Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: negeri apa paling best yang pernah anda lawati???


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» negeri apa paling best yang pernah anda lawati???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh negeri apa paling best yang pernah anda lawati???

nasita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5760
Posting: 90
Dari: cay tee

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-12-03 01:49


assalamualaikum..
antara byk2 negeri kat malaysia ni,negeri mana yg paling best yg pernah korang lawati??sebab apa??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasitaProfil   Hantar PM kepada nasita   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-03 03:32




negeri paling best bg ana...mestila kedah...sebb... best la....JOM PI KEDAH....promote plak...
lg satu ana suka kelantan and terengganu...sebb.. bg ana mendamaikan...


-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 26-12-03 04:45



negeri yg paling best ana lawati ialah Queensland...kat Gold Coast....best ngan pantainya yg bersih....fuhhh...alah nmz...apa sgt laa ada kat kedah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

ameer
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5761
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 26-12-03 09:16



Saya org Perak....kejor yop kejor rasa semua tempat di Malaysia nie best cuma saya tak pernah sampai Jhr gi tetapi kawan org jhr ramai gak la so saya rasa buat masa nie kalau nak bagi star pun sama ratala ok cuma star tu lebih ke negeri kelantan & terengganu sebab suasana islamic lebih berbanding negeri2 lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ameerProfil   Hantar PM kepada ameer   Quote dan BalasQuote

ma_N
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3948
Posting: 85
Dari: No 49 Persiaran Temenggong,Taman Koskam,13220 Kepala Batas,Pulau Pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-12-03 09:44


akum...wbt...
ooo, kalau nak tau negeri paling bes kat malaysia nih....sudah tentu NEGERI PULAU PINANG...negeri yg penuh dengan mutiara.....hehehehe...beleh jadi kaya ooo...tu pon kalau jumpa laa mutiara nyer...kalau tak jumpa,mmg laa tak kaya...heheh... kalau sapa tak penah mai png tu cuba2 laa datang coz banyak tempat2 menarik kat sini...kalau nak tulis semua tu mmg tak cukup space...kalau naka tau lebih lanjut tanya laaa alfaqierah...semua benda dia tau ttg png....
wassalam...

-----------------
-=TakE iT oR LEavE iT=--=bE sErioUS oR jusT quiT=-

Bookmark and Share

    


  Member Information For ma_NProfil   Hantar PM kepada ma_N   Pergi ke ma_N's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-03 12:57




ana pulak Terengganu

nak tahu sebab apa? ha...meh la try datang skali...try gi kat Kg. losong...tahu la nanti..

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

syirqey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5027
Posting: 94
Dari: Pahang, Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-03 22:47




masing2 promote negeri nih.. hehe.. ana pun tak nak turut ketinggalan gak..

Negeri Pahang best woo... ader Taman Negara, Taman Negeri, Pulau Tioman, Cameron, Genting... yang bestnya pahang ni banyak hutan.. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For syirqeyProfil   Hantar PM kepada syirqey   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 00:15


hamba lak kedah ngan terengganu...

kat kedah ader air kelapa goreng...(tak ingat nama nyer)

kat ganu laks ader air terjun sekayu...

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 00:40


negeri johor da best
ada bnyk tempat2 sejarah dan pelancongan..
mari lah melawat johor.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 01:38


First Kedah...Then.... apa ek?? Kedah lagi...
Haaa.. pastu baru Kedah... Lagi... Kedah kot... Lastly ana rasa Kedah yang paling best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-12-03 15:57


kalau ana.....
mestilah negeri sendiri yang paling best!!

'HIDUP TERENGGANU'

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 17:07


Ana rasa, setiap negeri kat Malaysia ni ada tempat menarik...
TAPI YG PALING BEST MESTILAH TERENGGANU!!!!!!
kalau nak tahu,trg ni byk tempat best. Cthnye, Muzium Negeri, Sekayu, Rantau Abang (Entahlah, penyu ada ke tak), brg kat sini pun murah, bolehlah beli belah kat Pasar Payang.BEST PUNYE....
satu lagi,org2 kat sini semuanya PERAMAH......
JOM KITE MARI KAT TRG..... AMAN SOKMO!!!!!

-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

perantau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2003
Ahli No: 2938
Posting: 164

blank  


posticon Posting pada: 27-12-03 17:14




Sarawak. Unik!

