Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 14 jam, 48 minit yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: RESULT PMR THN 2003


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» RESULT PMR THN 2003

Please Mendaftar To Post


Oleh RESULT PMR THN 2003

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 29-12-03 22:47




result pmr yang dinantikan telah pun diumumkan.Alhamdulillah ramai diantara warga ukhwah yang mendapat strait a's.

ini merupakan antara mereka yang Alhamdulillah mendapat result yang baik.

SyAhEeda = 9'a per 9 subjek

Ida01=8'a per 8 subjek

Putra_Aiman=7'a per 9 subjek

MuWahid=6'a per 8 subjek

MuTTaQiN=8'a per 8 subjek

erm....insyaAllah list akan ditambah

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 22:52




tahniah diucapkan kepada semua
adik sy pun dapat 9A
teruskanla perjuangan yer adik2 sekalian
masuk f4 elok2
jgn jadi mcm akak

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 23:00



TAHNIAH... ana ucapkan.....
Nampaknya, semua ahli ukhwah ni cerdik pandai belaka.....
Tapi ana harap dgn kejayaan ini, antum tidak alpa .... Sebenarnya antum akan menduduki peperiksaan yg lebih penting ,SPM'05...
Walau bagaimanapun, ana ucapkan TAHNIAH sekali lagi....
Untuk pelajar yg bakal menduduki UPSR,PMR & SPM PD THN DEPAN, semoga kita memperoleh kejayan yg cemerlang....
Ingatlah, KECEMERLANGAN ADALAH MILIK BERSAMA......


-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 23:01



semua result mantap2... tahniah!!!!!... adik2 form1 dan form2 boleh minta tips2 belajar dr abang dan kakak yang bijak2 belaka..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 30-12-03 00:19



Tahniah. Hebat betul adik-adik kita di ukhwah ni ye. Kekalkan usaha anda untuk menghadapi spm nanti dan selamat menyambung semula alam persekolahan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 30-12-03 00:43


kepada yang kurang berjaya...
teruskan usaha....
redhalah dengan segala ketentuan ALLAH....
belum terlewat lagi untuk berusaha bersungguh-sungguh....

the real winner is the one who fight till the end.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

pyee
Warga Rasmi
Menyertai: 18.08.2003
Ahli No: 2983
Posting: 11
Dari: kk

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-03 01:06


saye pun nak ucpkn tahniah pada adik2 yang dapat result pmr thn ni...tak kire lah elok ke, kurang elok ke,,yang penting jangan kite lalai..usaha lagi,lagi , dan lagi...inasyallah kejayaan milik kite.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pyeeProfil   Hantar PM kepada pyee   Pergi ke pyee's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 01:27


wa.. hebat.. tahniah bg yg cemerlang..

yg agak kurang cemerlang.. jgn 'monyok'kn diri.. SPM tunjukkan bukti

..kita semua orang hebat..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-03 06:12


Quote:

On 2003-12-29 22:47, MuTTaQiN wrote:


result pmr yang dinantikan telah pun diumumkan.Alhamdulillah ramai diantara warga ukhwah yang mendapat strait a's.

ini merupakan antara mereka yang Alhamdulillah mendapat result yang baik.

SyAhEeda = 9'a per 9 subjek

Ida01=8'a per 8 subjek

Putra_Aiman=7'a per 9 subjek

MuWahid=6'a per 8 subjek

MuTTaQiN=8'a per 8 subjek

erm....insyaAllah list akan ditambah

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif



lorr didos bile maser lak ana bagitau anta nih..kan ana tak bagitau iman and farah sekali..tup tup anta tau lak...takderlah full a's..ngarut jerk..hehe

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 06:51




Prof ucapkan tahniah...kepada...sahabat/sahabiah ukhwah...yg berjaya....

Tahniah......

p/s: Boleh hadiah tak dari mak & abah masing-masing...?

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 08:58


wah!!! hebatnya...
tahniah buat semua adik2ku...
pandainye....

akak ada gak seorg adik yg ambik PMR ( Engku Ibrahim)...
dpt 1A 6B 2C je...
tak pandai sgt mcm kakak2 dan abg2 dia...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 09:39




tahniah pd semua yg berjaya....teruskan perjuangan adik2 tuk exam yg seterusnya...........





