Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Salam Ukhwah dari Soutul^Jihad


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Salam Ukhwah dari Soutul^Jihad

Please Mendaftar To Post


Oleh Salam Ukhwah dari Soutul^Jihad

soutul_jihad
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 966
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-06-03 03:27


assalamualaikum...ana ahli baru...ana study kat utm skudai,course civil engineering.InsyaAllah tahun 2 dah!rumah kl...salam ta'aruf buat semua...seronok dpt berukhwah dalam community islamic! Semoga Allah Berkati Dunia Akhirat!Salam ukhwah! wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For soutul_jihadProfil   Hantar PM kepada soutul_jihad   Quote dan BalasQuote

Aswan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 929
Posting: 25
Dari: Muka Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 07:59


nick name ni macam kumpulan nasyid yg adik saya masuk tu. Nasyid sek dia kat n.9. Awak salah seorang drpd yg pernah menjadi anggota kumpulan tu ke. Tapi adik saya masih student di sana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AswanProfil   Hantar PM kepada Aswan   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 08:36


waalaikumussalam

salam harmonis dan salam perkenalan buatsoutul_jihad

sama2 kita berkongsi ilmu dan pengalaman di komuniti ukhwah sambil berkenal2an dan mengeratkan tautan ukhwah sesama kita..

ukhwah fillah abadan abada

wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-06-03 10:03


Assalamualaikum.....
Salam ukhwah kepada soutul_jihad....
Selamat menyertai komuniti ini.....
Semoga dapat memberi manfaat kepada diri sendiri dan semua sahabat.........
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 19:38


assalamu'alaikum

ahlan wasahlan ya akhi... dr qaulah..

ermm.. seronok tak menjelajah di sini ? ehehe.. memang best !! teruslah berforum kat sini yerr...

salam ukhwah mahabbah fillah...
harap2 bersemi selamanya.. insyaAllah..

Wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 04-06-03 20:33


ahaks...soutul...member lama.. . salam ukhuwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 21:25


salam mulia dari saya.........

-----------------
khalifah Allah di muka bumi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 04-06-03 21:41


assalamualaikum...

salam ukhwah fillah dari ana. nama soutul jihad ni macam nama salah satu kumpulan nasyid lah.
pernah join kumpulan tu ker...

selamat berforum dan semoga bersama2 mendapat ilmu yang bermanfaat di samping keredhaan Allah.

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 23:40


Assalamualaikum soutul_jihad. Ahlan Wasahlan ke komuniti ukhwah.com...

Disini kita menyemai kasih memupuk ukhwah... jadi manfaatkanlah komuniti ini sebaiknya demi menuju keredhaan Allah....

Walllahu Subhanahu WaTa'ala A'lam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 00:16


a'kum

ahlan wasahlan

beramal beramal beramal kerana Allah

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

soutul_jihad
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 966
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-06-03 00:27


a'kum...syukran buat semua!erm...nampaknya ukhwah kat sini agak meriah!alhamdulillah!bersemangat ana tgk antum smua!semoga kita mampu bina ukhwah ni dan peliharanya dgn sebaik2nya!Semoga kita mampu pertahankan saf kita! amin! wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For soutul_jihadProfil   Hantar PM kepada soutul_jihad   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 10:10


salam alaik..wa salam ukhwah fillah..

kpd akhi soutul jihadehem..ehem...kaifa hal??semoga sihatlah yer..jemputlah dtg jenguk akak di sini..kuikui..

apapun..semoga amri hanya dptkan info-info yg baik ajer kat sini..key..

wassalam


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 10:14


waalaikumussalam soutul_jihad...

ahlan wa sahlan...
selamat berforum...
sama2lah kita memeriahkan komuniti ini...
salam ukhwah dariku...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

syurga_ik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 309
Posting: 195
Dari: Australia

australia  


posticon Posting pada: 05-06-03 21:16


assalamualaikum....
salam ukhuwah fillah.... kpd soutul jihad...

-----------------
salam ukhwwah wa mahabbah fillah lakum

Bookmark and Share

    


  Member Information For syurga_ikProfil   Hantar PM kepada syurga_ik   Quote dan BalasQuote

soutul_jihad
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 966
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-06-03 00:40


assalamualaikum...
hehehe...sis. mardhiah!ingat dah lupe!erm...saya dah nak balik utm dah ler...ahad nie balik!akak dah balik uia ke?syukran ler ats msg2 nasihat yg akak kasi tuh...erm..ade rezeki jumpalah nanti!doakan saya yer... buat sahabat lain...syukran!sama2lah kita berikan komitmen pd komuniti nie...insyaAllah! wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For soutul_jihadProfil   Hantar PM kepada soutul_jihad   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 11:45


salam alaik...

