Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 21 jam, 28 minit yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Kenapa siswa suka duduk kat belakang ek??


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Kenapa siswa suka duduk kat belakang ek??

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa siswa suka duduk kat belakang ek??

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 10:55


assalamualaikum...

sekadar nk b'tanya aje..dr dulu masa kt sekolah sampaila skrg kt ipt..kenapa ek student lelaki suke sgt duduk kt belakang time belajar??mujurlah mase kt sek dulu mmg peraturan student llki kene duk kt depan...

wahai muslimin sekelian..apa yg best sgt duk kt blkg tu??kan lbh baik duk kt depan time blajar..ilmu pun senang masuk..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

hisyamJSH_pasir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 748
Posting: 57
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-05-03 11:40


A'kum..buat fi..
siswa suker duduk belakang coz
1.malu dengan siswi
2.beri hormat kepada siswi
3.mudah berbincang dengan siswa lain
4.memang sifat lelaki macamtu..
bagi saya sifat siswa macam itu tidak bagus kerana lelaki patut mengetuai segalanya..
cuba tengok dalam sembahyang kan lelaki duk dihadapan dan ia harus dilakukan dalam belajar..
wassalam


-----------------
suka mengkaji kehidupan manusia di setiap persekitaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For hisyamJSH_pasirProfil   Hantar PM kepada hisyamJSH_pasir   Pergi ke hisyamJSH_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 11:49


hehhe..
gentleman...bagi ladies 1st...
hikhikhik......
lagipun...diorg nak cuci mata kot...
tak semua la...
tapi entah la..dah memang camtu...
lagipun pompuan kat atas ni...
bahaya..takut kena pijak lak...
hehehe..apapun...elokla perempuan kat depan..
sebab perempuan kat belakang kang..
asyik nyembang je...ganggu siswa lelaki..
hehehe..

p/s...aktivis siswa lelaki..hehhe..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

wardatulislamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 168
Posting: 90

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 11:50


ASSALAMUALAIKUM...
BETUL TU...MUSLIMIN NI SUKA SGT DOK KAT BELAKANG TIME BELAJAR..NAPER YEK? HMMM... MUNGKIN DIORANG SEGAN KOT..TAPI SEGAN MCM NI MEMANG TAK PATUT DAN TAK BERTEMPAT SEBAB SAIDINA ALI PERNAH BERPESAN "JGNLAH MALU UNTUK MENGAKU YANG KAMU TIDAK TAHU DAN JGNLAH KAMU MALU UNTUK BERTANYA JIKA TIDAK TAHU..." PATUTNYA MUSLIMAT LEBIH TEBAL MALUNYA DRPD MUSLIMIN...ISH,MCM TERBALIK PULAK YER? MALU ITU SEBAHAGAN DRPD IMAN NAMUN MALU PUN KENA BERTEMPAT JUGA... SEPATUTNYA MUSLIMIN LEBIH WAJAR MALU UNTUK MELIHAT MUSLIMAT ATAU PEREMPUAN YANG TERDEDAH AURATNYA,ITU LEBIH AFDHAL... WALAHUA'ALAM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatulislamiyahProfil   Hantar PM kepada wardatulislamiyah   Pergi ke wardatulislamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 23-05-03 13:06


Quote:

On 2003-05-23 11:49, Firdaus_Azimi wrote:
hehhe..
gentleman...bagi ladies 1st...
hikhikhik......
lagipun...diorg nak cuci mata kot...
tak semua la...
tapi entah la..dah memang camtu...
lagipun pompuan kat atas ni...
bahaya..takut kena pijak lak...
hehehe..apapun...elokla perempuan kat depan..
sebab perempuan kat belakang kang..
asyik nyembang je...ganggu siswa lelaki..
hehehe..

p/s...aktivis siswa lelaki..hehhe..

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."



opsss...ana tak bersetuju dengan kata2 firdaus azimi. lebih baik siswa duduk depan kalau siswa duduk belakang nanti macam2 aktiviti menyakat siswi yang depa buat. lagi satu, kalau lah dah siswa yang menyembang kat belakang, suaranya tentu lebih kuat daripada siswi. jadi tentulah tak selesa siswi2 ni nak belajar. dan bolehlah mengurangkan siswa ni mencuci mata lak time kuliah. tak gitu???