-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 09:47


waa...hebat...
adik hamba pon dapat 9A...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-12-03 10:18


tahniah kpd adik2.. semoga dgn kejayaan ini dpt membimbing adik2 spy lbh pd masa akan datang , di dunia mahupun di akhirat..
kpd yg kurang berjaya, sabarlah..ini adalah ketentuan Ilahi..redha sajalah pd qadha dan qadar ...(redha tu pun salah satu sifat terpuji)

-----------------
jangan matikan hatiku sebelum kematianku

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

mentarihidup
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6012
Posting: 48
Dari: BUMI TUHAN

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 11:07



Tahniah buat suma adik2 ukhwah yg dapat result cemerlang...yg tak berapa tu ..insyaallah spm masih ada.......jadikan ilmu sbg tapak pembangunan islam dimuka bumi........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mentarihidupProfil   Hantar PM kepada mentarihidup   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-12-03 11:20


tq,toce,syukran.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-12-03 11:45


sinarshams-8A per subjek--tahniah kepada warga SMKA Shams Kerana berjaya memperoleh 125 org 9A

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 12:13




Tahniah buat adik2 yang dapat result cemerlang tu...ni ada jugak yang nyorok2 kat belakang tu malu nak bagitahu result mereka...ala, tunjukkan aje kat sini...kami di sini sentiasa memberi sokongan buat adik2 sekalian....

Tahniah sekali lagi...dan buat yang gagal tu, kena ingat...gagal 40 kali pun bukan beerti gagal selamanya...kan?

-ana dulu dapat 7A 1B ajer....Arab kantoi dapat D...hihihihi

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 12:22




T A H N I A H !!!!

Tahniah buat semua adik-adik akak.. antum memang bijak...

Teruskan kemantapan antum masa SPM nanti ek....

Lepas ni bagitau la pulak aliran apa yg antum nak ambil... sains or perdagangan?

Ana dulu tak lah sehebat antum tapi alhamdulillah dengan result PMR ana tu, ana dapat melanjutkan pelajaran ana dari smk harian biasa ke SMKA AL-IRSHAD... alhamdulillah.

Teruskan perjuangan adik-adik ek...





-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 30-12-03 12:37




insyaAllah ana akan melajutkan pelajaran dalam aliran agama.

p/s:ana ucapakan syukran atas sokongan abg2 dan kak2 warga ukhwah selama ini,nasihat tunjuk ajar mu dihargai.

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 12:51



alhamdulillah... syukur..
tahniah pd adik2 warga ukhwah yg dpt keputusan cemerlang...
pd yg x dpt capai target.. jgn sedis.. spm bakal menanti..so.. buktikan adik2 akan lebih berusaha.. tekun & tabah dlm menghadapi liku2 hidup..
fikir baik2 bile nak pilih aliran ape nanti..sbb tu penting utk future...
okla.. tahniah again.. n well done..
jgn lupe solat syukur...
man jadda wa jada..!!
wsslm....

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 13:13




TAHNIAH ana ucapkan kepada adik2 yang berjaya dalam....antum mmg hebat...SYABAS! Sepupu ana pun ada juga yang ambil exam, dia dapat 8A 1B...junior ana pun sama baru call ana pagi td..bgtau dia dpat 8A 1B.

Teruskan kecemerlangan sewaktu SPM nanti, jgn terleka dgn kejayaan sementara yang hanyalah ujian nikmat daripada Illahi.

Macam little, ana dulu pun biasa aje...alhamdulillah dapatlah kekal di SMA Izzuddin Shah, Ipoh...tahun ini sekolah ana dapat 18 org 9A..taklah segempak SMKA yang lain...

Kepada yang tak berjaya, ada hikmah sebalik ketidakberjayaan anda itu....Allah tidak mencipta sesuatu dgn sia-sia...Kadangkala kegagalan adalah nikmat..dan tak kurang juga kejayaan adalah kebisaan.

TAHNIAH DAN SYABAS!!!! sekali lagi daripada ana...

Ma'assalamah Wa Ilalliqa'

-----------------
SEKRETARIAT K-FIQH
Layari www.k-fiqh.com
Like our page www.facebook.com/kfiqh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 13:24


tahniah kpd adik PMR yang tlh berjaya....... dan juga nak ucapkan tahniah wat adik mars dan jannah113 masing2 mendapat 7A.... dlm PMR 2003...

-----------------
Beramal tanpa ilmu seperti berjalan tanpa mengikut jalan.
Beramal tanpa tujuan lebih banyak rosak dari baiknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 14:39


sekalung tahniah buat adik2 yg berjaya dlm peperiksaan PMR yg lepas. kepada yg tidak mendapat result seperti yg diharapkan.. jgn risau,kita cuba nanti dlm SPM pulak ok?