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantauProfil   Hantar PM kepada perantau   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-12-03 20:58


Perlis.....belum pernah sampai
Kedah....pernah pergi Langkawi, Sik, Alor Setar
Penang......berhajat nak lalu Jambatan Penang
Perak........Singgah kat sempdann..jer lalu ikut Teluk Intan
Selangor.........Shah Alam, Hulu Selangor, Klang
Melaka........Gie melawat Rumah Saudara, Ayer Keroh tengok Buaya
K.L................tak reti nak kabor
N. Sembilan..........Seremban ( melintas depan Istana Menanti jer)
Johor...........pening...kalau masuk bandar psl dekat ngan Singapore
Pahang...........cuma Kuala Lipis belum pergi
Terengganu..........negeri asal..
Kelantan................pernah menetap di sana
Sabah & Sarawak........tengah kumpul duit nak naik kapal terbang..........


Sekian history...ringkas ntah apa2.....hehehe


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 03:59


amboi prof, dah merantau hampir seluruh negara yaaa... nak mai penang nanti, meh la USM.. dekat sesangat pas ngan jambatan tu... ana dah jemu dah lalu jambatan tu


Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 09:55


ana pernah melawat semua negeri kecuali sabah &sarawak...tempat yg paling best ialah Pulau Langkawi...kerana ana dapat tahu serba sedikit history pasal langkawi and then barang2nya bebas cukai...murahlah...

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 10:06




kalau ikut ana negeri paling best mestilah kelantan............!hidup kelantan...!!!!

pastu negeri terengganu....than ana suka negeri perlis sebab ana rasa perlis i bandar dia cantik....



p/s:pakaklah dok maghi kat kelate ni deh!promote..jgn xpromote..!

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 11:48


sume negeri ka m'sia nih best...
tp Ganu jugak yg paling best...!!

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 12:50




~Semuanya best tapi bak kata orang hujan emas negeri orang hujan batu kat negeri sendiri...baik sokong negeri sendiri...SARAWAK A PLACE LIKE NO OTHER!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 28-12-03 13:05


negeri paling best??
bagi ana Perak ngan Pahang..

tapi, paling tak best, negeri ana kut..
hehe..semua dok promote negeri masing2..
ana?? hehe...takyahle datang sini..
sampai negeri ni pulih kembali~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 13:20


Quote:

On 2003-12-28 03:59, syah_solehah wrote:
amboi prof, dah merantau hampir seluruh negara yaaa... nak mai penang nanti, meh la USM.. dekat sesangat pas ngan jambatan tu... ana dah jemu dah lalu jambatan tu




Insya-Allah........nanti enti belanja Prof makan nasi kandar sekali yer...?

hehehe

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 13:23


~Kalu Prof mai ke Sarawak jangan lupo habaq...leh bawak pi berjalan2,insyALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

mentarihidup
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6012
Posting: 48
Dari: BUMI TUHAN

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 14:15



Tpt yg best mestilah tpt sendiri kan....
Apapun teringin nak pegi Kelantan & Terengganu..Nak rasa suasana islamik tu sikit....
Langkawi & Pahang sesuai tuk destinasi yg best..
Sesapa ahli yg nak dtg sabah....jgn segan jgn malu....Tafadhal Masykurah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mentarihidupProfil   Hantar PM kepada mentarihidup   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 20:39


Quote:

On 2003-12-28 13:23, mafal_katarsis wrote:
~Kalu Prof mai ke Sarawak jangan lupo habaq...leh bawak pi berjalan2,insyALLAH.




Betul ke..?
Insya-Allah, Prof memang berhajat ke sana...
Prof juga kawan rapat tak silap 2 org...
Hah..kalau termasuk anta, Mafal_katarsis...kira 3 org la......



p/s: Nak naik MAS @ AirAsia @ Bot ?

