Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 15 jam, 38 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: apa rasanya kalau dipinggirkan secara tiba-tiba?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» apa rasanya kalau dipinggirkan secara tiba-tiba?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa rasanya kalau dipinggirkan secara tiba-tiba?

mujahidah_abadan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5706
Posting: 29
Dari: bumi wahyu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 10:12


a'kum..
ana nak tanya sikit,apa yang antum arasa kalau dipinggirkan secara tiba-tiba o;eh kawan atau jemaah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_abadanProfil   Hantar PM kepada mujahidah_abadan   Pergi ke mujahidah_abadan's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-12-03 10:24




Sampai the whole group pinggirkan kita ke?
Emm.. tak kisahlah kalau the whole group or seorang dua je,, ana akan rasa serba-salah gak coz ana pasti mesti ada kelakuan ana yg tak disukai oleh mereka yg meminggirkan ana.. (even though kelakuan ana tu adalah utk kebaikan...)
Kalau kelakuan ana tu amal ma'ruf nahi munkar, ana tak kisah depa nak pinggirkan ana ke apa - of course lah terasa, tapi Islam memerlukan pengorbanan...
Apa-apa pun.. bila dah jadi macam tu, kita cari cermin, reflect balik diri kita & muhasabah diri...

wallahu a'lam...
wassalam...

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 11:23




Perasaan kecil hati tu mungkin tak dapat dielakkan kalau terasa diri dipinggirkan.. tapi dalam ukhwah fillah tak akan jadi isu pinggir meminggir kerana kita bersahabat kerana Allah, bukan kerana kepentingan duniawi..

kalau kita dipinggirkan, maknanya kawan kita tu bukanlah sahabat sejati.. tapi sebelum tu check dulu, mungkin ada salah silap kita yang buat mereka berbuat begitu..

ukhwah fillah abadan abada

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 30-12-03 11:43


Betul kata kak hanan tu...cuba check dulu kot2 kita ada buat salah yang kita rasa betul tapi sebenarnya mmg salah pun.kalau betul kita yang salah,jangan terlalu ego nak mintak maaf.
Kalau nak ikutkan mmg la rasa cam tak best bila dipinggirkan,rasa cam tak bermasyarakat je kan??Ye la..kita kena tau bukan semua orng sukakan kita ni,kadang2 orang ni suka tapi orang lain beza plak persepsi dia kat kita.
Cuma tu la...muhasabah diri dan cuba perbaiki kelemahan yang ada supaya orang takkan pinggirkan kita lagi.

TAPI...kalau dipinggirkan sebab kita menyeru kebaikan rasanya takyah nak rasa apa2 la sebab mmg tanggungjawab kita nak cegah dan bantu orang yang ter'sesat'.Dia pinggirkan kita sebab kita nak tolong dia...kalau berlaku camni rasanya awak takyah nak amik pusing sangat la kat diorang ni.Cuma doakan supaya hati dia dilembutkan untuk terima nasihat dan bantuan kita.Titipkan rasa kesian kat orang camtu...doakan dia berubah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 12:00




first sekali...sy akan rasa pelik plus hairan

and baru rasa sedih dan depress

tpkan kalau sy...sy akan cuba selidik apa yg tak kena...kalau dah tgk org tu lain macam...cepat2 tanya...jgn buat tak tahu jer

sejal azali lagi sy ni takut org marah atau x puas hati dengan sy

jadinya.jgnla fikir kita ni sentiasa disenangi.....walaupun kita rase camtu

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 12:45


.....

Kene pinggir???
Hm, macam biase, ana akan pk semula ade tak ana buat salah kat mereka. Ana tau takde orang yang sempurna kat dunia ni. Kalau ade ana buat salah, ana p la minta maaf kat mereka.
Kalau dah pk byk2 kali tapi tak tau ape salah kite, try la tanye kat mereka. Kalau tak berani tanya secara straight to the point, tanya la dlm bahasa kiasn.
Tapi, kalau mereka pinggirkan kite just kerana cemburu yang tak tentu pasal, baik ignorekan je... Bukan mereka je yang ade kat dunia ni.

