Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Rawatan Tradisional
Topik: errmm..tak boleh tidur???


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» errmm..tak boleh tidur???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh errmm..tak boleh tidur???

hanim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 160
Posting: 236
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 05-01-04 02:26



apa yang biasa antum lakukan bila tak leh tido???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanimProfil   Hantar PM kepada hanim   Quote dan BalasQuote

hani_wahida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4146
Posting: 124
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 05-01-04 03:24




jika hani...hani akan online dalam ukhwah...hihihii...

hani pun problem nie gak....kekdg smpi ke pagii untill subuh...tp hani tak kisah sgt coz hani akan tido after isyak...n den bangun...so xder hal sgt...try ler


lagi satu boleh jugerr bacer aper22 yang boleh buat kite ngantuk.....padamkan lamp....

InsyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_wahidaProfil   Hantar PM kepada hani_wahida   Pergi ke hani_wahida's Website   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 05-01-04 14:51


ana memang mengalami masalah sebegitu sejak akhir-akhir nie....ana selalu susah sangat nak tidur...tak tahu kenapa...setiap kali nak tidur ana akan berfikir bermacam-macam perkara....sampaikan sejam dua lepas tu baru dapat tidur....tambah-tambah lagi kalau ada masalah dan test semakin hampir...masa tu memang tak boleh tidur...nak kata tidur siang tak jugak...hmmmm

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 05-01-04 15:49


Saya kalo takleh tido akan buat beberapa perkara.

Mula-mula saya akan start buat miss call kat kawan2 saya,pastu tunggu la diorang tembak balik,kalo tader saya pun akan mula la sms ngan kawan2 yang sama line la...tak kisah bazir kredit asal hati puas..tapi bengang gak kalo tader respond.So bila dah sms ni lama2 akan jadi ngantuk nak nunggu diorang reply...maka dengan sendirinya akan rasa boring dan mata pun mula la nak tutup...

Selain tu kalo rajin saya akan study la plak,buat revision subject2 yang susah..masa malam2 ni kadang2 ilmu senang nak lekat dalam kepala,tapi tak lama pun sebab bila baca sorang2 ni mula la rasa nak tido...

tu je yang leh buat setakat ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 05-01-04 15:57


aik macam mana boleh sesat dalam jejak kerjaya ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 22:40


ana nih suke berangan.....so,ana lakon kan lah apa yg ana berangan.nanti lama-lama.....tido.....
(stupid eh???? )

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

syirqey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5027
Posting: 94
Dari: Pahang, Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 23:52




mmm... kalau ana plak .. dah jadi cam penyakit.. kengkadang sampai pukul 3 - 4 pg baru dapat tido. bila bgn subuh then tidur balik mmg seksa nak bgn tapi kalau cuti jer sbb lain hari kang kuliah plak.. tapi ada sahabat bg idea kalau takleh tidur cuba dibawak membaca apa2 yang relaks jgn hyang heavy bahan bacaan tu... tu pun kalau leh ngantuk kalau takleh gak... tak yah tido... buat ler solat sunat ker.. dapat gak pahala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syirqeyProfil   Hantar PM kepada syirqey   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-04 20:59


ana klau takleh tido ana buat ap lagi..pekena nescafe le...klau tkleh tido jugak..ada satu cara istimewa yg ana buat...ana akan nyanyi lagu negaraku(slow motion) dlm hati spaya mngantuk dn dpt tido...kekadang tu ana juga slalu jugak kira nombor...dari nom 1 smpailah brapa2 smpai bosan ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-01-04 15:42


emmm....
cenderawasih ni biar btul....x kan minum nescafe kot???? tu lagi x bleh tido...ape kata tukar air...minum milo yg campur ngn susu dan gula...gabungan mantap tiga bahan utama dalam air milo ni bleh buat org ngantok..x caya...cuba try test...
cara islamic sikit...ambilla wuduk sebelum nak tido...kosongkan fikiran...bacala beberapa ayat Quran sblum tido...x pon zikir...kadang2 x ble tido sebab jiwa serabut dalam erti kata lain jiwa x tenang...insyaAllah...mujarab ni...

-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

lein
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5374
Posting: 38
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-04 13:10


baca buku sampai mengantuk atau dengar lagu. tapi paling saya suka buat bila tak leh tido ialah dengar bacaan ayat suci Al-Quran. saya rekod bacaan Al-Quran tu dalam kaset, dengar dan hayati.biasanya ambil dari ikim.fm. hati akan tenang sambil tu dapat jugak menambah pahala. insyaallah. tp saya ada permasaalahan baru. saya tidur 5 jam je. tidur awal dalam pukul 10 tapi hanya ambil masa 5 jam je. so, bila kuliah mengantuk. tapi tak le sampai tertidur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For leinProfil   Hantar PM kepada lein   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-02-04 18:20



em.. dulu-dulu susah juge ana nak tido..kekadang jenoh sampai sejam lebih nak lelapkan mata ni..
actually.. ape yg ana buat...selawat byk2.. lame-tido laa.. then.. dgr radio.. now dah ade radio dlm bilik..bw dr umah..so.. ana suke buka ikim.. till pg..i_shahdamaii suke mis call..em.. ana pun begitu juge.. tapi x laa setiap mlm.. kekadang shj..
minum nescafe antara sebab susah nak tido mlm.. btull.. members ana ade yg buat cam tu.. reason kenape?? sebab nak buat asgmt.. nak study kire stay up..laa tu.. em..
apepun.. jgn sampai selalu x tido mlm.. x baik utk health..!!ana sokong juge pndpt lein.. bace laa buku..bile nak tido.. di tepi bantal ana mesti ade buku.. ana suke letakkan buku bersama-same di tepi bantal..
*ambilla wuduk sebelum nak tido...kosongkan fikiran...bacala beberapa ayat Quran sblum tido...x pon zikir...kadang2 x ble tido sebab jiwa serabut dalam erti kata lain jiwa x tenang...insyaAllah...mujarab ni... (pndpt telekung)
baguss juge.. ana ade juge amalkan..kekadang..
..okla.. itu shj pendapat ana...
apepun..mata tu pun nak rehat.. so.. pejam-pejamkan mata..lame-lame ia akan terpejam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