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-03 23:12


dari dulu lg ana teringin sangatnye nak pergi sabah...nak pegi pulau tiga.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiahjunior
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 115
Posting: 33
Dari: Taman Desa Minang

Selangor  


posticon Posting pada: 30-12-03 23:38


Paling best bagi saya adalah KELANTAN ngan GANU....sebab makanan kat sana mmg sedap2...kalau makanan yang saya tak suka makan di KL...senang sangat kalau saya makan makanan tu kat sana....pastu banyak tempat yang best2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiahjuniorProfil   Hantar PM kepada ainul_mardhiahjunior   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-12-03 23:54




alhamdulillah ana dah merantau semua negeri di malaysia kecuali sabah dan sarawak..semua ada kelebihan tersendiri..

luar negara pulak

singapore..waktu kecik dulu..sekarang mesti dah hebat sebab dulu pun dah hebat

kuwait....singgah sebentar saje

uae (dubai)..singgah gak..

saudi (mekah dan madinah)..tempat yang paling tenang..jika ada masalah, kat sini semua masalah hilang

Mesir..tempat belajar sekarang..

jordan..banyak jugak maqam di sana

tanah haram israel...sempadan je pun...

tu saje takat ni..insyaAllah boleh tambah tempat laie..doakan


-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-02-04 23:19




wah...pakat puji negeghi depa semua noo...kami pun apa lagi...mai la negeri KEDAHhehe......tak tau nak citer macam mana.Tapi blum try blum tau kan.

kami suka gak pi Trg & Kltn......rasa syok je dok kat sana.mungkin sbb dekat ngan pantai kot,kami ni memang tak ble tgk laut.suka sgt.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-04 01:01


Quote:

On 2003-12-30 23:38, ainul_mardhiahjunior wrote:
Paling best bagi saya adalah KELANTAN ngan GANU....sebab makanan kat sana mmg sedap2...kalau makanan yang saya tak suka makan di KL...senang sangat kalau saya makan makanan tu kat sana....pastu banyak tempat yang best2...



Yg nie..sorang kalau melancong jer..mesti sebab makan jer...

Isk..sedih betul..dan geli ketiak..

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ProfTakBersalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6916
Posting: 120
Dari: Putra University of Japan

japan  


posticon Posting pada: 26-02-04 17:55


negri penang la yg paling best.....dia ada jambatan terpanjang di asia..tau dak...lagi ade tokong ular yg famous giler.....adE komtar, batu feringgi...ade stadium batu kawan...banyk kilang...kalu nak cari keje selain dari kl pegilah penang ok.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ProfTakBersalahProfil   Hantar PM kepada ProfTakBersalah   Quote dan BalasQuote

irzan_luqman
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6355
Posting: 10
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-04-04 22:19


dalam malaysia ni pada aku, negeri yg best aku lawati terengganu. aku suka pantai dia.suasana dia pun best. muzium dia cantik. orang dia pun lemah lembut. kuala terengganu walaupun bandar die kecik tapi menarik gak le. aku akan datang lagi ke ganu....

hujan emas dinegeri orang hujan batu negeri sendiri, apa2 pun johor terbaik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irzan_luqmanProfil   Hantar PM kepada irzan_luqman   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 09:11




bagi ana... ana suka berada di negeri kelantan. sebabnya di sini banyak pantai, lagilah jenis ana ni yg suka layan blues.. kat sini kurang sosial.. cuma masalahnya dari segi makanan dan loghat bahasa. w/pun hampir 1thn 1/2 dah berada di negeri kelantan, ana still tak faham lagi loghat negri kelantan dan kedai tertentu je yg ana boleh gi makan.

p/s: hujan emas di negeri orang.. hujan batu di negeri sendiri.. lebih baik tak payah hujanlah..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 20:33




sarawak best .... teringin nak gi kelantan sebab banyak org kat kelantan best.... Insya-Allah suatu hari nanti ana akan kesana

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

umie_humaira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.11.2003
Ahli No: 4964
Posting: 89
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 15-04-04 21:54




Rasa-rasanya best kat pantai timur kot! Coz ana orang pantai barat! Teringin gak nak gi pulau2 yg cantik kat sana! Lagipun jarang-jarang dpt pi sana.

Kagum ngan peniaga-peniaga wanita kat sana(kltn,tganu) terutamanya kat pasar-pasar spt. pasar ct khadijah ngan pasar payang! Bersemangat btul mereka ni! Gigih membantu menyara keluarga. Walaupun kekadang language kurang paham, tapi, mereka ada cara sendiri nak tarik pelanggan! Keadaan ni unik coz takde kt tempat lain!

