Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 35 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Kenapa artis jadi model?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Kenapa artis jadi model?

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa artis jadi model?

PutraAjmal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 807
Posting: 87
Dari: Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 20:52


.. Sering kita dengar remaja khususnya menjadikan artis sebagai model mereka..jika nilai moral yang baik dijadikan tauladan Alhamdulillah..tetapi sebaliknya berlaku..nak tanyalah, pendapat sahabat sekalian tentang isu ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PutraAjmalProfil   Hantar PM kepada PutraAjmal   Pergi ke PutraAjmal's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 23:11



semuanya bagi ana lah kan..ia berpunca daripada kelemahan iman seseorang individu tu sendiri..

kalau iman dah sekukuh dan seutuhnya model yang tidak berlandaskan hukum syarak pasti tidak menjadi ikutan..

so..bagi anan kita perlu betulkan dulu akidah dan iman kita..insya Allah kalau dua dua dah kukuh remaja kini akan jadi remaja generasi al quran yang menjunjung tinggi peradaban islam..

sekadar dari yang daif..



Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-03-04 09:50


Nak jadi model maxis boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 14:33


assalamualaikum

bagi mira, jadikan artis sebagai model tak salah cuma yg salahnya kita silap pilih model....kan lagi bagus jika kita ambil para ulama sebagai model dalam hidup kita..kalau tak pun jadikan rasulullah saw sebagai role model kita...mira rasa itu lebih baik

sekadar pendapat
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 03:42


sbnarnya inilah taktik yahudi dalam melemahkan umat islam.
ada 4S

Screen
Song
Sex
Sport
*cuba fikirkan

Yang seharusnya dijadikan role model ialah ilmuan, ttp mereka mengabui mata kita dengan media yang didedahkan dengan meluas. jd sesiapa yang terbaca ni, jagalah diri anda dan jangan mudah terpengaruh. berhiburlah anda jangan terpengaruh dengan hiburan dan lebih teruk lg hiburan menjadi sesuatu yang penting dalam hidup. dengan ini umat islam akan kurang masanya dengan bende2 berfaedah. ini nasihat sy kepada anda dan diri saya sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 03:46


tambah sket lg.
sebelum ini, orang melayu bila waktu petang yang leleki menghabiskan masa dengan bersilat, malam dengar ceramah agama. sekarang, vcd, mp3, wayang, cerita baru tu tak tgk lg, malam ni ada bola, academy award, bukan kena soal dalam kubur. tp kalau mcm zaman dulu, bersilat, ceramah agama banyak manfaatnya dalam pengisian jiwa kita. fikir-fikirkanlah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 20-03-04 09:45


..
em..model..ikut la..tapi bukan yang terbaik ke yg kita patut ikut..

-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini


Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098406 saat. Lajunya....