LebAi-
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7140
Posting: 11
Dari: Are Lock StaR

Kedah  


posticon Posting pada: 09-02-04 21:48


Assalamua`laikum...

ini ialah ilmu yg ana tau.caranyer ialah solat hajat 2 rakaat minta ALLAH tidurkn kita.semasa nak tido tu berzikir lah insyaALLAH tido punya,kalau x caya cuba try....klau x boleh jgk tido kena la minum ubat batuk 20 ml yg nih pasti tido giler[jgn amalkn slalu takut nnti ketagih]

Wallahua`lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LebAi-Profil   Hantar PM kepada LebAi-   Pergi ke LebAi-'s Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-04 15:44



klu takleh tido,bacalah buku....InsyaAllah mata akan telelap sbb saya mmg amalkan klu tak leh tido,baca buku..sampai mengantuk kdg2 sampai buku tu baca saya...... Pastu kena kosongkan fikiran jgn minum nescafe...dgrla soft music...,pastu jgnla byk tido siang...gerenti tak leh tido....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 14-02-04 01:36


hmmm....
kalau tak boleh tdo...
jom kita posting kat ukhwah.comk.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 19:30



Ana pun ada masalah nak tidur malam. Kadang-kadang sejam dua pejam mata, pusing kanan pusing kiri tapi rupanya masih di alam nyata.
Macam-macam perkara semua datang time ni. Semua masalah dari yg kecil2 sampai yang besar2 semua datang nak kacau.
Bila dah tak leh tidur biasa jenguk ukhwah sekejap. Tapi malam2 topik tak bergerak sangat. Nak buat kerja lain rasa tak selesa.
Ana sensitif sikit bila nak tidur, tak boleh ada bunyi2 bising dan cahaya..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-04 15:19




biasanya kalau tak boleh tido, elokla baca ayat ayat yg mudah seperti fatihah, al-ikhlas dan sebagainya..

tapi ana tak ada masalah langsung nak tido.. alhamdulillah la.. tengah memandu, kalau jalan dah sesak pun boleh lagi tertido tuu.. bak kata orang tido ayam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 22-04-04 23:53


apa kata kita bintang ada bape bijik. kalu tak pun berzikir lama-lama... InsyaAllah kita akan tido dengan sendirinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 05:18




ana pun m'alami masalah ni jugak.. kengkadang terasa cam insomnia la pulak.. mungkin stress kot.. jadik ,kurangkn la stress.. hihihi..
erm.. nenek pesan, kalau tak blh tdo mlm, cuba kurangkan atau tak yah tdo siang... biler siang byk wat keje.. nnti mlm dh penat.. jadi, senang la tdo..


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

jadirah_eja
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6742
Posting: 20

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-04-04 08:39


Kalau sesaper yang susah nak tido tu cubalah cara ni.Sebelum tido...jangan fikirkan/ingat pada masalah2,kejer2 yang tertangguh, atau aper bende yang nak buat besok.Kalau nak pikir sangat bende2 tu, fikir lah time lain,maksudnya bukan mase nak tido lah.And then, baca lah surah2 pendek mcm alfatihah,ikhlas ke atau sebagainya. Dan cuba bayangkan anda berada di sebuah taman yang indah,yg mempunyai sebuah air terjun, rama2 beterbangan ke sana dan kemari.
Mintak maaf kalau pandapat sayer ni tak leh diterima...tp mase tak leh tido dulu2 lah,saye guna cara ni lah.Tapi sekarang kalau letak kepala atas bantal jer terus tido.Kawan2 sebilik slalu ckap yang saye ni mudah betul tido malam.Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jadirah_ejaProfil   Hantar PM kepada jadirah_eja   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 08:58


assalamualaikum..ana pon ade masalah nak tidor..slalu amek mase beberape jam nak tido...kekadang baring atas kaltil pkol 10,tp nak msk kol 12 pon x tido lg....biasenye saye baring dpn tv coz bg saye ygk tv ni boring...so snang nak tido.dah ngantok br saye naik bilik and tido...tp kalo dah xleh tido tu saye bace mcm2.bace alkauthar 7 kali.bismillah 21 kali and bace ayat kursi sampai lelap.tp kalo ikut mak saye ,beliau suruh bace SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH.ALLAHUAKHBAR 1000 kali.blum sempat 1000 mesti dah tido..kalo nak snang bgn,dgr ikim coz pepagikan ade bace alquran...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-04 22:15


ana plak dh jd tabiat tidur lewat..ada masa xtido mlm,,,mybe dh jd tabiat kot..sblm ana slalu bz bcoz kna siapkn byk prgm,tmbh lg dgn study
skrg ni,klu xde kerja pn..ana ttp xbleh tido awl..naper ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 19:07




erm..masalah yg dihadapi lebih kurang shj..nak tak nak..kena jugak paksa utk tidur..Ana sendiri,sampai keletihan tak tau nak bg tidur!nak suruh mak dodoikan..mak takde!
lastly,buat2 la baca buku..main games..sampai mata naik lenguh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Afiza_Ahmad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5031
Posting: 53
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-12-04 01:33