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 13:15


akak paling tak suka jika budak kelas akak yg lelaki berlumba2 nak duduk paling belakang... tak gentleman langsung... time belaja duk belakang sekali... kalo time tgk bola, lelaki lah yg duk paling depan... isk, apalah korang ni... hilang ke'macho'an...

-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 14:19


assalamualaikum semua,
susahlah nak jawab soalan ni. banyak sebab knp 'kami' kaum adam ni suka duduk belakang. kalau ada pun cuma beberapa kerat je yg 'berani' duduk depan. kalau kita nak duduk dpn, tapi kawan yg lain dok blkg takkan nak kontrol macho satu hari di kelas. hilang konsentrasi lagi adala... tepuk dada tanya iman... mgkn itulah jawapannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-05-03 14:23


Assalamualaikum......
Nampaknya ramai muslimat yang tak suka muslimin duduk belakang dalam kelas........
Muslimin pun,apa yang bestnye duduk kat belakang...
Zaman Rasulullah,orang berlumba-lumba nak duduk di depan,mencari keberkatan ilmu.....ni sibuk nak duduk belakang pulak.
Alasan gentlemen,malu,nak bagi muslimat duduk di depan tak relevan langsung....
Ana walaupun muslimin langsung tak menyokong alsan tersebut.....
Muslimin takkan ada perasaan malu untuk menuntut ilmu......
Kalau ade selidikilah semula diri tu.....
Duduk belakang pun boleh buat banyak maksiat,nanti adalah yang gatal tengok muslimah.....
Pun begitu wahai muslimah,bukan semua muslimin nak duduk belakang....
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 23-05-03 14:48


siswa duk belakang pun lebih pick up dari siswi yg duk kat depan.. hehehheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 14:54


amboi izdham!!! bkn main lagi backing...
perbincangan kat sini ttg muslimin yg tak berani duduk didepan...
bkn masalah pick up ke tak...
ya ker, muslimin dpt pick up kalo duk kat belakang???
apasal kalo exam atau test, muslimah yg dpt markah tertinggi dlm kelas...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 23-05-03 15:57


itu mungkin cos salina je kot hehehheh cos saya lain lecturer lebih tumpu kat org yang belakang tak pecaya?? tgk org mana yg kena baling dgn maker? tentu org belakang kan? hhehhehe tu tandanya lecturer lebih prihatin kat org belakang ni......

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 23-05-03 15:58


dan lagi satu bila datang je muslimah dah penuh kat depan so macam manalah kitorg ni nak duduk depan.. kang duduk sebelah kata nak mengatal plak hehehehhehheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-05-03 16:11


Sebab diorang takut kut?

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 16:13


Quote:

On 2003-05-23 14:23, asrul_safwan wrote:
Duduk belakang pun boleh buat banyak maksiat,nanti adalah yang gatal tengok muslimah.....
Pun begitu wahai muslimah,bukan semua muslimin nak duduk belakang....
Wassalam



Ana amat³ bersetuju dengan pandangan sahabat ana ini ! Sewajarnya muslimin duduk di bahagian hadapan, bagi memudahkan untuk kita memelihara pandangan...

Apa pun, sekali lagi ana bersetuju yakni tidak semua muslimin yang suka duduk di belakang. Hanya segelintir sahaja. Dan bila kita sudah mengetahui konteks yang seharusnya berlaku, maka muslimah perlu bertolak-ansur untuk memberi peluang kepada pelajar muslimin untuk duduk di hadapan...

P/s : Pengalaman di sekolah menengah dulu, sahabat ana bertengkar dengan seorang pelajar muslimah kerana berebut tempat duduk di hadapan. Muslimah yang 'curi' tempat duduk. Cakap elok² tak mau dengar, bila kena sound terus buat muka...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 16:58


hehee...
tul kata izdham tuh..
kalo siswi dah amik semua port kat depan..
mana lagi siswa nak duk....
terpaksa la gi belakang..
kang nak duk kat depan kang..
kata kite nak menggatal lak..
duk belakang kata kita nak mengulat..
nak menjarum...
payah gak....

lagipun memang lecturer lebih bg tumpuan kat
siswa pun..kalo tak caya..
dlm satu2 kuliah...golongan mana yg paling
byk kena tanya..tentulah golongan kami kan..
hikhikhik...

lagipun kalo ada golongan kami duk didepan sure
tak lama...
bak kata salafian....

