Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 45 hari yang lalu
Muslim1987: 52 hari yang lalu


Awas!
Topik: kasut NIKE menggunakan lambang ALLAH


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» kasut NIKE menggunakan lambang ALLAH

Please Mendaftar To Post


Oleh kasut NIKE menggunakan lambang ALLAH

linlord
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4655
Posting: 98
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 27-02-04 08:53


http://www.geocities.com/antimurtad/kasut.html
kite boikot kasut nie!!!! allahuakbar!!!
[ Posting ini telah di edit oleh: linlord pada 2004-02-27 09:18 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: linlord pada 2004-02-27 09:24 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For linlordProfil   Hantar PM kepada linlord   Quote dan BalasQuote

ratusyuhadah_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5710
Posting: 36
Dari: uum.kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-04 11:36



masyaAllah ana tak tahu lak.....tang mane tu lambang Allah...boleh bagi tahu...kalu anti tak bgtahu ana terus pakai leee kasut nike....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyuhadah_achikProfil   Hantar PM kepada ratusyuhadah_achik   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-04 11:48




masyaAllah, syukran for the info..
ya Allah, sampainya hati pihak terkutuk tu buat macam tue..akak ismi dah tgk..tak sanggup tgk rasanya..nama Allah dihina sedemikian rupa..
dah byk kes yg sebegini..cuma kita jer yg alpa dan terlalai..(termasuklah diri ini)
kita boikot barangan tue!!!!!!
ya Allah..

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

linlord
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4655
Posting: 98
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 27-02-04 15:13


saye dah byk kali cube utk upload gambar kasut tu tapi tak boleh....so saye hanya mampu bagi address web tu jek...plz surf it ok???
null

Bookmark and Share

    


  Member Information For linlordProfil   Hantar PM kepada linlord   Quote dan BalasQuote

ratusyuhadah_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5710
Posting: 36
Dari: uum.kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-04 10:47


tq linlord...ana dah tengok...teruk betul.....sama-sama kt boikot brg nike !!!!!!....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyuhadah_achikProfil   Hantar PM kepada ratusyuhadah_achik   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 12:06


ish...ish...ish...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-04 12:24


masha-ALLAH.... macam2 org barat buat utk menyesatkan umat Islam...

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 13:13




Ini merupakan satu penghinaan yang amat besar sekali....Ana rasa semua orang islam marah dengan berita ini. Marilah kita sama-sama memulau barangan berjenama NIKE.....





------



[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-02-28 13:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 22:07


ermm...dah tgk dah...adus....sedih sungguh sampai cam tu skali...masyaAllah....

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Wasimah17
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1684
Posting: 73
Dari: Jalan Gombak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-04 02:37


Awat teruk sangat? takder kerja lain ke....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wasimah17Profil   Hantar PM kepada Wasimah17   Pergi ke Wasimah17's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 19-03-04 05:09


Quote:

On 2004-02-28 13:13, al-umari wrote:



Ini merupakan satu penghinaan yang amat besar sekali....Ana rasa semua orang islam marah dengan berita ini. Marilah kita sama-sama memulau barangan berjenama NIKE.....





------



[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-02-28 13:20 ]



ana nk komen sedikit...kalau tak silap...isu dah lama dah...kalau tak silap dlm taun 2000 some thing......n nike dh tarik kasut tu di pasaran....ana rasa tak perlu kita nk pulau nike...kan nike tu jenama yg bermutu...ok per...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 07:35


ni semua yahudi punye keje

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

mencari_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.04.2004
Ahli No: 8316
Posting: 50
Dari: bumi perantauan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 03:38




banyak dah ana tgk pasal benda2 mcm ni..tapi ana tak ingat ape websitenye..so berhati2 la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mencari_sufiProfil   Hantar PM kepada mencari_sufi   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 03-05-04 09:09


Ya Allah.. teruknye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-05-04 11:11


Ingatkan budak2 je percaye benda macam ni. Tu bukan kasut nike. Nike tak pernah keluarkan kasut macam tu. kalau nak tgk kasut keluaran nike, tgk la laman nike.com .Bodoh apa nike nak guna laman geocities. saya ni peminat barangan nike, jd saya selalu tgk barangan baru nike. jgnlah terpedaya dgn propaganda macam tu. dah byk, cth cam naa cocacola, pepsi dll diubah macam2. benda2 ni org buat utk rosakkan perniagaan org lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

rozaimi
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13758
Posting: 5
Dari: phg