Ana pernah jugak kene problem camni, just kerana ade adik junior minat nak jadi adik angkat ana. Kawan2 ana tak suke kat adik ni, so bile ana terima adik ni jadi adik angkat ana, mereka terus buat2 macam tak kenal ana(ana pun dipinggirkan...).



-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-12-03 13:24




kena pinggir....... ermm....perasaan kecik hati tu mustahil kita boleh pinggirkan tetapi cubalah kita fikirkan kembali....... mungkin kah kita sendiri melakukan kesilapan? tanpa kita sedari?

fikirkan sejenak...........


:: tak luak otak kita apabila kita berfikir walaupun 0.01 saat ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-03 15:16


ad atu ari tu...ana dipiggirkan oleh kawan2..tak bertegur ...jeling2....sedih rasanya...tapi rupa2nya diorang ni berlakon aje....nak sambut besday ana pada malamnya....surpriselah tu kononnya..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-03 10:56



Dipinggirkan secara tiba-tiba.... memang suatu yang menyakitkan
Masa tu macam2 andaian timbul....kita ke yang salah, apalah salah kita....
..........................................................................

Amypun pernah lalui cam mana yang cenderawasih lalui.......tension betul, masa tu kat kolej...rasa nak balik, nak nangis puas2. Dah lah dipinggirkan dimalukan lagi(habis semua orang pandang lain macam jer, terasa janggal nak pegi mana2 satu hari tu)......lastly diaorang celebrate my birthday....masa terharu pun ader sebabnya we all kenal tak sampai pun dua minggu...


Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 21:58


ini pandangan ana la.....ana nih selalu dipinggirkan.ngan kluarga ana pun ana dipinggirkan.mana tak kawan pulak!!ana nih suke berseorangan...so,ana jauhilah drpd mereka.tak cakap ngan mereka.....lama-lama,kawan balik!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 22:16


RAsa dipinggirkan memang 'sakit'... nak-nak lagi pada masa tu kita memerlukan seseorang untuk berbicara...Kekadang kita akan mersakan bahawa diri kita ini sangat lemah dan serba kekurangan.

Bila keadaan macam nie, marilah kita saling beringat bahawa... biarpun didunia kita dipinggirkan, jangan nanti diakhirat jua kita dipinggirkan dari syurga Allah..

Kesimpulannya.. kuatkan semanagt..tabah menghadapi segala dugaan itu..pasti ada hikmah sebaliknya..kerana janji Allah..setiap sesuatu itu, Allah tidak lakukannya dengan sia-sia..walluhalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

mujahidah_abadan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5706
Posting: 29
Dari: bumi wahyu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-01-04 13:48



terima kasih pada semua yang memberi respon yang cukup baik pada pertanyaan ana ni.yer..memang benar,walauapapun kita kena check diri kita.tapi...macamana sekiranya dah hampir beratus kali kita tanya dia orang apa salah kita,tapi diorang tetap buat dek jer...yerla,sahabat yang pernah satu ketika dahulu sama2 bekerja dalam satu jemaah.tetiba diorang buat kita macam tu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_abadanProfil   Hantar PM kepada mujahidah_abadan   Pergi ke mujahidah_abadan's Website   Quote dan BalasQuote

syabab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2043
Posting: 106
Dari: KEDAH

Kedah  


posticon Posting pada: 10-01-04 23:39




ana sekadar nak bagi pendapat...ana ada berbincang dengan ana punya bos jamaa...bos ana tu banyak pengalaman dan banyak ilmu sbb dia ustaz....dia kata ini adalah salah satu daripada cabaran dalam kita berjamaah...masalah yang kita akan hadapi ialah masalah hati..akan timbul rasa kurang senang dalam hati....salah satu daripada cabaran orang yang beriman adalah berhadapan dengan orang mukmin yang dengki...