Sama la ngan Fizah..masalah tido ni..mmg susah sgt nak tido malam..mak kata jangan tido siang..berusaha la tak tidur siang..buat kerja sampai letih-letih..tapi mata ni tetap tak nak pejam..mmg rasa ngantuk..bila dah naik katil,tarik selimut baca doa semua..alih-alih mata ni degil jugak..selalu fizah wat kalau takleh tido..pejam mata pastu kira kambinh biri-biri lompat pagar sampai tido..hihii

Bookmark and Share

    


  Member Information For Afiza_AhmadProfil   Hantar PM kepada Afiza_Ahmad   Pergi ke Afiza_Ahmad's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 08-12-04 13:13




Tengok ASTRO !!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-12-04 14:58




masalah takleh tido ni sume orang pun akan alami.. normal lah kan... lebih2 lagi student.
stahu saye kite takleh tido ni sebab kite banyak sangat pikir pasal masalah ataupun hal2 yang kita kena selesaikan dalam mase yang terdekat nih.. spatutnya sbelum nak tido kite kena 'buang' sume masalah2 yang ade kat dalam kepala... bukan ke mase tido tuh mase untuk merehatkan minda dan fikiran kita... yang ni pendapat saye jer lah.. kalu rase nak ikut, ikutlah.. kalu sebaliknya pun takper..
yang peliknya saye dah 'buang' sume masalah2 yang meyerabutkan tuh, tapi tetap takleh tido.. ajaib betul kan??
actly saye sdiri pun ade masalah susah nak tido.. dah macam2 cara saye buat tapi satu pun tak jadik. berjam2 duk atas katil tapi tak leh tido pun. kadang2 mate jer pejam tapi sbenarnya tak tido pun. kate member2... "kalu ko susah nak tido ko bace bertimbun2 magz, jgn pasang radio (elak bunyi bising), tutup lampu, main game. gerenti ko dapat tido.. "
arghh!! yg geramnyer sume saye dah buat tapi tetap takleh tido..
kadang2 tuh sengaja saye buat kerja berat2 dan tak tido siang mane lah tau kot2 bile dah letih sangat bolelah tido waktu malam tuh.. tapi hampeh! langsung tak berkesan. kira biri2 lompat pagar pun dah penah buat... dan benda jahat saya penah saye buat kalu takleh tido, miskol orang lain... hehehe... biar same2 takleh tido.. baru puas ati.. (yang ni jgn ikut la.. yang kat atas tuh takper)



Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

warsha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12144
Posting: 129

Pahang  


posticon Posting pada: 08-12-04 18:23


kalau kat umah sy online....
kat klj lak bborak ngan kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For warshaProfil   Hantar PM kepada warsha   Quote dan BalasQuote

Afiza_Ahmad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5031
Posting: 53
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-12-04 22:33


Liliey..kalau setakat miss call org tuh belum kira jahat lagi..saya pernah buat lagi jahat dr tu..tapi dinasihatkan jangan ikut la yer..oleh kerana terlampau letih sangat..tapi takleh tido gak..sampai tensen jadinya..saya minum ubat batuk... DINASIHATKAN LAGI SEKALI JGN IKUT..pastu tido sampai ke pagi..sekali tuh je la..Pastu ne marah ngan mak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Afiza_AhmadProfil   Hantar PM kepada Afiza_Ahmad   Pergi ke Afiza_Ahmad's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-04 20:38


hah ha ha, minum ubat batuk. ntah ape2.
kalu tak bole tidur cubela dengar lagu2 yg mellow,
kalu pasang walkman tu dgr stesen light n easy.
gerenti tidur punye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

itifa2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11138
Posting: 80
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 20:49


jangan tido terlebih udah lerr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For itifa2Profil   Hantar PM kepada itifa2   Pergi ke itifa2's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 11-12-04 10:04






jumpa kawan kat luar......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 11-12-04 20:58


eerrmm...slalunya fikir pasal masa depan.klu tak jadik jugak,baca buku sambil baring.klu tak jadik jugak,pasang radio dengar org ngaji...gerenti tido...hiiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 12-12-04 09:33


..hmm apa lagi...xdpt tido??? bgn n terus duduk dpn tv...tkn channel 81,82,80....meh kiter tgk perlawanan bola....heheehhe

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

izz_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5188
Posting: 74
Dari: UTEC

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-04 09:20




kalau x boleh tido, cubela kira kambing biri-biri melompat pagar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izz_imanProfil   Hantar PM kepada izz_iman   Pergi ke izz_iman's Website   Quote dan BalasQuote

_husna_
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14875
Posting: 62
Dari: balai berita

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-05 16:55


nape x leh tido?minum nes byk sgt ye..
cube selawat banyak2.i'allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For _husna_Profil   Hantar PM kepada _husna_   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 17:36




apalah susah sangat? Ambil buku baca sambil baring....confirm lepas 5-10 minit akan lelap....


Ana memang tidur dlm keadaan lampu terbuka.
nanti kalau tidur dlm gelap mesti kena ganggu dek nyamuk...


TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-05 01:46




hmmm sy kalau nak tidur kws sekeliling mesti tenang dan suram serta gelap sikit.... baru lah dpt tidur... klau bising skit atau ade cahaya... smp pg la terbeliak bijik mate nie...

kalau tak dpt tidur w/pun keadaan sekeliling sesuai... sy akan dgr walkman... kalau tak sy akan bgn dan duduk kat atas katil termenung smp terlentok dan terlena... ehehe

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

khalida
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12271
Posting: 56
Dari: Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 25-07-05 07:01


tak boleh tido? buat2 tido... secara tak sengaja tertido...
he.. he.. he...
bak kata-kata dalam cerita hidustan
"seseorang tu tak sedar dia tertidur sehinggalah dia terjaga keesokkan harinya"
tapi sebenarnya ada maksud yang tersirat dalam kata-kata ni... pikir betul2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidaProfil   Hantar PM kepada khalida   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-07-05 07:16


assalamuaikum..
kalau saya tak boleh tido..saya akan cba juga untuk tido..'fall in love with it'.. :-D :-D :-D

cra2nye..
1st.make sure duk ats katil..jangan pergi mana-mana..
2nd.guling2 lah dulu..ingat Apa saja yang kita buat during the whole day..
3rd.tguuu bbrapa lma..insyaallah..ngantuk juga akhirnya..
4th.kalau xngantuk juga..bgun dari tilam dan pergi kacau orang tido.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

so,cbalah...semoga berjaya :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 27-07-05 07:39


nak tidur sennag saja.........pejam mata........lepas itu.....muhasabah diri......baca surat al-mulk.........insyaALLAH bh tidur...ana Kalau dah tidur susah nak bagun tau...macam ada syaitan...pula..........geram betl......orang lain susah nak tidur ana senang pula tidur.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-07-05 21:51


Kenapa tak boleh tidur?? kalau saya senang saja, kalau tak boleh tidur sangat2, baca buku..mata pun dah mula lah mengantuk. Tapi kalau saya taknak tidur, saya lebih suka muhasabah diri dan pikerkan arah tuju..nak cari kerja tetap..yang paling baik ambuk wudhuk dan sembahyang hajat dan baca Quran.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 27-07-05 21:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 16:45


Assalamu'alaikum....
saya Alhamdulillah...
senang jugakla nak tidur mungkin sebab siang penat bekerja...
jadi malamnya senang tidur....
tapi kadang-kadang kalau tak boleh nak tidur...
saya ambil buku lepas itu baca..
lepas itu mesti ngantuk..
hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 17:02


Salam...
Ni ada seorg sahabat beritahu....
Cuba minum susu panas atau minum teh camomile...
Insyaallah... Tidur....
Ana dah cuba minum teh, alhamdulilah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

sayang_naen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10807
Posting: 21
Dari: n.sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-09-05 20:51


:-o
samelah,makin panjang semester makin tak boleh tidur.
asyik ternmpak2 saja perkara yang berlaku kebelakangan ini.
kadang-kadang rasa nak nangis pun ada sebab esok ada kuliah, kompem ngantuk dalam kelas.
tolong lah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_naenProfil   Hantar PM kepada sayang_naen   Pergi ke sayang_naen's Website   Quote dan BalasQuote

adiena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17120
Posting: 31
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 10:45


assalamualaikum....
rasanya hampir semua orang alami masalah susah tidur kan..saya juga mengalami masalah yang sama...tapi sekarang letak saja kepala kat bantal mesti terlena saja...mungkin penat kerja agaknya....
cubala bila bangun awal pagi tuk solat subuh,jangan sambung tidur lagi...buatla apa-apa yang patut...terutama baca2 buku ke..masa ni bagi saya mudah sikit apa yang kita baca masuk kepala...then bila malam mesti rasa ngantuk nya...so lepas isyak boleh lah tidur...insyaallah...sebab kita dah penat sehari dari pagi sampai malam...that why orang tua2 dia senang tidur.sebab dia bangun pagi2 lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adienaProfil   Hantar PM kepada adiena   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-05 11:31


emm,kalau saya.. senang saja buat nak SENANG tidur...
sebelum tidur tu..minum susu sebaik-baiknyer susu tepung lah...
rehatkan diri and ambil bahan bacaan seperti novel atau new paper..
baca sambil lalu saja..lepas tu confirm akan mengantuk.. :-)
tak percaya..cubalah :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 11:36


kaloo tak boleh tidoo saya cuba juga tidoo lama2 tu lena gakkkkkkk...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-05 14:02


Assalamualaikum....

ana tak boleh tidur...kena guna2 kat orang....isk..isk..SEDIH.. ye ke....... tak boleh tidooooo... gigi sakit!!!

INGATLAH SETIAP TINDAKAN PASTI MENERIMA BALASAN, LAMBAT ATAU CEPAT :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 21-09-05 17:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 23:36


Assalamualikum...

ana ada cadangan pada sesiapa yang sukar untuk tidur....mula2 berus gigi, lepas itu ambil wuduk, lepas itu buat solat sunat (e.pergi: hajat), lepas itu naik atas katil letak kepala atas bantal baca doa tidur, ayat kursi, and surah 3 kul....kalau tak boleh tidur juga berzikir bebyk.....insyaALLAH boleh tidur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 18:03


banyak2kan berzikir...
betul, berkesan, Insya Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-09-05 21:38


cuba tidur jugak....tapi jangan makan benda yang dilarang...