"P/s : Pengalaman di sekolah menengah dulu, sahabat ana bertengkar dengan seorang pelajar muslimah kerana berebut tempat duduk di hadapan. Muslimah yang 'curi' tempat duduk. Cakap elok² tak mau dengar, bila kena sound terus buat muka... "

hehehe....
kitaorg gentleman...
taknak la gado2 ngan pompuan...
lagipun ompuan nih suka majuk...
sket2 boikot....
sket2 boikot....
hehhee..

p/s....suka duk blakang...
leh balas2 sms...hikihk



-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 28-05-03 11:07


bukannye muslimah sesaja curi tempat/ duduk kat depan kalau dalam kuliah. dah muslimin selalu datang lambat terpaksalah memenuhkan tempat kat depan. kalau kosong karang lecturer plak marah. muslimat ni consider sebenarnya, bagi peluang muslimin dok kat depan tapi alih2 depa lak tak mau.

ish..ish..ada yang dok belakang berbals sms lak. tak berkat belaja nanti tau

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 11:17


ana setuju ngan ukhti hub_addin tu..siswa suke dtg lewat..



-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 15:57


UIKS...
hehhehe..
suka dtg lewat yea..
hehehe..
dtg cepat pun takleh gak...
kang kata nak ngorat siswa...
lagipun kalo dtg cepat...
hehehe..tak tahan dengo siswi mengumpat..
almaklum la radio bergerak...
hehehe....
tuh pasal siswa dtg lewat.....

p/s....hehe...balas sms lagi baik dr tido ...
tuh kire okie la..
dr siswi..sibuk nyembang pasal artis...
pasal bf...hikhikhik...takpun pasal gossip

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

ii
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 738
Posting: 64
Dari: ITB

indonesia  


posticon Posting pada: 28-05-03 16:26


Husnudzon saja saudara-saudaraku.... duduk depan, belakang,kanan, kiri atau tengah... sama jer. Yg nak belajar, belajar aja. Ada kawan saya duduk depan,eh! dia bisa-bisanya juga tidur. Pensyarah nak kata apa, mungkin dah penat dgn kegiatan lain.Ada duduk belakang, dia yg paling rajin bertanya. Ada yg tidooooo.... aja. Ketika bangun dari tidurnya, eh! dia tiba-tiba bertanya tentang kuliah kat pensyarah yg sedang ngajar.
Itulah hidup. Ada-ada saja. Just have fun my friend.... meskipun masih belajar nak have fun dgn hidup nih! HIDUP CUMA SEKALI, BETUL TAK????

Bookmark and Share

    


  Member Information For iiProfil   Hantar PM kepada ii   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-03 17:35


tul cakap ko tuh firdaus...aku sokon 200%...mmgla kiteorg laki suka dok belakang..jgn ditanya sbbnya...kenapa ? cube tanya kenapa siswi suka dok depan ? sbb depa tanak dok belakang..samalah siswa camtu..

satu lagi..org lelaki..dok depan..mmg tak konsentret..depa rase tak biasa...mcm kene kontrol je bile dok depan..terase diperhatikan..lagipun..percaya atau tak mahu percaya..org pempuan mmg nak atau suka tgk siswa yg duduk kt depan..tak percaya ? itu sudah satu pengakuan yg korang tipu diri sendiri....

satu lagi...mmg xdinafikan...duduk kat belakang..scene dia..luas...tak cam dok depan..sempit sgt...bile duduk belakang,aktiviti luas...xde kene control macho..ape ke tuh ke...mmg camtula..lagi pun mcm sape cakap tuh...bile pekse..pempuan score dr laki ? itu salah tu...kalo nak caya..dlm mana2 pekse atau ujian..org laki mmg plg tinggi...wlpun sorangla..jgn tak percaya..mmg org lelaki camni...bijak...wlpun tak kena tempat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 21:14


wah...berapi-api hujah sahabat kite yek..

pd ana la..x timbul isu control macho ke control ayu ke..yg plg penting tu nawaitu kita..kita pi dewan kuliah sbb nk tuntut ilmu.. dan lebih afdal kl muslimin duk kt depan..bak kata ustaz2 kt sekolah dulu..