Bookmark and Share

    


  Member Information For umie_humairaProfil   Hantar PM kepada umie_humaira   Quote dan BalasQuote

al-anshaary
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7544
Posting: 136
Dari: petaling jaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-04-04 02:41



bg ana...terengganu dan kelantan r...sbb dua2 negeri nih dekat jer...hehe, sbb an tinggal kt besut...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-anshaaryProfil   Hantar PM kepada al-anshaary   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:22


ada lagi topik ni rupanya

tak mengapa, jawab lagi

kedah kedah kedah!~~ ;)

best sebab.. entah lah ;) sebab best lah agaknya? :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:26


Pada 14-11-07 17:22 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

ada lagi topik ni rupanya

tak mengapa, jawab lagi

kedah kedah kedah!~~ ;)

best sebab.. entah lah ;) sebab best lah agaknya? :P


oit.......... oooooooooo ingat ...... ye...

:-D :berfikir: :lol:

dah pernah bermastautin di semua negeri di semenanjung kecuali perlis yang hanya dilawati.

yang lelain tunggu dulu ye.....


-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:29


negeri apa yang paling best??

eerrmm....
nak kata johor......BEST
nak kata melaka....BEST
nak kata negeri 9....BEST
pahang??.....BEST
selangor??....BEST
perak??....BEST
kedah??..... BEST
p.pinang??....BEST
perlis??.... BEST
trengganu??....BEST
kelantan??..... BEST

hehe...senang cerita...semua best lah.. :-D :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-11-07 17:30


bagi ana semua negeri best tapi paling best adalah terengganu kerana ia "Darul Iman"....negari penuh bersejarah mengalahkan melaka kerana tempat pertama Islam sampai dan negeri yang paling ramai wali2 dan dipenuhi dengan barokah...setiap daerah dulo dijaga oleh wali dan negeri yang penuh dengan misteri...Kalau tak percaya tengok pada bendera negeri terengganu...bendera yang paling islamik ( hitam dan putih adalah warna liwa dan rayah nabi muhammad plus dengan bintang dan bulan )......mari pakat pergi ganu 2008

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 18:06


Pada 14-11-07 17:26 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-07 17:22 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

ada lagi topik ni rupanya

tak mengapa, jawab lagi

kedah kedah kedah!~~ ;)

best sebab.. entah lah ;) sebab best lah agaknya? :P


oit.......... oooooooooo ingat ...... ye...

:-D :berfikir: :lol:

dah pernah bermastautin di semua negeri di semenanjung kecuali perlis yang hanya dilawati.

yang lelain tunggu dulu ye.....



uittt....
apa laknye...?

ceyyy.. jangan sesekali membuat provokasi, diskriminasi, ... dia pun apa kurangnye...hihihi!~~:P

sana best sebab.... kan dah kasitau??
ish ish ish~~~~~~

** jom pergi perlis... nanti boleh lalu kedah sekalik :sopan: :sopan: :welcome: :bunga: :malu:


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 14-11-07 18:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 19:22


Pada 14-11-07 17:29 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

negeri apa yang paling best??

eerrmm....
nak kata johor......BEST
nak kata melaka....BEST
nak kata negeri 9....BEST
pahang??.....BEST
selangor??....BEST
perak??....BEST
kedah??..... BEST
p.pinang??....BEST
perlis??.... BEST
trengganu??....BEST
kelantan??..... BEST

hehe...senang cerita...semua best lah.. :-D :-P


Assalamualaikum
saya pun macam sdra mohamad juga... Cuma tak mendalami N9, Pahang & KK. Insya Allah, ada rezeki akan tour lagi.... :-)


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 22:13


Semestinya negeri KELANTAN darul Naim...
Kota Bharu bandaraya ISLAM....


................................................................................................................................
DuLu..KiNI DaN SeLaMaNYa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

yaqeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29034
Posting: 38
Dari: ukm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 03:35


nak tau apa yang best sangat kat negri 9???datang ar kat sri menanti..ada macam-macam yang menanti anda..hehe..da macam iklan sabun ar pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yaqeenProfil   Hantar PM kepada yaqeen   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 10:50


Pada 15-11-07 03:35 , yaqeen posting:

!!! QUOTE !!!

nak tau apa yang best sangat kat negri 9???datang ar kat sri menanti..ada macam-macam yang menanti anda..hehe..da macam iklan sabun ar pula..


aaaaaaaa
omak angkat den kat kg gunung pasirr.....

best pergi nogori 9 ini :bunga: :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-11-07 11:53


Assalamualaikum
teringin untuk pergi ke negeri akhirat...... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-11-07 21:50