apa2 pun kita kena bawa berbincang...sebab ukhwah kita terlalu rapat jadi walaupun renggang sedikit pun kita dah mudah terasa...

oklah sekadar pendanagan dan nasihat

wassalam


-----------------
Dakwah itu adalah jihad, jihad itu adalah pengorbanan, dan oleh itu adalah wajib seorang pendakwah itu berkorban



Bookmark and Share

    


  Member Information For syababProfil   Hantar PM kepada syabab   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 16-01-04 15:31


look's like we have 2 make friend with ourself.
loneliness do really hurts. but if you make it your friend. it don't.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 11:41


Assalamu'alaikum...
mestilah rasa kecewa dan kecil hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 11:49


sedihla kalau bukan kita yang salah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-07-05 15:08


sedih tahap kritikal lah...tambah pula kalau best friend buat macam tu?...teringat masa zaman sekolah menengah hari tu?,,,terbayang di mata....sampai sekarang terbayang,,,,isk...isk...
:-D :-D :-D :-D
yerla...tak tau apa-apa..tiba2 nak larikan diri...risik punya risik..ada lah pasal one boy tu?...best frend saya ni suka di boy tu?...dia ingatkan boy tu? dengan saya ada apa-apa...padahal tak apa-apa pun...ish...geram.......... silap faham...akibatnya saya kesedihan tahap kronik... quit hostel...tindakan tak betui itu...time budak2....manalah tahu......kami pun renggang tak pasai2...yerla..kawan tiada..sedih lah..nak duk hostel camana...masa tu? kawan lah segala-nya kan...anak manja....

:-) :-) :-) :-) :-)
akhirnya member saya minta maaf....kerana lelaki..silap faham...maafkanla..tapi tak blh nak buat kamcing macam biasa...sampai sekarang terkilan....
sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhh........dia baik sangat....wahai sahabatku Kenapa ia terjadi untuk kita????Allah ingin menguji ukhuwwah kita....

...............
dulu..kini...dan selamanya...
tetap tak berubah.....
:-? :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:40


cermin diri sendiri..bertanya apakah silap dan salah...

kecik hati di tahap maksimum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

itsme
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11624
Posting: 69
Dari: bumi tuhan

iraq  


posticon Posting pada: 03-09-05 22:19


kalau dipinggirkan tiba-tiba...cuba siasat balik,mungkin ada benda tak elok yang kita buat contohnya ada buat kawan terasa ke.mungkin kita tak sedar tapi cuba ingat balik apa yang telah kita buat sebelum semua ni terjadi. tapi kalau buntu juga, cuba berhadapan dengan kawan kita dan tanya baik2 ...bincang elok-elok dari hati ke hati.jangan terlalu ego dan bersedialah terima kritikan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsmeProfil   Hantar PM kepada itsme   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 03-09-05 23:42


bEtul semua oRang kata...
kalau tiba-tiba saja kena pinggirkan,mesti ada something yang kita buat,orang tak suka...so,tanya orang yang pinggirkan kita smula dengan cara yang baik knape dia pinggirkan kita...or...cermin diri kita smula...tengok ada tak yang membuatkan orang tak suka...kalau ada,perbaikilah..kalau bukan salah kita pun jgnlah xbertegur sapa pulak...sebaliknya,bertegur lah dengan mereka..kalau mereka xhiraukan,xpela..asalkan kita cuba keyh!alwayz think positive...;)


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 08:41


Tengok hati dulu, cek iman...terkesan atau tak dengan dunia, kalau tak terkesan so, tak rasa apa-apa, alhamdulillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_impian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10903
Posting: 52
Dari: UTM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 10:52


macam mana pulak kalau kita terus dipinggirkan sekiranya kita telah menyedari apa yang kita lakukan dahulu????