tp..t'pulang pd empunye diri la nk duk kt mane..ade gak muslimah yg suke duk kt blkg..sbb takut kene soal dgn lecturer..yg penting ilmu tu dapat.. cume sekadar b'tny sahabat kenapa siswa suke duk blkg...ape la yg menarik sgt yek..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

buzzrugo
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 799
Posting: 1
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-05-03 03:26


assalamualikum.
sbnrnye,siswa sayang kat siswi.itu pasal le siswa suruh siswi duk depan,biar kitorang cover dari blakang.kire mcm backup siswi le.takut jadik ape2 ke nanti.sape yang susah?

p/s:kat tempat kitorang,siswa biasenye kanan,siswi biasenye kiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For buzzrugoProfil   Hantar PM kepada buzzrugo   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 29-05-03 23:51


betul tu duduk depan ke belakang ke sama je....ada kawan saya tu duduk belakang every sems dekan dan masa konvo dapat anugerah naib canselor... yang penting tu tumpuan dan semangat nak belajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 30-05-03 03:07


betull...betul tuh idham,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 11:48


tul2 jugak...
kekiranya ompuan takleh kondem org laki..
duk blakang ke nak duk depan ke..
janji ilmu dpt....
hehhee...
takut yg duk kat depan tuh..
nak ushar lecturer jerk...

p/s.....tul kata buzzrugo..luas pandangan...


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

wardatulislamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 168
Posting: 90

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 12:06


Assalamualaikum...

UIKS...CAMNER YERK?
cengginilah...tepuk dada tanya iman...betul muslimah skang ni suker dok depan, muslimin suke dok belakang...
oleh sebab diorg nak dok belakang,biarle kita muslimah jer yg dok kat depan... org laki nih payah sket,cakap p la 'lagumana' pun,depa mesti nak betoi kat depa gaks...yang penting,ilmu yang kita dapat tu barakah,dapat digunakan untuk keperluan diri dan agama... case dok depan belakang nih,masing2 punya hak leerrr... wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatulislamiyahProfil   Hantar PM kepada wardatulislamiyah   Pergi ke wardatulislamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 30-05-03 12:06


x baik buruk sangka kater siswi duk depan nak usha lecturer..siswi bebaik belaker nak kutip ilmu.. kan barisan paling hadapan tue barisan yang paling afdal...

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 14:23


hehehe... memacam le komen kome sume ni ek??? berapi2 nampak???

tapi betul gak ek?? siswa ni suke sgt berebut dok blakang time kuliah.. nak2 lagik dalam dewan yg beso.. punye la byk tempat kat depan, kat blkg jugak jadik idaman kalbu dorang...

tapi zaman akak study dolu2(chewah... maklum la, dah tua..) masa matriks, siswa sume dok depan, dah peraturannye cenggitu.. so, lewat ke, cepat ke sume same je... lagipon matriks lbh kurang je cam skolah.. tapi bile dah masuk um kl tu.. hah... siswa2 ni pakat2 balas dendam belaka laa... dah bebas, x kisah dah dok mane pon... tapi slalunye kalo kuliah yg kat dalam bilik2 kuliah je, biasanye lelaki dok sebelah kanan ke kiri ke.. sebelah lagik tempat siswi... slalunye gitu le... jarang gak dak siswa dok blakang siswi.. cume mase dok dalam dewan kuliah yg beso sgt tu jek dak siswa suke dok blakang... maklumla, byk pilihan tempat duduk... sampaikan lecturer dah jemput n persila dok depan pon x mau.. takut sgt depa... hehehe...

may be tabiat dok blakang ke depan ke dipengaruhi kos yg kite amik gak... kos akak dulu maklum le kan, sume amik agama... so, ustaz2 siswa tu nak tanak kena gak la dok depan... kalo yg terlewat tu je la dok blakang... sbb tu kami dlm bilik kuliah dah bahagikan sebelah siswi, sebelah siswa... kalo ade yg lewat takde la nak pk dok depan ke blkg ke.. sbb dah asing2... kalo dak kos lain tu x kisah kot dok memana pon, dok sebelah2 pon ade... sbb akak pon kena gak amik subjek luar fakulti, so bile tgk keadaan kat dewan kuliah ke, bilik kuliah ke kat fak lain tu, memana yg ade tempat kosong tu duduk je la... nasib la kalo terkena dok sebelah lain jantina... maklum le kelas dah penuh... kalo lambat, terpaksa laaa... tapi sebab nak blajo nye pasal, ketepikan jek la sume2 tu... bukan ade niat nak ngorat ke ape ke... takkan nak dok atas lantai plak kan???