Pada 14-11-07 17:22 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

ada lagi topik ni rupanya

tak mengapa, jawab lagi

kedah kedah kedah!~~ ;)

best sebab.. entah lah ;) sebab best lah agaknya? :P


kedah kedah juga..best..hehe.. :-D ..pernah belajr kat cna sthn setengah.. :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 17-11-07 21:58


memasing prome ngeri kelahiran..
nak promote sabah juga lah..
sabah terkenal dengan pulaunya
mari datang sabah..cuti2 melaysia :-D
sabah



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 17-11-07 22:00


supaya tak tersesat ummu tunjukan peta sabah erk :-) :bunga: sabah



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 14:01


Assalamualaikum
rumah ummu yang kat atas air tu ke.... :berfikir:
nanti jangan lupa bawa oleΒ² air biru tu untuk kami..huhu...... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-11-07 19:06


Pada 18-11-07 14:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
rumah ummu yang kat atas air tu ke.... :berfikir:
nanti jangan lupa bawa oleΒ² air biru tu untuk kami..huhu...... :-P



eh tak adalah...rumah ummu kat atas tanah..itu gambar hiasan sahaja..huhu..
nak air biru erk..ada kat kedai kan air biru :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 19:18


negeri paling best
entah lah...tak habis jelajah semenanjung lagi
sabah dan swk tak sampai lagi. :(

kalau aussie new south wales....
boleh pergi darling harbour, naik boat cruises, , whale and dolphin watching
harbour bridge, opera house, ferry at circular quay
beautiful beaches like coogee, bondi, and lah perouse (ada bush walk..like jungle traking)
boleh pergi blue mountain...fruit picking, taronga zoo, featherdale life park

other places..goaldcoat di brsibane
melbourne bandar nya yang cantik
snowy mountain if terasa nak main salji
floriade di canberra kalau nak tengok pesta tulip during spring

kalau terasa nak best lagi..pergi NZ
confirm cantiik...christchurch..
tak sabar nak jelajah aussie and NZ..:)




-----------------
Nurul AH
[ Telah diedit oleh: nurulain pada 18-11-07 19:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-11-07 19:22


Pada 18-11-07 19:18 , nurulain posting:

!!! QUOTE !!!

negeri paling best
entah lah...tak habis jelajah semenanjung lagi
sabah dan swk tak sampai lagi. :(

kalau aussie new south wales....
boleh pergi darling harbour, naik boat cruises, whale and dolphin watching
harbour bridge, opera house
beautiful beaches like coogee, bondi, and lah perouse
boleh pergi blue montain...fruit picking, taronga zoo, featherdale life park

other places..goaldcoat di brsibane
melbourne bandar nya yang cantik
snowy mountain if terasa nak main salji
floriade di canberra kalau nak tengok pesta tulip during spring

kalau terasa nak best lagi..pergi NZ
confirm cantiik...christchurch..
tak sabar nak jelajah aussie and NZ..:)



bila lah agaknya dtp travel ke aussie dan NZ :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 19:24


ummusafiyah,

insyaAllah..ada peluang nanti
saya pun tak pernah termimpi nak sampai sini


-----------------
Nurul AH
[ Telah diedit oleh: nurulain pada 18-11-07 19:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 22:27


ni apa ni. semua kata negeri masing-masing yang best eh...

ok, saya pula.. semua negeri di semenanjung saya dah jejak.

paling suka dengan terengganu agaknya... sebab banyak pulau yang best... sebab saya suka snorkelling dan berenang...

saya dah seumur hidup membesar di Selangor. berumahtangga nanti, saya nak bina di negeri lain selain Selangor dan KL yang pening kepala ni. Nak hijrah ke Pulau Pinang nanti Insya Allah...

Penang pun best... hehe...

erm, Pahang pun ok...

eh banyak pula..

yang pasti saya takmo Kelantan... opps sorry oghe2 kelate deh...


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 18-11-07 22:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 00:19


Pada 17-11-07 21:50 , Strawberry_Ungu posting
kedah kedah juga..best..hehe.. :-D ..pernah belajr kat cna sthn setengah.. :welcome:


-waaaa ale genggg :welcome: :welcome:

nah ambil ini
........ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆ............ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆ..................
....Β­Β­Β­Β­Β­Β­Β­ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆ....ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆ.........................
..ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒΆΒΆ........ΒΆΒΆΒΆΒΆ...........................
ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒ­ΒΆΒΆΒ­ΒΆΒΆΒ­ΒΆ..Β­....Β­..ΒΆΒ­ΒΆΒΆΒ­ΒΆ.........................
ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒ­ΒΆΒΆ..Β­..ΒΆΒΆΒ­ΒΆΒΆΒΆΒ­............................
Β­ΒΆΒΆΒΆΒ­ΒΆΒΆΒΆΒ­ΒΆΒΆΒΆΒ­ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆ ..ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆ....................................
....ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆ......................................
..........ΒΆΒ­Β­Β­Β­Β­Β­Β­ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆ...................................
..............ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒ­ΒΆΒ­.......................................
Β­..Β­................ΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆΒΆ.......................................
..............Β­....Β­....Β­ΒΆΒΆΒ­ΒΆΒΆΒ­................ :bunga: :bunga: :bunga:

kita pergi sana waktu bermusafir sensorang dolu2. tapi memang hati terus terrjatuh kat situ . mungkin sebab first time tengok sawah padi terbentang agaknya? maklum orang kl... tak kisah lah lepas itu orang gelar kita 'perak'.... yang penting memang best pergi sana...(tak termasuk langkawi :jangan: :jangan: ..)

** tup2, jodoh dengan orang perak yang bersawah padi :sopan: :sopan:



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-11-07 01:10


Pada 06-04-04 22:19 , irzan_luqman posting:

!!! QUOTE !!!

dalam malaysia ni pada aku, negeri yang best aku lawati terengganu. Aku suka pantai dia.suasana dia pun best. muzium dia cantik. orang dia pun lemah lembut. kuala terengganu walaupun bandar dia kecik tapi menarik juga lah. Aku akan datang lagi ke ganu....


silalah datang..insyaAllah memang best trengganu. macam-macam smbutan sekarang..menuju visit trengganu 2008 :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 05:08


Pada 18-11-07 22:27 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ni apa ni. semua kata negeri masing-masing yang best eh...

ok, saya pula.. semua negeri di semenanjung saya dah jejak.

paling suka dengan terengganu agaknya... sebab banyak pulau yang best... sebab saya suka snorkelling dan berenang...

saya dah seumur hidup membesar di Selangor. berumahtangga nanti, saya nak bina di negeri lain selain Selangor dan KL yang pening kepala ni. Nak hijrah ke Pulau Pinang nanti Insya Allah...

Penang pun best... hehe...

erm, Pahang pun ok...

eh banyak pula..

yang pasti saya takmo Kelantan... opps sorry oghe2 kelate deh...



ok..tup2 dapat kerja kat kelantan, berjodoh pula dengan org kelantan
then menetap di kelantan
biasanya kita akan dapat apa yang kita tak hendak..
satu saja...living cost kelantan murah...
tak percaya tanya kawan-kawan yang study kat USM kelantan..sure mereka menginyakannya


-----------------
Nurul AH


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 16:02


hehehe... insya Allah that wouldn't happen... :-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 19-11-07 16:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 09:25


Pada 19-11-07 16:02 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe... insya Allah that wouldn't happen... :-)



ye lah .. dengan izin Allah ianya takkan berlaku .. namun dengan izin Allah juga ia mungkin berlaku ...



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 10:37


Melaka best.. banyak tempat yang bersejarah... tapi lagi best kat pahang darul makmur lah.. negeri kelahiranku memang banyak tempat yang menarik.... hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 10:47


salam

dalam banyak-banyak negeri pernah saya lawati,
sabahla agaknya
sebab banyak bukan tempat
tapi ada benda yag ajaib
seperti di simpang mengayau
batu batannya yang sangat cantik
sehinggakan diberi jolokan
"The Tip of BOrneo"

saya ada gambonya tapi nak loadnya xpandaila
tengokla dalam friendster saya
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-12-07 10:56


kelantan...
tenang saja disana...

selalu pergi masa muktamar...
seronok... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 11:08


Pada 04-12-07 10:56 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

kelantan...
tenang saja disana...

selalu pergi masa muktamar...
seronok... :-)



betul-betul.... :welcome: :welcome:

suka jugak melawat kelantan...hihik! :-P :sopan: :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 11:22


.. teringinnya nak pergi Taman Negara.. ikan Kelah Merah:cry:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 11:29


teman pernah pergi taman negara dan rasa macam nak pergi lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 11:36


Pada 04-12-07 11:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman pernah pergi taman negara dan rasa macam nak pergi lagi


