Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Hadiah untuk perempuan (x-gf)


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Hadiah untuk perempuan (x-gf)

Please Mendaftar To Post


Oleh Hadiah untuk perempuan (x-gf)

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-01-04 15:05


Dulu,saya ada posting tajuk"Hadiah utk perempuan"dan kali ini,and again...
Hadiah untuk perempuan,tapi utk x-gf yg pernah kecewakan kita...samada kita nak bagi benda kejam pada dia atau sebaliknya di hari lahirnya.
Perempuan/Lelaki dialukan memberikan cadangan.....tak kiralah bagi
Pisau cukur ke,katak ke....this topic (General)jadi jgn skema sgt ok....just for fun and a bunch of joke's.That's all!


Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 15:13




hmmm...nak jawab ke tak ni...erm..kalau ana la..ana bg dia sesuatu yg boleh wat dia insaf supaya tak buat lagi...

tapi, kalau dah geram, bg je la tulang yg berbentuk alif...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 15:19


maafkanlah dia..jgn la balas dendam...kawan elok2


-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 15:34


....

em...tak baik klu kita terus berdendam padanya.....
eloklah bagi sesuatu yg menginsafkan dia....
(Al-Quran contohnya)



"Yang Berlalu itu Kenangan...Hati terluka adalah ujian.....jadikan Al-Quran.....penawar kelukaan....."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 17:04


kalau ana..just bg cermin je..
biar insaf sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-01-04 17:59


assalamualaikum...

buat baik lah kat dia, jangan berdendam tak elok lahh..
kalau kasi dia hadiah yg baikĀ² kan, at least dia boleh reflect balik.. "baik gak JoshuaIsfahan ni ek", etc.. (tapi dah melepas dah tak yah nak rujuk balik.. hehehe)

wallahu a'lam.. wassalam..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 18:03


, bagilah yang sesuai untuk berikan keinsafan pada dia..tapi pd masa yang sama cuba maafkan kesalahannya.. jgn simpan dendam..kerana setiap insan tak lepas dari melakukan kesilapan..

-----------------
buat apa saja.. janji tidak menyalahi syariat agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

sye
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1728
Posting: 27
Dari: pj

Kedah  


posticon Posting pada: 21-01-04 18:18


emm....tak elokla kalau nak balas dendam,dia pun hamba ALLAH jugak..mana tau kalau dia dah insaf sekarang nie.. ..ana rasa hadiah yang terbaik adalah doakan kebaikan untuk dia..pernah dengar tak kata2 hukamakkalahkanlah musuhmu dengan kelembutan kerana kelembutan itu adalah kunci hati setiap manusia....sebenarnye kalau sahabat2 semua nak tahu ana pernah kecewakan hati seseorang sampai tahap dia menangis dan tak redha apa yang ana lakukan..ana tak berniat nak buat dia sampai camtu,mungkin ana terlalu marah waktu tu,tak taulah dia maafkan ana atau tak,tapi ana dah betul2 insaf sekarang..ana dah taubat dalam erti kata taubat yang sebenar..banyak yang ana belajar dari kesalahan yang lalu..manusia perlu ada musibah, kalau tak dia akan lalai..mungkin ana dah terlalu jauh dari ALLAH sebab tu ALLAH bagi dugaan sehebat ini...untuk sahabat2 ana yang pernah dikecewakan ana nasihatkan jangan suburkan sifat benci dalam diri masing2,ada hikmah di sebalik setiap musibah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeProfil   Hantar PM kepada sye   Quote dan BalasQuote

aziqah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6390
Posting: 76
Dari: teluk intan

Perak  


posticon Posting pada: 21-01-04 19:00



ana pun pernah dikecewakan dulu!

hmmm..kalau hati dah berubah arah, kita kena terima.tak kan nak paksa.tambahan pula, hati manusia nih tak boleh dipaksa-paksa.cewah
luahkan rasa hati plak!

so, buat joshua, be profesional in life. if dia ada buat something yang menyakitkan hati kita suatu masa dulu, lupakan sahaja dan maafkanlah kesalahannya yang lalu.yang lepas tu, biarkanlah berlalu.insyaAllah, Allah akan gantikan dengan seseorang yang seribu kali baik daripada dia.