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 20:06


Pada 22-09-05 23:36 , afizam posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualikum...

ana ada cadangan pada sesiapa yang sukar untuk tidur....mula2 berus gigi, lepas itu ambil wuduk, lepas itu buat solat sunat (e.pergi: hajat), lepas itu naik atas katil letak kepala atas bantal baca doa tidur, ayat kursi, and surah 3 kul....kalau tak boleh tidur juga berzikir bebyk.....insyaALLAH boleh tidur....

good suggestion.. :-)

ps: kita 'kutip' pahala hingga ke saat nak tidur...bagusnye... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-05-07 01:07


kira corak dekat langsir sebelum tidur..hehe..gurau saja..selalunya letak kepala atas bantal terus lena..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 11:02


salam...

tak boleh tidur ???

dulu, ana selalu juga mengalaminya.
lagi2 kalau sedang menanti sesuatu.
hhmm..

sekarang, alhamdulillah....dah boleh atasi nya.
tenangkan diri sebelum tidur.
jangan banyak fikir perkara yang belum tentu terjadi.
fikir masa sekarang.

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-07 22:01


hmmm...minum segelas susu panas sebelum nak masuk tidur...then jangan tidur siang...sebab kalau tidur siang nanti mlm memang susah nak tidur...

dulu pernah juga mengalaminya...sekarang ni... lahai...siang tidur mlm lagi tidur..pantang letak kepala atas bantal..tak ada bantal pun boleh tidur...bila badan penat senang nak tidur...

kalau boleh ptg2 pergi exersice...bila badan penat dengan nak tidur sikit,,,:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

alimatrics82
Warga Rasmi
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31617
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 00:37


ada dalam articles saya baca dulu dalam newspaper...! Lelaki kerap amalkan Hubungan ehem2 dengan Isteri time malam-malam...so dat boleh senang tidur! betul ke ha?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alimatrics82Profil   Hantar PM kepada alimatrics82   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 00:54


Pada 08-04-04 19:30 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!





same juga macam kak hanan.. susah nak tidur.. dan sensetif dengan bunyi dan cahaya..


p/s: rindu nakk jumpa kak hanan dan kak yati.. thanks kak hanan sebab sanggup jalan jauh juga untuk teman bb beli kain tudung hari tu..sayang akak :)


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 01:56


Pada 18-11-07 00:37 , alimatrics82 posting:

!!! QUOTE !!!

ada dalam articles saya baca dulu dalam newspaper...! Lelaki kerap amalkan Hubungan ehem2 dengan Isteri time malam-malam...so dat boleh senang tidur! betul ke ha?


xsenonoh :jangan: ...tapi mungkin petua yang paling mujarab :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 04:51


Pada 18-11-07 01:56 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-11-07 00:37 , alimatrics82 posting:

!!! QUOTE !!!

ada dalam articles saya baca dulu dalam newspaper...! Lelaki kerap amalkan Hubungan ehem2 dengan Isteri time malam-malam...so dat boleh senang tidur! betul ke ha?


xsenonoh :jangan: ...tapi mungkin petua yang paling mujarab :-P



mungkin2... :berfikir:


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 15:00


Assalamualaikum
hmmm.sekarang senang jeq nak tidur...mungkin sebab letih bekerja di siang hari..... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:14


baring dan mengingat kisah lalu..tiba-tiba tertidur


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 15:37


huhu ana selalu fikir masa depan..
tak pun fikir dosa2 lepas...macam muhasabah diri ah jugak..:grin:
tapi kalau xley tidur juga,ana kira kambing..haha cfm boleh tidur...;)


-----------------
"Cinta Allah adalah cinta yang hakiki.."
[ Telah diedit oleh: farah_humaira pada 18-11-07 15:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-11-07 16:48


buat lari anak 5x round rumah,pumping 50x,star jump 100x,lari pecut 100mtr,merentas desa 10km....lepas buat-buat ini semua terus ke katil...insyaallah lena tidur..petua orang-orang zaman batu neolitik

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 19:10


seorang ustaz ada bagitahu tips kalau tak dapat tidur
rendamkan kaki dalam baldi yang berisi air..sambi membaca al-Quran
insyaAllah...kita akan dapat tidur selepas tu
katanya makhluk halus akan memasuki tubuh manusia melalui kaki..
InsyaAllah...a/bila berasa panas kesan dari bacaan ayat2 suci al Quran mahkhluk halus akan keluar sari abdan melalui kaki

mahkluk halus juga terdapat dalam sendi2 dalam tubuh2 manusia
terutamanya lutut..bykakan bacaan ayat2 lazim dah azan...kedua2 tapak tangan diletakkan atas lutut

tips ni saya dapat dr seorang ustaz yang mengamaklan ilmu perubatan islam ustaz Harun Din, sebelum saya datang ke aussie ni...beliau mengatakan saya sukar tidur kerana gangguan makhluk halus...

alhamdullillah berkesan amalan yang beliau ajarkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 21:43


saya pun jenis yang sukar tidur....kalau terlampau letih pun tak boleh tidur juga...dah biasa tidur sejam dua saja :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 09:17


Assalamualaikum

alhamdulillah...senang saja tidur...dan senang pulak jaganya..he.. :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 09:20


Pada 05-01-04 02:26 , hanim posting:

!!! QUOTE !!!




