Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda berhasrat untuk berjaya, jangan hanya memandang ke tangga tetapi belajarlah untuk menaiki tangga tersebut.
-- ummimq (Kaunselor)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: **AMALULILLAH**


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» **AMALULILLAH**

Please Mendaftar To Post


Oleh **AMALULILLAH**

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 17:56




sebenarnya ana bukannya nak tulis lirik..
cuma nak mintak tolong ngan sahabat2 semua..
kalau ader di antara antum/antunna ni tau lirik penuh lagu dia...
lagu nih separuh arabic,separuh malay..
lagu yg best...mcm nak gi perang..

boleh....??!

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-04 00:33


:: jomm nyanyi sama.. ::

beramal beramal amal kerana Allah 2x
beramal kerana Allah itu syiar kami 2x

Allah, Allah, Allah Tuhan kami
Allah, Allah, Allah matlamat kami
ar rasul ikutan kami
al quran panduan kami

berjihad, berjihad, jihad jalan kami 2x
mati dijalan Allah cita tertinggi kami 2x

(ada silap bgtahu ek)

- klu nk dgr lagu dia, ada masa nnti kaze buat link ek



-----------------
kaze tech

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2004-01-20 10:36 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah_solehah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1155
Posting: 100
Dari: Kuantan,Pahang Darul Mukmin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-04 13:22


MANTAP!!....

-----------------
"Hati ini milik Allah..
Diciptakan oleh Allah...
     Hanya untuk mencintai Allah.."



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_solehah85Profil   Hantar PM kepada mawardah_solehah85   Pergi ke mawardah_solehah85's Website   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 15-01-04 13:54




wah.. ana tengok kaze ni boleh tahan juga ye... sebut je nama lagu nasyid tau dia punya lirik... memang luas tul pengetahuan ttg nasyid ni ye... memang minat nasyid ke? banyak ke koleksi nasyid kat rumah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-04 23:05


syukran jazilan..akh kaze !

memang anta ni mantap !
semua lagu nasyid dah ader kat dlm kepala dia kot..

bila tengok lirik nih...baru boleh ingat...
jom nyanyi...!

Beramal...amal kerana Alah !

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 01:16


mantap?.. tak de la, mmg minat dari kecik lagi.. sblum tadika lagi kot hehe

lagu nasyid pertama yg kaze tahu...
nurul iman.. (bukan amar)
album mmg khas utk budak pra/tadika
tu siap ngan buku skali.. gambar dll

so dari kecik mmg halwa telinga nasyid je la,
tu yg minat nasyid lama..

skrg kaze tgh berusaha cari balik lagu2 lama..
nk kumpul buat koleksi.. takut nanti ia terkubur cam tu je.. dn nnti kaze ada anak bleh la bg dia dgr hehe

**so sapa nak join cari, bleh la join kaze... kita berkongsi info.. ek.. tq




-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 03:27


lagu ni memang best!
lagu tema unit amal malaysia.

ader pembetulan sikit,
Quote:
ar rasul ikuti kami
al quran panduan kami


bukan ikuti tapi ikutan .
jauh lari maknanya tu.
berhati-hati sikit yer.

apa cerita shoutul amal yer? tak ada album baru ker?

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 10:38


tq Pdaus.. tak prasan..

'bila balik dr sudan...?

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 20-01-04 12:32


...
ooo kalau tak silap tu lagu shoutul amal...yg juga merupakan lagu tema UNIT AMAL ... hehehehe...
kalau sesapa nak masuk UNIT AMAL leh inform kat ana...utk muslimat ada gak..
UNIT AMAL NISA WAL BANAT...
tapi rasanya... ramai kot yg dah tau...


Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-04 21:14


teman seukhwah semua.kaze tanya
Quote:
'bila balik dr sudan...?


lagi 2 tahun kot . tak sabar nak jumpa korang secara 'life'.

doakanlah ana berjaya.
cepat habis cepat balik
cepat boleh menabur jasa . tapi....
ilmu masih kurang....?
sabar ajelah
sebenarnya ana ni kumpulan shoutul amal

saja ja tanya hangpa. jangan marah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-04 01:13


Quote:
sebenarnya ana ni kumpulan shoutul amal



la patut la he..

nanti ada masa kita jumpa ek
bjr rajinĀ² kt sana he





-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 448
Posting: 509
Dari: .:Garden of Knowledge and Virtue:.

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-04 17:09


warahmatullahi wabarakatuh..

Ana memang suka lagu ni..selalu je nyanyi lagu ni masa usrah kat sekolah dulu...penuh bersemangat!!Liriknya penuh dengan peringatan..

sekian..
Wassalam

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 17:20


Salam'alaik...

Nasyid ni ada 2 versi...

First versi Arab.....
Second baru Malay macam kaze nyanyi tu betul tak...

Kalau tak salah ana, mcm ni nasyid dia...

Al 'amal, al 'amal, al 'amalulillah 2x

Al 'amalulillahi syi'aruna 2x

Allah...Allah...Allahu rabbuna...
Allah...Allah...Allahu ghayatuna..
Ar-Rasul...Qudwatuna...Al-Quranudusturuna 2x

(ulang no 1)

Al-Jihad...al-jihad...al-jihadusabiluna...2x
Almautu..fisabilillah...asmaamanina 2x

Asmaamanina....2x
- Dengan penuh bersemangat

kalau ada yang salah, tolong betulkan ye...

Nasyid ni, menjadi nasyid tema setiap kali ada tamrin di sekolah dulu.... meremang bulu roma bila ramai-ramai nasyid...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101902 saat. Lajunya....