Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: sendayu tinggi?


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» sendayu tinggi?

Please Mendaftar To Post


Oleh sendayu tinggi?

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 17:44



apa pendapat antum semua ttg produk sendayu tinggi?adakah ianya berkesan dlm mengurangkan berat badan seseorang?sejauh mana keberkesanan nya?kalau ada saudara mara yg beli produk ni dan hasil nye berkesan.. sesamalah kongsi pengalaman suka duka dlm ruangan ni..syukran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 18:12


, bab produk sendayu tinggi nie.. saya tak pernahlah cuba.. tapi cousin saya ada cuba tapi bukan produk untuk mengurangkan berat badan tapi utk merawat resdung.. la nie lepas dia makan 3 bulan alhamdulillah dengan izin allah.. dah pulih sepenuhnye.. apa kata are_rule1981 cuba..[atu bleh bagi tau keputusannye

-----------------
buat apa saja.. janji tidak menyalahi syariat agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

addeena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5977
Posting: 43

Selangor  


posticon Posting pada: 24-01-04 12:55


akum, sy cuma nk tanye kat arul ni, anta nk guna sendayu tinggi utk kuruskan brt bdn ek?? sy nasihatkan guna cara lain.. hanya ada 2 cara paling berkesan iaitu kawalan diet dan senaman.. insya Allah berkesan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addeenaProfil   Hantar PM kepada addeena   Quote dan BalasQuote

rieaqistina
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5758
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-04 11:55


Akum, pada saya produk sendayu tinggi bagus terutamanya ubat untuk resdong dan skin care, cause saya menggunakannye, tapi untuk slimming set dia saya tak berapa pasti, tapi ada gak kawan-kawan yang amik produk tu kata okey, tapi once berenti makan ubat tu badan naik balik, tu wallahuaklamla, yang saya tahu kegemukan ni ada 3 jenis iaitu gemuk daging, angin dan air yang paling susuh nak turun ialah gemuk daging. Tapi ape-pe pun kita kena jaga pemakanan la saya ingat cause makanla ubat ape pun kalu tak kawal makan susah sikik nk kurangkan berat badan ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rieaqistinaProfil   Hantar PM kepada rieaqistina   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 15:25



buat yg bertanya...actually ana x de la bermaksud nak focus kan sendayu tinggi ni utk kurus bdn..tp bab kesihatan kena lah jaga.. ana tau gak serba sedikit pasal produk ni..mcm yg antum katakan..
penawar resdung..rieaqistina, awak slalu ke tgk rancangan sendayu tinggi?heheh..mcm kenal je ayat tu... ana bukannya apa..ana cuma nak tahu kualiti je.. takut akan memberi kesan sampingan di hari tua kelak.. tp kalau ianya bagus..insya allah ana akan mencubanya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 15:29


Ini iklan ke apa ni? Sesiapa ada contact dengan kompeni ini... sila dapatkan kontrak untuk mengiklan di Ukhwah.com

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

nur_sheefa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2004
Ahli No: 6298
Posting: 28
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 15:47


assalamualaikum
kakak saya ada cuba pil diet dia.tapi biasalah macam pil2 diet yang lain kalau makan kuruslah tapi bila berhenti naik balik.
kakak saya yang sorang lagi guna set penjagaan selepas bersalin tapi tak taulah keberkesanannya sebab dia baru je cuba.
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_sheefaProfil   Hantar PM kepada nur_sheefa   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 20:49


ermm..sendayu tinggi? ermmm...entah le..pasal makan ubat terus turun berat badan..mungkin jangka masa pendek jer...coz..bukan senang nak buang lemak..kalo bersenam 30minit pun baru berape kalori je terbakar..inikan pulak ngan makan ubat...lagipun..produk2 nie..takde ujian klinikal..takut gak side effect nyer kan..pendek kate..kalo nak kurus...2 petua je...kurang makan...banyak excercise.... mesti kurus punyer... cara nie lebih selamat dan lebih jimat kos nyer kan...

sihat sepanjang hayat...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

wida_widi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1005
Posting: 180
Dari: Kota Tinggi/Kelana Jaya

Johor  


posticon Posting pada: 12-02-04 21:04


hrm..ckp pasal sendayu tinggi nih..kawan saya ada gunakan set slimming dia..dr apa yg saya tgk ..sejak kwn saya guna product nih mmg perubahan bentuk badan dia nampak ketara..dr 65kg bleh turun 58kg dlm 3 bulan..tp mmg byk pantang larangnyer la..kalo guna product nih..tp tak tau la plak..kalo product ni bleh mendtg kan effect di lain hari..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wida_widiProfil   Hantar PM kepada wida_widi   Pergi ke wida_widi's Website   Quote dan BalasQuote

rieaqistina
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5758
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-04 21:09