so, yg pentingnye kite sume nak blajo, dok depan ke blakang ke mane ke, bergantuing pada diri sendiri, ape niat kite... tapi kalo nak ikutkan berkat dan sunnah, elokla majlis ilmu tu penuhkan dulu saf yang kat depan... ayyuhal muslimun.... kome sume nak malu watpe kalo dok depan tu??? takde nye siswi nak telan pon... selamat blaja la utk sume ek... teruskan perjuangan...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

ikhqoi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 266
Posting: 60
Dari: klang, selangor

taiwan  


posticon Posting pada: 30-05-03 23:05


akum..
bagi saya lah kan..
takder masalahnyer duduk depan atau belakang...
yang pentingnyer fokus time aper yang ditanya oleh lecturer...
saya--- selalu gaks duduk belakang time kuliah (kekadang lelap) tp alhamdulillah score Dean List time peksa...
4 sem berturut-turut gaks...
bukan nak riak...
soal tempat masalah kecil...
byk lagih bender lain .... betul tak
yang penting bagi saya,,,
up kan pointer anda memasing...
itu yang sebaiknyer
Quote:
cengginilah...tepuk dada tanya iman...betul muslimah skang ni suker dok depan, muslimin suke dok belakang...
oleh sebab diorg nak dok belakang,biarle kita muslimah jer yg dok kat depan... org laki nih payah sket,cakap p la 'lagumana' pun,depa mesti nak betoi kat depa gaks...yang penting,ilmu yang kita dapat tu barakah,dapat digunakan untuk keperluan diri dan agama... case dok depan belakang nih,masing2 punya hak leerrr... wallahu'alam..



-----------------
sesungguhnya...pertemuan tidak menjanjikan percintaan tetapi percintaan terbit dari sebuah pertemuan.. itulah realitinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhqoiProfil   Hantar PM kepada ikhqoi   Pergi ke ikhqoi's Website   Quote dan BalasQuote

wardatulislamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 168
Posting: 90

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 11:08


Assalamualaikum...

betol..betol...
ana sokong...
terpulanglah yerk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatulislamiyahProfil   Hantar PM kepada wardatulislamiyah   Pergi ke wardatulislamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

luqmanulhaqim
Warga Rasmi
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 672
Posting: 9
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 12:05


Assalamualaikum?
Mengenai topik muslimin duduk dibelakang semasa kuliah memang tidak dinafikan. Namun tidak semua muslimin suka duduk dibelakang. Mungkin mereka terpaksa duduk dibelakang disebabkan muslimah tidak memberi peluang kepada muslimin yang hendak duduk dihadapan.Almaklumlah semasa hendak masuk kedalam kelas, muslimin terpaksa memberi peluang kepada muslimah masuk dahulu dan apabila mereka masuk dahulu, semua muslimah conquer barisan hadapan. So, siapa yang perlu dipersalahkan..
Ana adalah diantara muslimin yang suka berada dibarisan hadapan, tidak kira majoriti mereka yang duduk dihadapan itu muslimah atau pun muslimin, yang penting niat kita nak menuntut ilmu.
Sekian....Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For luqmanulhaqimProfil   Hantar PM kepada luqmanulhaqim   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-06-03 12:24


Assalamualaikum.....
Pertamanya,sahabat semua janganlah bagi pendapat berdasarkan nafsu semata-mata....
Ada yang nampaknya nak backing diri sendiri dan golongan muslimin.....
Pertamanya,kena ikhlaskan niat dalam belajar...
Kalau dah kita bersungguh-sungguh nak belajar,kenapa nak diusahakan jugak dok belakang...
Cubalah duduk kat depan....
Ana tak pernah hadapi masalah pun nak duduk di hadapan...
Jangan jadikan pelbagai alasan semata-mata kerana nak backing pendapat kita....
Selidik semula niat kita...
Akhir kalam.....kalau kita usaha sesuatu yang mendatangkan kebaikan,insyaAllah tentu ada jalannya...
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

syurga_ik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 309
Posting: 195
Dari: Australia

australia  


posticon Posting pada: 04-06-03 13:11


akum...
pada saye pulak kaum muslimah ni suke dok kat depan sbb nak concentrate kalo kat blakang tk focus... tpkan kaum muslimin suke dok kat blakang sbb kebanyakan guru mereka pompan jadi dorg ni malu ckit... tapi lebih baik laki dok kat depan sbb itu melambang kan bahawa kaum muslimin protect kaum muslimah..haa!! mcm tu la mukmin yg sejati...

