Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: detik anda mengenali UKHWAH.COM


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» detik anda mengenali UKHWAH.COM

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh detik anda mengenali UKHWAH.COM

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 15:58


kengkawan semua! apa khabar? boleh tak antum ceritakan bagaimanakah anda mula mengenali UKHWAH.COM?

kalau ana , ana kenal komuniti ni setelah melawat lamanweb RABBANI sebab nak cari informasi terbaru kumpulan tu khususnya EPIK.

OK, sekarang turn kengkawan pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 16:13




ana mula mengenali ukhwah.com ketika sahabathijjaz.com mula bergolak... jatuh hati ngan hanan.com.my sbb hanan.com.my lahir dulu dan komuniti pertama utk muslimah... kira mcm cinta pandang pertama la utk kedua komuniti nie...

sayang sangat ngan ukhwah.com dan hanan.com.my sbb byk benda yg ana pelajari... ukhwah... info... ilmu...

jutaan terima kasih... buat kang.. kak sal... kak hanan.. dan semua pengarah serta eksukutif... jasa kalian... terlalu besar... hanya allah mampu membalas segalanya...

semoga ukhwah.com dan hanan.com.my menjadi wasilah penyampai dakwah... dlm era baru... selamat berjuang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 16:19




Baiklah..Prof naklah cerita mula2 masuk....
.....Prof kenal ukhwah.....melaui seorang sahabat yg sibuk sedang surf internet...

Mula2 terpandang..Prof tanya.....Hang buka apa nie?
dia jawab..takdapa cuma laman web Ukhwah....

Like mcm Raudhah..ker..? Prof bertanya
Dia jawab tak nie lain sikit.....dan bagus...

Prof cuba tengok...dan bila terpikat..prof terus daftar.....15 Julai 2003..dengan ahli yg bernombor.....2348 secara rasmi ahli ukhwah..

Sehingga sekarang...Prof setia ngan Ukhwah....

p/s: Kenangan baru bersama



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 16:29


Macam mana Kang kenal ukhwah ye..?

Masa itu nak beli domain pun tak ada duit. Tapi kami bertiga (Kang, Hanan, Engku Salina) bertekad untuk menubuhkan Ukhwah.com. So kami bertiga keluarkan modal masing-masing:
Hanan = beli domain 2 tahun
Engku Salina = sewa hosting
Kang = pecah kepala ubahsuai skrip myphpnuke.

Pendek kata... Ukhwah.com dibina dari 0. Tapi berkat sokongan warga Ukhwah, InsyaAllah Ukhwah.com akan membesar bersama anda. InsyaAllah. Semoga Ukhwah.com memberikan faedah kepada kita semua, sebab komuniti ini bukan milik orang lain tapi milik anda sendiri.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 16:37


Quote:

On 2004-01-11 16:29, Kang wrote:
Macam mana Kang kenal ukhwah ye..?

Masa itu nak beli domain pun tak ada duit. Tapi kami bertiga (Kang, Hanan, Engku Salina) bertekad untuk menubuhkan Ukhwah.com. So kami bertiga keluarkan modal masing-masing:
Hanan = beli domain 2 tahun
Engku Salina = sewa hosting
Kang = pecah kepala ubahsuai skrip myphpnuke.



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama



OO..mcm tue kisahnya Kang da yg lain nak tubuhkan...
Kesian bagai nak pecah kepala fikirkan...
Apapun tahniah setelah berjaya

Prof ingin ambil teladan dan pelajari pengalam Kang tue....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 16:50




ana sama cam ukhti aniisa_tasnim..menenali ukhwah ni masa komuniti sahabathijjaz sedang bergolak....

pastu ukhwah.com ni pun lahir....ana terus daftar...and sampai skrang... ana akn tetap setia sampai bila2 ngan komuniti yg ana amat2 sayangi ni....byk info2 yg ana dpt....

sama2;ah kita berdoasemoga komuniti ukhwah.com ni bersama2 kita semua....terima kasih semua buat MT.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 11-01-04 17:01



Saya mengenali ukhwah.com melalui radio IKIM. Masa tu sebuah kumpulan nasyid iaitu Far East agaknya di temu bual di radio IKIM. Masa tu la tergerak hati nak jenguk laman ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

aisyah_nurdiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 501
Posting: 43
Dari: Gombak, Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 11-01-04 19:16


Ana kenal komuniti ukhwah ni sejak sahabathijjaz.com dulu bergolak.... pastu, ana join komuniti ni sampai sekarang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_nurdiahProfil   Hantar PM kepada aisyah_nurdiah   Quote dan BalasQuote

hanim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 160
Posting: 236
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-01-04 20:37


pendapat ana sama juga dgn ukhti aniisa_tasnim
ana mula mengenali ukhwah.com ketika
sahabathijjaz.com mula bergolak...
pastu ana join hanan then...barulah kat ukhwah.com.....sampai sekarang.....x leh miss

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanimProfil   Hantar PM kepada hanim   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 20:48



ana kenal komuniti ukhwah ni bila kakak ana perkenalkan kat ana.....tapi dia tak jadi ahli...jadi ana terus daftar...dan sampai sekarang ana masih setia pada komuniti ni....mungkin sampai bila-bila.....sebab komuniti ni lah ana belajar mengenal ISLAM dengan lebih dekat..... ...semoga Allah merahmati komuniti ini.....Thanks alot buat brother kang,kak hanan dan kak engku

to love someone is NOTHING,
to be love by someone is SOMETHING,
to be love by someone u love is EXCITING,
to be love by ALLAH is EVERYTHING.