__________________________________________


~tak dinamakan hati kalau tidak berubah-ubah~


Bookmark and Share

    


  Member Information For aziqahProfil   Hantar PM kepada aziqah   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-01-04 19:13


dasyatnye JoshuaIsfahan ni...kalau ana la..tengokla dulu...kenapa dia kecewakan kita..sebab dia munasabah ke tak..kalau tak..hmm...?ana pun mungkin akan kasi benda yang teruk2 la kot...kita tengok muka dia...kononnya muka dia banyak jerawat...kita kasi dia ubat jerawat... jahat jugak ana ni kan...tapi kalau sebab dia kecewakan kita tu baik..kasila benda yang baik sikit...manala tau kalau dia tengok kita tetap baik ngan dia walaupun dia pernah kecewakan kita tiba-tiba dia dia akan berasa bersalah...so kiranya kita buat dia rasa menyesal la sebab kecewakan kita..eheh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 24-01-04 00:37


kenapa harus berdendam... yg lepas biar berlalu....hadiah tak penting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

kakja85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3344
Posting: 32
Dari: ipoh..peyrock

Perak  


posticon Posting pada: 24-01-04 01:10


erm..ala..tkyah le kasik adiah2 nie..org tu dh kecewakn kite..nak bg adiah lgi wat pe..tp kalo nk bg pon ok gakk...bg je la ape2 yg patut...lintah ke..yg geli2 nihh..hehehhe...cicak ke..orait le tuhh..cube try test la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakja85Profil   Hantar PM kepada kakja85   Pergi ke kakja85's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-01-04 18:43


Dah berpisah pun nak bagi hadiah ke..ermm kira berpisah cari baiklah nie.....yelah selalunya lepas lose je terus tak cakap apa-apa....tapi boleh bagi hadiah lagi ek....baguslah kiranya ikatan sebagai kawan masih ada........
tapi jangan berdendamlah mungkin ada hikmah di sebalik perpisahan tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 24-01-04 20:18


,

Kalau dalila... dalila akan hadiahkan balik benda yang dah dia hadiahkan kat dalila dulu dalam plastik sampah. Hehe... tapi tak pernah buat lah lagi setakat nie...

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

ratusyuhadah_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5710
Posting: 36
Dari: uum.kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-01-04 20:29



betul kata member2 yg lain..jgn berdendam...bg lee hadiah yg boleh bg manafaat kat dia...bak kata org tua buat baik berpada2 buat jahat jgn sekali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyuhadah_achikProfil   Hantar PM kepada ratusyuhadah_achik   Quote dan BalasQuote

nabsyaz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6070
Posting: 98
Dari: Bandar baru bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-01-04 16:30


Ntahler..maybe bleh slowtalk...nasihat sket ker...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabsyazProfil   Hantar PM kepada nabsyaz   Quote dan BalasQuote

nazran7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5731
Posting: 83
Dari: B B Bestari

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 15:10


kenapa nak bagi hadiah dihari ulang tahun kelahiran dia?.. mesti kita nak dia gembirakan..
sungguhpun kite telah dikecewakan.. tapi hati kita masing sayang kat dia kan.. takkan kita nak orang yg kita sayang sedih... so, berilah sesuatu yg membuatkan dia gembira..

lain cerita kalau anda dah rasa benci kat dia sebab dia mengecewakan anda.. kalau dah beci kenapa nak bagi hadiah lagi..

utk kes2 camni.. masa merupakan ubat yang baik.. segala peristiwa ni.. akan berlalu dengan masa.. anda insyaAllah akan bertemu dengan insan yang lebih menyayangi anda suatu hari nanti.. Bertaubat.(bersihkan hati dari dendam) dan berdoalah selalu..

telah tertutup satu pintu bahagia.. Allah akan bukakan lagi banyak pintu2 kebahagian untuk anda..
InsyaAllah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nazran7Profil   Hantar PM kepada nazran7   Quote dan BalasQuote

Sab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3805
Posting: 30
Dari: TTDI

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 16:00


buat berbincang le ngan die..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SabProfil   Hantar PM kepada Sab   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-01-04 22:42


uiii mcm mcm respond.....actually,posting ni supposed to be fun and full with jokes.Tapi takpelah..mungkin ada yg tak pandai kot nak buat kelakar..hehehe

"masa dulu, lupakan sahaja dan maafkanlah kesalahannya yang lalu.yang lepas tu, biarkanlah berlalu.insyaAllah, Allah akan gantikan dengan seseorang yang seribu kali baik daripada dia"

dan banyak2 respond,saya suka yg ini.Masuk menusuk rusuk saya.Betul tu,now ni dah ada dah pengganti...heheheh.... lagi baik,tapi rasa nak jadi kejam pd x dulu masih ada,baru dia sedar.Cthnya mcm bagi cermin ke.........atau tayang yg baru ni depan dia ke..heheheh...


Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-01-04 01:04


hadiah yang paling baik rasanya adalh berdoa untuk kebaikannya sedangkan dia tidak mengetahui

Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

liya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6308
Posting: 86
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-01-04 01:23


Senang jer.. bagi ler kad kawin awak kat die. Hiding meaning... memaparkan bahwa 'tanpamu jua aku tetap hidup'

Bookmark and Share

    


  Member Information For liyaProfil   Hantar PM kepada liya   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 28-01-04 11:40


wow.........hebat giler member2 kat atas. kalo anakan just pulangkan hadiah2 yg dia beri kat kite tue dlm bungkusan yg agak menarik jugakla......tapi yg dah rerosak jerla.
hehhehhe....yg elok simpan buat perhiasan dalam bilik air.

-----------------
Cinta umpama jerawat, dibiar selamat, dipicit nikmat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-01-04 12:11


, kalu ikutkan hati ana, nek jer bagi ubat nyamuk, supaya tak menggatal lg lepas ni , he he tp takperlah takyah ikut nafsu, tak yah bg apa2 hadiah, buat bazir duit shj...tp ana suka mendoakan agr sahabt ana ini tergolong dlm kalgan mereka yg beriman...AMIN. dan yg plg penting, menjadi pejuang ISLAM di barisan hadapan...kalahkan musuh2 ISLAM.TAKBIR!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

farah_caesura
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6416
Posting: 100
Dari: Jalan Bukit Pantai, Bangsar KL

uk  


posticon Posting pada: 04-02-04 19:15


ko bagi tepak sireh + hantaran perkahwinan je!!

huh ... tu pun tak reti2 lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_caesuraProfil   Hantar PM kepada farah_caesura   Pergi ke farah_caesura's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-04 16:46


Quote:

On 2004-01-21 15:13, AyuHumaira wrote:


hmmm...nak jawab ke tak ni...erm..kalau ana la..ana bg dia sesuatu yg boleh wat dia insaf supaya tak buat lagi...

tapi, kalau dah geram, bg je la tulang yg berbentuk alif...



hah, what do u mean b'bentuk alif. ?. terase tau.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 07-02-04 21:18


nak kasi dia hadiah wat aper....buang duit ajer...lagi pun dah ader huruf X pat depan aper.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 01:23




kalau ana...x yah bagi hadiah yg mengeluarkan wang. bagi jer kata2 nasihat yg berguna supaya dia insaf..kita pun insyaallah boleh jadi insaf sekali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 20:58


macam-macam hadiah yang sahabat bagi...ermin la, tulang la...kalau ana la rase-rase tak bagi ape-ape kot..ape yang ana buat ialah cukup sekadar menjadi sahabat..coz mase dia jadi gf kita kita banyak mengenali isi hatinya, keluarganya, perasannya..kalau nak lupakan semuanya itu adalah sesuatu yang bodoh kan??tapi kalu nak bagi jugak ana rase nak bagi teddy bear la.supaya senang di pujuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 10-02-04 11:05



jgnla berdendam k..maafkanlah dia dan doakanlah kepadanya supaya perlakuan yang dilakukannya itu adalah yg terakhir dlm hidupnya..moga2 dia insaf ats segala sikapnya.

-----------------
jangan dikesali pada perpisahan kerana tanpa pertemuan tiadalah perpisahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

mashyafinas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7130
Posting: 28
Dari: banting,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 17:01



jap,ni naper nak bagi hadiah.hari jadi ke valentine ke atau saje2.bagusnye...nak kasi hadiah.itu memang niat yang baik.tapi kalau bercampur dendam tak baikla jadinye.joshua ni rasa camne kat die skrg kalau suka lagi and nak balas dendam lupakanla.takyah bagi langsung.tapi kalau nak jadi kawan and nak berbaik semula macam kawan bagila ape2 yang best.kalau yang mahal bagila jam ke,dia paki make-up tak?hah bagila yg style bienda pakai tu tudung fesyen gipsi...tapi kalau nak yang murah bagila gula2 20 sen....jajan chekedis ke..okla tu.janji ikhlas..tul tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashyafinasProfil   Hantar PM kepada mashyafinas   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 21:24


baga jer bom
hehehe



-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 12-02-04 11:08


bagi la senymuan supaye nanti u could get back once more. sweet what, 2nd chance is always the best, the 3rd is the charm.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-02-04 20:58


eh betul ke alif..nice statements...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-04 21:47


ernnmm..hadiah yang paling baik utk org yg telah mengecewakan kiter ialah...' sebuah kemaafan'...sedangkan nabi maafkan umat kan..inikan kite manusia biase..ape lah hak kite utk marah degan org lain...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

ikebana_abadi
Warga Rasmi
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4946
Posting: 14
Dari: ganu kiter

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-04 13:50


kalau btul sesorang tuh sayang kita dan btul2 lah dia nih ader impian nak jadi yang terbaik buat kita...bila dah jadi x kiter...tak yah bagi aper2 pun ..dia sendiri akan flash back dan muhasabah diri dia...kalau dia jodoh kita dia takkan ulangi perkara yang sama pada kita...tapi kalau dia jodoh dengan org lain..may be dia akan jadi yang terbaik utk insan tuh...betapa ruginya manusia yang mengulangi kesilapan yang sama....