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_impianProfil   Hantar PM kepada srikandi_impian   Quote dan BalasQuote

Mata_Pena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18232
Posting: 31
Dari: kat mana-mana saja...bumi allahkn Luas

egypt  


posticon Posting pada: 04-09-05 13:35


kakak saya pernah trlibat dalam situasi macam ni...kasihan dia...kakak saya dan 'kawannya' tu mangsa keadaan..sampai sekarang masih renggang lagi...tapi saya try juga cuba pulihkn keadaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mata_PenaProfil   Hantar PM kepada Mata_Pena   Quote dan BalasQuote

Imam_Baihaqi
Warga Rasmi
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2054
Posting: 4
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 25-09-05 15:03


memang sedih sesanagt..macam ana ni.ana tak tahu dimana salah ana.kalau ada kesilapan tolong lah bagi tau.ana boleh terima.tapi ,,tibe2 kawan-kawan hilang...tak ada siapa yang nak ambil tau..sekarang ni kat allah saja tempat ngadu....ana perlukan tempat nak critekan masalah.tapi kat mana.tak ada....sekarang ini buku sebagai teman..spm dah hampir..hrp2 dengan keputusan yang cemerlang ana dapat kembali kawan-kawan dan kegembiraan ana yang dulu..ni lah nikmat allah.sangt mudah allah tarik nikmat kwan2,nikmat gembira dari kita..tu semua hak nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Imam_BaihaqiProfil   Hantar PM kepada Imam_Baihaqi   Pergi ke Imam_Baihaqi's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 15:25


ana pun pernah rasa, tiba2 kawan2 rapat pinggirkan kita... memang pedih dan perit, walaupun sampai sekarang masih tak boleh lupa... mungkin sb luka tu terlalu dalam... apa2pun terserahlah kepada Allah, maybe ia akan memakan masa yang panjang untuk pulih sepenuhnya.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 25-09-05 17:08


Sekadar dipingiran...
sungguh memilukannnnn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 17:51


Dipinggirkan!memang sakit!saya pernah merasainya.Bermula dari tahun lepas.Yelah kat sdh jauh dari famili & kawan2 rapat,pergi tempat baru untuk menuntut ilmu.memang rasa sangat sakit.Sampai kadang-kadang tu,tak tahu nak buat apa.tengok orang sekeliling dengan rakan baru mereka.Gelak ketawa.tapi sekarang dah dapat pelajari untuk mengatasinya.^ - ^

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 19:47


Pada 04-09-05 10:52 , srikandi_impian posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana pulak kalau kita terus dipinggirkan sekiranya kita telah menyedari apa yang kita lakukan dahulu????


post motem diri sendiri....
kemudian cuba perbaiki kelemahan yang ada...

insyaAllah...ukhwah fillah abadan abada... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-09-05 21:07


mungkin salah kita.. mungkin salah dia.. atau mungkin juga salah kedua2nya.. wallahuallam.. :-)

[ Telah diedit oleh: FIRDAUSNUR pada 25-09-05 21:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-09-05 21:14


memang lah sedih kalau kita dipinggirkan tapi kita tak lakukan apa-apa kesalahan..Fikir balik mungkin ada kita buat salah tapi kalau tak ada memang sedih sngt2, tapi ada jga kita dipinggirkan mungkin kita tidak mampu untuk pegang apa yang jemaah lakukan.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 25-09-05 21:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 22:31


memang perit kalau dipinggirkan..tak kiralah kawan-kawan ke, keluarga ke..

p/s: lebih perit kalau dipinggirkan oleh rahmat Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-05 02:55


hmm...sedih tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

iou
Warga Rasmi
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15544
Posting: 20
Dari: Kuching

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-05 10:18


:-( :-( :-(
sedih tau...
pengalaman saya dipinggirkan oleh kawan2 sebab punyai teman lelaki...
memangla adat kan kalau dah berpunya tu masa dengan kawan kurang sedikit.
Tapi kadang-kadang kawan2 kita tak paham

:roll: :-( :roll:
Lepas tu satu lagi kalau kita banyak pegang jawatan penting dalam sesebuah organisasi...
Memang la ada kawan yang dengki dan cuba nak pinggirkan saya.
Masa tu memang la sedih sangat.....
Tuhan saja yang tahu.