[ Posting ini telah di edit oleh: uqu pada 2004-01-11 20:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

nasita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5760
Posting: 90
Dari: cay tee

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-04 20:54



saya kenal ukhwah ni melalui roommate saya..masa tu saya tengok dia kusyuk baca salah satu posting kat dalam ukhwah ni..so,saya tanyala dia web apa yg dia baca tu..lepas je dia cerita serba sedikit pasal ukhwah ni,terus saya daftar jadi ahli..tak rugi la dapat join ukhwah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasitaProfil   Hantar PM kepada nasita   Quote dan BalasQuote

QasruAddini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1014
Posting: 61
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-01-04 21:16



mula nya saya jadi ahli untuk sahabathijjaz.com... tapi x aktif sgt. mungkin masa tu menetap di asrama, jarang sesangat bukak kom. jadi, kali terakhir layar sahabathijjaz.com time tu setiap ahli digalakkan beralih ke ukhwah.com... terfikir jugak nak daftar ukhwah.com time tu. tapi fikirkan time tu masih menetap di asrama, so x jadilah nak daftar. sampai lah satu waktu, saya terfikir nak duduk kat rumah je... jadi, keluar lah asrama. rumah pun x jauh dari sekolah. boleh ulang alik. bila duduk kat rumah tu, rasa boring je. bila boring tu... teringat kat ukhwah.com. jadi terus saya daftar. awal2 jadi ahli tu x berapa aktif sgt. lama2 baru aktif....

tu la citer nye... tepuk tangan...!

-----------------
Tak apa kalau nak LEPAQ, asal result biar GEMPAQ!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QasruAddiniProfil   Hantar PM kepada QasruAddini   Pergi ke QasruAddini's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-04 08:14




mula - mula berkenalan dengan hanan.com dulu.. lepas tu baru ukhwah.com itu pun masa berkenalan dengan hanan.com melalui yahoo search - kata carian, muslimah. masa tu tengah cari topik untuk assignment quality management, dah rasa nak pitam, tiba2 dapat ide nak cari laman web untuk muslimah lak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

AL_FAKIR_ILALLOH
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2901
Posting: 38
Dari: BANDUNG

indonesia  


posticon Posting pada: 12-01-04 11:50



Saya pertamakali akses ukhwah.com nggak sengaja,by accident,ternyeta rame juga,asyik topik2nya....keep on fighting kang,engu salina n hanan....my best wishes 4 u all.............!
Btw, kang kuliah bs jawa di UGM ya?oya, panggilan utk laki2 bs jawa yg lazim digunakan di Indo adlh "mas" , jarang yg menggunakan "kangmas". Kalau "kang" itu panggilan dlm bs Sunda "akang"....but,it's ok...ramai keturunan jawa tuh,mendominasi pulau jawa,hhhh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AL_FAKIR_ILALLOHProfil   Hantar PM kepada AL_FAKIR_ILALLOH   Pergi ke AL_FAKIR_ILALLOH's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-04 17:52




Detik pertemuan dengan Ukhwah.com..

Semasa turut serta dalam JK terakhir Sahabathijjaz/JK Perasmian Komuniti Ukhwah...
lepas balik jk tu,terus daftar..

Kini,dah nak hampir genap 1 tahun ukhwah.com telah bertapak di hati ana....
yang benar2 memberi manfaat dan ilmu kepada diri ana...
Ukhwah.com memang best !!

InsyaAllah,jika umur ini diberkati Allah,ana akan terus kekal bersama komuniti yang paling best nih...
..hingga ke anak cucu...

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidahakimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6249
Posting: 22
Dari: BuMi AllaH...

brazil   avatar


posticon Posting pada: 12-01-04 21:48





hari pertama ku di UkhWah.com...

Mungkin ditakdir Allah,ku ditemukan dengan Ukhwah.com. mula tertarik pabila seorang sahabat ku mengenali laman ini..ia cukup banyak mengajarku erti kehidupan...kehidupan sebagai seorang muslimah..terima kasih dan tahniah kuucapkan buat yang berjasa...semaga Allah merahmati kalian...


-----------------
HIDUP TIDAK SELALUNYA INDAH LANGIT TAK SELALU CERAH SURAM MALAM TAK BERBINTANG.... ITULAH LUKISAN ALAM ... Take time to pray It is the greatest power on earth... Ilalliqa' ..... SaLaM uKhWah...(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidahakimahProfil   Hantar PM kepada mujahidahakimah   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 15:21




kang dah cerita panjang lebar tu...
so, tak yahlah akak cerita...
sama aje cerita tu...

Ukhwah.com is part of my life...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

mahathir
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2003
Ahli No: 4081
Posting: 6

Johor  


posticon Posting pada: 13-01-04 15:49




ana megenlai ukwah.com ni secara tak sengaja sebab semasa sedang nak surf internet ternampak pulak alamt web ni.pas tu ada kawan syorkan sebab banyak perkara yang menarik boleh di kongsi dalam web ni.nampaknya tak rugi saya register sebab banyak artikel yang menarik dan boleh dijadikan sebagai pengajaran.
semoga lebih banyak perkara yang boleh dibincangkan lagi.
insyaallah


Bookmark and Share

    


  Member Information For mahathirProfil   Hantar PM kepada mahathir   Pergi ke mahathir's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 16:46


ermm.. saya mengenal komuniti ini dari adik saya yg saya kenali dari ruangan chat Yahoo Messenger.. dan alhamdulillah.. sampai sekarang saya masih mengikuti dan cuba utk menyamun ilmu sebanyak mungkin.. atas nasihat pihak Admin.. pihak Admi yg menyuruh saya samun ilmu.. ekekekeke.. apa2 hal pon.. terima kasih

-----------------
" we support anti zionist movement "Nur Tinta[/b] kerana kenalkan saya dgn komuniti ini.. dan terima kasih kawan2 semua kerana sudi menerima saya sebagai salah seorang dari penghuni di komuniti ini.. terima kasih semua..



