Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 349
Ahli: 0
Jumlah: 349




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 16 jam, 46 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: aBagaimana nak buat laman web secara terperinci?


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» aBagaimana nak buat laman web secara terperinci?

Please Mendaftar To Post


Oleh aBagaimana nak buat laman web secara terperinci?

phatcrew
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 903
Posting: 1

Perak  


posticon Posting pada: 04-06-03 14:50


Kalau leh datang kat rumah aku tolong buat laman web nie!!...he..he..he.

Bookmark and Share

    


  Member Information For phatcrewProfil   Hantar PM kepada phatcrew   Quote dan BalasQuote

amad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 64
Posting: 147
Dari: Cleveland

usa  


posticon Posting pada: 06-06-03 06:39


Assalamualaikum,

hhmm...web site! sekarang nih even we know nutin about html..we still can build a good web site since there are a lot of tools and software nowadays...for instance: front page and dreamweaver..and for me i prefer of using dreamweaver..and one tip is using the table and layout...moreover, if u are good in flash! that'll be great!..hope that's help...

and kalau malas sesangat...there's a lot of templetes...free semuanyer...just go and search the net..ok!

and feel free to visit my web! my web

Bookmark and Share

    


  Member Information For amadProfil   Hantar PM kepada amad   Pergi ke amad's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 21:57


ler banyak atikel2 laman2 web boleh dicari dalam laman2 web cuba tekan butang search ajer? banyak2 prog. mudah cth. frontpage, macro. DV, dan banyak lagi! format lah sekarang ader banyak cam .html . php dan lain2 tuu kene belajar sendiri!

:: cari kedai gi yang ader kursus laman web :: insyallah boleh berjaya buat yang terbaik ::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1308
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 00:16


assalamualaikum.
ok utk buat webpage ni selain frontpage anda jugak blh cuba adobe pagemaker, adobe ilustrator, dan macromedia flash utk dptkan hasil web yg bermutu

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

lang_biru
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 272
Posting: 213
Dari: utara ke selatan

Selangor  


posticon Posting pada: 11-06-03 02:03


nak wat laman web bole rajinkan diri surf dlm net cari tutorial yg berlambak.. takpon bole lawat www.putera.com .. siri webpantas merupakan antara yg boleh kita pelajari...

-----------------
Suatu kelainan hanya di www.softHands.com.my ...... anda berani ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lang_biruProfil   Hantar PM kepada lang_biru   Pergi ke lang_biru's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1921

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 02:12


Suka jugak denagn flash ni. Dulu ada gak buat beberapa laman denagn intro flash. Tapi nampaknya populariti flash dan menurun... tak macam 2 tahun lepas.

Sekarang internet dah masuk Wave 4 -- mahukan kecepatan mendapat maklumat. Less graphic, more info.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

amad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 64
Posting: 147
Dari: Cleveland

usa  


posticon Posting pada: 12-06-03 09:00


Quote:
Sekarang internet dah masuk Wave 4 -- mahukan kecepatan mendapat maklumat. Less graphic, more info.



absolutely correct!...tapi user interface penting jugak...kasik eyes catching...baru org masuk...dak gitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For amadProfil   Hantar PM kepada amad   Pergi ke amad's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1308
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-03 18:18


wave 4 yg brader kang sebut tu program utk 3D ke? sbb setau saya utk 3D ada gak program yg dinamakan light wave. tapi apapun saya arap jgn la brader kang masukkan aplikasi tu dlm web ukhwah ni. bukan apa nanti jadi bertambah lambat nak bukak web ni sbb komputer kat cc tempat saya ni bukannya power sgt. lebih2 kalau masuk aplikasi yg berat2 macam flash dgn wave tu, lagi la lama nak loading.

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

pondok_moden
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 260
Posting: 52
Dari: mantel bumi

Pahang  


posticon Posting pada: 28-06-03 10:28


Ha..... guna notepad pun bleh.Lagi mudah jika guna frontpage.

-----------------
oddisey


Bookmark and Share

    


  Member Information For pondok_modenProfil   Hantar PM kepada pondok_moden   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-02-04 10:48



Gunakanlah microsoft frontpage,klu takpun dreamweaver.klu nak buat graphic ker gunakanlah microsoft firework,best gunakan firework,cantik pulak tu.tryla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

gimmiescript
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3198
Posting: 205
Dari: Hokkaido

japan  


posticon Posting pada: 05-02-04 00:25


First time saya blaja, saya guna frontpage ... bila dah explore abis, baru apply try kat notepad. Sebab, bila kita guna mcm notepad, boleh menajamkan skill kita dan daya ingatan kita. Baru best, tak mudah lupa... sebab kita dah hafal coding setiap tags html tue ..

-----------------
:: hankitae ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For gimmiescriptProfil   Hantar PM kepada gimmiescript   Pergi ke gimmiescript's Website   Quote dan BalasQuote

mahadir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 768
Posting: 69

Johor  


posticon Posting pada: 05-02-04 00:55


assalamualaikum...........
kalo mcm baru nak blaja..beginner le katakan..gunekanlah frontpage mcm banyak yang dah sahabat2 kita sebut dlm ni.pastu kalo nak lagi senang..cube test gune coffee cup.sblm tu tau la sket2 basic html...baru leh g buat php.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahadirProfil   Hantar PM kepada mahadir   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 15:54


Pada 05-02-04 00:25 , gimmiescript posting:

!!! QUOTE !!!


