Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: help!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» help!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh help!!!!!

soleha86
Warga Rasmi
Menyertai: 28.02.2004
Ahli No: 7608
Posting: 12
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-03-04 18:22


assalamualaikum.....abg dan kakak2
disini saye nak minta pendpt u all tentang matrikulasi dan diploma apa perbezaan besar diantaranye dan kepada ex2 student matriks yg pernah ambil subjk sains hayat senang tak course tu apa sub2 topik lain yg kene belajar dan aktvt lain2 plak macammane. dan kepada ex 2 student u dan matriks ceritela skit pengalaman pahit manis korang.

[ Posting ini telah di edit oleh: soleha86 pada 2004-03-03 18:29 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For soleha86Profil   Hantar PM kepada soleha86   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-04 23:44




haa..meh nak citer nie..apa hang nak tau...apa kalut2 sangat??amik jer mana2..sama jer..dip ker matrix ker..balaja gak...so konsep mencari ilmu tue lg penting...jgn cari benda lain dah....kalo matrix tak tau..sbb xde pengalaman..tp kalo amik dip kelebihannyer diploma tue laku kalo nak mintak keje...cuma kena study lebih skit la..mayB 3 thn...kalo extend lg la lama..kalo matrix setahun je kan???pastu kalo diploma cemerlang jgn risau...still leh sambung degree lg..kalo degree cemerlang leh sambung master plak...tp dengan syarat kena cemerlang la....ckp senang jer nak cemerlang..tp susah gak cemerlang...ikut rezeki la kot....itu je la nasihat serba sedikit...isnyaAllah nnt sambung lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-03-04 00:34


baik ambik matrik..nak buek diploma..susah nakke degree..saya antaranya..walaupun dapat result boleh lah ..hebatlah jugak..tapi susah jugak nak pi..tapi itu atas rezeki seseoranglah...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 11:23




Ni pandangan akak la.. akak ex Matrikulasi. Pada kak, ok ja mana2, tapi, once u dah dalam matriks, jangan main2. kalau tak akan jadi cam akak. Kalau rajin, insya-Allah, mudah ja nak masuk U. Ye la, bak kata orang, dah sebelah kaki kat U, bila kita dalam matriks.

Subjek yang belajar, ok ja.. yang penting jangan study last minute. Kalau kos yang bakal diambil tu berkaitan Bio, dan tak melibatkan Fizik, better drop ja Fizik tu, (kalau boleh la).Kak menyesal sebenarnya tak drop dulu. Padahal, tak guna langsung subjek fizik dalam kak punya kos skarang, buat pointer jatuh ja. Bukannya tengok pun result paper tu. So, as conclusion, di mana ada kemahuan di situ ada jalan.. Semoga adik berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.081973 saat. Lajunya....