** mana menghilangnya ukhtie musaffirSayyaf ni? agak2 berapa yea dia dapat? sila pm ana klau nak hadiah...

p/s: errr... ana langsung tak dapat A dlm PMR thn ni.. mcm mana ni ekk?
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 30-12-03 16:00



alhamdulillah...tahniah ana ucapkan pd adik2 yg berjaya ...kpd yg tak berjaya jgn susah hati...asalkan anda dah berusaha....

-----------------
"kita ingin segalanya indah,
semurni pantai yang putih bersih,
indahnya bagai tersusun madah,
BERSEMI UKHWAH DIPUPUK KASIH"

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 30-12-03 16:17


Tahniah jugak ana ucapkan pada all pmr candy tahun ni..Moga kecemerlangan berterusan hingga ke menara gading. Buktikan bahawa umat Islam boleh...Umat Islam juga bijak2 belaka..bukan cine je yg pandai..

alhamdulillah, sekolah ana, 22 orang 9A dan 20 orang 8A...biar ana tambah list muttaqin. seorang lagi warga ukhwah.com - Rahman87 got 9A's

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 16:43


Quote:

On 2003-12-30 11:45, Putra_Aiman wrote:
sinarshams-8A per subjek--tahniah kepada warga SMKA Shams Kerana berjaya memperoleh 125 org 9A


tahniah ana ucapkan kpd sinarshams....
Harap2 thn depan ana dapat kecapi kejayaan yg sama dlm PMR....Insya-Allah !

p/s:bangganya jadik warga SHAMS !

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Limaunipis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5343
Posting: 223
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 30-12-03 17:06


tahniah? ahaaa....baguslah ..ucap banyak banyak tahniah tu...macamlah dunia ni abis kat situ je..wahai adik adik ku sekelian..yang bagus tu jangan nak ngada rasa puas hati..kehidupan didepan nanti masih jauh..berliku..banyak benda nak kena pk..so dapat berapa A pun jangan duk rasa puas hati....belajar lagik dan lagik...
satu nak bagitau ni..belajar sebab nak lulus exam baik tak yah..belajar sebab nak tahu...sampai faham baru betul...pastu kena kreatif ..matlamat biar cemerlang...dalam semua hal...takat cemerlang dalam exam pmr tu tak menjanjikan apa apa
apapun tahniah gak lah


Bookmark and Share

    


  Member Information For LimaunipisProfil   Hantar PM kepada Limaunipis   Quote dan BalasQuote

aufa_khalilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2611
Posting: 173
Dari: Damansara

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 17:22




tahniah diucapkan kepada SMKA Sheikh Abdul Malik,Terengganu dan SMKA Maahad Hamidiah kerana berjaya berada dalam ranking 28 sekolah paling cemerlang seluruh negara....

memartabatkan sekolah agama

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufa_khalilahProfil   Hantar PM kepada aufa_khalilah   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 18:16


Alhamdullilah...baru jer buka topik..nie dah ada yg bagitau....tq..
insya allah..ana still kat shams...doakan kecemerlangan kami ..SPM 05..insya allah....kepada sahabat2 seperjuangan..tahniah...atas kejayaan antum semua...teruskan..kecemerlangan ini....


-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-03 18:26



tahniah buat adik2 semua...usaha anda membuahkan hasil...bagi yg kurang memuaskan ...don't give up..
masih jauh lagi perjalanan hidup....disitu kita akan menempuh byk ujian......dengan cabaran yg labih tinggi.......usaha dan terus berusaha..alhamdulilah sekolah smka sheikh abd malek tetap cemerlang....tahnaih.buat semua student pmr 2003

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

bisikan_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1173
Posting: 121
Dari: Balik Pulau

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-12-03 18:31


....

TAHNIAH !!!!
saya ucapkan buat abg2 dan kakak2 yg dpt keputusan yg cemerlang dlm PMR 2003... emm.. mcm kak hanan cakap, saya nak jugalah tips2 untuk dpt 9A ... thn depan saya pulak !! Boleh lah yer ??!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For bisikan_nuraniProfil   Hantar PM kepada bisikan_nurani   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 01:27


Quote:

On 2003-12-30 18:31, bisikan_nurani wrote:
mcm kak hanan cakap, saya nak jugalah tips2 untuk dpt 9A ... thn depan saya pulak !! Boleh lah yer ??!!!



huhu... pertama sekali thank u semua atas sokongan n dorongan...

hurm.. bisikan_nurani nak tips?
tipsnya, STUDY, STUDY, STUDY n terus STUDY...
hehehe takdela.. kalau bg ana la.. takde special tips utk berjaya... cuma igt satu je
D(doa) + U(usaha) + I(ikhtiar) + T(tawakkal) = SUCCESS
Ana pegang nasihat abg ana... lps dh hbs usaha, kita tawakkal... yakin dgn diri sndiri bahwa kita akan berjaya n boleh jwb soalanĀ² tu... tp jgn pula over convident ye

Ana tatau tips yg best.. sbb tak terror mana... selain DUIT tadi, restu parents n teachers pun teramatlah penting...