amboi amri...semangat kamu yer..akak mmg dah kat uia ni..sesaje dtg awal..rindu sgt kat uia..kuikui...apapun..selamat sambung study yer...

panjang umur..ada waktu..insyaALLAH..boleh berjumpa...kuikui

wassalam

-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 23:11


:: selamat datang dari saya wan_pasir :: semoga soutul_jihad mendapat ilmu yang bermanafaat dari komuniti ukhwah ini ::

:: dari alam maya ke dunia realiti ::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 01:32


waalaikumussalam soutul_jihad..

salam ukhwah fillah..teruskan berforum di sini, byk manfaatnya..& semoga terjalinlah ukhwah di antara kita semua..

wassalam..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 01:45


Assalamualaikum..
Ahlan wasahlan...salam khwah dari saye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

ana_syifa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2003
Ahli No: 4078
Posting: 40
Dari: skim lepasan graduan . melaka

Johor  


posticon Posting pada: 07-10-03 13:16


Bismilahirahmani rahim....



[ Posting ini telah di edit oleh: ana_syifa pada 2003-10-09 16:19 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_syifaProfil   Hantar PM kepada ana_syifa   Pergi ke ana_syifa's Website   Quote dan BalasQuote

Ahmad25
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 703
Posting: 40
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 13:30


Assalamualaikum,

Salam ukhwah dari ana, Ahmad25. Semoga ukhwah yang terjalin ini dimanfaatkan dengan perbincangan mengenai isu2 Islam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For Ahmad25Profil   Hantar PM kepada Ahmad25   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-10-03 17:29


salam ukhwah fillah minni aliflamra

-----------------
Get graphics at Nackvision.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 14:24


salam ukhuwwah dr ana...selamat berposting & salam ramadhan al mubarak buat akh Soutul Jihad

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 28-10-03 14:59


[[/quote] A'km
Salam ukhwah & selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak....

[ Posting ini telah di edit oleh: umair pada 2003-10-28 15:06 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: umair pada 2003-10-28 15:08 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-10-03 15:15


Assalamualaikum...
salam ukhwah buat Soutul^Jihad
Semoga ukhwah yang terjalin di berkati Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 01:51


Assalamualaikum

Salam ukhuwwah dari Riyadhfannil



(Harta yg paling berharga SABAR, Teman yg paling akrab AMAL, Pengawal peribadi yg paling waspada DIAM, Bahasa yg paling manis SENYUM, Ibadah yg paling indah KHUSYUK)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

abdimukhlis
Warga Rasmi
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4919
Posting: 9
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 08-11-03 12:08


assalamualaikumwarahmatullahhiwabarokatuh....jazakallah..salam ukhwafillah dari ana...semoga ianya mendapat ppetunjuk dan inayah dari yang ESA....untuk pengetahuan anda, saya disini sedia menjadi kawan yang inginkan bimbingan juga memberi bimbingan...insyaallah,sekiranya anda ada masalah yang boleh dikongsi bersama,silakan....jika diizinkan ALLah,saya akan cuba membantu....walauapa jua,segalanya dari ALLAH.hanya DIA berhak untuk segalanya....apa jua pengetahuan milik saya adalah pinjaman semata-mata.semoga ALLAH merahmatinya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For abdimukhlisProfil   Hantar PM kepada abdimukhlis   Pergi ke abdimukhlis's Website   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-11-03 09:31


salam ukhwah buat soutul jihad
semoga dapat menyumbangkan idea yang bernas untuk ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-04-04 17:08


salam ukhwah juga dariku kasih_kekasih..untukmu soutul ^jihad




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-04-04 17:10


salam ukhwah juga dariku kasih_kekasih..untukmu soutul ^jihad




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 14:58


Pertama kali ana kirimkan salam ukhwah dan persahabatan untuk semua warga ukhuwah.......

Malah menjadi kewajipan dan tanggunjawab kita menyelaras dan menyempurnakan kaedah ukhuwah yang telah Allah aturkan untuk kita,dengan sebaik-baik aturan.......

Marilah sama-sama kita menghayatinya berlandaskan keimanan dan keikhlasan serta cinta kerana Allah semata-mata,bukanlah kerana pangkat,harta dan kecantikan sebagai ukurannya.

Sehandainya ukhuwah sentiasa dibajai,akan terbentuk satu perpaduan yang erat,yanng sukar digoyah oleh musuh2 islam yang sentiasa mencari jalan merosakkan persaudaraan di kalangan umat islam, hanya terlerainya ukhuuwah............musnah lah cita-cita islam..

Tepuk dada tanya iman...????????


Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

senyum_ukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8871
Posting: 16
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-04 20:39




Salam Ukhuwah dr ana wat "kembar" ana tapi mak lain-lain soutul_jihad!! hehhe...



Bookmark and Share

    


  Member Information For senyum_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada senyum_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128649 saat. Lajunya....