-----------------
salam ukhwwah wa mahabbah fillah lakum

Bookmark and Share

    


  Member Information For syurga_ikProfil   Hantar PM kepada syurga_ik   Quote dan BalasQuote

ikhqoi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 266
Posting: 60
Dari: klang, selangor

taiwan  


posticon Posting pada: 04-06-03 14:07


akum... bagi saya lah kan.. tempat mungkin menyumbang sedikit faktor dalam usaha kiter menuntut ilmu.. tp pada saya, byk lagi persoalan untuk mahasiswa/i ambil berat... soal depan belakang bukan perkara major... yang penting tumpuan kiter dalam p&p di bilik kuliah.. ader gaks yang duduk depan, just nak kipas lecturer.(lecturer ingat dier bersungguhlah).. ini kenyataan benar...
so terpulang pada individu, nak duduk depan dan belakang.. sbb ader gak mahasiswa kurang selesa duduk depan.. jadi tumpuan lecturer.....
so.. yang penting fokus ketika belajar dan saling diskas dengan member yang kurang faham.. itulah yang sebaiknyer.. lg satu jgn malu nak jumper lecturer.. lecturer sebenarnyer x kesah anda duduk depan ker belakang.. cumer dier mintak tumpuan dari awak..
pesanan penaja:
1) yang duduk depan--truskan usaha anda.. tp pada masa yang samer jgn pandang slek kat orang yang duduk belakang.. ader gaks yang duduk belakang score Dean List..
2) yang duduk belakang--jgn plak raser rendah diri.. but fokus kat aper yang lecturer ajar kat depan.. jgn plak buat kelas sendiri kat belakang
3) yang duduk kat tgh--- mementang awak kat tgh.. jgn ingat, awak tak diperhatikan..so leh membuta..

hakikatnyer..takder beza duduk depan atau belakang..
tp kalu raser diri tuer rabun atau 'kurang pendengaran'--jgn gatal duduk belakang plaks..

nasihat daripada insan yang kurang pandainyer tp alhamdulillah leh gak maintain DEAN LIST setiap sem
Quote:
soal tempat masalah kecil...
byk lagih bender lain .... betul tak
yang penting bagi saya,,,
up kan pointer anda memasing...
itu yang sebaiknyer





-----------------
sesungguhnya...pertemuan tidak menjanjikan percintaan tetapi percintaan terbit dari sebuah pertemuan.. itulah realitinya

[ Posting ini telah di edit oleh: ikhqoi pada 2003-06-04 14:15 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhqoiProfil   Hantar PM kepada ikhqoi   Pergi ke ikhqoi's Website   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-06-03 14:36


Assalamualaikum...
tentang persoalan kenapa lelaki suka duk kat belakang,salah satu sebabnya mereka nie suka tengok perempuan.dan satu lagi mereka takut untuk aktif,nanti pensyarah tanya apa-apa ke senang siket nak cover.boleh tido kat belakang,kalau kat depan,kena bukak biji mata.itulah sebabnya lelaki suka duk kat belakang

-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

    


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 15:16


As'kum wrt...erm kalau tak silap...dalam islam,digalakkan utk pelajar muslimin duduk dibarisan hadapan..cuba fikir,kalau plajar muslimah dihadapan terselak tudung ke,kain ke,kan ker free dapat dosa...kan ke lebih baik mengelak?utk kebaikan pelajar muslimin juga..duduklah dihadapan..kome kan akan jadi pemimpin juga..paling koman pun pd keluarga sendiri..dan sudah tentulah kalau muslimah duk di belakang secara tidak langsung leh jaga kehormatan diri..bebas skit..ahaks...wallahualam..wassalam



[ Posting ini telah di edit oleh: espiranza pada 2003-06-04 15:43 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 07:48


teman suka duduk belakang dalam bas masa kat U dulu.... heheheh
best apa duduk belakang, sambil dapat melambung2 yang ekstrim dapat juga tengok-tengok orang kat depan. heheheheh

teman budak nakai

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 08:09


lah...relek lah...sama saja duduk depan ke belakang..yang penting paham..dan concentrate...bak kata orang-orang bijak...better u study seminit dan paham daripada study 1 jam tapi tak faham(err...tak ada kaitan ek??)

