Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: ~ Damba Kasih~


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» ~ Damba Kasih~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~ Damba Kasih~

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-03 02:56




Semakin jauh ku dariMu
Semakin dekat pula
Kau menghampiri daku
Oh, Tuhan
Yang Maha Pengasih
Siapalah diriku
di pandanganMu

Semakin cuba ku dekati
Semakin kuat pula
Kau mendugai aku
Oh, Tuhan
Yang Maha Sempurna
Kerdilnya diriku
di hadapanMu

Bagaimanakah nantinya
Tika berhadapan denganMu
Sudikah Kau menerima
hambaMu yang hina ini
Ya Allah
Kau Maha Pengampun

Di bayangan mentari
Aku kealpaan
Dusta dunia penuh
kepura-puraan
Di kala dini hari
Aku kepasrahan
Mendamba jernih
embun kasih
sayangMu Oh Tuhan

Andainya dihitung amalanku
Belum pasti dapat ku
hampiri gerbang syurgaMu
Oh Tuhan
Yang Maha Pemurah
Hindari diriku dari siksaMu
Oh Tuhan

Kasih sayangMu Tuhan
Itu yang ku dambakan
Dengan rahmatMu
Ampunilah diriku.....

wassalam...



-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-05-03 10:45


saya dah penah dengar dah lagu ni..kalau tak silap kat IKIM.fm..kiranya di antara lagu nasyid yg best la..
zam takkan kasi lirik jer?tak nak nyanyi sama ker??

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 09:24


dah dengar dah lagu nie....best gak....
ntah zam....tak nak nyanyi ke....jangan hujan sudah le.......

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

Jendela_Hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 351
Posting: 29
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-05-03 10:27


he..lagu ni..pernah la dengar sekali..
ok jugak..dah beli ke damba kasih?


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jendela_HatiProfil   Hantar PM kepada Jendela_Hati   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 11:13


...bes sgt lagu nihhh...
stakat nih dengar kat ikim ngn realplayer nih je..
lom beli lg albumnye....
tersentuh qalbu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 12:11


hmm..blh tahan lg ni..sedap..
tp x beli lg kaset..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-03 14:49


lagu memang sedap dan shahdu,tapi cuma tak kena sikit dgn imej in-team yg ada sekarang,lagu ini music dia sedikit rancak

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 16:22


assalamualaikum...album damba kasih, semua lagunya best..ana dah beli kaset tu..tiap2 hari dgr...hm...bateri walkman pun terpaksa la beli selalu..nak buat camner...bila takde kerja, mesti dgr kaset damba kasih...sape tak beli lagi...cepat la sikit..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 00:08


arghh..!!blom sempat lagi nak dengar lagu ni..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 11:28


Assalamualaikum...

erm..memang lagu nie best....

wsalam


-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 02:44


a'kum..
ana pun suka lagu ni...
sememangnya..hanya cinta pada Allahlah cinta yg hakiki dan abadi...
cinta manusia hanyalah sementara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Hunaina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.06.2003
Ahli No: 1548
Posting: 33
Dari: Penang

Kedah  


posticon Posting pada: 21-07-03 12:18


a'kum semua..
ermmm.. best lagu ni.. mmg menusuk jiwa laaaa..
mak saye pon suke gakss.. dia ckp lagu ni mmg best..


Bookmark and Share

    


  Member Information For HunainaProfil   Hantar PM kepada Hunaina   Quote dan BalasQuote

iwan_sirdani_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2300
Posting: 49
Dari: Melbourne, Australia

australia  


posticon Posting pada: 21-07-03 12:29


Assalamualaikum
Haa! Sapa nak lagu damba kasih ni? sila msg saya dan bagitau la mcm mana saya boleh hantar lagu tu kepada ande! Wassalam.

-----------------
ingatlah! setiap amalan kita tergantung kepada niat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For iwan_sirdani_82Profil   Hantar PM kepada iwan_sirdani_82   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-03 21:32


Sedap lagu nie ..
dah dengar dah..
tapi nak dengar lagi ehhe..wasalam..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 21:42


erm..mmg best!!!tahniah la buat inteam.
dah beli dah kaset nih.....dah hafal pun....kalau buat kuiz,sure 100% punya......

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115918 saat. Lajunya....