First time saya belajar, saya guna frontpage ... bila dah explore habis,
baru apply try kat notepad. Sebab, bila kita guna macam notepad, boleh
menajamkan skill kita dan daya ingatan kita. Baru best, tak mudah lupa...
sebab kita dah hafal coding setiap tags html itu ..

UIIKKSS? Frontpage? Teringat zaman dulu-dulu... HHEEE...
HURRMM... Last sekali saya guna frontpage ini masa Form 5 dulu.
Seronok dan mudah tetapi sekarang sudah banyak lupa. HHEEE... Sebab
sekarang cuma guna fully-coding sahaja web development ini. Setengah
orang pula sukakan Dreamweaver.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 19:01


Ana hanya mahu melihat posting antum :-D
web-sites, web-based application, web,web dan web...
Ana pakai dreamweaver...tapi taip yang bahagian coding...

:-D taip huruf awal, lepas itu enter saja...cepat lagi... Nak pakai fully dreamweaver tu... Nt lari pula...paling tak best nak buat table... baik taip coding lagi puas hati... :sopan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-08 15:01


kalau nak lagi senang pakai saja CMS macam JOOMLA, JBOSS, LIFERAY dan banyak lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 15:08


kalau pakai CMS pun,lagi bagus kalau ada at least basic html knowledge,senang nak edit dan sebagainya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 17:26


Ni web yang dah saya buat kat geocities www.geocities.com/unanjaga

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-12-08 20:51


una jaga salam ukhwah...
anatar buat ni pakai html ka?
lepas itu anta upload dekat geocitis?

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 21:10


memerlukan kesabaran dan ketelitian dalam menghasilkan sesebuah laman web...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 11:19


Pada 26-12-08 20:51 , solehen posting:

!!! QUOTE !!!

una jaga salam ukhwah...
anatar buat ni pakai html ka?
lepas itu anta upload dekat geocitis?


Yup guna html


-----------------
Kebaikan hidup ini hanya akan ujud bilamana kita tetap dalam makna hamba nya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-12-08 11:10


salam ukhwah...
ana rasa dah ok dah website anta tu,
tapi biasa lah kalau kita guna geocitis, tak semua benda yang kita jangkan boleh jadi,

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 12:42


SORRY..TUMPANG TANYA.. MU KEZEN nak cari org yang boleh BUILD WEB UTUK COMPANY dia.. SOALANNYA..BERAPEKAH UPAH yang AKAN DIKENAKAN PADA KEBIASAANNYA?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 12:25


Nak tumpang tanya jugaklah... EERR.... Sapa tau site mana yang menawarkan
free hosting untuk simple web? HUHUUEE... I mean... Setakat macam untuk
publish saja... Tanpa melibatkan databasing or any system... Tau tak?

p/s: Maaf tumpang topic niie. Tiada keperluan untuk membuka topik baru.
Cuma soalan ini saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 12:31


ana nak syor satu web ni.. lengkap.. ada belaka..free http://www.w3schools.com/

ataupun anta boleh beli buku saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 11:03


Pada 02-01-09 12:31 , skater posting:

!!! QUOTE !!!

ana nak syor satu web ni.. lengkap.. ada belaka..free http://www.w3schools.com/

ataupun anta boleh beli buku saja..


ye ke... kan elok belajar dari tuan guru.. hehe :kelip: seperti skater...pakar web kan... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 14:22


Pada 02-01-09 12:25 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Nak tumpang tanya jugaklah... EERR.... Sapa tau site mana yang menawarkan
free hosting untuk simple web? HUHUUEE... I mean... Setakat macam untuk
publish saja... Tanpa melibatkan databasing or any system... Tau tak?

p/s: Maaf tumpang topic niie. Tiada keperluan untuk membuka topik baru.
Cuma soalan ini saja...


Tersangat lah banyak...lau seacrh pun berlambak keluar... freesite.com, freebased lah... banyak lah...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 07:54


Wa'alaikumussalam wbk..

!!! QUOTE !!!

Nak tumpang tanya jugaklah... EERR.... Sapa tau site mana yang menawarkan
free hosting untuk simple web? HUHUUEE... I mean... Setakat macam untuk
publish saja... Tanpa melibatkan databasing or any system... Tau tak?


ini nak buat testing purpose atau 'affiliate redirect'..???
Maap lah kalau tak menepati kehendak soalan.. hehhehe..

Mu pergi kat www.lamanmini.com
Memang domain & space murah..
Tapi bandwith yang boleh accept aku pun tak sure..

Nak murah lagi.. pergi kecek tokey Fivio tuerrr..
mana tau dapat murah..
Silap-silap dapat free.. muhuahuahuahuaa..


Hmm,kalau nak free..
Register gmail.com
lepas itu buka satu blog (blogspot.com).
Memang free.. coding html saja boleh edit & masuk..
insya-ALLAH..




Terima kasih..

HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 10:10


kalau nak mudah dan cepat upah saja orang heeeeeee...
kalau dapat belajar sendiri lagi bagus...

Kalau nak upah saya pun boleh heee... iklan lah plok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122966 saat. Lajunya....