So, CONGRATULATION kpd yg tlh berjaya menempuh cabaran PMR n GOOD LUCK in ur future... tak lupa juga buat sahabatĀ² ukhwah yg akan menempuh peperiksaan UPSR,PMR n SPM '04...

-To achieve success, u dont have to study hard.. but u MUST study SMART- Syaheedatul Iman



-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++"http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: SyAhEeDa pada 2003-12-31 01:39 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 31-12-03 04:05


rahsia 7A----->Tido jer...jaga-jaga dpt 7A... ......kena laa selalu berdoa,smyg hajat,tahajud,taubat...kalo buleh...tiap2 hari qiamullail......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 05:02




alhamdulillah...ramainya yg dpt result elok2....tahniah buat antum....

-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 31-12-03 12:49




Tahniah buat adik2 yg berjaya. Teruskan perjuangan utk Spm 05!! Yg kurang berjaya tu, jgn dok sedih2...gandakan usaha....insya-Allah..kejayaan sentiasa menanti org2 yg rajin berusaha...




Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 13:12


alhamdulillah....
semua dpt result bagos2
inilah yg menunjukkan kejayaan islam
adik saye pun dpt 9a
nak masuk KISAS katenyer...
lantaklah..
jgn jadi cam saye sudah

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Shahidatul
Warga Rasmi
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5832
Posting: 4
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 31-12-03 15:28


tahniah kepada adik-adik yg baru je dpt keputusan PMR dgn cemerlang.Walau apun jgn je cemerlang di dunia, akhirat 0/100.

tak elok la cam tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahidatulProfil   Hantar PM kepada Shahidatul   Quote dan BalasQuote

topec
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5110
Posting: 10
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 31-12-03 15:45


Bile dah dapat result ni.. mulalah memikirkan nak amik coarse aper (for sure yg excellent amik sciences) .n nak masuk skolah aper.. mrsm ke sbp ke n nak stay kat skool lamer..

sumernyer bergantung pada diri sendiri.. DAN ingat JGN SESEKALI RASA PUAS HATI DGN KEPUTUSAN PMR KITER.. kerana tak bawa ke mana mana pun.. yg penting SPM nanti itulah yg lebih penting... ingat peluang nak ke oversea bergantumg pada SPM nanti!!!!

selamat menempuh upper secondary.. buakan cam pmr yg objective belaka.. tapi more on essay ... tak leh lagi nak tikam jawapan ..

ana ckp ni berdasarkan pglmn ana dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For topecProfil   Hantar PM kepada topec   Pergi ke topec's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 16:03


tip macam mana dapat 8A?first sekali..studi dari awal2 jgn last minutes pulak...buat studi group..selalu baca Quran..nak ketenangan..buat solat hajat dan solat istikharah...anD then buat peta minda..UTK SUBJEK..SJ,GEO,PAI DLL...tiap2 pagi makan kismis dan selalu berdoa... oklah...GOOD LUCK..for candidates PMR 2004....

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 31-12-03 16:40




ini pula tips dari ana

first of all,ingat study smart not hard,kedua buat yang aktif kenalah pandai bahagikan masa jangan cakap leh bahagikan tapi tak buat,takleh gitu.

ok ini tips ana

-jaga makan (elakan daripada memakan makanan ringan makanan berajinamoto,dan minuman bergas)

-jaga mata(jangan tgk bebenda tak baik,elakan dari menoton tv sgt sebab kandungan tv dan isi2 yang tak baik boleh merosakan ingatan)

-jaga hati(tetapkan niat kita bahawa kita belajar dan menghadapi peperiksaan kerana Allah S.W.T)

-jaga mulut(elakan dari mengata benda2 tak baik,sebab ini akan menghilangkan rahmat Allah S.W.T kat kita)

-jaga hati guru dan ibu bapa( jaga hati mereka,sebab doa dan restu mereka lah yang mujarab dan akan membantu kita)