Pahang  


posticon Posting pada: 14-03-05 15:51



isu ni dah lama
sebelum tahun 2000 lagi dah ada
tapi saya nak beritahu apa yang saya jumpa dalam tahun 2000, amat memeranjatkan saya.
saya ada seorang kawan yg mempunyai abang yg belajar di luar negara.
bila dia balik ke malaysia, dia belikan sepasang kasut nike utk adiknya(kawan saya).
kasut nike tu memang sebijik macam dalam gambar tu, tapi tulisan ALLAH tu tak ada,
bila saya dan rakan2 tengok betul2, rupanya ada satu lapisan lain yang menutup perkataan tersebut.
dan lapisan tersebut boleh dibuka separuh.
MasyaAllah
kitorang suma terkejut
harap2, kepada semua kalo nak beli kasut tu, check betul2. jgan terkena.


Bookmark and Share

    


  Member Information For rozaimiProfil   Hantar PM kepada rozaimi   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 14-03-05 16:19


benci orang kafir sehingga hari kiamat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

walllessmeem
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9000
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-05-05 16:01


hm

Bookmark and Share

    


  Member Information For walllessmeemProfil   Hantar PM kepada walllessmeem   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 15-05-05 16:21


Bagaimana pula dengan yang ni?

http://www.geocities.com/antimurtad/susu.html

Image hosted by Photobucket.com

-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 17:02


fuh, x tau la ana nk ckp mcm mana...
sama2 lah kite menjauhi kemungkaran..

wassalam


[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 11:29


astaghfirullahal azim...
jangan sampai kita meyokong dan support propaganda kafir!
Allahu Akbar!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 11:40


Pada 14-03-05 15:51 , rozaimi posting:

!!! QUOTE !!!


isu ni dah lama
sebelum tahun 2000 lagi dah ada
tapi saya nak beritahu apa yang saya jumpa dalam tahun 2000, amat memeranjatkan saya.
saya ada seorang kawan yang mempunyai abang yang belajar di luar negara.
bila dia balik ke malaysia, dia belikan sepasang kasut nike untuk adiknya(kawan saya).
kasut nike tu memang sebijik macam dalam gambar tu, tapi tulisan ALLAH tu tak ada,
bila saya dan rakan-rakan tengok betul-betul, rupanya ada satu lapisan lain yang menutup perkataan tersebut.
dan lapisan tersebut boleh dibuka separuh.
MasyaAllah
kitorang semua terkejut
harap-harap, kepada semua kalau nak beli kasut tu, check betul-betul. jgan terkena




ha, kan dah ada bukti?
macam kata saudara rozaimi, memang kasut tu berada dalam pasaran dan telah dibuktikan oleh pengalamannya.
bagaimana pula Jackie_uniten7 boleh nak sangkal hakikat yang memang kasut nike ada tulisan Allah dan ia memang menyinggung sensitiviti umat islam?
bahkan marah pula kat orang yang post artikel dan gambar tu..
tidakkah Jackie_uniten7 sensitive tehadap isu-isu yang menghina agama sendiri?
di mana letaknya your sensitivity?
kalau umat islam tak sensitif terhadap perkara ni....
siapa lagi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 12:16


MasyALLAH, tak sangka benda macam ni pun ada,jahat betul kafir laknatullah ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 12:29


masyaAllah...ya Allah,kau ampunkanlah dosa kami,kau jauhkanlah bala bencana dari menimpa kami,kau berilah kami kekuatan untuk kami jadikan dakwah sebagai maksud hidup,kau lindungilah kami dari ancaman orang2 kafir,dengan kehebatanMu yang menguasai kerajaan langit dan bumi serta seluruh alam semesta,dengan zatMu yang maha Hebat lagi maha Agung kau bantulah kami dalam memerangi perosak2 agama,para munafiqin,dan kafir laknatullah.....amin...

yaqen Allah 100%++

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103485 saat. Lajunya....