-----------------
" we support anti zionist movement "" The Lake Of Pauh Jangi "[/b]

[ Posting ini telah di edit oleh: kakisamun pada 2004-01-13 16:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 17:45



sebelum saya mengenali ukhwah ni, terlebih dahulu saya berkenalan dengan sahabat hijjaz. masa tu sahabat hijjaz memang satu forum yang sangat memberi manafaat...3 bulan selepas tu sahabat hijjaz bergolak...tak tahu la kenapa?
dan saya mengenali ukhwah.com ini melalui jk terakhir sahabat hijjaz di masjid terapung kuala terengganu...perasmian dibuat oleh kak hanan...dan balik tu saye terus je daftar..pendaftaran saye 678...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-01-04 17:56




Saatku mengenali Ukhwah.com......

Mungkin ada yang tidak menyedari kehadiran ana dalam komunii Sahabathijjaz.com dulu...

Ana mula jatuh hati dengan ilmu dan pengisian yang terdapat dalam sahabathijjaz.com. Ana tak mengikuti sangat perkembangan konflik yang berlaku dalam sahabathijjaz.com dulu.. tapi amat terasa sangat bila ianya tiba di saat-saat akhir hayatnya....

Ana nak sambung ilmu yang ana dapat dari orang yang berada dalam komuniti tu dulu... Semuanya terus berkumpul dan terjalin semula ukhuwwah di Komuniti Ukhwah.com ni....

Sayang komuniti ukhwah

Ana ahli yang keseratus.....
cantik nombor tu...


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-04 13:47



macam kebanyakkan sahabat kat sini..ana kenal ukhwah melalui sahabathijjaz..bila sahabathijjaz.com dah takde ana pun hijrah lah ke ukhwah nie..tuelah kisahnye....
ana amat tertarik dgn isi2 dalam kedua2 komuniti nie dan tersu jatuh cinta....

-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-04 15:11



ana dulu join sahabathijjaz.com tapi tak aktif...

camner bleh join ukhwah?... hmm time tu tergerak hati utk buka email yang kang forwardkan utk join ukhwah nie... dah sebulan lebih tak penah tergerak nak buka... tetiba ari tu terasa nak buka plak... so apa lagi... terus terpikat ngan ukhwah nie...

so pade kang, hanan ngan engku salina... tahniah atas kejayaan kalian.
moga ukhwah berkekalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

ada_syuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1685
Posting: 81
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-01-04 09:52


saya kenal ukhwah melalui sahabat saya....awalnyer kami sama-sama aktif kat raudhah...tapi biler dah jumpa ukhwah...terpikat terus....

ukhwah fillah abadan abada

Bookmark and Share

    


  Member Information For ada_syuhadaProfil   Hantar PM kepada ada_syuhada   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-04 09:56


semoga detik ini kan selamanya..
ukhwah fiillah abadan abada

lepas ni promo la kat sahabat2 yang lain supaya semua dapat detik pertama bersama ukhwah.com

menyemai kasih memupuk ukhwah

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-01-04 09:57



camane ana boleh mengenali ukhwah.com?
slps ana masuk matrik, sahabat ana perkenalkan.. dulu dia aktif dgn sahabathijjaz.com, tp lps tu, dia join ukhwah.com lak....dialah kak stefeisle..
Alhamdulillah, di sini byk yng ana pelajari.. syukran semua...

-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

ratusyuhadah_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5710
Posting: 36
Dari: uum.kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-01-04 19:00



detik perkenalan ngan ukhwah secara tak sengaja..ari 2 ana tgh cari serve maklumat nak bt assignment..tiba2 terpdg pc member...nampak menarik je...pastu cuba buka..sampai sekrg...byk info yg ana dpt...dulu de gk join sahabathijjaz tp tak lee selalu..
thanks for AJK ukhwah & ahli2...


Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyuhadah_achikProfil   Hantar PM kepada ratusyuhadah_achik   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 16-01-04 19:32



memula sekali....... kakak ana bagitau yg member dia( nice_pesan ) join ukhwah nie....... time tu ana mmg dah tau lama dah....... cuma ana rasa time tu mcm doh jer(macam bodoh jer join komuniti nie)
kemudian Alhamdulillah ana try sekali jer terus melekat sampai bila ana accident pada 13 january 2004 di PWTC pun ana sanggup pergi sekejap di cybercafe just tengok jer laman hadapan komuniti... pun dah cukup....... sesungguhnya Allah telah membuka pintu hati hambanya ini........ Syukur kpd Allah..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 19:59


Quote:

On 2004-01-16 19:32, pLatipus wrote:
bila ana accident pada 13 january 2004 di PWTC pun ana sanggup pergi sekejap di cybercafe just tengok jer laman hadapan komuniti... pun dah cukup..


Dahsyatnya...

Ana menjadi ahli rasmi ukhwah pada 16 Mei 2003. Kira ana beruntung sebab dpt menghadirkan diri ketika JK perasmian komuniti ni di Masjid Terapung Terengganu ~ 14 Mei 2003. Itulah juga penglibatan pertama ana dlm komuniti ini.

Kiranya ana mengenali Kak Engku, Hanan dan Kak Khaei terlebih dahulu sebelum mengenali komuniti ukhwah ni. Erm... susah nak ungkap sebenarnya detik2 pertama mengenali ukhwah ni.