[ Posting ini telah di edit oleh: ikebana_abadi pada 2004-02-17 13:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikebana_abadiProfil   Hantar PM kepada ikebana_abadi   Quote dan BalasQuote

chihiro
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7216
Posting: 10
Dari: perut mak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-04 13:58




ermm..bagi barang 2-3 buah banglo ke ferrari ke..yg penting jgn lupe bagi biskut meri 3 keping sebagai exchange carbohydrate. penting untuk memberi tenaga. tak pon leh ganti dengan 1/2 cawan nasik..ikan goreng pon takpe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For chihiroProfil   Hantar PM kepada chihiro   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-04 15:29




kalau ana,ana hadiahkan senyuman ikhlas aje.
senyuman tu kan sedekah...


-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-02-04 19:02




perlu ke nak bagi hadiah kat dia??mmm kalo nak bagi gak, bagi aiskerim conetto satu tong eskerim.hehe mesti dier suka. kalo dia tak mau,haa bak sini ana habiskan.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

basic
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7353
Posting: 2
Dari: alam cyber

Perak  


posticon Posting pada: 17-02-04 20:30


la...aper susah...kasi jer la buah durian sebijik

Bookmark and Share

    


  Member Information For basicProfil   Hantar PM kepada basic   Quote dan BalasQuote

nazzatulfarhan
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6408
Posting: 7

Pahang  


posticon Posting pada: 18-02-04 12:43


tak yah la berdendam.. maafkanlah dia... dan doakan dia moga berubah ...Insya-Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazzatulfarhanProfil   Hantar PM kepada nazzatulfarhan   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 22-02-04 03:38




tak payah bagi hadiah pun....abes cite...duit tak bazir, hati tak sakit...ngehngehhh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-04 10:20




erm..nak bagi jgk ke..kan dah pisah....? kalau ana tak yah bagi apa2 pun...sekadar wish ajer kot...

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

masri
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6370
Posting: 178
Dari: Tampin

Melaka  


posticon Posting pada: 22-02-04 11:30


x baik dendam..
kalu saya bg tudung ke, quran ke apa2 yg ade pekdah..kalu dia guna benda tue, kita gak dpt pahala insyaallah..dr bg benda x pekdah yg menyakaitkan hati spt katan dan yg sewaktu dgnnya..bukan shj pahala x dpt..dosa menyakitkan hati seorang insan yg kita dpt...


Bookmark and Share

    


  Member Information For masriProfil   Hantar PM kepada masri   Pergi ke masri's Website   Quote dan BalasQuote

ayim_81
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 39
Posting: 61
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-02-04 18:57


ayim bagi jer kad hari lahir & memaafkannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayim_81Profil   Hantar PM kepada ayim_81   Quote dan BalasQuote

amiela_8687
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4524
Posting: 40
Dari: mountain seri garden

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-02-04 17:47


akum......
klu amiela pun amiela akan ng sesuatu yg kan menyebabkan dia mare!!!biar dia tau....betaper kita mare kat dia!!!awat dia egt dia baguih sangat ker.......huzzz........amiela mmg benci sgt dgn org yg sanggup melukakan hati kita nih!!!yer laaa semua org pun ader perasaan gak kan.......so amilea stuju gak yg berpendapat hadiah yg terbaik untuk ex_ kita ialah dgn tunjuk org baru!!!biaq padan muka dia.........dia egt dia baguih sgt laa tuh!!!
ataupun bg jer bender murah2 yg tak der hifh klas.......biaq dia raser betaper hinanyer dia dmata kita!!!hehheheheh.......amiela mmg buat mcm tue kat EX amiela biaq dia raser!!!
tapi amiela pun bakal trima hadiah gak dr ex amiela tapi tak tau dia nak bg aper!!!????