-jaga ibadah(perbanyakan solat hajat,perbanyakan doa,insyaAllah Allah akan membantu)

ingat Firman Allah S.W.T

"berdoalah kepada kami,nescaya akan kami kabulkan"

"Sungguh Allah bersama mereka yang memelihara diri dan orang-orang yang mengerjakan kebaikan"

(An-Nahl : 128 )




-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]"http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif">

Program Motivasi &Kepimpinan Remaja Islam

::"I want the purest of islam,as it should be"::

[ Posting ini telah di edit oleh: MuTTaQiN pada 2003-12-31 16:41 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 16:40


kalo untuk PMR bole la bagi tips...
main je setiap hari sampai puas...bila dah puas mesti la rasa boring coz asyik main je setiap hari...pastu belajo la...

time hamba dulu dalam asrama pon bole main bola...time malam2 lak tue...sampai la bulan 6, baru belajo...nie untuk PMR jer, jangan gunakannyer untuk SPM....merbahaya...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 17:08




syukran jazilan atas segala tips2 dan nasihat yg diberi tu....

boleh cuba tips zero_cool...mesti gempak punya result !

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

ziera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3307
Posting: 100
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-12-03 18:23


tahniah kpd adik2 yg berjaya...semoga akan terus berjaye dlm hidup msg2..bg yg kurang memuaskan, jgn rase rendah diri..cube lagi pd mase akan datang..ur journey is still long..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zieraProfil   Hantar PM kepada ziera   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 05:32


Alhamdulillah... adik ana pun berjaya dapatkan 8A.. syukur pada Allah.... moga Islam terbangun dengan adanya cendekiawan pewaris macam korang...aminn

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-04 10:04




tahniah ana ucapkan kpd abg2 dan kakak2 yang mendapat result yg cemerlang dlm PMR......terutamanya kakak ana(sinarshams)....
kejayaan kakak akan menjadi pendorong buat adikmu ini untuk mendapat result yg gempaq next year.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-01-04 18:13



hmm...tahniah kepada semua yang berjaya...yang tak berjaya tu..releks la spm nanti buat betul2...
ana nak try la tips2 tu...tahun depan turn ana pulak...apa yang zero_cool cakap tu memang setiap kali nak periksa ana buat cam tu..bukanla main sangat cuma ana selalu blajar last minit...tapi alhamdulillah...keputusannya best la jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

aisyah_nurdiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 501
Posting: 43
Dari: Gombak, Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-04 21:03


Tahniah saya ucapkan kepada semua yang berjaya.. Tahun ni giliran saya pulak ambil PMR.... Kepada semua yang akan menduduki peperiksaan PMR pada tahun ini, saya ucapkan selamat berjaya!!!

-----------------
Keikhlasan datang dari hati yang suci....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_nurdiahProfil   Hantar PM kepada aisyah_nurdiah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-04 12:43




tahniah kpd sumer yg berjayer.. smoger dpt masok skolah yg bebaik tuh!! hehe.. kayh.. good luck utk SPM pulak yurhh... pada yg tak dpt full A, jgn putus asa.. gagal skali bkn gagal selama2nyaa... pk andalah yg terbaik!! insyaAllah, berjaya!! hehe..

hurMm.. do'akan qaulah utk PMR yg akan dtg.. form 3 thn nie.. ahakss.. do'akan jugak qaulah dpt masok skolah bebaik.. hehe..

thanks utk tips2 cemerlang tuh.. insyaAllah , nak ty ikut .. hehe..

ok yer.. wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-04 22:55




ana juga ucapkan tahniah kpd yg berjaya. ingatlah banyak lagi ujian yg bakal kita hadapi slps ni..jadi teruskan usaha yg gigih demi kecemerlangan yg berterusan..insyaAllah..
kepada yg tak berpuas hati dgn result tu, jgn bersedih, igtlah setiap yg dianugerahkan pasti ada hikmahnya...teruskan perjuangan!..

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

exshahianz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6202
Posting: 88
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 07:35


Pakcik tumpang bangga atas kejayaan adik PMR'03... Semoga menjadi contoh ikutan utk adik - adik PMR'04.... Anggaplah kejayaan ini sebagai jihad kita menegakkan islam... sekurang - kurangnya kalau ALLAH tanya apa sumbangan kita untuk agama, kita jawapan hambamu menaikkan martabat agama melalui ilmu... Allahuakbar....