.. wah seronoknya:-(.. bila lah diri ini nak jejakkan kaki ke sana:-?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 04-12-07 11:46


rasa nya melaka pun best....
masa study kat perak dulu,pun best juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 12:01


taman negara mana tu kakisamun?? pahang ke? memang best lah... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 12:02


Pada 26-12-03 22:47 , syirqey posting:

!!! QUOTE !!!




banyak hutan tu yang best.. sejuk saja kan??? :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 12:12


Pada 04-12-07 12:01 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

taman negara mana tu kakisamun?? pahang ke? memang best lah... ;)


.. yup.. nak jalan-jalan satu Malaysia.. "backpackers"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 14:01


perak laaaaaaaaaaa besttttt!!!:lol:
kat tepi laut lah best, macam lumut & pantai remis..ahaks..

kedah best..kedah best!
5tahun u, i duduk situ..ahaks..best!
langkawi best..

penang best juga..

teringin juga nak pergi taman negara dengan bukit fraser kat pahang tu..isk selalu tengok dalam gambar saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 14:15


Pada 04-12-07 11:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman pernah pergi taman negara dan rasa macam nak pergi lagi


teman pun pernah juga pergi taman negara, best betul,...teringin nak letak gambar kat sini..tapi tak reti nak edit bagi gambar tu jadi kecik....teman pergi 19/ 11/2005

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 14:47


teringin juga nak pergi Taman Negara..

..setakat ni, negeri Terengganu kut..
best mandi air laut yang jernih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 15:14


.. Tuan Penasihat.. seronoknya.. nak nak nak tengok gambar.. tak kisah lah kecik ke besar ke.. ada gambar ikan kelah merah tak:kelip:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 15:24


Pada 04-12-07 15:14 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. Tuan Penasihat.. seronoknya.. nak nak nak tengok gambar.. tak kisah lah kecik ke besar ke.. ada gambar ikan kelah merah tak:kelip:..


saya tak retilah , tun penyamun boleh tolong buat editing tak...saya tak reti aaa...tak ternasehat untuk perkara ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 15:36


.. alahai.. saya pun baru nak belajar:cry:.. alahai.. kempunan lah nak tengok pemandangan Taman Negara:-(..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 15:41


Bro Zulman, mungkin tak payah edit..
resize guna coding HTML....
http://www.computerhope.com/issues/ch000055.htm


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 15:44


.. kena edit balik tu bro..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 15:45


Pada 04-12-07 15:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kena edit balik tu bro..


bagi link teruslah, senang sikit :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 15:49


Pada 04-12-07 15:41 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Bro Zulman, mungkin tak payah edit..
resize guna coding HTML....
http://www.computerhope.com/issues/ch000055.htm




ok terima kasih saya cuba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 15:49


.. cantik.. masih menunggu Tuan Penasihat edit gambar.. ye ye ye.. harap-harap dapat tengok gambar2 Tuan Penasihat di Taman Negara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 16:25


Pada 04-12-07 15:49 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. cantik.. masih menunggu Tuan Penasihat edit gambar.. ye ye ye.. harap-harap dapat tengok gambar2 Tuan Penasihat di Taman Negara..


saya tengah cuba...huhu tak berapa reti lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 16:28


Pada 04-12-07 16:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-07 15:49 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. cantik.. masih menunggu Tuan Penasihat edit gambar.. ye ye ye.. harap-harap dapat tengok gambar2 Tuan Penasihat di Taman Negara..


saya tengah cuba...huhu tak berapa reti lah..


.. tak apa lah Tuan Penasihat.. bila2 pun tak apa.. tak berapa reti itu kita sama-sama belajar.. sebab saya pun tak reti juga:lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

fizahafizah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.08.2007
Ahli No: 30549
Posting: 51
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-12-07 17:51


Negeri yang paling best pernah pergi ialah Kelantan.. rasanya dalam setahun 3-4 kali pergi. Walaupun jauh, tapi rasa berbaloi saja.. mungkin suasana Islamic tu agaknya.. Dan negeri yang paling teringin nak pergi ialah Sabah.. Geram tengok air laut yang kebiruan dan kehijauan tu.. Sebab memang suka sangat alam semulajadi ni. Pencinta alam agaknya..heh

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizahafizahProfil   Hantar PM kepada fizahafizah   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 10:53


negeri terengganu negeri asal.
tapi perak pun best jugak.
kerja pun kat perak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 06-01-08 11:33


teringin nak pergi sabah.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-01-08 11:45


assalamualaikum.
mesti lah ngri klate.
slain tempat yang menarik, makanan pun sdap2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 11:45


jom syira datang sabah..