Apa2pun.. tarikh 16 Mei 2003.. menjadi saksi segalanya, maka bermulalah sebuah episod kisah cinta.. opss.. . Bercinta dgn website ni.. jgn salah faham yea..

p/s: terima kasih atas ikatan ukhuwwah yg diberikan
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 21:13



em.. ana cube imbau saat & tika ana kenali www.ukhwah.com ni..
mase tu ana sje layari internet.. ana suke layari internet.. yg berbentuk ilmiah.. cari bahan-bahan & maklumat.. next.. ana layari web kumpulan nasyid.. raihan.. hijjaz.. tetiba ana ade t'nampak web ukhwah.com.
terus je ana buka.. layari & on the spot ana daftar jd ahli.. syukur dipertemukan dgn web ni..
mcm2 bleh dpt input..
anyway.. tahniah pd kak engku salina.. hanan.. kang serta barisan MT dan juge warga ukhwah.com yg telah bersusah payah.. b'tungkus lumus dlm membina empayar di alam maya ni...
Allah jua yg dpt membalas segala keringat.. sumbangn & all yg telah disumbangkan...
so.. warga ukhwah.com same2 kite bine empayar di alam maya ni.. & war-warkan pd sahabat & teman antum..
akhiran.. moge ukhwah.com & hanan.com.my akan terus forever.. ever.. n ever...
amin.. wsslm..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 22:09


Biarpun lambat kenali ukhwah...namun biarlah istiqamah

Biarpun bagaimana cara mengenali ukhwah tapi bersamalah membantu Yayasan Ukhwah..kerana ia milik kita bersama.....

Salam ukhwah

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 16-01-04 22:36


Bagaimana? Hanya dengan dua perkataan..

KANG JEMPUT...

ukhwah fillah abadan abada..
ukhwah till jannah...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 11:47



ana pun macam yang lain..mula start masuk sini masa sahabathijjaz.com mula bergolak dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 12:42


, saya nie boleh kira orang yang lambat mengetahui penubuhan ukhwah .com.. mula2 cuba masuk website rabbani coz nak tahu apa aktiviti ahli kelab camar dan perkembangan rabbani pastu nampaklah website ukhwah.com.. tu lah join.. memang best !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-04 13:20


ana sama cam sahabat semua..mengenali ukhwah ni masa komuniti sahabathijjaz sedang bergolak.... dan juga sejak mengenali adik khairul_izwan


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-04 13:06


assalamualaikum.............
ana baru je tahu pasal ukhwah ni.
tu pun ana dapat tahu dr kawan ana yg suka surf internet.
best juga laman ukhwah ni .banyak info dan ilmu yang dapat ana ambil dari laman ini.
syukran jazilan kepada kawan ana tu.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-04 13:18


kaze suka dgr ikim.fm (peminat setia ceh)
pastu selalu dgr ramai ahli ukwah.com bg ucapan
so nak tahu gak 'ada apa dgn' ukhwah.com, sekali masuk macam tak nak kuar he

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

z_uniten7
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2003
Ahli No: 2688
Posting: 16
Dari: dpn pc

Melaka  


posticon Posting pada: 12-02-04 03:36


ana kenal ukhwah ni,melalui mmbr lebih kurang mcm nasita.
mula2 ingat xmenarik tp bila dah masuk,menarik n banyak info2 yg b'manfaat boleh di dapati dari rakan2 dlm ukhwah ni.
semoga ukhwah.com success.

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_uniten7Profil   Hantar PM kepada z_uniten7   Pergi ke z_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 12-02-04 12:22



ana mula mengenali ukhwah.com ni bila diperkenalkan oleh sahabat ana yg juga merangkap roomate ana masa stdy dulu sape lg kalau bkn khalifah tp skng khalifah lame menyepi,nape ye

-----------------
jangan dikesali pada perpisahan kerana tanpa pertemuan tiadalah perpisahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

wida_widi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1005
Posting: 180
Dari: Kota Tinggi/Kelana Jaya

Johor  


posticon Posting pada: 12-02-04 13:54




saya tahu ukhwah.com ni pong dr pengarah2 nyer..saya mengenali mereka sebelum ukhwah .com ini wujud tp malangnya ukhwah.com dah 2 bulan baru saya tahu akan kewujudannya.tu pon kak engku yg regiskan nama saya tuk ahli ke 1005.thanks kak engku!


bermula dr pelbagai rintangan dan masalah akhirnyer ukhwah.com succeed gak

tahniah buat ukhwah.com kerana dr pandangan saya semakin hari ukhwah.com semakin advance dgn bertambah ahli nyer dan kepadatan ilmu dan info yg ada kat sini..saya percaya ini adalah hasil dr kesepakatan yg dilakukan oleh pengarah2 dan ahli ukhwah.com sendiri.

ukhwah.com byk beri manfaat wat kita.so apa kata kita balas akan manfaat itu dgn kabo-kabo kan tentang ukhwah.com nih kepada sahabat2 kita yg lain..agar suatu hari nanti ukhwah.com akan menjadi komuniti islamic di alam maya yg terkenal di mata dunia.insyaAllah.


>dah lama tak dgr ucapan ikim dr kidot yg ditujukan khas wat ahli komuniti uhwah.com ek..takder sesaper ke yg nak gantikan tempat kidot.