Pada yang tak berjaya... jgn risau...jgn khuatir.. kuatkan langkah, nilai punca kegagalan, cari kelemahan, rapatkan barisan(strategi), mara perjuangan, SPM '05 Matlamat perjuangan

Berfalsampah sikit.. :

"Org yang berjaya bukan org yang tidak pernah jatuh tetapi tetapi org yang bangkit apabila dia jatuh"

"wa man jadda wa jadda"

cume last pesanan pakcik jgn hanyut dengan kejayaan.. pilih kursus yg betol - betol sesuai dengan kita dan cita - cita kita... jgn nak jadi doktor, pegi pilih aliran teknikal... Nak jadi engineer tapi amik aliran sastera... pening nanti...

okeh all d best for your future... ganbatee!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For exshahianzProfil   Hantar PM kepada exshahianz   Quote dan BalasQuote

zatiesweetie
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2003
Ahli No: 3270
Posting: 14
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-01-04 15:01


akum...rasanya tak terlambat lagi tuk saya ucapkan CONGRATULATION tuk semua adik2 yg dpt result PMR 03 tu..pepun yg kita dpt,bersyukurlah yer...try again kalau rasa atk paus hati nagn result ni..do the best for ur next exam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatiesweetieProfil   Hantar PM kepada zatiesweetie   Quote dan BalasQuote

bassya_amani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 651
Posting: 66
Dari: kerteh, kemaman. trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-01-04 15:49


TAHNIAH KEPADA ADIK-ADIK YANG BERJAYA MENDAPAT STRAIGHT A'S..KEPADA YANG KURANG CEMERLANG TU TERUSKAN USAHA..INSYAALLAH AKAN BERJAYA..KEJAYAAN TAKKAN DATANG BERGOLEK TANPA USAHA YANG LUAR BIASA


Bookmark and Share

    


  Member Information For bassya_amaniProfil   Hantar PM kepada bassya_amani   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 21-01-04 10:18


Quote:

On 2003-12-30 08:58, Engku_Salina wrote:
pandainye....

akak ada gak seorg adik yg ambik PMR ( Engku Ibrahim)...
dpt 1A 6B 2C je...
tak pandai sgt mcm kakak2 dan abg2 dia...



-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu



eleh, tu nak m'dakwe diri die tu pandai le tu. tak kesahlah. akak mmg pandai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

bidadari_nhr
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2004
Ahli No: 7985
Posting: 10
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 11:56


assalamualaikum..

alhamdulillah, adik ana pun 9A

Bookmark and Share

    


  Member Information For bidadari_nhrProfil   Hantar PM kepada bidadari_nhr   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 13:28


utk adik2 yg amek PMR thn nie..
belajar dan terus belajar..
jgn putus asa..
insya Allah..kalau kite ade matlamat..
kite akan berjaya..
jgn lupe utk selalu berdoa..

yakin pada diri..
segalanya mungkin..
good luck..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

SuFiE
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2307
Posting: 55
Dari: taman ilmu dan budi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 15:36


....
alhamdulillah..adik ana pun dpt 8a masa pmr 03 yg lps...dia terkantoi dkt geo sbb dpt b...dia x minat sgt subjek tu...nway skrg nie dia dah teruskn blaja d irshad dlm klas sastera....masa awal thn dia masuk klas sains sekejap aje tp dia tukar ke sastera sbb dia minat akaun....

kpd adik2 yg akn ambil pmr thn nie, hendaklah berusaha sejak awal2 lg...jgn study last minit....bykkn jugak kegiatan rohani spt solat tahajjud,m'baca al-quran dan yg paling penting dptkn keredhaan ibu bapa dan guru...setelah berusaha b'sungguh2...kita hendaklah b'tawakkal kpd Allah s.w.t...
wallu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuFiEProfil   Hantar PM kepada SuFiE   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-06-04 19:13


Lorr.. Wujud ke topik ni? Awat ana tak tau pun? Result pun dah basi dah sekarang ni. Aisey...

Neway, Alhamdlillah.. ana pun berjaya deh. Tapi sekarang, for sure kawan2 yang lain dah masuk SBP or SMK dan akan ambil SPM next year kan? Ya Guys.. Im not that lucky.. Ana ikut program sekolah yang nak kene concentrate pada benda lain dulu, kemudian 2006 baru ambil SPM..

Yang pasti.. kalau PMR.. Boleh buat 3 in 1.. SPM boleh ke buat 2 in 1?? Erm.. kalau nak buat 2 in 1... bimbang tak terbawa lak nanti..

Neway... tahniah pada semua x candidate yang berjaya.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144391 saat. Lajunya....