:-( :-? :-(
lebih2 lagi kita tak tahu apa kesalahan yang telah kita buat.
So, itulah pengalam saya...
Sebagai penyelesaiannya, saya menangis dan selalu berdoa selepas solat supaya ditabahkan hati...



:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For iouProfil   Hantar PM kepada iou   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-05 10:31


entah....xrase apa-apa...lepak saja.....orang mukmin takkan rasa kesepian dan rasa dipinggirkan selagi Allah ada dihati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

binafsya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14160
Posting: 24
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-11-05 12:57


assalamualaikum...
kalau ana dipinggirkan mesti lah ana akan rasa sedih
mana taknya,tiba tiba saja nak pinggir kita...
tapi lain la kalau kita ada buat salah...
orang lain mesti pinggir kita...
tapi setakat ni belum ada yang cuba pinggirka ana
alhamdulillah..
Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For binafsyaProfil   Hantar PM kepada binafsya   Pergi ke binafsya's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 12-11-05 21:15


Of course la sedih :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

luvsalsabila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16168
Posting: 34
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-11-05 23:24


hmmm trasa gila....tapi cuba try tnangkan prasaan dulu....
fikirkan betul-betul mungkin ada buat silap ke...mereka buat mesti bersebab...

kalau dah rasa macam tenan or boleh control emotion....buat baik dengan depa macam tak ada apa-apa...cubala....Insyaallah ada hasilnya jika bersabar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For luvsalsabilaProfil   Hantar PM kepada luvsalsabila   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 15:34


kalau dipinggirkan secara tiba-tiba??????...sedih..sebab pernah alami..tapi nak buat camme...kena kembalimuhasabah diri lah...tak kisahlah orang pinggirkan kita..yang penting Allah tetap bersame kita kan!!!! :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 02-12-05 15:43


assalamualaikum...
ana pernah 2 kali dipinggir secara tiba2.memang menyedihkan apa tah lagi rakan baik sendiri.kita akan rasa tertekan malah boleh juga jadi seorang yang pendiam.adakalanya terfikir juga apakah pernah buat salah pada mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 17:54


:-) Assalamualaikum.....


Hmmm mestilah pelik kan tiba-tiba saja...tapi kena muhasabah dirila..apa yang telah kita buat...mungkin ada yang tidak menyenangkan mereka....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

zidi86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20555
Posting: 21
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 13:43


assalamualaikum....di pinggirkan??tu adalah lumrah didalam persahabatan....manusia tak lari dari sifat yang sebegitu....of coss kalau ana pun akan tanya begitu....tapi bila dipinggirkan hakikatnya ia adalah satu kesakitan dalam diri mnusia...ana pun panah rasa...tapi bila fikir balik mesti ada sebab kan!anyway kalau sebab kekurangan yang tersedia ada dalam diri kita,tapi bukan sebab kesilapan tu ana tak support!ye lah semua manusia punyai sifat kekurangan....jangan jdkn alasan tu asbab Kenapa kita tak perlu berkawan dengan dia!fikir balik anta/ti pun ada kurangnye.....macam kita tak nampak dari lahiriah....atlist jaga lah hati masing2.kalau nak kawan yang baik,perfect....kita tu sempurna tak untuk dapat kawan yang macam tu?tepuk dada tanya iman!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zidi86Profil   Hantar PM kepada zidi86   Pergi ke zidi86's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-05 16:29


saya pun rasa sedih jugak la kalau tiba-tiba saja kita dipinggirkan oleh sahabat ataupun ahli keluarga....
tapi yang pentingnya kita kena fikir balik sebab apa kita dipinggirkan....yang paling penting kena berfikiran rasional,betul tak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128968 saat. Lajunya....