, ok la are-rule, saya bukan tengok pun rancangan sendayu tinggi kat TV tu tapi saya salah seorang pengamal ubat tersebut, so setakat ni alhamdulillah ia berkesan untuk saya, tapi wallahua'lam la pada orang lain camna, coz setakat ni saya perhatikan tak semua orang serasi dengan herba, so it's depend on yourself, tapi apa salahnya kalau cuba dulu kalau serasi alhamdulillah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rieaqistinaProfil   Hantar PM kepada rieaqistina   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-04 09:39




sebenarnya apa - apa ubat sekali pun bukan sesuai untuk semua, ada yang sesuai ada yang tak sesuai.

tapi jika produk sendayu tinggi ni bukan sekadar untuk redung aje, tapi untuk kulit, untuk menguruskan badan, untuk kesihatan wanita, untuk sakit sendi, untuk darah tinggi dan juga untuk yang memerlukan makanan tambahan, seperti wanita mengandung dan orang tua..

memang betul, untuk kuruskan badan, yang paling efektif adalah senaman dan pemakanan, tapi tak salah untuk menggunakan produk sampingan asalkan ianya suci dan bermutu. ia sebagai pemangkin pada tubuh untuk membantu mengurangkan lemak sedikit demi sedikit..

ana tak menyebelahi mana - mana produk, cuma memberi pandangan, setakat mana pun asyik senaman aje..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-04 22:34



Depend pada org.Dulu,saya guna juga produk sendayu tinggi lepas tu stop sbb jerawat makin banyak dan berparut pulak tu.kulit makin gelap klu stop produk tu.Kesannya masih ade lagi sampai sekarang.Tak tahula org lain.Lepas tu kwn saya kakak die doktor kat johor ade pesakit die mati coz makan produk slimming sendayu tinggi jadi die syorkan sy jgn gunakan produk tu.Tak tahu betui ker tak?Tempat yg saya selalu beli produk tu pun nasihatkan saya jgn guna produk tu sbb byk effect die.mak saya dulupun pakai sendayu tinggi utk hilangkan jeragat tp makin byk pulak.abgpun kulit dia mcm terbakar klu tak pakai product tu sbb die tak boleh stop.Dahla mahal,klu student boleh pokai.Saya ade telefon office die tanya pasal hal ni tp die kate kesannya sekejap jer padahal dah 6 bulan guna takde perubahan makin teruk adelah.Rasanya2 tak serasi kot.Dependla kat org tu.Tp sabun dia jurujual tu kata bagus.Sekarang ni saya tak pakai lagi saya pakai temulawak,murah dan bekesan lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

WasiniWahida
Warga Rasmi
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5734
Posting: 4
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-03-04 16:15


saya adalah pengguna produk sendayu tinggii...
setakat niiii..memang berkesann tapii saya guna utk muka je laaa...dulu muka saya berjerawat tapi sekarangg muka saya dah okk...jerawat pun dah tak der....memang saya berpuas hati laa dgn produk nii...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WasiniWahidaProfil   Hantar PM kepada WasiniWahida   Quote dan BalasQuote

wani_sopan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1338
Posting: 102
Dari: uum

Kedah  


posticon Posting pada: 13-03-04 21:17


saya pakai gak..
tapik sabun muka dier jer..
so far ok kot..
lgpun saya takder sangat problem jerawat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wani_sopanProfil   Hantar PM kepada wani_sopan   Pergi ke wani_sopan's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 20:07



Pada pandangan syah_solehah.... mengikut kajian sahabat ana dalam bidang berkaitan.. dia kata produk yang paling kurang kesan sampingan malah hampir tiada ialah Sendayu Tinggi... so, terpulang pada individu untuk menilai..

Tapi, biasalah.. kita kena konsisten.. duit kena la banyak.. nak maintain beli every 15 hari kann?? Rasanya laa.. selain tu, wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

ma_N
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3948
Posting: 85
Dari: No 49 Persiaran Temenggong,Taman Koskam,13220 Kepala Batas,Pulau Pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-03-04 01:03



sendayu tinggi tu mende?ade la umah jiran saye yg tampal poster sendayu tnggi tuh!tapi sy tak tau mende nyer!!!!!

-----------------
-=TakE iT oR LEavE iT=--=bE sErioUS oR jusT quiT=-

Bookmark and Share

    


  Member Information For ma_NProfil   Hantar PM kepada ma_N   Pergi ke ma_N's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096119 saat. Lajunya....