Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: Apa Hukumnya?


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Apa Hukumnya?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa Hukumnya?

ProfTakBersalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6916
Posting: 120
Dari: Putra University of Japan

japan  


posticon Posting pada: 09-03-04 18:08


.....tadi Prof ade ke pusat photostat kat UPM ni....tiba2 ternampak ayat-ayat suci Al-Quran diphotostat oleh orang kafir....macamne HUKUM nye....Prof bukannye tak tahutapi cuma nak kepastian sedang jemaah kita sekalian.....Prof taktau la apa punya orang tak tau nak bezakan yang baik n yang buruk.....kalau nak photostat benda2 agama ni pegi la kat kedai orang ISLAM....kan....ni kalau terjatuh ke terpijak ke sape yang susah.....kome gak

-----------------
ISLAM ITU SUCI.....TIADA AGAMA YANG SESUCI ISLAM....TEGAKKAN KESUCIANNYA....SUPAYA TIDAK DIPERKOTAK-KATIKKAN OLEH AGAMA LAIN.....
HIDUP ISLAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For ProfTakBersalahProfil   Hantar PM kepada ProfTakBersalah   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 21:31



erm, sebenarnya ismi pun nak tanya benda yg sama..meminta pandangan org yg lebih arif ttg hal ini.
lagi satu ismi pun penah jumpa kat kedai yg juai cenderamat nie ader ayat2 quran yg difremkan atau gambaq2 kaabah yg ader ayat suci kalamullah nie di juai di kedai tu yg mana ismi tgk pemiliknya non islam dan pekerjanya pun same jugak..
cam ne tu?
wallahulam..

*mata hanya mampu melihat kemungkaran lantaran diri keseorangan namun redha Tuhan kupohon kurniaankan kami barisan jihad ke jalan Allah.

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

lein
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5374
Posting: 38
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 10:17


pada tahun lepas, saya pergi ke MPH di JJ,Maluri. adalah seorang ni beli tafsir Al-Quran. ada orang cina jaga kaunter. melayu tak ada seorang pun. so, sahabat ni pun serahkanlah tafsir Al-Quran tu pada cina tu. Apa hukumnya?
cina tu pulak dengan kasarnya dia masukkan Tafsir Al-Quran tu ke dalam plastik. Macam mana tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For leinProfil   Hantar PM kepada lein   Quote dan BalasQuote

salleh_y
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1068
Posting: 215
Dari: :: Tanah ++ ::

china  


posticon Posting pada: 14-03-04 12:27


..
kita ni xlah baper faqih..tapi rasanya pernah terbaca dlm kitab pe ek..org bukan Islam xleh jual Al-quran..tapi tafsir..gambar2.potongan2 x tau plak.. cuba check kat al-ahkam.com.mytapak feq

-----------------
Senaraikan Laman Web Islam Disini


Bookmark and Share

    


  Member Information For salleh_yProfil   Hantar PM kepada salleh_y   Pergi ke salleh_y's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 04:19


kes ni lebih kurang sama ngan tulisan allah dan muhammad pd lambang polis dan tentera. yang bukan islam tidak tahu menghormatinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10765 saat. Lajunya....