masa belajar dulu memang susah nak tidur, org kata pegang buku baca mesti tertidur, tapi anis tak, ambil pegang buku makin buntang mata....

tapi bila dah kerja, alhamdulillah... senang saja nak tidur... penat agaknya bila dah kerja ini... :berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-11-07 10:41


errrrm...ummu paling xdamasalah tidur..
paling kuat tidur adalah :-(
cepat saja rasamgantuk..
even minum nescafe o kopi..tak ada efek semua tu..
tidur tetap tidur... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-07 10:46


Senang sangat nak tidur..terutama kalau penat..
kalau tak ngntok..ambik buku, baca dan lepas tu ttidolh:-)
Senang tidur dan senang bangun..bunyi mesej @ orang call tengah2 malam, bunyi benda terjatuh..mesti terjaga..Ma ana cakap, ana ni telinga lintah, sebab tu mudah terjaga kalau terdengar bunyi:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 10:49


Pada 19-11-07 10:41 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

errrrm...ummu paling xdamasalah tidur..
paling kuat tidur adalah :-(
cepat saja rasamgantuk..
even minum nescafe o kopi..tak ada efek semua tu..
tidur tetap tidur... :-)



.. pemenang anugerah raja/permaisuri tidur dimenangi oleh ummusafiah.. :lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 10:56


Pada 19-11-07 09:17 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

alhamdulillah...senang saja tidur...dan senang pulak jaganya..he.. :-D



huiihh bagusnya..saya senang sangat tidur..susah pula nak bangun.. :lol: rasa macam tak nak saja bangun..kenapa lah dah pagi..tu saja ingat bila kena bangun.. :-P :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 10:59


Pada 19-11-07 10:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 09:17 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

alhamdulillah...senang saja tidur...dan senang pulak jaganya..he.. :-D



huiihh bagusnya..saya senang sangat tidur..susah pula nak bangun.. :lol: rasa macam tak nak saja bangun..Kenapa lah dah pagi..tu saja ingat bila kena bangun.. :-P :sopan:


.. ini namanya pemalas:lol:.. tak payah nak buat tanya2 pula:lol:adehh.. ish2 budak kecik ini..

.. nasib baik aku susah tidur dan susah bangun.. baru adil dan saksama:lol:adoiii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-07 11:17


Pada 19-11-07 10:59 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 10:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 09:17 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

alhamdulillah...senang saja tidur...dan senang pulak jaganya..he.. :-D



huiihh bagusnya..saya senang sangat tidur..susah pula nak bangun.. :lol: rasa macam tak nak saja bangun..Kenapa lah dah pagi..tu saja ingat bila kena bangun.. :-P :sopan:


.. ini namanya pemalas:lol:.. tak payah nak buat tanya2 pula:lol:adehh.. ish2 budak kecik ini..

.. nasib baik aku susah tidur dan susah bangun.. baru adil dan saksama:lol:adoiii..


Susah nak bangun nanti terlajak subuh..kan tak elok tu :jangan:
Jangan marah ye kakisamun nanti cepat tua, tak elok tu :jangan: :-D


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 11:29


Pada 19-11-07 11:17 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 10:59 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 10:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 09:17 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

alhamdulillah...senang saja tidur...dan senang pulak jaganya..he.. :-D



huiihh bagusnya..saya senang sangat tidur..susah pula nak bangun.. :lol: rasa macam tak nak saja bangun..Kenapa lah dah pagi..tu saja ingat bila kena bangun.. :-P :sopan:


.. ini namanya pemalas:lol:.. tak payah nak buat tanya2 pula:lol:adehh.. ish2 budak kecik ini..

.. nasib baik aku susah tidur dan susah bangun.. baru adil dan saksama:lol:adoiii..


Susah nak bangun nanti terlajak subuh..kan tak elok tu :jangan:
Jangan marah ye kakisamun nanti cepat tua, tak elok tu :jangan: :-D



.. lahai.. nak marah buat apa.. dah benda betul yang anda cakapkan itu.. terima kasih atas nasihat anda.. mari aku kelip2 sikit kat anda:kelip:cakk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 11:32


Pada 19-11-07 10:59 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 10:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 09:17 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

alhamdulillah...senang saja tidur...dan senang pulak jaganya..he.. :-D



huiihh bagusnya..saya senang sangat tidur..susah pula nak bangun.. :lol: rasa macam tak nak saja bangun..Kenapa lah dah pagi..tu saja ingat bila kena bangun.. :-P :sopan:


.. ini namanya pemalas:lol:.. tak payah nak buat tanya2 pula:lol:adehh.. ish2 budak kecik ini..

.. nasib baik aku susah tidur dan susah bangun.. baru adil dan saksama:lol:adoiii..


jahatnya!tengok tu susah bangun sama lah tu..pmalas jugak..sama!sama!saya jujur.. :malu: bgtauu siap2..tak payah pura2 susah tidur,senang bangun macam setengah org tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 11:35


Pada 19-11-07 11:32 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 10:59 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 10:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 09:17 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

alhamdulillah...senang saja tidur...dan senang pulak jaganya..he.. :-D



huiihh bagusnya..saya senang sangat tidur..susah pula nak bangun.. :lol: rasa macam tak nak saja bangun..Kenapa lah dah pagi..tu saja ingat bila kena bangun.. :-P :sopan:


.. ini namanya pemalas:lol:.. tak payah nak buat tanya2 pula:lol:adehh.. ish2 budak kecik ini..

