Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 263
Ahli: 0
Jumlah: 263




  Yang Masuk Ke Sini
khalifah: 4 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 22 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Bagaimana sekiranya impian @ cita▓ anda tidak menjadi kenyataan???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Bagaimana sekiranya impian @ cita▓ anda tidak menjadi kenyataan???

Please Mendaftar To Post


Oleh Bagaimana sekiranya impian @ cita▓ anda tidak menjadi kenyataan???

xora_zai
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 598
Posting: 9
Dari: Kulai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 19:40


Assalamualaikum...
Ramai yg berputus asa sekiranya impian atau cita┬▓ yg dihajati tidak menjadi kenyataan.Contohnya individu yg gagal memperolehi pointer yg tinggi dlm sesuatu exam. Ada diantara mereka yg terus give up dan berhenti drp pengajian mereka! Apakah tindakan mereka ini betul??
Sebenarnya kita hanya merancang dan Allah yg menetukan. Seharusnya kita redha dgn ketentuan-Nya.
Apa pendapat rakan┬▓ sekalian??

-----------------
~SaLaM UkHuWah SeLemBUt SuTEra BerSaMa NuR KasiH, CinTA DaN HAraPaN~

Bookmark and Share

    


  Member Information For xora_zaiProfil   Hantar PM kepada xora_zai   Pergi ke xora_zai's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-05-03 03:33


Assalamualaikum....


betul tu....sekali gagal bukan beerti selama-lamanya....jadi tindakan cepat berputus asa tu adalah satu tidakan yg tak sepatutnya ada pada diri seseorang muslim....jangan mudah cepat putus asa..itu penting....


---- NEVER GIVE UP !!! ----

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 10:04


Tiap apa yang terjaid pasti ada hikmahnya.... tak kiralah sama ada baik ataupun buruk sekalipun

kita kena satu benda..., bahawa tiap yang baik dan buruk itu datangnya dari siapa...kalau tidak dari ALLAH......!!
ini adalah lumrah kehhidupan yang sebenarnya...
percayalah kiranya kita dikalangan mereka yang ingat sentiasa akan allah itu ada... pasti nya kita akan tenang tak kira pada waktu susah mhupun senang..

tak gitu ???

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

bassya_amani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 651
Posting: 66
Dari: kerteh, kemaman. trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-06-03 00:16


Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh...
Salam ukhuwwah...
Pada pendapat analah seandainya cita-cita tak kesampaian, itu dah memang ketentuan dari Allah S.W.T..Dia lebih mengetahui akan ketentuan takdir sesorang..Mungkin itu satu ujian bagi kita supaya kita akan terus tabah dan kuat..SEBENARNYA JALAN KEHIDUPAN YANG DIPENUHI DENGAN MEHNAH DAN TRIBULASI LEBIH BERMAKNA DARIPADA JALAN YANG LURUS TANPA SEBARANG HALANGAN..MALAH JALAN YANG SUKAR ITU LEBIH HAMPIR KEPADA MERCU KEJAYAAN...Salam Ukhuwwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bassya_amaniProfil   Hantar PM kepada bassya_amani   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 00:43


tak buleh putus asa!!

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-03 00:45


Assalamualaikum

Setakat ni ana masih belum pernah kecewa atau gagal dalam hal yang berat2. Jenis ana, hari ni kecewa, esok ketawa.

Takleh kata lagi ni. Cumanya rasanya maybe masa form 5; result SPM, kalau tak memberansangkan baru ana akan terasa. Masa tu barulah macam2 nak bermula pasal yea lah.. semakin dewasa..

Sekarang ni takpa lagi, masih boleh main2 dan relaks.. dalam berwaspada..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 14:52


banyak kali dah ni..impian tak jadi kenyataan ..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-07 14:57


huh...ngarut betul tindakan tu..takkan pointer jatuh nak quit study..tu macam dah memang nak quit lama dah..tapi baru dapat alasan yang "kukuh"..

jwapan saya : tindkan mereka ni tak betull..huhu...

yerla..if tak tercapai hari ni..esok masih ada..nak seribu daye..kalau umur baru saja dewasa dah nak putus asa..teruk sangatlah tu...

jangan wjudkan vocab tu dalam kamus hidup kita k..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 15:12


salam

ana tidak akan berputus asa.
mungkin cita-cita tidak kesampaian cos ada kesilapan atau kelemahan diri ana sendiri, yang penting kita kena muhasabah diri kita untuk mencapai impian yang tidak kesampaian itu. Gagal sekali bukan beerti gagal untuk selama2nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120297 saat. Lajunya....