p/s:- depends lah..masing-masing ad cara masing-masing..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 08:11


nak smbung sikit lagi..errmm..kalau lah siswa duduk depan...nanti timbul pulak isu "Kenapa siswi suka duduk belakang???!!!"


hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 08:32


ala..siswa suka duduk di belakang sebab tak payah dok tercangak kat depan skrin tu.nampak jelas terus.lepas tu pula aircond kuat kat belakang...syok lah juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

MARIAH_SMILE
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12955
Posting: 71
Dari: banting, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 08:55


Pada 16-09-08 08:11 , amancalledboy posting:

!!! QUOTE !!!

nak smbung sikit lagi..errmm..kalau lah siswa duduk depan...nanti timbul pulak isu "Kenapa siswi suka duduk belakang???!!!"


hehe..


hahahhahahahahaha... :lol: :lol: :lol: tak ada kena mgena...

anyway, dalam kuliah.. belah kiri laki, kanan perempuan... perempuan penuh barisan hadapan sampai belakang. perempuan ramai lah katakan.. :kelip: bahagian laki hadapannya kosong, belakangnya penuh berhimpit2.. nampak sangat kepupusan dan ketidak gentlemannya    :cry: :cry: :cry: .... jangan marah ye... :bunga: :lucu:


-----------------
ilmu itu adalah cahaya Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For MARIAH_SMILEProfil   Hantar PM kepada MARIAH_SMILE   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 09:03


Assalamualaikum...

eerrmm... ana tak mnyebelahi mana-mana pihak...

cuma... suka untuk ana nyatakan.... duduk depan ini, baguih...

satu lagi...kalau dok depan ini, senang sikit nak fokus...

kalau dok belakang, alamatnya.... susah nak fokus + ilmu payah nak sampai


*satu perkara saja yang boleh selesaikan benda ini.... kebanyakkan lelaki kan selalu datang lewat...jadi...dok belakang saja lah....takkan lah nak pergi kat depan pula....karang semua mata tertumpu pada dia saja.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-08 09:14


Mungkin laki suka duduk belakang sebab tak ramai yang rabun..perempuan dok depan sebab ramai yang rabun oleh sebab asyik jadi ulat buku saja... :-P :-D


Mungkin bila duduk depan kaum lelaki pulak jadi malu sebab nanti orang perempuan pulak yang duduk tengok-tengok dia, then dok ngumpat kat belakang(kemungkinan lah)....al maklumla laki da makin kurang sekarang kat univsersiti...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 09:32


Mengapa siswa suka duduk belakang....

Kerana Siswi suka duduk depan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 09:44


Pada 16-09-08 09:03 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



*satu perkara saja yang boleh selesaikan benda ini.... kebanyakkan lelaki kan selalu datang lewat...jadi...dok belakang saja lah....takkan lah nak pergi kat depan pula....karang semua mata tertumpu pada dia saja.... :-)


Nanti timbul pula persoalan baru- Mengapa siswa suka datang lambat???

Bagi ana kebanyakan siswa duduk belakang kerana mereka tidak suka 'dimalukan'. Biasanya lecturer suka panggil orang-orang yang ada di depan untuk menjawab sesuatu soalan atau melakukan sesuatu perkara (lakonan, baca teks, padam whiteboard/ blackboard, pembentangan dll). Memang fitrah manusia terutamanya lelaki tidak suka dimalukan. Andaikata dia tak dapat melakukan tugasan dengan baik maka sudah tentu dia akan berasa malu.

-pengalaman sendiri... :malu:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 09:46


Pada 16-09-08 09:03 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
satu perkara saja yang boleh selesaikan benda ini.... kebanyakkan lelaki kan selalu datang lewat...jadi...dok belakang saja lah....takkan lah nak pergi kat depan pula....karang semua mata tertumpu pada dia saja.... :-)


haha mohamad ni mesti pernah jadi begini.....kalau tak mana dia tau
kantoi bro
huhuhuhuhu

:lol:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 16-09-08 10:03


Pada 23-05-03 14:19 , putera81 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum semua,


betul betul..
lelaki selalunye tak ramai dalam satu kelas..
kalau seorang saja nak duduk depan tapi yang lain kat belakang, mesti malu punya...


-----------------
"Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki...."


Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 10:10


Pada 16-09-08 09:44 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-09-08 09:03 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



*satu perkara saja yang boleh selesaikan benda ini.... kebanyakkan lelaki kan selalu datang lewat...jadi...dok belakang saja lah....takkan lah nak pergi kat depan pula....karang semua mata tertumpu pada dia saja.... :-)


Nanti timbul pula persoalan baru- Mengapa siswa suka datang lambat???

Bagi ana kebanyakan siswa duduk belakang kerana mereka tidak suka 'dimalukan'. Biasanya lecturer suka panggil orang-orang yang ada di depan untuk menjawab sesuatu soalan atau melakukan sesuatu perkara (lakonan, baca teks, padam whiteboard/ blackboard, pembentangan dll). Memang fitrah manusia terutamanya lelaki tidak suka dimalukan. Andaikata dia tak dapat melakukan tugasan dengan baik maka sudah tentu dia akan berasa malu.

-pengalaman sendiri... :malu:


;-) just pendapat ana saja.....

lagipun, ana dah nyatakan kat situ...bukan semua org...tapi... ramai lah...

kalau tak ada apa-apa...buat apa nak datang lambat...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 11:03


memang tebiat lelaki begitu..cari sebab pun jumpa.hehe..Duduk belakang tak semestinya datang lewat..datang awal pun tetap dok belakang..Kalau dok depan nampak pelik, suatu keajaiban berlaku hari tu.hehe..
Duduk kat belakang skrin nampak lebih jelas dr dok depan..ni kira student cemerlangla nak salin nota..

Duduk kat belakang ke depan ke sama saja..asalkan bersungguh nak tuntut ilmu, insyaAllah dapat..cuma kita digalakkan duduk depan lect..lebih mudah ilmu sampai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-09-08 11:06


suka dok belakang..rasa lebih tinggi dan tak payah nak mendongak..lagpon boleh tengok gelagat org time belajar...hihihi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

popcorn
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8968
Posting: 3
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-09-08 12:09


sebab memang jenis kami dok belakang.Kalau hgpa jadi laki pun sama lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For popcornProfil   Hantar PM kepada popcorn   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 16-09-08 12:33


Saya bersekolah di sekolah agama... Form 1 sampai form 3, tak campur perempuan... Form 4 & form 5 baru campur perempuan... Tapi, lelaki kat depan dan perempuan kat belakang.. kat U pulak, saya suka duduk tengah- tengah...


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-09-08 12:40


Assalamualaikum
ok jeq saya duduk depan..suka duduk depan..di kalangan lelaki lah tapinya... :-D sebab perempuan suka penuhkan barisan depan..kalau tiba-tiba saya seorang jeq yang pergi duduk depan..alamatnya.. :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 13:49


Salah satu sebabnya kalau tidur dekat belakang cikgu/lecturer tak nampak... :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 16:25


sebab boleh sembang dan usha awek2 :-D :-D :-D :-D :-D :-"
:-"



Bookmark and Share

    


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 16:53


hurm hal macam ni pun boleh jadi isu ek :berfikir:
kat ipta saya pun mengalami masalah ini juga...
dah lah jumlah student lelaki cuma sikit lepas itu suka duduk kat belakang..kekadang sampai kena paksa dengan lecturer suruh student lelaki duduk kat depan sebab lelaki kan pemimpin, mana boleh duduk kat belakang.. :-P


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 21:16


kat dalam bas pun masa p rombongan sambil belajar pun budak-budak laki suka dok balakang..kenapa ye? saya pun tak tau jawabb..pasal memang saya suka dok balaknag juga..lagi-lagi yang baris balakang sekali...huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 23:39


dok kat belakang, veiw lebih luas lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-09-08 23:49


haha....kat uni naruto-san ini....tak kira siswa ke siswi....semua berebut nak duduk belakang waktu lecture.....dalam bas pun sama...siswi siap booking tempat duduk paling belakang....minta muslimin agar beralah pada kaummuslimah.

sama saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 00:03


tapi kat fak saya tak macam tu tau..even memang sifat boyz asik nak kebelakang tapi majoritu lecture fak kami akan push kami kedepan..dok depan dia lagi tu..xkirela kat tutorial or kuliah..adoi...bukan apa..takut kena soal..kang kantoi..tak pun pasal kami ni Kalau boring nak todo clear kat belakang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.159467 saat. Lajunya....