.. nasib baik aku susah tidur dan susah bangun.. baru adil dan saksama:lol:adoiii..


jahatnya!tengok tu susah bangun sama lah tu..pmalas jugak..sama!sama!saya jujur.. :malu: bgtauu siap2..tak payah pura2 susah tidur,senang bangun macam setengah org tu..


.. jujur ek.. bagus2.. untung bakal suami dia nanti.. sebab dia akan cakap "abang2.. saya ini susah nak bangun pagi.. nanti abang masak sarapan untuk saya ye.." pas itu suami dia cakap "wow.. jujurnya isteri aku ini.. pemalas sungguh" :lol:adehhh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 11:38


alerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!tkkan lah nak cakap begitu..gilir2 ar buat sarapan..selang2..baru adil dan saksama..nanti naz buat jadual..hari ni naz masak..esok org tu lakk masak.. :lol: kita kena bekerja sama..muafakat mbawa berkat..
kat rumah mak mentua tak boleh jujur lah..lepas subuh tak tidur balik..pukul 6.30 dah pergi dapo.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 11:40


Pada 19-11-07 11:38 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

alerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!tkkan lah nak cakap begitu..gilir2 ar buat sarapan..selang2..baru adil dan saksama..nanti naz buat jadual..hari ni naz masak..esok org tu lakk masak.. :lol: kita kena bekerja sama..muafakat mbawa berkat..
kat rumah mak mentua tak boleh jujur lah..lepas subuh tak tidur balik..pukul 6.30 dah pergi dapo.. :lol:


.. itu namanya jujur taik kucing..podahh:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 11:46


malas layan..

bila anda2 semua tak boleh tidur..buat kerja waktu siang.jangan malas2..kalau duduk diam saja..memang lah tak boleh tidur..lepas itu sambil nak tidur tu bzikir..jangan brangan lakk..sampai ke sudah tak abisnya brangan anda tu..sambil makan buah brangan boleh juga :lol:
heee..pejam mata..doa selalu minta boleh tidur dengan baik sb nak beribadah.pergi kerja pun ibadah..4jam tidur dah cukup sebenarnya..jadual biology tidur kita boleh diubah cuma ambil masa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:05


Pada 19-11-07 11:40 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 11:38 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

alerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!tkkan lah nak cakap begitu..gilir2 ar buat sarapan..selang2..baru adil dan saksama..nanti naz buat jadual..hari ni naz masak..esok org tu lakk masak.. :lol: kita kena bekerja sama..muafakat mbawa berkat..
kat rumah mak mentua tak boleh jujur lah..lepas subuh tak tidur balik..pukul 6.30 dah pergi dapo.. :lol:


.. itu namanya jujur taik kucing..podahh:lol:


:-o :-o


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:07


!!! QUOTE !!!

heee..pejam mata..doa selalu minta boleh tidur dengan baik sb nak beribadah.pergi kerja pun ibadah..4jam tidur dah cukup sebenarnya..jadual biology tidur kita boleh diubah cuma ambil masa..



.. ada logiknya hujah budak kecik ini:berfikir::kelip:
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 19-11-07 13:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:13


Pada 19-11-07 13:05 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 11:40 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 11:38 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

alerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!tkkan lah nak cakap begitu..gilir2 ar buat sarapan..selang2..baru adil dan saksama..nanti naz buat jadual..hari ni naz masak..esok org tu lakk masak.. :lol: kita kena bekerja sama..muafakat mbawa berkat..
kat rumah mak mentua tak boleh jujur lah..lepas subuh tak tidur balik..pukul 6.30 dah pergi dapo.. :lol:


.. itu namanya jujur taik kucing..podahh:lol:


:-o :-o



.. tutup mulut.. lalat masuk nanti:lol:ahaks

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:37


assalamualaikum...saya pun mglamai masalah susah tidur..erm..maybe banyak fikir

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:00


Pada 19-11-07 13:07 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

heee..pejam mata..doa selalu minta boleh tidur dengan baik sb nak beribadah.pergi kerja pun ibadah..4jam tidur dah cukup sebenarnya..jadual biology tidur kita boleh diubah cuma ambil masa..



.. ada logiknya hujah budak kecik ini:berfikir::kelip:


budak kecik ni bukan sebarang kecik tau..banyak benda boleh ambil dr budak kecik :lol:
banyak benda jugakk boleh belajar dengan kakisamun.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:02


Pada 19-11-07 13:37 , ctMarz posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...saya pun mglamai masalah susah tidur..erm..maybe banyak fikir


iyakah cik ct?cuba awak cerita macam mana kejadian ni boleh tjadi..mana tau saya boleh tolong.. :-D berapa umur awak?masalah tidur boleh jadi imsomnia ke apa..tak ingat tapi bunyi lebih kurang begitu..nanti saya cari ye about that..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:09


Insomnia dicirikan dengan ketakupayaan bertidur dan/atau ketidakupayaan bertidur selama tempoh yang munasabah. Penghidap insomnia biasanya merungut kerana tidak berupaya menutup mata atau "merehatkan minda" buat melebihi beberapa minit setiap kali. Kedua-dua insomnia organik dan insomnia bukan organik merupakan gangguan tidur. Insomnia biasanya diakibatkan oleh ketakutan, tekanan, kebimbangan, ubat, herba, kafeina, kemurungan atau kekadangnya tanpa sebarang sebab yang ketara. Minda yang terlalu aktif serta sakit fizikal juga boleh mengakibatkannya. Mencari sebab yang mengakibatkan insomnia biasanya diperlukan untuk merawatnya.

