Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Sajak
Topik: sajak ikut suka :p


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» sajak ikut suka :p

Please Mendaftar To Post


Oleh sajak ikut suka :p

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 23-01-04 17:13


gelisah hati memikir rasa
diberi cinta oleh si dara
bukan tidak mau terima
tapi mukanya i tak suka

ahaa nak kata teruk ..katalah
nak kata memilih..pun iyalah
dah nak hidup lama bukan nak blah
tak kan nak pilih muka tak sudah

bunganya buah kuini
pokoknya tumbuh melata
hahahah teruknya aku bersikap begini
pedulik la apa orang nak kata

cakap ikhlas orang pun suka
kalau tipu memang berdosa
pilih makwe pilih lah rupa
walaupun tau agama diminta

ye lahhh ..tak pilih rupalah...pilih agama dulu




[ Posting ini telah di edit oleh: Limaunipis pada 2004-01-23 17:15 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

limaumanis
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5631
Posting: 17

singapore  


posticon Posting pada: 24-01-04 21:56


Kalau muka dah you tak suka
jangan tunggu dan buang masa
you ingat nak ikhlas tu senang ke?
Agaknya si dara pon menyampah juga

Anyway, i guess its just an eye's play
anggota tubuh hanya sarung hei!
pilih agama daripada rupa
tak semua orang boleh terima

seperti kata adik kecil ku..
akak camana nak ikhlas hati
hasad dengki kau tepis dulu
amal maaruf jangan dinafi

siapa cantik siapa hodoh
itu nilaian manusia bodoh
andai iman dijaga teguh
sehitam arang dianggap macho..

perempuan lelaki sama sahaja
Bezanya lelaki dilebihkan kuasa
tapi dedua hanya nyawa juga
sampai masa balik kat Dia..

Dimata Tuan takde bezanya
Diukur hanya iman dan taqwa
Bukankah akal dianugerah kita
Pilih yang baik dari yang lawa

Sekadar seloka ikut suka
Juga supaya dibuka minda
Di hati jangan disimpan rasa
Kalau tersinggung.. maafkan saya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For limaumanisProfil   Hantar PM kepada limaumanis   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-01-04 22:44


wah..
si limaumanis empunya bicara
memukau jiwa indah bahasa
terasa minda hamba di duga
rupanya salah memandang rupa

rupa dipandang menusuk rasa
walaupun agama yang di utama
indah bahasa akhlak dijaga
itulah wanita idaman hamba

limaumanis bijak berkata
wanita di pandang sangat mulia
bila bermadah terasalah kita
wanita solehan serikandi bangsa

walau silap bicara hamba
bukan bermakna salah semua
rupa diminta sekadar biasa
agar sedap di pandang mata

jiwa hamba halus berseni
terusik oleh senyuman di beri
Insyaalah di ubah persepsi ini
agama juga akan di cari

p/s kecantikan rupa sebenarnya bukan terletak pada orang ramai berkata tapi sebenarnya pada empunya diri yang mencari..kalau di lihat matanya berseri....cantiklah gelaran diberi ..kalau pada suara yang mendayu mesra...maka cantiklah di pandang jiwa ...terpulanglah pada yang mencari





Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-01-04 12:45


limau manis dan limau nipis
mane satu sedap kalu campur teh ais




Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.084997 saat. Lajunya....