[ Posting ini telah di edit oleh: wida_widi pada 2004-02-12 14:50 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For wida_widiProfil   Hantar PM kepada wida_widi   Pergi ke wida_widi's Website   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 15:07


assalamualaikum..
saya mengenali ukhwah.com ketika laman web syukur.com under pembikinan n sahabat hijjaz.com bergolak ..

ade hikmah kan ..


oklah ..
wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

azlan_zaman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3339
Posting: 48
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 16:16




ana mengenali komuniti ukhwah ini melalui seorang sahabat ana... ketika itu ana baru beberapa hari mula bekerja di pahang..

ana nak ucapkan terima kasih kepada sahabat ana kerana dengan menyertai komuniti dapat memperkukuh ilmu yang sedia ada...

sekian
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azlan_zamanProfil   Hantar PM kepada azlan_zaman   Pergi ke azlan_zaman's Website   Quote dan BalasQuote

szn
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6967
Posting: 22
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 16:39




satu hari tu, saya tension sbb banyak sgt keje... fail2 pentadbiran banyak gi xcheck atas meja tuh... lastly saya pun surf la internet.... klik sana klik sini... tanpe tujuan yg nyata...hingga saye rase cam 'lost in hyperspace'...jer sbb xtahu saye berada di laman web mane nih...tu yang tetibe je leh tersesat kat laman nih... UKHWAH.COM.... gerak hati saye mengatakan cam best jer....kalo join komuniti nih...

tu ler detik2 awal 'pertemuan' saye ngan ngan ukhwah.com nih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sznProfil   Hantar PM kepada szn   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 16:56


ana baru tahu je laman ni, tu pun melalui kwn ana irda82. dia promot sepenuh hati tau. okey harapan ana agar matlamat laman ini jelas dan bermakna. wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 17:00


kalu nak diikutkan first ana mula2 masuk kat sini ialah sbb web kesayangan ana iaitu www.mymasjid.com dah tak boleh dipakai buat sementara waktu dan sampai bila2...

masa ni lah ada user mymasjid.com yg suggest ana masuk web ni..trylah masuk dan sampai sekarang still aktif kat sini..namun,mymasjid.com tetap dihati...

hidup www.voy.com/127527/


Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 02-03-04 14:01


Ana tertengok member yang sukeeeee sangat tunjuk kat ana forum2 dlm ukhwah..lepas tu die ajak daftar so daftar je.....tup tup melekat.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 02-03-04 20:31


Ana ni baru je lagi baru nak masuk seminggu.Baru pasang internet la katakan. Ni ana masuk sini sebab kawan yang perkenalkan. Kira beruntung jugakla ana ni ye. sebab ada member yang baik yang memperkenalkan laman yang macam ni tak macam sesetengah tu dok ajak member buat benda tak elok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-04 15:59



saya kenal ukhwah.com ... melalui iklan dalam surau Fakulti Perakaunan UUM. Hmmm tima kasih la sapa yg sanggup tampal iklan tu... Alhamdulillah banyak manfaat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-03-04 17:39




oh ya ke???
tima kasihlah pd yg sudi mempromosikan ukhwah.com ni...
ajaklah kwn2 anda semua masuk sini ya...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

azamkukuh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2433
Posting: 55
Dari: UIAM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-04 20:34




mase tu tgh lecture kat computer lab. bese ar, bebudak mane dengo sgt lecturer, masing2 surfing internet. mase tu plak saye dok sebelah saudare sunan_faqih. die mase tu sebok tol menaip. tanye die.. ape ko buat tu weih? layan emel ngan awek ke?.. die kate tgh join forum kat ukhwah.com. oowh ye? saye kate. saye pun usha².. ngk cam best jek, so, saye pun join mase tu jugak.

-----------------
azamkukuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For azamkukuhProfil   Hantar PM kepada azamkukuh   Pergi ke azamkukuh's Website   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 05-03-04 14:00




ana tahu tentang UC sebab...ana cuba membongkar semua web...yg berkaitan tentang islam...tup2 bila taip ukhwah terserempak plak ngan UC ...time tu tak msk ahli lagi....ana slalu baca artikel kat UC...past tu ana terfikir nak masuk ahli.....barulah jadi ahli...selepas beberapa lama jadi tetamu nak plak jadi orang rumah.

ana jgk ajak kwn ana jadi antaranya muslimah83

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-03-04 15:41


saya kenal ukhwah.com ni bila the_brOtherz ajak saya pergi gathering yang pertama kat matrik uia pj.pastu terus je sayer join.

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

kazuya
Warga Rasmi
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7715
Posting: 10
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-04 15:58



erm..sy br jer join ukhwah.com...n nie adlh posting pertama sy kat ukhwah.com.....member sy slalu promote site nie..sy pun joinla...

-----------------
___LoVe PeAcE___

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazuyaProfil   Hantar PM kepada kazuya   Quote dan BalasQuote

mahadir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 768
Posting: 69

Johor  


posticon Posting pada: 05-03-04 16:05


....
erm...sebenanye ni sume dari komuniti sahabat hijjaz dulu la....dulukan sahabathijjaz ada problemso ana convert la ke ukhwah.com...lagi best

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahadirProfil   Hantar PM kepada mahadir   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-03-04 16:12




ana pun kenal masa masuk sahabathijjaz dulu tu... pastu, terus melekat sampai laa sekarang...

tapi, dulu tu, saje je nak cari research pasal ukhwah,tup-tup dapat laman web ni...hmmm... dah jodoh katakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-04 16:14


Quote:

On 2004-03-04 15:59, muslimah_johor wrote:

saya kenal ukhwah.com ... melalui iklan dalam surau Fakulti Perakaunan UUM. Hmmm tima kasih la sapa yg sanggup tampal iklan tu... Alhamdulillah banyak manfaat.