Jenis

Insomnia, tacuinum sanitatis casanatensis (abad ke-14)Terdapat tiga jenis insomnia yang berbeza:

Insomnia Fana berlaku antara satu malam hingga beberapa minggu. Kebanyakan orang kekadang menghidap insomnia fana, akibat jet lag atau kebimbangan jangka pendek. Jika bentuk insomnia ini berlaku dari semasa ke semasa, insomnia ini dikelaskan sebagai "insomnia sela".
Insomnia Akut ialah ketakupayaan untuk bertidur dengan lena secara tekal selama tempoh antara tiga minggu hingga enam bulan.
Insomnia Kronik dianggap sebagai jenis insomnia yang paling seirus; ia berlaku hampir setiap bulan selama sekurang-kurangnya sebulan.

http://masa.wikipedia.org/wiki/Insomnia
buka url ni..senang cerita..sila rujuk ye..jangan buat tak tau lakk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 15:15


Pada 19-11-07 10:41 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

errrrm...ummu paling xdamasalah tidur..
paling kuat tidur adalah :-(
cepat saja rasamgantuk..
even minum nescafe o kopi..tak ada efek semua tu..
tidur tetap tidur... :-)



ummu..tidur tetap tidur tu ada kena mengena dengan TT ke...... :berfikir:
hmm...cuba kalau kita susah nak tidur...kita berangan kita tengah tidur....boleh tak agaknya??? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 06:11


kalau tak boleh tidur, cuba bayangkan yang kita tengah tidur, nanti tertidurlah nanti.. tak adalah, gurau saja..

kalau selalu riadah pada waktu petang, inshaAllah malam senang saja tidur sebab penat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 21:08


saya tak kira penat atau tak,memang susah nak tidur tapi senang sangat nak jaga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 21:28


baca selawat fatimah...
sat na..
nak kompemkan balik...
sesiapa yang tau tolong tulih sat... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 00:45


jangan tidor lagi... ( dengan bermuzik dan irama ))

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 00:47


Pada 06-01-04 20:59 , cenderawasih posting:

!!! QUOTE !!!

ana kalau tak boleh tidur ana buat ap lagi..pekena nescafe lah...kalau tkleh tidur jugak..ada satu cara istimewa yang ana buat...ana akan nyanyi lagu negaraku(slow motion) dalam hati spaya mngantuk dan dapat tidur...kekadang tu ana juga selalu jugak kira nombor...dari nom 1 smpailah brapa2 sampai bosan ...



minum nescafe lagi lah tak boleh tidoq...
nyanyi lagu negaraku slow mo? kena berdiri..xley lah tidoq
hahahaha


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 00:53


..
baca buku subjek yang paling tak suka dan susah nak paham

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 23:34


Pada 29-11-07 00:53 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

..
baca buku subjek yang paling tak suka dan susah nak paham


da try..last2 jadi minat pula subjek tu..senang saja paham lepas itu..lagi tak jadi tidur..haha


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 00:10


Pada 29-11-07 23:34 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 00:53 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

..
baca buku subjek yang paling tak suka dan susah nak paham


da try..last2 jadi minat pula subjek tu..senang saja paham lepas itu..lagi tak jadi tidur..haha



ye ke? alhamdulillah....
kalau begitu senanglah, makin berjayalah hendaknya dalam plajaran :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 07:45


salam..
ana memang terlalu kerap tak boleh tidur,itupun gara-gara kafein,ana tak boleh minum atau makan benda-benda yang ada kandungan kafein tapi ana suka sangat sebenarnya..biasanya kalau tak boleh tidur,ana sedaya upaya cari jalan untuk lelapkan mata termasuklah baca buku-buku yang banyak tulisan saja,minum susu ataupun cari gaya tidur yang paling selesa..tapi tak berkesan juga..lagi teruk kalau esok kena bangun pergi kerja..paling lama ana tak boleh tidur adalah selama 3 hari berturut-turut,antum semua bayangkanlah macam mana keadaan ana ditempat kerja..kepala berat,badan letih sangat..baru 3 hari lepas ana terminum nescafe dan malam tu ana bersengkang mata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 07:47


ana memang jenis yang ambil masa sikit nak lelapkan mata,ana memang kagum dengan sesiapa yang bpleh lelap dalam masa yang singkat terutamanya jenis yang letak kepala saja terus lelap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 08:14


sya memang susah dapat tidur mlm...stanby tidur pukul 10 mlm pun..dapat tidur pun,da pukul 1 pagi...kadang-kadang tu malas nak tunggu tidur...biasanya sya main game bola..bila da terasa ngantuk sangat,baru tidur..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-07 08:41


baring jugak dalam keadaan tension tak boleh tidur...smbil2 zikir..tapi yang peliknya nak masuk subuh tiba-tiba boleh rasa ngantuk...memang syaitan laknatULLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 02-12-07 10:21


emm.. ana pulak senang pulak kalau tidur mlm.. jarang benar ada masalah tak boleh tidur.. sebab dah terbiasa tidur awal.. emm,tapi kalau kadang-kadang tak boleh tidur tu.. ana suka membaca.. sampai buku tu pulak baca ana.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:23


.. telan ubat batuk bergelen2.. "confirm" tidor terus:lol:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» errmm..tak boleh tidur???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.175996 saat. Lajunya....