Bookmark and Share

    


  Member Information For amiela_8687Profil   Hantar PM kepada amiela_8687   Pergi ke amiela_8687's Website   Quote dan BalasQuote

dang_wangi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7546
Posting: 23
Dari: bangi

Kedah  


posticon Posting pada: 26-02-04 03:43


..
kl ana baik bagi sesuatu yg membawa faedah....
buku ke,,,,sejadah ke.....ape2 yg baik........

Bookmark and Share

    


  Member Information For dang_wangiProfil   Hantar PM kepada dang_wangi   Pergi ke dang_wangi's Website   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 03-03-04 11:56


wah! bagus betul niat mu wahai joshuaisfahan..nak tayang depan x la apela...2x5 le tu tak pun 5x2 same je..mcm nak balas dendam je ni...ape lagi balas jgn tak balas ...alang2 nak balas biar berbalas..jgn sampai tak terbalas perkara yang tak berbalas.....hah! fikir2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-03-04 14:24


balas jangan tak balas...baru2 ni dia minta balik gambar dia so i pulangkan dengan sekotak gambar perempuan with notes...

"sorry i dont really remember ur face"will you find ur pic by urself"hehehe
how bout then?



Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

haneem-al_amr
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 7010
Posting: 79
Dari: MeLBouRNe

australia  


posticon Posting pada: 06-03-04 22:53


hehe..klakar gak joshua ni ek..dasyat2..memang kalau nak ikutkan hati yg marah tu nak je buat gitu.antar je sume hadiah2 yg penah dia bagi tu..buat ape nak ingatkan lagi kan..life must go on.
apepun sabar ek

-----------------
Lantas kini ..salahkah untuk aku mengidami pewaris Rasulullah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For haneem-al_amrProfil   Hantar PM kepada haneem-al_amr   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 08-03-04 11:42


alah joshua...hm..ana pun pelik mcm mane bleh dpt name joshuaisfahan ni...adekah sepelik orgnye...takpe..mesti unik kan hehehee..kalau dah anto sekotak pastu tak ingat rupe nampak sgt mcm nak bagi org tu jeles...ish ish tak kene gaye langsung...sure die fikir eleh die ni nak kasi aku jeles la tu hantor sekotak..kalau seguni kisah le jugak..walaupun die geram tapi die dah nampak niat suci murni awak tu...silap2 awak di ketawakan...mcm2 budaks budaks merajukzz.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 08-03-04 11:44


alah joshua...hm..ana pun pelik mcm mane bleh dpt name joshuaisfahan ni...adekah sepelik orgnye...takpe..mesti unik kan hehehee..kalau dah anto sekotak pastu tak ingat rupe nampak sgt mcm nak bagi org tu jeles...ish ish tak kene gaye langsung...sure die fikir eleh die ni nak kasi aku jeles la tu hantor sekotak..kalau seguni kisah le jugak..walaupun die geram tapi die dah nampak niat suci murni awak tu...silap2 awak di ketawakan...mcm2 budaks budaks merajukzz.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 11-06-04 02:45


akum...

emm... kenapa yer.. kalau kita dah dah benci seseorang tentu tak ingat hari lahir dia kan... dan macam mana boleh ada hati nak kasi hadiah pulak yer... heran ler....tak tauler sebab takde pengalaman pun....

tapi kalau kita terus balas membalas memang takkan aman dunia niel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-04 13:48


waaa...sampai macam tu ker???ish ish ish....

hmm...nape bule jadi berpisah tu...ish,menyibuk lah pulak...saya pun pernah kecewakan org...takut gileee.....mmg rasa bersalah sangat tp,saya tak mahu tipu diri sendiri sebelum perap lama2 sampai bule jadi jeruk....

mmg takde niat putus kawan...tp,satu hari tu ,ntah kenapa dia nak putus kwn,n lepas tu nak sambung kawan balik....apepun saya bersyukur dia tak ikut kata hati yg tgh marah kat saya kot...

saya tak suka berdendam..kalu marah pun kejap jer...pastu sejuklah balik....tp...perkara yg buat saya terluka pasti ingat sampai bile2....simpan dlm hati ajelah...dah kita maafkan dia....

kenapa nak bagi yg kejam2...cukuplah kita bagi dia dgn satu buku yg bermanfaat pd dia...kalu dia insaf ke lepas tu..sekurang2nya kita berjaya merubah die sedikt walau tak byk....n kalu dia beramal,kita dapat tumpang pahala dia...

apepun tak baik berdendam..dan jgnlah ade niatpun nak sakitkan hati dia...walau sesiapa pun...hati yg terluka susah nak hilang kesannya...kalu terjadi pada kita....nak salahkan siapa...kata kat diri sendiri ..amik cermin.."AKU JUGAK SALAH"huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138209 saat. Lajunya....