Sahabat2 yang lain pun boleh sama2 promosikan bersama ukhwah.com dengan iklan2 di tempat masing2.. sama2 kita kembangkan lagi

wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 05-03-04 16:26


melalui chat dlm YM...

dan orang yg bertanggungjawab memperkenalkan website ni kepada saya adalah seorang mamat yg memakai nickname SYED.... ....

p/s: ha'ah ye le...tak bosan pun!!....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 14:48




ana kenal ukhwah ni melalui kawan ana....dia cakap masuk ukhwah ni best.....so ana try lah

memang betul kata dia ukhwah ni best... selain tu boleh dapat banyak info

syukran jazilan kepada kawan ana tu.....

skrg ni ana tengah promotkan laman ni kat member2 lain....mereka pun cakap best

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

ahsanisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6382
Posting: 84
Dari: bandar ikan patin

Pahang  


posticon Posting pada: 11-03-04 17:39


....

ana masuk dalam laman djrizal pastu ternampak lah ukhuwah.com ni, tengok menarik gak.... background dia hijau......suka tengok sejuk mata memandang....
-----------------------------
ooh tuhan di depan ujian terasa diri ini memerlukanmu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahsanisyaProfil   Hantar PM kepada ahsanisya   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 19:42


Quote:

On 2004-03-04 15:59, muslimah_johor wrote:

saya kenal ukhwah.com ... melalui iklan dalam surau Fakulti Perakaunan UUM. Hmmm tima kasih la sapa yg sanggup tampal iklan tu... Alhamdulillah banyak manfaat.




hmm...boleh cerita mcm mana iklan tu?takde idea.ingat nak print logo ukhwah+hanan+bicarasiswa sekali,tak buat2 lagi pun. .
ana skrg promote mulut,guna msg,letak alamat kat buku... hmm...kalau sesuai,boleh letak kat assignment kita,ye tak?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

lein
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5374
Posting: 38
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 22:01


lein dapat tau tentang ukhuwah.com ni melalui laman web telaga biru. waktu tu tengah cari infor. tentang saujana. nasyeed.com pun sama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For leinProfil   Hantar PM kepada lein   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 22:08


Quote:

On 2004-01-16 22:36, Maryam wrote:
KANG JEMPUT...



Eh! Samalah kita...

Sebelum ini, ana agak aktif di Komuniti SahabatHijjaz...

Kemudian, ana sempat hadir di JK Terengganu di Masjid Terapung Tengku Tengah Zahrah...

Kemudian, ana 'dilamar' menjadi Pengarah Komuniti Ukhwah...

Begitulah kisahnya. Ayuh! Kita terus mempromosikan komuniti kita ini...

P/s: Di pintu bilik kolej di Pusat Matrikulasi UIA PJ bersepah dengan 'handbill' Komuniti Ukhwah. Siapalah punya kerja tuuu...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

al-zikr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6386
Posting: 35
Dari: dunia fana'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 01:30




ana x tau pun ada komuniti ni atau pun semaktu dengannya, tapi ada satu majalah tu, ana jumpa address komuniti hanan...opp...ana tak ambik tau pun pasal komuniti tu sebab khas untuk muslimah jer,tapi ana ada gak tengok tajuk2 komuniti tu,last2 jumpa la iklan komuniti ukhwah,akhirnye terus terpaut kat kominiti ni.

[ Posting ini telah di edit oleh: al-zikr pada 2004-03-12 01:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-zikrProfil   Hantar PM kepada al-zikr   Quote dan BalasQuote

ibnu_karim01
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.04.2004
Ahli No: 8146
Posting: 52
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 18:13


....salam ukhuwah buat memember yg lama mahupun yg udah lama di ukhwah.com ni.ana ni baru menjadi ahli komuniti ni...ana mendapat tahu ttg komuniti ni drpd adik ana...ana tak dapat menyatakan rasa di sini sebab ana masih baru di sini...
Ana harap kepada sahabat2 yg telah lama di komuniti ni dapat membantu ana dalam meng'explorer' dan memahami lebih lanjut komuniti ni seterusnya....memberikan ana sedikit sebyk maklumat tentang apa2 yg bermaklumat kepada ana....jazakumullah khiaran khathira kepada sahabat2 yg telah dan akan membantu ana...thankz sumer....


-----------------
Membangun Bersama Islam...Islam perlu dihayati dan dipertahankan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_karim01Profil   Hantar PM kepada ibnu_karim01   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-04 11:44




kalau nak mahir kat ukhwah, kenalah rajin explore...
dan jgn lupa baca Peraturan & Etika Komuniti



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 02-04-04 14:27



Macam mana ye nak cerita...
Bermula dari perkenalan komuniti oleh seorang kawan..lepas tu dijemput untuk join komuniti ukhwah ni...Alhamdulillah sempat laa join program sikit-sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 00:15




Mula~mula mengenali Ukhwah.com ni bermula dari pada sahabathijjaz.com...selepas pergolakan berlaku,...barulah saya mendaftar ke ukhwah.com...alhamdulillah..ukhwah.com..tetap no 1..

Semoga kita semua mendapat manfaat daripada portal ini...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-06-04 01:33




merayau2 kat site deHearty, tak sangka jumpa ukhwah.com nih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 13:08


Sesiapa lagi nak bercerita tentang perihal atau kisah diri memasing mengenali Ukhwah.....postinglah di sini.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 20:46


saya mengenali portal ukhwah ni melalui sahabat saya..tu yg kat atas tu..sape lagi kalau bukan zahratul_raihanah..
kalau nak tahu..nama saya ni pun dia yg daftarkan..kiranya password saya pun dia tahu lah..tapi jgn sesiapa gi tanya dia pulak..itu sudah bahaya..
ala kulli hal..syukranlah zahratul_raihanah..
ermm..nampaknya prof_muslim kene bg hadiah kat dia ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 20:52


Quote:

On 2004-07-10 20:46, miss_arin wrote:
ermm..nampaknya prof_muslim kene bg hadiah kat dia ni..