/

ummu teringin nak pergi semua tempat..
stskst ni baru pergi kedah,melaka,limbang srawak..tapi masi ada misi untuk ke kuching..help me :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 11:47


ada 4 negeri lagi tak pernah lawat....Melaka, Johor, Sabah dan Sarawak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 12:48


Pada 06-01-08 11:33 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

teringin nak pergi sabah.... :-D



yakah syira :sopan:

kalau nak pergi sana, marilah tempat saya..
kita jalan-jalan kat kundasang dan ranau..
boleh nampak gunung tau dari rumah saya..

kita tinggalkan si ummu :-P
ummu jauh nun di tawau :-D

kalau broshahir nak pergi sabah, datanglah tempat ummu..

belum rasa lagi mana negeri yang best ..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 06-01-08 12:54


Pada 06-01-08 12:48 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-08 11:33 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

teringin nak pergi sabah.... :-D



yakah syira :sopan:

kalau nak pergi sana, marilah tempat saya..
kita jalan-jalan kat kundasang dan ranau..
boleh nampak gunung tau dari rumah saya..

kita tinggalkan si ummu :-P
ummu jauh nun di tawau :-D

kalau broshahir nak pergi sabah, datanglah tempat ummu..

belum rasa lagi mana negeri yang best ..



ye kinah... insyaALLAH kalau ada rezeki..akan kujejak kaki ni ke sabah nanti. uhuk..uhuk.. and teringin nak daki gunung kinabalu..

p/s: entah bila lah tu... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 12:55


Kenapa k.kinah nak tiggalkan ummu..jahat..ndamau kawan :cry:
nak juga pergi ranau..nak..nak...mana tau......hmm

Kenapa bro kena ikut ummu..Kenapa..Kenapa..hehe :kelip:

bro tengok k.kinah ni tak nak ajak bro pergi ranau..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 12:56


kalau nak naik gunung stamina kena kuat syira :-D
saya dah naik sekali dulu :-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 06-01-08 12:59


Pada 06-01-08 12:56 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau nak naik gunung stamina kena kuat syira :-D
saya dah naik sekali dulu :-P



hehe... tahu..
insyaALLAH tak ada masalah kalau bab stamina tu..
tunggu ada rezeki nak pergi atau tidak saja... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 12:59


Pada 06-01-08 12:55 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa k.kinah nak tiggalkan ummu..jahat..ndamau kawan :cry:
nak juga pergi ranau..nak..nak...mana tau......hmm



:sopan: tengok tu, tu yang suka tu..
mengada2 :lol: :kelip: :-P

takpalah ummu di tawau saja.. :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 13:02


Pada 06-01-08 12:59 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-08 12:56 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau nak naik gunung stamina kena kuat syira :-D
saya dah naik sekali dulu :-P



hehe... tahu..
insyaALLAH tak ada masalah kalau bab stamina tu..
tunggu ada rezeki nak pergi atau tidak saja... :-D




wahh tak ada masalah stamina :-o :-P
yup insyaAllah :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 13:02


Pada 06-01-08 12:59 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:sopan: tengok tu, tu yang suka tu..
mengada2 :lol: :kelip: :-P

takpalah ummu di tawau saja.. :-D



iyala..ndapala d tawau lah :-( :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

maira_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2007
Ahli No: 30172
Posting: 24
Dari: bumi Allah Taala

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:14


Setakat ni, Kedah dan Kelantan. aman damai, kaya dengan alam semulajadi yang masih terpelihara. Masyarakat yang masih menjunjung tinggi adat dan budaya, tapi dalam masa yang sama kukuh penerapan nilai agama

Bookmark and Share

    


  Member Information For maira_insyirahProfil   Hantar PM kepada maira_insyirah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 16:49


da negeri yang belum pernah sampai lagi dan teringi sangat nak pergi..

perlis dengan kedah....

sesiapa tolong bawa anis pergi sana.... :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 15:24


kalau saya lah...tempat paling seronok pergi kelantan..

tak tahu kenapa..ase aman & tenang saja kat sana..

tapi kalau makan angin seronok kat ganu sebab banyak pulau menarik kat sana...

saya dah pergi pulau perhentian dan pulau redang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» negeri apa paling best yang pernah anda lawati???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.180076 saat. Lajunya....