kini kegersangan akhlak dan budi....tandus dari cahaya kebenaran....terasing dari panduan Al-Quran & As-Sunnah....
Ya ALLAH...matikan daku dalam husnul-Khotimah........CINTAKU HANYA PADA RAHMAT-MU.....AMIN.....'


[ Posting ini telah di edit oleh: nuraini pada 2004-03-19 14:18 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-04 21:59



emmm.....best....
reka sendiri ker????


Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-03-04 21:34



Saat bercinta indah sekali
Sampai diri dan amal terabai
Buat perkara tak fikir dua kali
pakai redah sesuka hati

Cinta cintan luahan hati
ungkapan berbisa kalimah berahi
Bukan main bercinta sakan sekali
Cinta Allah perlu di isi dalam hati

Kalu penting cinta duniawi
sampai lupa cinta akhirat nanti
susah nak cakap pada diri
lihat sendiri akibat di kemudian hari.





-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-03-04 21:41



syukran.. pd yg reply topik ni..
shamosha.. ana x create.. ana copy je dr mail kwn ana bg..

muslimah sejati.. aiwah... syukran ats tambahan tu.. em..puitis....

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_nur
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6112
Posting: 26
Dari: Bumi Allah yang luas

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-04 17:21


arghhhhh kelakarnyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nurProfil   Hantar PM kepada puteri_nur   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096273 saat. Lajunya....