Aik..kenapa Prof kena bagi pulak..hehehe
Ada apa pulak...?


p/s: Kisah pengalaman nie akan dicoretkan dlm sati biografi...yg ingin Prof ingin buat..Insya-Allaah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-07-04 23:24




kebanyakan kenal melalui sahabat atau sewaktu sahabathijjaz bermasalah. ana pulak lain ceritanya adik ana la yg slalu surf dalam ukhwah ni, katanya tau dari sahabat2 kat skolah. ana slalu gak surf internet & mmg ada nmpk url ukhwah ni. tp asyik dok tgk url je buat ape, try surf la pulak. ish...rasa best la, terus jadi ahli. buat masa ni, abg & adik ana dah jd ahli walaupun x seaktif ana. adik2 yg dua lg tu, ada gk surf dlm ukhwah ni. boleh dikatakan pendedahan awal utk mereka & parent pun galakkan kami surf kat sini sbb byk ilmu yg berguna.

tahniah & terima kasih kpd pengasas ukhwah.com; kang, hanan & kak sal sbb mewujudkan ukhwah. dalam masa setahun lebih ahlinya hampir mencecah 10ribu (ahli aktif & x aktif). bg ana, ukhwah mmg cukup menarik krn di dalamnya terkandung bahan2 berbentuk ilmiah; isu semasa, pengetahuan am, IT, kesihatan hinggalah ttg hiburan islam, sastera dsb.

dan, dalam masa yg begitu singkat....pelbagai program telah dianjurkan. samada kecil atau besar, ahli2 yg komited berusaha dgn sepenuh hati menjayakan program ukhwah. cuma ana x berkesempatan lg nak turut serta & paling ana terkilan ialah x sempat ikut mega jk kt penang. rugi betul sbb xtvt mmg best. teringin jg nk bertemu muka ngn ahli2 ukhwah.

uiii........org suruh citer sket jer, ni dh melampau2 panjangnya. akhir sekali, nak ucap terima kasih pada sahabat2 dlm ukhwah ni, antaranya; hanan, prof muslim, darul numan, ismi safiza, prepaid, alfaqierah, kak yong, sampanburuk dll. ramai sgt sbb tu x ingat. ok.....thanx 4 everything.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 23:38




Moga hayat ukhwah akan berpanjangan. Moga segala cita2 dan impian untuk merealisasikan Yayasan Ukhwah akan tercapai. Impian akan tercapai dengan usaha dan tindakan. Sokongan semua warga ukhwah amatlah dihargai..

Terima kasih semua warga ukhwah. Mengenali kalian walaupun hanya di alam maya terasa manisnya sampai ke hati ibarat bertahun lamanya ukhwah kita. Jangan biar ukhwah kita hanya nostalgia. Moga ia selamanya..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-07-04 00:56


Quote:

On 2004-07-10 20:46, miss_arin wrote:
saya mengenali portal ukhwah ni melalui sahabat saya..tu yg kat atas tu..sape lagi kalau bukan zahratul_raihanah..
kalau nak tahu..nama saya ni pun dia yg daftarkan..kiranya password saya pun dia tahu lah..tapi jgn sesiapa gi tanya dia pulak..itu sudah bahaya..
ala kulli hal..syukranlah zahratul_raihanah..
ermm..nampaknya prof_muslim kene bg hadiah kat dia ni..



Amboi miss_arin kita ni....mentanglah saya gi jaulah..ingt saya tak msuk cc ke??hehe..saya masukla walaupun sekjap..mahal lah kat sini..

Oooo..enti jual nama den ekk...takpe2..tapi ana tak ingt dah password enti...tapi ana tak penah nak sabotaj enti..sbb entilah kawan dunia akhirat den...hehhe..

hehe...Ana tak perlu ada hadiah..cukupla orang hargai ana di ukhwah.com ni...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-04 00:24



jgn marah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

axe10
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11766
Posting: 17
Dari: KL, Mesia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 11:16


start knowing ukhwah from a fren of mine.. he gave a book "mutiara hikmah 1" (kalau tak salah title nyaa)

Bookmark and Share

    


  Member Information For axe10Profil   Hantar PM kepada axe10   Pergi ke axe10's Website   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-04 11:38


saya kenal ukhwah.com melalui kawan.. first time masuk ukhwah ni terus terpikat nak jadi ahli..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 13-10-04 11:38


mengenali ukhwah masa jadi ahli sahabathijjaz,dan dpt info pasal ukhwah dr MT2 ukhwah, daftar jadi ahli pada malam sebelum perasmian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 12:09



Ana mula kenal ukhwah.com secara tak sengaja melihat laman web tersebut kita nak browse laman web lain. Rezeki la tuh. Alhamdulillah, Allah tunjukkan jalan. Syukur....

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 12:16


Quote:

On 2004-10-13 11:16, axe10 wrote:
start knowing ukhwah from a fren of mine.. he gave a book "mutiara hikmah 1" (kalau tak salah title nyaa)



Baguslah tu, so siapa nak promokan Ukhwah.com bolehlah dapatkan Mutiara Hikmah untuk dihadiahkan pada sahabat2 anda...

Selamat datang semua ahli baru. Ukhwah fillah abadan abada...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 12:21


Sejarah saya mengenali ukhwah,

masa tu tengah cari laman nasyid yang boleh download lagu Ukhwafillah di google. terpandang salah satu hasil carian yang memaparkan sebahagian lirik lagu tersebut.... rupa-rupanya sebahagian lirik ditulis dalam keterangan gambar salah seorang ahli ukhwah didalam galeri.... lepas tu perhatikan la portal ukhwah ni..... nampak macam raudhah (sebab masa tu cuma raudhah je). last-last berkenan plak! itupun lepas 3 hari. nampak macam-macam ada kat ukhwah.... terus register! akhirnya tanggal 11 Julai 2004, maka bermulalah saya sebagai AHLI RASMI menggunakan nickname khairoo84

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 03:01


mula2 kenal nurhidayah.com, bila dok shout kat situ, ada org bgtau, suruh masuk ukhwah.com, bila dah register terus berkenan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

itsme
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11624
Posting: 69
Dari: bumi tuhan

iraq  


posticon Posting pada: 11-12-04 14:02



sbnrnya pertemuan saya ngan ukhwah ni tak dirancang pun dan langsung tak disangka.inilah dikatakan jodoh...saya telah ditakdirkan menemui laman ni secara tak sengaja dan amat tertarik dengan pengisiannya.semoga ukhwah.com terus maju.

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsmeProfil   Hantar PM kepada itsme   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 22:59




ana dh lupa dah.. yg pastinya, ana kenal sendiri..tapi bukan syok sendiri yer..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 09:52


salam.....
wah...susah juga ye nak tubuh ukhwah.com ni...
ana kenal ukhwah.com ni daripada sahabat ana.
sejak kali pertama masuk...ana dah mula meminati portal ini.
dan akan terus kekal join ukhwah ni.... (^_^)
macam-macam ana boleh tahu daripada portal ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 11:30


first time tahu pasal ukhwah.com ni daripada advertisements yang ditampal kat pintu2 bilik masa kat matrik pj dulu.
then, my classmate, encik salafian (hehe~or so called dhany) yang invite ana join portal hijau ni.
portal yang banyak membantu dan banyak memberi memori indah.hehe~

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 29-12-06 13:02


saya kenal ukhwah ni masa masuk sahabathijjaz, tak tahulah pula bergolak:-P
apapun tahniah kat team2 ukhwah.com.kerana wujudkan laman ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

org_berselimut99
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2006
Ahli No: 27734
Posting: 71
Dari: muka bumi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-12-06 14:39


salam~

saya baru masuk jugak lah....
saya kenal dari sahabat saya...
dia kata best masuk ukhwah...
lepas itu saya pun masuk lah...
best dapat kenal ramai sahabat yang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For org_berselimut99Profil   Hantar PM kepada org_berselimut99   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 14:42


Pada 29-12-06 14:39 , org_berselimut99 posting:

!!! QUOTE !!!

salam~

saya baru masuk jugak lah....
saya kenal dari sahabat saya...
dia kata best masuk ukhwah...
lepas itu saya pun masuk lah...
best dapat kenal ramai sahabat yang lain...

salam...
ehh....macam ana kenal teman yang seorang ni...
sahabat baru kenal di kolej...
sahabat baik ana ni... :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 29-12-06 15:00


saya sebenarnya masuk sini nak cari artikel.dah alang-alang terus jadi ahli.

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 15:07


dah lama kenal dengan ukhwah ini.. tapi disebabkan ada sedikit perselisihan faham dengan AJK tertinggi dulu terus menghilangkan diri..
tapi bila umur dah meningkat (dah tua) terus insaf dah... :lol:
anyway salam ukhwah untuk semua


-----------------
its me


Bookmark and Share

    


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

mataharimalam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22729
Posting: 29
Dari: sereabalaijo

malaysia  


posticon Posting pada: 29-12-06 15:30


kawan kenalkan..alhamdulillah banyak info dan ilmu yang saya dapat dari sini..dah hingga kini saya selalu sarankan pada kawan-kawan lain untuk rajin2 jenguk ukhwah.com..cuma saya saja yang jarang ada kesempatan nak jenguk selalu sekarang ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For mataharimalamProfil   Hantar PM kepada mataharimalam   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-06 16:47


Member chatting yang bagitahu....sebab dia cakap kat sini boleh cari perempuan yang baik-baik....lepas itu kebanyakkan bertudung labuh.....heheheee...

Macam-Macam ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 18:28


januari 2005..
try dan error cari laman web yang islamic, waktu tu praktikal kat pejabat daerah, tak berapa ada kerja so ambik kesempatan surfing.
dapat kenal portal ukhwah sebuah gedung ilmu yang amat-amat bernilai.
alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 18:41


telah tertulis pertemuan dengan UKHWAh...tanpa sengaja..menaip laman2 islam..terjumpa UKHWAH..itu namanya pertemuan di tangan Allah...kerna ALlah..dan dari Allah untuk mendekatkan kita lebih diri kepadaNya..amein

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 19:23


ana?..
hm...ana kawan yang tolong regist kan....
waktu kat matrik.....
hehe...
makacih kawanku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 21:01


kat UPM serdang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 22:27


salam

ana laks kenal ukhwah.com masa kunjungi sahabathijjaz.com
lepas itu terus jadi ahli sampai sekarang.
dan pernah menghadiri events anjuran ukhwah.com iaitu masa di taman tasik perdana dan di kl sentral tahun 2002 dulu.
ukhwah.com, dulu, kini dan selamanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 23:32


sambung balik...teman kenai ukhwah.com masa belajar kat UPM selalu pergi CC untuk buat kroje..kat CC Magna Square..tempat ramai kakak2 tudung labuh tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 00:58


salam...kawan yang introduce, tapi hairan pula dia sendiri tak jadi ahli:???
apa-apa pun,nak ucp trm kisah kat dia...banyak info yang dapat diperolehi kat website ni:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» detik anda mengenali UKHWAH.COM

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.199773 saat. Lajunya....